Σύγκριση κοινωνικών εποχών: 00s vs 20s

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.516 μηνύματα.
Δεν είπαμε να κόψεις το Ιντερνετ απλά ρε συ όπως έχω ξαναγραψει έχει γεμίσει spammers. Προφανώς κ θα το κρατήσεις για να ενημερώνεσαι καθώς είναι μια αστηρευτη πηγη γνώσης και πληροφοριας αλλά πρεπει πλεον να επιλεχθουν οι πηγες.

Δηλαδή δε γίνεται να μπαίνεις ας πουμε σε μια σελίδα να διαβάσεις τα νέα κ λιγο πιο κάτω να σ λέει για το αν η Σολωμου έβγαλε το κωλο έξω, αν η Μπόμπα έφαγε μεσημεριανό σολωμο με πλιγουρι κ έκανε 30 κοιλιακους και 10 push ups αν ο Μπισμπικης πηγε διακοπές με τη Βανδή κ τι έκανε η κόρη της Βανδή με τις φίλες της στις διακοπές.

Δηλαδή δεν μας ενδιαφέρει για να το πω κοσμία. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι μας είναι άγνωστοι κ άγνωστοι θα μείνουν Τι μας απασχολεί τι κάνουν στη ζωή τους ;

Αυτό ειναι ενα επίσης μεγάλο κακό του Ιντερνετ πλεον.
 

Memetchi

Διάσημο μέλος

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 2.308 μηνύματα.
Αποτελεί τίτλο τιμής το να σε αποκαλεί «μπούμερ» ένας χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της gen z.
Έλα μου; Εκτός ότι προφανώς ήταν χιουμοριστικό επειδή κάνετε σαν παπούδια που κράζουν τη νεολαία, δεν ξέρω καν πως έχω γίνει και χαρακτηριστικός εκπρόσωπος.
Ναι, λογοκρισία υπήρχε ανέκαθεν, η κάθε εποχή είχε/έχει το δικό της αφήγημα και προσπαθούσε/προσπαθεί να σιγάσει τις διαφορετικές φωνές, με περισσότερο ή λιγότερο βίαιους τρόπους, αν και η βία έχει πολλές μορφές. Ωστόσο -συγκεκριμένα στο ίντερνετ που λένε τα παιδιά- τότε ήταν πραγματικά η χαρά της ελευθερίας του λόγου.
Εξαρτάται πως το εννοείς, απο μεριά διαχειρήσεως των σελίδων; Τότε μάλλον ναι, δεν υπήρχε πολύς κόσμος και όλο ήταν ακόμα πολύ καινούργιο για να έχει τόσους κανόνες (παρόλα αυτά μπαναρισμένα σαιτ και τότε υπήρχαν). Εκτος αν το εννοείς από πλευράς έκφρασης χωρίς να φοβάσαι, όχι το μπαν, αλλά την κατακραυγή των υπολοίπων. Εκεί δεν διέφερε, πέρα από τις κοινωνικές ισορροπίες για το τι είναι αποδεκτό. Πάντως λογοκρισία και ορθότητα γενικώς υπήρχε άπλετη στον κόσμο.
μόνος σου τα λες μόνος σου χαίρεσαι. Το χεις σκεφτεί ποτε ;
Ασχολίαστο
 
Τελευταία επεξεργασία:

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.570 μηνύματα.
Έλα μου; Εκτός ότι προφανώς ήταν χιουμοριστικό επειδή κάνετε σαν παπούδια που κράζουν τη νεολαία, δεν ξέρω καν πως έχω γίνει και χαρακτηριστικός εκπρόσωπος.
Η στάση μου είναι λίγο επιθετική, το αναγνωρίζω, επειδή έχω παρατηρήσει ειρωνεία τον τελευταίο καιρό, όπως σου ξαναείπα. Αλλά δεν μπορείς συνέχεια να απαντάς με ένα ok boomer ρε φίλε, κάπου καταντάει κουραστικό. Και με αυτά που γράφω για τη νέα γενιά, προφανώς έχω συνείδηση του ότι αν μεγάλωνα στα σημερινά χρόνια θα ήμουν το ίδιο με αυτά που κράζω. Επίσης, δεν κράζω τα παιδιά, αλλά την εποχή που ζούμε. Και τέλος, σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι είμαι κανένας σωστός κι εγώ. Πολλά από αυτά που στηλιτεύω τα κάνω κι εγώ. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν θα τα αναγνωρίσω ως λάθη ή τουλάχιστον ως δυσλειτουργικές μορφές συμπεριφοράς.
Εξαρτάται πως το εννοείς, απο μεριά διαχειρήσεως των σελίδων; Τότε μάλλον ναι, δεν υπήρχε πολύς κόσμος και όλο ήταν ακόμα πολύ καινούργιο για να έχει τόσους κανόνες (παρόλα αυτά μπαναρισμένα σαιτ και τότε υπήρχαν). Εκτος αν το εννοείς από πλευράς έκφρασης χωρίς να φοβάσαι, όχι το μπαν, αλλά την κατακραυγή των υπολοίπων. Εκεί δεν διέφερε, πέρα από τις κοινωνικές ισορροπίες για το τι είναι αποδεκτό. Πάντως λογοκρισία και ορθότητα γενικώς υπήρχε άπλετη στον κόσμο.
Το πρώτο εννοώ. Ναι, δεν με ενδιαφέρουν οι λόγοι, όπως το ότι το ίντερνετ έγινε mainstream, αλλά το γεγονός, ότι δηλαδή είχαμε όντως λιγότερη λογοκρισία. Μπορούσες να γράψεις σχεδόν ό,τι ήθελες.
 

Jim175

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Jim175 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 852 μηνύματα.
Γιατί το πάμε στο ίντερνετ; Ο θεματοθέτης ρωτάει γενικά για σύγκριση εποχών. Κάτσε να το πιάσω λίγο:

Αρχικά, την εποχή των 00's τη θυμάμαι σαν έφηβος και ελάχιστα την πρόλαβα σαν (πολύ) νεαρός ενήλικας. Οπότε σίγουρα έχω ευχάριστες αναμνήσεις, γιατί πάντα θα θυμάσαι αυτές τις εποχές. Οι πρώτοι έρωτες, οι πρώτες δυνατές φιλίες (κάποιες ακόμα κρατούν), γενικά η αρχή της εξερεύνησης και της ανακάλυψης του κόσμου, όπου όλα (σου) είναι καινούρια και σου φαίνονται πρωτόγνωρα. Η όρεξη δε για ζωή, απεριόριστη και σχεδόν απτή.

Αυτά που θυμάμαι από τα 00's, λοιπόν, είναι ότι ακόμα ο κόσμος ήταν εξωστρεφής, δεν κλείνονταν μέσα να λιώνει στις σειρές (αυτό πχ το κοροϊδεύαμε τότε), οι άνθρωποι μιλούσαν πολύ περισσότερο έξω αν δεν ήταν γνωστοί, είχαμε αρχίσει να ευαισθητοποιούμαστε σε κάποια ζητήματα και δεν ήμασταν κάφροι όπως τα 80's - 90's, χωρίς να έχει μπει όμως το καρκίνωμα της πολιτικής ορθότητας. Τα «κουλά» της εποχής ήταν οι emo και οι κάγκουρες και τα σούτια που έτρωγαν οι πρώτοι από τους δεύτερους, τα οποία τα έλεγαν στα κανάλια :P. Λίγα πράγματα, δηλαδή, τώρα υπάρχουν νεανικές συμμορίες που το λιγότερο που κουβαλάνε είναι σουγιάδες. Χρήμα υπήρχε ακόμα, όπως γράφει ο Βάλντερ, οπότε και λιγότερη γκρίνια. Ακόμα δεν είχαμε πάρει πρέφα για το τι θα ακολουθούσε...

