Αγορά σπιτιού ή νοίκι;

Stitchpunk

Δραστήριο μέλος

Η Eternal Sunshine αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 596 μηνύματα.
Εντάξει. Εκεινο που δεν μ αρεσε πιο πολύ από όλα είναι ότι όταν έχουμε μια ανάγκη και θέλουμε να πάρουμε μια γρηγορη γνωμη μπαινουμε στο φορουμ και ρωτάμε. Μετά όμως "Μην ακουτε τον καθενα από το Ιντερνετ" αυτό εμενα αν το δω σαν ατάκα δεν μ αρεσει γιατι δειχνει ότι κάποιος δεν έχει σε καμια υποληψη έστω και κάποιον από το Ιντερνετ. Άλλοι έχουν παντρευτει από το Ιντερνετ. Τέλοςσπαντων. Αυτό δεν ΄μου αρέσει αν το δω σαν γραπτο από κανεναν απλα τωρα έτυχε να το γράψει η Helium. To internet έχει άτομα που θα βρεις και έξω. Που ξέρεις ότι εκεινος που θα σου παρουσιαστεί σαν συμβουλος από εξω ξέρει οντως και τι σου λέει έχω πολλά παραδείγματα.Έγραψα κάτι που δεν μου άρεσε σαν θέση πιστευω έχω αυτό το δικαιωμα!


Κατά τα αλλα ναι μπορει να λέω και σαχλαμάρες. Αλλα έγραψα συγκεκριμένα πράγματα όπως :


1. O θεματοθετης μπορει εύκολα να πάρει δάνειο σαν στρατιωτικός. Θα το εγκρίνουν.
2. Με τα χρήματα που πιθανον παιρνει δεν θα είναι δυσκολο να το αποπληρώσει σε βάθος χρόνου.
3. Είναι προτιμοτερο να πάρει ένα δικο του από το να μεινει σε ενοικιο ή σε οικοδομη (προσωπική μου αποψη) γιατι δεν μπορω κάθε χρονο να κάθομαι να τσακωνομαι με αυτούς που δεν θέλουν να βάζουν πετρέλαιο και να γυρνανε μεσα στο σπιτι με τα μπουφαν γιατι έχουν παρατηρηθεί και αυτές οι διαφωνιες σε πολυκατοικίες κάποιες από τις οποιες έχουν καταληξει και στα αστικά δικαστηρια επειδή κάποιοι δεν συμβιβάζονται με τιποτα σου λέει αυτή είναι η θέση μου δεν την αλλάζω. Ωραια και εμενα αυτή είναι και δεν την αλλαζω τοτε. Εγω γιατι να την αλλάξω;;; η θεία μου έμενε σε δικο της μετα πηγε αγορασε διαμέρισμα και τωρα ολο μας λέει προβλήματα που δεν ειχε ποτέ ο κάτω δεν θέλει να συμβάλλει να αλλάξει η πορτα λεει έχω ένα αμάξι δεν θα το βγάζω από εκει κάτι τρελά πραγματα και θα πάνε στα δικαστηρια. Δε βγάζεις ακρη με ορισμένους είναι γεγονος αυτό.
4. Σαν στρατιωτικος μπορει να έχει έξτρα χρηματα από εκτος έδρας ή πλεύσιμα οποτε ακομα καλύτερα.
5. Να ψάξει ένα δάνειο με μικροτερο επιτόκιο οσο γινεται.


Τωρα αν τα παραπάνω τα οποια ισχυουν κατά 90% τα διαβάζει κάποιος και γράφει ακριβως από κάτω " Μην ακους κανεναν από το Ιντερνετ" χωρις να πει ξέρεις ναι μεν αλλά .... ε θα με πειράξει ναι. Θεωρω ότι ακυρώνει τελειως και τη δική μου άποψη.


