Αφγανιστάν: οι ταλιμπάν στην εξουσία!

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,934 μηνύματα.
β) Άλλο να θεωρείται γενικά και αόριστα η γυναίκα κατώτερη (πες μου ένα μέρος που να μη συμβαίνει :rolleyes:), άλλο από τη μία μέρα στην άλλη να βγάζουν τα κορίτσια από τα σχολεία, τις γυναίκες απ'τη δουλειά, να βιάζουν/παντρεύονται/σκοτώνουν κατά το δοκούν και να κυλοφορούν όλες χωρίς πρόσωπο, καταλαβαίνεις τη διαφορά;

Έχεις συζητήσει ποτέ με μουσουλμάνα; :hmm:
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,852 μηνύματα.
Έχεις συζητήσει ποτέ με μουσουλμάνα; :hmm:
Ναι και δεν τους θελουν.
Ναι και θελουν εναν δυτικο τροπο ζωης παρα πολλες για αυτο και βλεπεις τοσους προσφυγες.
Ναι και για αυτο βλεπεις στη Δυση τοσες μουσουλμανες χωρις μπουρκες και χωρις μαντηλες.
Τελεία.
Κοψε τα ρατσιστικα πληζ.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μια γρήγορη ματιά στην μέση ανατολή μπορεί να πείσει τον καθένα για το πόσο παρακμιακη θρησκεία είναι το Ισλάμ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Περσία η οποία είχε δυτικοποιθει και τώρα που επανήλθαν οι τζιχαντιστες στην εξουσία έχει γίνει πάλι μεσαιωνική χώρα. Μπορεί κανείς να δει χαρακτηριστικα φωτογραφίες με Περσίδες στα 80ς και θα δει γυναίκες με δυτικό ντύσιμο να κυκλοφορούν έξω μόνες τους, ενώ σήμερα βλέπεις μπούρκες και θρησκευτική αστυνομία.


Για όσους έγραψαν γενικότερα ότι οι γυναίκες και γενικά ο κόσμος εκεί πέρα θέλει αυτό το καθεστώς, δεν ισχύει. Πρέπει να καταλάβετε πως αν ένα 1% του αντρικού πληθυσμού ριζοσπαστικοποιηθει και οργανωθεί μπορεί να επικρατήσει εύκολα σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία, και αυτό ακριβώς έχει γίνει και σε αυτές τις χώρες όπου επανηλθαν τα θεοκρατικα καθεστώτα, όπως είχε γίνει και στην ΕΣΣΔ όταν οι κομμουνιστές κατέλαβαν την εξουσία μιας ολόκληρης χώρας με καμία 100αρια άτομα.

Επίσης, όσο περισσότερο περιορίζεται από την κοινωνία η δυνατότητα μιας γυναικας να επιλέξει τον άντρα της, τόσο πιο δυσγενικη και παρακμιακη γίνεται αυτή η κοινωνία διότι επιβιώνουν έτσι γενετικα άντρες οι οποίοι δεν είναι ικανοί, αλλά απλά κατέχουν δεσποτικα την εξουσία. Οι Ισλαμικες κοινωνίες είναι λαμπρά παραδείγματα αυτού του μοντέλου, και η παρακμιακότητα τους φαίνεται ξεκάθαρα αν διαβάσει κάποιος ιστορία όπου θα δει πως μόλις οι Ευρωπαίοι ανακάλυψαν θαλάσσιους δρόμους για την Ινδία και την Κίνα και πέθανε έτσι ο δρόμος του μεταξιού, όλες αυτές οι χώρες παρηκμασαν ταχύτατα αφού πλέον δεν μπορούσαν να φορολογουν το δυτικό εμπόριο και έπρεπε να το ανταγωνιστουν.

Όσο περισσότεροι ανίκανοι άντρες επιβιώνουν σε μια κοινωνία τόσο περισσότερο δεσποτικη και τυραννικη θα είναι αυτή.

Το επόμενο πρόβλημα που έχουν αυτές οι χώρες είναι πως όλοι οι έξυπνοι άνθρωποι που γεννιούνται εκεί ας πούμε IQ > 110 υποφέρουν κάτω από αυτό το θρησκευτικό καθεστώς και κάνουν τα πάντα για να μεταναστευσουν σε κάποια χώρα της δύσης και να απαλλαγούν από αυτό. Αυτό το brain drain εντείνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα καθώς πέφτει εκεί ο μέσος όρος νουμοσυνης ακόμη περισσότερο και άρα γινεται ακόμη πιο δύσκολο να δημιουργηθούν κινήματα τα οποία θα φέρουν την αλλαγή.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,852 μηνύματα.
Το οτι το ισλαμ ειναι μαλακισμενη θρησκεια ειναι γεγονος.
Και σε καμια θρησκεια να μην πιστευεις,σαν ''ιδεολογια'΄και μονο ειναι η χειροτερη.

Απλα οι ταλιμπαν και οι τζιχαντ δεν ειναι ολο το ισλαμ.Ειναι η ακραια εκφανση της Σαριας.

