[Αρχείο 2009 - 2017] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Silent_Killer

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει απο Σαλαμίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,641 μηνύματα.
Ναι πολύ καλή η Μέρκελ, καθόλου φασιστικό αυτό που έκανε, αρκεί να είναι καλά τα Γερμανάκια. Μπορείτε να την πείτε καλή "ηγέτη" αλλά σαν άνθρωπος απέτυχε. Άντε να βγει και η ΧΑ να διώξει τους κωλομετανάστες λοιπόν.

Ραντεβού στην Ομόνοια να τα πούμε ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

eyb0ss

Δραστήριο μέλος

Ο eyb0ss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 742 μηνύματα.
αέρα αέρα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
TIL ο ρατσισμός δεν ενοχλεί αν δεν τον εκφέρεις με άσχημο τρόπο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

eyb0ss

Δραστήριο μέλος

Ο eyb0ss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 742 μηνύματα.
TIL ο ρατσισμός δεν ενοχλεί αν δεν τον εκφέρεις με άσχημο τρόπο.
Εντωμεταξύ κάποιοι ξεχνούν ότι τους εκμεταλλεύονται για να παραμένουν ανταγωνιστικά τα προϊόντα.

Αλλά δεν βαριέσαι, κωλοβρωμάνε να 'ουμ'. Από εδώ και στο εξής ο τύπος που θα σας φέρνει πίτσες θα είναι 100% Έλληνας με πολυτελές μηχανάκι και επειδή είστε μάγκες η τιμή θα μείνει εκεί που γουστάρετε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Με αφορμή τη δήλωση της Μερκελ ας θυμηθούμε το κλασσικό σύνθημα: Οι μετανάστες ειναι της γης οι κολασμένοι στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

GordonGekko

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο GordonGekko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 143 μηνύματα.
https://bankingnews.gr/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/item/206306-harvard-university-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%AD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%E2%80%93-o-keynes-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1.html

πολύ πολυ σωστό..

γενικα συμπερασματα:

1. δεν επρεπε να ειχαμε μπει στο ευρω (κατι που ειναι ευρεως γνωστο) .. τωρα το αν μας συνεφερε να μπουμε ειναι μεγαλη κουβεντα. απο την μια βλεπεις τα καλα που εγιναν την δεκαετια 2000-2010 (by the way κανεις δεν διαμαρτυροταν τοτε για το ευρω) και απο την αλλη βλεπεις αυτα που τραβαμε τωρα (τωρα πολλοι διαμαρτυρονται, εχει να κανει με την σκατονοοτροπια του ελληνα μπουρτζοβλαχου). ειναι γεγονος πως αν ειχαμε εθνικο νομισμα η κριση μας θα ειχε τελειωσει καιρο τωρα με υποτιμητικες στρατηγικες. τελοσπαντων το αν μας συνεφερε πιστευω πως μερικοι κερδισαν πολυ, άλλοι όχι. σαν κρατος τωρα αν μας συνεφερε δεν είμαι σιγουρος αλλα τείνω προς το ναι. αλλα δεχομαι αντιρρησεις διοτι ειναι ενα θεμα που ο καθενας το βλεπει μεροληπτικα.
2. η πολιτικη λιτοτητας τωρα ειναι μονοδρομος. μονο με λιτοτητα θα καταφερουμε να ισοσκελισουμε προυπολογισμο και να πιασουμε τα στανταρς της ευρωπαικης αναπτυξης. διαβασε αυτο για να καταλαβεις λοιπον γιατι η πολιτικη που ακολουθησε ο συριζα μεχρι και την 5η ιουλιου, ήταν προδιαγεγραμμενα αποτυχημενη. το ηταν αποτυχημενη δεν με ενοχλει, πολλοι περασαν απο το τιμονι της ελλαδας και απετυχαν. το οτι ηταν ομως προδιαγεγραμμενο πως θα αποτυχει οσο αυτοι πειραματιζονταν μεταξυ της πραγματικοτητας και των ιδεοληψιων τους ειναι κατι πολυ σημαντικο αλλα ο νεοελληνας σαν ζωο που ειναι δεν προκειται να καταλαβει ποτε τη διαφορα.
3. δεν μας συμφερει τωρα να φυγουμε απο το ευρω σε καμια περιπτωση. de facto. η αναγκαστικη επιστροφη ειναι απλα καταστροφη. οσοι δεν το καταλαβαινουν απλα ονειροβατουν. ακομα και ο ιδιος ο τσιπρας αδειασε σε προσφατες συνεντεξεις του τους δραχμολαγνους. οι τελευταιοι ειναι πραγματικα επικινδυνοι. θελουν απλα να κανουν τους πειραματισμους τους αδιαφορώντας για συνεπειες. ειναι θεμα νοοτροπιας και άλλης αντιληψης. ο ιδιος ο Βαρουφακης μολις ανελαβε ειπε πως οι cayenne δε χωρουν στα στενα σοκακια της πολης.. θα προτιμουσα να βρει τροπο να μεγαλωσει τα σοκακια λοιπον.
4. σχετικα με αναδιαρθρωση χρεους. εχω πει πολλες φορες το χρεος δεν ειναι το προβλημα. το προβλημα ειναι να ισοσκελισουμε προυπολογισμους. ολα τα επιπονα μετρα που λαμβανονται εχουν να κανουν σχετικα με αυτο τον στοχο. τα δανεια που παιρνουμε, τα παιρνουμε απλα για να αναχρηματοδοτησουμε χρεος. τωρα ειναι ή δεν ειναι βιωσιμο το χρεος? μεγαλη συζητηση. αλλοι θα σου πουν πως δεν ηταν απο την αρχη, άλλοι πως ήταν και με τις πολιτικες τσιπρα, τωρα δεν ειναι. το σιγουρο ειναι πως τωρα δεν ειναι. αλλα αυτο πραγματικα ειναι προβλημα των πιστωτων μας οχι δικο μας. εμας το προβλημα ειναι να μην εχουμε ελλειμμα και να μην εξαρτωμαστε απο δανεικα. οσο εξαρτωμαστε απο δανεικα, δημοψηφισματα και εκλογες ειναι πραγματικα ανουσια και οποιος δεν το καταλαβαινει ας δει τι εγινε προσφατα μπας και καταλαβει. η αναδιαρθρωση χρεους ειναι επιβεβλημενη και θα γινει. θα πιστωθει ομως στην κυβερνηση που θα εχει καταφερει να περασει και κυριως να εφαρμοσει τα καταλληλα μετρα σαν αντισταθμισμα - ανταμοιβη, ώστε να περιοριστει και το πολιτικο της κοστος. όσο ο Τσίπρας δεν βγαινει μπροστα επιθετικα με αποφασιστικοτητα να πει ηχηρα οτι εγω κανω κουμαντο εδω και οχι η ζωη και το καθε ζωο που εκτρεφω στις συνιστωσες μου, ειμαι σιγουρος πως δεν ειναι η κυβερνηση τσιπρα που θα το πιστωθει. ειναι θεμα αξιοπιστιας και εμπιστοσυνης.
5. το καλο ειναι οτι ο Τσιπρας μετα την 5η Ιουλιου εχει δειξει ενα ρεαλιστικο προφιλ και αν καταφερει να το διατηρησει και να το ενδυναμωσει, σε συνδυασμο με τα ηγετικα του χαρακτηριστικα καθως και της δημοτικοτητας του, θα τα παει περιφημα και θα κανει αυτο που δεν εκαναν ολοι οι προηγουμενοι.

