Αν και άσχετο με την απόπειρα δολοφονίας,έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις η όλη ιστορία και από τους μεν που περιμένουν τον Τράμπ ως σωτήρα και από τους δε που θεωρούν ότι θα καταστραφεί ο πλανήτης αν βγει.
Το 2016-2020 κυβέρνησε ξέρουμε τι θα κάνει πάνω κάτω.
Τι άλλαξε για τον μέσο κάτοικο του πλανήτη τότε σε σχέση με πριν στην καθημερινότητα του; Ακόμα και για τον μέσο Αμερικάνο δηλαδή τι άλλαξε στην καθημερινότητα του σε σχέση με πριν.
Για τους υπέρμαχους του "συντηρητισμού" και πολέμιους της "woke culture",τι άλλαξε τότε σε σχέση με πριν. Όχι στο συμβολικό του τι πρεσβεύει ο πλανητάρχης αλλά στην ουσία του πράγματος.
Πρέπει όλοι να αντιληφθούν δυο πράγματα.
Πρώτον ότι για να βγεις πρόεδρος στις ΗΠΑ(οπουδήποτε ισχύει λίγο πολύ αλλά ειδικά εκεί) πρέπει να είσαι φουλ του συστήματος και αυτό που αλλάζει μόνο είναι ποια λόμπυ στηρίζει ο καθένας. Πχ ο ένας το λόμπυ των πετρελαιάδων,ο άλλος το λόμπυ των απε.
Δεύτερον ότι στις ΗΠΑ δεν κάνει ο πρόεδρος ότι θέλει,είναι πάρα πολλοί και πολλά συμφέροντα που πρέπει να ικανοποιηθούν για να αποφασιστεί κάτι και είναι πολύπλοκο γιατί γίνονται ανταλλαγές και συμβιβασκοί. Πχ ο Τράμπ μπορεί να μειώσει τις στρατιωτικές δαπάνες και τα στρατεύματα στην Ευρώπη αλλά και να θέλει δεν θα μπορούσε να διαλύσει το ΝΑΤΟ. Ή ακόμα και αν είναι πράκτορας του Πούτιν δεν θα μπορούσε να κόψει εντελώς την βοήθεια στους Ουκρανούς.