Το ακομα χειροτερο δηλαδη.

Κατα τα αλλα ολη η ΕΕ τα εχει βαλει με τον μπαιντεν και σωστα,αν και δεν κοιταζει και λιγο τον καθρεφτη της.

Ειναι αδιαννοητο παντως αυτο που γινεται εκει τωρα.
Αδιαννοητο.

Και θα πω και κατι που ελεγα απο παλια.Η διεθνης κοινοτητα σαν ΟΗΕ, ΟΦΕΙΛΕΙ να παρεμβαινει παντα και παντου εκει που καταπατωνται ανθρωπινα δικαιωματα.
Ειχα ανοιξει και ενα θεμα παλια που ελεγα ακριβως το ιδιο,οταν καταπατουνται ανθρωπινα δικαιωματα σε τελετες ενηλικιωσης,σε εθιμα απανθρωπα.Αρκει να γινονται για αυτους τους λογους και οχι για αλλους και να γινονται με την θεληση των κοινωνιων αυτων.
Δεν μπορει ο διπλανος μας να σκοτωνεται,βιαζεται κλπ και να σφυριζουμε αδιαφορα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αφιερωμενο στον τύπο, που ρωταει αν μιλησαμε με μουσουλμανες
Διαβαστε το.ΠΡΕΠΕΙ.

Συγκλονίζει 24χρονη Αφγανή φοιτήτρια: "Οι άνδρες γελούν" - "Είναι οι τελευταίες μέρες σας στους δρόμους"​

1629135071512.png


"Πρέπει να κάψω όλα όσα πέτυχα!" εξομολογείται η 24χρονη Αφγανή φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ περιγράφοντας την επέλαση των Ταλιμπάν και τον φόβο που κατέλαβε όλες τις γυναίκες για το σκοτάδι που τις περιμένει. Η ίδια μιλώντας στον Guardian περιγράφει τις στιγμές που έφθασε στο Πανεπιστήμιο και αντίκρισε "τα έντρομα πρόσωπα των γυναικών και τα άσχημα πρόσωπα ανδρών που μισούν τις γυναίκες".

Όπως σημειώνει: "Το πρωί της Κυριακής πήγαινα στο Πανεπιστήμιο για ένα μάθημα όταν μία ομάδα γυναικών βγήκε τρέχοντας από τον κοιτώνα τους. Ρώτησα τι συνέβη και μία από αυτές μου είπε ότι η αστυνομία προχωρούσε σε εκκένωση επειδή οι Ταλιμπάν είχαν φθάσει στην Καμπούλ και θα έδερναν τις γυναίκες που δεν φορούσαν μπούρκα. Όλες θέλαμε να φθάσουμε σπίτι, αλλά δεν μπορούσαμε να πάρουμε δημόσια μέσα μεταφοράς. Οι οδηγοί δεν μας έβαζαν στα αυτοκίνητά τους γιατί δεν ήθελαν να αναλάβουν την ευθύνη της μεταφοράς μίας γυναίκας. Και αυτό που ήταν χειρότερο για τις γυναίκες του κοιτώνα, ήταν ότι κατοικούσαν εκτός της Καμπούλ και ήταν φοβισμένες και προβληματισμένες για το πού μπορούσαν να πάνε", αναφέρει για τα πρώτα λεπτά μετά την επέλαση των Ταλιμπάν στην αφγανική πρωτεύουσα.

Στο μεταξύ, άνδρες που στέκονταν τριγύρω κορόιδευαν τις γυναίκες και τα κορίτσια, γελώντας με τον τρόμο τους, "Πηγαίνετε βάλτε το τσαντάρι σας" τους φώναξε ένας ενώ ένας άλλος είπε ειρωνικά "είναι οι τελευταίες ημέρες σας που κυκλοφορείτε στους δρόμους". Ένας τρίτος κορόιδεψε: "Θα παντρευτώ τέσσερις από εσάς σε μία ημέρα".

"Με κλειστά τα κυβερνητικά γραφεία, η αδελφή μου έτρεχε μίλια ολόκληρα να διασχίσει την πόλη για να φθάσει σπίτι. Έκλεισα με πόνο καρδιάς τον υπολογιστή με τον οποίο βοηθούσα τους ανθρώπους και την κοινότητά μου για τέσσερα χρόνια. Άφησα το γραφείο μου με δάκρυα στα μάτια και αποχαιρέτησα τους συνεργάτες μου. Ήξερα ότι ήταν η τελευταία μου ημέρα στη δουλειά" πρόσθεσε η 24χρονη η οποία επεσήμανε ότι ταυτόχρονα σπούδαζε για δύο πτυχία από τα δύο καλύτερα πανεπιστήμια του Αφγανιστάν:

"Θα αποφοιτούσα τον Νοέμβριο από τον Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Αφγανιστάν και το Πανεπιστήμιο της Καμπούλ αλλά σήμερα το πρωί όλα πέρασαν σαν αστραπή μπροστά από τα μάτια μου. Εργάστηκα τόσες μέρες και νύχτες για να γίνω ο άνθρωπος που είμαι σήμερα και αυτό το πρωινό όταν έφθασα σπίτι, το πρώτο πράγμα που κάναμε οι αδελφές μου κι εγώ ήταν να κρύψουμε τις ταυτότητές μας, τα πτυχία μας και τα πιστοποιητικά μας. Ήταν θλιβερό.