Τώρα, όσον αφορά στο ίντερνετ που πιάσατε, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να μην το αναφέρεις γιατί τις μεγαλύτερες αλλαγές αυτό τις έφερε. Τότε ακόμα αρκετοί δεν είχαν σύνδεση στο ίντερνετ ούτε υπολογιστή ούτε σμάρτφον, παράδειγμα εγώ, δεν είχα τίποτα από τα τρία και σας λέω ειλικρινά, μακάρι να μπορούσα να γυρίσω σε εκείνη την εποχή. Ξεγνοιασιά, να μην έχεις την έννοια του κινητού, ελευθερία. Επίσης, το ίδιο το ίντερνετ ήταν γαμάτο. Ακόμα δεν είχε εισχωρήσει η (προαναφερθείσα) πολιτική ορθότητα, υπήρχε πραγματική ελευθερία και καθόλου λογοκρισία. Ούτε υπήρχαν οι influencers (δεν θα σταματήσει ποτέ να με κριντζάρει η έκφραση), άλλο σκουπιδιαρό κι αυτό της εποχής. Αν έμενε έτσι το ίντερνετ, σαν πηγή άντλησης πληροφοριών και βοηθητικό σε προβλήματα όπως η γραφειοκρατία κ.α. θα ήταν ό,τι πιο τέλειο.

Συμπτωματικά μια «είδηση» που ταιριάζει με το κλίμα των 20's:

Ήταν συνέχεια στο κινητό λέει και διαμαρτύρεται που την απέλυσαν. Μιλάμε για παράνοια, έτσι; Εδώ η εξάρτηση και ο δικαιωματισμός έχουν ξεφύγει τόσο, που σίγουρα κάποια στιγμή θα νομοθετήσουν να υπάρχει κάποιος χρόνος τη μέρα να μπαίνουν στο κινητό οι εργαζόμενοι, γιατί μπορεί να πάθουν τα ψυχολογικά τους τα παιδιά χωρίς αυτό. Πολύ καλά κάνουν κάποιοι εργοδότες και σου απαγορεύουν να έχεις το κινητό σου μαζί σου.
Καλά με την κοινωνικότητα δε θεωρώ ότι στην Ελλάδα υπάρχει θέμα, δηλαδή είναι εύκολο να ανοίξεις κουβέντα με άτομα τυχαία, το έχω κάνει πολλές φορές, γενικά είμαστε από τη φύση μας κοινωνικός λαός και μας αρέσει να βγαίνουμε και να κάνουμε γνωριμίες. Από αυτά που έχω παρατηρήσει εγώ τουλάχιστον, δεν νομίζω ότι το ίντερνετ το έχει αλλάξει αυτό, φυσικά υπάρχουν και καμμενοι αλλά δεν είναι η πλειοψηφία
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Όπως έχω ξαναγράψει για εμένα τα 00s πρέπει να ήταν μακράν η πιο ωραία εποχή από 90s-σήμερα. Θεωρώ ήταν η τέλεια εξισορρόπηση τεχνολογίας και κοινωνικής ζωής. Ακόμα το ίντερνετ δεν είχε καθιερωθεί ούτε αποβλάκωνε τον κόσμο. Εγώ δυστυχώς τα έζησα παιδάκι αφού όταν τελείωσαν ήμουν μόλις 9 ετών. Ελάχιστες εικόνες έχω. Από τα μέσα των 10s και μετά θεωρώ ξεκινάει η υπέρτατη παρακμή. Μια παρακμή που έχει τις αρχές της ήδη από τα 80s σε όλους τους τομείς και κορυφώνεται στην τωρινή δεκαετία. Από εδώ και πέρα μόνο προς τα κάτω πάει το πράγμα. Δεν θα ξαναϋπάρξει ποτέ εποχή που θα την ζηλεύουν οι νεότερες γενεές....
Θεωρώ πως αυτά είναι εντελώς υποκειμενικά, δηλαδή κοινωνική ζωή υπάρχει μια χαρά ακόμα, με σωστή καθοδήγηση από τους γονείς δε πρόκειται ο νέος να έχει κάποιο πρόβλημα πιστεύω. Και τα λέω εγώ αυτά που πήγα να πέσω θύμα εξάρτησης του ίντερνετ και να επηρεαστω πολύ αρνητικά σε μεγάλο βαθμό, αν θυμάσαι από το ποστ που είχα κάνει για το ευνοημένο φύλο
 