Και εντάξει διαφωνώ με την θέση ότι στο Ιντερνετ δεν θα βρεις κάποιον να σου πει κάτι σωστο. Ακομα και για αυτό μπορει να βρεις αρκετούς. Και στη τελική αμα είναι ετσι ρε παιδια ας τα καταργησουμε τα φορουμ να μην συμμετέχουμε καθολου τοτε αμα εστω και άθελα μας υποτιμάμε τους συμμετέχοντες.
Είναι το ίδιο να θέλεις μια γρήγορη γνώμη πάνω σε κάτι και το ίδιο να πάρεις συμβουλή για μια επένδυση που θα πληρώνεις μια ζωή?
Δεν είπα πουθενά ότι είσαι κάπου λάθος, το μόνο που είπα είναι ότι κάποια πράγματα δεν είναι το ίδιο σημαντικά και καλύτερα να τα συζητάμε με ειδικούς.
Δεν είχα σκοπό ούτε να σε μειώσω ούτε να αμφισβητήσω τα όσα λες.
Η άποψή μου είναι γενική, όπως όταν κάποιος έρχεται να ζητήσει συμβουλή για πχ ψυχολογικά θέματα, κι αν δω ότι είναι κάτι σοβαρό, θα πω καλύτερα να πάει σε κάποιον ειδικό, το ιδιο κι εδώ. Μπορεί εγώ να έχω άπειρες γνώσεις πάνω στο ψυχολογικό του άλλου, δεν είμαι όμως ψυχολόγος. Γι'αυτο μπορεί να δώσω συμβουλή, όμως δεν θα παρεξηγήσω τον άλλο που θα πει να πάει σε ειδικό. Δεν ακυρώνω τα φορουμ, αλλά σε κάθε Φόρουμ μπορεί να μπει ο καθένας και να πει ο,τι θέλει. Μπορεί να ειπωθουν και σωστές και λάθος απόψεις ή απόψεις που για κάποιους είναι σωστές και λειτουργούν και για άλλους όχι. Γι'αυτο λέω ότι απλά κάποια πράγματα είναι πολύ σημαντικά για να κάνεις λάθος.
Σίγουρα ο OP γνωρίζει ότι οι συμβουλές μπορεί να προέρχονται από οποιονδήποτε, επειδή δεν τον γνωρίζω όμως, δεν βλαπτει νομίζω να το επισημάνω.
Στο σχόλιό μου δεν είχα σκοπό να μειωσω κανέναν, εξάλλου έβαλα και τον εαυτό μου μέσα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,964 μηνύματα.
Η τράπεζα δεν προκειται να του πεί πολλά θα εξετάσει αρχικά την κατασταση του και τον τροπο πληρωμής. Αν μπορει να πάρει τα λεφτά της με λιγα λογια. Μετά θα συζητησουν για το επιτοκιο για το ποσο της δοσης κάθε μηνα τι συμβαινει αν καθυστερήσει μια δόση, κτλπ. Μετα η αποφαση είναι δική του. Πάνω από μιση ώρα δεν προκειται να συζητησουν. Το ξέρω γιατι έχω βρεθει σε αυτή τη θέση.


Τωρα για κάτι άλλα που ειπες σχετικά με το ποιο σπιτι θα αγοράσει αυτά ναι θέλουν προσοχη. Πχ που θα το πάρει τι ελαττωματα μπορει να βγαλει κτλπ όπως επισης θελει και μεγάλη προσοχη τι δουλεια θα σου κάνουν τα συνεργεια όταν αποφασισεις να κτισεις ένα δικο σου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Stitchpunk

Δραστήριο μέλος

Η Eternal Sunshine αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 596 μηνύματα.
Φυσικά δεν ρωτας την τράπεζα τέτοια πράγματα. Προφανώς και θα κοιταξει το συμφέρον της εκτός αν είσαι μεγαλοκαταθέτης. Ούτε τον μεσίτη ρωτας εκτός αν είναι εμπιστος σου.
Υπάρχουν χρηματοοικονομικοι σύμβουλοι, γραφεία συμβουλευτικά και λογιστές που κάνουν αυτή την δουλειά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Πάντως θα πρότεινα να πάρεις ένα σχετικά μικρό σπίτι (μέχρι 50 τετρ. μέτρα) αφού είσαι μόνος σου ώστε να έχει και λιγότερα έξοδα (ενφια, πετρέλαια, κοινόχρηστα κλπ) και να μαζέψεις λεφτά ώσπου να παντρευτείς ας πούμε. Έτσι και πιο εύκολα θα το νοικιάζεις το καλοκαίρι. Μην πάρεις από τώρα σπίτι 200.000 ευρώ με 500 ευρώ το χρόνο ενφια (και ποιος ξέρει αργότερα πόσο θα πάει).

Α και παρεμπιπτόντως, μήπως σού αρεσουν οι μεγαλύτερες να με παντρευτείς; :queen:Αυτό ψάχνω, έναν μόνιμο στρατιωτικό! (Δημήτρη μη βλέπεις εσύ!:girl_angel:)

Αν του βγαινουν τα λεφτα, ισως και να ειναι ευκαιρια να παρει μεγαλο σπιτι. Οι τιμες εχουν πεσει παρα πολυ, οι τραπεζες βγαζουν με το σταγονομετρο δανεια και κοσμος που εχει λεφτα αποφευγει τα μεγαλα σπιτια λογω ΕΝΦΙΑ κλπ. Και τελικα μπορει ο φιλος μας να παρει ενα σπιτι το οποιο σε δεκα χρονια να εχει διπλασιασει την αξια του και να μην ψαχνει τοτε να παρει ενα μεγαλυτερο, που θα το χρειαζεται κιολας.

Κι αμα θες να τον παντρευτεις, δε θες να εχει μεγαλο σπιτι; :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,964 μηνύματα.
Ναι βασικά η τράπεζα .... το συμφέρον της είναι και δικο σου. Ειστε συνεργάτες. Ειδες ότι βιάζεσαι; δεν είναι τοσο ψυχρη η σχέση οσο παρουσιάζεται γιατι αν εγω βαρέσω κανονι η τραπεζα θα χάσει τα λεφτά της. Όπως γινεται τωρα με τα δάνεια και το νομο Κατσέλη. Η τράπεζα ψάχνει να δει πως μπορει με διακανονισμο να πάρει τα χρηματα της.


Και τι ακριβως θα μου πει ο χρηματοοικονομικος συμβουλος ή ο λογιστης. Ποσο παραπανω θα βγει το ποσο με το επιτοκιο; αυτό μπορω να το υπολογισω και μονος μου.Το ποσο της δοσης θα μου το πει η τράπεζα. Για το χρηματιστηριο θα χρειαζομουν τον συμβουλο που λες να με συμβουλεψει που θα επενδύσω α χρηματα μου για ένα δάνειο οχι!Τεσπα εγω τα έχω απλοποιησει γιατι τα έχω δει στην πράξη. Για αυτό έγραψα πριν ότι κάποιος που έχει βρεθει σε αυτή τη θέση είναι μπορει να δώσει συμβουλη.