Γιατί πρέπει να κρύψουμε όλα αυτά για τα οποία θα έπρεπε να είμαστε περήφανες; Στο Αφγανιστάν τώρα δεν επιτρέπεται να είμαστε γνωστές ως οι άνθρωποι που είμαστε. Ως γυναίκα, αισθάνομαι ότι είμαι το θύμα αυτού του πολιτικού πολέμου που ξεκίνησαν οι άνδρες. Νιώθω ότι δεν μπορώ να γελάσω πια δυνατά, ότι δεν μπορώ να ακούσω τα αγαπημένα μου τραγούδια, δεν μπορώ να συναντήσω τους φίλους μου την αγαπημένη μας καφετέρια, δεν μπορώ να φορέσω το αγαπημένο μου κίτρινο φόρεμα ή το ροζ κραγιόν μου. Ούτε πλέον μπορώ να πάω στη δουλειά μου ή να ολοκληρώσω τις σπουδές μου και να πάρω το πτυχίο μου για το οποίο δούλεψα χρόνια για να πετύχω.

Μου άρεσε να κάνω μανικιούρ. Σήμερα καθώς επέστρεφα σπίτι, κοίταξα ένα ινστιτούτο αισθητικής όπου συνήθιζα να πηγαίνω. Το κατάστημα που την είσοδο κοσμούσαν όμορφες φωτογραφίες κοριτσιών, είχε βαφτεί μέσα στη νύχτα. Γύρω μου έβλεπα τα φοβισμένα και τρομαγμένα πρόσωπα γυναικών και τα άσχημα πρόσωπα των ανδρών που μισούν τις γυναίκες, που δεν τους αρέσει οι γυναίκες να μορφώνονται, να εργάζονται και να είναι ελεύθερες.

Το πιο συντριπτικό για εμένα ήταν εκείνοι που έμοιαζαν χαρούμενοι και κορόιδευαν τις γυναίκες. Αντί να σταθούν στο πλευρό μας, στηρίζουν τους Ταλιμπάν και τους δίνουν μεγαλύτερη εξουσία. Οι Αφγανές θυσιάσαμε πολλά για τις λίγες ελευθερίες που είχαμε. Ως ορφανό ύφανα χαλιά για να αποκτήσω μόρφωση. Αντιμετώπισα πολλά οικονομικές δυσκολίες, αλλά είχα πολλά σχέδια για το μέλλον μου. Δεν περίμενα όλα να τελειώσουν έτσι. Τώρα μοιάζει ότι πρέπει να κάψω όλα όσα πέτυχα στα 24 χρόνια της ζωής μου, το να έχω ταυτότητα ή βραβεία από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο είναι ριψοκίνδυνο τώρα. Ακόμη και αν τα κρατήσουμε και δεν τα χρησιμοποιήσουμε. Δεν υπάρχουν δουλειές για εμάς στο Αφγανιστάν. Όταν οι επαρχίες κατέρρεαν η μία μετά την άλλη, σκεφτόμουν τα όμορφα κοριτσίστικα όνειρά μου.

Οι αδελφές μου και εγώ δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε όλη τη νύχτα καθώς θυμόμασταν τις ιστορίες που μας έλεγε η μητέρα μας για την εποχή των Ταλιμπάν και του τρόπου που φέρονταν στις γυναίκες. Δεν περίμεναν ότι θα έπρεπε να στερηθούμε ξανά των βασικών μας δικαιωμάτων, ότι θα πηγαίναμε 20 χρόνια πίσω. Ότι έπειτα από 20 χρόνια αγώνων για τα δικαιώματα και την ελευθερία μας, θα έπρεπε να ψάχνουμε για μπούρκα και να κρύβουμε την ταυτότητά μας. Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών καθώς οι Ταλιμπάν αποκτούν τον έλεγχο στις επαρχίες, εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους και ήρθαν στην Καμπούλ να σώσουν τις κόρες και τις γυναίκες τους.