Τελευταία επεξεργασία:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.552 μηνύματα.
Η καλύτερη εποχή είναι αυτή στην οποία είμαστε νέοι ή/και ευτυχισμένοι. Το ένα δεν φέρνει απαραίτητα και το άλλο αλλά το λέω γιατί ο κόσμος συνηθίζει να θυμάται μόνο τα καλά από τα νιάτα του και να ξεχνάει τα άσχημα και τις δυσκολίες με αποτέλεσμα να αναπολούν όλοι την εποχή που (τελείως τυχαία...) ήταν νέοι. Αν μιλήσουμε με άνθρωπο που ήταν παιδί το '40 θα μας πει οτι περνούσε τέλεια παρ' όλο που πεινούσε. Αυτό δείχνει οτι απλά θυμόμαστε με νοσταλγία τα νιάτα μας άσχετα με τη δεκαετία. Ας πούμε εγώ τη δεκαετία του 2000 δεν πέρασα και πολύ καλά αφού πράγματι όπως ειπώθηκε η ζωή ήταν μόνο για τους κοινωνικούς και τους εξωστρεφείς και οι αντικοινωνικοί, μοναχικοί ή εξωστρεφείς ήταν study case και λόγος για τους άλλους να ανησυχούν (τί έχει αυτό το κορίτσι; γιατί κλείνεται; γιατί δε βγαίνει έξω; ) Πλέον οι άνθρωποι είναι ελάχιστα πιο ανεκτικοί στη διαφορετικότητα και, χάρη στο ίντερνετ, έχει γίνει πιο γνωστό οτι οι introverts είναι μια χαρά άνθρωποι (και καθόλου λίγοι όπως νόμιζαν παλιά).

Εν κατακλείδι δεν νομίζω οτι μπορούν άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών, εμπειριών και ιδιοσυγκρασίας να κρίνουν μια εποχή ως καλή ή κακή. Μπορούν απλά να πούν πότε πέρασαν οι ίδιοι καλά με υποκειμενικό τρόπο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Δροσουλίτης

Δραστήριο μέλος

Ο Δροσουλίτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών και επαγγέλλεται Οικονομολόγος. Έχει γράψει 441 μηνύματα.
Ο χρόνος έχει την ικανότητα να εξωραΐζει εποχές, πρόσωπα και καταστάσεις. Όταν πάλι τα δεδομένα μιας εποχής προέρχονται κυρίως από ταινίες (όπως τώρα που τα κανάλια ξεσπαθώνουν με ταινίες των 80s) ή από διηγήσεις που ως επί το πλείστον εστιάζουν στην καλή πλευρά κάθε περιόδου, τότε είναι πολύ δύσκολη η αντικειμενική σύγκριση. Προφανώς και όταν υπήρχαν λιγότερες ανάγκες τα πράγματα ήταν ευκολότερα, σίγουρα ένα ζευγάρι καινούρια σταράκια σε έκαναν εξίσου ευτυχισμένο τότε με το να πάρεις ένα iphone gt-turbo σήμερα, αλλά οι εποχές αλλάζουν. Δεν "χαλάνε", απλά αλλάζουν. Και η δυσκολία είναι να κρίνεις το σήμερα, όταν η γενικότερη φιλοσοφία σου έχει δημιουργηθεί στο χθες και επιπλέον αρνείσαι να την "επικαιροποιήσεις". Σαν την εκκλησία (και σαν ένα κόμμα, που δε λέω ποιο είναι :laugh: ) δηλαδή ένα πράγμα.
Γι αυτό λοιπόν και κάποιοι προσπαθούν να έχουν μια σχετική επαφή με τις νεότερες γενιές για να μην μείνουν σε ότι προβάλλεται από τα ΜΜΕ για παράδειγμα, καθώς το πιθανότερο είναι να σχηματίσουν εντελώς λάθος εικόνα. Πουλάει πολύ η "αχάριστη και ανεπρόκοπη νεολαία". Προσωπικά όμως, δεν "αγοράζω".

