amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.410 μηνύματα.

20-03-24

14:58
Όταν πραγματικά με νύχια και με δόντια προσπαθείς να βγάλεις απο τη μύγα ξίγκι ώστε να στριμώξεις μια στάλα αηδίας που στα μάτια σου μοιάζει επιχείρημα.Προσπαθεί ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της νδ να μειώσει την Καρυστιανού. Μπράβο πάντως στην νδ, δείχνουν πόσο αξία δίνουν στις γυναίκες, έχουμε μια συγκροτημένη γυναίκα η οποία μάχεται και κάνουν ό,τι μπορούν για να τη μειώσουν.
View attachment 130882
Τι να πει κανείς για αυτή τη γυναίκα; Τι να βρεί κανείς να πεί χωρίς να επιστρατεύσει τέτοια φθηνά και επαίσχυντα σκουπίδια για points;
Δεν τους αδικώ.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.972 μηνύματα.

20-03-24

15:01
Λες πράγματι να έγινε νοθεία;Η «νίκη» του Biden αποτελεί ένα μελανό σημείο στην ιστορία των ΗΠΑ δυστυχώς. Ακόμα θυμάμαι το γεγονός ότι τάχα ο Trump δεν πήρε ούτε μια ψήφο στις επιστολικές με αποτέλεσμα να χάσει 4 πολιτείες.
Lancelot
Περιβόητο μέλος
Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.

20-03-24

15:33
Ξεκίνησαν τα λαμογια της ΝΔ.
www.capital.gr

Μ. Καρυστιανού: Κανένα κόμμα δεν μου ζήτησε να κατέβω μαζί του - Αυτά τα λέει η ΝΔ
Τι δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων "Τέμπη 2023".
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.081 μηνύματα.

20-03-24

15:51
Προσπαθεί ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της νδ να μειώσει την Καρυστιανού. Μπράβο πάντως στην νδ, δείχνουν πόσο αξία δίνουν στις γυναίκες, έχουμε μια συγκροτημένη γυναίκα η οποία μάχεται και κάνουν ό,τι μπορούν για να τη μειώσουν.
View attachment 130882
Τα γνωστά bots των social media (και ειδικά του twitter που είναι η φωλιά τους). Σε θέλουν σιωπηλό. Να κάθεσαι να φοράς μαύρα, να μην μιλάς, να δέχεσαι το εκάστοτε αφήγημα που παίζουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τα ελεγχόμενα δικαστήρια και να λες και ευχαριστώ που η εκάστοτε επιτροπή βρίσκει τη λύση (στη προκειμένη έφταιγε ο μπάρμπας με τον μοχλό). Τα μικρά έντομα να κολλάνε στον ιστό του νόμου και τα μεγάλα να παίρνουν και να τον κομματιάζουν οπότε θέλουν.
Η Καρυστιανού πραγματικά πονάει γιατί ο,τι κάνει το κάνει ακομμάτιστα, μόνη της με κίνητρο την αγάπη για την αδικοχαμένη κόρη της και τα υπόλοιπα παιδιά που χάθηκαν έτσι. Δεν τους βγαίνει το αφήγημα το ότι μπήκε σε κάποιο αντίπαλο κόμμα να ρίξουν χολή πως πολιτικοποιείται πάνω στο θάνατο της κόρης της, οπότε γίνονται ακόμα πιο γελοίοι.
Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.787 μηνύματα.

20-03-24

16:15
Όταν έχεις λερωμένη τη φωλιά σου έτσι είναι. Αποπροσανατολίζεις το θέμα και λες χαζομάρες μπας και πείσεις κανέναν ότι εσύ (το εσύ για αυτούς πάει, όχι για σένα) έχεις δίκιο.Προσπαθεί ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της νδ να μειώσει την Καρυστιανού. Μπράβο πάντως στην νδ, δείχνουν πόσο αξία δίνουν στις γυναίκες, έχουμε μια συγκροτημένη γυναίκα η οποία μάχεται και κάνουν ό,τι μπορούν για να τη μειώσουν.
View attachment 130882
Πάντως το ότι πάνε να κομματοποιήσουν ΚΑΙ αυτό το γεγονός με ξεπερνά πραγματικά.
Memetchi
Διάσημο μέλος
Ο Memetchi αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 2.316 μηνύματα.

20-03-24

16:17
Προσπαθεί ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της νδ να μειώσει την Καρυστιανού. Μπράβο πάντως στην νδ, δείχνουν πόσο αξία δίνουν στις γυναίκες, έχουμε μια συγκροτημένη γυναίκα η οποία μάχεται και κάνουν ό,τι μπορούν για να τη μειώσουν.
View attachment 130882
Το ίδιο μποτ είναι. Ο,τι συμφέρει κάθε φορά.
Συνημμένα
juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

20-03-24

16:23
Τι έγινε; Τον κατηγόρησε για Τραμπικό;
www.protothema.gr
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Γιατί έσπρωξε ο Ράμα τη δημοσιογράφο: Η ερώτηση για τον γαμπρό του Τραμπ και τις επενδύσεις $1 δισ. στην Αλβανία
Δείτε τι σχεδιάζει να κάνει στο νησί Σαζάν ο Κούσνερ - Σάλος στη γειτονική χώρα από την χειρονομία του Αλβανού πρωθυπουργού