Ζουν στα πάρκα ή στο ύπαιθρο. Ως μέλος ομάδας φοιτητών στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε χρήματα, τρόφιμα κι άλλα αναγκαία για να τους διανείμουμε. Δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω όταν άκουσα τις ιστορίες κάποιων οικογενειών. Ένας είχε χάσει τον γιο του στον πόλεμο και δεν είχε χρήματα να πληρώσει το ταξί για την Καμπούλ, οπότε δώσανε τη νύφη τους ως αντάλλαγμα για τη μεταφορά τους. Πώς μπορούν να ορίζουν την αξία μιας γυναίκας ως ισότιμη με το κόστος ενός ταξιδιού; Και μετά, σήμερα, όταν έμαθα ότι οι Ταλιμπάν έφθασαν στην Καμπούλ, αισθάνθηκα ότι θα γίνω σκλάβα. Μπορούν να παίξουν με τη ζωή μου με όποιον τρόπο θέλουν. Επίσης, έχω εργαστεί ως δασκάλα Αγγλικών σε μορφωτικό κέντρο. Δεν αντέχω να σκέφτομαι ότι δεν θα μπορώ πια να σταθώ μπροστά στους μαθητές μου και να τους διδάσκω την αλφαβήτα. Όποτε σκέφτομαι τις μικρές μου μαθήτριες ότι πια θα μένουν σπίτι τους και θα σταματήσουν να μορφώνονται, κυλούν τα δάκρυά μου".


Ενα ΕΓΚΛΗΜΑ των δυτικων πανω στα εγκληματα των ταλιμπαν!
ΝΤΡΟΠΗ.
Τις εκαναν να ελπισουν,να σπουδασουν,να μαθουν να ζουν ανθρωπινα..και τους τα πηραν πισω.
ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

Και εσεις,οι καποιοι βολεψακιδες αντρες που λετε οτι ξερετε τι θελουν οι μουσουλμανες,καλυτερα να κρυψετε τα προσωπα σας στην λασπη.
 
Τελευταία επεξεργασία:

New member

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η New member αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 184 μηνύματα.
Mήπως είναι καιρός να εκτιμήσουμε την ελευθερία που μας δίνει η δυτικού τύπου δημοκρατία;

Το γυναικείο πρόσωπο διαγράφεται από την Καμπούλ. Μας τα είχε πει ο Huntington πριν από πολλά πολλά χρόνια.
Αυτή η εικόνα μ' έκανε να δακρύσω, ειλικρινά χάνω το μυαλό μου...
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,852 μηνύματα.
Mήπως είναι καιρός να εκτιμήσουμε την ελευθερία που μας δίνει η δυτικού τύπου δημοκρατία;



Το γυναικείο πρόσωπο διαγράφεται από την Καμπούλ. Μας τα είχε πει ο Huntington πριν από πολλά πολλά χρόνια.\

Σαφεστατα,διοτι ως επι το πλειστον οι δυτικοι ΠΗΔΑΝΕ ΤΙΣ 3ες χωρες.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 18,373 μηνύματα.
Την ιστορία την γράφουν πάντα αυτοί οι λίγοι που αποφασίζουν να μη πάνε σύμφωνα με την νόρμα και να υποταχτούν σε ένα οποιοδήποτε ακραίο καθεστώς αλλά αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους, για την υπεράσπιση της πατρίδας και της περιουσίας τους, για το κοινό καλό κλπ. Που θα ήμασταν όλοι τώρα αν ο καθένας έφευγε με την πρώτη δυσκολία αντί να παλεύει. Την ιστορία στο Αφγανιστάν θα την γράψουν αυτοί που θα αντισταθούν υπέρ πατρίδος για να νικήσουν τον τύραννο και όχι αυτοί που την έκαναν με ελαφρά προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
 

taketrance

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο taketrance αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,043 μηνύματα.
Κατα τα αλλα ολη η ΕΕ τα εχει βαλει με τον μπαιντεν και σωστα,αν και δεν κοιταζει και λιγο τον καθρεφτη της.

Ο Μπαιντεν συνεχίζει αυτό που είχε ξεκινήσει ο Τραμπ με την αφαίρεση στρατευμάτων από το Αφγανιστάν πρόσφατα. Θα ήταν πολιτική αυτοκτονία αν το αναιρούσε και τους έστελνε πάλι πίσω, σε έναν πόλεμο που έχει στοιχίσει στους Αμερικανούς φορολογούμενους 1 τρις δολάρια και καμπόσους χιλιάδες νεκρούς σε 20 χρόνια.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,852 μηνύματα.
Ελα τι; Παλι δεν εχεις τι να πεις και βαζεις ασχετους απο το τουιτ; Ε.καλα..πες και την δικια σου αποψη αν εχεις δεν πειραζει .Ολο παπαγαλισμα δεν λεει . <3
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ο Μπαιντεν συνεχίζει αυτό που είχε ξεκινήσει ο Τραμπ με την αφαίρεση στρατευμάτων από το Αφγανιστάν πρόσφατα. Θα ήταν πολιτική αυτοκτονία αν το αναιρούσε και τους έστελνε πάλι πίσω, σε έναν πόλεμο που έχει στοιχίσει στους Αμερικανούς φορολογούμενους 1 τρις δολάρια και καμπόσους χιλιάδες νεκρούς σε 20 χρόνια.
Ε ναι σαμπως αυτος θα τα τραβηξει;
Μπα..δεν τον δικαιολογει αυτο που λες.Και βεβαια να εφευγαν αλλα οχι οπως τωρα.Με ενα σχεδιο για να μην καταστραφουν ολα.Το οποιο και εγινε.
Στο μεταξυ ακουστηκε απο εναν αγγλο κυβερνητικο,δεν θυμαμαι ακριβως ποιος,που ειπε οτι οι στρατιωτες που σταλθηκαν στο αφγανισταν,οι βρεττανοι θα τριζουν τα κοκκαλα τους που πεθαναν για το ΤΙΠΟΤΑ.Το ιδιο νομιζω και οι γονεις αυτων των αμερικανων παιδιων που αφησαν τα κοκκαλα τους στο αφγανισταν.Τι λες;
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
"Τώρα πρέπει να κάψουμε τα πτυχία μας. Πρέπει να κρύψουμε όλα όσα πετύχαμε"