Ένας από τους τρόπους λοιπόν για να οδηγείσαι σε ασφαλέστερα συμπεράσματα, είναι χώροι όπως το εδώ στέκι και είναι ένας από τους λόγους που το παρακολουθώ και συμμετέχω και ο ίδιος. Και με βοηθάει και με την ιδιότητα του δημιουργού, αλλά κυρίως με την ιδιότητα του πατέρα. Μπορώ να κατανοώ κάπως καλύτερα τον κόσμο που μεγαλώνει ο μικρός μου.

Αυτό λοιπόν είναι ένα εξαιρετικό "εργαλείο" της "νέας εποχής" και προτιμώ να εστιάσω σε αυτό.
 

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3.406 μηνύματα.
Rosy Retrospection <------ Google it

Ο καθενας νομιζει οτι τα χρονια της παιδικης/εφηβικης/young adult φασης ειναι ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ.

Καθε γενιά θεωρει οτι η προηγουμενη ηταν υπερσυντηριτικη και βιαιη και η επομενη ειναι τεμπελικη, σεξουαλικα ανηθικη και η "απελευθερωση της" θα σημανει τη καταστροφη του κοσμου.

Δεν ξερω γιατι δεν το βλεπετε αυτο αληθεια.

Το πρώτο εννοώ. Ναι, δεν με ενδιαφέρουν οι λόγοι, όπως το ότι το ίντερνετ έγινε mainstream, αλλά το γεγονός, ότι δηλαδή είχαμε όντως λιγότερη λογοκρισία. Μπορούσες να γράψεις σχεδόν ό,τι ήθελες.

Ναι, οχι, δεν ισχυει αυτο. Case in point το στεκι ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ οταν οι mods του ινσομνια εδιωξαν/τσακωθηκαν με το Παναγιωτη και τη Λια. Στο msn δεν υπηρχε moderation οπως δεν υπαρχει τωρα στα messeging apps. Στα φορουμ και το IRC προφανως και δεν μπορουσες να πεις οτι θελεις οποτε θελεις οπως θελεις.

Τότε μπορούσες να γνωρίσεις πανεύκολα κόσμο, asl (age/sex/location) ερωτηση κατευθείαν με το που έμπαινες στα MSN Networks και σου έλεγε η άλλη Βραζιλία, Χιλή, Τουρκία.
Βεβαια στο 99.99% ηταν ενας τυπος που τον επαιζε.

Έχεις δίκιο σε αυτό και το προσπαθώ. Λόγου χάρη στο ίντερνετ είμαι μόνο από το λάπτοπ, το θεωρώ πολύ καλύτερο από το να σκρολάρεις επί μονίμου βάσεως σε ένα κινητό.

Λολ πιο πριν λεγανε "εγω ειμαι μονο απο το desktop ειναι καλυτερο απο το να κυκλοφορεις ανα πασα στιγμη με το laptop" πριν απο αυτο ηταν "εγω ειμαι στο τηλεφωνο ειναι καλυτερο απο το pc", πιο πριν "εγω στελνω γραμματα ειναι πιο ρομαντικα και ανθρωπινα απο το τηλεφωνο".

δεν βγαίνουν τραγούδια όπως δεκαετίες 60-70-80

Ρε φιλε οντως? Δηλαδη οντως? Δεν θυμασαι τι λεγανε το 60 και το 70 για τη μουσικη? Οτι διαφθηρει τη νεολεα και μουσικη σαν του 30-40-50 δεν βγαινει πια κτλ κτλ. Για το ονομα του θεου χθες γεννηθηκες?
 

