Βουλευτικές εκλογές 21 Μαϊου 2023

Πρόθεση ψήφου (η ψήφος σας είναι ανώνυμη)
Κλειστή δημοσκόπηση .

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 89)
  • ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Ψήφοι: 13 14.6%
  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 20 22.5%
  • ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

    Ψήφοι: 4 4.5%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 4 4.5%
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

    Ψήφοι: 3 3.4%
  • ΜέΡΑ25

    Ψήφοι: 6 6.7%
  • ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

    Ψήφοι: 8 9.0%
  • ΕΑΝ/ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

    Ψήφοι: 2 2.2%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

    Ψήφοι: 2 2.2%
  • ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

    Ψήφοι: 6 6.7%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

    Ψήφοι: 4 4.5%
  • ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ

    Ψήφοι: 5 5.6%
  • Λευκό

    Ψήφοι: 3 3.4%
  • Δεν θα ψηφίσω

    Ψήφοι: 9 10.1%

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,881 μηνύματα.
Στο έφτιαξα
Ενώ τώρα με την μαφία και την παιδεραστία στην εξουσία είσαι καλυμμένος;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Είτε σου αρέσει είτε όχι ό,τι είστε εσύ, οι γονείς σου, οι παππούδες σου, οι προπαππούδες σου κ.ο.κ. το οφείλετε στους Αμερικανούς και στη «Δύση» γενικότερα..
Σε πολλά δεν αμφιβάλω από αυτό. Η Αμερική υπήρξε ένα καλό παράδειγμα και σίγουρα το 1949 ήταν σωτήριο που γλυτώσαμε από την κόκκινη πανούκλα. Αλλά δεν ζούμε πια στον ψυχρό πόλεμο μαν. Δες μια την κατάντια των ΗΠΑ από το 1991 έως σήμερα. Ο,τι πιο εμετικό και αντεθνικό ξεκινάει από εκεί. Εδώ κοντεύουν να απαγορεύσουν την διδασκαλία του Ομήρου γιατί θεωρείται σεξιστικός. Η Αμερική έχει αλλάξει προς το χειρότερο. Κάτι πήγε να γίνει το 2017-2021 επί Τραμπ αλλά δεν ήταν αρκετό. Νύχτα τον έφαγε το σύστημα. Η Αμερική αυτή τη περίοδο δεν είναι σε καμμία περίπτωση ένα καλό παράδειγμα για τον Δυτικό κόσμο. Εκτός αν ονειρεύεστε ένα κόσμο χωρίς έθνη, ταυτότητες, πολιτισμούς, χριστιανισμό κλπ. Μόνον έτσι μπορώ να δεχτώ τη τυφλή προσκόλληση στις ΗΠΑ. Κρίμα δηλαδή γιατί νόμιζα ότι είχα να κάνω με πατριώτες που απλά διαφωνούμε. Ούτε οι αριστεροί συμφωνούν μεταξύ τους.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ, εφόσον η Ελλάδα δε μπορούσε να έχει το ρόλο της Τουρκίας (για πολλούς και διάφορους λόγους που ούτε χρόνο/χώρο/όρεξη έχω ν' αναλύσω εδώ, ούτε και θα τους καταλάβεις πιθανότατα), θα συντασσόταν με τους Αμερικανούς!
Κι εμένα δε μου άρεσε όλος αυτός ο υπερβάλλον ζήλος να δείξουμε πόσο κατά είμαστε σ' αυτό που έκανε η Ρωσία κ.λπ. κ.λπ. αλλά στο φινάλε έγινε το αυτονόητο...με ποιους να πάει δηλαδή, με τους παπάρες τους Ρώσους που για να σου δανείσουν 1 δις θα σου ζητήσουν ενέχυρο την Ακρόπολη;:rolleyes:
Σιγά μην κάνει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας (όποιος κι αν είναι) δεύτερες και τρίτες σκέψεις λόγω μερικών πυροβολημένων χριστιανοταλιμπάν που ζουν στην Ελλάδα και θεωρούν τους Ρώσους «αδέρφια» μας!
Η Ελλάδα μια χαρά έχει την δυνατότητα να κάνει διπλωματικούς ελιγμούς. Σταματήστε αυτήν την ηττοπάθεια. Αυτό το πράγμα θυμίζει αριστερούς που δεν έχουν ιδέα από στρατιωτικά και λένε πως η Τουρκία μας έχει για πρωϊνό. Όλο το εμπόριο από τα Στενά περνάει μέσω δικών μας υδάτων. Μια χαρά μπορούμε να πιέσουμε για πολλά. Η Ελλάς δεν είναι αυτή η ανίκανη χώρα που αναγκάζεται να γλείφει μπότες άλλων όπως νομίζετε. Η Ελλάς είναι μια δυνατή χώρα που επιλέγει να συμπεριφέρεται ως αδύναμη.