Σήμερα είπαμε αντίο στις μαθήτριες μας στο Πανεπιστήμια της Καμπούλ, καθώς το εκκενώναμε. Πιθανότατα δε
θα καταφέρουμε να αποφοιτήσουμε" - Γυναίκες θα γίνουν σκλάβες του σεξ. Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για όλες μας στο Αφγανισταν

Στο μεταξύ οι άνδρες που βρίσκονταν έξω έκαναν πλάκα και κορόιδευαν κορίτσια και γυναίκες, γελώντας με τον τρόμο μας. *Πηγαίνετε να φορέσετε μπούρκα", φώναξε ένας. “Είναι οι τελευταίες ημέρες που κυκλοφορείτε μόνες σας στον δρόμο", είπε κάποιος άλλος. "Μια μέρα θα παντρευτώ τέσσερις από εσάς". πρόσθεσε ένας τρίτος"

«Ὅλες εμείς οι μεγαλύτερες, συζητάμε μεταξύ μας για το πώς ήταν τότε για μια γυναίκα. θυμόμαστε τι ξύλο φάγαμε όσες φεύγαμε από το σπίτι δίχως μπούρκα και άντρα συνοδό. Ο άντρας μου μου ζήτησε να αλλάξω ρούχα και να φοράω μπούρκα για να μη γίνω στόχος στους Ταλιμπάν.

Δεν έχουμε μπούρκα στο σπίτι και δε σκοπεύω να πάρω. Δε θέλω να κρύβομαι πίσω από ένα ένδυμα σαν κουρτίνα. Αν φορέσω μπούρκα είναι σαν να τους αποδέχομαι. Σαν να τους έδωσα κάθε δικαίωμα να με ελέγχουν. Φοβάμαι πως θα χάσω όλα όσα πέτυχα ως τώρα"

«Μένω ξάγρυπνη μέχρι αργά τη νύχτα και ανησυχώ για όσα θα συμβούν. Φοβάμαι ότι απορρίπτοντας τη μπούρκα, θα πρέπει σύντομα να κλειστώ στο σπίτι. θα χάσω την ανεξαρτησία και την ελευθερία μου"

Τα παραπάνω είναι μαρτυρίες Αφγανών γυναικών που για εκείνες ξημερώνει μια ζοφερή εποχή.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 18,373 μηνύματα.
Μια γρήγορη ματιά στην μέση ανατολή μπορεί να πείσει τον καθένα για το πόσο παρακμιακη θρησκεία είναι το Ισλάμ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Περσία η οποία είχε δυτικοποιθει και τώρα που επανήλθαν οι τζιχαντιστες στην εξουσία έχει γίνει πάλι μεσαιωνική χώρα. Μπορεί κανείς να δει χαρακτηριστικα φωτογραφίες με Περσίδες στα 80ς και θα δει γυναίκες με δυτικό ντύσιμο να κυκλοφορούν έξω μόνες τους, ενώ σήμερα βλέπεις μπούρκες και θρησκευτική αστυνομία.
Από την Περσία τα 80ς ήταν η τελευταία περίοδος του Αφγανιστάν που είχε χρυσή δεκαετία ( γυναικεία δικαιώματα, πρόοδος, περιορισμός των θρησκευτικών δεισιδαιμονιών, επιστήμη κλπ ). Στο Ιράν εκείνη τη περίοδο είχε ήδη τελειώσει αυτή η περίοδος.

Στο Ιράν οι χρυσές δεκαετίες ήταν 60' και 70'. Ιράν-Αφγανισταν τους ενώνει ίδια μοίρα. Τότε όταν το 1963 ο πατριώτης Σάχης, Μοχάμεντ Ρεζά Παχλαβι εγκαινιάζει την περίοδο της λευκής επανάστασης ( μια σειρά μεγάλων μεταρρυθμίσεων υπέρ της επιστήμης, των γυναικείων δικαιωμάτων, της οικονομίας, του στρατού, αντι-ισλαμικα μέτρα κλπ ) μέχρι που έθιξε κάπου τα συμφέροντα των ΗΠΑ και παρόλο που δεν ήταν φιλοσοβιετικος το 1979 οι ΗΠΑ τάχθηκαν στο πλευρό της υποκινούμενης Ισλαμικής/Ιρανικής Επανάστασης που ανέτρεψε τον Σάχη και επανέφερε τη χώρα στα μεσαιωνικά πρότυπα της. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν εδώ οι Αμερικανοί καθώς ένα χρόνο μετά μόνο υποστήριξαν τον Σαντάμ Χουσεΐν του Ιράκ στο πόλεμο Ιρακ-Ιραν 1980-1989. Τον οποίο Σαντάμ Χουσεΐν λίγες δεκαετίες αργότερα θα τον προδώσει και θα εισβάλει για τη Δημοκρατία και καλά στο Ιράκ και θα τον κρεμάσει. Ένα μπαχαλο. Έκαναν την Μέση Ανατολή το παιχνίδι τους.


