Αγάπη για το έθνος μας ή για όλα τα έθνη;

glayki

Διάσημο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 3,696 μηνύματα.
Γιατί μπορούσε
Δια της βίας; δια της επεκτατικότητας; το συμπεριφέρομαι σα δυνάστης καταπατητής, γιατί έχω τη δύναμη να το κάνω , γιατί μπορώ, γιατί θεωρώ πως είμαι καλύτερος σου και πρέπει να με αντιγράψεις δε είναι επιχείρημα.
 

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,512 μηνύματα.
Συγγνώμη παιδιά, αλλά η με το σπαθί επιβολή της ελληνικότητας για μένα είναι εγκληματική.. Το ίδιο και η με το σπαθί επιβολή οποιασδήποτε θρησκείας ή οποίου άλλου πολιτισμικού στοιχείου


Όπως είπαμε , αυτό που θεωρούμε εμείς σήμερα έγκλημα μέχρι και πριν 80 χρόνια αποτελούσε κοινή πολιτική πρακτική.



Η διαφορά του Αλεξάνδρου όμως με λοιπούς κατακτητές ήταν ότι δεν αποσκοπούσε στην υλική κατάκτηση πρωτίστως αλλά και σε εκπολιτιστικό έργο, σ αντίθεση μ άλλους ολετηρες που πέρασαν από την ιστορια( αττιλας, Τζένγκις χαν κλπ).
 

glayki

Διάσημο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 3,696 μηνύματα.
Όπως είπαμε , αυτό που θεωρούμε εμείς σήμερα έγκλημα μέχρι και πριν 80 χρόνια αποτελούσε κοινή πολιτική πρακτική.



Η διαφορά του Αλεξάνδρου όμως με λοιπούς κατακτητές ήταν ότι δεν αποσκοπούσε στην υλική κατάκτηση πρωτίστως αλλά και σε εκπολιτιστικό έργο, σ αντίθεση μ άλλους ολετηρες που πέρασαν από την ιστορια( αττιλας, Τζένγκις χαν κλπ).
Γιατί μέχρι πριν 80;μα το εκπολιτιστικό έργο συνοδεύεται από την εδαφική κατάκτηση.Ξερεις αδυνατώ να διαχειριστώ πως κάποιος αναλαμβάνει ένα τρομακτικό από άποψη κόστους, μόχθου, κινδύνων, ρίσκου αποτυχίας έναν εκπολιτισμό τέτοιου μεγέθους. Φυσικά σε μια τέτοια θεώρηση ξεκινούμε από την άποψη πως ο δικός μας πολιτισμός είναι ανώτερος, άρα θέλουμε να τον επιβάλουμε .
 
Τελευταία επεξεργασία:

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
Κια ο τουρκος ανετα μπορει να ερθει να σε γαμησει.
Κοίτα, η ερωτική συνεύρεση από Τούρκο δεν είναι κάτι που με απασχολεί γιατί αν τυχόν έρθει στην χώρα ξέρω πολύ καλά τι θα κάνω.

Εσύ από την άλλη ως ανώτερη εξελιγμένη ύπαρξη δεν ξέρω πως θα πολεμήσεις μια τέτοια φαντασίωση.
 

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 2,084 μηνύματα.
Είναι ωραίο που η συζήτηση γενικεύτηκε από την έννοια του έθνους, σε αυτή του νοήματος, αγγίζοντας πια το φιλοσοφικό επίπεδο. Αυτή πρέπει να είναι η πορεία μιας ουσιαστικής συζήτησης, άλλωστε, από το ειδικό στο γενικό. Ακολουθεί η τοποθέτησή μου, η οποία -αναγκαστικά- θα «αγγίξει» λίγο από όλα τα επίπεδα, γιατί το θέμα και οι προεκτάσεις του, πρέπει να εξεταστούν ολιστικά.

Όπως, λοιπόν, έχω αναφέρει πολλάκις, ζούμε μια παρατεταμένη απομάγευση του κόσμου (η οποία δεν τελείωσε την εποχή που τη διέκρινε ο Μαξ Βέμπερ), μια πορεία προς τον άκρατο υλισμό, αφού επιχειρούμε -σαν παγκόσμια δυτική κοινωνία- την απέκδυση από πάνω μας, όσων υπερβατικών εννοιών υπάρχουν (θρησκεία, έθνος, Θεός, ψυχή κ.λπ.) Αυτή η απέκδυση ήρθε (και) νομοτελειακά, έπειτα από όλα όσα κατάφερε ο θετικιστικός τρόπος σκέψης και η επιστήμη (όπως είπε κι ο Χάκερ, ο μέσος άνθρωπος του σήμερα, είναι σαν μικρός Θεός έναντι του μέσου ανθρώπου πριν πολλά χρόνια.)

