Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.
Έχεις σκεφτεί να φύγεις για Αυστραλία;; Δεν το λέω για πλάκα καθώς η Αυστραλία έχει κλίμα Ελλάδας , οι μισθοί είναι κατά 20% υψηλότεροι σε σχέση με τον Καναδά (έχει βέβαια και πιο αυξημένο κόστος διαβίωσης ) ενώ ταυτόχρονα έχεις παραλίες , τουριστικά θέρετρα και μεγαλύτερα σπίτια από ότι έχω διαβάσει.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Κάποια καλά που έκανε ο κουλής τα χρόνια αυτά είναι τα εξής :

Α) Ψηφοποίηση του κράτους σε μεγάλο βαθμό. Πραγματικά πλέον ανοίγεις λογαριασμούς σε τράπεζα , κανείς εγγραφές στα σχολεία , εκδίδεις πιστοποιητικά , κανείς τις δηλώσεις σου κτλ όλα από το internet. Συν ότι έχουμε ταυτότητα , e-pay , διαβατήριο στο κινητό μας. Πραγματικά πήγαμε μπροστά σε αυτό το κομμάτι.

Β) Αύξηση των μισθών. Υπήρχε μια αύξηση του μέσου μισθού στην Ελλάδα. Το 2019 ήταν στα 970€ καθαρά ενώ τώρα είναι 1.070€, το θέμα είναι ότι η αύξηση αυτή εξανεμίστηκε με την υπερβολική άνοδο του πληθωρισμού.

Γ) Μείωση της φορολογίας και κατάργηση του απαράδεκτου φόρου με όνομα : Έκτατη εισφορά αλληλεγγύης. Ένας φόρος που ήταν καθαρά για να σε κλέβει. Προφανώς το 44% max tax rate είναι ακόμα υπερβολικά υψηλό για τα δεδομένα της Ελλάδας και πρέπει να πέσει κάτω από το 40%.

Δ) Προσέλκυση επενδύσεων όπως είναι οι Microsoft, Google, Cisco , Exxonmobil . Αυτές οι εταιρείες θα δημιουργήσουν αθροιστικά 36.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα μέχρι το 2030 δίνοντας έτσι ελπίδα στους νέους.

Ε) Διεθνοποίηση των πανεπιστημίων καθώς πλέον συνεργάζονται με αμερικανικά και βρετανικά πανεπιστήμια δίνοντας ευκολότερα την ευκαιρία για χορήγηση υποτροφιών στους φοιτητές ενώ ταυτόχρονα τα ελληνικά πανεπιστήμια θα δανείζονται γνώσεις / άρθρα των ξένων αυτών πανεπιστημίων.

Πάμε όμως να δούμε τα αρνητικά της ΝΔ αυτά τα 3,5 χρόνια, αρνητικά που θα οδηγήσουν σε μείωση του 40% που είχε στο 32% περίπου στις εκλογές.

Α) Ακρίβεια . Η Ελλάδα γνώρισε ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας τον τελευταίο χρόνο και ακόμα παλεύουμε. Δεν κατηγορώ τη ΝΔ για την ακρίβεια καθώς είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και η Ελλάδα δεν θα αποτελούσε την εξαίρεση ειδικά όταν δεν παράγει σχεδόν τίποτα και τα εισάγει όλα. Η ΝΔ φτάσει που δεν πήρε σωστά μέτρα για την αντιμετώπιση του πληθωρικό θα , βλέπε τώρα το καλάθι της νοικοκυράς που είναι failed 100%.

Β) Επιθετική και ρατσιστική αντιμετώπιση του ανεμβολιαστου πληθυσμού. Θεωρώ καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να χάνεις τη δουλειά σου επειδή δεν έκανες ένα εμβόλιο . Αυτό το πληρώσαμε ακριβά καθώς στις πυρκαγιές δεν είχαμε επαρκές προσωπικό λόγω του ότι ο κουλής έδιωξε 500 πυροσβέστες που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο.

Γ) Δεν δόθηκαν αρκετά χρήματα προς την παιδεία και υγεία. Οι δομές της εκπαίδευσης και της υγείας είναι ακόμα σε τριτοκοσμικά επίπεδα και είναι ντροπή που έδωσε εκατομμύρια στο ΜΜΕ και όχι στα παραπάνω.

