Fitness Thread!

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,468 μηνύματα.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,798 μηνύματα.
Στόχος μου είναι η υπερτροφια και να παιξω 32.5 σε κάθε χέρι για 10. Τώρα είμαι 89 κιλά στα 86 που θα πεσω κ με αυτή την επίδοση είμαι intermediate με βάση το strength standards.

Αυτό θέλω να πετυχω και λίγο ακόμη ανάπτυξη. Από τα 93 στα 89 που είναι τώρα δεν έχω απώλεια μάζας παντως.
 

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,468 μηνύματα.
Θα φύγω επαγγελματικό ταξίδι και μιας που θα λείπω αρκετές μέρες, θα κάνω συνδρομή σε γυμναστήριο.
Όμως την βοήθεια σας την θέλω στα της πρωτεΐνης και την μεταφορά της με το αεροπλάνο. Μιας που σε πτήσεις εξωτερικού δεν έχω ξαναπάρει.

Το έχει κάνει κανεις να μου πει τι και πως;
Αν βάλω μια 1 κιλού στην βαλίτσα (όχι στην χειραποσκευή) πρέπει να την έχω δηλώσει;

Αν έχει πολλή ταλαιπωρία θα το παρατήσω και θα αγοράσω την ίδια που παίρνω αλλά από το εξωτερικό κατευθείαν.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Όσο για την συζήτηση περί failure: στην δική μου περίπτωση -το φύλο παίζει ρόλο- και στον δικό μου τρόπο προπόνησης αλλά και στον τρόπο ανάρρωσης, το να είμαι στο 1-2 πριν το failure (το απόλυτο άλλωστε δεν υφίσταται, μιας που στα squat θα πέσεις κάτω ξέρω γώ) θεωρώ ότι κάνει το level up από ένα σημείο και μετά.
Απλώς να ειπωθεί εδώ ότι στο failure δεν φτάνεις μόνο με παραπάνω βάρος. Επισης, δεν θα κάτσεις να πιέσεις τόσο σε μυϊκές ομάδες με μεγάλο ρισκο πχ ωμοι-δικέφαλα. Κατά τύχη είναι ομάδες που δεν εστιάζω έτσι κι αλλιώς, οπότε εκεί failure δεν έκανα παρά στις αρχές.
Πάντως το failure το παίζω σε εύρος 8-12 συνήθως, με εξαίρεση όταν το επιτυγχάνω μέσω drop set που όσο βγει εκεί. Αλλά κι εκεί νομίζω φτάνω κάπου στις 7-8 πάλι.
Βέβαια το τι έχει στο μυαλό του ο καθένας ότι σημαίνει και νομίζει ότι βιώνει failure είναι μεγάλη ιστορία, πολύ μεγάλη. Ο περισσότερος κόσμος ως failure φαντασιώνεται το λίγο κάψιμο και απεχει καμία δεκαριά επαναλήψεις.
Αααα και χωρίς ύπνο και πλεόνασμα φαγητού το θεωρώ χαμένη υπόθεση να πιεστεί τόσο κάποιος.

Γενικά είναι σημείο αντιπαράθεσης αυτό. Νομίζω τα δυο άκρα στον χώρο του bodybuilding πάνω σε αυτό είναι ο Παναγιώτης Λάνης (τον οποιο γνωρίζω και προσωπικά, η κοπέλα του είναι φίλη φίλου μου) και ο Χρήστος ο Πιστόλας. Απλά ο Πιστόλας πέρα από το ότι δεν θέλει να πιέζει σε failure, επισης δεν είναι υπερ του μεγάλου όγκου προπόνησης. Προτιμά λίγες ασκήσεις, λίγα σετ, μέτρια διαλείμματα και να φτάνει κοντά στην εξάντληση με προσοχή με μέτριο βάρος. Βέβαια, σε αντίθεση με τον Παναγιώτη, ο Χρήστος δεν είναι φυσικός αθλητής. Δεν με αρέσει το στυλ προπόνησης κανενός από τους δυο να μαι ειλικρινής 😂
Απλά το θεώρησα καλό παράδειγμα beef για το συγκεκριμένο θέμα.

@SOx και @Nelliel αν γνωρίζετε τα περί πρωτεΐνης θα με βοηθούσατε :prettyplz:
 
Τελευταία επεξεργασία:

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Όχι. Σε failure φτάνω μόνο τις ημέρες των compound lifts που'χω high intensity και συνήθως δουλεύω με blocks 3x3, 4x4, 5x5 ή συνδυασμό αυτών.


Όχι, το ζέσταμά μου είναι διαφορετικό, δεν είναι κάποια από τις ασκήσεις που έχω στο κύριο πρόγραμμα.
Επίσης, από τη στιγμή που έχω πάνω από 5 reps σε οποιοδήποτε set, οποιασδήποτε άσκησης που δεν είναι compound lift, όχι, δεν κυνηγάω το failure.

Γενικότερα το θεωρώ μεγάλη επιβάρυνση το failure και για τις αρθρώσεις. Εκτός κι αν αναφέρεσαι σε νορμάλ φορτία και 495438543934 reps στο κάθε σετ που κι αυτό προβληματικό είναι.