Όπως κάθε θετικό, έτσι και το παραπάνω, ήρθε με τα αρνητικά του. Ο άνθρωπος ζει πολύ καλύτερα, αλλά για να το πετύχει αυτό, έπρεπε να πιστέψει στην τυχαιότητα, στο ότι δεν υπάρχει τίποτα πέρα από αυτά που βλέπει και νιώθει με τις πέντε του αισθήσεις, στο ότι στο τέλος της ημέρας, δεν υπάρχει νόημα. Αυτή η διαπίστωση, μια διαπίστωση ξένη από τη φύση του ανθρώπου, έφερε συνέπειες που ελάχιστοι θα μπορούσαν να διαβλέψουν (γιατί ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι κάθε εποχής, που βλέπουν πέρα από τη μύτη τους και την εποχή τους.) Ο άνθρωπος ηθελημένα πέταξε από πάνω του αυτό το υπέροχο δώρο της φύσης, το να είναι ένα ον, δηλαδή, που διαθέτει τη δυνατότητα να έχει έναν ανώτερο σκοπό ύπαρξης και έπεσε στα νύχια του νιχιλισμού. Εν ολίγοις, ο άνθρωπος θυσίασε την ψυχή του.

Η προηγούμενη, βαρύγδουπη δήλωση, θεωρώ ότι ισχύει, αν εξεταστεί ψύχραιμα. Ζούμε, πέρα από την προαναφερθείσα παρατεταμένη απομάγευση του κόσμου, μια ισοπέδωση όλων των εννοιών και την ανταλλαγή τους με νέες, μηδενιστικές. Ο παλιός, αληθινός δεξιός, έχει πολλά κοινά με τον παλιό, αληθινό αριστερό. Αμφότεροι πολεμήθηκαν και πολεμούνται από τον καπιταλισμό και την παγκοσμιοποίηση, που -στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας αγοράς- προπαγανδίζουν ολημερίς και ολονυχτίς πως δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των ανθρώπων, όλοι είναι ίδιοι ασχέτως έθνους, φυλής, φύλου κ.λπ. Αυτές οι ισοπεδωτικές και μηδενιστικές «ιδεολογικές καραμέλες» στόχο είχαν -υποτίθεται- την επίτευξη της παγκόσμιας αρμονίας, ουσιαστικά, όμως, σκοπός τους ήταν η αλλοτρίωση του ανθρώπου. Άνθρωπος που δεν πιστεύει ότι ανήκει κάπου (παρά μόνο σε μια αόριστη «ανθρωπότητα») είναι πολύ πιο εύκολο να χειραγωγηθεί και να ελεγχθεί. Αυτή η αλλοτρίωση, λοιπόν, έφερε μοναξιά. Άρα ο άνθρωπος θυσίασε την ψυχή του, τόσο κυριολεκτικά (άρνηση από την επιστήμη της ύπαρξης της ψυχής) όσο και μεταφορικά (η απώλεια του νοήματος έφερε πάρα πολλά ψυχολογικά προβλήματα και την απώλεια της ευτυχίας.)

Ξεχνάνε, όμως, ότι η έννοια του νοήματος, που με τόση ευκολία χαρακτηρίζουν ως κατασκευασμένη από τον άνθρωπο για να την παλέψει στη ζωή του (να το πω λαϊκά), αποτέλεσε έναν από τους κυριότερους προβληματισμούς και πεδία σκέψης των φιλόσοφων διαχρονικά. Αλλά, τι είναι όλα αυτά τα φωτισμένα μυαλά μπροστά στον σημερινό άνθρωπο, που τα ξέρει όλα και τόσο αφοριστικά καταλήγει σε διαπιστώσεις του στιλ «δεν υπάρχει τίποτα, όλα είναι τυχαιότητα»; Ακριβώς, λοιπόν, για αυτόν τον λόγο, επειδή πολλοί άνθρωποι έχουν υιοθετήσει πλήρως το αφήγημα της σύγχρονης εποχής -είτε γιατί δεν διαθέτουν κριτική σκέψη είτε γιατί ο κοινωνικός κομφορμισμός τους επιτάσσει να ακολουθήσουν το ρεύμα της εποχής είτε ενός συνδυασμού αυτών, κατέληξαν σε μίζερα και ισοπεδωτικά συμπεράσματα για τον κόσμο-, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους ακολουθήσουμε και οι υπόλοιποι.

