pluton λες ανακριβειες. Είπα ήδη ότι κι εγώ να είχα όπλο ή οποιοδήποτε άλλο μέσο θα υπερασπιζομουν το σπίτι μου. Οπότε άκυρα όσα λες.
Για όσα περιστατικά με ξένους μού πεις, θα σου πω άλλα τόσα με Έλληνες. Πού καταλήγουμε λοιπόν; Μήπως ότι η αστυνομία πρέπει να κάνει καλύτερα τη δουλειά της στο να περιπολεί τις γειτονιές και να επεμβαίνει σε περιστατικά ληστείας; Μήπως οι νομοθέτες να κάνουν πιο αυστηρές τις ποινές; Μήπως οι δικαστικές αρχές να προχωρούν πιο γρήγορα στη δικη και καταδίκη των ληστών; Μήπως οι ποινές να ισχύουν όπως πρέπει κι όχι να αλλάζουν με καλή διαγωγή και παραθυράκια; Μήπως το κράτος να δημιουργούσε θέσεις εργασίας για όλους, Έλληνες κι αλλοδαπούς, ώστε να μη χρειάζεται να κλέψουν;
Οι λύσεις είναι αυτες, αλλά είναι δύσκολες γιατί πρέπει για να γίνουν όλοι να βγούμε από το μαξιλαράκι του ωχαδερφισμού και του βολεματος που μας δέρνει εδώ και δεκαετίες. Είναι πολύ πιο εύκολο, ξεκούραστο και αγχολυτικο να θυμώνεις με τα συμπτώματα μιας άρρωστης κοινωνίας κι όχι με τα αίτια της. Αν φύγουν όλοι οι ξένοι και δε γίνουν οι αλλαγές που προανέφερα, θα κλέβουν ακόμα οι Έλληνες. Δε θα λύσεις κάτι με την αφαίρεση των αλλοδαπών. Δωστους εκπαίδευση, σωστές συνθήκες διαβίωσης και εργασίας, τότε δε θα σε ενοχλούν και θα παράγουν στο κράτος σου.
Συμφωνώ μαζί σου στο σύνολο. Βέβαια είμαι υποχρεωμένος να ανεχτώ (τιμωρώντας όπως πολύ σωστά είπες) την εγκληματικότητα των Ελλήνων .... ΑΛΛΑ πάει πολύ να μου κάνουν εισαγωγή εγκληματικότητας απ όλο τον τρίτο κόσμο που είναι απείρως αγριότερη από την εγκληματικότητα της ελληνικής αλητείας.
Εδώ βλέπουμε πράγματα που ούτε ο πιο άρρωστος εγκέφαλος δεν θα σκεφτόταν και όλοι κατά σύμπτωση Γεωργιανοί, Πακιστανοί, Αλβανοί, Ρουμάνοι, Νιγηριανοί, Ρώσοι κλπ Άκουσες ποτέ κάποιον Έλληνα να παραπονεθεί ας πούμε για ένα Πολωνό; Γιατί να παραπονεθούμε οι άνθρωποι αυτοί δεν έδωσαν ποτέ δικαίωμα.
Πραγματικά χαίρομαι που άρχισε να υπάρχει αφύπνιση στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, της συμπεριφοράς των γύφτων που μας επέβαλε αυτή η αχαρακτήριστη κυβέρνηση (αν και οι προηγούμενες δεν πάνε πίσω, αλλά αυτοί δεν έχουν το όμοιό τους).
Συμφωνώ σχεδόν με όλα όσα διάβασα θα ήθελα να σας πω ότι δεν υπάρχει τρόπος να διορθωθούν με "προοδευτικό" τρόπο. Το έχουν επιχειρήσει πλήθος κυβερνήσεων στο εξωτερικό και απέτυχαν πχ τι μέτρα πήρε το κομμουνιστικό καθεστώς της Ρουμανίας (επί δεκαετίες), τέρμα οι Ρουμάνοι γύφτοι μείναν γύφτοι, δεν ντρέπονται παιδί μου ζητιανεύουν από νηπιακής ηλικίας χωρίς ντροπή, είναι τεμπέληδες, και έχουν όποια ελαττώματά μπορείς να φανταστείς.
Τι να πω, πριν μια πενταετία πήγα στο πατρικό μου σπίτι όταν πέθανε ο πατέρας μου (βασικό του επάγγελμα ράφτης), πήρα λοιπόν μια σιδερώστρα επαγγελματική (τι να σας λέω τώρα, την ήθελε η γυναίκα μου) την φόρτωσα στο αυτοκίνητο, πάρκαρα έξω από το σπίτι (η πόρτα του αυτοκινήτου από την πόρτα του σπιτιού μου 1,5 μέτρο απόσταση), την ακούμπησα στην εξώθυρα και γύρισα να κλείσω το αυτοκίνητο, με το που γυρίζω από το κεφάλι μου, ένας γύφτος και μια κατσιβέλα έχουν βουτήξει την σιδερώστρα και ετοιμάζονται να την σηκώσουν να την πάνε στο ημιφορτηγό που περίμενε ... τους την πήρα με το ζόρι από τα χέρια τους, όρμησε μια αγέλη παιδιά, γυναίκες και άντρες να την διεκδικήσουν με φωνές και απειλές.... ζούμε τραγικές καταστάσεις.
Πολύ καλά έκανε ο 35χρονος και έχω την βεβαιότητα ότι θα αθωωθεί όπως και ο συνταξιούχος λιμενικός. όποιος νοιώθει φιλέσπλαχνος και ελεήμων, να πάρει σπίτι του όσους θέλει από του ρομά και τους "μετανάστες", δεν είναι δυνατόν να μας κάνουν μαθήματα αφ υψηλού περί καλοσύνης και ανεκτικότητας, ας μας το δείξουν στην πράξη με τον παρά τους και με την φιλοξενία τους στα σπίτια τους.