καλο βραδυ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
3. δεν μας συμφερει τωρα να φυγουμε απο το ευρω σε καμια περιπτωση. de facto. η αναγκαστικη επιστροφη ειναι απλα καταστροφη. οσοι δεν το καταλαβαινουν απλα ονειροβατουν.

Πολύ επιχειρηματολογία ρε φίλε. Μην σου πω ότι έπρεπε να έχουμε φύγει 5 χρόνια πριν. Θα είχαμε ήδη ξεπεράσει μεγάλο μέρος της κρίσης και της ανεργίας και θα ήμασταν σε ανάπτυξη, καθώς θα ήμασταν πολύ πιο ανταγωνιστικοί. Οι μνημονιακές πολιτικές έχουν αποδειχτεί να αποτυγχάνουν και να μεγαλώνουν την ύφεση, την ανεργία και το χρέος. Θα έρθει η στιγμή που από τον πνιγμό του ευρώ θα βγούμε και θα πάμε στην δραχμή, και θα μετανιώνετε που πιστεύατε στην προπαγάνδα του καπιταλιστικού ευρώ και δεν φύγαμε νωρίτερα όταν ήταν διαχειρίσιμη η κατάσταση. Αλλά τότε θα είναι πολύ χειρότερα, θα έχουν ήδη ξεπουληθεί θα πάντα, το χρέος θα έχει μεγαλώσει υπερβολικά πολύ και οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν κλείσει. Η ναυτιλία και η πρωτογενής αγροτική παραγωγή θα έχουν μειωθεί. Δεν θα μας έχει μείνει τίποτα.

Και για να μιλήσω με νούμερα:

Δείτε απλά τι έχει προσφέρει μέχρι στιγμής η πολιτική που εφαρμόζεται, και πόσο έξω έχει πέσει.





Μιλάνε τα στατισιτκά από μόνα τους.

Ας δούμε και εσωτερικά τι ακριβώς φέρνει η ανάπτυξη που φέρνει η Ευρώπη (από το 2009 ακούμε ότι του χρόνου μπαίνουμε σε τροχιά ανάπτυξης).