Βλέπετε που οδηγεί το να χάφτει κάποιος άνθρωπος την όποια ιδεολογική ανοησία του σερβίρει το αφήγημα της εποχής του. Οδηγεί, όχι μόνο στην άρνηση της αλήθειας, αλλά και στην απόρριψη της ίδιας της πραγματικότητας, ώστε να βολεύει στα ιδεολογήματά μας. Στον μεσαίωνα, για παράδειγμα, πολεμήθηκε η άποψη ότι η γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο, τώρα πολεμάται η άποψη ότι υπάρχουν δύο φύλα. Οπότε, αφού όλοι βλέπουμε την κατάσταση των ανθρώπων που πιστεύουν σε τέτοια πράγματα (μιζέρια, μισανθρωπιά, αρνητικότητα κοκ) και προφανώς είναι κάτι το οποίο θέλουμε να αποφύγουμε, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αναζητάμε πάντα την αλήθεια, να μην παρατηρούμε αδιάφορα τα όσα παρανοϊκά θέλουν να μας επιβάλλουν και -το κυριότερο- να μην φοβόμαστε ότι, αν πούμε την αλήθεια θα γίνουμε μη αποδεκτοί κοινωνικά. Ας γίνουμε.

Το σπουδαιότερο είναι να διατηρήσουμε τη φλόγα μέσα μας (όσοι την έχουμε) και να την κάνουμε φωτιά. Και όσοι δεν την έχουνε να ανάψουνε τη φλόγα. Κι αυτή η φλόγα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς νόημα. Γιατί, θα έρθει η στιγμή (είναι πολύ κοντά) να παλέψουμε για αυτό που είχε προειδοποιήσει ο Chesterton:

"[Αύριο] θα χρειαστεί να ανάψουμε φωτιές για να αποδείξουμε ότι δύο και δύο κάνουν τέσσερα. Να τραβήξουμε το ξίφος για να αποδείξουμε ότι τα φύλλα είναι πράσινα..."
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 126033

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Επειδή είδα ότι μερικοί έβαλαν την Ελλάδα και μόνο στον thread αυτό έχω να πω ότι η αγάπη για το Έθνος υπάρχει πολύ ισχυρότερη σε άλλες χώρες σε σχέση με την Ελλάδα. Στις ΗΠΑ οι Αμερικανοί αγαπούν τόσο πολύ την χώρα τους που υπάρχουν σημαίες παντού, η ημέρα της ανεξαρτησίας είναι ένα γεγονός που συγκινεί όλους τους Αμερικανούς πολίτες ενώ υπάρχει η πεποίθηση οτι η Αμερική είναι πάνω από όλα. Το ίδιο γίνεται και στην Βρετανία όπου στο Λονδίνο και άλλες μεγάλες πόλεις έχουν χιλιάδες Βρετανικές σημαίες στους δρόμους, τα τρόφιμα στα supermarket που έχουν παραχθεί εγχώρια έχουν πάνω το Union Jack ενώ η μεγάλη αγάπη προς διαφορά έθιμα δείχνει ότι είναι ένας υπερήφανος λαός.

Αυτά τα λέω καθώς μερικό θεωρείτε ότι είναι κακό να αγαπάμε την χώρα μας και πρέπει να πούμε ότι είμαστε όλοι το ίδιο. Είναι αστείο μερικοί να στοχοποιείτε άτομα με τον όρο «Εθνικιστής» επειδή λέει ότι νιώθει μια επιπλέον αγάπη για το μέρος που γεννήθηκε και μεγάλωσε μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνεί με τις δικές σας παγκοσμιοποιημένες απόψεις και βλέψεις. Ευτυχώς τα κράτη και τα Έθνη είναι από τις λίγες έννοιες που θα συνεχίσουν να υπάρχουν κάνοντας στην άκρη τις ιδέες μερικών ακραίων που νομίζουν ότι η σωτηρία του πλανήτη θα έρθει με το να είμαστε όλοι μια μάζα.
Εδω εχει να κανει με την αξια της συνασθηματικης διασυνδεσης οσο αφορα τις ανθρωπινες υπαρξεις και τα βιωματα αυτων , εφοσον αναγκαστηκαν να εγκαταλειψουν την πατριδα τους (αυτη τους αναγκασε ) και πολυ περισσοτερο τα συγγενικά και φιλικα τους πρόσωπα ..

Μιλαμε για μια τελειως διαφορετικη οπτικη πλευρα και αν μιλησεις περισσοτερο με ενα απο αυτους θα αντιληφθεις πως μιλουν για τα βιωματα τους και οχι για το εθνος οπως το παρουσιαζεις ..

Κανενας απο ολους αυτους αν μπορουσε δεν θα εφευγε.
Αν αγαπουσε πραγματικα το εθνος ,την Ελλαδα θα εμενε και θα αγωνιζοταν ..Αυτη ειναι πραγματικη αγαπη !

