Στο πρώτο κύμα πολύ σωστά έριξαν τα εκατομμύρια στα ΜΜΕ γιατί τότε η πρώτη και πιο άμεση ανάγκη ήταν η ενημέρωση, η επιστήμη δεν είχε κάτι να προσφέρει και το μόνο που μπορούσε να μας σώσει ήταν η σωστή ενημέρωση και η προφύλαξη (το γνωστό "μένουμε σπίτι") όπως και έγινε τελικά, γι' αυτό και δεν είχαμε τα αρχικά χάλια της Ιταλίας, Βρετανίας, Σουηδίας, Γαλλίας, Ολλανδίας, Γερμανίας, Βέλγιου, Ελβετίας και άλλων δυτικών χωρών που έχουν πολύ καλύτερο σύστημα υγείας από εμάς και περισσότερα $$$$. Πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα η Γερμανία η οποία είχε πληθώρα ΜΕΘ, τόσες που έπαιρνε και ασθενείς από τη Γαλλία και την Ιταλία, όμως είχε μεγαλύτερες απώλειες από εμάς. Δεν ξέρω τι άλλη απόδειξη χρειαζόμαστε για να πεισθούμε πως η αύξηση των ΜΕΘ δεν είναι η λύση για μικρότερες απώλειες.
Επιπλέον, η ενίσχυση των ΜΜΕ γίνεται με κάτι γελοία ποσά της τάξης των 20 εκατομμυρίων ευρώ (αν κάνω λάθος διορθώστε με) τα οποία μπορεί να φαίνονται πολλά σε μένα και σε σένα αλλά ως ποσά δημοσίου χρήματος είναι σχετικά μικρά. Σκεφτείτε πως 1 ημέρα (ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ) νοσηλείας σε ΜΕΘ κοστίζει πάνω από 1000 ευρώ και κάντε την διαίρεση, έχοντας στο νου σας πως κάθε άτομο που μπαίνει στη ΜΕΘ μπορεί να κάτσει μέσα 1 μήνα ή και παραπάνω.
Επίσης να ξέρουμε από πού έρχονται αυτά τα λεφτά. Αν η Κομισιόν εγκρίνει 20 εκατομμύρια για τα ΜΜΕ, τα παίρνεις, τα δίνεις στα ΜΜΕ και λες ευχαριστώ πολύ. Τα χρήματα αυτά είναι από ευρωπαϊκά κονδύλια και προορίζονται για συγκεκριμένο σκοπό. Είτε τα παίρνεις και τα διαθέτεις για το σκοπό που προορίζονται, είτε δεν τα παίρνεις, και μόνο ένας βλάκας πρωθυπουργός δεν θα τα πάρει. Και για να σε προλάβω, δεν μπορείς να πάρεις 20 εκατομμύρια για τα ΜΜΕ και να τα δώσεις στην παιδεία, αυτή η επιλογή δεν παίζει γιατί και οι άλλοι που στα δίνουν δεν είναι βλάκες. Το ότι η Nicole1982 διαφωνεί με το πώς λειτουργεί το κράτος είναι τελείως αδιάφορο.
Όταν θα μεγαλώσεις και θα καταλάβεις τι σημαίνει επιστήμη και ιατρική, θα καταλάβεις επίσης ότι οι επιστήμονες κάθε φορά παίρνουν αποφάσεις με τα δεδομένα που έχουν μπροστά τους. Δεν λένε ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι ούτε έχουν μαγική σφαίρα για να προβλέψουν ποιο σενάριο θα επικρατήσει. Ο λόγος που κάνουμε τα lockdown είναι για να δώσουμε χρόνο στους επιστήμονες να βγάλουν άκρη, να μάθουν πώς να αντιμετωπίσουν τον ιό και να μπορέσουν να μας βοηθήσουν. Το ότι υπάρχουν ηλίθιοι που νομίζουν ότι ξέρουν καλύτερα από τον Τσιόδρα, δεν σημαίνει πως πρέπει να τους δίνουμε και σημασία. Και πολύ σωστά έχουν το ακαταδίωκτο οι επιστήμονες, γιατί αν είχαν το φόβο πως για ό,τι πουν μπορεί να κατέληγαν στα δικαστήρια να τραβιούνται για χρόνια προσπαθώντας να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες, θα φρόντιζαν τους δικούς τους μόνο και θα μας άφηναν στη μοίρα μας να μας σώσουν οι ξεματιάστρες.