Και πραγματικά, δεν προπαγανδίζω κατά του ευρώ και ούτε θέλω επιστροφή στην δραχμή έτσι απλά, απλά πείτε μου τι διαφορά θα δούμε σε 3 χρόνια, και γιατί ενώ τόσα χρόνια η ύφεση όλο και μεγαλώνει φέρνοντας την Ελλάδα στο χείλος ξεπουλήματος, θα αλλάξει κάτι τώρα? Τι, ο Σύριζα θα εφαρμόσει καλύτερα μέτρα από ότι η ΝΔ? Η πολιτική οδηγεί μέχρι στιγμής στην απόλυτη καταστροφή που δεν μπορείς να αποφύγεις, ενώ είναι διαφορετικό να επιστρέψεις στο νόμισμα σου όταν έχεις κάτι, από όταν δεν έχεις τίποτα. Η υποτίμηση θα ήταν μικρότερη το 2010 από ότι αν επιστρέφαμε τώρα, όσο το αργούμε τόσο σε χειρότερο διαχειρίσιμη θέση θα είναι η Ελλάδα και τόσο μεγαλύτερο το χρέος.

Τι θα αλλάξει μέχρι το 2018? Εγώ πιστεύω ότι θα είμαστε σε χειρότερη θέση. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα έχουμε βελτίωση αυτής της κατάστασης, που μοιάζει με τραίνο που έχει βγει από τις ράγες?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Πολύ επιχειρηματολογία ρε φίλε. Μην σου πω ότι έπρεπε να έχουμε φύγει 5 χρόνια πριν. Θα είχαμε ήδη ξεπεράσει μεγάλο μέρος της κρίσης και της ανεργίας και θα ήμασταν σε ανάπτυξη, καθώς θα ήμασταν πολύ πιο ανταγωνιστικοί. Οι μνημονιακές πολιτικές έχουν αποδειχτεί να αποτυγχάνουν και να μεγαλώνουν την ύφεση, την ανεργία και το χρέος. Θα έρθει η στιγμή που από τον πνιγμό του ευρώ θα βγούμε και θα πάμε στην δραχμή, και θα μετανιώνετε που πιστεύατε στην προπαγάνδα του καπιταλιστικού ευρώ και δεν φύγαμε νωρίτερα όταν ήταν διαχειρίσιμη η κατάσταση. Αλλά τότε θα είναι πολύ χειρότερα, θα έχουν ήδη ξεπουληθεί θα πάντα, το χρέος θα έχει μεγαλώσει υπερβολικά πολύ και οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν κλείσει. Η ναυτιλία και η πρωτογενής αγροτική παραγωγή θα έχουν μειωθεί. Δεν θα μας έχει μείνει τίποτα.

Και για να μιλήσω με νούμερα:

Δείτε απλά τι έχει προσφέρει μέχρι στιγμής η πολιτική που εφαρμόζεται, και πόσο έξω έχει πέσει.





Μιλάνε τα στατισιτκά από μόνα τους.

Ας δούμε και εσωτερικά τι ακριβώς φέρνει η ανάπτυξη που φέρνει η Ευρώπη (από το 2009 ακούμε ότι του χρόνου μπαίνουμε σε τροχιά ανάπτυξης).





Και πραγματικά, δεν προπαγανδίζω κατά του ευρώ και ούτε θέλω επιστροφή στην δραχμή έτσι απλά, απλά πείτε μου τι διαφορά θα δούμε σε 3 χρόνια, και γιατί ενώ τόσα χρόνια η ύφεση όλο και μεγαλώνει φέρνοντας την Ελλάδα στο χείλος ξεπουλήματος, θα αλλάξει κάτι τώρα? Τι, ο Σύριζα θα εφαρμόσει καλύτερα μέτρα από ότι η ΝΔ? Η πολιτική οδηγεί μέχρι στιγμής στην απόλυτη καταστροφή που δεν μπορείς να αποφύγεις, ενώ είναι διαφορετικό να επιστρέψεις στο νόμισμα σου όταν έχεις κάτι, από όταν δεν έχεις τίποτα. Η υποτίμηση θα ήταν μικρότερη το 2010 από ότι αν επιστρέφαμε τώρα, όσο το αργούμε τόσο σε χειρότερο διαχειρίσιμη θέση θα είναι η Ελλάδα και τόσο μεγαλύτερο το χρέος.

Τι θα αλλάξει μέχρι το 2018? Εγώ πιστεύω ότι θα είμαστε σε χειρότερη θέση. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα έχουμε βελτίωση αυτής της κατάστασης, που μοιάζει με τραίνο που έχει βγει από τις ράγες?

Αυτο που θα πρεπει να μας προβληματισει ειναι γιατι οι υπολοιπες χωρες εστω και στοιχειωδως πετυχαν ενω εμεις παμε ολο και πιο κατω. Εγω πιστευω οτι οφειλεται στην ατολμια των πολιτικων για βαθιες αλλαγες γιατι πολυ απλα αυτο θα επληττε τον κομματικο στρατο τους, τα μοναδικα μετρα που πηραν οι κυβερνησεις τα προηγουμενα χρονια ηταν φορολογικα, φορο στον φορο κι απο περικοπες τιποτα. Εδω βογκηξαμε να απολυσει ο Μητσοτακης τους επιορκους, τι λεμε τωρα. Αν καποιος δεν χωσει βαθια στο μαχαιρι στα προβληματα της ελληνικης οικονομιας, τοτε μονο με φορους δουλεια δεν θα γινει.