Όσο για τα περί Ρωσσίας, Ιράν κλπ που σχολιάζετε εσύ και ο άλλος καμμία σχέση. Προφανώς και τάσσομαι κατά του να σταματήσουμε να είμαστε αμερικανικό προτεκτοράτο για να γίνουμε Ρωσσικό. Είναι δύσκολο και στις δύο μεριές να συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν την βρίσκουν με το να είναι η χώρα τους τσουτσεκι κανενός. Θα το συνηθίσετε κάποια στιγμή.




Ο μόνος που «νοσεί» εδώ πέρα είσαι δυστυχώς εσύ και καλά θα κάνεις να πας να κοιταχτείς το συντομότερο (και όχι, δεν trollάρω ούτε σε τσιγκλάω, σοβαρά σου το λέω και με πόνο γιατί σε συμπαθώ)...από την καθαρεύουσα που ξεκίνησες όσο πας και χειροτερεύεις!
Και ιδού ο λόγος που δεν πάμε μπροστά ως χώρα. Τα άτομα που θα έπρεπε να ντρέπονται και να περπατάνε με σκυμμένο το κεφάλι με αυτά που ψηφίζουν κουνάνε το δάκτυλο και λένε προβληματικούς τους άλλους που δεν γίνονται θιασώτες στο έγκλημα κατά της πατρίδος.

Εις ανώτερα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,345 μηνύματα.
Δεν ξέρω αν η Ελλάδα πρέπει να είναι με τις ΗΠΑ η όχι. Αυτό που ξέρω είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τις χώρες αυτές + την Βρετανία που διαχρονικά ήταν ο μεγαλύτερος σύμμαχος μας. Θεωρώ την Ευρώπη την Ήπειρο με το καλύτερο βιοτικό επίπεδο και την Ήπειρο που θα είχε καταφέρει πολλά περισσότερα αν δεν έτρεχε πίσω από τις ΗΠΑ Οικονομικά και Πολιτικά.

Τώρα χώρες όπως οι Βραζιλία , Κουβα , Ρωσία , Ιράν και Βενεζουέλα δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα. Το λέω γιατί μερικά κόμματα της αντιπολίτευσης θέλουν την Ελλάδα μέσα σε κάτι τέτοιες τριτοκοσμικές συμμαχίες. Αν μερικοί θέλουν τέτοιες χώρες μπορούν να πάρουν μια πτήση και να πάνε εκεί , δεν τους εμποδίζει κανένας και τίποτα.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,804 μηνύματα.
εσείς στηρίζετε μια αμερικανόδουλη κυβέρνηση, εμείς στηρίζουμε μια κυβέρνηση από τους Έλληνες για τους Έλληνες.

Η Ελλάδα νοσεί. Με αυτούς θα ντρεπόμαστε να λεγόμαστε Έλληνες.

Γιάννη μου, υπάρχει περίπτωση αυτό που λες; Αφού οι επενδυτές είναι πιστωτικοί οίκοι. Δεν έχει σημασία αν είναι αμερικάνοι ή σουριναμέζοι ή η θεία μου η Λένα. Σημασία έχει ότι το χρήμα παράγεται ως ομόλογο. Αυτοί που εκδίδουν το ομόλογο, το χρήμα, αυτοί σε ορίζουν ως κράτος! Το άλλο είναι μια ιδέα του 17ου αιώνα που δεν υπήρχε η χρηματοπιστωτική διαχείριση της κυβέρνησης. Πώς ορίζονται αυτοί οι Έλληνες που θα φτιάξουν κυβέρνηση για ένα αόριστο χυλό, τους Έλληνες; Σκέψου λίγο, δεν υπάρχει αυτό που λες. Αγαπώ την ιστορία, τη χώρα μας, αλλά γίνε λίγο πραγματιστής. Φιλικά.
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
α)Σε πολλά δεν αμφιβάλω από αυτό. Η Αμερική υπήρξε ένα καλό παράδειγμα και σίγουρα το 1949 ήταν σωτήριο που γλυτώσαμε από την κόκκινη πανούκλα. Αλλά δεν ζούμε πια στον ψυχρό πόλεμο μαν. Δες μια την κατάντια των ΗΠΑ από το 1991 έως σήμερα. Ο,τι πιο εμετικό και αντεθνικό ξεκινάει από εκεί. Εδώ κοντεύουν να απαγορεύσουν την διδασκαλία του Ομήρου γιατί θεωρείται σεξιστικός. Η Αμερική έχει αλλάξει προς το χειρότερο. Κάτι πήγε να γίνει το 2017-2021 επί Τραμπ αλλά δεν ήταν αρκετό. Νύχτα τον έφαγε το σύστημα. Η Αμερική αυτή τη περίοδο δεν είναι σε καμμία περίπτωση ένα καλό παράδειγμα για τον Δυτικό κόσμο. Εκτός αν ονειρεύεστε ένα κόσμο χωρίς έθνη, ταυτότητες, πολιτισμούς, χριστιανισμό κλπ. Μόνον έτσι μπορώ να δεχτώ τη τυφλή προσκόλληση στις ΗΠΑ. Κρίμα δηλαδή γιατί νόμιζα ότι είχα να κάνω με πατριώτες που απλά διαφωνούμε. Ούτε οι αριστεροί συμφωνούν μεταξύ τους.