Δ) Τελευταίο και σημαντικό τα αρκετά σκάνδαλα. Ανεξάρτητα αν είσαι ΝΔ η όχι είναι η αλήθεια ότι τον τελευταίο χρόνο είχαμε αρκετά σκάνδαλα όπου η κυβέρνηση ήταν ανακατεμένη με άμεσο η έμμεσο τρόπο. Τα σκάνδαλα αυτά είναι γνωστά (Λιγνάδη, Παρακολουθήσεις , Πάτσης κτλ).

Με αλλά λόγια ενώ η οικονομία πάει καλά , δηλαδή το ΑΕΠ αυξάνεται ταχύτατα , η ανεργία μειώνεται και οι επενδύσεις είναι σε υψηλό 20 ετών οι πολίτες δεν έχουν βιώσει την ευημερία αυτή ακόμα , ίσα ίσα που ένα 30% των Ελλήνων αντιμετωπίζει δυσκολίες διαβίωσης. Ίσως αντί για επιδόματα πρέπει να αυξήσουμε τους μισθούς , να μειωθεί η φορολογία και γενικά να μπει μια τάξη σε ιδιωτικό / δημόσιο τομέα ώστε να μην βλέπουμε καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και να μειωθεί επιτέλους η φοροδιαφυγή η ποια στοιχίζει έως και 20 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο από το ελληνικό ΑΕΠ.
Έχω κολλητή στην Αυστραλία και μου λέει ότι δεν είναι και τόσο καλά. Δεν βγαίνουν οικονομικά, αλλά το σύστημα υγείας τους ειναι καλύτερο. Το κλίμα είναι καλό, αλλά εξαρτάται από την πόλη. Πχ η Μελβούρνη δεν είναι καλή.
Το 44% max tax rate ειναι μια χαρά. Εδώ είναι 50%.
Για την ακρίβεια δεν ευθύνεται η κυβέρνηση. Ο πληθωρισμός που βιώνουμε έχει τις ρίζες του σε πολλές αιτίες. Πανδημία, Κίνα, Ουκρανία. Το καλοκαίρι οι τιμές μου φάνηκαν μια χαρά. Εδώ ειναι πιο χάλια. Σκέψου, ντομάτες το καλοκαίρι στα $8 τα 454γρ που πέρυσι ήταν στα 3.
Για την επιθετική αντιμετώπιση για το εμβόλιο, μου είναι αδιάφορο. Ας έκαναν τα εμβόλια τους.
Όσο για την παιδεία, να χαίρεστε που ειναι ακόμη δωρεάν. Εγώ πλήρωνα γύρω στα 8-10Κ τον χρόνο δίδακτρα και βιβλία. Τα εστιατόρια επίσης στο campus ήταν πιο ακριβά από ότι αλλού. Οι φοιτητές εδώ είναι όλοι με δάνεια. Ξεκινούν την ζωή τους με χρέη.

Ορίστε και ένα τρελό περιστατικό εδώ που δείχνει πόσο χάλια είναι το σύστημα υγείας εδώ που κάποιοι δεν με πιστεύουν:

 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.
Τι είναι ; χαχαχαχαχαχα. Σου βάζουν και 1 εκατομμύριο στον τραπεζικό λογαριασμό για να κινείσαι.
Ξέρω πως υπάρχει χρηματοδότηση,1.000.000 δεν είναι πάντως...