Δλδ άμα ας πούμε στον πάγκο έχεις τα 80 κιλά με 8 επαναλήψεις ας πούμε ( με πολύ ζόρι να βγει το τελευταίο) .....υπάρχει περίπτωση να μπαίνεις μετά σε όλες τις ασκήσεις με τα Μαξ κιλά που θα σε βγάλουν στα 8 rep χωρίς να εξαντληθεις για τις επόμενες ασκήσεις σε άλλες μυϊκές ομάδες π.χ ώμους ?


Τι ιδεολογία κάνεις για υπερτροφία,δλδ για πάγκο ας πούμε ,πως θα το ξεκινήσει τι πρόγραμμα σου ?


Επίσης ...έχω δει σε βίντεο ( ναι μλκια χωρίς βιβλιογραφία) ότι δεν χρειάζεται να κάνεις ζέσταμα διότι ανοίγεις τον μυ και όταν τους βάζεις μπόλικο φορτίο μετά τον επιβαρύνεις και έχεις κίνδυνο τραυματισμού (που λέει ι λόγος )
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Failure στο ευρέος των 7-12 επαναλήψεων είναι εντάξει.

Failure στο ευρος των 3-5 με το ζόρι είναι επιβαρυντικό.

Αυριο λεσβία... Λέω ήθελα να γράψω γαμω το λεξικό!!! δοκιμάσω super set με λιγότερα φορτία. Είχα κάνει 10 μέρες deload. Από εκεί που έπαιζα 30-33 κιλά αλτηρες σε κάθε χέρι στον επικληνης προχθές που ξεκίνησα παλι τις προπονησεις έκανα 22.5. Αυριο λέω να κάνω 25 για 4 σετ

12-11-10-8 και τις υπόλοιπες 2 ασκήσεις για στήθος superset με λιγότερα κιλά πχ πρεσα μηχάνημα να βάλω 60- 65 κιλά ενώ έβαζα 80-85 και pec Dec 4 τουβλάκια ενώ έβαζα 5.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Στο επιβαρυντικό βέβαια εξαρτάται και σε τι σημείο είσαι ποσο συχνά κανεις προπονησεις αν έχεις κάνει καλό ζέσταμα αν δεν έχεις τραυματισμους κτλ. Αν εισαι ψιλό τραυματισμένος η μετά από περιοδο μεγάλη συνεχούς προπονησης ναι είναι επικίνδυνο.
Ανάλογα τι θεωρούμε failure .Εμένα εννοώ ότι όταν φτάνω στα 7-8 αλλά για να τελειώσω αυτό το rep θα πρέπει να πάω με το ζόρι ( σαν ego lifting φαντάσου ταχύτητα.....αλλά μου βγαίνει νορμάλ)

Το θεμα είναι ότι εξαντλούμε για τις επόμενες ασκήσεις π.χ ώμους ....ή αν το κάνω για καιρό δεν βλέπω κάποια πρόοδο
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Όσο για την συζήτηση περί failure:
Εμένα ο γυμναστής μου είπε ότι πρέπει να χτυπάω failure για να πω ότι όντως δούλεψα .....αλλά δεν βγαίνει το πρόγραμμα .Για στήθος έχω 4 ασκήσεις από 3 σετ ....σε όλα failure? Εξαντλήθηκα δεν βγαίνουν οι ασκήσεις ώμοι μετά διότι έχω ήδη χάσει ενέργεια
 

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,468 μηνύματα.
Για στήθος έχω 4 ασκήσεις από 3 σετ ....σε όλα failure? Εξαντλήθηκα δεν βγαίνουν οι ασκήσεις ώμοι μετά διότι έχω ήδη χάσει ενέργεια
Όχι ρε!
Το failure είναι στο τελευταίο σετ κάθε άσκησης ή στο drop (αν βάζεις κάποια περίοδο drop set).
Αυτό θα εννοούσε και ο δικός σου (καλά έχουν δει και ακρότητες τα μάτια μου), ας πούμε κατά 98%. Κι εγώ τα χρησιμοποιώ, αλλά στο τελευταίο σετ.

Νταξει πρόοδο και δουλειά έχεις και χωρίς failure, αν θες. Απλά η δική μιυ εμπειρία λέει ότι βοηθάει πολυ! Με κατάλληλη τεχνική, ανάρρωση και σωστό πρόγραμμα χωρίς υπερβολές, προσωπικά θεωρώ το failure πολύ καλό εργαλείο και το χρησιμοποιώ. Ειδικά για εμένα -και τις γυναίκες εν γένει- που η υπερτροφία επιτυγχάνεται δύσκολα. Απλά ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι σώμα στο ινσταγκραμ, το γυμνασμένο, θηλυκό με τις καμπυλεσ επιτυγχάνεται με Pilates και δικιλους αλτήρες. Και καλό ύπνο και όνειρα γλυκά!
Θέλω να καταλήξω στο ότι υπάρχει τόση άγνοια ακόμη και στα πολύ βασικά που σιγά μην ασχολούνται με τις λεπτές γραμμές που λες.