β)Η Ελλάδα μια χαρά έχει την δυνατότητα να κάνει διπλωματικούς ελιγμούς. Σταματήστε αυτήν την ηττοπάθεια. Αυτό το πράγμα θυμίζει αριστερούς που δεν έχουν ιδέα από στρατιωτικά και λένε πως η Τουρκία μας έχει για πρωϊνό. Όλο το εμπόριο από τα Στενά περνάει μέσω δικών μας υδάτων. Μια χαρά μπορούμε να πιέσουμε για πολλά. Η Ελλάς δεν είναι αυτή η ανίκανη χώρα που αναγκάζεται να γλείφει μπότες άλλων όπως νομίζετε. Η Ελλάς είναι μια δυνατή χώρα που επιλέγει να συμπεριφέρεται ως αδύναμη.

γ)Όσο για τα περί Ρωσσίας, Ιράν κλπ που σχολιάζετε εσύ και ο άλλος καμμία σχέση. Προφανώς και τάσσομαι κατά του να σταματήσουμε να είμαστε αμερικανικό προτεκτοράτο για να γίνουμε Ρωσσικό. Είναι δύσκολο και στις δύο μεριές να συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν την βρίσκουν με το να είναι η χώρα τους τσουτσεκι κανενός. Θα το συνηθίσετε κάποια στιγμή.
α)Η Ελλάδα για να μπορεί να προχωρήσει (δηλαδή να ζουν οι παππούδες σου με μια αξιοπρεπή σύνταξη, να υπάρχουν εταιρείας να μπορείς να πας να εργαστείς για να εισπράξεις ένα μισθό ικανό να σε ζήσει κ.ο.κ.) χρειάζεται ΧΡΗΜΑ κι αυτό καλώς ή κακώς το διαθέτει διαχρονικά η Αμερική (και η Δύση γενικότερα), άρα μ' αυτούς θα συνταχθείς θες δε θες σε ό,τι κατάσταση κι αν βρίσκεται πολιτισμικά...τώρα αν εσύ προσωπικά θες να τρως θρησκεία κι εθνικισμό για να χορτάσεις μπορείς κάλλιστα να μαζέψεις τα μπογαλάκια σου και να πας στο Βλαδιβοστόκ που έχει κι ωραίο κλίμα!:lol:
Και τέλος, μην ξεχνάς πως ό,τι περιγράφεις ως «παρακμή», «καταστροφή», «διάλυση» κ.ο.κ. άπτεται των δικών ΣΟΥ αξιών, ηθών, εθίμων κ.λπ. κ.λπ. και μόνο...αντίθετα, για μένα π.χ. που είμαι αγνωστικιστής το να εξαφανιστεί κάθε μορφή οργανωμένης εκπροσώπησης των διάφορων θρησκειών ανά τον κόσμο (ένα απλό παράδειγμα) αποτελεί μεγάλη πρόοδο!
Ποιος θα κρίνει αν πάμε σωστά ή «κατά διαόλου»;Εσύ;Εγώ;Ο Φούφουτος;

β)Κι αφού είναι έτσι όπως τα λες γιατί δεν κάνουμε ένα «ντου» στην Τουρκία με τις καταπληκτικές ένοπλες δυνάμεις που έχουμε τώρα που είναι κι ευάλωτη να τους πάρουμε τα σώβρακα;
Άσε ξέρω, γιατί «είναι προδότες»!:whatever:
Κι εκτός από προδότες είναι και ηλίθιοι απ' ότι φαίνεται διότι αντί να κάνουν αυτό και να κυβερνήσουν την Ελλάδα ανενόχλητοι για άλλες 4-5 τετραετίες κάθονται και κάνουν μικροπολιτική με τα λαχούρια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του κάθε αντιπολιτευόμενου πολιτικάντη της φακής για να «επιβιώσουν»!:rolleyes:

γ)Τι από το παρακάτω...
Κι εμένα δε μου άρεσε όλος αυτός ο υπερβάλλον ζήλος να δείξουμε πόσο κατά είμαστε σ' αυτό που έκανε η Ρωσία κ.λπ.
...δεν κατάλαβες;
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,881 μηνύματα.
α)Η Ελλάδα για να μπορεί να προχωρήσει (δηλαδή να ζουν οι παππούδες σου με μια αξιοπρεπή σύνταξη, να υπάρχουν εταιρείας να μπορείς να πας να εργαστείς για να εισπράξεις ένα μισθό ικανό να σε ζήσει κ.ο.κ.) χρειάζεται ΧΡΗΜΑ κι αυτό καλώς ή κακώς το διαθέτει διαχρονικά η Αμερική (και η Δύση γενικότερα), άρα μ' αυτούς θα συνταχθείς θες δε θες σε ό,τι κατάσταση κι αν βρίσκεται πολιτισμικά
Τι σε κάνει να πιστεύεις πως οι ΗΠΑ θα καθίσουν να διαθέσουν το χρήμα τους για σένα; Η Ελλάς είναι απλά ένας χρήσιμος εισαγωγέας. Μας έχουν για τσίρκο της Ευρώπης για να μας εξάγουν μέχρι και αυτά που παραδοσιακά παράγουμε. Σταματήστε να θέλετε να ζητιανεύετε από άλλους. Δείτε πως είναι σήμερα χώρες επαίτες όπως Ουκρανία και Αρμενία. Στο κόσμο αυτόν δεν υπάρχουν φιλίες και κοινές αξίες. Δες πόσες φορές οι ΗΠΑ μαχαίρωσαν πισώπλατα την συμμαχική δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση, πρώτα την Γαλλία και τώρα με τον πόλεμο την Γερμανία. Δεν υπάρχουν φιλίες στο κόσμο της εξωτερικής πολιτικής και δεν λέτε με τίποτα να το καταλάβετε αυτό. Συμφωνώ στο ότι λόγω της γεωγραφικής μας θέσεως το εθνικό μας συμφέρον είναι να τασσόμαστε με το δυτικό στρατόπεδο ( όπως και της Ουκρανίας με την Ρωσσία κάτι που δεν έκανε και είδαμε την κατάντια της ) όμως άλλο το τάσσομαι υπέρ κάποιου και άλλο το είμαι εθελόδουλο προτεκτοράτο του. Η Ελλάς πάντα πρώτα πρέπει να βάζει το εθνικό της συμφέρον. Κανένας δεν θα κλάψει για εμάς, αν μη τι άλλο έχουμε ένα σωρό ιστορικά παραδείγματα που κάθε φορά που βασιστήκαμε ασύστολα στους δυτικούς μας κάρφωσαν πισώπλατα ( και λογικό είναι, τα δικά τους συμφέροντα θα κοιτάξουν, εμείς να τα βλέπουμε αυτά ).

β)Κι αφού είναι έτσι όπως τα λες γιατί δεν κάνουμε ένα «ντου» στην Τουρκία με τις καταπληκτικές ένοπλες δυνάμεις που έχουμε τώρα που είναι κι ευάλωτη να τους πάρουμε τα σώβρακα;
Άσε ξέρω, γιατί «είναι προδότες»!:whatever:
Κι εκτός από προδότες είναι και ηλίθιοι απ' ότι φαίνεται διότι αντί να κάνουν αυτό και να κυβερνήσουν την Ελλάδα ανενόχλητοι για άλλες 4-5 τετραετίες κάθονται και κάνουν μικροπολιτική με τα λαχούρια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του κάθε αντιπολιτευόμενου πολιτικάντη της φακής για να «επιβιώσουν»!:rolleyes:
Το ότι είμαι πιο δυνατός δεν σημαίνει ότι και κατακτάω όλο τον κόσμο. Είδαμε και τι συνέβη στις ΗΠΑ στο Αφγανιστάν. Η Ελλάς πρώτον έχει έναν αμυντικό και όχι επιθετικό στρατό. Το δόγμα μας είναι βασισμένο στην άμυνα. Η Ελλάς έχει την τεχνολογία να διαλύσει σε 24 ώρες τη Τουρκία σε θαλάσσιο και εναέριο τομέα και να αποκρούσει κάθε χερσαία τουρκική επίθεση από Έβρο. Δεν μπορούμε όμως να εισβάλλουμε σε τουρκικό έδαφος για τον απλούστατο λόγο ότι 80 εκατομμύρια πληθυσμός δεν μπορεί να νικηθεί σε αντάρτικο. Για την ακρίβεια είμαι σίγουρος πως ούτε οι μεγάλες δυνάμεις αν καταλάμβαναν την Τουρκία θα κατάφερναν να κερδίσουν ένα αντάρτικο 80 εκατομμυρίων ανθρώπων. Θα κατέρρεαν. Η τελευταία ευκαιρία να απελευθερώσουμε τα εδάφη μας χάθηκε το 1923 με την ανταλλαγή του πληθυσμού, τώρα πέρα μερικών χιλιάδων της Πόλης, δεν έχουμε κανένα πληθυσμιακό έρεισμα υπέρ μας στη Τουρκία.. Έτσι ούτε η Τουρκία ούτε η Ελλάδα μπορούν να πλήξουν τον γείτονα, όμως η Ελλάς μπορεί να αμυνθεί, ασχέτως αν προτιμάει να κλαίγεται συνεχώς στη Δύση ( κάτι που επίσης το πληρώνουμε ).
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,858 μηνύματα.