20-03-24

17:46
Καλό θα ήταν να μην ενταχθεί σε κάποιο για να μείνει αμόλυντη στη συνείδηση του κόσμου. Εκφράζει πολύ κόσμο, καλό θα ήταν να μην ταυτιστεί με κάποιο κόμμα.Τα γνωστά bots των social media (και ειδικά του twitter που είναι η φωλιά τους). Σε θέλουν σιωπηλό. Να κάθεσαι να φοράς μαύρα, να μην μιλάς, να δέχεσαι το εκάστοτε αφήγημα που παίζουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τα ελεγχόμενα δικαστήρια και να λες και ευχαριστώ που η εκάστοτε επιτροπή βρίσκει τη λύση (στη προκειμένη έφταιγε ο μπάρμπας με τον μοχλό). Τα μικρά έντομα να κολλάνε στον ιστό του νόμου και τα μεγάλα να παίρνουν και να τον κομματιάζουν οπότε θέλουν.
Η Καρυστιανού πραγματικά πονάει γιατί ο,τι κάνει το κάνει ακομμάτιστα, μόνη της με κίνητρο την αγάπη για την αδικοχαμένη κόρη της και τα υπόλοιπα παιδιά που χάθηκαν έτσι. Δεν τους βγαίνει το αφήγημα το ότι μπήκε σε κάποιο αντίπαλο κόμμα να ρίξουν χολή πως πολιτικοποιείται πάνω στο θάνατο της κόρης της, οπότε γίνονται ακόμα πιο γελοίοι.
Αλλά και να επιλέξει να κατεβεί σε κάποιο, ο αγώνας της μετράει οπότε εντάξει
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.081 μηνύματα.

20-03-24

20:07
Και ποιο να επιλέξει; Ένα από τα καλλίτερα συνθήματα που λέγαμε στις πορείες πέρυσι όταν έγινε ήταν "ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΌ ΈΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ". Να ενταχθεί στους άλλους δύο συνενόχους;Καλό θα ήταν να μην ενταχθεί σε κάποιο για να μείνει αμόλυντη στη συνείδηση του κόσμου. Εκφράζει πολύ κόσμο, καλό θα ήταν να μην ταυτιστεί με κάποιο κόμμα.
Αλλά και να επιλέξει να κατεβεί σε κάποιο, ο αγώνας της μετράει οπότε εντάξει
Την προτιμώ αμόλυντη όπως είναι.
juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.
juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

24-03-24

09:44

Νίκος Δήμου: Είμαι σχεδόν 90 ετών και «τα λέω» ακόμα
Βιβλίο - Νίκος Δήμου: Συνέντευξη με τον συγγραφέα για το νέο του βιβλίο «Η αντίσταση στον Δαρβίνο και άλλα 13 ετερόδοξα κείμενα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.
back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.702 μηνύματα.