Μεσα απο την στηριξη των προιοντων,την τήρηση ηθη εθιμων ελοχευει στο να μην διασπαστει τελειως ο συναισθηματικος του δεσμος με τις ριζες του(βιωματα -ανθρωποι ) ωστε να μην νιωθουν ανασφαλεια .

Δεν ειναι τυχαιο ανθρωποι που πλεον δεν υπαρχει κανενας εν ζωη στην πατριδα τους κοβουν καθε ειδους επαφη και μαλιστα δεν θελουν καν να την επισκεπτοπνται εφοσον πλεον ολες αυτες οι μνημες τους πονανε ..Οι ριζες ,οι ανθρωποι δηλαδη δεν υπαρχουν εν ζωη ...
Αν πραγματικα αγαπουσαν την Ελλαδα δεν θα την ειχαν συνδεση μονο με την πλευρα που ανεφερα !
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,656 μηνύματα.
Εδω εχει να κανει με την αξια της συνασθηματικης διασυνδεσης οσο αφορα τις ανθρωπινες υπαρξεις και τα βιωματα αυτων , εφοσον αναγκαστηκαν να εγκαταλειψουν την πατριδα τους (αυτη τους αναγκασε ) και πολυ περισσοτερο τα συγγενικά και φιλικα τους πρόσωπα ..

Μιλαμε για μια τελειως διαφορετικη οπτικη πλευρα και αν μιλησεις περισσοτερο με ενα απο αυτους θα αντιληφθεις πως μιλουν για τα βιωματα τους και οχι για το εθνος οπως το παρουσιαζεις ..

Κανενας απο ολους αυτους αν μπορουσε δεν θα εφευγε.
Αν αγαπουσε πραγματικα το εθνος ,την Ελλαδα θα εμενε και θα αγωνιζοταν ..Αυτη ειναι πραγματικη αγαπη !

Μεσα απο την στηριξη των προιοντων,την τήρηση ηθη εθιμων ελοχευει στο να μην διασπαστει τελειως ο συναισθηματικος του δεσμος με τις ριζες του(βιωματα -ανθρωποι ) ωστε να μην νιωθουν ανασφαλεια .

Δεν ειναι τυχαιο ανθρωποι που πλεον δεν υπαρχει κανενας εν ζωη στην πατριδα τους κοβουν καθε ειδους επαφη και μαλιστα δεν θελουν καν να την επισκεπτοπνται εφοσον πλεον ολες αυτες οι μνημες τους πονανε ..Οι ριζες ,οι ανθρωποι δηλαδη δεν υπαρχουν εν ζωη ...
Αν πραγματικα αγαπουσαν την Ελλαδα δεν θα την ειχαν συνδεση μονο με την πλευρα που ανεφερα !

Όσο και αν αγαπάς την χώρα σου όταν σου δίνει 900 και 1.000€ τότε φεύγεις ώστε να ζήσεις εσύ καλύτερα καθώς η ζωή είναι μικρή και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες που φεύγουν ξεχνούν την Ελλάδα, ισα ισα τα εκατοντάδες Greek towns και εστιατόρια που υπάρχουν σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Βρετανία και Γερμανία δείχνουν το αντίθετο πιστεύω.
 

glayki

Διάσημο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 3,696 μηνύματα.
Εδω εχει να κανει με την αξια της συνασθηματικης διασυνδεσης οσο αφορα τις ανθρωπινες υπαρξεις και τα βιωματα αυτων , εφοσον αναγκαστηκαν να εγκαταλειψουν την πατριδα τους (αυτη τους αναγκασε ) και πολυ περισσοτερο τα συγγενικά και φιλικα τους πρόσωπα ..

Μιλαμε για μια τελειως διαφορετικη οπτικη πλευρα και αν μιλησεις περισσοτερο με ενα απο αυτους θα αντιληφθεις πως μιλουν για τα βιωματα τους και οχι για το εθνος οπως το παρουσιαζεις ..

Κανενας απο ολους αυτους αν μπορουσε δεν θα εφευγε.
Αν αγαπουσε πραγματικα το εθνος ,την Ελλαδα θα εμενε και θα αγωνιζοταν ..Αυτη ειναι πραγματικη αγαπη !

Μεσα απο την στηριξη των προιοντων,την τήρηση ηθη εθιμων ελοχευει στο να μην διασπαστει τελειως ο συναισθηματικος του δεσμος με τις ριζες του(βιωματα -ανθρωποι ) ωστε να μην νιωθουν ανασφαλεια .