1 πρώτη ρεαλιστική δημοσκόπηση εδώ και καιρό κι ας είναι μόνο για τους 17 - 34.

Περιμένουν οι γέροι να ψηφίσουν ΝΔ και κάνουν λάθος. Οι γέροι πλέον μπαίνουν Facebook και πιστεύουν ότι βλακεία βλέπουν στο διαδίκτυο και είναι ευάλωτοι στην προπαγάνδα του ιντερνετ. Οι περισσότεροι δεν έχουν αναπτύξει τα skills να καταλαβαίνουν τις ψεύτικες ειδήσεις. Υπάρχει έντονο αντινεοδημοκρατικό μέτωπο στα social media.

H ομάδα αλήθεια λέει ξεκάθαρα την αλήθεια.
Δεν πρόκειται να αυτοκτονήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογικά γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ + ΠΑΣΟΚ κάθε άλλο από εφικτή είναι.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,494 μηνύματα.

1 πρώτη ρεαλιστική δημοσκόπηση εδώ και καιρό κι ας είναι μόνο για τους 17 - 34.

Περιμένουν οι γέροι να ψηφίσουν ΝΔ και κάνουν λάθος. Οι γέροι πλέον μπαίνουν Facebook και πιστεύουν ότι βλακεία βλέπουν στο διαδίκτυο και είναι ευάλωτοι στην προπαγάνδα του ιντερνετ. Οι περισσότεροι δεν έχουν αναπτύξει τα skills να καταλαβαίνουν τις ψεύτικες ειδήσεις. Υπάρχει έντονο αντινεοδημοκρατικό μέτωπο στα social media.

H ομάδα αλήθεια λέει ξεκάθαρα την αλήθεια.
Δεν πρόκειται να αυτοκτονήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογικά γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ + ΠΑΣΟΚ κάθε άλλο από εφικτή είναι.
Στα χουφταλα παντα κερδιζει η ΝΔ .
Για αυτο και ο μητσο κανει τις εκλογες οσο πιο καλοκαιρι μπορει.Για να εχει ξεκινησει η τουριστικη σεζον,να ειναι τα εργαζομενα νιατα στα τουριστικα μερη και οχι στον τοπο που ψηφιζουν ,ετσι ωστε να μην μπορουν να ψηφιζουν.
Θα επρεπε να προβληματιζονται τα ΝΔ οτι το κομμα τους εχει περαση στα χουφταλα και οχι στη νεολαια.Δεν ειναι προς τιμην του κομματος αυτο.ΠΑΜΠΑΛΑΙΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΜΛΑΛΑΙΕς ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΜΠΑΛΑΙΕΣ ΟΠΤΙΚΕΣ.Αυτο βεβαια απαιτει μια ωριμη σκεψη. :bunny:
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,345 μηνύματα.

1 πρώτη ρεαλιστική δημοσκόπηση εδώ και καιρό κι ας είναι μόνο για τους 17 - 34.

Περιμένουν οι γέροι να ψηφίσουν ΝΔ και κάνουν λάθος. Οι γέροι πλέον μπαίνουν Facebook και πιστεύουν ότι βλακεία βλέπουν στο διαδίκτυο και είναι ευάλωτοι στην προπαγάνδα του ιντερνετ. Οι περισσότεροι δεν έχουν αναπτύξει τα skills να καταλαβαίνουν τις ψεύτικες ειδήσεις. Υπάρχει έντονο αντινεοδημοκρατικό μέτωπο στα social media.

H ομάδα αλήθεια λέει ξεκάθαρα την αλήθεια.
Δεν πρόκειται να αυτοκτονήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογικά γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ + ΠΑΣΟΚ κάθε άλλο από εφικτή είναι.

1 πρώτη ρεαλιστική δημοσκόπηση εδώ και καιρό κι ας είναι μόνο για τους 17 - 34.

Περιμένουν οι γέροι να ψηφίσουν ΝΔ και κάνουν λάθος. Οι γέροι πλέον μπαίνουν Facebook και πιστεύουν ότι βλακεία βλέπουν στο διαδίκτυο και είναι ευάλωτοι στην προπαγάνδα του ιντερνετ. Οι περισσότεροι δεν έχουν αναπτύξει τα skills να καταλαβαίνουν τις ψεύτικες ειδήσεις. Υπάρχει έντονο αντινεοδημοκρατικό μέτωπο στα social media.

