Πολλά πράγματα δεν τα ξέρω. Εγώ ήμουν κλασσικά αυτό το ένα παιδί σε κάθε τάξη που η εξέλιξη του πήγαινε με το κάρο. Αντί να έχω κινητό εκείνα τα χρόνια πήρα πρώτο κινητό (με κουμπάκια φυσικά) στο Γυμνάσιο εκεί 2014-2015 όπου είχαν αρχίσει πια να κυριαρχούν τα κινητά "αφής" (smartphones). Μια ζωή οκτακόσια χρόνια πίσω

.
Κάποια πράγματα βέβαια δεν ήταν ωραία. Όσοι είναι τώρα έφηβοι/ες δεν θα καταλάβουν ποτέ το πόσο επίπονο ήταν να κατεβάζεις ταινία στο torrent ή να κάνεις upload στο youtube αφήνοντας ΟΛΟ το βράδυ το pc ανοικτό για να ξυπνήσεις το πρωί και να δεις error. Ή να μπαίνεις στο τότε κραταιό skype με τους συμμαθητές σου και να πέφτει η κωλοσύνδεση ανά δύο λεπτά (και πολύ είπα) "Καλησπερ- τουρουρου τουτου τουρουρου τουτου (ο σπαστικός ήχος κλήσης του skype τότε).
Παρόλα αυτά προτιμώ τα κινητά του τότε διότι εφόσον δεν είχες την ασφάλεια της οθόνης ήσουν πιο προσεκτικός στον περίγυρο σου. Αλλά τα σύγχρονα κινητά έδωσαν άλλα μοναδικά προνόμια όπως google maps, εφαρμογές για ΜΜΜ (ανάθεμα και αν λειτουργούν ποτέ βέβαια) και λοιπά που μας διευκολύνουν (κάποιες φορές όχι) τη ζωή.