Το αριστερά είναι το S22 Ultra και το δεξιά το iPhone 14 Pro Max. Σκέψου ένα iPhone με 5000 mah μπαταρία και 12 gb RAM για να καταλάβεις το gap μεταξύ των 2 smartphone.
Τι να την κάνει την παραπάνω RAM αφού δεν την αξιοποιεί.
Αν δεν κάνω λάθος, μόνο μία εφαρμογή τρέχει ενεργά τη φορά. Αν στείλεις κάτι messenger ας πούμε και βγεις να κάνεις κάτι άλλο την παγώνει τη μεταφορά του μηνύματος και πρέπει να ξαναγυρίσεις στην εφαρμογή του messenger για να συνεχιστεί η αποστολή, να το κοιτάς να ανεβαίνει και να περιμένεις να ολοκληρωθεί.
Ούτε έχει πολλαπλά παράθυρα, πολύ σημαντικό feature.
Και σκέψου αν κάνει τώρα 1500-1700 με 6GB RAM, τι κόστος θα έχει η συσκευή στη διπλάσια RAM;
Αυτό που δεν μπορώ να αποδεχτώ στο iPhone είναι το οικοσύστημά του, ότι μετά μπαίνεις στο τριπάκι να πρέπει να αγοράσεις κι άλλα Apple προϊόντα και ο περίγυρός σου πρέπει να χει iPhone για ιδανικό user experience.
Έχει πολλά συμπράγαλα γύρω γύρω, πάρε και το apple watch, πάρε και ένα ipad, πάρε και airpods, πάρε και ειδικό φορτιστή μαζί, πάρε και συνδρομή στο iCloud γιατί το filesystem δεν είναι εδω οπως το ηξερες, βρες άλλη συσκευή Apple να στείλεις με Airdrop, κόψε το λαιμό σου να βρεις γρήγορο και unlimited internet και στο σπίτι και στα δεδομενα on the go για να μην έχεις θέμα με τα αρχεία που γίνονται sync, κλπ κλπ. Δηλαδή παντού θέλει να πληρώνεις μετά, λίγα απο δω λίγα απο κει, το συνολικο κόστος σε αυτο το i-μονοπατι αυξάνεται πολύ, δεν ειναι μονο το κινητο-iPhone και τελος.
To κυριότερο πλεονέκτημα των iPhone σε σύγκριση με τα Galaxy είναι είναι η after sale υποστήριξη αφού περάσει ο χρόνος. O κάτοχος ενός iPhone 8/X (2017) θα πάρει την αναβάθμιση του λειτουργικού την ιδια χρονική στιγμή με τον κάτοχο iPhone 14 Pro Max. Αντίθετα ο κάτοχος του S21 θα πάρει το major update αρκετά πιο μετά από ότι ο κάτοχος του S22.
Αυτό με την μακροχρόνια υποστήριξη updates σε όλα τα μοντέλα είναι πολύ γαμάτο το αναγνωρίζω, είναι μεγάλο αρνητικό στην samsung/android. Έχει ημερομηνία λήξης και μετά από 4-5 χρόνια θα αναγκαστείς σίγουρα να πάρεις ξανά κινητό.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 9 Δεκεμβρίου 2022
Δεν τα είχα ψάξει ενδελεχώς, αλλά αυτό με το ζουμ το βγάζαν όλοι τέρμα δευτερεύον, σε φάση αν φωτογραφίζεις πουλάκια και πρέπει να σαι από απόσταση τότε θα έχει διαφορά, αλλά πέρα απ' αυτό τίποτα. Και 'κει υποθέτω παίρνεις φωτογραφική μια και καλή.
Στο βίντεο η διαφορά είναι μεγάλη, αλλά το μεγάλο ζήτημα είναι τα integrations και εκεί το θέμα δεν είναι καθόλου controversial. Υπάρχει χαωτική διαφορά. Τα είχα δει σε comparisons και ήταν η μέρα με τη νύχτα. Γι' αυτό ποτέ μου δεν έχω γνωρίσει φωτογράφο, επαγγελματία ή χομπίστα, με android, προτιμούν iphone 5ετίας.
Ουσιαστικά, για μένα προσωπικά, το χτίσιμο και η ενασχόληση με τα social media αποτελεί το μόνο σοβαρό λόγο να σκάσει κάποιος τόσα χρήματα(στην Ελλάδα ένα +800€ είναι παραπάνω απ' το μέσο μισθό). 'Ισως σ' αυτά να βάλουμε και την ενασχόληση με φωτογραφία/βίντεο χωρίς ιδιαίτερο νοιάξιμο για τα social. Και μόνο φωτογραφίες να ήθελα όμως, χωρίς βίντεο και τραβώντας μόνο απ' την δοθείσα εφαρμογή(π.χ. της samsung), πάλι iphone θα έπαιρνα έναντι android, καθώς θα έβρισκα πολύ περισσότερα tips και επίσης αν δω μια καλή φωτογραφία από κινητό και θέλω να την κάνω reproduce, σχεδόν σίγουρα έχει τραβηχτεί με iphone.
Δεν σας τις σπάνε οι περιορισμοί του iOS; Αυτο το σχολιο στο reddit το συνοψιζει πολυ καλα!
Αυτό είναι το κακό με το integration. Μπορεί να είναι πολύ αποδοτικό και να έχεις μια συσκευή απλή στη χρήση, αλλά είναι λες και απευθύνεται σε παιδάκια, θέτοντας κανόνες στο τι μπορείς να κάνεις και τι όχι και δεν έχεις την ελευθερία να κάνεις τα δικά σου.
Τώρα αν εσύ έχεις τα λεφτά και γουστάριες να τα δώσεις επειδή θες καλούς επεξεργαστές και άλλα τέτοια νερντουλίστικα, προφανώς κάνε ό,τι γουστάρεις. Απλώς με αυτά τα $$ εγώ θα έκλεινα ένα ταξίδι, θα έπαιρνα 1 καλό παλτό και θα πήγαινα σε ένα πολύ καλό εστιατόρειο μεταξύ άλλων.
Καλά ναι αυτό είναι γενικό θέμα του αν θα δώσεις τόσα λεφτά για να πάρεις ένα κινητό, είτε αυτό είναι iPhone είτε κάποιο Android. Ωστόσο αν σκεφτείς ότι είναι προέκταση του χεριού μας και κάνεις πόσα με αυτό καθημερινά, είναι ένα είδος επένδυσης που θα σου μείνει για 4-5 χρόνια. Μέχρι πριν κανα χρονο κι εγω ημουν της αποψης οχι πανω απο 500 για κινητο, αλλά πλεον μπορω να πω οτι το βλεπω λιγο πιο ελαστικα, αν και παλι θα εχω τυψεις αν δωσω τοσα λεφτα για ενα κινητο.