Παρεμπιπτοντως κυκλοφορει μια φημη που λεει οτι ο Τσιπρας σε ιδιωτικες συζητησεις παραδεχθηκε οτι καποια απο τα μετρα ειναι θετικα για την αναπτυξη απλα δεν τον συμφερουν να τα εφαρμοσει για κομματικους λογους.

Μην ξεχνας οτι ο υπερτιτανομεγιστοτεραστιος Βαρουφ ειχε πει οτι το 70% του Μνημονιου που ειναι κυριως διαθρωτικες αλλαγες τον βρισκει συμφωνω.

Αυτη τη στιγμη εστω οτι μας διεγραφαν και τα 350 δις του χρεους, η Ελλαδα παραμενει μια μηχανη που παραγει ελλειμματα. Το ζητημα δεν ειναι αν θα τη σκαπουλαρουμε δυο τρεις μηνες ακομα ή θα παρουμε ακομα μια δοση απο το πακετο. Το θεμα ειναι αυτη τη φορα οντως να εφαρμοστουν τα μετρα και τοτε να κρινουμε το Μνημονιο κι αν θα μπορεσει να σουλουπωσει την οικονομια μας.

Ωστοσο διατηρω σοβαρες επιφυλαξεις για το κατα ποσο θα γινει αυτο καθως μια μεγαλη πλειοψηφια Ελληνων ακομα πιστευει οτι για την πτωση του βιωτικου επιπεδου και την κριση φταιει το ιδιο το Μνημονιο και οτι εμεις δεν πρεπει να αλλαξουμε τιποτα, οι ξενοι μονο πρεπει να μας δανειζουν...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,780 μηνύματα.
Χωρίς να είμαι ΝΔτης κρίνω επιτυχημένη τη θητεία του Σαμαρά. Κατάφερε και έριξε τον φόρο εστίασης, έριξε τον συντελεστή φορολογογίας των επιχειρήσεων και μείωσε την έκτακτη εισφορά. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και ανάπτυξη όπως φαίνεται στο διάγραμμα. Αν συνεχίζαμε έτσι τώρα θα είμασταν στις αγορές.... Για να τα κάνει αυτά θυσίασε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και κάποιους εργαζόμενους του δημοσίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε το φόρο των επιχειρήσεων, υπερφορολόγησε τους αγροτες, μείωσε συντάξεις, κατάργηση εκτπωσεων στα νησια, επανέφερε το ΦΠΑ της εστίασης στο 23%, έκτακτη εισφοράς +30% και αύξησε την προκαταβολή φόρου των επιχειρήσεων από το 55% στο 100%.

Δεν είναι θέμα Ε.Ε. ΔΝΤ κ.λπ. αλλά πολιτικής, με Λαφαζάνηδες στη διοίκησης της χώρας θα χρεωκοπήσουμε όποιο νόμισμα και να έχουμε. Το να έχουμε ένα ισχυρό νόμισμα είναι θετικό για τους πολίτες γιατί αναπόφεκτα τα μικρά νομίσματα χάνουν την αξία τους. Αυτός είναι ο λόγος της νομισματικής ένωσης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Silent_Killer

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει απο Σαλαμίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,641 μηνύματα.
Πολύ επιχειρηματολογία ρε φίλε. Μην σου πω ότι έπρεπε να έχουμε φύγει 5 χρόνια πριν. Θα είχαμε ήδη ξεπεράσει μεγάλο μέρος της κρίσης και της ανεργίας και θα ήμασταν σε ανάπτυξη, καθώς θα ήμασταν πολύ πιο ανταγωνιστικοί. Οι μνημονιακές πολιτικές έχουν αποδειχτεί να αποτυγχάνουν και να μεγαλώνουν την ύφεση, την ανεργία και το χρέος. Θα έρθει η στιγμή που από τον πνιγμό του ευρώ θα βγούμε και θα πάμε στην δραχμή, και θα μετανιώνετε που πιστεύατε στην προπαγάνδα του καπιταλιστικού ευρώ και δεν φύγαμε νωρίτερα όταν ήταν διαχειρίσιμη η κατάσταση. Αλλά τότε θα είναι πολύ χειρότερα, θα έχουν ήδη ξεπουληθεί θα πάντα, το χρέος θα έχει μεγαλώσει υπερβολικά πολύ και οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν κλείσει. Η ναυτιλία και η πρωτογενής αγροτική παραγωγή θα έχουν μειωθεί. Δεν θα μας έχει μείνει τίποτα.

Και για να μιλήσω με νούμερα:

Δείτε απλά τι έχει προσφέρει μέχρι στιγμής η πολιτική που εφαρμόζεται, και πόσο έξω έχει πέσει.





Μιλάνε τα στατισιτκά από μόνα τους.

Ας δούμε και εσωτερικά τι ακριβώς φέρνει η ανάπτυξη που φέρνει η Ευρώπη (από το 2009 ακούμε ότι του χρόνου μπαίνουμε σε τροχιά ανάπτυξης).