Απλά να βλέπεις την κατάσταση ανά περίπτωση. Γι αυτό τονίζω πάντα πως το πως ανταποκρίνεται κάτι είναι σε συνάρτηση με το επίπεδο σου, την κατάρτιση σου, το φαγητό, τον ύπνο, την ανάρρωση σου. Οπότε ο πειραματισμός θα σε βοηθησει. Καλές οι γνώμες, αλλά δεν μπορείς να βρεις κάποιον με τις δικές σου παραμέτρους.

Ψιλολάθος θεωρώ και το να κοπιάρεις κάποιου το πρόγραμμα. Ξεκινάμε με ένα βασικό και καθώς εξελίσσεσαι και ψάχνεσαι είτε θα διαβάσεις μόνο και θα πειραματίζεσαι με εξτρα πραγμα να δεις ποιες σου κάθονται καλά, είτε θα συνεχίσεις με πρόοδο μόνο στις βασικές είτε θα προσλάβεις έναν επαγγελματία να μάθετε μαζί το σώμα σου και να οργανώνει εκείνος τους πειραματισμους. Αλλά είναι πειραματισμοί γιατί έχεις άλλη σωματοδομή και άλλες «ελλείψεις» πέρα από όλα όσα είπαμε αρχικά. Το λέω αυτό γιατί βλέπω πολύ συχνά να σε πιάνει έντονα η ανάγκη να δεις πρόγραμμα άλλου.
Βρε αν παίζεις σε αποτυχία και τριπλό φλιπ ή μόνο φλοπ, κανεις και όλα τα άλλα σωστά, θα δεις διαφορά. Το σώμα δεν καταλαβαίνει τι παραλλαγή του κάνεις. Πρέπει λίγο να παίξεις και να το δεις πιο χαλαρά. Κι αν έχεις κάποιον που στο δομεί - είπες κάτι για γυμναστή- ακου μόνο αυτόν και δώσε ένα 3 μηνο τουλάχιστον να δουλέψετε, πριν βιαστείς να κρίνεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Όντως το λάδι που καταναλώνεις είναι αρκετό. Και μετά από ένα σημείο είναι και ανθυγιεινή συνήθεια. Επίσης, αν ξεπερνάει μια συγκεκριμένη θερμοκρασία αλλάζει η χημική του δομή, δημιουργώντας τα trans-λιπαρά τα οποία είναι επιβλαβή για το καρδιαγγειακό σύστημα, οπότε θέλει καλή ρύθμιση η θερμοκρασία του λαδιού στο μαγείρεμα. Καλύτερα σε σιγανή ένταση και περισσότερη ώρα στο ψήσιμο, για να μην «καεί» το λάδι.
Με μια γρήγορη αναζήτηση, περισσότερες πληροφορίες για τα λιπαρά θα βρεις εδώ.

Γενικότερα, θα συμφωνήσω με αυτά που σου έχει παραθέσει η yorkie στο προηγούμενο post και θα προσθέσω πως καλό θα ήταν να έχεις πολλαπλές πηγές για τα λιπαρά σου κι όχι μονάχα το ελαιόλαδο. Κι αυτό γιατί τα λιπαρά είναι χημικές ομάδες (κορεσμένα και ακόρεστα) που αποτελούνται από μόρια τα οποία έχουν διαφορετικό αριθμό ατόμων άνθρακα, οπότε αν έχεις περισσότερες πηγές πρόσληψης, έχεις και μεγαλύτερη γκάμα στα λιπαρά.

Για όσους έχουν χρόνο και όρεξη, ας κοιτάξουν εδώ, για τη χημεία των λιπιδίων γενικότερα.

Οι χύτρες άραγε αλλοιώνουν το λάδι ; λογικά όχι τόσο , αφού δεν δουλεύουν με οξυγόνο :hmm:

Από λιπίδια πιστεύω μόνο ελαιόλαδο πρέπει να προσπαθούμε να τρώμε και ψάρια/ω3. Τα κορεσμένα και πολυακόρεστα ω6 έχουν περιορισμό στην ημερήσια πρόσληψη , το ελαιόλαδο δεν έχει. Τα κορεσμένα για τη χοληστερίνη υποτίθεται και τα ω6 γιατί ανταγωνίζονται τα ω3 και προκαλούν καρδιά και φλεγμονές αν είναι περισσότερα , που συνήθως είναι περισσότερα γιατί ψάρια δεν πολυτρώμε.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Όχι ρε!
Το failure είναι στο τελευταίο σετ κάθε άσκησης ή στο drop (αν βάζεις κάποια περίοδο drop set).
Αυτό θα εννοούσε και ο δικός σου (καλά έχουν δει και ακρότητες τα μάτια μου), ας πούμε κατά 98%. Κι εγώ τα χρησιμοποιώ, αλλά στο τελευταίο σετ.