Αλλα εντάξει και στην τελικη τι δουλεια έχω εγω να λέω τη γνωμη μου και να πετάγεται κάποιος και να λέει ότι ειμαστε ο οποιοσδηποτε από το Ιντερνετ. Καλη τυχη. Γειά χαρά.


ΥΓ Και εγω σε "ειδικο" πηγα μεσιτη δηλαδή όταν έψαχνα σπιτι και με έριξε στα σκατά. Καλυτερα να ρωτουσα τη συμβουλη κάποιου ποροηγουμενου που έζησε σε αυτό το σπιτι. Ο μεσιτης κοιταξε τη τσέπη του. Μη βιάζεσαι να κρινεις και να ακυρωσεις κοσμο. Ακου τι έχει να σου πει κάποιος. Μπορει να είναι κάτι σοβαρο. Αυτά συγγνωμη για το οφφοτοπικ Himela αλλα έπρεπε να γράψουμε 2-3 πράγματα αποχωρώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Ο κανόνας είναι δεν αγοραζουμε κάτι που δεν μας αποφέρει εισόδημα. Πόσο μάλλον αν μας προκαλεί και ζημία. Θα συνυπολογισεις τα εξής:
Μπορεί να γλιτωσεις το ενοικιο, θα πληρωνεις όμως ενφια.
Όλες οι τυχόν ζημιές που θα γίνουν στο σπίτι, είτε χαλασει σωλήνας ή ακόμη και οτιδήποτε χαλασει στην πολυκατοικία, επιβαρυνει τους ιδιοκτήτες. Όταν είσαι στο ενοικιο τα γλιτωνεις αυτά συν κάποια παγια έξοδα συντήρησης που βαρυνουν τον ιδιοκτήτη.
Επιπλέον αν υπάρχει κάποιο κεφάλαιο για την αγορά, χανεις το επιτόκιο που θα επαιρνες αν έμεναν τα χρήματα κατατεθημένα. Αν δεν υπάρχει το καφαλαιο, δεν ξέρω κι εγώ αν πλέον δίνουν οι τράπεζες δάνεια, αλλά αν δίνουν υπολογισε συν τοκους συν ότι θα πρέπει να ασφαλισεις το σπίτι όσο καιρό θα είναι υποθηκευμενο.
Τώρα αν πιστευεις ότι μπορείς να αποσβεσεις νοικιαζοντας το το καλοκαίρι, καν το, αλλά χλωμο το κοβω.
Α, και βέβαια αν το σκεφτεσαι για airbnb, θα πρέπει να είσαι εσύ ή κάποιος άλλος εκεί να ασχοληθεις.

Υπαρχει ενας δεικτης που σε βοηθαει να αποφασισεις αν συμφερει η αγορα ή το ενοικιο. Το 2009 συνεφερε το ενοικιο, σε ολη την Ελλαδα γιατι οι τιμες το τμ ειχαν παει στο θεο ενω τα ενοικια οχι. Τωρα συμφερει η αγορα γιατι εχουν πεσει πολυ οι τιμες, τα ενοικια οχι τοσο και ο κοσμος ειτε απο φοβο ειτε λογω δυσκοιλιων τραπεζων δεν αγοραζει.

Επισης τα επιτοκια που δινουν οι Ελληνικες τραπεζες ειναι αστεια και δεν αξιζει για κανενα λογο οσα λεφτα και να εχεις να τα αφησεις μεσα. Συν οτι ενα σπιτι σε μια πολη σα τα Χανια ειναι σημαντικο asset που μελλοντικα θα μπορει να το πουλησει σε μεγαλυτερη τιμη απο οτι το αγορασε ή να το κρατησει για να του αποφερει ενα εξτρα εισοδημα (σε περιπτωση που δε τον καλυπτει για διαμονη). Στα Χανια θα το παρει, οχι στην Κοζανη (ελπιζω μη παρεξηγηθει κανενας Κοζανιτης)

Και τα λεφτα που δινεις στη δοση πιανουν τοπο, εχεις δικο σου σπιτι. Τα λεφτα που δινεις σε υπερτιμημενα πολλες φορες σπιτια για νοικι, πανε χαμενα. Σα να τα καις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,869 μηνύματα.
Αν του βγαινουν τα λεφτα, ισως και να ειναι ευκαιρια να παρει μεγαλο σπιτι. Οι τιμες εχουν πεσει παρα πολυ, οι τραπεζες βγαζουν με το σταγονομετρο δανεια και κοσμος που εχει λεφτα αποφευγει τα μεγαλα σπιτια λογω ΕΝΦΙΑ κλπ. Και τελικα μπορει ο φιλος μας να παρει ενα σπιτι το οποιο σε δεκα χρονια να εχει διπλασιασει την αξια του και να μην ψαχνει τοτε να παρει ενα μεγαλυτερο, που θα το χρειαζεται κιολας.