Όταν θα μεγαλώσεις αρκετά και θα έρθεις αναπόφευκτα αντιμέτωπη με μια σοβαρή διάγνωση για καρκίνο, καρδιοπάθεια, κάποια εκφυλιστική ασθένεια ή μια κακή έκβαση εγκυμοσύνης, θα καταλάβεις πως η εξυπνάδα σου δεν φτάνει για να αποφασίσεις ποιες εξετάσεις πρέπει να γίνουν ή ποια είναι η σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση. Και ότι ακόμα κι αν ο θεράπων ιατρός σου είχε μια γνώμη Α στην αρχή, αν αυτή αποδειχθεί λάθος, δεν θα χτυπιέσαι να συνεχίσετε με την αρχική θεραπεία, αλλά θα αλλάξεις σαν καλός ασθενής σύμφωνα με τη νέα γνώμη του γιατρού σου. Και δεν θα τον απειλήσεις με καταδίωξη στα δικαστήρια γιατί θα σε στείλει από εκεί που ήρθες και θα πας στα θυμαράκια μια ώρα αρχύτερα ή θα βρεις κανένα τσαρλατάνο να σου δίνει ματζούνια και να σου αδειάζει το πορτοφόλι πριν σε στείλει στα θυμαράκια. Έτσι λειτουργεί η ιατρική. Αν δεν το έχεις ανακαλύψει ακόμα, να λες πάλι καλά.
Πώς θα ήθελες δηλαδή να τους πούμε αυτούς που δεν θα κάνουν άλλες δόσεις του εμβολίου; Πώς λες αυτούς που κάνουν μία μόνο δόση του εμβολίου της ιλαράς, του τέτανου, της γρίπης, του πνευμονιόκοκκου, του HPV, της ηπατίτιδας ή της μηνιγγίτιδας και μετά σταματούν; Αν τους λες πανέξυπνους, έτσι να πεις και αυτούς που δεν θα κάνουν τις επόμενες δόσεις του εμνβολίου του κορωνοϊού. Εγώ τους λέω ηλίθιους, αλλά δεν χρειάζεται να συμφωνούμε.
39 χρονών είμαι. Δεν είμαι κανένα παιδάκι που δεν έχει σχηματίσει άποψη και δεν ξέρει τι συμβαίνει με τους πολιτικούς. Το θέμα με τον ιό, έχει πλέον πολιτικοποιηθεί. Οι επιστήμονες που βγαίνουν και μας κουνάνε το δάχτυλο, είναι πιόνια των πολιτικών. Δεν είμαι κατά των εμβολίων, άλλωστε τα εμβόλια της μηνιγγίτιδας και της ιλαράς γίνονταν σε 2-3 δόσεις και αυτά εφάπαξ, αλλά όχι κάθε δύο, τρεις και 6 μήνες. Επίσης, και αυτά τα εμβόλια κάποιοι γονείς δε τα έκαναν στα παιδιά τους, όχι γιατί δεν τους επέτρεπε ο γιατρός τους, αλλά από ιδεολογία. Δεν είδα να τους ελέγχει κανένας.
Επειδή, όπως είπα είμια 39 και όχι 19, έχω περάσει από το στάδιο της εγκυμοσύνης και, ναι, όταν ο γυναικολόγος μου μού την πρώτη φορά μου είχε δώσει σίδηρο το οποίο ο οργανισμός μου δεν άντεχε, σαφώς και είχα λόγο να του πω την άποψή μου και ότι θέλω να μου αλλάξει σκεύασμα, όπως κι εγινε. Αν δεν γινόταν, γιατί μπορεί ο γιατρός να ήταν τρελός και να ήθελε να γίνει το δικό του, σαφώς και θα είχε την ευθύνη.
Με αυτή τη λογική και ο γυναικολόγος που απαγορεύει στην εγκυμονούσα να κάνει τα συγκεκριμένα εμβόλια γιατί αυτός είναι ο επιστήμονας και έχει τις γνώσεις και η εγκυμονούσα τον εμπιστεύεται, να έχει κι εκείνος το ακαταδίωκτο, όχι όπως έγινε με την κοπελίτσα που πέθανε πρόσφατα και βγήκαν οι γονείς της να τον κατηγορήσουν ότι δεν την άφηνε να κάνει το εμβόλιο. Αλλά...όχι το ακαταδίωκτο το έχουν ορισμένοι μόνο. Εκεί που τους συμφέρει.