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.570 μηνύματα.
Ρε φιλε οντως? Δηλαδη οντως? Δεν θυμασαι τι λεγανε το 60 και το 70 για τη μουσικη? Οτι διαφθηρει τη νεολεα και μουσικη σαν του 30-40-50 δεν βγαινει πια κτλ κτλ. Για το ονομα του θεου χθες γεννηθηκες?
Εχμ, όχι, δεν θυμάμαι τι έλεγαν το 60 και το 70, μιας και γεννήθηκα το 90. Οπότε από μικρός άκουγα μόνο παλιά τραγούδια. Όλοι έχουμε τις παραξενιές μας τώρα, τι να κάνουμε.
Όπως και να έχει, καλό είναι κάποια στιγμή να μεγαλώνουμε και να μην μας ενδιαφέρει να προκαλούμε τους άλλους με αυτά που λέμε.
Αυτά.
 

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.894 μηνύματα.
Δυο πολύ διαφορετικές δεκαετίες τόσο για την Ελλάδα όσο και για την παγκόσμια κοινότητα, θα αναλύσω παρακάτω.

•Οικονομία: Η δεκαετία του 2000 ήταν μακράν καλύτερη στο θέμα οικονομία σε σχέση με σήμερα. Τότε η παγκόσμια οικονομία όσο και η ελληνική έτρεχαν με ρυθμούς ανάπτυξης 4% το χρόνο, τα πραγματικά εισοδήματα ήταν 10-20% υψηλότερα σε σχέση με σήμερα, τα προϊόντα ήταν πολύ φθηνότερα και γενικά ο κόσμος είχε όνειρα για το μέλλον. Σήμερα δυστυχώς ισχύουν όλα τα αντίθετα και δεν βλέπω να επιστρέφουμε σύντομα εκεί που ήμασταν τότε.

•Κουλτούρα: Στο θέμα κινηματογράφου και μουσικής τότε είχαμε πολύ ποιοτικότερες ταινίες και τραγούδια σε σχέση με σήμερα. Τότε είχαμε σπουδαίους καλλιτέχνες που έβγαζαν σπουδαία τραγούδια (Celine Dion, Mariah Carey, Britney Spears, Eminem, Coldplay, Linkin park, Marron 5 κτλ) σήμερα δυστυχώς η τέχνη είναι πολύ χαμηλής ποιότητας και δυστυχώς δεν προβάλει την τέχνη αλλά περνάει πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα.

•Καθημερινή ζωή: Θεωρώ ότι τότε οι σχέσεις ήταν πολύ πιο προσωπικές και ανθρώπινες σε σχέση με τις σημερινές ημέρες. Τότε οι άνθρωποι έβγαιναν έξω και συζητούσαν τα προβλήματα τους μαζί ώστε να βρουν μια λύση. Σήμερα προτιμούν να μιλούν μέσω των Social media και να μένουν πίσω από μια οθόνη, πράγμα που δεν είναι υγείες και δεν φανερώνει δείγμα πολιτισμού για εμένα. Θεωρώ ότι τότε οι άνθρωποι ήταν πιο αληθινοί και χαρούμενοι σε σχέση με σήμερα.

•Ελλάδα: Η Ελλάδα την δεκαετία του 2000 βρέθηκε τόσο ψηλά που είναι αμφίβολο αν ξαναβρεθεί ποτέ εκεί που ήταν. Μέσα σε 10 χρόνια η χώρα διπλασίασε το ΑΕΠ της, έγινε αναπτυγμένη οικονομία, σάρωσε στον αθλητισμό και στους διαγωνισμούς ενώ είχε αποκτήσει ένα κύρος στην διεθνή σκηνή ειδικά μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Σήμερα η Ελλάδα βγαίνει μέσα από μια κρίση που κράτησε 8 ολόκληρα χρόνια (2010-2017) και προσπαθεί να βρει τον εαυτό της. Σίγουρα είμαστε πολύ καλύτερα σε σχέση με τα χρόνια 2011-2016 όμως σε καμία περίπτωση δεν είμαστε κοντά στο peak της περιόδου 2004-2008. Βέβαια αξίζει να αναφέρουμε ότι η ανάπτυξη τότε βασίστηκε σε υπερβολικό δανεισμό και δεν ήταν βιώσιμη όμως εγώ μένω στην καθημερινότητα των πολιτών όπου τότε ήταν πολύ καλύτερη.