Νταξει πρόοδο και δουλειά έχεις και χωρίς failure, αν θες. Απλά η δική μιυ εμπειρία λέει ότι βοηθάει πολυ! Με κατάλληλη τεχνική, ανάρρωση και σωστό πρόγραμμα χωρίς υπερβολές, προσωπικά θεωρώ το failure πολύ καλό εργαλείο και το χρησιμοποιώ. Ειδικά για εμένα -και τις γυναίκες εν γένει- που η υπερτροφία επιτυγχάνεται δύσκολα. Απλά ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι σώμα στο ινσταγκραμ, το γυμνασμένο, θηλυκό με τις καμπυλεσ επιτυγχάνεται με Pilates και δικιλους αλτήρες. Και καλό ύπνο και όνειρα γλυκά!
Θέλω να καταλήξω στο ότι υπάρχει τόση άγνοια ακόμη και στα πολύ βασικά που σιγά μην ασχολούνται με τις λεπτές γραμμές που λες.

Απλά να βλέπεις την κατάσταση ανά περίπτωση. Γι αυτό τονίζω πάντα πως το πως ανταποκρίνεται κάτι είναι σε συνάρτηση με το επίπεδο σου, την κατάρτιση σου, το φαγητό, τον ύπνο, την ανάρρωση σου. Οπότε ο πειραματισμός θα σε βοηθησει. Καλές οι γνώμες, αλλά δεν μπορείς να βρεις κάποιον με τις δικές σου παραμέτρους.

Ψιλολάθος θεωρώ και το να κοπιάρεις κάποιου το πρόγραμμα. Ξεκινάμε με ένα βασικό και καθώς εξελίσσεσαι και ψάχνεσαι είτε θα διαβάσεις μόνο και θα πειραματίζεσαι με εξτρα πραγμα να δεις ποιες σου κάθονται καλά, είτε θα συνεχίσεις με πρόοδο μόνο στις βασικές είτε θα προσλάβεις έναν επαγγελματία να μάθετε μαζί το σώμα σου και να οργανώνει εκείνος τους πειραματισμους. Αλλά είναι πειραματισμοί γιατί έχεις άλλη σωματοδομή και άλλες «ελλείψεις» πέρα από όλα όσα είπαμε αρχικά. Το λέω αυτό γιατί βλέπω πολύ συχνά να σε πιάνει έντονα η ανάγκη να δεις πρόγραμμα άλλου.
Βρε αν παίζεις σε αποτυχία και τριπλό φλιπ ή μόνο φλοπ, κανεις και όλα τα άλλα σωστά, θα δεις διαφορά. Το σώμα δεν καταλαβαίνει τι παραλλαγή του κάνεις. Πρέπει λίγο να παίξεις και να το δεις πιο χαλαρά. Κι αν έχεις κάποιον που στο δομεί - είπες κάτι για γυμναστή- ακου μόνο αυτόν και δώσε ένα 3 μηνο τουλάχιστον να δουλέψετε, πριν βιαστείς να κρίνεις.
Εγώ έκανα πυραμίδα σε όλες τις ασκήσεις και στο τελευταίο κούμπωνα ή failure ή κάνα dropset


Απλά μια μέρα μου πει ,καλά μόνο πυραμίδα κάνεις ? Αυτό πάει ,το κάνεις στην πρώτη άσκηση για ζεσταμα και μετά σε κάθε σετ failure


Άσε που δεν έχω και χρόνο να δω τι ακριβώς ισχύει ....γενικά πρέπει να ξαναδιαβασω τι ισχύει και τι όχι για να μην προεξέχω
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Κι αν έχεις κάποιον που στο δομεί - είπες κάτι για γυμναστή- ακου μόνο αυτόν και δώσε ένα 3 μηνο τουλάχιστον να δουλέψετε, πριν βιαστείς να κρίνεις.
Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν έχει γνώσεις (updated ) για αυτό που αναφέρει
 

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,468 μηνύματα.
Απλά μια μέρα μου πει ,καλά μόνο πυραμίδα κάνεις ? Αυτό πάει ,το κάνεις στην πρώτη άσκηση για ζεσταμα και μετά σε κάθε σετ failure


Άσε που δεν έχω και χρόνο να δω τι ακριβώς ισχύει ....γενικά πρέπει να ξαναδιαβασω τι ισχύει και τι όχι για να μην προεξέχω
Ωχ θεε μου!
Junk volume στην καλύτερη περίπτωση να πάθεις (θα καθυστερήσεις την προόδου με τέτοιες υπερβολές) και το πας και ντουγρού για τραυματισμό.
Να μην, να μην, να μην.

Τραυματισμός βγαίνει από συνεχή κούραση, ακόμη κι αν η εκτέλεση είναι σωστή.

Ρισκαρεις επικίνδυνα, θα έλεγα να μην τον συμβουλεύεσαι
 

SOx

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο SOx αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,242 μηνύματα.
Τι διαβάζω ο άμοιρος! Από λεσβίες εκ παραδρομής, μέχρι και γυμναστές τσομπάνηδες. Ας τα μαζέψουμε λίγο :

Σε ευρωπαϊκές χώρες έχω μεταφέρει έως μισό κιλό σκόνη πρωτεΐνης χωρίς κανένα πρόβλημα. Απλά την τσέκαραν όταν πέρασα στον έλεγχο για την πύλη. Not a big deal. Θεωρώ πως δε θα έχεις πρόβλημα.