Τώρα τι μαλακιες λέει ο κωλοτουμπας ο Γεωργιάδης στα κανάλια πριν 10 χρόνια έβριζε τη ΝΔ κ τον Σαμαρά.
Καλά ο τύπος καταντάει γελοίος...μέχρι και το μέτρο που έβαλε για τον πληθωρισμό γελοίο είναι...
Υπάρχουν τιμές στο καλάθι που είναι πιο υψηλές από ότι στην αγορά...
Ε ναι όταν έχεις καρέκλα ξεχνάς τις πεποιθήσεις σου...και αυτά που έλεγες πρίν...
Απετυχε σε σχεση με τις αρχικες του θεσεις; Τρομερα
Αυτό που δεν ήξερε αυτός είναι πως η Ευρώπη κινεί τα νήματα και στη κυριολεξία κάνει ότι θέλει μια χώρα με χαμηλή πιστοληπτική ικανότητα...
Πήγε να το παίξει μάγκας και του γύρισε μπούμερανγκ και έφερε τα capital controls κλπ...
Αυτο που θελω να πω, ειναι οτι δεν μπορει να αποτελει δικαιολογια υο "εχουμε κριση καθολικα παγκοσμια". Καλεισαι να την διαχειριστεις.
Δεν διαχείριζόμαστε σωστά την ακρίβεια...αυτό είναι δεδομένο...
Υπόψην πως στην Ιταλία κάποια από τα προιόντα είναι σε χαμηλότερη τιμή από την Ελλάδα...
Οι Ιταλοί φαίνεται πως διαχειρίζονται καλύτερα από εμάς τον πληθωρισμό!
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,692 μηνύματα.
Ξέρω πως υπάρχει χρηματοδότηση,1.000.000 δεν είναι πάντως...
Πόση είναι ;

Στην Αγγλία για διπλό πτυχίο ήτοι ένα εξάμηνο παρακολούθησης, λάμβανες 600 λίρες μηνιαίως από το Erasmus (πλέον δεν ανήκουν).
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,692 μηνύματα.
Άρα επιβεβαιώνεις τα γραφόμενά μου για την πρακτική.
Ευχαριστώ.


Βρες το ίδιο για τις ΗΠΑ...για σπουδές όμως, 1-2 εξάμηνα.


Μέχρι τότε για την εισαγόμενη ακρίβεια...
Με εκρηκτική αύξηση της κερδοφορίας του ολοκλήρωσε το εννεάμηνο του 2022 ο Όμιλος Motor Oil.

Ειδικότερα, στους εννέα μήνες του έτους ο Όμιλος Motor Oil παρουσίασε καθαρά κέρδη 1,007 δισ. ευρώ ή 9,15 ευρώ ανά μετοχή, έναντι των 206 εκατ. ευρώ ή 1,86 ευρώ ανά μετοχή που είχε ανακοινώσει στο ίδιο διάστημα πέρυσι.



Τα συνολικά έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 12,666 δισ. ευρώ από τα 7,143 δισ. πέρυσι.


Σε επίπεδο τριμήνου, η Motor Oil την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου παρουσίασε κέρδη καθαρά κέρδη 321 εκατ. ευρώ από τα 85 εκατ. ευρώ κατά την ίδια περίοδο πέρυσι.

Στο ίδιο διάστημα, τα έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 4,7 δισ. ευρώ σημαντικά αυξημένα από τα 2,98 δισ. ευρώ ένα χρόνο πριν.



Ξέρετε πόση είναι η αύξηση κέρδους που σημείωσε η Μοτορ όιλ ; Είναι στα όρια καρτέλ !
 

Ryuzaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Πολιτικός μηχανικός. Έχει γράψει 1,892 μηνύματα.

Απο τα διακοποδανεια στο φαγητο με δελτιο, μια 20αετια δρομος.


20221123_235448.jpg


Μαζι τον ηπιαμε.
 

jj!

Τιμώμενο Μέλος

Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 13,487 μηνύματα.
Ασε τωρα οι ταξεις γονατίστηκαν επι Μητσοτακη με την ακριβεια που υπάρχει. Κάθε μηνα έχω ελλειμα 150 ευρω και βγάζω πανω απο 1300. Απλα Φώτη ακομη δεν εχεις βγει να τα δείς δεν μπορουμε να τα συζητησουμε.
Ο Χριστός...
 

Guest 207242

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Σκεφτείτε το. Λογαριασμοί ρεύματος στο θεό. Για κανα εξάμηνο. Τιμές προιόντων απλησίαστες. Πολλά έσοδα από Φ.Π.Α. Πρόστιμα πρόστιμα πρόστιμα με το παραμικρό. Ολα αυτά κατά τη γνώμη μου συνιστούν μια αφαίμαξη των λαικών οικονομιών.

