Την Κυριακή η aboutpeople διενήργησε έρευνα, για λογαριασμό του NEWS24/7, σε πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Τα αποτελέσματα παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.
www.news247.gr
Σε έρευνα της About People με θέμα "Γιατί ψηφίσαμε όπως ψηφίσαμε;", στα κριτήρια επιλογής των ψηφοφόρων, βλέπουμε ότι μόλις το 5,2% έλαβε υπόψη του το σκάνδαλο των Υποκλοπών, μόνο το 6,2% επηρεάστηκε στην απόφασή του από το έγκλημα των Τεμπών, μόνο το
7,2% ψήφισε με κριτήριο το Μεταναστευτικό, το 17,5% την αντιμετώπιση της Διαφθοράς και το 18,4% την αντιμετώπιση της Φτώχειας.
Το 24,9% ψήφισε με βάση τα εθνικά ζητήματα, το 28,4% βάσει των οικονομικών πολιτικών και ένα 31,9% με γνώμονα τη "σωστή λειτουργία του Κράτους".
Εμφανές το προφανές. Για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, η εκλογή γίνεται με όρους μικροσυμφέροντος. Το ποιοι χάσανε τα παιδιά τους στα Τέμπη, ποιος είναι υπεύθυνος για πολιτικά εγκλήματα, ποιος ξέπλυνε ή συγκάλυψε βιαστές και παιδεραστές, ποιος υποκλέπτει τις συνομιλίες μας, ποιος υπεξαίρεσε και πόσα, ποιος ιδιωτικοποίησε τι, είναι λίγο-πολύ αδιάφορα, ψιλά γράμματα.
Σε αυτό τον κόσμο, τα προτάγματα και οι καταγγελίες της Αριστεράς, δεν λένε τίποτα. Μιλάμε διαφορετική γλώσσα.