Δλδ άμα ας πούμε στον πάγκο έχεις τα 80 κιλά με 8 επαναλήψεις ας πούμε ( με πολύ ζόρι να βγει το τελευταίο) .....υπάρχει περίπτωση να μπαίνεις μετά σε όλες τις ασκήσεις με τα Μαξ κιλά που θα σε βγάλουν στα 8 rep χωρίς να εξαντληθεις για τις επόμενες ασκήσεις σε άλλες μυϊκές ομάδες π.χ ώμους ?
Στα compound lifts δεν ξεπερνάω τις 5 επαναλήψεις. Θέλω να αυξήσω τη δύναμη μου, δε μου κάνουν οι 8 επαναλήψεις.
Τι ιδεολογία κάνεις για υπερτροφία,δλδ για πάγκο ας πούμε ,πως θα το ξεκινήσει τι πρόγραμμα σου ?
Στις ημέρες υπετροφίας μου χρησιμοποιώ καθαρά μηχανήματα και τροχαλίες για τις μεγάλες μυϊκές ομάδες. Ελεύθερα βάρη μόνο στις μικρές.
Οπότε θα ξεκινήσω το ζέσταμα μου είτε με λάστιχα, είτε με πολύ μικρούς αλτήρες, για να κάνω τις κινήσεις που θα κάνω και στα σετ μετά. Κυρίως για τους ώμους. Τίποτα το ιδιαίτερο.
Επίσης ...έχω δει σε βίντεο ( ναι μλκια χωρίς βιβλιογραφία) ότι δεν χρειάζεται να κάνεις ζέσταμα διότι ανοίγεις τον μυ και όταν τους βάζεις μπόλικο φορτίο μετά τον επιβαρύνεις και έχεις κίνδυνο τραυματισμού (που λέει ι λόγος )
Οκ, ξεκίνα Squat με 2.5*BW χωρίς ζέσταμα να δω που θα ψάχνεις τους τετρακεφάλους σου μετά. Όχι εσύ προσωπικά, ο καθένας μας.

Οι χύτρες άραγε αλλοιώνουν το λάδι ; λογικά όχι τόσο , αφού δεν δουλεύουν με οξυγόνο :hmm:
Δεν αλλοιώνεται μόνο λόγω οξείδωσης το λάδι (παρουσία οξυγόνου όπως σωστά αναφέρεις). Υφίσταται και θερμική διάσπαση λόγω αυξημένης θερμοκρασίας.
 

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,468 μηνύματα.
Τι διαβάζω ο άμοιρος! Από λεσβίες εκ παραδρομής, μέχρι και γυμναστές τσομπάνηδες.
Μην μου πείτε ότι φταίω εγώ πάλι μόνο :lol:
Εμφανίστηκα στο θρεντ και το χάος ακολούθησε

Σε ευρωπαϊκές χώρες έχω μεταφέρει έως μισό κιλό σκόνη πρωτεΐνης χωρίς κανένα πρόβλημα. Απλά την τσέκαραν όταν πέρασα στον έλεγχο για την πύλη. Not a big deal. Θεωρώ πως δε θα έχεις πρόβλημα.
Και την βαλίτσα ελέγχουν;
Νόμιζα μόνο την χειραποσκευή.
Θα πάρω από εκεί κατευθείαν να ηρεμήσω.
Ευχαριστω και περαστικά κιόλας
 

SOx

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο SOx αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,242 μηνύματα.
Μην μου πείτε ότι φταίω εγώ πάλι μόνο :lol:
Εμφανίστηκα στο θρεντ και το χάος ακολούθησε
Ξεκάθαρα εσύ φταις! Μια χαρά ήταν ο θείος πριν εμφανιστείς. Μας τον ξεκούρδισες. 😂
Και την βαλίτσα ελέγχουν;
Νόμιζα μόνο την χειραποσκευή.
Θα πάρω από εκεί κατευθείαν να ηρεμήσω.
Ευχαριστω και περαστικά κιόλας
Αν πάει στο αμπάρι του αεροπλάνου, όχι δεν την ελέγχουν. Αν την ανεβάσεις μαζί σου στην καμπίνα, τότε ναι, περνάει από έλεγχο με ακτίνες X.
Εμένα με βόλεψε πάντως να αποθηκεύω την πρωτεΐνη μέσα σε μικρές σακούλες τροφίμων και αυτές τις σακούλες, μέσα στα σέικερ. Ούτε διαρροές, ούτε τίποτα. Στόχος για το επόμενο ταξίδι είναι να πάρω μαζί μου και τη ζυγαριά κουζίνας. 😂
Κι εγώ σ’ευχαριστώ.
 