Ηταν όμως αναγκαία; Ηταν επιθυμητή; Αν σκεφτείς οτι ακόμα είμαστε καταχρεωμένοι στους δανειστές και όποιος βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση είναι όμηρος ουσιαστικά θα έλεγα πως ήταν. Βέβαια μετράει και που πάνε τα λεφτά. Εγώ αισθάνομαι οτι έχει μπει μια τάξη. Και στα εξοπλιστικά δε παίζουν πια μίζες τύπου Τσοχατζόπουλου και γενικά υπάρχει ένα μέτρο.

Το πιο σημαντικό βέβαια για 'μένα είναι οτι έχουμε αποκτήσει κοινωνικό κράτος. Κανείς δε μένει αβοήθητος. Ανάπηρος, ορφανό, ανύπαντρη μητέρα, ανασφάλιστος, ακόμα και απλά φτωχός. Είναι πολύ σημαντικό να σου φέρονται έτσι οι άλλοι άνθρωποι και δεν πολυπάρχει στο κόσμο. Είναι κάπως σπάνιο.

Τέλος γίνονται ακόμα και κάποια έργα όπως ένα μεγάλο με φωτοβολταικά στην επαρχία που άκουσα πρόσφατα. Τι πιστεύετε;
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,692 μηνύματα.

Απο τα διακοποδανεια στο φαγητο με δελτιο, μια 20αετια δρομος.


View attachment 111086

Μαζι τον ηπιαμε.
Κάποιοι κακοπροαιρετοι θα πουν ότι αυτά γίνονταν μόνο στη Σοβιετική Ένωση.

Ο Κυριάκος όμως το έφερε και στην Ελλάδα. Βγείτε να χειροκροτησετε φιλελευθεροι. Μαζί για τη Μαρεβα.
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,228 μηνύματα.
Μέχρι τότε για την εισαγόμενη ακρίβεια...




Ξέρετε πόση είναι η αύξηση κέρδους που σημείωσε η Μοτορ όιλ ; Είναι στα όρια καρτέλ !
Στην Ευρώπη ζητάμε να μπει πλαφόν στο αέριο και εδώ έχουμε βάλει μέγιστο ποσοστό κέρδους στο οποίο μπορούν να πουλάνε τα βενζινάδικα.
Τα διυλιστήρια όμως που 2 εταιρείες είναι όλοι και όλοι,τα ΕΛΠΕ(Λάτσης) και η Μοτορ Οιλ(Βαρδινογιάννης), πουλάνε όσο θέλουν.
Οι εκπρόσωποι των βεζινάδων το λένε ότι στα διυλιστήρια γίνεται το παιχνίδι αλλά αυτό παραπάει.

Σχεδόν 500% αύξηση στα καθαρά κέρδη δεν οφείλεται σε καμιά φυσιολογική λειτουργία της αγοράς, ούτε η pfizer όταν έβγαλε το εμβόλιο δεν πρέπει να είχε τέτοια αύξηση.
Δεν τους ακουμπάμε,ίσα ίσα τους επιδοτούμε με fuel pass.
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,692 μηνύματα.
Σχεδόν 500% αύξηση στα καθαρά κέρδη δεν οφείλεται σε καμιά φυσιολογική λειτουργία της αγοράς, ούτε η pfizer όταν έβγαλε το εμβόλιο δεν πρέπει να είχε τέτοια αύξηση.
Που είναι η επιτροπή ανταγωνισμού ;
Α ξέχασα, είναι εισαγωγική η ακρίβεια....Μπεεεεεεεε
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Ο Χριστός...

Γιατί πολλα σου φαίνονται ;

Είτε τα έσοδα είτε τα έξοδα ;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ξέρω πως υπάρχει χρηματοδότηση,1.000.000 δεν είναι πάντως...


Καλά ο τύπος καταντάει γελοίος...μέχρι και το μέτρο που έβαλε για τον πληθωρισμό γελοίο είναι...
Υπάρχουν τιμές στο καλάθι που είναι πιο υψηλές από ότι στην αγορά...
Ε ναι όταν έχεις καρέκλα ξεχνάς τις πεποιθήσεις σου...και αυτά που έλεγες πρίν...