Δεν ειναι τυχαιο ανθρωποι που πλεον δεν υπαρχει κανενας εν ζωη στην πατριδα τους κοβουν καθε ειδους επαφη και μαλιστα δεν θελουν καν να την επισκεπτοπνται εφοσον πλεον ολες αυτες οι μνημες τους πονανε ..Οι ριζες ,οι ανθρωποι δηλαδη δεν υπαρχουν εν ζωη ...
Αν πραγματικα αγαπουσαν την Ελλαδα δεν θα την ειχαν συνδεση μονο με την πλευρα που ανεφερα !
Θα μπορούσες ποτέ να πεις στα χιλιάδες άνεργα παιδιά με αυξημένα προσόντα που φυτοζωουν ή ετεροαπασχολουνται για μισθούς που δεν τους εξασφαλίζουν ούτε τα απαραίτητα για να υποστηρίξουν αυτόνομη διαβίωση ,να μείνουν στην χώρα από αγάπη για το έθνος ; no way.. Το ζήτημα είναι όπου και να βρεθούν να μην απεμπολησουν τις ρίζες τους.
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,501 μηνύματα.
Κοίτα, η ερωτική συνεύρεση από Τούρκο δεν είναι κάτι που με απασχολεί γιατί αν τυχόν έρθει στην χώρα ξέρω πολύ καλά τι θα κάνω.
Εδώ ανατινάσσεται πολεμικός εξοπλισμός σε καιρό ειρήνης μέσα στη χώρα και χάνονται δεκάδες πολεμικά ελικόπτερα και γενικά πάει τρενο η φάση.
Νύχτα θα ρθει ο Τούρκος και πολύ πιθανόν δεν θα κάνεις τίποτα απολύτως όπως και όλοι μας δηλαδή, καθώς ούτε για άμυνα δεν κάνει ο στρατός και ο εξοπλισμός της χώρας, ενω οι Τούρκοι είναι πάρα πολύ μπροστά σε πολεμικό εξοπλισμό.
Just saying γιατι επι το πλείστον θα προσπαθήσεις να αμυνθείς με το εθνικό σου φρόνημα που φυσικά και δεν θα σε προστατέψει όταν ο άλλος θα σε διαλύσει.
Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια, το ξέρουμε και απλά απευχόμαστε να συμβεί κάτι τέτοιο γιατι είμαστε πραγματικά στο έλεος του θεού.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,656 μηνύματα.
Εδώ ανατινάσσεται πολεμικός εξοπλισμός σε καιρό ειρήνης μέσα στη χώρα και χάνονται δεκάδες πολεμικά ελικόπτερα και γενικά πάει τρενο η φάση.
Νύχτα θα ρθει ο Τούρκος και πολύ πιθανόν δεν θα κάνεις τίποτα απολύτως όπως και όλοι μας δηλαδή, καθώς ούτε για άμυνα δεν κάνει ο στρατός και ο εξοπλισμός της χώρας, ενω οι Τούρκοι είναι πάρα πολύ μπροστά σε πολεμικό εξοπλισμό.
Just saying γιατι επι το πλείστον θα προσπαθήσεις να αμυνθείς με το εθνικό σου φρόνημα που φυσικά και δεν θα σε προστατέψει όταν ο άλλος θα σε διαλύσει.
Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια, το ξέρουμε και απλά απευχόμαστε να συμβεί κάτι τέτοιο γιατι είμαστε πραγματικά στο έλεος του θεού.
Συγγνώμη που σου το λέω αλλά δεν ισχύουν αυτά που λες. Η Τουρκία δεν είναι πολύ πιο μπροστά σε σχέση με την Ελλάδα στο σύνολο της δύναμης καθώς οι Έλληνες έχουν πολύ καλύτερους/ έμπειρους πιλότους και καλύτερο ναυτικό σε σχέση με την Τουρκία. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι κάθε φορά που γίνεται παραβίαση οι Έλληνες πιλότοι αναχαιτίζουν εύκολα τους Τούρκους και μάλιστα τους πάνε τρένο πολλές φορές. Μην ξεχνάμε ότι η πρόσφατη επιχείρηση της Τουρκίας σε χώρες όπως η Συρια δεν πήγε καθόλου καλά, μιλάμε για μια χώρα που δεν έχει τον εξοπλισμό της Ελλάδας.

Αρα το να βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα του τύπου είμαστε στο «έλεος της Τουρκίας» χωρίς να έχουμε επαφή με την πραγματικότητα δεν οφελεί κάπου. Να σου θυμίσω πόσες δυνατές χώρες έχασαν από χώρες που δεν ήταν τίποτα μπροστά τους;; Θυμάσαι την ήττα των ΗΠΑ στο Βιετνάμ;; Βλέπεις τι γίνεται στην Ουκρανία τώρα όπου η Ρωσία δεν μπορεί να τελειώσει τον πόλεμο;;
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,501 μηνύματα.
Κι όμως έχει.

