Οι δικές μας κουζινοδημιουργίες

Skiyo

Διάσημο μέλος

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.680 μηνύματα.
Αν μπορούσες κάποια στιγμή να τη ρωτήσεις θα μπορούσες να την παραθέσεις και εδώ;
Αυτό είναι λίγο κομματάκι δύσκολο, ξέρει πολύ καλά ότι δε είμαι και ζαχαροπλάστης και στα ξαφνικά να φτιάξω κεικ, θα αρχίσει και τις ερωτήσεις που θα ήθελα να τις αποφύγω. :P
Αλλά εντάξει θα της στείλω μήνυμα το απόγευμα και θα της πω ότι είναι για μια φίλη η συνταγή.
 

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.201 μηνύματα.
Αυτό είναι λίγο κομματάκι δύσκολο, ξέρει πολύ καλά ότι δε είμαι και ζαχαροπλάστης και στα ξαφνικά να φτιάξω κεικ, θα αρχίσει και τις ερωτήσεις που θα ήθελα να τις αποφύγω. :P
Αλλά εντάξει θα της στείλω μήνυμα το απόγευμα και θα της πω ότι είναι για μια φίλη η συνταγή.
άσχετο με το θέμα, αλλά έχεις δίκιο. Όταν δεν βράζεις ούτε αυγό και ξαφνικά πχ ρωτάς, πού πουλάνε φορμάκια για σχεδιάκια στα μπισκοτάκια..... Τα έχουμε ζήσει.....:bye:
Αλλά αν μπορέσεις να βρεις τη συνταγή, θα μας ενδιέφερε
 

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.678 μηνύματα.
Κι εγώ πριν λίγες μέρες έκανα φραουλομαρμελαδα γλυκόξινη με μαύρη ζάχαρη .. Ο, τι πρέπει για κρέπες και λιγούρες.
 

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.201 μηνύματα.

Skiyo

Διάσημο μέλος

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.680 μηνύματα.
άσχετο με το θέμα, αλλά έχεις δίκιο. Όταν δεν βράζεις ούτε αυγό και ξαφνικά πχ ρωτάς, πού πουλάνε φορμάκια για σχεδιάκια στα μπισκοτάκια..... Τα έχουμε ζήσει.....:bye:
Αλλά αν μπορέσεις να βρεις τη συνταγή, θα μας ενδιέφερε
δε είμαι και άσχετος απο μαγειρική, έχω κάνει πολλά φαγητά μόνος μου, φάκες, μπάμιες, φασολάκια, κοτοπουλο, μπιφτεκια κτλ, από γλυκά περιορίζομαι στο ζελέ, μπράουνις, κρέπες και πανκεικ.
Θα προσπαθήσω να βρω τη συνταγη για το κεικ.
 

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.125 μηνύματα.
έτοιμες πίτσες τρως;
είμαι περίεργη με το φαγητό τρώω πολύ συγκεκριμένα πράγματα συνεχόμενα
απο πίτσα τρώω μόνο μαργαρίτα καμία άλλη και ναι μονο έτοιμη
Δεν κατάλαβα αν με ρώτησες συγκεκριμένα για πίτσα ή γενικά αν τρώω μόνο πίτσες επειδή δε μαγειρεύω
 

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 15.472 μηνύματα.
Couscous. Συνταγή από Τυνησία!

IMG_20250602_155101.jpg


Και μια Quiche au brocoli 🥦

IMG_20250602_155131.jpg
 

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.125 μηνύματα.

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 15.472 μηνύματα.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.201 μηνύματα.
είμαι περίεργη με το φαγητό τρώω πολύ συγκεκριμένα πράγματα συνεχόμενα
απο πίτσα τρώω μόνο μαργαρίτα καμία άλλη και ναι μονο έτοιμη
Δεν κατάλαβα αν με ρώτησες συγκεκριμένα για πίτσα ή γενικά αν τρώω μόνο πίτσες επειδή δε μαγειρεύω
για το δεύτερο σε ρώτησα... Έχω κάτι κατά νου, αλλά θα βγω εκτός θέματος, αν το πω. :give_rose:
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.866 μηνύματα.
Αυτό είναι λίγο κομματάκι δύσκολο, ξέρει πολύ καλά ότι δε είμαι και ζαχαροπλάστης και στα ξαφνικά να φτιάξω κεικ, θα αρχίσει και τις ερωτήσεις που θα ήθελα να τις αποφύγω. :P
Δηλαδή; Θα αρχίσει να πλέκει ζιπουνάκια για το εγγόνι;

έτσι είναι το παραδοσιακό couscous
Πρόστυχο; :look:
 

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 15.472 μηνύματα.

Skiyo

Διάσημο μέλος

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.680 μηνύματα.