24-03-24

14:08
Για να φτάσει ο μέσος μισθός τον μέσο μισθό της ΕΕ του οποίου το 2022 ήταν στο 68% θα χρειαστούμε 10 χρόνια υπο την προυπόθεση ότι σε αυτή την δεκαετία δεν θα έχουμε κάποια άλλη κρίση ώστε ο μέσος μισθός να μπορεί να αυξάνεται 3% τον χρόνο σε μέσο όρο.
Για να μπορέσει να γίνει αυτό πρέπει να βελτιωθεί η παραγωγικότητα της εργασίας η οποία είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με τον μέσο όρο. Και πως να μην είναι όταν οι περισσότερες δουλειές είναι χαμηλής ειδίκευσης(εστίαση, τουρισμός, λιανεμπόριο κλπ) ή γενικά δεν αξιοποιούμε την τεχνολογία(πχ οι περισσότεροι αγρότες ακόμα καλλιεργούν όπως πριν 50 χρόνια) και γενικά οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι ελάχιστες οι περισσότερες είναι μικρές με ελάχιστους εργαζόμενους.
Πρέπει επίσης να βρεθεί τρόπος να δουλεύουν περισσότεροι, λόγω του δημογραφικού. Βέβαια το πρόβλημα εδω είναι ότι οι Ινδοί, Πακιστανοί, Αιγύπτιοι κλπ που μπορείς να φέρεις θα είναι σε χειρωνακτικές εργασίες χαμηλής ειδίκευσης. Οι ειδικευμένοι (πχ Ινδοί μηχανικοί) παίρνουν βίζα για να πάνε σε πιο ανεπτυγμένες χώρες με πιο πολλά λεφτά.
Το επόμενο θέμα για να επιτευχθεί αυτό είναι οι ασφαλιστικές εισφορές. Ο φόρος εισοδήματος είναι πλέον χαμηλά. Μαζί με το αφορολόγητο(και επειδή οι μισθοί είναι χαμηλοί βέβαια) ο μέσος όρος φόρου που πληρώνουν οι μισθωτοί είναι λίγο πάνω από 10% αλλά οι ασφαλιστικές εισφορές είναι συνολικά 36% επι του μισθού(περίπου 22% ο εργοδότης και 14% ο εργαζόμενος) το οποίο είναι αντικίνητρο και για προσλήψεις και για αυξήσεις μισθών, μειώνει το εισόδημα των εργαζομένων και είναι φυσικά από τα υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. 'Ομως εδώ το θέμα είναι ότι με την κατάσταση που υπάρχει με το δημογραφικό μακροπρόθεσμα πιο πιθανό είναι αυτό να χρειαστεί να αυξηθεί παρα να μπορέσει να μειωθεί αισθητά. Το πλάνο αν όλα πάνε καλά είναι να έχει μειωθεί κατα 1% ως το 2027.
Αυτό βέβαια είναι και μια αδικία προς τους μισθωτούς σε σχέση με τους ΕΕ. Με τον νόμο Κατρούγκαλου έγινε χαμός τότε γιατί προέβλεπε εισφορά 27% στα εισοδήματα των ΕΕ και έφαγε μαύρο πριν τις εκλογές πέρσι γιατί είπε ότι θα ήταν ανοιχτός στο να επαναφέρει κάτι τέτοιο στο 20%.
Τώρα οι ασφαλιστικές κατηγορίες για τους ΕΕ είναι σταθερές και τις επιλέγουν οι ίδιοι ανεξάρτητα από το εισόδημα, ξεκινάνε από 240 και πάνε μέχρι τα 640 το μήνα.
Όσο μεγαλώνει ο μισθός τόσο είναι πιο ορατό αυτό. Ένας μισθωτός με 5.000 το μήνα μισθό μεικτά(2.990 καθαρά) συνεισφέρει στον ΕΦΚΑ 1.800 ευρώ το μήνα(!!!) εκ των οποίων περίπου 700 από την τσέπη του και τα υπόλοιπα ο εργοδότης. Αν ήταν ελεύθερος επαγγελματίας θα μπορούσε να διαλέξει την χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία για να εισφέρει μόνο 240(και την διαφορά ως τα 700 να την επενδύσει όπου θέλει για να έχει χρήματα στα γεράματα) ή αν προτιμούσε να έχει μεγάλη(λέμε τώρα) σύνταξη μέσω ΕΦΚΑ θα μπορούσε να διαλέξει την υψηλότερη και να δίνει 640. Αλλά και πάλι ο ΕΦΚΑ για αυτόν θα έπαιρνε 640 το μήνα ενω από τον αντίστοιχο μισθωτό 1.800.
Ή άλλο παράδειγμα, για κάποιον που παίρνει μεικτά 1.000 το μήνα πέρα από τα 1.000 που ο εργοδότης δίνει στον μισθωτό(και πάνε σε εφορία, ΕΦΚΑ και τα υπόλοιπα τσέπη) πληρώνει άλλα 220 στον ΕΦΚΑ.
Σύνολο για αυτό τον εργαζόμενο ο εργοδότης θα δίνει τον μήνα 1.220 και ο εργαζόμενος θα παίρνει στην τσέπη 820. Όσο είναι έτσι το σύστημα ποτέ δεν θα έχουμε καλούς μισθούς αλλά όπως είναι το ασφαλιστικό και το δημογραφικό δεν υπάρχει και κάποιος τρόπος να βγούμε από αυτή τη λούπα.