Ταλιμπάν και Ισλαμική Επανάσταση, δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Θύματα μόνο οι πολίτες αυτών των χωρών.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,934 μηνύματα.

Εσύ και η Πουπουλίνα καλά θα κάνετε να διαβάζετε προσχετικά τι ακριβώς ρώτησα. Άσχετα με τα φεμιναζιστικά σας που απλά θέλετε να εκτροχιάσετε την κουβέντα, ρώτησα αν έχεις συζητήσει με μια μουσουλμάνα γιατί όπως σε κάθε θρησκεία, υπάρχουν άνθρωποι που είναι μαχητές-πιστοί. Έτσι και στο ισλάμ. Δίπλα σε γυναίκες θύματα αυτής της νέας καθημερινότητας, θα είναι γυναίκες που θα είναι βασιλικότεροι του βασιλέως. Δεν έχουν όλες οι μουσουλμάνες την ίδια γνώμη περί καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως ακριβώς την ερμηνεύουν οι γυναίκες στον δυτικό κόσμο επειδή ακριβώς προέρχονται από μια άλλη κουλτούρα. Αυτό είναι κατανοητό; :hmm:Ο κόσμος μας, καλώς ή κακώς δεν λειτουργεί με τα ίδια αυτονόητα. Άλλες κοινωνίες τον αποκεφαλισμό τον θεωρούν έγκλημα ενάντια στην ανθρώπινη ηθική και άλλες κοινωνίες μέρος της θρησκευτικής ή ποινικής τιμωρίας.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,852 μηνύματα.
Εσύ και η Πουπουλίνα καλά θα κάνετε να διαβάζετε προσχετικά τι ακριβώς ρώτησα. Άσχετα με τα φεμιναζιστικά σας που απλά θέλετε να εκτροχιάσετε την κουβέντα, ρώτησα αν έχεις συζητήσει με μια μουσουλμάνα γιατί όπως σε κάθε θρησκεία, υπάρχουν άνθρωποι που είναι μαχητές-πιστοί. Έτσι και στο ισλάμ. Δίπλα σε γυναίκες θύματα αυτής της νέας καθημερινότητας, θα είναι γυναίκες που θα είναι βασιλικότεροι του βασιλέως. Δεν έχουν όλες οι μουσουλμάνες την ίδια γνώμη περί καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως ακριβώς την ερμηνεύουν οι γυναίκες στον δυτικό κόσμο επειδή ακριβώς προέρχονται από μια άλλη κουλτούρα. Αυτό είναι κατανοητό; :hmm:Ο κόσμος μας, καλώς ή κακώς δεν λειτουργεί με τα ίδια αυτονόητα. Άλλες κοινωνίες τον αποκεφαλισμό τον θεωρούν έγκλημα ενάντια στην ανθρώπινη ηθική και άλλες κοινωνίες μέρος της θρησκευτικής ή ποινικής τιμωρίας.
Παλι τα γυρνας γλυκουλι μου.Σε εχω δει σε αλλα θεματα ακριβως τα ιδια να λες.Οτι οι μουσουλμανες δεν εχουν κανενα θεμα με ολα αυτα,δεν τους πειραζει.
Μια γυρα στα μηνυματα σου ειναι αρκετο να πειστει και οποιος εχει αμνησια.

Φιλαρακο διαβαζω αυτα που γραφεις ΚΙΑ ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ.Δεν μας κοροιδευεις.Σταματα το πια.Να γραφεις κατι και μετα να το αλλαζεις.
ΑΙΣΧΡΟ να υποννοεις αυτα, οταν βλεπεις τι τραβανε αυτες οι γυναικες.
Α...δες και την μαρτυρια της αφγανης λιγα ποστ πιο πανω και ΚΟΚΚΙΝΗΣΕ.
ΤΟ ΝΑΖΙ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ.φεμιναζιστικά
 

