Απαγόρευση καπνίσματος ή άτμισμα σε δημόσιους χώρους

WhiteDrum

Διάσημο μέλος

Η Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,786 μηνύματα.
Καπνιζω και με ενοχλει ο καπνος = Δεν ξερω τι μου γινεται.

Υγ. Ο καπνος ερχεται. Τρεξτε να σωθειτε... :smoke:

πσ
View attachment 4728

Ειστε αντρας αντικαπνιστης και αυτη η γυναικα καθεται στο διπλανο τραπεζακι. Τι κανετε; :P

α. Της λετε με επιδεικτικο τροπο να σβησει το τσιγαρο λογω του νεου νομου. (Ειστε gay)

β. Της ζητατε ευγενικα να σβησει το τσιγαρο γιατι ενοχλει. (Ειστε φλωρος)

γ. Της ζητατε αν θελει να σβησει το τσιγαρο και της ποιανετε κουβεντα. (Ειστε εξυπνος)

δ. Χωρις δευτερη σκεψη αναβετε τσιγαρο (κι ας εχετε καιρο να κανετε) και πηγαινετε και καθεστε διπλα της με σκοπο να παρετε το τηλεφωνο της. (Ειστε μαγκας)

Χαχαχααχχ...not funny.-

Καπνίζω και με ενοχλεί να βρίσκομαι σε δωμάτια που κολλάνε από την τσιγαρογλίτσα και η μπόχα έχει εναποθέσει στον αμφιβληστροειδή μου έναν νέο τσιγαροχιτώνα = ξέρω τί μου γίνεται (εν μέρει..ως καπνιστής βεβαίως βεβαίως)


Ειστε αντρας αντικαπνιστης και αυτη η γυναικα καθεται στο διπλανο τραπεζακι. Τι κανετε; :P

α. Της λετε με επιδεικτικο τροπο να σβησει το τσιγαρο λογω του νεου νομου. (ναι γιατί εσείς δεν κλάνετε στη μούρη της και δεν την ποτίζεται καρκινοβόμβες)


β. Της ζητατε ευγενικα να σβησει το τσιγαρο γιατι ενοχλει. (Σιγά μην σας ακούσει, καλέστε τον καταστηματάρχη)

γ. Της ζητατε αν θελει να σβησει το τσιγαρο και της πιανετε κουβεντα. (Σιγά μην το σβήσει φίλος... της πιάνετε κουβέντα με σέξυ μάσκα οξυγόνου)

δ. Χωρις δευτερη σκεψη αναβετε τσιγαρο (κι ας εχετε καιρο να κανετε) και πηγαινετε και καθεστε διπλα της με σκοπο να παρετε το τηλεφωνο της. (Είστε βλαξ. Και καρκίνος και χυλόπιτα, 2 σε ένα)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Heptamer

Δραστήριο μέλος

Ο Heptamer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 688 μηνύματα.
View attachment 4728

Ειστε αντρας αντικαπνιστης και αυτη η γυναικα καθεται στο διπλανο τραπεζακι. Τι κανετε; :P

Bλεποντας μια τετοια γυναικα με τετοια χειλη και με τσιγάρο,φτιαχνω στο (άρρωστο / βρώμικο κλπ κλπ) μυαλό μου ΤΑ σενάρια περι "καπνισματος"!!!!:D:D:D:D:D - αλλου ειδους "καπνισματος" βεβαια,ενιοτε σε ανακλιντρα,κρεβατια κλπ!!:D:D:D:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Eπειδή βλέπω πως έχετε παρανοήσει σχετικά με το τι ακριβώς απαγορεύσεις θα ισχύουν από 1/7/2009 (και για να δικαιολογήσω αυτό που είπα πριν πως αδίκως γκρινιάζουν οι καπνιστές), αντιγράφω από το elawyer.blogspot.com:

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν.3730/2008, "απαγορεύεται πλήρως, από 1ης Ιουλίου 2009, το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού στους ακόλουθους χώρους:



(α) σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας, εξαιρουμένων των χώρων που ειδικά θα προβλεφθούν για καπνιστές από την κατά περίπτωση αρμόδια αρχή ή όργανο, σύμφωνα με τους όρους που καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και που θα εκδοθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος άρθρου, καθώς και των χώρων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή προϊόντων καπνού,


(β) σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδίως στα καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, ποτών, γλυκισμάτων, κάθε είδους παρασκευασμάτων γάλακτος, μικτών καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης κατά την έννοια των διατάξεων [...],


(γ) στους παντός είδους κλειστούς χώρους αναμονής


(δ) στα αεροδρόμια, εξαιρουμένων των χώρων που ειδικά θα προοριστούν για καπνιστές


(ε) στους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων,


(στ) στα παντός είδους κυλικεία,


(ζ) στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκιμήτων με μετρητή (ταξί) και αγοραίων.


Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δύναται να υπάγονται και άλλοι χώροι στην απαγόρευση του παρόντος άρθρου."


Στην παράγραφο 2 προβλέπεται φυσικά ότι "στους κλειστούς ήυ στεγασμένους χώρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περίπτωσης β' της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, δύνανται να διαμορφωθούν χώροι καπνιζόντων που διαχωρίζονται από την υπόλοιπη αίθουσα και έχουν ειδικές εγκαταστάσεις εξαερισμού." Οι όροι και προϋπόθέσεις για άδεια προς διαμόρφωση και λειτουργία καπνιζόντων από τον οικείο Δήμο, θα προσδιοριστούν με υπουργική απόφαση.


Για τα μικρά καταστήματα (έως 70 τ.μ.) θα ισχύει χαρακτηρισμός ως αποκλειστικά για καπνίζοντες ή μη καπνίζοντες, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις η διαμόρφωση χώορυ καπνιζόντων είναι αδύνατη.
Πηγή


Για όποιον δεν κατάλαβε συνεπώς, μόνο στα μπουζούκια και σε μεγάλες καφετέριες - μπαρ θα υπάρχει ξεχωριστός χώρος μη καπνιστών. Διότι σιγά μην στην Ελλάδα υπάρχει καταστηματάρχης με μαγαζί έως 70 τμ που θα επιλέξει να είναι μη καπνιστών!

(Όλος ο νόμος εδώ)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Insomniac

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Insomniac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 876 μηνύματα.
ποιος μιλησε για τους μη καπνιστες??
πως εχει μαθει ενας καπνιστης και πως ενας μη καπνιστης?
την ιδια αναγκη εχουν για τσιγαρο , ιδιαιτερα καποιος που ειναι εθισμενος?

Ειπες οτι μπουζουκια δεν νοουνται χωρις τσιγαρο. Και σου λεω οτι μια χαρα νοουνται και χωρις τσιγαρο, για αυτο και πηγαινουν και μη καπνιστες. Αν εννοεις οτι μπουζουκια δεν εννοουνται χωρις τσιγαρο για τους καπνιστες, ε τοτε το ιδιο ισχυει και για 1.000.000 πραγματα, οπως τον καφε. Οπως και να χει, αυτο ειναι προβλημα των καπνιστων που οι ιδιοι επεβαλαν στον εαυτο τους. Ολοι οι αλλοι τι φταιμε;


οοο ναι σωστα... οι βουλευτες την υγεια μου και την υγεια σου ειχαν στο μυαλο τους οταν ψηφιστηκε ο νομος. και ναι συσχετιζονται.
γιατι ολα αυτα ειναι μια αποπειρα να συνπορευτουμε με την ενωμενη ευρωπη.
ας βαδισουμε μαζι τους πρωτα στα επειγοντα και εξεταζουμε μετα το ζητημα του τσιγαρου.