www.capital.gr
Για να μπορέσει να γίνει αυτό πρέπει να βελτιωθεί η παραγωγικότητα της εργασίας η οποία είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με τον μέσο όρο. Και πως να μην είναι όταν οι περισσότερες δουλειές είναι χαμηλής ειδίκευσης(εστίαση, τουρισμός, λιανεμπόριο κλπ) ή γενικά δεν αξιοποιούμε την τεχνολογία(πχ οι περισσότεροι αγρότες ακόμα καλλιεργούν όπως πριν 50 χρόνια) και γενικά οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι ελάχιστες οι περισσότερες είναι μικρές με ελάχιστους εργαζόμενους.
Πρέπει επίσης να βρεθεί τρόπος να δουλεύουν περισσότεροι, λόγω του δημογραφικού. Βέβαια το πρόβλημα εδω είναι ότι οι Ινδοί, Πακιστανοί, Αιγύπτιοι κλπ που μπορείς να φέρεις θα είναι σε χειρωνακτικές εργασίες χαμηλής ειδίκευσης. Οι ειδικευμένοι (πχ Ινδοί μηχανικοί) παίρνουν βίζα για να πάνε σε πιο ανεπτυγμένες χώρες με πιο πολλά λεφτά.
Το επόμενο θέμα για να επιτευχθεί αυτό είναι οι ασφαλιστικές εισφορές. Ο φόρος εισοδήματος είναι πλέον χαμηλά. Μαζί με το αφορολόγητο(και επειδή οι μισθοί είναι χαμηλοί βέβαια) ο μέσος όρος φόρου που πληρώνουν οι μισθωτοί είναι λίγο πάνω από 10% αλλά οι ασφαλιστικές εισφορές είναι συνολικά 36% επι του μισθού(περίπου 22% ο εργοδότης και 14% ο εργαζόμενος) το οποίο είναι αντικίνητρο και για προσλήψεις και για αυξήσεις μισθών, μειώνει το εισόδημα των εργαζομένων και είναι φυσικά από τα υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. 'Ομως εδώ το θέμα είναι ότι με την κατάσταση που υπάρχει με το δημογραφικό μακροπρόθεσμα πιο πιθανό είναι αυτό να χρειαστεί να αυξηθεί παρα να μπορέσει να μειωθεί αισθητά. Το πλάνο αν όλα πάνε καλά είναι να έχει μειωθεί κατα 1% ως το 2027.
Αυτό βέβαια είναι και μια αδικία προς τους μισθωτούς σε σχέση με τους ΕΕ. Με τον νόμο Κατρούγκαλου έγινε χαμός τότε γιατί προέβλεπε εισφορά 27% στα εισοδήματα των ΕΕ και έφαγε μαύρο πριν τις εκλογές πέρσι γιατί είπε ότι θα ήταν ανοιχτός στο να επαναφέρει κάτι τέτοιο στο 20%.
Τώρα οι ασφαλιστικές κατηγορίες για τους ΕΕ είναι σταθερές και τις επιλέγουν οι ίδιοι ανεξάρτητα από το εισόδημα, ξεκινάνε από 240 και πάνε μέχρι τα 640 το μήνα.
Όσο μεγαλώνει ο μισθός τόσο είναι πιο ορατό αυτό. Ένας μισθωτός με 5.000 το μήνα μισθό μεικτά(2.990 καθαρά) συνεισφέρει στον ΕΦΚΑ 1.800 ευρώ το μήνα(!!!) εκ των οποίων περίπου 700 από την τσέπη του και τα υπόλοιπα ο εργοδότης. Αν ήταν ελεύθερος επαγγελματίας θα μπορούσε να διαλέξει την χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία για να εισφέρει μόνο 240(και την διαφορά ως τα 700 να την επενδύσει όπου θέλει για να έχει χρήματα στα γεράματα) ή αν προτιμούσε να έχει μεγάλη(λέμε τώρα) σύνταξη μέσω ΕΦΚΑ θα μπορούσε να διαλέξει την υψηλότερη και να δίνει 640. Αλλά και πάλι ο ΕΦΚΑ για αυτόν θα έπαιρνε 640 το μήνα ενω από τον αντίστοιχο μισθωτό 1.800.
Ή άλλο παράδειγμα, για κάποιον που παίρνει μεικτά 1.000 το μήνα πέρα από τα 1.000 που ο εργοδότης δίνει στον μισθωτό(και πάνε σε εφορία, ΕΦΚΑ και τα υπόλοιπα τσέπη) πληρώνει άλλα 220 στον ΕΦΚΑ.
Σύνολο για αυτό τον εργαζόμενο ο εργοδότης θα δίνει τον μήνα 1.220 και ο εργαζόμενος θα παίρνει στην τσέπη 820. Όσο είναι έτσι το σύστημα ποτέ δεν θα έχουμε καλούς μισθούς αλλά όπως είναι το ασφαλιστικό και το δημογραφικό δεν υπάρχει και κάποιος τρόπος να βγούμε από αυτή τη λούπα.