Αυτό που δεν ήξερε αυτός είναι πως η Ευρώπη κινεί τα νήματα και στη κυριολεξία κάνει ότι θέλει μια χώρα με χαμηλή πιστοληπτική ικανότητα...
Πήγε να το παίξει μάγκας και του γύρισε μπούμερανγκ και έφερε τα capital controls κλπ...

Δεν διαχείριζόμαστε σωστά την ακρίβεια...αυτό είναι δεδομένο...
Υπόψην πως στην Ιταλία κάποια από τα προιόντα είναι σε χαμηλότερη τιμή από την Ελλάδα...
Οι Ιταλοί φαίνεται πως διαχειρίζονται καλύτερα από εμάς τον πληθωρισμό!

Τον συγκεκριμένο τον είχαν γιαουρτωσει στα Φιλαδέλφεια στον Τιλλα τιμές 2012 που έλεγε και ο Τατσόπουλος 😆😆

Αν και είμαι κατά των προπυλακισμων ο συγκεκριμένος δεν γιαουρτωθηκε τυχαία.
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,859 μηνύματα.
Κοίτα ο Τσίπρας στα εθνικά ήταν χάλια αλλά τουλαχιστον τονώσε κάπως το ηθικό των ενστολων με τα αναδρομικά.

Το πραγμα έχει καταντήσει σαχλαμάρα Ανα πασα στιγμή μπορεί να σε στείλουν Ανατολικό Αιγαίο με 80 ευρώ επίδομα μεθορίου το μήνα.

Να μη μιλήσω για όσους πανε διοικητές κάπου κ δεν παιρνουν καν ένα έξτρα επίδομα ευθυνης.

Αλλά εντάξει ο Μητσοτάκης βλέπει ανάπτυξη.

Ο Φώτης απαντάει ακαδημαϊκά κλασσικά. Δεν έχει βγει ακόμη έξω να δει πως ειναι και τον συντηρούν άλλοι. Όταν βγει κ δει ότι δεν έχει σχέση η ακρίβεια εάν σου πληρωνουν την βενζίνη να κινείσαι κ άρα ο μισθός σου έχει πλεον κ άλλη δυναμη τότε θα πει δε γαμιεστε όλοι καπιταλιστές δεξιοί εγώ βλέπω εγώ πως περναω. Τώρα τι μαλακιες λέει ο κωλοτουμπας ο Γεωργιάδης στα κανάλια πριν 10 χρόνια έβριζε τη ΝΔ κ τον Σαμαρά.

Πλεον τον έχουν μόνιμο καρτουν στο LUBEN.
O ΣΥΡΙΖΑ σε μια χώρα που ο φοροδιαφυγή είναι κανόνας σύνδεσε τις εισφορές με τα εισοδήματα. Φυσικά η κατάσταση ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με τώρα λόγω εξωγενών παραγόντων (covid, πόλεμος Ρωσία). Το περίεργο είναι ότι τα αυτοκίνητα και η κίνηση έχουν αυξηθεί και τα τουριστικά έσοδα σπάνε ρεκόρ.
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,692 μηνύματα.


Νέα έκτακτη σύσκεψη για να αποφασίσουν το πλαφόν. Αν κάνει ντου ο Πούτιν, θα φτάσει Μαδρίτη και ακόμα θα κάνουν συσκέψεις στις Βρυξέλλες.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
O ΣΥΡΙΖΑ σε μια χώρα που ο φοροδιαφυγή είναι κανόνας σύνδεσε τις εισφορές με τα εισοδήματα. Φυσικά η κατάσταση ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με τώρα λόγω εξωγενών παραγόντων (covid, πόλεμος Ρωσία). Το περίεργο είναι ότι τα αυτοκίνητα και η κίνηση έχουν αυξηθεί και τα τουριστικά έσοδα σπάνε ρεκόρ.

Ρε φίλε έλεος με αυτή τη καραμέλα της παγκοσμιας κρίσης.


Είσαι η 2η ακριβότερη χώρα στη βενζίνη.

Μας έδωσε από δυο φορες 60 ευρώ ο Κουλης και κάτι έγινε. Καλά λέγανε οι αριστεροί ότι ο τυπος ειναι ελιτιστης και παιζει μπάλα με τους καπιταλιστές.