Grand Duchess

Διακεκριμένο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.764 μηνύματα.
Ότι μια άγνωστη από το ίντερνετ μου ζήτησε τη συνταγή και θα κάνει τη κλασική ανάκριση με ποιους μιλάς στο ίντερνετ.
Φαντάζομαι ήδη πως θα το πάει:

"Έχεις βρει καμία από το ίντερνετ ε; Να προσέχεις παιδί μου δεν ξέρεις πως είναι ο καθένας πραγματικά άλλα σου λένε και αλλα ισχύουν εν τέλει '

:laugh:
 

nearos

Επιφανές μέλος

Ο nearos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 10.041 μηνύματα.
3-4 ώριμες μπανάνες,2 αυγά,1/2φλ. ηλιέλαιο, 1φλ.ζάχαρη,500γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,1 βανιλινη και σταγονες σοκολάτας
Ψήνεις σε προθ.φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά σε αλευροβουτυρωμενη φόρμα μακρόστενη . 🥰
Εν τω μεταξύ είχα φτιάξει ένα πολύ γρήγορο banana bread με 3 μπανάνες που είχα που είχαν καφετίσει και πήγαινε η μάνα μου να τις πετάξει. 2 κουπες αλεύρι, 2 αυγά, έτριψα μεσα κάτι γλυκά που μας έφεραν μπισκοτένια φάση (αυτά μωρέ που παίρνεις απο ζαχαροπλαστεία στο κουτι με το περιτυλιγμα), και λιγο baking powder.
Δεν βάλαμε ζάχαρη, λάδι, κυρίως γιατί το ξεχάσαμε :P
Αλλά και πάλι, βγήκε ΚΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΟ.
Την επόμενη φορά θα πάρω κανονικές σταγόνες σοκολάτας και θα βάλω και ζάχαρη. Λατρεύω το banana bread.
 

Skiyo

Διάσημο μέλος

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.680 μηνύματα.
@Kate1914 @touvlo συγγνώμη που άργησα, η μάνα μου είχε κάτι υποχρεώσεις και τελικά σήμερα μιλήσαμε και τη ρώτησα για το κεικ. Λοιπόν αυτή είναι η συνταγή, του Πετρετζίκη, αλλά μου είπε ότι βάζει διπλάσιες μπανάνες(αν είναι μικρές μπανάνες), λιγότερη ζάχαρη και χωρίς γλάσσο.

 

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.201 μηνύματα.
@Kate1914 @touvlo συγγνώμη που άργησα, η μάνα μου είχε κάτι υποχρεώσεις και τελικά σήμερα μιλήσαμε και τη ρώτησα για το κεικ. Λοιπόν αυτή είναι η συνταγή, του Πετρετζίκη, αλλά μου είπε ότι βάζει διπλάσιες μπανάνες(αν είναι μικρές μπανάνες), λιγότερη ζάχαρη και χωρίς γλάσσο.

Ευχαριστώ, θα το κάνω.
Ξέρω πως ο Άκης έχει <<παντρέψει>> τις μπανάνες με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα.
Εχθές έκανα ένα πείραμα. Αγόρασα φυστικοβούτυρο για πρώτη φορά, για να δω το συνδιασμό.
Εντυπώσεις:
1. Ίσως το συγκεκριμένο που πήρα, είχε κομματάκια φυστίκι μέσα και ήταν οπτικά λίγο αηδιαστικό. Όμως σε γεύση ήταν καλό. Ήταν και βιολογικό, τρομάρα μου! Η γεύση του πράγματι ταίριασε με τη μπανάνα
2.Έλιωσα κουβερτούρα, έβαλα μια λιωμένη μπανάνα, φυστικοβούτυρο και τα χτύπησα. Ήταν υπερβολικά παχύ και πικρό. Έτσι έβαλα λίγο μέλι.
3. Η πικρίλα έφυγε αλλά ήταν λιγωτικό, δηλ φουλ παχύ, δεν τρωγόταν. Έτσι έβαλα ένα στραγγιστό γιαούρτι και τα χτύπησα
Πάλι δε μου άρεσε, είχε μια περίεργη γεύση. Νομίζω πως η ώριμη μπανανίλα επικρατούσε και κάλυπτε τις άλλες μυρωδιές. Τεσπα, το έβαλα ψυγείο
Σήμερα το πρωί, δοκίμασα και ομολογώ πως ήταν πολύ καλό. Είχε γίνει και λίγο σα μους. Βέβαια δεν είναι για να φας πολύ.
Θα τολμήσω και της μαμάς σου, στις επόμενες παραγινωμένες μπανάνες.
 