Guest 092312

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εσύ και η Πουπουλίνα καλά θα κάνετε να διαβάζετε προσχετικά τι ακριβώς ρώτησα. Άσχετα με τα φεμιναζιστικά σας που απλά θέλετε να εκτροχιάσετε την κουβέντα, ρώτησα αν έχεις συζητήσει με μια μουσουλμάνα γιατί όπως σε κάθε θρησκεία, υπάρχουν άνθρωποι που είναι μαχητές-πιστοί. Έτσι και στο ισλάμ. Δίπλα σε γυναίκες θύματα αυτής της νέας καθημερινότητας, θα είναι γυναίκες που θα είναι βασιλικότεροι του βασιλέως. Δεν έχουν όλες οι μουσουλμάνες την ίδια γνώμη περί καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως ακριβώς την ερμηνεύουν οι γυναίκες στον δυτικό κόσμο επειδή ακριβώς προέρχονται από μια άλλη κουλτούρα. Αυτό είναι κατανοητό; :hmm:Ο κόσμος μας, καλώς ή κακώς δεν λειτουργεί με τα ίδια αυτονόητα. Άλλες κοινωνίες τον αποκεφαλισμό τον θεωρούν έγκλημα ενάντια στην ανθρώπινη ηθική και άλλες κοινωνίες μέρος της θρησκευτικής ή ποινικής τιμωρίας.
Κοίταξε να δεις αν εσύ θες να μας πείσεις ότι η πλειονότητα των γυναικών γουστάρει να ζει αυτό τον εξευτελισμό που ζουν και θα ζήσουν οι γυναίκες στο Αφγανιστάν, λυπάμαι που υποτίθεται έχεις ταξιδέψει και έχεις γνωρίσει λίγο κόσμο παραπάνω. Κανένας φεμιναζισμός (sic) και κανένας εκτροχιασμός, είπα κάτι πάρα πολύ σχετικό με τη κουβέντα, ότι αν ήμουν στη θέση τους κι εγώ θα έφευγα και θα έψαχνα ένα καλύτερο μέρος, όπως θα έφευγες κι εσύ και οι περισσότεροι "πολεμιστές" εδώ μέσα. Τώρα τα υπόλοιπα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Λολ που θα μας πεις ότι το γουστάρουν κιόλας.
 

asdfqwerty

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο asdfqwerty αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,347 μηνύματα.
Από την Περσία τα 80ς ήταν η τελευταία περίοδος του Αφγανιστάν που είχε χρυσή δεκαετία ( γυναικεία δικαιώματα, πρόοδος, περιορισμός των θρησκευτικών δεισιδαιμονιών, επιστήμη κλπ ). Στο Ιράν εκείνη τη περίοδο είχε ήδη τελειώσει αυτή η περίοδος.

Στο Ιράν οι χρυσές δεκαετίες ήταν 60' και 70'. Ιράν-Αφγανισταν τους ενώνει ίδια μοίρα. Τότε όταν το 1963 ο πατριώτης Σάχης, Μοχάμεντ Ρεζά Παχλαβι εγκαινιάζει την περίοδο της λευκής επανάστασης ( μια σειρά μεγάλων μεταρρυθμίσεων υπέρ της επιστήμης, των γυναικείων δικαιωμάτων, της οικονομίας, του στρατού, αντι-ισλαμικα μέτρα κλπ ) μέχρι που έθιξε κάπου τα συμφέροντα των ΗΠΑ και παρόλο που δεν ήταν φιλοσοβιετικος το 1979 οι ΗΠΑ τάχθηκαν στο πλευρό της υποκινούμενης Ισλαμικής/Ιρανικής Επανάστασης που ανέτρεψε τον Σάχη και επανέφερε τη χώρα στα μεσαιωνικά πρότυπα της. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν εδώ οι Αμερικανοί καθώς ένα χρόνο μετά μόνο υποστήριξαν τον Σαντάμ Χουσεΐν του Ιράκ στο πόλεμο Ιρακ-Ιραν 1980-1989. Τον οποίο Σαντάμ Χουσεΐν λίγες δεκαετίες αργότερα θα τον προδώσει και θα εισβάλει για τη Δημοκρατία και καλά στο Ιράκ και θα τον κρεμάσει. Ένα μπαχαλο. Έκαναν την Μέση Ανατολή το παιχνίδι τους.


Ταλιμπάν και Ισλαμική Επανάσταση, δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Θύματα μόνο οι πολίτες αυτών των χωρών.
μα ο saddam εκτος απο χρηματα ,χρυσο ,κοσμηματα ειχε και weapons of mass destruction τι οχι?

Γενικα η αμερικη στην μεση ανατολη επραξε για το συμφερον της.. και σκοτωνε οποιον της χαλαγε τα σχεδια
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,934 μηνύματα.
Κοίταξε να δεις αν εσύ θες να μας πείσεις ότι η πλειονότητα των γυναικών γουστάρει να ζει αυτό τον εξευτελισμό που ζουν και θα ζήσουν οι γυναίκες στο Αφγανιστάν, λυπάμαι που υποτίθεται έχεις ταξιδέψει και έχεις γνωρίσει λίγο κόσμο παραπάνω. Κανένας φεμιναζισμός (sic) και κανένας εκτροχιασμός, είπα κάτι πάρα πολύ σχετικό με τη κουβέντα, ότι αν ήμουν στη θέση τους κι εγώ θα έφευγα και θα έψαχνα ένα καλύτερο μέρος, όπως θα έφευγες κι εσύ και οι περισσότεροι "πολεμιστές" εδώ μέσα. Τώρα τα υπόλοιπα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Λολ που θα μας πεις ότι το γουστάρουν κιόλας.