Βέβαια σήμερα έχουμε πολλά πράγματα που δεν είχαμε τότε. Έχουμε smartphone, PC και άλλες τεχνολογίες που κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη. Έχουμε καλύτερα και ασφαλέστερα αεροπλάνα, πλοία και αυτοκίνητα σε σχέση με τότε ενώ από θέμα ιατρικής είμαστε επίσης καλύτερα.

Θεωρώ ότι την δεκαετία του 2000 τα πράγματα ήταν πιο ανθρώπινα σε σχέση με σήμερα όπου κυριαρχεί η τυποποίηση, η τεχνολογική εξάρτηση και η οικονομική παρακμή σε μεγάλο βαθμό. Βέβαια στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε την πορεία του πλανήτη προς το καλύτερο
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.147 μηνύματα.
Χωρίς να έχω ζήσει την συγκεκριμένη εποχή φουλ (τα 00s) θεωρώ πως ήταν πολύ πιο αγνά τα πράγματα (θα μιλήσω για την Ελλάδα) και πιο ανθρώπινα και υπήρχε ΧΑΡΑ στον κόσμο ελέω της τεράστιας ανάπτυξης της χώρας! Μετά τα μνημόνια για μένα ο κόσμος έχει πάρα πολύ οργή μέσα του και αυτό θεωρώ με την πανδημία έγινε ακόμα πιο έντονο...από εδώ και πέρα δεν ξέρω αν είναι εύκολο να γίνουμε ξανά πιο άνθρωποι...
 

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3.406 μηνύματα.
Εχμ, όχι, δεν θυμάμαι τι έλεγαν το 60 και το 70, μιας και γεννήθηκα το 90. Οπότε από μικρός άκουγα μόνο παλιά τραγούδια. Όλοι έχουμε τις παραξενιές μας τώρα, τι να κάνουμε.
Όπως και να έχει, καλό είναι κάποια στιγμή να μεγαλώνουμε και να μην μας ενδιαφέρει να προκαλούμε τους άλλους με αυτά που λέμε.
Αυτά.
Πες "δεν μου αρεσει καμια μουσικη σαν του 60-70-80" οχι "δεν βγαινει πια μουσικη". Γιατι οι ανθρωποι που ηταν στην τωρινη ηλικια σου το 60 ελεγαν οτι μουσικη σαν του 20 και του 30 δεν βγαινει πια κτλ.

Αποδειξη δες τι λεει πιο κατω απο volkwagen:

Τότε είχαμε σπουδαίους καλλιτέχνες που έβγαζαν σπουδαία τραγούδια (Celine Dion, Mariah Carey, Britney Spears, Eminem, Coldplay, Linkin park, Marron 5 κτλ) σήμερα δυστυχώς η τέχνη είναι πολύ χαμηλής ποιότητας και δυστυχώς δεν προβάλει την τέχνη

Σπουδαια τραγουδια "oops o did again i made you think im in love oh baby baby"

Οι marron 5 ηταν των 90s. Οι coldplay ειχαν κυριολεκτικα ενα τρογουδι που λεγεται politik και στοιχοι του εμινεμ:

Have you ever been hated or discriminated against?
I have, I've been protested and demonstrated against

FFS

Ελλάδα: Η Ελλάδα την δεκαετία του 2000 βρέθηκε τόσο ψηλά που είναι αμφίβολο αν ξαναβρεθεί ποτέ εκεί που ήταν.