Κοίταξε, αυτοί που θέλουν μεγάλα σπίτια έχουν και λεφτά να τα πάρουν. Οι πλούσιοι έχουν παραμείνει πλούσιοι στην κρίση που ζούμε. Από την άλλη θεωρείς όντως οτι οι τιμές των σπιτιών θα ανέβουν ξανά σύντομα; Εγώ δεν το βλέπω. Ίσως σε 30 χρόνια, όχι όμως και σε 10. Επίσης ένα άτομο μόνο του, όσα λεφτά κι αν παίρνει, τι να το κάνει το μεγάλο σπίτι; Ας πάρει ένα δυάρι να μένει, ας είναι και ακριβό δυάρι, κι ας μαζέψει λεφτά και σε 10 χρόνια παίρνει άλλο μεγαλύτερο.

Κι αμα θες να τον παντρευτεις, δε θες να εχει μεγαλο σπιτι; :P

Σώπα καλέ, και να κάθομαι να το καθαρίζω; 50 τμ καλά είναι, θέα στη θάλασσα να έχει κι όλα καλά! :loltooth:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,964 μηνύματα.
Κοίταξε, αυτοί που θέλουν μεγάλα σπίτια έχουν και λεφτά να τα πάρουν. Οι πλούσιοι έχουν παραμείνει πλούσιοι στην κρίση που ζούμε. Από την άλλη θεωρείς όντως οτι οι τιμές των σπιτιών θα ανέβουν ξανά σύντομα; Εγώ δεν το βλέπω. Ίσως σε 30 χρόνια, όχι όμως και σε 10. Επίσης ένα άτομο μόνο του, όσα λεφτά κι αν παίρνει, τι να το κάνει το μεγάλο σπίτι; Ας πάρει ένα δυάρι να μένει, ας είναι και ακριβό δυάρι, κι ας μαζέψει λεφτά και σε 10 χρόνια παίρνει άλλο μεγαλύτερο.

Σώπα καλέ, και να κάθομαι να το καθαρίζω; 50 τμ καλά είναι, θέα στη θάλασσα να έχει κι όλα καλά! :loltooth:


Θες ένα σπιτι 70-80τμ τουλάχιστον. Θα φέρεις γυναικα κάποια στιγμή σπιτι δεν θα μενεις μονος σου για πάντα. Και αμα κάνετε και κανένα παιδάκι μετά θα μεγαλώσει η οικογενεια. Εγω ειδα ένα πολύ ωραιο σπιτι πέτρινο στα Χανια. 120 τμ 159.000 ευρώ εγω θα τα έβαζα.


https://www.tospitimou.gr/polisi-monokatoikia-Xania-N.Xanion/agelia/6113410
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,869 μηνύματα.
Θες ένα σπιτι 70-80τμ τουλάχιστον. Θα φέρεις γυναικα κάποια στιγμή σπιτι δεν θα μενεις μονος σου για πάντα. Και αμα κάνετε και κανένα παιδάκι μετά θα μεγαλώσει η οικογενεια. Εγω ειδα ένα πολύ ωραιο σπιτι πέτρινο στα Χανια. 120 τμ 159.000 ευρώ εγω θα τα έβαζα.


https://www.tospitimou.gr/polisi-monokatoikia-Xania-N.Xanion/agelia/6113410

Μα όταν κάνει οικογένεια παίρνει άλλο σπίτι και νοικιάζει αυτό σε τουρίστες! Τα Χανιά θα είναι πάντα τουριστικό μέρος. Και θα έχει μαζέψει και λεφτά ως τότε. Επίσης σήμερα ο ΕΝΦΙΑ είναι Χ ποσό. Ποιος μας λέει οτι σε 10 χρόνια δε θα έχει πενταπλασιαστεί;;; Εγώ τα φοβάμαι αυτά. 120 τμ είναι πολλά για ένα άτομο, και δη 23 ετών. Κι ας έχει και σταθερό μισθό (αν και οκ, τίποτα δεν είναι σταθερό πια αλλά λέμε τώρα). Γενικά έχω την εντύπωση οτι τα μικρά σπίτια είναι πιο κερδοφόρα στην εκμετάλλευσή τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,964 μηνύματα.
Μα όταν κάνει οικογένεια παίρνει άλλο σπίτι και νοικιάζει αυτό σε τουρίστες! Τα Χανιά θα είναι πάντα τουριστικό μέρος. Και θα έχει μαζέψει και λεφτά ως τότε. Επίσης σήμερα ο ΕΝΦΙΑ είναι Χ ποσό. Ποιος μας λέει οτι σε 10 χρόνια δε θα έχει πενταπλασιαστεί;;; Εγώ τα φοβάμαι αυτά. 120 τμ είναι πολλά για ένα άτομο, και δη 23 ετών. Κι ας έχει και σταθερό μισθό (αν και οκ, τίποτα δεν είναι σταθερό πια αλλά λέμε τώρα). Γενικά έχω την εντύπωση οτι τα μικρά σπίτια είναι πιο κερδοφόρα στην εκμετάλλευσή τους.


Καλα ας το δει και μονος του τι τον συμφέρει. Αν πάρεις ένα σπιτι πες 50 τμ δεν θα δώσεις ένα 70.000 ευρώ; αυτό ποτε θα το ξεχρεώσεις για να πάρεις μετα και άλλο σπιτι; δεν θα χρειαστεί και δεύτερο δάνειο; το πάτε φιρι φιρι να καταλήξετε σαν τον θείο μου που ειχε 10 κάρτες ταυτόχρονα στο τέλος ευτυχως τις ξεχρεώσε με ένα μεγάλο ποσο που περιμενε (30.000 ευρώ) αλλα ο τύπος ηταν χαλαρος και ψυχραιμος. Άλλος θα ειχε πάθει εγκεφαλικο ή θα ειχε φουντάρει αλλα σιγουρα όχι εμεις στην οικογενεια.