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,468 μηνύματα.
Εμένα με βόλεψε πάντως να αποθηκεύω την πρωτεΐνη μέσα σε μικρές σακούλες τροφίμων και αυτές τις σακούλες, μέσα στα σέικερ. Ούτε διαρροές, ούτε τίποτα. Στόχος για το επόμενο ταξίδι είναι να πάρω μαζί μου και τη ζυγαριά κουζίνας. 😂
Θα πιστεύουν ότι έχω κρύψει κόκα :lol:
Ξεκάθαρα εσύ φταις! Μια χαρά ήταν ο θείος πριν εμφανιστείς. Μας τον ξεκούρδισες. 😂
Μαααα ενισταμαι, η παρουσία μου είχε ξεχαστεί παντελώς μετά από τόση απουσία.
Αλλά αφού δημιουργώ καταστροφές, αντεεε να μην γράφω και θα ηρεμήσετε.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ασχετο αλλά σε αυτό το σημείο πρέπει να αποκαλύψω κάτι...

Αχχχχ καπνίζω 🥺
Αχ αχ αχ αχ το ένα τσιγάρο έγιναν 5 την ημέρα στανταρ κι αν βγω με πιάνει και το κοινωνικό κάπνισμα και γίνονται και 10.
Και βρήκε να με πιάσει λίγος βήχας (καλά παίζει να ναι ασχετο αυτό και να τσίμπησα ίωση) την πιο ακατάλληλη περίοδο.
 

SOx

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο SOx αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,242 μηνύματα.
Θα πιστεύουν ότι έχω κρύψει κόκα :lol:
Πλάκα πλάκα, το είχα σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο την πρώτη φορά που βγήκα εκτός Ελλάδας με πρωτεΐνη, οπότε είχα πάρει γεύση σοκολάτα brownie. Safe επιλογή και από οσμή, και από χρώμα. :P

αααα ενισταμαι, η παρουσία μου είχε ξεχαστεί παντελώς μετά από τόση απουσία.
Αλλά αφού δημιουργώ καταστροφές, αντεεε να μην γράφω
Ε ναι, αυτό λέμε. Το σοκ είναι μεγάλο μετά από τόσο καιρό.
Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, που και που χρειάζεται να διαβάζουμε και καμιά αφασία, άσχετα από τον δημιουργό.
BTW, τον "αεροδιάδρομο" δε νομίζω να τον έχουμε ξεχάσει. :lol:
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,798 μηνύματα.
Δλδ άμα ας πούμε στον πάγκο έχεις τα 80 κιλά με 8 επαναλήψεις ας πούμε ( με πολύ ζόρι να βγει το τελευταίο) .....υπάρχει περίπτωση να μπαίνεις μετά σε όλες τις ασκήσεις με τα Μαξ κιλά που θα σε βγάλουν στα 8 rep χωρίς να εξαντληθεις για τις επόμενες ασκήσεις σε άλλες μυϊκές ομάδες π.χ ώμους ?


Τι ιδεολογία κάνεις για υπερτροφία,δλδ για πάγκο ας πούμε ,πως θα το ξεκινήσει τι πρόγραμμα σου ?


Επίσης ...έχω δει σε βίντεο ( ναι μλκια χωρίς βιβλιογραφία) ότι δεν χρειάζεται να κάνεις ζέσταμα διότι ανοίγεις τον μυ και όταν τους βάζεις μπόλικο φορτίο μετά τον επιβαρύνεις και έχεις κίνδυνο τραυματισμού (που λέει ι λόγος )
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Ανάλογα τι θεωρούμε failure .Εμένα εννοώ ότι όταν φτάνω στα 7-8 αλλά για να τελειώσω αυτό το rep θα πρέπει να πάω με το ζόρι ( σαν ego lifting φαντάσου ταχύτητα.....αλλά μου βγαίνει νορμάλ)

Το θεμα είναι ότι εξαντλούμε για τις επόμενες ασκήσεις π.χ ώμους ....ή αν το κάνω για καιρό δεν βλέπω κάποια πρόοδο
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Εμένα ο γυμναστής μου είπε ότι πρέπει να χτυπάω failure για να πω ότι όντως δούλεψα .....αλλά δεν βγαίνει το πρόγραμμα .Για στήθος έχω 4 ασκήσεις από 3 σετ ....σε όλα failure? Εξαντλήθηκα δεν βγαίνουν οι ασκήσεις ώμοι μετά διότι έχω ήδη χάσει ενέργεια


Δεν βάζεις τους ώμους την ίδια ημέρα με το στήθος αν σε ενοχλούν. Εδω εγω έπαιζα στήθος πλάτη κ το έκοψα και αυτο γιατι επιβάρυνε πολύ την ιδια ημέρα τα χέρια μου. Οι ώμοι δουλευουν σταθεροποιητικα σε ολες τις ασκησεις για το στήθος (ενταξει εκτος απο τα καλώδια ας πούμε)

Μετα δουλευουν ΚΑΙ στη πλάτη.

Βάλε Στηθος - Δικεφαλους - Ωμους (μια ασκηση για μεσαια μοιρα)
Πλατη - Τρικεφαλους και Πόδια και κανε το κυκλικά 2 φορές μεσα στην εβδομάδα.

Το ego lifting δεν ειναι η 8η επαναληψη οταν εχεις σε ενα Χ βάρος 7 καλές.

Το ego lifting ειναι να έχεις σε ενα Χ βάρος 5 με την 5η να βγαινει δυσκολα και εσυ να φορτώνεις Χ+10.
 

ilias90

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 1,971 μηνύματα.
Ασχετο αλλά σε αυτό το σημείο πρέπει να αποκαλύψω κάτι...