Τουλάχιστον μία 10ετία για τη σύγκλιση των μισθών με τον μέσο όρο της Ε.Ε.
Χρόνο και βιώσιμη ανάπτυξη θα απαιτήσει το κλείσιμο της «ψαλίδας» των μισθών με την Ευρώπη.
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.410 μηνύματα.

24-03-24

14:12
Αν βάλεις μέσα και τον πληθωρισμό, καταλαβαίνεις πως θα μένει ο κόσμος με μισθό προ 40ετίας και θα χωρίζει στα 4 κουνουπίδια στις λαϊκές.Για να φτάσει ο μέσος μισθός τον μέσο μισθό της ΕΕ του οποίου το 2022 ήταν στο 68% θα χρειαστούμε 10 χρόνια υπο την προυπόθεση ότι σε αυτή την δεκαετία δεν θα έχουμε κάποια άλλη κρίση ώστε ο μέσος μισθός να μπορεί να αυξάνεται 3% τον χρόνο σε μέσο όρο.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.916 μηνύματα.

24-03-24

14:57
Για να φτάσει ο μέσος μισθός τον μέσο μισθό της ΕΕ του οποίου το 2022 ήταν στο 68% θα χρειαστούμε 10 χρόνια υπο την προυπόθεση ότι σε αυτή την δεκαετία δεν θα έχουμε κάποια άλλη κρίση ώστε ο μέσος μισθός να μπορεί να αυξάνεται 3% τον χρόνο σε μέσο όρο.
Για να μπορέσει να γίνει αυτό πρέπει να βελτιωθεί η παραγωγικότητα της εργασίας η οποία είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με τον μέσο όρο. Και πως να μην είναι όταν οι περισσότερες δουλειές είναι χαμηλής ειδίκευσης(εστίαση, τουρισμός, λιανεμπόριο κλπ) ή γενικά δεν αξιοποιούμε την τεχνολογία(πχ οι περισσότεροι αγρότες ακόμα καλλιεργούν όπως πριν 50 χρόνια) και γενικά οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι ελάχιστες οι περισσότερες είναι μικρές με ελάχιστους εργαζόμενους.
Πρέπει επίσης να βρεθεί τρόπος να δουλεύουν περισσότεροι, λόγω του δημογραφικού. Βέβαια το πρόβλημα εδω είναι ότι οι Ινδοί, Πακιστανοί, Αιγύπτιοι κλπ που μπορείς να φέρεις θα είναι σε χειρωνακτικές εργασίες χαμηλής ειδίκευσης. Οι ειδικευμένοι (πχ Ινδοί μηχανικοί) παίρνουν βίζα για να πάνε σε πιο ανεπτυγμένες χώρες με πιο πολλά λεφτά.
Το επόμενο θέμα για να επιτευχθεί αυτό είναι οι ασφαλιστικές εισφορές. Ο φόρος εισοδήματος είναι πλέον χαμηλά. Μαζί με το αφορολόγητο(και επειδή οι μισθοί είναι χαμηλοί βέβαια) ο μέσος όρος φόρου που πληρώνουν οι μισθωτοί είναι λίγο πάνω από 10% αλλά οι ασφαλιστικές εισφορές είναι συνολικά 36% επι του μισθού(περίπου 22% ο εργοδότης και 14% ο εργαζόμενος) το οποίο είναι αντικίνητρο και για προσλήψεις και για αυξήσεις μισθών, μειώνει το εισόδημα των εργαζομένων και είναι φυσικά από τα υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. 'Ομως εδώ το θέμα είναι ότι με την κατάσταση που υπάρχει με το δημογραφικό μακροπρόθεσμα πιο πιθανό είναι αυτό να χρειαστεί να αυξηθεί παρα να μπορέσει να μειωθεί αισθητά. Το πλάνο αν όλα πάνε καλά είναι να έχει μειωθεί κατα 1% ως το 2027.
Αυτό βέβαια είναι και μια αδικία προς τους μισθωτούς σε σχέση με τους ΕΕ. Με τον νόμο Κατρούγκαλου έγινε χαμός τότε γιατί προέβλεπε εισφορά 27% στα εισοδήματα των ΕΕ και έφαγε μαύρο πριν τις εκλογές πέρσι γιατί είπε ότι θα ήταν ανοιχτός στο να επαναφέρει κάτι τέτοιο στο 20%.
Τώρα οι ασφαλιστικές κατηγορίες για τους ΕΕ είναι σταθερές και τις επιλέγουν οι ίδιοι ανεξάρτητα από το εισόδημα, ξεκινάνε από 240 και πάνε μέχρι τα 640 το μήνα.
Όσο μεγαλώνει ο μισθός τόσο είναι πιο ορατό αυτό. Ένας μισθωτός με 5.000 το μήνα μισθό μεικτά(2.990 καθαρά) συνεισφέρει στον ΕΦΚΑ 1.800 ευρώ το μήνα(!!!) εκ των οποίων περίπου 700 από την τσέπη του και τα υπόλοιπα ο εργοδότης. Αν ήταν ελεύθερος επαγγελματίας θα μπορούσε να διαλέξει την χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία για να εισφέρει μόνο 240(και την διαφορά ως τα 700 να την επενδύσει όπου θέλει για να έχει χρήματα στα γεράματα) ή αν προτιμούσε να έχει μεγάλη(λέμε τώρα) σύνταξη μέσω ΕΦΚΑ θα μπορούσε να διαλέξει την υψηλότερη και να δίνει 640. Αλλά και πάλι ο ΕΦΚΑ για αυτόν θα έπαιρνε 640 το μήνα ενω από τον αντίστοιχο μισθωτό 1.800.
Ή άλλο παράδειγμα, για κάποιον που παίρνει μεικτά 1.000 το μήνα πέρα από τα 1.000 που ο εργοδότης δίνει στον μισθωτό(και πάνε σε εφορία, ΕΦΚΑ και τα υπόλοιπα τσέπη) πληρώνει άλλα 220 στον ΕΦΚΑ.
Σύνολο για αυτό τον εργαζόμενο ο εργοδότης θα δίνει τον μήνα 1.220 και ο εργαζόμενος θα παίρνει στην τσέπη 820. Όσο είναι έτσι το σύστημα ποτέ δεν θα έχουμε καλούς μισθούς αλλά όπως είναι το ασφαλιστικό και το δημογραφικό δεν υπάρχει και κάποιος τρόπος να βγούμε από αυτή τη λούπα.
![]()
Τουλάχιστον μία 10ετία για τη σύγκλιση των μισθών με τον μέσο όρο της Ε.Ε.
Χρόνο και βιώσιμη ανάπτυξη θα απαιτήσει το κλείσιμο της «ψαλίδας» των μισθών με την Ευρώπη.www.capital.gr
Πως θα φτάσει ο μέσος μισθός τα ευρωπαϊκά επίπεδα όταν η πλειοψηφία των θέσεων εργασίας στην Ελλάδα αφορούν την εστίαση όπου οι μισθοί με το ζόρι αν φτάνουν τα 1.000€?? Πρέπει να έρθουν σοβαρές εταιρείες στην Ελλάδα οι οποίες θέλουν άτομα υψηλής ειδίκευσης όπως κανει τώρα η Microsoft και η Google.
Lancelot
Περιβόητο μέλος
Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.

24-03-24

15:52
Γιατί να έρθουν ;Πρέπει να έρθουν σοβαρές εταιρείες στην Ελλάδα οι οποίες θέλουν άτομα υψηλής ειδίκευσης όπως κανει τώρα η Microsoft και η Google.
Πόσο νομίζεις ότι αμείβονται στην Pfizer ;
Από εκεί και πέρα, οι εγχώριες εταιρίες, οι μεγάλες (όχι όλες) δεν σέβονται τους εργαζομένους.
Κατά καιρούς , στέλνουν στους απόδημους ερωτηματολόγια ή έρχονται κάποιοι εκπρόσωποι στις κοινότητες και συζητάνε(με) πώς θα επιστρέφαμε πίσω. 9 στους 10 θα απαντήσουνε για μισθό και εργασιακό περιβάλλον.
Δεν καταλαβαίνω γιατί η αμερικάνικη εταιρία να αναγνωρίζει το διδακτορικό τίτλο και να πληρώνομαι αναλόγως ενώ η ελληνική να απαντάει ότι πρέπει να ξεκινήσεις από τα 800 ευρώ διότι δεν έχεις εργασιακή εμπειρία και να ανέβεις σταδιακά.
Το νούμερο του Χατζηδάκη είναι ψευδές. Δεν είναι η παραγωγική ηλικία που επιστρέφει. Αλλά οι συνταξιούχοι ή όσοι εργαζονται remote.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
2030 μάλλον είναι το επόμενο φούντο. Βέβαια όταν σταματήσει το ταμείο ανάκαμψης θα έχουμε πρόβλημαΓια να φτάσει ο μέσος μισθός τον μέσο μισθό της ΕΕ του οποίου το 2022 ήταν στο 68% θα χρειαστούμε 10 χρόνια υπο την προυπόθεση ότι σε αυτή την δεκαετία δεν θα έχουμε κάποια άλλη κρίση ώστε ο μέσος μισθός να μπορεί να αυξάνεται 3% τον χρόνο σε μέσο όρο.
![]()
Τουλάχιστον μία 10ετία για τη σύγκλιση των μισθών με τον μέσο όρο της Ε.Ε.
Χρόνο και βιώσιμη ανάπτυξη θα απαιτήσει το κλείσιμο της «ψαλίδας» των μισθών με την Ευρώπη.www.capital.gr
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.916 μηνύματα.