Μια φορά θυμαμαι με ειχε πάρει βολτα και λέει άσε εχω ντράβαλα βγαζω από την μια κάρτα και βάζω στην άλλη και γελαγε και εγω μαζι του γέλαγα. Του λέω έχεις αγχος; όχι ρε λέει! Δε πα να γ***θουν! χαχα τελικα ξεχρέωσε!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Stitchpunk

Δραστήριο μέλος

Η Eternal Sunshine αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 596 μηνύματα.
Το αν θα μπορέσει να το πουλήσει σε μεγαλύτερη τιμή ή μικρότερη δεν μπορείς να το ξέρεις εκτός αν είσαι σίγουρος ότι θα ανέβει η αγορά, που και πάλι, αν αγοράσει πχ τώρα ένα νέο σπίτι και θελησει να το πουλήσει σε 15 χρόνια, η λογική λέει ότι τουλάχιστον λόγω παλαιοτητας θα χάσει. Εκτός αν πιστευεις ότι θα βγουμε από την κρίση..
Γενικά μιλώντας, αυτό με τα επιτοκια είναι λίγο σχετικό. Γιατί μπορεί να είναι μικρό, αλλά αν έχεις ένα Α ποσό, εστω το νοικι να βγαζεις, και τα χρήματα σίγουρα δεν θα χάσουν την αξία τους, το σπίτι δεν ξέρεις. Επίσης κάποιες τοπικές τράπεζες δίνουν μεγαλύτερο επιτοκιο από τις μεγάλες αλλά δεν ξέρω αν είναι σοφή κίνηση.
Για να μην βγουμε εκτός θέματος: αυτή τη στιγμή η αγορά είναι ασταθής και αβεβαιο το μέλλον. Θέλει πολύ ψαξιμο, πολλή υπομονή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vasdask

Νεοφερμένος

Ο Vasdask αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Ευχαριστώ πραγματικά όλους για την ανταπόκριση σας! Δυστυχώς δεν μπορώ (Ή τράπεζα χρηματοδοτεί έως το 80% του σπιτιού και για ένα σπίτι 150.000 δεν έχω τα 30.000 ευρώ μπροστα) και θα έλεγα δεν θέλω να ανοιχτώ τόσο πολύ σε αυτούς τους καιρούς. Κοιτάω γενικά διαμερίσματα και γκαρσονιέρες οι οποίες είναι πιο κοντά στη τσέπη μου. Αλλά σε γενικές γραμμές βλέπω ότι υποστηρίζεται η άποψη της αγοράς πάρα του ενοικίου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,964 μηνύματα.
Ευχαριστώ πραγματικά όλους για την ανταπόκριση σας! Δυστυχώς δεν μπορώ (Ή τράπεζα χρηματοδοτεί έως το 80% του σπιτιού και για ένα σπίτι 150.000 δεν έχω τα 30.000 ευρώ μπροστα) και θα έλεγα δεν θέλω να ανοιχτώ τόσο πολύ σε αυτούς τους καιρούς. Κοιτάω γενικά διαμερίσματα και γκαρσονιέρες οι οποίες είναι πιο κοντά στη τσέπη μου. Αλλά σε γενικές γραμμές βλέπω ότι υποστηρίζεται η άποψη της αγοράς πάρα του ενοικίου.


Σου ειπαν δηλαδή ότι για να σου εγκρίνουμε 150.000 ευρώ δάνειο θέλουμε 30.000 μπροστά; ποια τράπεζα σου έκανε αυτή την εξήγηση;


Ναι. Εγω είμαι υπέρ της άποψης να αγοράσει κάποιος ένα ακίνητο ή να βρει ένα φτηνό οικόπεδο και να ξεκινησει να κτίζει μονος του. Ένα οικοπεδο πριν μερικά χρονια το ειχαν πουλήσει στη κρήτη οι γονεις μου 50.000 ευρώ. Με άλλα 50 φτιάχνεις μια ωραια μεζονέτα.
Μη σπάσεις το κεφάλι σου αν μετά αυτό θα έχει αξια ή όχι. Αυτό θα είναι το σπιτι σου. Το κάνεις για να εξασφαλίσεις τη στέγη σου. Πολύ πολύ νοικιάζεις τον 2ο ή τον 1ο οροφο μετά. Έχεις και αυτή την επιλογή ενώ αν πάρεις ένα μονο διαμέρισμα θα το νοικιάσεις οκ και εσυ που θα μεινεις μετά;


Φτιάξε μια μεζονέτα. Αν δεις τα ζορια μετά νοικιασε τον 2ο όροφο. Και δινε τα απευθειας στο δάνειο. Έχεις και αυτή την εναλλακτική.