Αχχχχ καπνίζω 🥺
Αχ αχ αχ αχ το ένα τσιγάρο έγιναν 5 την ημέρα στανταρ κι αν βγω με πιάνει και το κοινωνικό κάπνισμα και γίνονται και 10.
Και βρήκε να με πιάσει λίγος βήχας (καλά παίζει να ναι ασχετο αυτό και να τσίμπησα ίωση) την πιο ακατάλληλη περίοδο.
welcome.jpg
Καλώς μας ήρθες, Yorkie :happy:
Υ.Γ.: Κοινωνικό κάπνισμα; Που να δεις και το αλκοολικό κάπνισμα. Μόλις γύρισα από τέτοιο, έφυγε η πακετάρα άκλαυτη.
Υ.Γ. 2: Με έκανες να γράψω σε thread - άβατο για εμένα. Χαλάλι.
 

SOx

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο SOx αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,242 μηνύματα.
Το ego lifting ειναι να έχεις σε ενα Χ βάρος 5 με την 5η να βγαινει δυσκολα και εσυ να φορτώνεις Χ+10.
Ούτε αυτό είναι ego lifting, απλά στο χ+10 θα βγάλεις 1-3 καλές και θα το έχεις κάνει σετ δύναμης. Ego lifting είναι να φορτώνεις κιλά που δε μπορείς να βγάλεις ούτε μια σωστή επανάληψη, και βγάζεις πολλές με κακή τεχνική.

Αχχχχ καπνίζω 🥺
Αχ αχ αχ αχ το ένα τσιγάρο έγιναν 5 την ημέρα στανταρ κι αν βγω με πιάνει και το κοινωνικό κάπνισμα και γίνονται και 10.
Και βρήκε να με πιάσει λίγος βήχας (καλά παίζει να ναι ασχετο αυτό και να τσίμπησα ίωση) την πιο ακατάλληλη περίοδο
Περαστικά και σε σένα. Τι στο καλό, όλοι άρρωστοι είμαστε; Κι εγώ εκεί στη Ρώμη τσίμπησα φαρυγγίτιδα. Και το έλεγα ότι θα το μετανιώσω για το παγωτό, αλλά τελικά με άλλο τρόπο.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,798 μηνύματα.
Εγώ έκανα πυραμίδα σε όλες τις ασκήσεις και στο τελευταίο κούμπωνα ή failure ή κάνα dropset


Απλά μια μέρα μου πει ,καλά μόνο πυραμίδα κάνεις ? Αυτό πάει ,το κάνεις στην πρώτη άσκηση για ζεσταμα και μετά σε κάθε σετ failure


Άσε που δεν έχω και χρόνο να δω τι ακριβώς ισχύει ....γενικά πρέπει να ξαναδιαβασω τι ισχύει και τι όχι για να μην προεξέχω
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν έχει γνώσεις (updated ) για αυτό που αναφέρει

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις ειναι αντι να διαβάσεις να το δεις μόνος σου στη πράξη.

Θεσε ως κανόνα τα 20 σέτ ανα μυική ομάδα την εβδομάδα. Σπασε τα σε δυο προπονησεις

Αν σε κάθε προπονηση έχεις 10 σέτ παιξε τα 5 εξαντλητικά και αναλογα δες την αναρρωση κ το αποτελεσμα στον καθρεφτη. Αν εισαι οκ μεινε σε αυτά ή παιζε 6 failure set σε καθε προπονηση ή μειωσε στα 3-4

ο γυμναστης στο γυμναστηριο μου ειπε οτι όλα πρέπει να ειναι εξαντλητικά και εγω ετσι το πηγαινα αλλα σε ευρος 8-12

τωρα έκοψα λιγο γιατι με ενοχλεί το χέρι. Οταν σταματουσα την καθε ασκηση στο τελευταιο σέτ δεν μπορουσα να βγαλω πανω απο 6-7 επαναληψεις.

Για το άλλο που ρωτάς δοκιμασε ενα πλάνο και μετά σε επομενη προπονηση κανε το ίδιο με 1-2 επαναληψεις παραπανω σε κάθε σετ ή 2.5-5 κιλα παραπάνω.

*Αυριο θα ανεβάσω ενα βιντεο με σετ στα 25 κιλα ανα χέρι. Επικληνης.

Θα ανεβάσω βασικά το 1ο και το τελευταιο σέτ.

Θα κανω 4 σέτ.
 
Τελευταία επεξεργασία:

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,468 μηνύματα.
Καλώς μας ήρθες, Yorkie :happy:
Υ.Γ.: Κοινωνικό κάπνισμα; Που να δεις και το αλκοολικό κάπνισμα. Μόλις γύρισα από τέτοιο, έφυγε η πακετάρα άκλαυτη.
Υ.Γ. 2: Με έκανες να γράψω σε thread - άβατο για εμένα. Χαλάλι.
Χαχαχαχαχχα ασεεε, έστω γλιτωσα αυτό :lol:
Έχω την οδήγηση κατά νου και με γλιτώνει. Πάει μήνας από τότε που είχα κατεβάσει κάτι ρακομελα (έχει ένα καταπληκτικό στα εξαρχεια, συστήνω).