Αν ειναι να συμπορευτουμε με την ΕΕ σε τετοια ζητηματα, μακαρι! Και σε ξαναρωταω: Αν δεν ειχαν στο μυαλο τους την υγεια μας και το οτι θα αποφορτωθει το συστημα υγειας, τι ειχαν; Τα κερδη απο τα προστιμα; Αν ειναι δυνατον να ισχυριζεσαι αυτο το πραγμα σοβαρα. Λες και τα προστιμα θα πεφτουν βροχη, ή οι καπνιστες θα βγαινουν εξω με ενα 500ευρω στην τσεπη προκειμενου να καπνισουν.

Οσον αφορα δεν το αλλο επιχειρημα για τα επειγοντα...
1) Ποια ειναι τα επειγοντα αν οχι τα ζητηματα υγειας. Δεν το καταλαβαινεις, αλλα για τους μη καπνιστες το να εχουν ποιοτητα στον αερα που καπνιζουν, να μην τσουζουν τα ματιας τους, και να μειωνουν τις πιθανοτητες τους για καρκινο, ειναι πολυ επειγοντα ζητηματα.
2) Σου εξηγησα αλλα δεν το καταλαβες μαλλον. Η νοοτροπια "υπαρχουν πιο σοβαρα πραγματα να ασχοληθουν" πρακτικα σημαινει οτι τιποτα δεν θα συμβαινει ποτε. Θα πρεπει να ξεκινησουμε με το κορυφαιο χ ζητημα και μετα να κανουμε ολα τα αλλα. Αρα πχ δεν θα ορισουμε ποτε νομους για το γαμο των ομοφ/λων ή το διαχωρισμο εκκλησιας κρατους, γιατι επειγουν οι νομοι για την παιδεια. Και πριν ξεκινησουμε με τους νομους για την παιδεια πρεπει να κανουμε κατι για τους νομους για την υγεια, κτλ. Δεν μπορει να λειτουργησει ετσι η κοινωνια.


ναι... απο δω και στο εξης θα τοποθετουμε τους σερβιτορους στα επαγκελματα με τη μεγαλυτερη επικινδυνοτητα... τυφλα να χουν οι αλεξιπτωτιστες!

Μαλλον δεν εχεις διαβασει για τις επιπτωσεις του καπνισματος, τοσο βραχυπροθεσμες οσο και μακροπροθεσμες. Αν ενημερωθεις θα καταλαβεις την σημαντικοτητα του ζητηματος. :/::eek:

ναι.. γιατι σοβαρα πιστευεις πως μεγαλο ποσοστο των καπνιστων θα το κοψουν...
ετσι ευκολο ειναι... απλα θα τα τσεπωνουν απο παντου πλεον.

Ναι πιστευω οτι αν εφαρμοζονταν σωστα ο νομος, ενα μεγαλο ποσοστο θα ελαττωνε σε μεγαλο βαθμο το τσιγαρο. Απλη λογικη ειναι.

ναι... οσο αυτοι θα το κοψουν αλλο τοσο εγω θα ταξιδεψω στο φεγγαρι για διακοπες.
αν ηταν ετσι ευκολο δε θα υπηρχαν ολοκληρα κεντρα απεξαρτησης απο εξαρτησιογονες ουσιες αγαπητε.

Ολα ειναι θεματα εξαρτησης. Οσο πιο πολυ χρησιμοποιεις κατι, τοσο πιο πολυ εθιζεσαι σε αυτο. Αν αναγκαζεσαι να μην καπνιζεις για καποιες ωρες ενω πριν εκανες εναν χ αριθμο τσιγαρων, τοσο πιο πολυ μειωνεται και η εξαρτηση σου απο αυτο. Αρα ειναι ενα καλο πρωτο βημα προς αυτην την κατευθυνση.