H ομάδα αλήθεια λέει ξεκάθαρα την αλήθεια.
Δεν πρόκειται να αυτοκτονήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογικά γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ + ΠΑΣΟΚ κάθε άλλο από εφικτή είναι.
Ποτέ και σε καμία χώρα δεν βγαίνει πρώτο κόμμα η Δεξιά στις ηλικίες κάτω των 25. Λογικό είναι αυτό καθώς στις νεαρές ηλικίες η πλειοψηφία νομίζει ότι θα φέρει την αλλαγή στην ανθρωπότητα και νομίζει ότι η αριστερά είναι η σωτηρία του πλανήτη. Καθώς μεγαλώνουν όμως και περνάνε την ηλικία των 35 ετών τότε στρέφονται στην δεξιά / κεντροδεξιά.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,494 μηνύματα.
Ποτέ και σε καμία χώρα δεν βγαίνει πρώτο κόμμα η Δεξιά στις ηλικίες κάτω των 25. Λογικό είναι αυτό καθώς στις νεαρές ηλικίες η πλειοψηφία νομίζει ότι θα φέρει την αλλαγή στην ανθρωπότητα και νομίζει ότι η αριστερά είναι η σωτηρία του πλανήτη. Καθώς μεγαλώνουν όμως και περνάνε την ηλικία των 35 ετών τότε στρέφονται στην δεξιά / κεντροδεξιά.
Η αληθεια ειναι φωτακο μου οτι εσυ εισαι το καλυτερο παραδειγμα νεου σε ηλικια με παλαιολιθικες/γεροντιστικες αποψεις,οποτε και δεν εχεις αντικειμενικη αποψη επι του θεματος καθως εκφραζεις αυτο ακριβως.Την παλαιολιθικη/γεροντιστικη σκεψη , σε νεανικο σωμα.
Πρεπει λιγο να το κοιταξεις αυτο. :(
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,345 μηνύματα.
Η αληθεια ειναι φωτακο μου οτι εσυ εισαι το καλυτερο παραδειγμα νεου σε ηλικια με παλαιολιθικες/γεροντιστικες αποψεις,οποτε και δεν εχεις αντικειμενικη αποψη επι του θεματος καθως εκφραζεις αυτο ακριβως.Την παλαιολιθικη/γεροντιστικη σκεψη , σε νεανικο σωμα.
Πρεπει λιγο να το κοιταξεις αυτο. :(

Προσωπικά δεν ασχολουμε με τα κοινωνικά κτλ. Το μόνο που ασχολουμε εγώ είναι η οικονομία καθώς μόνο αυτό μου αρέσει και με ενδιαφέρει.

Όσο αφορά την οικονομία η άποψη μου είναι ότι το σύστημα της αγοράς είναι τέλειο και δεν χρειάζεται καμία κρατική παρέμβαση. Ο καπιταλισμός λύνει τα προβλήματα από μόνος του και το κράτος πρέπει να μένει έξω από την οικονομία λόγω της διαφθοράς. Ολες οι εταιρείες πρέπει να είναι 100% ιδιωτικές, ακόμα και οι εταιρείες ενέργειας, νερού , τηλεπικοινωνιών πρέπει να είναι ιδιωτικές. Στα μόνα που πρέπει να παρεμβαίνει το κράτος είναι στην άμυνα , δικαστήρια , αστυνομία , υγεία και εκπαίδευση.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,881 μηνύματα.
Εν τω μεταξύ και η Χρυσή Αυγή είχε μεγάλη απήχηση στα εργαζόμενα και μη νιάτα :laugh:
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,858 μηνύματα.

Lasher

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lasher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,918 μηνύματα.
Στα χουφταλα παντα κερδιζει η ΝΔ .
Για αυτο και ο μητσο κανει τις εκλογες οσο πιο καλοκαιρι μπορει.Για να εχει ξεκινησει η τουριστικη σεζον,να ειναι τα εργαζομενα νιατα στα τουριστικα μερη και οχι στον τοπο που ψηφιζουν ,ετσι ωστε να μην μπορουν να ψηφιζουν.
Θα επρεπε να προβληματιζονται τα ΝΔ οτι το κομμα τους εχει περαση στα χουφταλα και οχι στη νεολαια.Δεν ειναι προς τιμην του κομματος αυτο.ΠΑΜΠΑΛΑΙΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΜΛΑΛΑΙΕς ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΜΠΑΛΑΙΕΣ ΟΠΤΙΚΕΣ.Αυτο βεβαια απαιτει μια ωριμη σκεψη. :bunny:

Η μοναδική, ίσως, φορά που έχει δίκιο μέχρι και ο Χίος.

