Η γνώμη σας για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Θεωρώ πολύ ωραίο το παρακάτω άρθρο και για αυτό το μεταφέρω και σε εσάς.

Αντί μαγειρέματος... [22-09-2012]

Οι άνθρωποι συνηθίζουν να απαντούν σε ερωτήσεις που ποτέ δεν έγιναν. Παράδειγμα. Μας τηλεφωνεί ακροάτρια και ξεκινά λέγοντας πως… « τώρα που ακούω την εκπομπή σας, μαγειρεύω ταυτόχρονα…». Προφανώς είναι αμηχανία, ευγένεια, ανάγκη. Δεν έχει σημασία. Είναι μια απάντηση για μια ερώτηση που ποτέ δεν έγινε. Έτσι και εγώ σήμερα θα δώσω απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν έγιναν. Ξεκινάω.

Γεια σας,
Δεν είμαι κατά της βίας γενικά. Το έχω ξαναπεί χωρίς να ερωτηθώ και το επαναλαμβάνω, πιστεύοντας πως όποιος καταδικάζει την βία «από όπου και αν προέρχεται», ή είναι ηλίθιος, ή ύποπτος, ή ένοχος, ή και τα τρία μαζί αν πρόκειται για μνημονιακό πολιτικό ή παπαγάλο των διαπλεκόμενων ΜΜΕ.

Δεν είμαι φαν της βίας. Πιστεύω ότι πολλά θέματα πρέπει να λύνονται και μπορούν να λύνονται χωρίς βία. Και δεν έχω όρεξη στα καλά καθούμενα να πλακώνομαι με όποιον διαφωνώ. Είναι κουραστικό, χαζό, περιττό, όταν μπορείς να «πλακωθείς» με την αντιπαράθεση απόψεων και επιχειρημάτων.

Θεωρώ βία τις νυχτερινές εξορμήσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, με σκοπό να τρομοκρατήσουν, χτυπήσουν ίσως και να δολοφονήσουν μετανάστες. Είναι καθαρή, φασιστική βία, που επειδή εδράζεται και σε ιδεολογήματα, αποκτά επικίνδυνες διαστάσεις για όλους μας, το επίπεδο ζωής μας, την ακεραιότητα μας, τα επιτεύγματά μας.

Δεν θεωρώ βία, την ανυπακοή, των πολιτών στις επιταγές τους κράτους της Τρόικας και του ΔΝΤ. Δεν θεωρώ βία την μαχητική αντίσταση διαδηλωτών κατά των αστυνομικών μέτρων περιορισμού του δικαιώματος της έκφρασης αντίρρησης στα όσα κάνει το κράτος. Δεν θεωρώ βία, το πέταγμα πέτρας, γιαουρτιού, εσπεριδοειδούς, ή λαχανικού, κατά δυνάμεων καταστολής, χωρίς ταυτόχρονα να αποδέχομαι και ως αποτελεσματική αυτή την κίνηση. Θεωρώ βία να αλλοιώνει κανείς την άποψή μου, λέγοντας ότι αφού αποδέχομαι την πέτρα, αποδέχομαι και το όπλο. Θεωρώ βία να έχω απέναντί μου ηλίθιο, που πρέπει να του εξηγώ τα αυτονόητα.

Θεωρώ βία, την κλοτσιά που δίνει ο ματατζής στον πεσμένο διαδηλωτή, ακόμη και αν πριν λίγη ώρα αυτός έριχνε πέτρες και γιαούρτια.

Θεωρώ βία την εξάρτυση του αστυνομικού, τις ασπίδες, τα χημικά, τις πλαστικές σφαίρες, το όπλο του. Δεν θεωρώ βία την κουκούλα, το «παγκόσμιο σύμβολο» δράσης και αντίδρασης, στους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Αν και πάντα προτιμώ τον όποιο αγώνα να τον δίνω με ανοιχτό πρόσωπο. Υπάρχουν όμως και στιγμές που καθαρά για τεχνικούς λόγους, χρειάζεται μια κάλυψη.

Δεν θεωρώ βία την απειθαρχία των πολιτών, την ενεργή και παθητική αντίσταση, με στόχους και αιτήματα. Τον δυναμισμό, την αγανάκτηση, την οργή, τον προπηλακισμό. Αντίθετα τα θεωρώ υγεία για μια κοινωνία. Θεωρώ βία, την καταπίεση όλων αυτών των δράσεων.

Δεν θεωρώ βία την ελληνική επανάσταση του 21, όπου μια δράκα ξεβράκωτων αμφισβήτησε το καθεστώς μιας ισχυρής αυτοκρατορίας. Δεν θεωρώ βία την μεγαλειώδη αντίσταση κατά των κατακτητών Γερμανών και όποιο μέσο και τρόπο δολοφονικό χρησιμοποίησαν κατά των Ναζί και των συνεργατών τους. Δεν θεωρώ βία την πέτρα που ρίχνει ο μικρός Παλαιστίνιος κατά του Ισραηλινού φαντάρου. Δεν θεωρώ βία την βόμβα που έβαλε ο Παναγούλης και οι σύντροφοί του, στον δικτάτορα Παπαδόπουλο.