Και πραγματικά, δεν προπαγανδίζω κατά του ευρώ και ούτε θέλω επιστροφή στην δραχμή έτσι απλά, απλά πείτε μου τι διαφορά θα δούμε σε 3 χρόνια, και γιατί ενώ τόσα χρόνια η ύφεση όλο και μεγαλώνει φέρνοντας την Ελλάδα στο χείλος ξεπουλήματος, θα αλλάξει κάτι τώρα? Τι, ο Σύριζα θα εφαρμόσει καλύτερα μέτρα από ότι η ΝΔ? Η πολιτική οδηγεί μέχρι στιγμής στην απόλυτη καταστροφή που δεν μπορείς να αποφύγεις, ενώ είναι διαφορετικό να επιστρέψεις στο νόμισμα σου όταν έχεις κάτι, από όταν δεν έχεις τίποτα. Η υποτίμηση θα ήταν μικρότερη το 2010 από ότι αν επιστρέφαμε τώρα, όσο το αργούμε τόσο σε χειρότερο διαχειρίσιμη θέση θα είναι η Ελλάδα και τόσο μεγαλύτερο το χρέος.

Τι θα αλλάξει μέχρι το 2018? Εγώ πιστεύω ότι θα είμαστε σε χειρότερη θέση. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα έχουμε βελτίωση αυτής της κατάστασης, που μοιάζει με τραίνο που έχει βγει από τις ράγες?
Όσα παραθέτεις είναι αληθεια. Ποιο είναι όμως το πρόβλημα μας; Είναι το € ; Οι Ευρωπαίοι; Η ΕΕ μήπως; Η Γερμανία με την σκληρή της στάση;

Προσωπικά πιστεύω πως το πρόβλημα είναι πολύ πιο βαθύ και πηγάζει μέσα από τον Έλληνα.
Τι εννοώ; Δεν μας φταίνε οι "άλλοι", εμείς είμαστε εμπόδιο στην ανάπτυξή μας, και ένα νόμισμα δεν θα αλλάξει την κατάσταση. Αν είχαμε δραχμή,μέσω υποτίμησης θα μπορούσε όντως να καλυτερέψει η κατάσταση. Τι κάναμε όμως όταν είχαμε δραχμή; Πάλι με δανεικά δεν ζούσαμε; Είχαμε "οργανωμένο κράτος"; Είχαμε κάποια "βαριά" βιομηχανία και δεν το θυμάμαι; Απλά παίρναμε δανεικά και....χαλαράααααααα. "Όλοι" ήταν βολεμένοι και κανείς δεν ήθελε να αλλάξει η κατάσταση. Δεν γίνεται αυτό όμως να συνεχιστεί για πάντα.Κάποια στιγμή θα "σκάσει" γιατί είναι πλασματικό. Και έσκασε τώρα.Και δεν είναι θέμα νομίσματος. Όσο δεν παράγουμε, τόσο θα χειροτερεύει η κατάσταση, και γι' αυτό δεν φταίει η ΕΕ ούτε η Ευρωζώνη. Φταίει η νοοτροπία μας η οποία είναι αντίθετη στην παραγωγικότητα της εργασίας και το γεγονός ότι "βγάζουμε σπυριά" όταν ακούμε τη λέξη "επιχειρηματικότητα" (γιατί ο μέσος Έλληνας νομίζει ότι επιχειρηματίας είσαι μόνο αν σε λένε Λάτση,ή κάτι ανώτερο).
Και τώρα να μηδενιστεί το χρέος μας και να αλλάξει η κατάσταση, αν δεν αλλάξουμε εμείς, σε 15-20 χρόνια εδώ θα είμαστε πάλι, να συζητάμε τα ίδια. ΝΑΙ,φταίει και το ευρώ,αλλά σε ένα ελάχιστο ποσοστό. Τόσα χρόνια είχαμε ένα υψηλό (πλασματικό) βιοτικό επίπεδο, τώρα θα έχουμε ένα χαμηλό(πραγματικό) βιοτικό επίπεδο, και δεν κρύβεται κάποια τεράστια θεωρία συνωμοσίας πίσω από αυτό, εμείς κρυβόμαστε αλλά δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε.

Τέλος να σου πω ότι σε όλες τις χώρες η λιτότητα "δούλεψε", για κάποιο π0%$+# λόγο, όλες οι χώρες πάνε μπροστά,το Ελλαδιστάν πάει πίσω.Προφανώς κάτι κάνουμε λάθος σαν χώρες και μάλλον είναι θέμα κοινωνικό (και ως αντίκρισμα της κοινωνίας) και πολιτικό;)

Χωρίς να είμαι ΝΔτης κρίνω επιτυχημένη τη θητεία του Σαμαρά. Κατάφερε και έριξε τον φόρο εστίασης, έριξε τον συντελεστή φορολογογίας των επιχειρήσεων και μείωσε την έκτακτη εισφορά. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και ανάπτυξη όπως φαίνεται στο διάγραμμα. Αν συνεχίζαμε έτσι τώρα θα είμασταν στις αγορές.... Για να τα κάνει αυτά θυσίασε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και κάποιους εργαζόμενους του δημοσίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε το φόρο των επιχειρήσεων, υπερφορολόγησε τους αγροτες, μείωσε συντάξεις, κατάργηση εκτπωσεων στα νησια, επανέφερε το ΦΠΑ της εστίασης στο 23%, έκτακτη εισφοράς +30% και αύξησε την προκαταβολή φόρου των επιχειρήσεων από το 55% στο 100%.