 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,881 μηνύματα.
Είδαμε και τα χαΐρια της νεωτέρας γενεάς. Είμεθα μακράν οι χειρότεροι.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,094 μηνύματα.
Προσωπικά δεν ασχολουμε με τα κοινωνικά κτλ. Το μόνο που ασχολουμε εγώ είναι η οικονομία καθώς μόνο αυτό μου αρέσει και με ενδιαφέρει.
Όταν έχεις λυμένα τα βασικά σου προβλήματα επιβίωσης, μπορείς να ασχολείσαι με θεωρίες και προβληματισμούς για την οικονομία και τον καπιταλισμό. Κάποιοι όμως δεν τα έχουν καθόλου λυμένα τα προβλήματα αυτά. Όπως έλεγες στο άλλο θέμα, οτι το σπίτι και το αυτοκίνητο είναι δεδομένα. Κατέβα λίγο από το συννεφάκι σου και κοίτα γύρω σου τί γίνεται.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Όταν έχεις λυμένα τα βασικά σου προβλήματα επιβίωσης, μπορείς να ασχολείσαι με θεωρίες και προβληματισμούς για την οικονομία και τον καπιταλισμό. Κάποιοι όμως δεν τα έχουν καθόλου λυμένα τα προβλήματα αυτά. Όπως έλεγες στο άλλο θέμα, οτι το σπίτι και το αυτοκίνητο είναι δεδομένα. Κατέβα λίγο από το συννεφάκι σου και κοίτα γύρω σου τί γίνεται.

Εγω πάντως για το "δεδομένο" αυτοκίνητο έσκασα συνολικά 17.500 ευρά.

Και κάθε μηνα έχω δόση 200 ευρώ. Για 2.5 χρόνια ακόμη. Άντε να τελειώνουμε γιατι βαρέθηκα καθε μηνα να εχω νταβατζη τη Τράπεζα.

Μολις ξεχρεώσω σε 2.5 έτη απο σήμερα , θα έχω ενα αμάξι 6 ετίας που το ειχα πάρει καινουργιο κ σιγουρα για 3 χρονια δεν θα βάλω ουτε 1 δάνειο !!! Θελω καθε μηνα να παιρνω το μισθό ατόφιο κ να μην εχω νταβατζηδες αριστερά κ δεξιά. Ακόμη δε ξέρω για ενοίκιο προς το παρόν δεν πληρώνω.

Εννοειται ουτε ένα σέντ απο γονείς για το αυτοκίνητο. Τωρα ο Φώτης λογικά θα εννοει πως κάποια πράγματα θα τα βρει έτοιμα. Αυτο ειναι παγίδα βεβαια γιατι οσο καλοί κ αν ειναι οι γονείς μας σε κάποια πράγματα θα παρεμβαινουν αν τους αφήνουμε οποτε αυτο ειναι κ η παγίδα.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,345 μηνύματα.
Όταν έχεις λυμένα τα βασικά σου προβλήματα επιβίωσης, μπορείς να ασχολείσαι με θεωρίες και προβληματισμούς για την οικονομία και τον καπιταλισμό. Κάποιοι όμως δεν τα έχουν καθόλου λυμένα τα προβλήματα αυτά. Όπως έλεγες στο άλλο θέμα, οτι το σπίτι και το αυτοκίνητο είναι δεδομένα. Κατέβα λίγο από το συννεφάκι σου και κοίτα γύρω σου τί γίνεται.
Αν είχα Himela μου λυμένα τα οικονομικά μου προβλήματα ίσα ίσα δεν θα ασχολιόμουν με την οικονομία και θα ασχολιόμουν με θέματα κοινωνικής φύσεως του τύπου αν πρέπει να είμαστε vegan η όχι και του τύπου αν η κλιματική αλλαγή είναι αλήθεια η απάτη . Αν είχα λυμένα επίσης τα οικονομικά μου θέματα δεν θα σκοτωνόμουν στο διάβασμα στο πανεπιστήμιο / μεταπτυχιακό / ξένες γλώσσες αλλά θα καθόμουν σε ένα καναπέ καθώς θα ήξερα ότι έχω τα χρήματα του μπαμπά από πίσω. Από την άλλην δεδομένου ότι σπουδάζω οικονομικά είναι λογικό να έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια προς τα οικονομικά δεν νομίζεις;;

Κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά μου φαίνεται, για ψάξε λίγο.😉😉
 
Τελευταία επεξεργασία:

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.
δεν θα σκοτωνόμουν στο διάβασμα στο πανεπιστήμιο / μεταπτυχιακό / ξένες γλώσσες αλλά θα καθόμουν σε ένα καναπέ καθώς θα ήξερα ότι έχω τα χρήματα του μπαμπά από πίσω
μέση φοιτήτρια ΤΟΠΑ

