Τι άλλα παραμύθια θα πείτε; Το αντίθετο μάλιστα. Εκείνα τα χρόνια το μόνον νόμιμο μετεμφυλιακό αριστερό κόμμα, η ΕΔΑ ( Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά ), ενισχύθηκε ακριβώς γιατί η Σοβιετική Ένωση υπήρξε η μόνη μεγάλη δύναμη που υπεστήριξε την Ελλάδα στο δίκαιο αίτημα της περί του Κυπριακού. Το καιρό της εισβολής ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Χένρι Κίσσινγκερ ευρίσκονταν εις την Ελλάδα. Όλοι συνεννοημένοι ήσαν. Πριν μία δεκαετία η Αμερική είχε αποτρέψει τη Τουρκία από εισβολή. Δεν το έκανε όμως ξανά. Ο ΟΗΕ δε όχι μόνον δεν έκανε τίποτα αλλά έκοψε με γραμμή το μισό νησί σε safe zone δίνοντας ξεκάθαρο το δικαίωμα στη Τουρκία να κατακτήσει γεωγραφικώς το 39%. Τόσο πολύ αντέδρασαν. Πάλι καλά που απομονώσατε την Ρωσσία.
Με τους δυτικούς σας καταλήξαμε σφαγμένοι το 1922, με λιμοκτονία το 1941-1942 με μισή Κύπρο το 1974 και με χαμένη βραχονησίδα το 1996. Να χαίρεστε τους Σύμμαχους.
Δεν νοιάζονται οι κυβερνήσεις για τους λαούς. Η Τουρκική άρχουσα τάξη μια χαρά τρώει. Το αν πεινάει ο λαουτζίκος δεν είναι δικό τους θέμα. Η Τουρκία έχει κάνει τεράστιες διπλωματικές κινήσεις και έγινε υπερδύναμη. Κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε και ημείς αλλά με τέτοια μυαλά μια ζωή ραγιάδες θα είμαστε. Το πρόβλημα της Τουρκίας είναι η διαφθορά και η άνιση κατανομή του πλούτου. Αυτό συμβαίνει παντού αλλά εκεί πιο έντονα.
η φιλελεύθερη «δημοκρατία» πρέπει να ξεπατωθεί από παντού γιατί πολύ απλά δεν αξίζει να λέγεται δημοκρατία. Τώρα για τα άλλα και αν η γιαγιά μου είχε ρόδες θα ήταν πατίνι.