It is Old Holborn άσπρο (για στριφτό) με χαρτάκι rizzla micron.
Και θα λέμε ότι η κακιά συνήθεια είναι για να χαλάσω την ταμπέλα της γυμναστηριακιας.
Έτσι, για να μην χωρώ πουθενά :pfff:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ούτε αυτό είναι ego lifting, απλά στο χ+10 θα βγάλεις 1-3 καλές και θα το έχεις κάνει σετ δύναμης. Ego lifting είναι να φορτώνεις κιλά που δε μπορείς να βγάλεις ούτε μια σωστή επανάληψη, και βγάζεις πολλές με κακή τεχνική.
Συγγνώμη ότι οι τσομπάνηδες γυμναστές προτείνουν εξάντληση εώς και την αποτυχια σε κάθε σετ τι φάση;

Πως δεν το σχολίασες; Θα μου ασπρίσουν τα μαλλιά βραδιάτικα.
Καλά αυτή η παπάρια είναι εκ των ουκ ανευ.
Δεν την έχω ξανακουσει ποτε.
Μα αρχικά αυτό και πρακτικά δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί, τι φάση πια.
Περαστικά και σε σένα. Τι στο καλό, όλοι άρρωστοι είμαστε; Κι εγώ εκεί στη Ρώμη τσίμπησα φαρυγγίτιδα. Και το έλεγα ότι θα το μετανιώσω για το παγωτό, αλλά τελικά με άλλο τρόπο.
Ελπίζω να μην είναι ιωσουλα γιατί ριναι πολύ κακό το timing.
Άη να δούμε.

Έχεις και πυρετό και τέτοια;
Καλά προπόνηση ούτε για αστείο, μην πας.
Το μεγαλο μείον με αυτά -μέσα σε όλα- μωρέ είναι ότι δεν μπορείς να κοιμηθεις εύκολα
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

πρέπει να ειναι εξαντλητικά και εγω ετσι το πηγαινα αλλα σε ευρος 8-12

τωρα έκοψα λιγο γιατι με ενοχλεί το χέρι. Οταν σταματουσα την καθε ασκηση στο τελευταιο σέτ δεν μπορουσα να βγαλω πανω απο 6-7 επαναληψεις
Δες το εμπειρικά, αλλά θα σου βγουν ενοχλήσεις -όπως σου βγήκαν ήδη- και μετά θα ανέβεις λίγο και έπειτα θα φτάσεις ένα πλατό αγύριστο.
Ένας τρελάρας φαρμακωμένος πρώην bb έκανε κάτι τέτοιες υπερβολές, αλλά καταστράφηκε κιόλας.
@SOx θυμάσαι όνομα; Έχει κολλήσει το μυαλό μου.
Αυτός που έπαιζε και 6/7 και 7/7 προπονήσεις πέραν όλων των άλλων
 
Τελευταία επεξεργασία:

SOx

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο SOx αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,242 μηνύματα.
Συγγνώμη ότι οι τσομπάνηδες γυμναστές προτείνουν εξάντληση εώς και την αποτυχια σε κάθε σετ τι φάση;
Κατά πάσα πιθανότητα είναι νέοι στο αντικείμενο και δεν έχουν δοκιμάσει ούτε οι ίδιοι αυτό που προτείνουν για να δουν ότι είναι ακραίο έως αδύνατο για έναν φυσικό αθλητή.


Πως δεν το σχολίασες; Θα μου ασπρίσουν τα μαλλιά βραδιάτικα.
Καλά αυτή η παπάρια είναι εκ των ουκ ανευ.
Δεν την έχω ξανακουσει ποτε.
Μα αρχικά αυτό και πρακτικά δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί, τι φάση πια.
Το είχα σχολιάσει παλιότερα αν θυμάμαι καλά το ίδιο θέμα, οπότε σκέφτηκα να σταματήσω στις 3 άσπρες τρίχες. Είμαι πολύ νέος για 4η!
Έχεις και πυρετό και τέτοια;
Καλά προπόνηση ούτε για αστείο, ούτε για αστείο.
Λίγα δέκατα χθες και καθόλου φωνή. Σήμερα ακούγομαι λιγο και κανένα άλλο σύμπτωμα.
Ναι, ξέρω ότι δεν έπρεπε να πάω προπόνηση, αλλά…
@SOx θυμάσαι όνομα;
Δεν είμαι σίγουρος ότι σκεφτόμαστε τον ίδιο, αλλά θα πω τον Γιάννη Μάγκο. Μάλλον αυτόν εννοείς.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,798 μηνύματα.
Δηλαδη εσυ κάνεις 3 ασκησεις απο 3-4 σέτ και μόνο 1-2 απο τα 12 ειναι δύσκολα ; ola ta alla σου βγαινουν κανονικά ; αφηνεις δηλαδη επαναληψεις στην δεξαμενή στα 10 απο τα 12 σέτ.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top