Skiyo

Διάσημο μέλος

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.680 μηνύματα.
Ευχαριστώ, θα το κάνω.
Ξέρω πως ο Άκης έχει <<παντρέψει>> τις μπανάνες με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα.
Εχθές έκανα ένα πείραμα. Αγόρασα φυστικοβούτυρο για πρώτη φορά, για να δω το συνδιασμό.
Εντυπώσεις:
1. Ίσως το συγκεκριμένο που πήρα, είχε κομματάκια φυστίκι μέσα και ήταν οπτικά λίγο αηδιαστικό. Όμως σε γεύση ήταν καλό. Ήταν και βιολογικό, τρομάρα μου! Η γεύση του πράγματι ταίριασε με τη μπανάνα
2.Έλιωσα κουβερτούρα, έβαλα μια λιωμένη μπανάνα, φυστικοβούτυρο και τα χτύπησα. Ήταν υπερβολικά παχύ και πικρό. Έτσι έβαλα λίγο μέλι.
3. Η πικρίλα έφυγε αλλά ήταν λιγωτικό, δηλ φουλ παχύ, δεν τρωγόταν. Έτσι έβαλα ένα στραγγιστό γιαούρτι και τα χτύπησα
Πάλι δε μου άρεσε, είχε μια περίεργη γεύση. Νομίζω πως η ώριμη μπανανίλα επικρατούσε και κάλυπτε τις άλλες μυρωδιές. Τεσπα, το έβαλα ψυγείο
Σήμερα το πρωί, δοκίμασα και ομολογώ πως ήταν πολύ καλό. Είχε γίνει και λίγο σα μους. Βέβαια δεν είναι για να φας πολύ.
Θα τολμήσω και της μαμάς σου, στις επόμενες παραγινωμένες μπανάνες.
Το φυστίκοβούτυρο που παίρνει η μάνα μου εδώ στη Ελλάδα είναι το απαλό-soft, όχι τραγανό. Αν είναι τραγανό μπορεί να έχει κομμάτια φυστικιού και να πικρίζει λίγο.
 

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.201 μηνύματα.
@Kate1914 @touvlo συγγνώμη που άργησα, η μάνα μου είχε κάτι υποχρεώσεις και τελικά σήμερα μιλήσαμε και τη ρώτησα για το κεικ. Λοιπόν αυτή είναι η συνταγή, του Πετρετζίκη, αλλά μου είπε ότι βάζει διπλάσιες μπανάνες(αν είναι μικρές μπανάνες), λιγότερη ζάχαρη και χωρίς γλάσσο.

λοιπόν, το δοκίμασα με παραλλαγές. Βασικά είχα μια μπανάνα παραγινωμένη και έκανα μικρή δόση/πειραματική. Δεν έβαλα βούτυρο, εφόσον είχα φυστικοβούτυρο. Δεν έβαλα βανίλια. Έβαλα τριμμένη κουβερτούρα, δεν είχα δάκρυα. Δεν έβαλα ζάχαρη, έβαλα μέλι. Βγήκε πολύ καλό. Πες στη μαμά σου, η ιντερνετική συνφορουμίτισσα σε ευχαριστεί.
Στη 1 μπανάνα έβαλα 1 αυγό 100γρ φυστικοβούτυρο κριτσανιστό με αλάτι 1 κουτ μπέικιν περίπου 150 γρ αλεύρι και 20 γρ τριμμένη κουβερτούρα και 1 κουτ σούπας μέλι. Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό. Μπράβο μας! Το έψησα γυρω στη μισή ώρα στους 160 περίπου, επειδή ήταν λίγη ποσότητα, φοβήθηκα μην το κάψω
 

Συνημμένα

  • βαναναβροτ.jpeg
    βαναναβροτ.jpeg
    138,2 KB · Εμφανίσεις: 10

Skiyo

Διάσημο μέλος

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.680 μηνύματα.
λοιπόν, το δοκίμασα με παραλλαγές. Βασικά είχα μια μπανάνα παραγινωμένη και έκανα μικρή δόση/πειραματική. Δεν έβαλα βούτυρο, εφόσον είχα φυστικοβούτυρο. Δεν έβαλα βανίλια. Έβαλα τριμμένη κουβερτούρα, δεν είχα δάκρυα. Δεν έβαλα ζάχαρη, έβαλα μέλι. Βγήκε πολύ καλό. Πες στη μαμά σου, η ιντερνετική συνφορουμίτισσα σε ευχαριστεί.
Στη 1 μπανάνα έβαλα 1 αυγό 100γρ φυστικοβούτυρο κριτσανιστό με αλάτι 1 κουτ μπέικιν περίπου 150 γρ αλεύρι και 20 γρ τριμμένη κουβερτούρα και 1 κουτ σούπας μέλι. Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό. Μπράβο μας! Το έψησα γυρω στη μισή ώρα στους 160 περίπου, επειδή ήταν λίγη ποσότητα, φοβήθηκα μην το κάψω
Μια χαρά! Θα της το μεταφέρω κάποια στιγμή. Αν και στη φωτογραφία δε μοιάζει καθόλου οπτικά με το κέικ που φτιάχνει η μάνα μου, αλλά βέβαια αυτή βάζει τα υλικά στο μίξερ και μετά το ψηνει λίγη παραπάνω ώρα και γίνεται λίγο πιο σκούρο.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top