Με 50 χιλιάδες φτιάχνεις βιλίτσα. Στα ΙΚΕΑ μονο να πάς βρίσκεις μια ωραια κουζινα. Άσε μερικοί τα δίνουν ακριβά γιατι έχουν αυτό το μικροβιο να βγάλουν περισσότερα λεφτά από το σπιτι που αγορασαν κάποτε.Αυτο δεν γινεται έτσι και αλλιώς. Οποτε αν το φτιάξεις μονος σου θα σου βγει πολύ φθηνοτερο.


Βλέπεις κάτι παλιά σπιτια να τα πουλάνε 200.000 ευρώ. Είναι να απορεις με ορισμένους πραγματικά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Vasdask

Νεοφερμένος

Ο Vasdask αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Δεν χρηματοδοτεί όλο το ποσό η τράπεζα. Επίσης σε ένα δάνειο 100.000 η επιστροφή από τόκους θα είναι περίπου στα 30.000 ευρώ τα οποία και αυτά είναι καμμένα λεφτά όπως του ενοικίου. Η σκέψη είναι να αγοράσω κάτι πιο προσιτό έτσι ώστε και οι τόκοι να είναι λίγοι. Αν το σκεπτικό πάει καλά θα έχω τη δυνατότητα για ένα νέο άνοιγμα αργότερα. Το καλοκαίρι θα μένω στο πατρικό μου όπως κάνω τώρα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,964 μηνύματα.
Δεν χρηματοδοτεί όλο το ποσό η τράπεζα. Επίσης σε ένα δάνειο 100.000 η επιστροφή από τόκους θα είναι περίπου στα 30.000 ευρώ τα οποία και αυτά είναι καμμένα λεφτά όπως του ενοικίου. Η σκέψη είναι να αγοράσω κάτι πιο προσιτό έτσι ώστε και οι τόκοι να είναι λίγοι. Αν το σκεπτικό πάει καλά θα έχω τη δυνατότητα για ένα νέο άνοιγμα αργότερα. Το καλοκαίρι θα μένω στο πατρικό μου όπως κάνω τώρα.


Δεν είναι καμένα λεφτά. Γιατι φιλε μου δεν βρήκες κάτι έτοιμο.Πας να το φτιάξεις από μονος σου. Και τα λεφτά του δανειου δεν είναι καμενα τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου θέση. Έστω ότι παιρνεις ένα σπιτι με δάνειο 120.000 ευρώ. Με τους τοκους πάει παραπάνω. Αυτά τα λεφτά δεν είναι χαμένα. Έτσι και αλλιώς θα τα έδινες σε ένα ενοικιο για να μεινεις. Προσεξε το σπιτι δεν είναι επιχειρηση. Το παιρνεις το 2018 ας πουμε με 120.000 ευρώ. Είναι λογικο το 2038 να έχει πέσει η αξια του. Αλλα τα λεφτά που πληρωσες δεν τα έχασες.


Γιατι ειχες μια στέγη στην οποια έμπαινες ότι ωρα γουσταρες , έβαζες μουσικη , δεν σου έλεγε ο από πανω ο από κατω ο από διπλα τιποτα προφανως και τα λεφτά επιασαν τοπο γιατι ειχες καλυτερη ποιοτητα διαμονης από ότι αν έμενες σε ένα ενοικιο που σιγουρα έχει περισσοτερους περιορισμους από ότι να έχεις δικο σου σπιτι. Μη περιμένεις και πάρτο σαν δεδομενο αυτό να βγάλεις κέρδος από το σπιτι για μενα είναι λάθος οπτική αυτή. Το σπιτι είναι η στέγη σου. Και μονο που μένεις σε αυτό και το έχεις φτιάξει όπως θες εσυ κερδισμένος εισαι.


Τωρα για τα άλλα τι να σου πω παλαιοτερα ηταν αλλιώς τα πράγματα. Η δικη μου επισης θέση συγκεκριμενα είναι η εξής:


Θα προχωρουσα αρχικά σε ένα δάνειο 30.000 ευρώ. Θα τα έπαιρνα θα πηγαινα στην δευτερη τράπεζα που θα μου έδινε το μεγάλο. Θα ζητουσα λιγο παραπάνω ποσο (+20.000) και αφου έχω πάρει το μεγάλο θα πληρωνα μετά το πρώτο οποτε θα ειχε πάρει η τράπεζα τα 30.000 που θέλει και θα ειχα το μεγάλο δάνειο με ξεχρεωμένο το πρώτο. Τωρα με αυτό το δάνειο θα έπαιρνα ένα οικοπεδο με άδεια για 2 ορόφους. Θα σηκωνα και τους 2 στα μπετά και μετα θα δουλευα με τον 1ο. Θα έφτιαχνα το σπιτι μου όπως το θέλω εγω και ο 2ος θα ηταν παρακαταθήκη για το μέλλον. Όλα αυτά αφου ειχα βεβαια τσεκάρει ότι η δοση του μεγάλου μου επιτρέπει με το μισθο που έχω να τα φέρω βολτα το μήνα. Αυτό βεβαια θα το έκανα εγω και το ριχνω σαν προταση.