ναι το απαγορευει...
εχω δει πολλους που το τηρουν.
και εδω κολλαει παλι το:

Αρα, τελειως ακυρο το επιχειρημα σου που ελεγε οτι "τοτε γιατι δεν απαγορευουν την πωληση των τσιγαρων στους ανηλικους". Πρωτον γιατι ο νομος υπαρχει ηδη, δευτερον γιατι θα επιχειρηθει να επανεφαρμοσθει, και τριτον γιατι οπως βλεπεις παροτι υπαρχει δεν εφαρμοζεται σε μεγαλη εκταση. Παρολα αυτα εσυ υποστηριζεις να εχει την ιδια τυχη και αυτος ο νομος; :worry:

Εεε... διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά νομίζω πως το κάπνισμα θα απαγορευθεί στους κλειστούς μόνο δημόσιους χώρους. Σωστά;

Θεωρητικα ναι. Πρακτικα ουτε στους εσωτερικους δημοσιους χωρους, μιας και πχ επιτρεπεται αν το καταστημα ειναι πανω απο 70 τμ να δημιουργηθει ξεχωριστος χωρος (μεχρι καποιο ποσοστο) για καπνιστες, ενω τα καταστηματα μεχρι 70τμ ειχαν τη δυνατοτητα να ορισουν αν θα ειναι πληρως καπνιστων!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Εγώ πάντως δεν ξέρω και πολλά μαγαζιά στα 70 τμ ή και λιγότερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

rascal_gd

Περιβόητο μέλος

Ο Call me Joe!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 4,194 μηνύματα.
Ειστε αντρας αντικαπνιστης και αυτη η γυναικα καθεται στο διπλανο τραπεζακι. Τι κανετε; :P

α. Της λετε με επιδεικτικο τροπο να σβησει το τσιγαρο λογω του νεου νομου. (ναι γιατί εσείς δεν κλάνετε στη μούρη της και δεν την ποτίζεται καρκινοβόμβες)
Αν εκλανε στη μουρη μου θα υπηρχε προβλημα. Και δεν νομιζω να υπαρχει καποιος νομος για να επιστρατευσω επι αυτου του θεματος... :P

β. Της ζητατε ευγενικα να σβησει το τσιγαρο γιατι ενοχλει. (Σιγά μην σας ακούσει, καλέστε τον καταστηματάρχη)
Τι να τον κανω. Την κοπελια θελω να γνωρισω...

γ. Της ζητατε αν θελει να σβησει το τσιγαρο και της πιανετε κουβεντα. (Σιγά μην το σβήσει φίλος... της πιάνετε κουβέντα με σέξυ μάσκα οξυγόνου)
Και να κρυψω την ομορφια μου;

δ. Χωρις δευτερη σκεψη αναβετε τσιγαρο (κι ας εχετε καιρο να κανετε) και πηγαινετε και καθεστε διπλα της με σκοπο να παρετε το τηλεφωνο της. (Είστε βλαξ. Και καρκίνος και χυλόπιτα, 2 σε ένα)
Χαλαλι. Παιρναμε στην επομενη... :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Βέβαια,η σκληρή εφαρμογή κάτι τέτοιου στο κάπνισμα,πέραν του οτι είναι ανέφικτη - και εμπεριέχει ρατσισμό και απομόνωση - ,προσκρούει και σε δικαιώματα της καπνιστικής πλευράς.
Το μονο σημειο που δε συμφωνω μαζι σου. Δε θα το ονομαζα ρατσισμο, γιατι με την ιδια λογικη ειναι ρατσισμος να βαζουμε σε ενα μερος τους εγκληματιες. Ή τους αρρωστους. (φυλακες,νοσοκομεια). Αν θελουμε να πουμε οτι υπαρχει στιγματισμος των καπνιστων, αυτο δεν γινεται απο τους υπολοιπους αλλά απο τους ιδιους με την επιλογη τους να καπνιζουν. Απομονωση υπαρχει, αλλά δεν ειναι αδικη. Πρεπει να ξεκιναμε απο το οτι το υψιστο αγαθο που πρεπει να διαφυλαχτει ειναι η υγεια. Στη ζυγαρια αν βαλουμε "υγεια μη καπνιστη" - "ελευθερια στο καπνισμα του καπνιστη", η ζυγαρια πρεπει να γερνει στο 1ο.