θυμαμαι το 2000 να λεμε οτι η ελλαδα του 80 ηταν τοσο ψηλα που δεν θα ξαναβρισκοταν εκει. Η ελλαδα του 2000 πηγαινε καβαλα στη πλατη των γερμανικων επιτοκιων δανεισμου, και το χρεος μας αυξηθηκε οχι απλα δραματικα αλλα σε επιπεδα ρεκορ για ολη την ΕΕ

2560px-Unit_labor_costs.svg.png
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Χωρίς να έχω ζήσει την συγκεκριμένη εποχή φουλ (τα 00s) θεωρώ πως ήταν πολύ πιο αγνά τα πράγματα (θα μιλήσω για την Ελλάδα) και πιο ανθρώπινα και υπήρχε ΧΑΡΑ στον κόσμο ελέω της τεράστιας ανάπτυξης της χώρας! Μετά τα μνημόνια για μένα ο κόσμος έχει πάρα πολύ οργή μέσα του και αυτό θεωρώ με την πανδημία έγινε ακόμα πιο έντονο...από εδώ και πέρα δεν ξέρω αν είναι εύκολο να γίνουμε ξανά πιο άνθρωποι...
πολεμος στο ιρακ
9/11
η μεγαλυτερη οικονομικη κριση απο το 1928
η τριτη μεγαλυτερη οικονομικη κριση απο το 1928 (dot com bubble)
ελληνας πρωθυπουργος ηταν στοχος εκτελεσης (απο ρωσους no less)
84 νεκροι απο τις μεγαλυτερες φωτιες που εχουμε δει ποτε στην ελλαδα
κτλ κτλ...

Καθε εποχη εχει τα δικα της, καθε γενια νομιζει οτι παλια ηταν καλυτερα και τωρα ειναι χειροτερα και στο μελλον θα ερθει το τελος του κοσμου. Τα ιδια παντελακη μου.
 

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.894 μηνύματα.
Πες "δεν μου αρεσει καμια μουσικη σαν του 60-70-80" οχι "δεν βγαινει πια μουσικη". Γιατι οι ανθρωποι που ηταν στην τωρινη ηλικια σου το 60 ελεγαν οτι μουσικη σαν του 20 και του 30 δεν βγαινει πια κτλ.

Αποδειξη δες τι λεει πιο κατω απο volkwagen:



Σπουδαια τραγουδια "oops o did again i made you think im in love oh baby baby"

Οι marron 5 ηταν των 90s. Οι coldplay ειχαν κυριολεκτικα ενα τρογουδι που λεγεται politik και στοιχοι του εμινεμ:

Have you ever been hated or discriminated against?
I have, I've been protested and demonstrated against

FFS



θυμαμαι το 2000 να λεμε οτι η ελλαδα του 80 ηταν τοσο ψηλα που δεν θα ξαναβρισκοταν εκει. Η ελλαδα του 2000 πηγαινε καβαλα στη πλατη των γερμανικων επιτοκιων δανεισμου, και το χρεος μας αυξηθηκε οχι απλα δραματικα αλλα σε επιπεδα ρεκορ για ολη την ΕΕ

2560px-Unit_labor_costs.svg.png

Η Ελλάδα σε όλους τους δείκτες έφτασε το peak της το 2005-2007 όσο αν δεν αρέσει αυτό σε μερικούς. Αν έχεις ποιοτικούς δείκτες που να δείχνουν το αντίθετο εδώ είμαστε. Όσο αφορά τις τέχνες οι τραγουδιστές εκείνη την εποχή τουλάχιστον οι τραγουδιστές έβγαζαν ωραια τραγούδια τα οποία δεν τα έγραφαν μέσω auto tune όπως σήμερα.
 

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3.406 μηνύματα.
Η Ελλάδα σε όλους τους δείκτες έφτασε το peak της το 2005-2007 όσο αν δεν αρέσει αυτό σε μερικούς.
Ακου τι θα κανουμε, θα σου δανείσω εγω 50.000, σε 5 χρονια θελω πισω 70.000 αλλιως θα ξεκινησω με το να σου σπαω τα γονατα και απο εκει προχωραμε.

Εγω σε δεκα χρονια απο τωρα:
"ο Volks εφτασε το peak καλοκαρι 2023 με καλοκαιρι 2028 οσο και αν δεν αρεσει αυτο σε μερικους. Το οτι τωρα δεν εχει γονατα ειναι εντελως ασχετο με την φαινομενικη κορυφωση του 2023"
 
Top