24-03-24

16:31
Γιατί να έρθουν ;
Πόσο νομίζεις ότι αμείβονται στην Pfizer ;
Από εκεί και πέρα, οι εγχώριες εταιρίες, οι μεγάλες (όχι όλες) δεν σέβονται τους εργαζομένους.
Κατά καιρούς , στέλνουν στους απόδημους ερωτηματολόγια ή έρχονται κάποιοι εκπρόσωποι στις κοινότητες και συζητάνε(με) πώς θα επιστρέφαμε πίσω. 9 στους 10 θα απαντήσουνε για μισθό και εργασιακό περιβάλλον.
Δεν καταλαβαίνω γιατί η αμερικάνικη εταιρία να αναγνωρίζει το διδακτορικό τίτλο και να πληρώνομαι αναλόγως ενώ η ελληνική να απαντάει ότι πρέπει να ξεκινήσεις από τα 800 ευρώ διότι δεν έχεις εργασιακή εμπειρία και να ανέβεις σταδιακά.
Το νούμερο του Χατζηδάκη είναι ψευδές. Δεν είναι η παραγωγική ηλικία που επιστρέφει. Αλλά οι συνταξιούχοι ή όσοι εργαζονται remote.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
2030 μάλλον είναι το επόμενο φούντο. Βέβαια όταν σταματήσει το ταμείο ανάκαμψης θα έχουμε πρόβλημα
Σε αυτά που λες δεν έχεις άδικο καθώς είναι εν μέρη η πραγματικότητα. Ακόμα και το νούμερο της πραγματικής ανεργίας δεν είναι 9.7% αλλά γύρω στο 18%, ποσοστό πολύ μειωμένο σε σχέση με το 32% που είχε φτάσει την περίοδο της κρίσης όμως διπλάσιο σε σχέση με το πραγματικό. Όσο αφορά την δήλωση Χατζηδάκη προφανώς και δεν επέστρεψαν πίσω οι εργαζόμενοι αλλά οι συνταξιούχοι όπως πολύ σωστά είπες, δεν νομίζω κάποιος Έλληνας που εργάζεται στις ΗΠΑ να επιστρέψει στην Ελλάδα για να παίρνει 1.200 και 1.300 € μόνο ένας τρελός θα το έκανε αυτό. Εγώ προσωπικά ξεκίνησα πριν λίγους μήνες πρακτική ώστε να μαζέψω εμπειρία 3-4 χρόνια και μετά να φύγω έξω, ιδανικά στις ΗΠΑ αν μου δοθεί η ευκαιρία, καθώς το θεωρώ ανοησία να έχω φάει 10 χρόνια από την ζωή μου στα θρανία ώστε να παίρνω 1300€. Αυτό με τις πολυεθνικές το ανέφερα ως ένας τρόπος για την δημιουργία ειδικευμένων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα καθώς δυστυχώς η χώρα μας δεν διαθέτει αρκετές μεγάλες εταιρείες ενώ και αυτές που διαθέτουμε είναι κυρίως στον τομέα των τροφίμων όπου οι μισθοί δεν είναι ιδιαίτερα υψηλοί. Η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε κάποιες ενέργειες τα προηγούμενα χρόνια για να φέρει μερικές εταιρείες στην Ελλάδα οι οποίες και πέτυχαν (Microsoft, Google κτλ) όμως αυτό δεν αρκεί ενώ τους τελευταίους μήνες δεν έχει την ίδια θέληση που είχε μέχρι και πέρσι καθώς επαναπαύεται στο 41% που πήρε. Ήδη εχει καθυστερήσει αρκετά η αύξηση του κατώτατου μισθού ή όποια αναμένεται να γίνει τον επόμενο μήνα.
Όσο αφορά την επερχόμενη κρίση που λες σίγουρα θα βιώσουμε κριση τα επόμενα χρόνια όμως όχι όπως αυτή του 2010-2016 καθώς ήδη χάσαμε το 25% του ΑΕΠ μας επομένως δεν υπάρχει χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα. Αυτό που φοβάμαι προσωπικά είναι μια γενική κρίση στην Ευρώπη και κυρίως στις μεγάλες οικονομίες καθώς αν συμβεί αυτό θα μας πάρει και εμάς η μπάλα. Όμως το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα αντέχει μια νέα κρίση ύστερα από 10 χρόνια εξαθλίωσης. Η απάντηση εδώ είναι ξεκάθαρα οχι όμως δεν είναι στο χέρι της Ελλάδας ούτε στο χέρι της Ελληνικής κυβέρνησης ανεξάρτητα αν αυτή λέγεται ΝΔ, ΠΑΣΟΚ η Σύριζα. Δυστυχώς η Ευρώπη τα τελευταία 15 χρόνια κάνει τα πάντα τόσο λάθος λες και θέλει να προκαλέσει τον αφανισμό της. Αυτό είναι εύκολα εμφανές αν δούμε τους οικονομικούς δείκτες οι οποίοι δείχνουν το ποσό πίσω έχει μείνει η Ευρωπαϊκή οικονομία σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, Κίνα, Αυστραλία και σε λίγα χρόνια θα μας περάσει και η Ινδία. Ακόμα και η Ρωσία των κυρώσεων πάει καλύτερα πλέον σε ανάπτυξη σε σχέση με το σύνολο της Ευρωζώνης.
Και επειδή αναφέρθηκε το οτι οι Έλληνες επιστρέφουν πίσω θα αναφέρω ένα παράδειγμα από τον κλάδο μου καθώς έχω μια εικόνα. Στην τράπεζα που κάνω πρακτική ένας Credit analyst, fraud analyst, risk analyst or tax analyst με τουλάχιστον 5 χρόνια προϋπηρεσία λαμβάνει κατά μέσο όρο 1.300-1.400€ καθαρά το μήνα. Στις ΗΠΑ για τις ίδιες θέσεις με τα ίδια χρονιά προϋπηρεσίας είναι πάνω από 5.000$ καθαρά το μήνα που μαζί με τα bonus ξεπερνάς τα 65.000$ το χρονο ενώ ανάλογα με την πόλη και τα χρόνια προϋπηρεσίας φτάνεις να χτυπάς πόσα κοντά στα 10.000$ καθαρά. Στην Νέα Υόρκη όπου τα κόστη είναι πολύ υψηλά προφανώς παίρνεις και πολύ περισσότερα χρήματα όμως εγώ μιλάω για τον μέσο όρο της χώρας. Βάση αυτών λοιπόν δεν υπάρχει πιθανότητα κάποιος Έλληνας που σέβεται τον εαυτό του να επιστρέψει στην Ελλάδα όσο και αυτό αν μας πονάει.
back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.702 μηνύματα.