Όμως, πέραν όποιων άλλων συμπτωμάτων και χαρακτηριστικών των νομικών διατάξεων «περί καπνίσματος κλπ», αναδεικνύεται μʼ αυτές και ένα χαρακτηριστικό της εποχής στην οποία έχουμε εισέλθει ως ανθρωπότητα. Πρόκειται , για τη νομοθέτηση της καθημερινότητάς μας, πάλι, από …το όρος Σινά! Ή μήπως δεν έχει μία κάποια «θεϊκή διάσταση», έναν θρησκευτικού τύπου λικβινταρισμό, εμπλουτισμένο με ηθικισμό του «μέσου όρου», η όλη «αντικαπνιστική εκστρατεία»; Τι επιδιώκεται άραγε, εδώ και τριάντα τόσα χρόνια, με τον νέο αυτό διαμελισμό των «μαζών», σε «καπνιστές» και «αντικαπνιστές»; Θα μπορούσε άραγε, μία «νέα θρησκεία»; Ίσως μία «θρησκεία της υγείας», αν θεωρήσουμε ότι ο Χριστιανισμός ήταν «θρησκεία της ζωής»; Έχουμε δικαίωμα, για την ώρα τουλάχιστον, να αναρωτιόμαστε!
ηθικισμος ενα θεμα υγειας ; Σεναρια θρησκευτικης συνωμοσιας το να μη καπνιζει οποιος γουσταρει οπου γουσταρει ; Θεικης διαστασης νομοθετηση της καθημερινοτητας μας ; Δλδ να μην εχουμε νομους ; Δε νομιζω οτι ειμαστε τοσο εξελιγμενοι για να ζησουμε χωρις νομους. Σε 1000 χρονια το ξανασυζηταμε.Νομιζω το σεναριο σου ξεφευγει απο τα πλαισια του "πιθανου" φιλε μου..Για να εξασκησουν ελεγχο πανω μας εχουν πολλους τροπους και τους εφαρμοζουν. Ακομα κι αν θεωρησεις την απαγορευση του τσιγαρου εναν απο αυτους (δε βλεπω πως, αλλά έστω), χαλαλι του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Kajira,
Για τα μικρά καταστήματα (έως 70 τ.μ.) θα ισχύει χαρακτηρισμός ως αποκλειστικά για καπνίζοντες ή μη καπνίζοντες, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις η διαμόρφωση χώορυ καπνιζόντων είναι αδύνατη.
Ο νόμος λέει: Καταστηματάρχης που έχει χώρο μέχρι και 70τμ θα επιλέγει είτε ότι επιτρέπετε το κάπνισμα είτε ότι δεν επιτρέπετε; Έκτος το από τα starbucks, αμφιβάλω αν κάνεις άλλος θα επιλέξει το δεύτερο.:P

Με τα καταστήματα των 80τμ τι θα γίνει; Θα είναι υποχρεωμένα είτε ότι δεν επιτρέπουν το κάπνισμα είτε να έχουν ξεχωριστό μέρος για κάπνισμα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Σε οποιοδήποτε κατάστημα άνω των 70 τ.μ. (ακομα και 71 τ.μ. θεωρητικά) θα πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός σε χώρο καπνιστών και σε χώρο μη καπνιστών.
Τα κάτω των 70 τ.μ. προφανώς θα είναι όλα καπνιστών (αφού υπάρχει δικαίωμα επιλογής), εκτός από τα Starbucks φυσικά. :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DreamsRevenge

Περιβόητο μέλος

Η DreamsRevenge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,757 μηνύματα.
Το κορυφαίο θα είναι που μαγαζιά - αεροδρόμια θα αρχίσουν στα χαρτιά να "σουρώνουν" μέχρι να φτάσουν στο μαγικό νουμεράκι των 70τ.μ.
Αυτό που φοβάμαι πάντως είναι μια ακόμα φούσκα.
1 βδομάδα εφαρμογή, 2-3 μεγαλοπρεπείς δηλώσεις, 5 ρεπορτάζ στα κανάλια και μετά :whistle:...