Δεν είναι θέμα Ε.Ε. ΔΝΤ κ.λπ. αλλά πολιτικής, με Λαφαζάνηδες στη διοίκησης της χώρας θα χρεωκοπήσουμε όποιο νόμισμα και να έχουμε. Το να έχουμε ένα ισχυρό νόμισμα είναι θετικό για τους πολίτες γιατί αναπόφεκτα τα μικρά νομίσματα χάνουν την αξία τους. Αυτός είναι ο λόγος της νομισματικής ένωσης.
Απαπαπαπαπααα..τι 'ναι αυτά που λες; Μόλις τα πεις αυτά σε δημόσια συζήτηση μόνο με τις πέτρες δεν σε παίρνουν...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Μα δεν κατηγορώ την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη για την κατάσταση μας, τους δικούς μας κατηγορώ. Ωστόσο πιστεύω πως εντός ενός τόσο δυνατού νομίσματος δεν θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε. Δεν μπορείς να είσαι εξίσου ανταγωνιστικός με χώρες οι οποίες παράγουν πράγματα και το να γίνεις ανταγωνιστικός με το ίδιο νόμισμα είναι πιο δύσκολο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Αν δεν εχεις ορεξη ομως να αλλαξεις εσυ, δεν σε σωζει κανενα νομισμα, οσο αδυναμο και να ειναι. Ο λογος που οι πλατφορμιτες ζητανε δραχμη ειναι γιατι χωρις ελεγχο απο την ΕΕ θα μπορουν να φτιαξουν ελευθεροι το κρατος οπως αυτοι το ονειρευονται, βεβαια δεν ξερω αν εχουν καταλαβει οτι πλεον οι πηγες χρηματοδοτησης εχουν στερεψει απο παντου και οτι αν γυρισουμε την πλατη στην ΕΕ μετα θα πρεπει να τα βγαζουμε περα με ο,τι παραγουμε. Ολοι μπροστα βαζουν τα κομματικα συμφεροντα, αν αυτοι που διατυμπανιζουν τις αποψεις περι δραχμης πουν ναι στο νεο μνημονιο, τοτε χανουν το λογο υπαρξης τους στην πολιτικη. Ακομα και να πιστευουν οτι καποια μετρα θα βοηθησουν, δεν προκειται ποτε να το παραδεχθουν. Θα συνεχιζουν να λενε το ιδιο παραμυθι, χαιδευοντας τα αυτια ολων αυτων που θα εχουν πραγματικο συμφερον με τη νεα κατασταση (hint: δεν θα ειναι ο απλος κοσμος)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

alan09

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο alan09 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 162 μηνύματα.
Να που υπήρξαν και κάποια "έξυπνα" γεροντάκια, που ούτε στις ουρές στήθηκαν, ούτε κάρτα ανάληψης έβγαλαν, ούτε και χρειάστηκε να μάθουν το e-banking:
https://www.capital.gr/epikairotita/3045646/i-mitera-tis-n-balabani-omologei-tin-analipsi-ton-200-000
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Ναι έτσι είναι παιδιά τα μνημόνια δεν είναι κακά οι κακοί πολιτικοί φταίνε που δε τα εφαρμόζουν σωστά. Πληρωμένη απάντηση όταν τα βρίσκουμε σκούρα και κινδυνεύουμε να μας πάρουν με τις πέτρες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

flamingo

Νεοφερμένος

Ο flamingo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 58 μηνύματα.
Βέλη που στάζουν δηλητήριο από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Χατζηλάμπρου προς τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του.
«Βρέθηκε η Αριστερά να δέχεται την κατάργηση του κοινοβουλίου και να περιμένει τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα στα υπουργεία. Αν το έκαναν οι άλλοι αυτό, τι θα λέγαμε; Θα το λέγαμε κατάντια. Αυτό κάνει τώρα η Αριστερά».
https://www.stokokkino.gr/article/1000000000013385/BXatzilamprou-I-Aristera-efarmozei-pia-mnimonia


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Ναι έτσι είναι παιδιά τα μνημόνια δεν είναι κακά οι κακοί πολιτικοί φταίνε που δε τα εφαρμόζουν σωστά. Πληρωμένη απάντηση όταν τα βρίσκουμε σκούρα και κινδυνεύουμε να μας πάρουν με τις πέτρες.

Πολλα απο τα μετρα που θα περιλαμβανονται στα προαπαιτουμενα του Μνημονιου 3 ηταν στα μετρα του πρωτου πρωτου Μνημονιου. Αλλα παντα οι ελληνικες κυβερνησεις εκλειναν τα αυτια τους οταν τους ελεγαν για περικοπες και απλα υπερφορολογουσαν τον κοσμο, τα εσοδα επεφταν εξω και φτου κι απ την αρχη νεα φορολογικα μετρα. Το ιδιο θα γινει και με το μνημονιο του συριζα, ηδη ψαχνουν ισοδυναμα για να γλυτωσουν τους επαναπροσληφθεντες, κατι μου λεει οτι αυτα τα ισοδυναμα θα ειναι παλι φοροι...