Βλέπεις τι γίνεται στην Ουκρανία τώρα όπου η Ρωσία δεν μπορεί να τελειώσει τον πόλεμο;;
Η αποδυνάμωση του Πούτιν δεν αφορά την ισχυρότερη δύναμη της Ουκρανίας έναντί του, ούτε καν την διάσωση της Ουκρανίας (προφανώς!) , αλλά συμφέροντα των ΗΠΑ και καλό θα ήταν να ψάξεις τι έγινε και γίνεται ακριβώς γιατί έχει και θα έχει ενδιαφέρον στην παγκόσμια σκηνή και για τα επόμενα χρόνια που όσο και να εύχομαι να μην το ζήσουμε, μάλλον είναι αναπόφευκτο.
 

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,512 μηνύματα.
Γιατί μέχρι πριν 80;μα το εκπολιτιστικό έργο συνοδεύεται από την εδαφική κατάκτηση.Ξερεις αδυνατώ να διαχειριστώ πως κάποιος αναλαμβάνει ένα τρομακτικό από άποψη κόστους, μόχθου, κινδύνων, ρίσκου αποτυχίας έναν εκπολιτισμό τέτοιου μεγέθους. Φυσικά σε μια τέτοια θεώρηση ξεκινούμε από την άποψη πως ο δικός μας πολιτισμός είναι ανώτερος, άρα θέλουμε να τον επιβάλουμε .

Βλέπεις ν αποτελεί κοινή και συχνή πρακτική να εισβάλλεις σε ξένες χώρες το 2023, τουλάχιστον στην Δύση; Οχι.
Εκπολιτιστικό έργο έχουμε και σε περιόδους ειρήνης, βλ σήμερα επιβολή αμερικανικής κουλτούρας στην ευρωπαική Δύση.

Το οτι αδυνατείς εσύ προσωπικά να το καταλάβεις ακριβώς ή δεν μπορείς να εξηγήσεις τα κίνητρα των ανθρώπων που έδρασαν τότε, είναι δική σου υπόθεση. Διότι οι πηγές που έχουμε μιλάνε ξεκάθαρη γλώσσα, ενώ τα κίνητρα απο πρόσωπο σε πρόσωπο ήταν και είναι σαφώς διαφορετικά, τόσο στην αρχαιότητα όσο και για τον σημερινό κόσμο. Εξ άλλου, το έργο του Αλεξάνδρου δεν έχει ανάλογο στην ανθρώπινη ιστορία, μιλάμε για ένα γεγονός και μια πραγματικότητα που ανήκει στην εξαίρεση της ανθρώπινης πορείας στον πλανήτη.

Ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός ήταν μακράν ανώτερος- κυρίως απο πνευματική άποψη- απο πολλούς πολιτισμούς, την εποχή εκείνη.
 

glayki

Διάσημο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 3,696 μηνύματα.
Βλέπεις ν αποτελεί κοινή και συχνή πρακτική να εισβάλλεις σε ξένες χώρες το 2023, τουλάχιστον στην Δύση; Οχι.
Εκπολιτιστικό έργο έχουμε και σε περιόδους ειρήνης, βλ σήμερα επιβολή αμερικανικής κουλτούρας στην ευρωπαική Δύση.

Το οτι αδυνατείς εσύ προσωπικά να το καταλάβεις ακριβώς ή δεν μπορείς να εξηγήσεις τα κίνητρα των ανθρώπων που έδρασαν τότε, είναι δική σου υπόθεση. Διότι οι πηγές που έχουμε μιλάνε ξεκάθαρη γλώσσα, ενώ τα κίνητρα απο πρόσωπο σε πρόσωπο ήταν και είναι σαφώς διαφορετικά, τόσο στην αρχαιότητα όσο και για τον σημερινό κόσμο. Εξ άλλου, το έργο του Αλεξάνδρου δεν έχει ανάλογο στην ανθρώπινη ιστορία, μιλάμε για ένα γεγονός και μια πραγματικότητα που ανήκει στην εξαίρεση της ανθρώπινης πορείας στον πλανήτη.

Ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός ήταν μακράν ανώτερος- κυρίως απο πνευματική άποψη- απο πολλούς πολιτισμούς, την εποχή εκείνη.
Η αμερικανοποιηση της Ευρωπαϊκής Δύσης δεν αποτελεί εκ πολιτιστικό έργο.. Πιο πολυ ως εμπορευματοποιημενη διάδοση συγκεκριμένων τάσεων / εθίμων θα έλεγα ( βλέπε Halloween) ή διάθεση μιμητισμου από μέρους μας ξενόφερτων τάσεων
 

Guest 126033

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Όσο και αν αγαπάς την χώρα σου όταν σου δίνει 900 και 1.000€ τότε φεύγεις ώστε να ζήσεις εσύ καλύτερα καθώς η ζωή είναι μικρή και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες που φεύγουν ξεχνούν την Ελλάδα, ισα ισα τα εκατοντάδες Greek towns και εστιατόρια που υπάρχουν σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Βρετανία και Γερμανία δείχνουν το αντίθετο πιστεύω.
Με το ιδιο σκεπτικο σε περιοδο πολεμου ο καθενας θα γινοταν λιποτακτης ..
Αντιλαμβανεσαι τον τροπο που το εθεσα ?
Μαλλον οχι καλε μου , εξου και το παραδειγμα μου μηπως γινω περισσοτερο κατανοητη !

Σαφεστατα και δεν εκρινα την πραξη ισα ισα επικροτώ ,αλλα δεν μπορουμε να μιλαμε για Εθνικη αγαπη οταν βαζεις αυτο τον παράγοντα μεσα ..

Επιμενω Φωτη μου ,γιατι προσεγγίζεις με τελειως διαφορετική πλευρα την εννοια Αγαπω την Πατριδα μου ..

Η αγαπη που λες περιλαμβανει το συνασιθηματικο δεσιμο με τους ανθρωπους και τα βιωματα τους ,τις ριζες του ..Ο ανθρωπος εχεις την αναγκη ¨του ανηκω ¨καπου ωστε να αισθανεται ασφαλεια ..

Οταν λοιπον μιλαμε για πραγματικη εθνικη αγαπη ,μιλαμε οτι μενω στην πατριδα και μαχομαι γι αυτη με οποιοδηποτε προσωπικο κοστος ..Οποιαδηποτε αλλη μορφη αγαπης περιλαμβανει τον συνασιθηματικο δεσμο μεσα .

Λεπτη γραμμη αλλα οφειλουμε να ειμαστε αντικειμενικοι εφοσον θίγετε ενα τοσο σοβαρο ζητημα .

Και εγω και εσυ και ολοι μας θα φευγαμε υπο αυτες τις συνθηκες γιατι πολύ απλα αγαπαμε περισσοτερο τον εαυτο μας και οχι την πατριδα :)

Ενα ατομο εχω ικανο εδω μεσα απο τα γραφόμενα του να μεινει εδω με οποιοδηποτε κοστος ...τον @giannhs2001 ολοι οι αλλοι ακομα και αυτοι που ειναι εξω (οι περισσοτεροι )τον ευατο μας-τους αγαπαμε και θελουμε μεσα απο αυτα που προανεφερα να ενισχυουμε την αναγκη ¨του ανηκω ¨ και της συναισθηματικης μας καλυψης !
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,268 μηνύματα.
Δεν μιλάμε για εδαφικές ή υλικές κατακτήσεις μόνο.


Ο Αλέξανδρος ήταν βαθιά μορφωμένος και οι εδαφικές κατακτήσεις του έφεραν ένα ισχυρό πολιτιστικό ρεύμα και τεράστιες αλλαγες στην καθημερινότητα των τότε ανθρώπων αλλά και μετέπειτα, μ επιρροή για εκατοντάδες χρόνια.
Ε μα προφανώς εφόσον τότε οι άνθρωποι ήταν απολίτιστοι κάποιος θα τους εκπολίτευε. Τότε ήταν κατόρθωμα, τώρα δεν είναι εκτός αν πας και εκπολιτεύσεις καμιά φυλή της Αφρικής.
 

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Η προηγούμενη, βαρύγδουπη δήλωση, θεωρώ ότι ισχύει, αν εξεταστεί ψύχραιμα. Ζούμε, πέρα από την προαναφερθείσα παρατεταμένη απομάγευση του κόσμου, μια ισοπέδωση όλων των εννοιών και την ανταλλαγή τους με νέες, μηδενιστικές. Ο παλιός, αληθινός δεξιός, έχει πολλά κοινά με τον παλιό, αληθινό αριστερό. Αμφότεροι πολεμήθηκαν και πολεμούνται από τον καπιταλισμό και την παγκοσμιοποίηση, που -στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας αγοράς- προπαγανδίζουν ολημερίς και ολονυχτίς πως δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των ανθρώπων, όλοι είναι ίδιοι ασχέτως έθνους, φυλής, φύλου κ.λπ. Αυτές οι ισοπεδωτικές και μηδενιστικές «ιδεολογικές καραμέλες» στόχο είχαν -υποτίθεται- την επίτευξη της παγκόσμιας αρμονίας, ουσιαστικά, όμως, σκοπός τους ήταν η αλλοτρίωση του ανθρώπου. Άνθρωπος που δεν πιστεύει ότι ανήκει κάπου (παρά μόνο σε μια αόριστη «ανθρωπότητα») είναι πολύ πιο εύκολο να χειραγωγηθεί και να ελεγχθεί. Αυτή η αλλοτρίωση, λοιπόν, έφερε μοναξιά. Άρα ο άνθρωπος θυσίασε την ψυχή του, τόσο κυριολεκτικά (άρνηση από την επιστήμη της ύπαρξης της ψυχής) όσο και μεταφορικά (η απώλεια του νοήματος έφερε πάρα πολλά ψυχολογικά προβλήματα και την απώλεια της ευτυχίας.)


