Βρε Χιμέλα, δεν είμαι ψυχολόγος, το έχω ξαναπεί. Στη ψυχική υγεία δουλεύω και υπάρχουν και άλλα επαγγέλματα ψυχικής υγείας εκτός από αυτό του ψυχολόγου
Και αυτό που λέω το γράφω εμπειρικά, γενικά με όλα όσα έχω βιώσει, ακούσει κλπ. Και ναι, πιστεύω ότι ο άντρας
γενικά κοιτάει περισσότερο την εξωτερική εμφάνιση από τη γυναίκα. Σε πολύ
γενικά πλαίσια, έτσι όπως σου το γράφω.
edit: η ασχημούλα που λες μπορεί και να βρει κάποιον κούκλο, άλλο λέω εγώ, πιστεύω τώρα να το έγραψα καλύτερα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 19 Αυγούστου 2021
Κι όσο γι'αυτό, όταν ένα άτομο πηγαίνει σε ένα επαγγελματία ψυχικής υγείας, πηγαίνει έχοντας κατά νου ένα συγκεκριμένο πρόβλημα/δυσλειτουργία, πες το όπως θες. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι η πραγματική αιτία που δεν πηγαίνει η ζωή του όπως την θέλει. Τις περισσότερες φορές δεν είναι. Απλά υπάρχουν βραχύβιες θεραπείες (που επικεντρώνονται στην ανακούφιση των συμπτωμάτων) και θεραπείες που κρατάνε πολύ καιρό και στοχεύουν σε πραγματικές και ουσιαστικές αλλαγές.
Και γενικά η σύγχρονη τάση είναι ο όρος «θεραπεία» να μην πολυχρησιμοποιείται, επειδή παραπέμπει σε ένα ιατρικό μοντέλο που δεν το θέλουμε. Υπάρχουν οι όροι παρέμβαση, συμβουλευτική και αρκετοί άλλοι. Αυτά δεν στα γράφω συγκεκριμένα για το παράδειγμα που αναφέρεις, τα γράφω με αφορμή αυτό.