Επισης για ριξε μια ματια στις σημερινες δηλωσεις Ρεντσι, λεει για μειωση της φορολογιας των επιχειρησεων. Το ιδιο εκανε και ο Οζμπορν πριν λιγες μερες. Αλλα αυτοι ειναι μαλακες που βοηθανε τις επιχειρησεις και εμεις ειμαστε οι εξυπνοι που τις (ξανα)υπερφορολογουμε...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Πολλα απο τα μετρα που θα περιλαμβανονται στα προαπαιτουμενα του Μνημονιου 3 ηταν στα μετρα του πρωτου πρωτου Μνημονιου. Αλλα παντα οι ελληνικες κυβερνησεις εκλειναν τα αυτια τους οταν τους ελεγαν για περικοπες και απλα υπερφορολογουσαν τον κοσμο, τα εσοδα επεφταν εξω και φτου κι απ την αρχη νεα φορολογικα μετρα. Το ιδιο θα γινει και με το μνημονιο του συριζα, ηδη ψαχνουν ισοδυναμα για να γλυτωσουν τους επαναπροσληφθεντες, κατι μου λεει οτι αυτα τα ισοδυναμα θα ειναι παλι φοροι...

ποια είναι αυτά που περιλαμβάνονταν στο μνημόνιο 1 και δεν έγιναν ενώ η τρόικα ήθελε, για να γίνουν πάλι τώρα;

Δώθηκαν ισοδύναμα ήδη από τον Ιούνιο, αυτό ακριβώς που λες, φορολογία επιχειρήσεων έναντι μειώσεων σε συντάξεις. Το ΔΝΤ τα απέρριψε στεγνά και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Δεν ξέρω γιατί επιμένετε να αναπαράγετε αυτή τη φήμη. Αυτός είναι και ο ρόλος της τρόικας στην Αθήνα άλλωστε. Να επιβάλλει μέτρα, όχι να ανταλλάσσει ντομάτες με κρεμμύδια.
Θυμίζω πως το ίδιο το μνημόνιο ( το τωρινό ) προβλέπει αύξηση στη φορολογία ων επιχειρήσεων από 26 σε 29%. Κρατιστής και ο Sauble.

Επισης για ριξε μια ματια στις σημερινες δηλωσεις Ρεντσι, λεει για μειωση της φορολογιας των επιχειρησεων. Το ιδιο εκανε και ο Οζμπορν πριν λιγες μερες. Αλλα αυτοι ειναι μαλακες που βοηθανε τις επιχειρησεις και εμεις ειμαστε οι εξυπνοι που τις (ξανα)υπερφορολογουμε...

Το είπα και σε προηγούμενο μήνυμα. Θα δεις στην Ευρώπη χώρες με φορολογία 10% όπως και χώρες με 30%. Να πιάσουμε τον καθένα να τις μετρήσουμε θέλετε;

Προσωπικά έχω πει τη γνώμη μου σχετικά με αυτές τις λογικές. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι συγκρίσεις θέλει αλλά αν είναι να συγκρίνουμε ας το κάνουμε ολοκληρωμένα τουλάχιστον, αλλιώς ας μη το κάνουμε καθόλου. Αν είχα κανένα startup στην Αγγλία θα είχα και άποψη και για τη φορολογία των επιχειρήσεων εκεί, και για την αγορά την ίδια και τισ συνθήκες που επικρατούν. Τα υπόλοιπα είναι λαϊκισμοί.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,780 μηνύματα.
ποια είναι αυτά που περιλαμβάνονταν στο μνημόνιο 1 και δεν έγιναν ενώ η τρόικα ήθελε, για να γίνουν πάλι τώρα;
Ελάχιστες ιδιωτικοποιήσεις και κατάργηση δημόσιων οργανισμών. Επίσης υπήρχαν εικονικές απωλήσεις αρκετών δημόσιων υπαλλήλων (δημοτικοί αστυνομικοί, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις). Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων (π.χ. στις μεταφορές με τα φροτηγά).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,345 μηνύματα.
Εγω πιστευω οτι οφειλεται στην ατολμια των πολιτικων για βαθιες αλλαγες γιατι πολυ απλα αυτο θα επληττε τον κομματικο στρατο τους, τα μοναδικα μετρα που πηραν οι κυβερνησεις τα προηγουμενα χρονια ηταν φορολογικα, φορο στον φορο κι απο περικοπες τιποτα.