Ξαναλέω ότι δεν το γουστάρουν ή δεν αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις όπως εμείς του υπόλοιπου κόσμου. Λόγω συγκεκριμένης κοσμοθεωρίας, αρκετοί δίπλα σε αυτούς που βλέπουν το άδικο της ιστορίας, θα είναι και εκείνοι οι ευσεβείς πιστοί, οι θεοφοβούμενοι κτλ. Έχουμε και στην Ελλάδα τέτοιους που πάνε τη χώρα πίσω πολλές δεκαετίες. :) Πάντα σε μια πληθυσμιακή ομάδα υπάρχει το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης ή στάσης ζωής ασχέτως αν εμείς, οι θεατές της ιστορίας, βλέπουμε το άδικο επειδή έχουμε την γνώση και την ουδέτερη ματιά. Αν μια μουσουλμάνα θεωρεί ότι απειλείται η ζωή της σε μια τέτοια κοινωνία, την ίδια στιγμή μια άλλη μουσουλμάνα θα θεωρεί ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα. Έτσι είναι η ανθρώπινη φύση.
 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Κοίταξε να δεις αν εσύ θες να μας πείσεις ότι η πλειονότητα των γυναικών γουστάρει να ζει αυτό τον εξευτελισμό που ζουν και θα ζήσουν οι γυναίκες στο Αφγανιστάν, λυπάμαι που υποτίθεται έχεις ταξιδέψει και έχεις γνωρίσει λίγο κόσμο παραπάνω. Κανένας φεμιναζισμός (sic) και κανένας εκτροχιασμός, είπα κάτι πάρα πολύ σχετικό με τη κουβέντα, ότι αν ήμουν στη θέση τους κι εγώ θα έφευγα και θα έψαχνα ένα καλύτερο μέρος, όπως θα έφευγες κι εσύ και οι περισσότεροι "πολεμιστές" εδώ μέσα. Τώρα τα υπόλοιπα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Λολ που θα μας πεις ότι το γουστάρουν κιόλας.
Πως ξέρεις τι θα έκανε ο καθένας; Έχετε μαζευτεί όλοι οι Δυτικοί και νομίζετε ότι ξέρετε πως σκέφτεται ο καθένας σε αυτές τις χώρες οι οποίες δεν έχουν τίποτα κοινό με ότι γνωρίζετε.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,852 μηνύματα.
Ξαναλέω ότι δεν το γουστάρουν ή δεν αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις όπως εμείς του υπόλοιπου κόσμου. Λόγω συγκεκριμένης κοσμοθεωρίας, αρκετοί δίπλα σε αυτούς που βλέπουν το άδικο της ιστορίας, θα είναι και εκείνοι οι ευσεβείς πιστοί, οι θεοφοβούμενοι κτλ. Έχουμε και στην Ελλάδα τέτοιους που πάνε τη χώρα πίσω πολλές δεκαετίες. :) Πάντα σε μια πληθυσμιακή ομάδα υπάρχει το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης ή στάσης ζωής ασχέτως αν εμείς, οι θεατές της ιστορίας, βλέπουμε το άδικο επειδή έχουμε την γνώση και την ουδέτερη ματιά. Αν μια μουσουλμάνα θεωρεί ότι απειλείται η ζωή της σε μια τέτοια κοινωνία, την ίδια στιγμή μια άλλη μουσουλμάνα θα θεωρεί ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα. Έτσι είναι η ανθρώπινη φύση.
Και εγω θα ξαναπω οτι οταν βλεπεις τι τραβανε οι αφγανες να κοκκινιζεις απο ντροπη οταν υποννοεις οτι τα θελουν .
Σταματα την κοροιδια.
ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΒΙΑΣΜΟ Ή ΑΛΥΣΟΔΕΜΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ.
Πετας τις κοτσανες σου συνεχως και μετα προσπαθεις να τις διορθωσεις μπουεδουκλωνοντας τα.Λιγη αυτογνωσια ρε αδελφε...λιγη αυτογνωσια γμτ.Καλο θα σου κανει.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

ΚΑΜΙΑ ΑΦΓΑΝΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ
1629144956459.png


Σταματα πια τις αηδιες που λες.
 

Guest 092312

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Πως ξέρεις τι θα έκανε ο καθένας; Έχετε μαζευτεί όλοι οι Δυτικοί και νομίζετε ότι ξέρετε πως σκέφτεται ο καθένας σε αυτές τις χώρες οι οποίες δεν έχουν τίποτα κοινό με ότι γνωρίζετε.
Το "δεν θέλω να μου συμπεριφέρονται σαν σκουπίδι" δεν είναι δυτικό πρότυπο, είναι ανθρώπινη "απαίτηση". Λέτε αηδίες και το ξέρετε.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top