Οι δικές μας κουζινοδημιουργίες

Averkina

Well-known member

Η Averkina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Μονακό (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,132 μηνύματα.
Είπα να ανοίξω ένα θέμα μαγειρικής με δικές μας συνταγές.Δεν εννοώ παρθενογέννεση αλλά συνταγές ακόμα και κλασσικές που βάζουμε όμως την δικιά μας πινελιά,έχει το δικό μας κατιτίς βρε αδελφέ και σαφώς δεν είναι copy απο αλλού.
Ελάτε να πούμε τις ιδέες μας! :D

Ξεκινάω.
Το κοτοπουλάκι μου,καθαρά δικιά μου συνταγή.Το οποιο βεβαια γινεται και με χοιρινο,αλλα με το κοτοπουλο ειναι ιδανικο.Φτιαξτε το,θα με θυμηθητε!
Η γευση ειναι πικαντικη και γλυκοξινη,αλλα οχι το κινεζικο γλυκοξινο.

Κοτοπουλο γλυκοξινο με κρασι ΣΑΜΟΣ και λεμονι.

ΥΛΙΚΑ

-Κοτοπουλο
-κρεμμυδι
-σκορδο
-πιπερια,εκτος αν δεν σας αρεσει
-Λευκο γλυκο κρασι ΣΑΜΟΣ(οχι οποιοδηποτε ημιγλυκο η γλυκο κρασι,αλλα συγκεκριμενα το καργα γλυκο ΣΑΜΟΣ)
-Λεμονι
-Το ινδικο μειγμα ΤΑΝΤΟΥΡΙ(οπωσδηποτε,το βρισκεις σγουρα σε ΣΜ γαλαξιας,σκλαβενητης κλπ)
-Αλατοπιπερο
-Ριγανη
-Ελαιολαδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Σε κατσαρολα,κατα προτιμηση κεραμικη με καπακι,ριχνουμε λαδι οχι πολυ,κρεμμυδι κομμενο,σκορδο,τις πιπεριες αν τις γουσταρουμε, και αλατοπιπερωνουμε.
-Τσιγαριζουμε πολυ λιγο,και βεβαια προεραιτικα,και στη συνεχεια βαζουμε μεσα το κοτοπουλακι σε κομματια.
-Ριχνουμε αρκετο γλυκο κρασι ΣΑΜΟΣ,ποσοτητα για ολοκληρο κοτοπουλο υπολογιζω 3 νεροποτηρα τουλαχιστον.Εγω για 2 μπουτακια βαζω παντως εναμιση νεροποτηρο.
-Ξανα αλατοπιπερωνουμε αναλογα με τις ορεξεις μας και αφου σιγοβρασει λιγο,μετα απο κανενα μισαωρο ριχνω λεμονι.Ποσο;
Παλι για δυο μπουτακια εγω ριχνω μισο λεμονι.Αυτο ομως θα το δειτε εσεις με δοκιμη,αναλογα με το ποσο ξυνο το θελετε.Η αν θελετε να επικρατει το γλυκο ή το ξυνο.Για ολοκληρο κοτοπουλο συμφωνα με τα δικα μου γουστα υπολογιζω τουλαχιστον εναμιση λεμονι,μπορει και παραπανω.
-Οπωσδηποτε το μπαχαρικο που κανει την διαφορα ειναι το ινδικο μειγμα ΤΑΝΤΟΥΡΙ.Μπολικο.
-Σκεπαζουμε με το καπακι και το αφηνουμε να σιγοβρασει και να μεινει με ζουμακι,αλλα λιγο.
-Ριγανη προς το τελος για να μην πικρισει.

Ισως χρειαστει να προσθεσουμε λιγο νερο,αναλογα ποσα υγρα εχει το φαγητο μας,αυτο το τσεκαρουμε.
-Σιγοβραζουμε με κλειστο καπακι(σε 9βαθμιδη κουζινα εγω το εχω στο 3,ή 2)
Μπορειτε να συνοδευσετε με πατατες τηγανητες η ρυζακι.
Ή και σκετο.
Συνδευουμε με οτι πιοτο θεμε η και οχι.:beer:
 

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,700 μηνύματα.
Επιτέλους και ένα θέμα στο οποίο θα έχω δικαιολογία να ανεβάζω τι μαγειρεύω :hehe:

Μπιφτέκια γαλοπούλας (το συνοδευτικό είναι γλυκοπατάτα στον φούρνο και ντομάτα για συνοδευτικό, θα γράψω μόνο για τα μπιφτέκια)

Υλικά
Κιμας γαλοπούλας
Φρέσκα μανιτάρια
Λίγη γραβιέρα τριμμένη
Μουστάρδα
Αυγό
Παπρικα
Αλατοπίπερο
Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  • Χτυπάμε στο multi τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο για να γίνουν μια πάστα
  • Βάζουμε την πάστα σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, τη γραβιέρα, τη μουστάρδα, το αυγό, την πάπρικα, τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε τον κιμά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια και βάζουμε στον φούρνο (εγώ τα έβαλα στον αέρα στους 190 για μισή ώρα, αν ξέρετε ότι κάποια άλλη ρύθμιση στον φούρνο τα ψήνει καλύτερα να μου το πείτε να το κάνω γιατί είμαι άσχετη)

IMG_20201008_100158.jpg

(Η συνταγή είναι του Τσουλη αλλά έκανα τις παραλλαγές μου ελλείψει συγκεκριμένων υλικών)
 

Averkina

Well-known member

Η Averkina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Μονακό (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,132 μηνύματα.
Ουάου σε ευχαριστούμε πολύ meetmeinmontauk ,φαίνεται πολύ νόστιμη!:slourp:
 

Agaphbou

Well-known member

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών . Έχει γράψει 1,627 μηνύματα.
Πόσο κριπιιιι, μόλις ετοιμαζόμουν να ανεβάσω δική μου συνταγή και έψαχνα thread με τέτοιο θέμα, σοκ!

Λοιπόν, το έφτιαξα χθες πρώτη φορά, λαζάνια με κιμά, δική μου συνταγή και βγήκαν τέλεια:

Η συνταγή (σορρυ την είχα έτοιμη ήδη) :
IMG_20201010_122748.jpg


Και το αποτέλεσμα:
IMG_20201009_203638.jpg

Όταν στρώνουμε τα λαζάνια βάζουμε λίγο βούτυρο και σάλτσα στον πάτο του πυρέξ, στρώνουμε λαζάνια - σάλτσα - κιμά και ανά 2 στρώσεις βάζω και λίγη μπεσαμελ ενδιάμεσα. Πάνω στη μπεσαμελ έβαλα λίγα κομματάκια βούτυρο και τριμμένο τυρί. Enjoy!!
 

Averkina

Well-known member

Η Averkina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Μονακό (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,132 μηνύματα.
Φανταστικό!Μου έτρεξαν τα σάλια!:clapup:
Ευχαριστούμε πολύ!:bigarmhug
 

Averkina

Well-known member

Η Averkina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Μονακό (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,132 μηνύματα.
Μια κατάδικιά μου συνταγή για υγιεινές και παννόστιμες τηγανητές πατάτες. :slourp:

Το πολύ σημαντικό για να γινουν υγιεινές καθώς ως γνωστόν οι τηγανιτές πατάτες περιέχουν ακρυλαμίδιο,άκρως καρκινογόνο ,είναι πρώτα για ένα τέταρτο να τις βράσετε και μετά να τις τηγανίσετε σε μετρια θερμοκρασία σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι,τα εξηγώ αναλυτικά παρακάτω.

Πατάτες τσαχπίνικες υγιεινές.:prettyplz:

ΥΛΙΚΑ
  • Πατάτες κομμένες σε φέτες για τηγανιτές και μουλιασμένες ήδη τουλάχιστον 30 λεπτά σε νερό για να μην παράξουν ακρυλαμίδη.
  • πιπεριά πράσινη ή ότι χρώματος θέλετε,ψιλοκομμένη.
  • σκόρδο,τριμμένο
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Τυρί ρεγγάτο ή άλλο κίτρινο τυρί
  • αλατοπίπερο
  • ρίγανη
  • πάπρικα γλυκιά
  • ελαιόλαδο μία κουταλία τη μερίδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες για τηγανισμένες και τις μουλιάζουμε τουλάχιστον μισή ωρα σε νερό.Τις ξεπλένουμε.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ( ΟΧΙ ME TEFLON αν θέλουμε ένα υγιεινό αποτέλεσμα,δηλαδή όχι σκέυει τύπου τεφαλ,αλλά αντικολλητικά κεραμικά και ακόμα καλύτερα με επίστρωση πέτρας,είναι εξαιρετικά ),βάζουμε τις πατάτες και νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να βράσουν για ένα τέταρτο,βασικά μέχρι να έχουν μαλακώσει αλλά όχι να κομματιάζονται ας πούμε να είναι αλ ντέντε.
  3. Στη συνέχεια αδειάζουμε τον νερό και προσθέτουμε , για μια μερίδα, μια με μιαμιση κουταλιά ελαιόλαδο και το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.Αφου ζεσταθεί λίγο,χωρίς να καεί το λάδι ρίχνουμε τις πατατούλες ,αλατοπιπερώνουμε και τις τηγανίζουμε αργά έτσι,μέχρι να ροδίσουν λίγο αλλά όχι να ψιλοκαούν.
  4. Λίγο πριν γίνουν, προσθέτουμε το τριμμένο σκόρδο,την ψιλοκομμένη πιπεριά και κρεμμύδι,όχι να καούν απλά να μαλακώσουν και επίσης προσθέτουμε την πάπρικα και τη ρίγανη.
  5. Όταν γίνουν κλείνουμε φωτιά και προσθέτουμε το θεικό κίτρινο τυράκι.
Voila!20201010_140312.jpg

Πιστέψτε με,γίνονται πανόστιμες!Και χωρίς τύψεις!:dance2:

Άμα θέλετε τύψεις προσθέστε ψιλοκομμένο μπέικον όταν βάλετε το κρεμμύδι/σκόρδο/πιπεριά.Κόλασηηηηηηηηηηη απλά όχι τόσο υγιεινη.:devil:
 

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,700 μηνύματα.
Brownies
Για 4 κανονικά κομμάτια (ήθελα λίγο απλά για να ξεγελάσω τον εαυτό μου :hehe:):
  • 100 γρ δαμάσκηνα
  • 160-180 γρ νερό
  • 80 γρ αλεύρι (έβαλα ολικής, λογικά μπορεί ν' αντικατασταθεί με κάποιο άλλο)
  • 30 γρ άγλυκο κακάο
  • 50 γρ ταχίνι
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • λίγο αλάτι
  • στέβια (υποθέτω πως το οποιοδήποτε άλλο γλυκαντικό θα δουλέψει εξίσου)
  • 160-180 γρ νερό
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε στο μπλέντερ τα δαμάσκηνα με το μισό νερό
  • Όταν το μείγμα είναι καλά αλεσμένο, ανακατεύουμε με το υπόλοιπο νερό, το αλάτι, τις βανίλιες, την στέβια και το ταχίνι, μετά βάζουμε το κακάο και το αυγό και συνεχίζουμε ν' ανακατεύουμε
  • Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να είναι παχύρευστο
  • Βάζουμε στον φούρνο στους 170 για 20 λεπτά περίπου (εγώ έβαλα και λαδόκολλα στο ταψί, εναλλακτικά βάζουμε βούτυρο για να μην κολλήσει)brownies.jpg
 

Nelliel

Well-known member

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1,488 μηνύματα.
Φακές
2 κουταλιές βούτυρο
1 πράσο ψιλοκομμενο
0.5 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα κόκκινες φακές (από αυτές που είναι κομμένες στην μέση)
3 κούπες νερό (περισσότερο αν τις θέλετε σουπα αντί για χυλό) ή ζωμό κότας ή άλλου κρέατος ή λαχανικων
2 κουταλιές σάλτσα μαριναρα
Λίγο μαύρο πιπέρι
1-2 δάφνες
1 σκελίδα σκορδο ψιλοκομμένη
Λίγο αλάτι

εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και σωταρουμε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και σωταρουμε για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλάτι. Βραζουμε για 10-15 λεπτά σε σιγανή φωτιά και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι.
----------
Τρώω τέτοιες φακές σχεδόν 2-3 φορές την εβδομαδα για να αυξήσω την πρωτεϊνη μου. Σκέφτομαι να προσθέτω και αυγα στο τελευταίο λεπτό να γίνονται ποσε και να αυξάνουν ακόμα περισσότερο την περιεκτικότητα σε πρωτεινη. Θα κάνω και με κάρυ και κοτόπουλο. Είναι πολύ νόστιμες.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top