Θεωρώ βία, την αλλοίωση, τα ψέματα και τον δόλο, των αναλυτών, παρουσιαστών των δελτίων των 7, των 8, των 9 και των διαφόρων εκπομπών και φυλλάδων. Θεωρώ βία, την εξίσωση «αριστερής παράδοσης» και «ακροδεξιάς πρακτικής». Και πολύ άδικο. Και πολύ αισχρό και ύπουλο. Αντίθετα, δεν θεωρώ βία την λεκτική διαπόμπευση, αποδόμηση και διακωμώδηση των γραβατωμένων συνεργατών του κατακτητή.

Δεν θεωρώ βία την αντίδραση και την δράση του αδικημένου. Δεν θεωρώ βία την επανάσταση, τον μαζικό ξεσηκωμό, την εξέγερση. Θεωρώ βία να με τσουβαλιάζουν στο ίδιο σύνολο, στο ίδιο «εμείς» (έθνος, πατρίδα, λαό), με τραπεζίτες, βιομήχανους, εφοπλιστές και αδίστακτους κεφαλαιοκράτες.

Δεν θεωρώ βία το κάψιμο της τράπεζας, αλλά θεωρώ βία τα ψιλά γράμματα της τράπεζας, τις τοκογλυφικές προσφορές της και τις εισπρακτικές εταιρείες της.

Θεωρώ βία, τις φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, τις χαριστικές ρυθμίσεις στους βιομηχάνους και τις κάτω από το τραπέζι διευκολύνσεις σε λοιπά παράσιτα «της οικονομικής ζωής του τόπου». Θεωρώ βία τον εξαναγκασμό του εργοδότη, να υπογράψεις μείωση μισθού, τις αναγκαστικές υπερωρίες, την ανεργία, την εξαθλίωση.

Και θεωρώ ότι όλες αυτές οι βίες δικαιολογούν βία. Δεν την επιδιώκω, δεν την γουστάρω, αλλά την δικαιολογώ. Ακόμη και αυτή μου την άποψη την θεωρώ βία. Αλλά δεν την αποκηρύσσω.



Κάπου εδώ τελειώνω, με τις απαντήσεις μου, συνειδητοποιώντας, ότι μάλλον έπρεπε καλύτερα να μαγείρευα…

Καλή όρεξη!

Θύμιος Κ.



Από ΕΔΩ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

the_truth

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο the_truth αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 328 μηνύματα.
Ναι ναι ηταν ελληνες πατριωτες που ξυπνησαν τυχαια μετα απο 400 χρονια και ειπαν να κανουν επανασταση.Καληνυχτα.:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

the_truth

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο the_truth αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 328 μηνύματα.
Δειτε και το μονο σοβαρο βιβλιο για την επανασταση του 21 απο τον Γιαννη Σκαριμπα
Αποσπάσματα από την εισαγωγή του βιβλίου:

«Ο κατά μόνον το γένος και το θρήσκευμα του διαφέρων είναι ένας άγιος, μπρος στον κατά μόνο το «κατεστημένο» του διαφέροντα.

- Οι Τούρκοι δεν ήσαν οι χειρότεροι ...; Ο ελληνικός λαός δε θάκανε την επανάσταση για ν' αποκαταστήσει και πολιτικά τους κοτζαμπάσηδες. Οι λέγοντες ότι η Επανάσταση ήταν μόνον Εθνική, ή είναι αδιάβαστοι, ή δε μας λένε την αλήθεια. Σκοτώνοντας τους Τούρκους ήξερε ότι σκοτώνει το σύμμαχο των κοτζαμπάσηδων. Χωρίς τον αφανισμό πρώτα αντουνού, δεν μπόραε να ξεπάτωνε τους άλλους. Το ότι σ'αυτό η Επανάσταση γελάστηκε, δεν παει ναπεί διόλου ότι τους εφείσθη. Θα τους πέρναε εν στόματι μαχαίρας. Το ότι νόμισε ότι για τούτο είχε καιρό, αυτό την έφαγε ...; Η Επανάσταση απότυχε ...;»
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Zed