πρόσφυγες στα starbucks:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Insomniac

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Insomniac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 876 μηνύματα.
Σε οποιοδήποτε κατάστημα άνω των 70 τ.μ. (ακομα και 71 τ.μ. θεωρητικά) θα πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός σε χώρο καπνιστών και σε χώρο μη καπνιστών.
Τα κάτω των 70 τ.μ. προφανώς θα είναι όλα καπνιστών (αφού υπάρχει δικαίωμα επιλογής), εκτός από τα Starbucks φυσικά. :D

Βασικα εγω αυτο που ειχα διαβασει ειναι οτι η δηλωση για το αν θα εινα τα μαγαζια καπνιστων ή μη θα επρεπε να εχει ηδη γινει (στους δημους αν θυμαμαι καλα) οποτε θεωρητικα θα μπορουσαν να δημοσιευτουν στοιχεια για τα ποσοστα αυτα (για να ξερουμε ποσο νοημα εχει τελικα ο νομος :whistle:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
... Πρεπει να ξεκιναμε απο το οτι το υψιστο αγαθο που πρεπει να διαφυλαχτει ειναι η υγεια. Στη ζυγαρια αν βαλουμε "υγεια μη καπνιστη" - "ελευθερια στο καπνισμα του καπνιστη", η ζυγαρια πρεπει να γερνει στο 1ο.

ηθικισμος ενα θεμα υγειας ; Σεναρια θρησκευτικης συνωμοσιας το να μη καπνιζει οποιος γουσταρει οπου γουσταρει ; Θεικης διαστασης νομοθετηση της καθημερινοτητας μας ; Δλδ να μην εχουμε νομους ; Δε νομιζω οτι ειμαστε τοσο εξελιγμενοι για να ζησουμε χωρις νομους. Σε 1000 χρονια το ξανασυζηταμε...Για να εξασκησουν ελεγχο πανω μας εχουν πολλους τροπους και τους εφαρμοζουν. Ακομα κι αν θεωρησεις την απαγορευση του τσιγαρου εναν απο αυτους (δε βλεπω πως, αλλά έστω), χαλαλι του.

-Εντυπωσιακά φωτεινό το δίλημμα " υγεία ή ελευθερία"! Αλλά πόσο ελεύθερη είναι σήμερα ...η υγεία μας, φίλτατε Λόριεν;
-Όσο περισσότεροι νόμοι, τόσο πιο στέρεη η ευτυχία μας;
-Αναμφίβολα και έχουν μύριους τόσους τρόπους, για να μας "εξελίξουν" μέσω του ελέγχου, αλλά πάντα προτιμότεροι (ως αποτελεσματικότεροι) τους είναι οι "συμβολικοί", νομίζω.
- "χαλάλι του"; Κάπως έτσι γίνονταν πάντα οι "μεγάλες επιλογές" των "ιστορικών αναγκαιοτήτων": πόλεμοι, φασισμοί, εξανδραποδισμοί, εθνοκαθάρσεις κλπ κλπ κλπ!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Nωεύς, το αν μπορείς να καπνίζεις στα μαγαζιά που πηγαίνεις να φας και να διασκεδάσεις, δεν είναι ζήτημα ελευθερίας. Τέτοιο θα υφίστατο αν η απαγόρευση αφορούσε καθολικά το κάπνισμα - εδώ στην ουσία δεν υπάρχει απαγόρευση, αλλά θεμιτός περιορισμός. Δεν σου απαγόρεψε κανείς να καπνίζεις, απλά δεν θα μπορείς να καπνίζεις αδιακρίτως ΠΑΝΤΟΥ (θα εξακολουθείς να μπορείς να καπνίζεις στα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μέρη) κι εσύ μιλάς για πολέμους και ..ελευθερίες; :confused:

Δηλαδή είναι απίστευτο!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

The Djinn

Τιμώμενο Μέλος

Ο Mario αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,513 μηνύματα.
Ειναι απιστευτο πως ξαφνικα μιλαμε για ελευθερια...Τοσα χρονια την δικη μου την ελευθερια ΕΝΑΣ καπνιστης γιατι δεν την ειχε σκεφτει και την περναγε επιδεικτικα στο ντουκου?
ΕΝΑΣ!
Οταν ενα χουι μας (γιατι το καπνισμα οτι και να πει καποιος ειναι ενα επικτητο χουι και τιποτα περισσοτερο) δεν μας αφηνει ιχνος ευαισθητοποιησης στο να σκεφτομαστε τον αλλο, τοτε αναγκαστικα ερχονται νομοι να τους προστατευσουν.Αργα ηρθαν, αλλα επιτελους ηρθαν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bill_1992

Περιβόητο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 4,713 μηνύματα.
Ήρθαν όντως όμως?Και αν ήρθαν,θα εφαρμοστούν?Εγώ το θεωρώ απίθανο να γίνουμε όπως η Γερμανία για παράδειγμα στο θέμα του καπνίσματος,όλο και κάποια πατέντα θα βρει ο Έλληνας...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Στα αρχικά στάδια δεν πρόκειται να αλλάξουν πολλά. Ελπίζω πως από το 2010 και μετά θα γίνει κάτι πιο σοβαρό. Έχω την εντύπωση πως ο νόμος αυτός είναι μεταβατικός, διότι η ΕΕ είναι ξεκάθαρη πως πρέπει να απαγορευτεί το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους. Ε τώρα για το πότε ακριβώς.. Ελλάδα είναι, είναι γνωστό πως πάντα είμαστε λίγο ..καθυστερημένοι σ' αυτά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

cibyllian

Περιβόητο μέλος

Η Μπούι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,205 μηνύματα.
Ήρθαν όντως όμως?Και αν ήρθαν,θα εφαρμοστούν?Εγώ το θεωρώ απίθανο να γίνουμε όπως η Γερμανία για παράδειγμα στο θέμα του καπνίσματος,όλο και κάποια πατέντα θα βρει ο Έλληνας...

Να θυμίσω ότι ένα μπαρ στο Βερολίνο έκανε προσφυγή νομίζω στο δικαστήριο της Χάγης και κατάφερε να γίνει αποκλειστικά καπνιστών.
Μάλλον δεν είμαστε οι μόνοι. :P:P:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
Και οχι μονο αυτο...
Φιλοι μου που ηταν σε μαγαζι ανω των 70τμ (αναφερομαι στο Βερολινο κι εγω), επειδη ειναι στεκι τους και φιλος τους ο ιδιοκτητης, καπνιζαν κανονικοτατα στα τραπεζια τους...
ΟΙ παρατυπιες δεν ειναι ειναι προνομιο των Ελληνων...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Νομίζω ότι το συγκεκριμένο ήταν μία μικρή μπυραρία (Kneipe) που ζήτησε να μείνει χώρος καπνιστών γιατί δεν είχε τη δυνατότητα διαχωρισμού σε καπνιστές και μη.
Τελικά επετράπη σε κάποια τέτοια μέρη το κάπνισμα, δηλαδή:
Αυτές οι "Kneipen" δεν είχαν το δικαίωμα να σερβίρουν μαγειρεμένα/ετοιμασμένα γεύματα/σνακ (άρα μόνο φυστίκια και τσιπς),πρέπει να είναι μικρότερες από 75 τετραγωνικά και δεν μπορούν να διαθέτουν οποιοδήποτε διαχωρισμένο βοηθητικό δωμάτιο (οκ, υποθέτω οι τουαλέτες εξαιρούνται).
Επίσης απαγορεύεται η είσοδος δε άτομα κάτω των 18.

Η Kneipe οφείλει να αναφέρει ότι είναι χώρος όπου επιτρέπεται το κάπνισμα στην είσοδο, ενώ αυτό ισχύει στο Βερολίνο και το
Baden-Württemberg.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

cibyllian

Περιβόητο μέλος

Η Μπούι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,205 μηνύματα.
Να ρωτήσω κάτι; Που είναι το πρόβλημα αν υπάρχουν συγκεκριμένα μαγαζιά για καπνιστές;;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top