Σε ότι αφορά τη κοινωνική και ηλικιακή κατανομή των δημοσκοπήσεων...προφανώς και η 40+ ψηφίζουν δεξιά και κεντροδεξία κόμματα και η πιο νεαρές ηλικίες στρέφονται προς τις αριστερές παρατάξεις...και γι αυτό θα βγει ΞΑΝΑ και η ΝΔ...
Το έχω ξαναγράψει πως αυτό το οποίο επηρεάζει ΠΟΛΥ τα αποτελέσματα των εκλογών είναι το δημογραφικό και το γεγονός πως:
1)Πολλοί νέοι 23-30 είναι στο εξωτερικό...
2) Οι νέοι στρέφονται στις αριστερές παρατάξεις (πχ ΣΥΡΙΖΑ)
3) Οι 40+ στρέφονται σε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ
4) ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΑ είναι πως οι 18-30 ετών στην Ελλάδα είναι πολλοί λιγότεροι από αυτούς που είναι 40+ λόγω της δημογραφικής συρρίκνωσης! Οπότε ακόμα και αν όλοι οι νέοι ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ (απίθανο σενάριο) λόγω της ΜΕΓΑΛΗΣ διαφοράς της ηλικιακής κατανομής που ανάφερα πάνω...δεν θα ξεπεράσει σε ποσοστό τη ΝΔ...
Αν λάβουμε και υπόψην πως οι 23-30 το 80% είναι στο εξωτερικό...ε δεν θέλει και πολύ μυαλό για να δούμε πως η πλάστιγγα γυρνάει στη ΝΔ...


Υ.Γ πάντως στο δικό μου τμήμα λίγο που έχω συζητήσει με κάποια παιδιά το σενάριο των εκλογών κλπ δεν βλέπω αρκετούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (ναι είναι πολύ μικρό το δείγμα το ξέρω και δεν είναι και τόσο αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού)! Οι περισσότεροι δεν θα ψηφίσουν καν γτ πολύ απλά δεν τους ενδιαφέρει (καμία πολιτική συνείδηση). Και η αποχή συνήθως ευνοεί το πρώτο κόμμα...
 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Όταν έχεις λυμένα τα βασικά σου προβλήματα επιβίωσης, μπορείς να ασχολείσαι με θεωρίες και προβληματισμούς για την οικονομία και τον καπιταλισμό. Κάποιοι όμως δεν τα έχουν καθόλου λυμένα τα προβλήματα αυτά. Όπως έλεγες στο άλλο θέμα, οτι το σπίτι και το αυτοκίνητο είναι δεδομένα. Κατέβα λίγο από το συννεφάκι σου και κοίτα γύρω σου τί γίνεται.
Το ανάποδο. Αν έχεις όλα τα βασικά του προβλήματα λυμένα, δεν σε νοιάζει η οικονομία, σε νοιάζουν οι διακοπές και τα κοινωνικά. Δεν καταλαβαίνω τι λες. Ο εργαζόμενος πατέρας που έχει να ταισει μια οικογένεια πίσω του δεν νοιάζεται για κάτι άλλο πέρα από το να μπορέσει να στηρίζει την οικογένειά του και να ζει αξιοπρεπώς.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Θα χάσει αρκετά από αντιεμβολιαστές και από την εκκλησία. Όσα pass και να δώσει δεν το σώζει.
Η ΝΔ αυτή τη στιγμή θάβει όλα τα μικρά κόμματα και τα εξαφανίζει από τα media γιατί δεν βολεύουν για την αυτοδυναμία. Θυμάστε που κατά τη διάρκεια της κρίσης βλέπαμε στην τηλεόραση τον Λεβέντη, τον Τζημερο, τον Λαφαζάνη, την Κωνσταντοπούλου κλπ παρόλο που δεν ήταν κοινοβουλευτικά κόμματα; Βλέπετε τώρα κανένα; Με την ίδια λογική ήταν λογικό ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ότι μπορεί για να κατέβει ο Κασιδιάρης στις εκλογές αλλά δεν του βγήκε.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,345 μηνύματα.
Το ανάποδο. Αν έχεις όλα τα βασικά του προβλήματα λυμένα, δεν σε νοιάζει η οικονομία, σε νοιάζουν οι διακοπές και τα κοινωνικά. Δεν καταλαβαίνω τι λες. Ο εργαζόμενος πατέρας που έχει να ταισει μια οικογένεια πίσω του δεν νοιάζεται για κάτι άλλο πέρα από το να μπορέσει να στηρίζει την οικογένειά του και να ζει αξιοπρεπώς.
Αυτό ακριβώς. Δηλαδή οποίος ασχολείται με την οικονομία έχει λυμένα τα οικονομικά του ζητήματα ενώ οποίος ασχολείται με την κλιματική αλλαγή , τους LGBT, τις διακοπές , με τον ΣΥΡΙΖΑ και με ο,τι άλλο θέλεις παλεύει για την επιβίωση. Όπως λες και εσυ όταν πάμε να ψηφίσουμε το 90% ψηφίζει βάση οικονομικών κριτηρίων και όχι των κοινωνικών.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top