Και...το εμβόλιο της γρίπης γίνεται κάθε χρόνο, αλλά είναι μια δόση τον χρόνο. Με αυτά τα εμβόλια, θα είναι 3 δόσεις τον χρόνο, μπορεί και παραπάνω. Τεράστια διαφορά και μεγάλη η επιβάρυσνη του οργανισμού, πράγμα για το οποίο, ναι, κάποιοι πρέπει να έχουν την ευθύνη. Εδώ μια αντιβίωση και σου λένε ότι δεν μπορείς να την παίρνεις μετά από κάποιες μέρες. Για την τρίτη δόση, για παράδειγμα είχαν πει ότι θα είναι προαιρετική για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες. Οκ, να το δεχτώ. Αλλά..τώρα...αρχίζουν και τα γυρνάνε, μιλάνε ξανά για υποχρεωτικότητα τρίτης δόσης και σε κάποιες χώρες έχουν ξεκινήσει την τέταρτη. Και...για να κάνουμε αυτές τις δόσεις θα χάνουμε ελευθερίες που κάποιοι έδωσαν το αίμα τους για να τις αποκτήσουμε. Τι δεν ξέρανε, δηλαδή, οι επιστήμονες; Ότι είναι ένας ιός, όπως της γρίπης, για τον οποίο δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν εμβόλια, τύπου ανεμοβλογιάς και ιλαράς, τα οποία να το εξαλείψουν δια παντός κα ότι θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, με τη διαφορά ότι δεν θα είναι μια δόση, αλλά 3-4, ότι δεν θα έχεις δικαίωμα να μιλάς και θα πρέπει να το βουλώνεις, γιατί δεν έχεις δικαιώματα πάνω στον οργανσιμό σου; Τα ξέρανε πάρα πολύ καλά, τουλάχιστον κάποιοι ηθικοί επιστήμονες, όσοι έχουν απομείνει και δεν παίρνουν μίζες. Γιατί, βέβαια, κάποιοι σαν την Παγώνη βγήκαν και είπαν ότι δεν γνωρίζανε, τελικά ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν είναι τόσο αποδοτικά όσο περιμένανε, δεν προσφέρουν την προστασία που περιμένανε . Ωραίοι επιστήμονες. Και...εμείς τα πειραματόζωα και τα πρόβατα.
Όχι, δεν θα έπρεπε να γίνεται λόγος για αρνητές και ψεκασμένους. Γιατί...όταν κάποιος για παράδειγμα, έχει δώσει τα πάντα για να περάσει σε μια σχολή και το κράτος του απαγορεύει την πρόσβαση στη σχολή του, με πρόσχημα ότι πρέπει να εμβολιαστεί, για να αποκτήσει προνόμια και ελευθερίες,τρέχει, λοιπόν, να εμβολιαστεί, έκάνε το καθήκον του, όπως λέτε απέναντι στο κράτος, αλλά το κράτος ξαφνικά του λέει ότι τελικά δεν θα έχεις τις ελευθερίες που σου υποσχεθήκαμε, αλλά θα πρέπει να κάνεις και άλλη δόση και το πιστοποιητικό φρονημάτων θα έχει ημερομηνία λήξης. Τι ακριβώς θέλετε να κάνει; Να σκύβει σαν το πρεζάκι και να περιμένει τη δόση του; Ε, όχι. Περιμένει και από το κράτος να αναλάβει, πλέον, τις ευθυνες του και...ειδικά όταν πάει στη σχολή του,και βλέπει ότι αν γίντεται απολύμανση, αυτή γίνεται μία στις τόσες, ενώ οι τουαλέτες απολυμαίνονται μία φορά την ημέρα και όλες τις υπόλοιπες ώρες οι κάδοι είναι τίγκα στο χαρτί; Εκεί δεν κολλάει, όμως, ο ιός και όχι μόνο αυτός, αλλά όλες μαζί οι ασθένειες; Δηλαδή, το κράτος περιμένει από τον πολίτη εν μέσω πανδημίας να κάνει το καθήκον του, που αυτό είναι να συνεχίσει να κάνει δόσεις, αλλά άλλη λύση πχ να προσλάβει καθαρίστριες και να καθαρίζουν ανα μια ώρα ή να μειώσει των αριθμό των μαθητών στα σχολεία προσλαμβάνοντας ταυτόχρονα εκπαιδευτικούς ή να ανοίξει νοσοκομεία στα οποία έβαλε λουκετο και να τα μετατρέψει σε ΜΕΘ ή να αυξήσει τα δρομολοόγια των μέσων μεταφοράς. Δεν ξέρει να βρει. Ξέρει μονο να προσλαμβάνει ειδικούς φρουρούς και αστυνομικούς για να ελέγχουν πιστοποιητικά φρονημάτων. Εμένα, αυτό, δεν μου φαίνεται ότι είναι ιατρική και επιστημονική αντιμετώπιση μιας πανδημίας, αλλά πολιτική.