24-03-24

20:16
Δεν είναι τόσο απλό ή μάλλον δεν αρκει μόνο αυτό.Πως θα φτάσει ο μέσος μισθός τα ευρωπαϊκά επίπεδα όταν η πλειοψηφία των θέσεων εργασίας στην Ελλάδα αφορούν την εστίαση όπου οι μισθοί με το ζόρι αν φτάνουν τα 1.000€?? Πρέπει να έρθουν σοβαρές εταιρείες στην Ελλάδα οι οποίες θέλουν άτομα υψηλής ειδίκευσης όπως κανει τώρα η Microsoft και η Google.
Ο βασικός λόγος που έρχονται είναι η γεωγραφική θέση για όσα αυτό έχει σημασία(πχ ναυτιλία που όμως μόνο τα γραφεία είναι εδω τα πλοία έχουν σημαία άλλων χωρών και δεν πληρώνουν φράγκο εδώ και datacenter που όμως μετά την κατασκευή απασχολούν ελάχιστο κόσμο) αλλά και ότι είμαστε φτηνοί. Αν οι μισθοί μας ήταν παρόμοιοι με την Γερμανία η κάθε pfizer, google κλπ δεν θα είχε κάποιο λόγο να έρθει εδω αντι να επεκτείνει το εκει παράρτημα.
Αλλά όποιος και αν είναι ο λόγος, κανείς σε αυτές τις εταιρείες δεν είναι χαζός. Αν θέλουν να προσλάβουν κάποια ειδικότητα που στην ελλάδα το κασέ για άνθρωπο της συγκεκριμένης θέσης με τα χρόνια εμπειρίας που ψάχνουν είναι πχ 1,5 με 2 χιλιάρικα δεν θα δώσουν 5 επειδή τόσα θα έδιναν στην Γερμανία(όπως και στην Γερμανία δίνουν 5 και οχι 10 που δίνουν στον αντίστοιχο στις ΗΠΑ).
Μέσα στο εύρος της αγοράς θα πληρώσουν, στο άνω όριο του εύρους ίσως αλλά κάπου εκει. Όπως με την pfizer στην Θεσσαλονίκη που ήρθε, δίνει καλούς μισθούς για Ελλάδα αλλά ως εκει. Δεν συγκρίνονται με τους μισθούς που δίνει σε άλλες χώρες ούτε είναι μισθοί που δεν μπορεί κάποιος να βρει και σε άλλες μεγάλες εταιρείες στη χώρα.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.916 μηνύματα.