Θέλει και λιγο ρισκο για να κερδισεις πράγματα. Γενικά αυτό είναι ένα καλο κολπο γιατι τωρα που έχω την πιστωτικη θα πάρω ένα δανειο που έχω βρει με πολύ χαμηλοτερο επιτοκιο θα ξεχρεώσω με την μια την πιστωτική και έτσι θα γλιτώσω λεφτά. Ποιος συμβουλος θα στο έλεγε αυτό αν δεν ειχε ασχοληθεί με τέτοιες δουλειες πές μου! Η επιλογή είναι δικη σου βεβαια. Αν και να ξέρεις αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν φτιαχνεις. Από τη στιγμη που έχεις έναν μισθο σταθερο μη σε τρομάζει ένα δάνειο που έχεις ρυθμισει πως θα το πληρώνεις. Το επιτοκιο στην κάρτα μου είναι στο 17% φιλε. Βρήκα δάνειο με 5%. Μάντεψε τι λεφτά θα γλιτώσω. Που 17% επιτοκιο που 5.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,964 μηνύματα.
Aυτη τη στιγμή να ξέρεις επισης ότι υπάρχουν άνθρωποι με στεγαστικά δάνεια που εχουν υπαχθεί στο νομο Κατσελη και έχουν υποστεί κουρεμα. Οποτε αρκετοι που έκαναν άνοιγμα και τους ειχαν για καταδικασμένους κέρδισαν το σπιτι τους. Καμια φορά η τύχη ευνοει τους τολμηρούς μην ειμαστε μαζεμένοι. Τοσα λαμογια έφαγαν τοσα χρονια στην Ελλάδα λεφτά με το τσουβάλι και άνθρωποι οι οποιοι προσφέρουν στην κοινωνια έχουν καλές θέσεις όπως πχ οι στρατιωτικοι δεν αξιζουν ένα δικο τους σπιτι; Όταν έρθει η ώρα εσυ θα πάς να πολεμήσεις και να σκοτωθείς αμα λάχει για την πατριδα και θα σου πει ο άλλος μεινε στο νοικι; Οπου γουστάρω θα μεινω! Θα προσπαθήσω να φτιάξω το δικο μου.Αυτά από μενα καλή τυχη και η αποφαση δικια σου εγω απλα ειπα μια γνωμη γιατι και εγω όπως έγραψα είμαι με δάνειο στο ονομα μου και πιστωτική αυτή τη στιγμή την οποια οσονουπω θα την αποχαιρετισω με το κολπάκι που σου ειπα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,775 μηνύματα.
Συμφωνώ με Devil. Αν μπορείς να πάρεις ένα μεγαλύτερο σπίτι είναι καλύτερα για να σου μείνει για το μέλλον. Σας απασχολεί ο ΕΝΦΙΑ που είναι π.χ. 500 ευρώ το χρόνο και όχι το ενοίκιο που είναι 300 ευρώ το μήνα που ουσιαστικά τα πετάς γιατί από την μία μέσα στη άλλη ο ιδιοκτήτης μπορεί να θέλει το σπίτι. Αν αυξήθει ο ΕΝΦΙΑ θα αυξηθούν αναλοφικά και τα ενοίκια ειδικά σε ένα τουριστικό μέρος που βρίσκουν ενοικαστές με το τσουβάλι.

Διαφωνώ με το Devil στην "ευκολία" που δίνουν οι τράπεζες τα δάνεια. Δεν αρκεί μόνο ένας σταθερό καλός μισθός αλλά να μπει υποθήκη κάτι σημαντικής αξίας ή τουλάχιστον να μπει εγγυητής κάποιος συγγενής σου. Αυτή τη στιγμή η αγορά ακινήτων να πάρεις ακίνητα σε τιμές που παλιότερα δεν υπήρχαν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,964 μηνύματα.
Συμφωνώ με Devil. Αν μπορείς να πάρεις ένα μεγαλύτερο σπίτι είναι καλύτερα για να σου μείνει για το μέλλον. Σας απασχολεί ο ΕΝΦΙΑ που είναι π.χ. 500 ευρώ το χρόνο και όχι το ενοίκιο που είναι 300 ευρώ το μήνα που ουσιαστικά τα πετάς γιατί από την μία μέσα στη άλλη ο ιδιοκτήτης μπορεί να θέλει το σπίτι. Αν αυξήθει ο ΕΝΦΙΑ θα αυξηθούν αναλοφικά και τα ενοίκια ειδικά σε ένα τουριστικό μέρος που βρίσκουν ενοικαστές με το τσουβάλι.

Διαφωνώ με το Devil στην "ευκολία" που δίνουν οι τράπεζες τα δάνεια. Δεν αρκεί μόνο ένας σταθερό καλός μισθός αλλά να μπει υποθήκη κάτι σημαντικής αξίας ή τουλάχιστον να μπει εγγυητής κάποιος συγγενής σου. Αυτή τη στιγμή η αγορά ακινήτων να πάρεις ακίνητα σε τιμές που παλιότερα δεν υπήρχαν.

Το σπιτι σιγουρα ειναι υποθήκη οσο δεν το έχεις ξεχρεώσει. Και υπάρχει και εγγυητής ειναι αλήθεια αυτο. Αλλα οσο και αν σου φανει περιεργο πλέον ειναι πιο ευκολο κάποιος να σου εγκρινει ένα δάνειο 100.000 ευρώ παλαιοτερα ο θειος μου τα ειχε πάρει τμηματικά για να φτιάξει το σπιτι του και στο τέλος έκανε μετεγγραφες απο την μια τράπεζα στην άλλη το δάνειο. Ειχε πάρει αρχικά ένα δάνειο έναρξης και μετά ένα αποπεράτωσης + τις κάρτες που ειχε. Οι κάρτες βεβαια ειναι θανατηφορες με 17% επιτοκιο θα σε ξεπουλήσουν εύκολα. Για αυτο ψάχνεις ένα δάνειο με χαμηλοτερο επιτοκιο. Για να αποπληρώσεις πχ ένα με υψηλοτερο οπως εγραψα πιο πάνω.