Όλοι αυτοί οι golden boys που αναφέρει και ο Φώτης που τσιμπάνε από τις τράπεζες 3-5 χιλιάρικα μισθό το μήνα.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,402 μηνύματα.
Ρε φίλε έλεος με αυτή τη καραμέλα της παγκοσμιας κρίσης.


Είσαι η 2η ακριβότερη χώρα στη βενζίνη.
Μέσα στις πιο ακριβές χώρες στη βενζίνη ήσουν εδώ και 10 χρόνια όχι τώρα. Φυσικά και υπάρχει παγκόσμια κρίση όταν το γαλόνι στις ΗΠΑ πήγε από τα 2,70$ στα 5,20$, ο πληθωρισμός σε όλες τις χώρες εκτινάχθηκε από το 1% στο 10%, ενώ η αγοραστική δύναμη μειώθηκε.

Devil αν εσυ έγινες ΣΥΡΙΖΑ επειδή σου έδωσε 1.200€ τα οποία σου τα είχε πάρει την περίοδο 2015-2018, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει παγκόσμια κρίση και ούτε ότι δεν ξέρουμε να διαβάζουμε στατιστικά.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Μέσα στις πιο ακριβές χώρες στη βενζίνη ήσουν εδώ και 10 χρόνια όχι τώρα. Φυσικά και υπάρχει παγκόσμια κρίση όταν το γαλόνι στις ΗΠΑ πήγε από τα 2,70$ στα 5,20$, ο πληθωρισμός σε όλες τις χώρες εκτινάχθηκε από το 1% στο 10%, ενώ η αγοραστική δύναμη μειώθηκε.

Devil αν εσυ έγινες ΣΥΡΙΖΑ επειδή σου έδωσε 1.200€ τα οποία σου τα είχε πάρει την περίοδο 2015-2018, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει παγκόσμια κρίση και ούτε ότι δεν ξέρουμε να διαβάζουμε στατιστικά.

Εσυ γιατι εισαι ΝΔ ρε Φώτη; για να σε χώσουν σε καμία τράπεζα να τσιμπάς 3-4 χιλιάρικα το μήνα ;

Δεν με νοιάζει τι ήμουν. Για αυτό ψήφισα Κουλη για να τα αλλάξει. Δεν τα άλλαξε.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,402 μηνύματα.
Εσυ γιατι εισαι ΝΔ ρε Φώτη; για να σε χώσουν σε καμία τράπεζα να τσιμπάς 3-4 χιλιάρικα το μήνα ;
Ναι γιατί ως γνωστόν οι τράπεζες είναι δημόσιες στην Ελλάδα και έτσι μπορεί να με βάλει η ΝΔ 😉😉.

Devil εσυ μας λες ότι δεν υπάρχει κρίση και πληθωρισμός σε παγκόσμιο επίπεδο και ότι είναι καθαρά ελληνικό φαινόμενο , πραγμα που είναι εκτός πραγματικότητας.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Ναι γιατί ως γνωστόν οι τράπεζες είναι δημόσιες στην Ελλάδα και έτσι μπορεί να με βάλει η ΝΔ 😉😉.

Devil εσυ μας λες ότι δεν υπάρχει κρίση και πληθωρισμός σε παγκόσμιο επίπεδο και ότι είναι καθαρά ελληνικό φαινόμενο , πραγμα που είναι εκτός πραγματικότητας.

Ενώ εσυ που μας λες οτι και πριν 10 χρόνια η βενζίνη ήταν ακριβή ενώ πριν 10 χρόνια οι μισθοί ήταν 50% πανω έχεις λογική. Πριν 10 χρόνια δεν είχαν κόψει τα δώρα.

Φώτη πες τα σε καναν συμφοιτητή σου αυτά όχι σε μένα κ στο λέω φιλικά. Εγώ είμαι μέσα στη πιατσα κ συντηρουμαι μόνος μου.

Και μια χαρά βρίσκεσαι σε τράπεζα με κυβερνητικές γνωριμίες. Πρέπει σίγουρα κ να είσαι καλός αλλά οι γνωριμίες σε σπρώχνουν.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top