Φόροι οι οποίοι μέσα σε 5 χρόνια ρίμαξαν κι εξακολουθούν να ριμάζουν τον Ιδιωτικό τομέα με αποτέλεσμα χρόνο με το χρόνο να καλπάζει η ανεργία, να κλείνουν επιχειρήσεις, να κατρακυλάει το ΑΕΠ της χώρας και άρα το χρέος κάθε χρόνο να γίνεται όλο και περισσότερο "μη βιώσιμο"...αλλά κάποιοι εξακολουθούν να θέλουν να ρίχνουν το φταίξιμο στο € και να πιστεύουν ότι αν πάμε στη δραχμή και πουλήσουμε π.χ. φθηνά πορτοκάλια ή φτιάξουμε περισσότερα rooms to let θα λύσουμε όλα μας τα προβλήματα!:whatever:
Μα δεν κατηγορώ την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη για την κατάσταση μας, τους δικούς μας κατηγορώ. Ωστόσο πιστεύω πως εντός ενός τόσο δυνατού νομίσματος δεν θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε. Δεν μπορείς να είσαι εξίσου ανταγωνιστικός με χώρες οι οποίες παράγουν πράγματα και το να γίνεις ανταγωνιστικός με το ίδιο νόμισμα είναι πιο δύσκολο.
Θα τα καταφέρναμε μια χαρά μέσα στο € ΑΝ κάναμε τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ...από εδώ και πέρα προσωπικά θεωρώ ότι είναι άργα να το γυρίσουμε κι ότι η χώρα είναι καταδικασμένη πλέον στο ξεπούλημα και την εξαθλίωση, με ή χωρίς €...
Το ιδιο θα γινει και με το μνημονιο του συριζα, ηδη ψαχνουν ισοδυναμα για να γλυτωσουν τους επαναπροσληφθεντες, κατι μου λεει οτι αυτα τα ισοδυναμα θα ειναι παλι φοροι...
15% αντί 11% στη φορολογία ενοικίων και 29% αντί 26% (και 35% αντί 33% για πάνω από 50.000€ κέρδη) στις επιχειρήσεις...easy money!
Μέχρι πότε όμως;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
ποια είναι αυτά που περιλαμβάνονταν στο μνημόνιο 1 και δεν έγιναν ενώ η τρόικα ήθελε, για να γίνουν πάλι τώρα;

Δώθηκαν ισοδύναμα ήδη από τον Ιούνιο, αυτό ακριβώς που λες, φορολογία επιχειρήσεων έναντι μειώσεων σε συντάξεις. Το ΔΝΤ τα απέρριψε στεγνά και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Δεν ξέρω γιατί επιμένετε να αναπαράγετε αυτή τη φήμη. Αυτός είναι και ο ρόλος της τρόικας στην Αθήνα άλλωστε. Να επιβάλλει μέτρα, όχι να ανταλλάσσει ντομάτες με κρεμμύδια.
Θυμίζω πως το ίδιο το μνημόνιο ( το τωρινό ) προβλέπει αύξηση στη φορολογία ων επιχειρήσεων από 26 σε 29%. Κρατιστής και ο Sauble.

Αν ειχε πραγματικα επιβαλλει μετρα, τωρα θα ειχαμε απολυσει ΔΥ, θα ειχαμε ανοιξει ολα τα κλειστα επαγγελματα κλπ...

Το είπα και σε προηγούμενο μήνυμα. Θα δεις στην Ευρώπη χώρες με φορολογία 10% όπως και χώρες με 30%. Να πιάσουμε τον καθένα να τις μετρήσουμε θέλετε;

Προσωπικά έχω πει τη γνώμη μου σχετικά με αυτές τις λογικές. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι συγκρίσεις θέλει αλλά αν είναι να συγκρίνουμε ας το κάνουμε ολοκληρωμένα τουλάχιστον, αλλιώς ας μη το κάνουμε καθόλου. Αν είχα κανένα startup στην Αγγλία θα είχα και άποψη και για τη φορολογία των επιχειρήσεων εκεί, και για την αγορά την ίδια και τισ συνθήκες που επικρατούν. Τα υπόλοιπα είναι λαϊκισμοί.

Δεν εχει σημασια αν η Βρετανια εχει 20%, η Ιρλανδια ξερω γω 15% κ.ο.κ. Σημασια εχει οτι αυτες οι χωρες ριχνουν τη φορολογια των επιχειρησεων ενω εμεις οι εξυπνοι την ανεβαζουμε, δν μπορουμε να καταλαβουμε οτι ειναι αντιπαραγωγικο μετρο η αυξηση των συντελεστων. Και 100% προκαταβολη φορου, απο το ηδη υπερβολικο 55%. Ουσιαστικα το κρατος σε τιμωρει που εισαι επιχειρηματιας για να δινει αυξησεις για σαντουιτς στη ΔΕΗ και να επαναπροσλαμβανει καθαριστριες και σχολικους φυλακες. Οποτε οποιοσδηποτε φοροδιαφευγει μαγκια του, τον καταλαβαινω απολυτα αυτον που δεν θελει να δουλευει σαν μαλακας ολη τη μερα για να του τα κλεβει το κρατος μεσα απο την τσεπη ωστε να ταϊζει τον στρατο του. Οσο το κρατος σε αντιμετωπιζει ως εχθρο, ως εχθρο πρεπει να το αντιμετωπιζεις κι εσυ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top