24-03-24

21:14
Δεν είναι τόσο απλό ή μάλλον δεν αρκει μόνο αυτό.
Ο βασικός λόγος που έρχονται είναι η γεωγραφική θέση για όσα αυτό έχει σημασία(πχ ναυτιλία που όμως μόνο τα γραφεία είναι εδω τα πλοία έχουν σημαία άλλων χωρών και δεν πληρώνουν φράγκο εδώ και datacenter που όμως μετά την κατασκευή απασχολούν ελάχιστο κόσμο) αλλά και ότι είμαστε φτηνοί. Αν οι μισθοί μας ήταν παρόμοιοι με την Γερμανία η κάθε pfizer, google κλπ δεν θα είχε κάποιο λόγο να έρθει εδω αντι να επεκτείνει το εκει παράρτημα.
Αλλά όποιος και αν είναι ο λόγος, κανείς σε αυτές τις εταιρείες δεν είναι χαζός. Αν θέλουν να προσλάβουν κάποια ειδικότητα που στην ελλάδα το κασέ για άνθρωπο της συγκεκριμένης θέσης με τα χρόνια εμπειρίας που ψάχνουν είναι πχ 1,5 με 2 χιλιάρικα δεν θα δώσουν 5 επειδή τόσα θα έδιναν στην Γερμανία(όπως και στην Γερμανία δίνουν 5 και οχι 10 που δίνουν στον αντίστοιχο στις ΗΠΑ).
Μέσα στο εύρος της αγοράς θα πληρώσουν, στο άνω όριο του εύρους ίσως αλλά κάπου εκει. Όπως με την pfizer στην Θεσσαλονίκη που ήρθε, δίνει καλούς μισθούς για Ελλάδα αλλά ως εκει. Δεν συγκρίνονται με τους μισθούς που δίνει σε άλλες χώρες ούτε είναι μισθοί που δεν μπορεί κάποιος να βρει και σε άλλες μεγάλες εταιρείες στη χώρα.
Σωστά όλα αυτά που λες όμως πρέπει να πούμε κάτι εδώ. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να έχει μισθούς 10.000 όπως έχουν οι ΗΠΑ καθώς το κόστος ζωής, ακόμα τουλάχιστον, είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με εκεί. Αν ο μέσος μισθός αυξηθεί από τα 1.100€ καθαρά που είναι τώρα στα 1.700-1.900€ καθαρά τότε θα είμαστε μια χαρά, στα ίδια επίπεδα της Ευρώπης όσο αφορά την αγοραστική δύναμη. Προφανώς το ποσό αυτό θα είναι Ok αν το κόστος ζωής δεν αυξηθεί άλλο.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.916 μηνύματα.

25-03-24

12:29
Στον Καναδά είναι ο Μητσοτάκης ώστε να γιορτάσει την 25η Μαρτίου με την Ελληνική ομογένεια. Στην παρέλαση παραβρέθηκε και ο Καναδός πρωθυπουργός Trudeau
www.protothema.gr

25η Μαρτίου: Μητσοτάκης και Τριντό στην μεγάλη παρέλαση στο Μόντρεαλ - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο
«Με την επιστολική ψήφο κάνουμε πράξη ένα όραμα δεκαετιών για τους ομογενείς» είπε ο πρωθυπουργός - Παρακολούθησαν τη δοξολογία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου ενώ πέρασαν και από καταστήματα ομογενών
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.459 μηνύματα.

25-03-24

12:50
Εντωμεταξυ ο τριντο εχει κανει το βανκουβερ χειροτερο και απο την ομονοια. Περασαν και απο εκει οι ηγετες?Στον Καναδά είναι ο Μητσοτάκης ώστε να γιορτάσει την 25η Μαρτίου με την Ελληνική ομογένεια. Στην παρέλαση παραβρέθηκε και ο Καναδός πρωθυπουργός Trudeau
View attachment 130999
View attachment 131000
View attachment 131001
View attachment 131002
View attachment 131003
![]()
25η Μαρτίου: Μητσοτάκης και Τριντό στην μεγάλη παρέλαση στο Μόντρεαλ - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο
«Με την επιστολική ψήφο κάνουμε πράξη ένα όραμα δεκαετιών για τους ομογενείς» είπε ο πρωθυπουργός - Παρακολούθησαν τη δοξολογία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου ενώ πέρασαν και από καταστήματα ομογενώνwww.protothema.gr
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 222 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- johnsala
- Wonderkid
- Paragontas7000
- taketrance
- Kate1914
- giannhs2001
- touvlo
- American Economist
- bibliofagos
- back2967
- charmander
- Memetchi
- GeorgePap2003
- globglogabgalab
- Libertus
- Scandal
- ROM32
- camil
- A350
- fmarulezkd
- rafaela11
- Ilma
- J.Cameron
- AggelikiGr
- Hased Babis
- vasilis123321
- Reader
- Joji
- Vera
- Jack of Spades
- giorgos5002
- Luludaki
- Αντικειμενικός
- chester20080
- Dr. Gl. Luminous
- Entropy24
- akis_95
- danonito_kyr
- Εριφύλη
- userguest
- Skeptic95
- Debugging_Demon
- physicscrazy
- Ryuzaki
- gegeorgiou90
- iew
- Hecticism
- Anti_Elon_Musk
- Totreno
- Corfu kitty
- aggelosst9
- Μαυρίκιος
- fockos
- Giorgosvr
- fourkaki
- phleidhs
- teacher_40
- jellojina
- ayahuasca97
- exotic xo
- Fernando_A
- ISTORIKOS EREVNITIS
- Advocatus diaboli
- galaziamatia
- despoina13
- jj!
- thunder3
- linuxman
- Mike_100
- еще один пророк р...
- Μήτσος10
- epote
- Deimos
- rootbreaker
- Steliosgkougkou
- Abysmal Hunter
- feggarenios
- thenutritionist
- o venizelikos
- Robelano
- grtt
- katia1
- kost28
- tsiobieman
- Viktor
- NeosUser2023
- Alessandra Eliza
- bbb
- AK-92
- melmel
- V@Per
- Antonia Alexandra
- Maria23667
- Maraki_lar_1980
- suaimhneas
- Esperos1
- eukleidhs1821
- geodimios
- hirasawayui
- ggl
- gmoutzour
- marww
- Dmzk
- User2350
- melina_51
- Maraki4you
- math2arch
- Kitkat28!
- AN.PA
- dmav
- Phantomas
- Αλκίμαχος
- Δροσουλίτης
- afantos
- Himalaian
- JohnnyW
- Dark_kronos
- aggorf
- Indiana Jones
- Abiogenesis
- Re_Alexis
- Giorgkalo
- Ecomaniac
- DimitraA.
- Ωρορα
- ilovekpop
- Shadowban
- Arianara S3
- Ranger
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.