Όπως είπες ότι η εμμονή με LGBT αποπροσανατολίζει από τα προβλήματα και διασπά το εργατικό κίνημα, έτσι και η εμμονή με τα έθνη και την πατρίδα κάνει το ίδιο πράγμα. Οπότε η αριστερά καλά κάνει και τα ''ισοπεδώνει'', είναι πιο συνεπές να το κάνει .
 

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,512 μηνύματα.
τότε οι άνθρωποι ήταν απολίτιστοι κάποιος θα τους εκπολίτευε.

Είσαι τόσο σίγουρη γι αυτό; Φτάνει να κοιτάξεις δίπλα σου μερικές φορές για να δείς οτι αυτό δεν ισχύει παντα.
 

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 2,084 μηνύματα.
Όπως είπες ότι η εμμονή με LGBT αποπροσανατολίζει από τα προβλήματα και διασπά το εργατικό κίνημα, έτσι και η εμμονή με τα έθνη και την πατρίδα κάνει το ίδιο πράγμα. Οπότε η αριστερά καλά κάνει και τα ''ισοπεδώνει'', είναι πιο συνεπές να το κάνει .
Η εμμονή σαφώς και είναι λάθος. Δεν μιλάω για εμμονή, αλλά για απόδοση νοήματος σε υπερβατικές -κατά κύριο λόγο- έννοιες. Αυτό ήταν και το νόημα το κειμένου μου.
 

taketrance

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο taketrance αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,036 μηνύματα.
Ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία wants you to hold her beer και όχι, ΔΕΝ ήταν Ρωμαίοι το γένος (που και αυτοί ελληνοποιήθηκαν και δια της Ρώμης συνεχίστηκε η διαχρονική επίδρασή μας στην ιστορία), ήταν Έλληνες το γένος Ρωμαίοι πολίτες.

Το πιο απλό: Το πηρούνι με το οποίο τρως, βυζαντινή πριγκήπισσα το πήγε στη Βενετία κι απο κει το έμαθε όλη η Δύση.

Για να μη μιλήσουμε για τις σχολές στην Κωνσταντινούπολη, που στην οποία όχι μόνο ΔΕΝ ΜΙΣΟΥΣΑΝ τους Αρχαίους αλλά τους εδιδάσκοντο και έσωζαν τα έργα τους.

Μέχρι το 1453 πρόσφερε το Βυζάντιο στον Κόσμο βλεπε Πλήθων Γεμιστός και αναβίωση του Πλατωνισμού και προσφορά στην Αναγέννηση. Περνούσαν οι Δυτικοί Σταυροφόροι από την Πόλη το 1080 και έχασκε το στόμα τους από τα αγάλματα (ως και της Άρτεμης αν θυμάμαι καλά), τις άπειρες εκκλησίες και τα πλούτη της.
Ωραία, ποια είναι η μεγάλη συμβολή τα τελευταία 600 χρόνια τότε. Επειδή αναφέρθηκε πως η ιστορία μας είναι ιδιαίτερη «διαχρονικά», εκεί εστιάζω.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αν δουλεύεις δεν είναι 100% βέβαιο οτι κάνεις κάτι καλό. Εγώ το βλέπω λίγο αλλιώς. Αν πληρώνεις Φ.Π.Α :laugh:
Ναι οκ, αν είσαι νταβατζής δε συμβάλλεις ιδιαίτερα.
 

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,512 μηνύματα.
Ωραία, ποια είναι η μεγάλη συμβολή τα τελευταία 600 χρόνια τότε. Επειδή αναφέρθηκε πως η ιστορία μας είναι ιδιαίτερη «διαχρονικά», εκεί εστιάζω.
[

Oι αξίες αυτές είναι διαχρονικές. Εξαιρείται βεβαια ο ραγιαδισμός και ο μητσοτακισμός και λοιπα βρωμερα νεοελληνικα φαινομενα.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top