Τι να κάνουμε παιδια δεν βρεθηκαμε ολοι με οικοπεδα και σπιτια και περιουσιες απο τον προπάππου. Εντάξει κάποιοι που τα βρηκαν αυτα ειναι λογικο να ειναι κουμπωμένοι και να σκέφτονται οτι εγω δεν θα μπλέξω με άλλα χρέη και άγχη στο κεφάλι μου γιατι θα έχω αυτα που μου έδωσαν. Ειχε και μένα ευκαιρια ο προπάππους μου να ειναι μεγαλοτσιφλικάς τοτε που πετουσαν μια πέτρα και έλεγαν εκει που έφτασε μεχρι εκει ειναι το δικο μου!!!Τα παλιά τα χρονια. Δεν κατηγορω κανεναν απο την ανωτέρω κατηγορια.

Ολοι οι υπολοιποι θα μπλέξουμε και με δάνεια και με τράπεζες ειναι αναποφευχθο αλλα οχι και τοσο καταστροφικο οπως παρουσιάζεται απο κάποιους αν κάνεις σωστη διαχειριση και καλές κινήσεις.

Εκεινο που ειπα πιο πάνω ειναι οτι άν το δάνειο Α έχει υψηλοτερο επιτοκιο απο το Β τοτε σε συμφέρει να πάς στην τράπεζα Β και να τους πεις οτι επειδη έχω απηυδήσει με τους Α θα έρθω σε εσάς. Δώστε μου ένα δάνειο να αποπληρώσω τους Α να γλιτώσω απο τους τοκους τους και μετά θα ειμαι χρονιος πελάτης σε εσάς με την μηνιαια ρυθμιση πειτε μου ποσο ειναι η δοση και το επιτοκιο σας να κάνουμε εναν μακροχρονιο διακανονισμο και το ιδιο θα ήθελε να κάνει και ένας φιλος μου. Και ρωταω τωρα εγω ποια τράπεζα θα αρνηθει κάτι τέτοιο;;; Και θα γλιτώσεις και τους φορους απο το Α.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Το χειρότερο είναι να μένεις σε ενοίκιο για 10 χρόνια να δίνεις 250 ευρώ το μήνα το οποίο μας κάνει 30 χιλιάδες ευρώ και μετά όταν αποφασίσεις να νοικοκυρευτείς να ψάξεις άλλο σπίτι για να έχεις κάτι δικό σου. Ξεκινάς με 30 χιλιάρικα μείον. Μην πω ότι το πιο πιθανό είναι σε 10 χρόνια τα σπίτια να είναι πιο ακριβά. Συνεπώς θα έχεις πετάξει στο νερό 50 χιλιάρικα στο χαλαρό. Δεν είναι λίγα λεφτά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,964 μηνύματα.
Το χειρότερο είναι να μένεις σε ενοίκιο για 10 χρόνια να δίνεις 250 ευρώ το μήνα το οποίο μας κάνει 30 χιλιάδες ευρώ και μετά όταν αποφασίσεις να νοικοκυρευτείς να ψάξεις άλλο σπίτι για να έχεις κάτι δικό σου. Ξεκινάς με 30 χιλιάρικα μείον. Μην πω ότι το πιο πιθανό είναι σε 10 χρόνια τα σπίτια να είναι πιο ακριβά. Συνεπώς θα έχεις πετάξει στο νερό 50 χιλιάρικα στο χαλαρό. Δεν είναι λίγα λεφτά.

Τα ενοικια δεν αξιζουν γιατι έχουν περιορισμούς ειναι λύση ανάγκης ή λυση μετάθεσης λογω εργασιας σε άλλη περιοχή. Αν εισαι νοικάρης σε μια οικοδομη και οι περισσοτεροι ιδιοκτητες ειναι λογικο για κάποιους οχι για ολους να σε κοιτάνε με μισο μάτι και αφυψηλού. Το έχουμε ζησει πριν κτισουμε το δικό μας. Να βλέπεις κάτι τύπους να σου κάνουν τους ιδιοκτητες λες και ειναι δεν ξερω και εγω τι. Έναν θορυβο να έκανες κάθε λιγο κτυπούσε ο καραγκιοζης ο απο κάτω τα ντουβάρια για να προειδοποιήσει.

Ο άλλος έπεσε σε κακο ιδιοκτητη ο άλλος σε κακο διαχειριστη και κοσμο εντος της οικοδομης και έχει προβληματα με τα κοινοχρηστα. Αυτα και μονο ειναι ικανά να σε πεισμώσουν. Να κινησεις γη και ουρανο για να φτιάξεις το δικο σου. Και ας εισαι και χρεωμένος στη τράπεζα δεν πειράζει. Θα έχεις τουλάχιστον την ησυχια σου και θα κάνεις οτι γουστάρεις στο δικο σου σπιτι αυτο και μονο ανεβάζει την ποιοτητα ζωής και χαλάλι η δοση το μήνα αν μπορεις να την πληρώνεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top