Διάσημο μέλος

Ο Zed αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται IT και μας γράφει απο Ηλιούπολη (Αττική). Έχει γράψει 2,488 μηνύματα.
Όχι, θα ξυπνήσει η αναρχική/κομμουνιστική ψυχή του καθενός και θα έχουμε πραγματικό κομμουνισμό ή πραγματική αναρχία στον κόσμο μετά από πόσες χιλιάδες -μην πω εκατομμύρια και υπερβάλλω- χρόνια αλληλοσφαγής του ανθρώπινου είδους στον πλανήτη γη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Συγκρουση 2 αντιμαχομενων πολων ηταν, ουσιαστικα απλα ο αγγλο-αμερικανικος πολος φοβηθηκε μηπως χασει τελικα απο τους αυτοργανωμενους κομμουνιστες παρολη τη συμφωνια της Γιαλτας.Η ακροδεξια δεν ειχε καν δυναμεις ουτε λαικο ερεισμα στην Ελλαδα.Αν δεν ειχαν παρεμβει οι αγγλο-αμερικανοι ο ΔΣ θα ειχε νικησει.Και ο Τιτο θα βοηθουσε περισσοτερο τον ΔΣ αν η ηγεσια του δεν ειχε ταχθει υπερ της ΕΣΣΔ.
Μήπως έχεις την δύναμη να γράψεις και για τις προδοσίες μέσα στο ΚΚΕ; Η τύχη ή ατυχία του Αρη Βελουχιώτη; Ο Ζαχαριάδης;
[FONT=&quot]Αν καλοεξετάσεις το ΚΚΕ, τότε ίσως δεις και έναν πιθανό ρόλο που φαίνεται καθαρά οτι έπαιξε.
Την υποταγή μέρους της κεντρικής εξουσίας του ΚΚΕ στην συμφωνία της Γιάλτας. [/FONT]
Η μήπως θέλεις να πιστέψουμε οτι ένα κόμα καθαρό; μετά απο έναν αιώνα παρουσίας, παραμένει ακόμα καχεκτικό γιατι...
Κάπου υπάρχει αυτό που λέμε παθογένεια, στην όλη κατάσταση. Οι συνεχείς διασπάσεις, μήπως δεν είναι μικρές προδοσίες;
Οσο για τον Josef Bros Tito, υπηρέτησε άψογα τους αδέσμευτους; Για να διαλυθούν όταν έρθει η ώρα.
(η ώρα αυτή πέρασε, μαζί με τον Τίτο).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Αποσπάσματα από την ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρή Χιώνη στην εκδήλωση για τον εορτασμό της 71ης επετείου από την ίδρυση του ΕΑΜ που διοργανώνουν η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και το ΚΣ της ΚΝE
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σφεντονας

Νεοφερμένος

Ο Σφεντονας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Τρίκερι (Μαγνησία). Έχει γράψει 64 μηνύματα.
Παλιο κειμενο αναρχικων για τα ΚΝΑΤ.

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΝΑΤ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ...

153 άτομα συνελήφθησαν και ξυλοκοπήθηκαν προληπτικά στο φετινό Πολυτεχνείο και μεταβλήθηκαν αυτόματα μέσα από την δικαστική καταστολή σε ποινικούς εγκληματίες, κάτι που συνηθίζεται γενικότερα με τους κοινωνικούς αγωνιστές. Η σύγκρουση οποιαδήποτε μορφή κι αν πάρει αυτή με την "ΔΗΜΟ(τρομό)ΚΡΑΤΙΑ" επιχειρείται να οδηγηθεί στα Δικαστικά Μέγαρα και να στιγματιστεί ως Εγκληματική.

Το ΚΚΕ επίσης έδειξε για μια φορά ακόμα το αληθινό του πρόσωπο, προβάλοντας τον ρόλο του, αυτόν του καπελώματος, της συκοφαντίας και της καταστολής που διαδραματίζει στη υπόθεση των κοινωνικών αγώνων.

Γι' αυτή την "Αγαθοεργία" των Κατασταλτικών Δυνάμεων "ΜΑΤ-ΚΝΑΤ" θριαμβολογούσαν και πανηγύριζαν κατενθουσιασμένοι, οι δημαγωγοί του θεάματος, οι έμποροι του πόνου και της δυστυχίας, οι μεσολαβητές για την καταστολή των εξεγερμένων και των Κοινωνικών Αγώνων.


...ΤΙΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΜΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.



Κι εδω φωτογραφικο υλικο: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=603982
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Δύο μικρά σχόλια.

Πρώτον. Οι αναρχικοί κουκουλοφώροι δεν είναι ούτε οι μισοί. Οι περισσότεροι είναι ασφαλίτες και άλλα φασιστοειδή που επίτηδες προκαλούν μπάχαλο, για να βρουν δικαιολογία οι ΜΑΤατζήδες να ρίξουν χημικά και να διαλύσουν ολόκληρη τη διαδήλωση.

Δεύτερον. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτεθεί κάποιος στον κόσμο μας, είτε αυτός είναι αναρχικός, είτε είναι ασφαλίτης, είτε φασιστοειδές, είτε οποιοσδήποτε και να μην τον σκίσουμε με κάθε τρόπο. Όταν κουκουλοφόροι έρχονται και μας πετάνε πέτρες και μολότοφ δε θα τους αφήσουμε όπου και αν ανήκουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σφεντονας

Νεοφερμένος

Ο Σφεντονας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Τρίκερι (Μαγνησία). Έχει γράψει 64 μηνύματα.
Οι αναρχικοί κουκουλοφώροι δεν είναι ούτε οι μισοί. Οι περισσότεροι είναι ασφαλίτες και άλλα φασιστοειδή που επίτηδες προκαλούν μπάχαλο, για να βρουν δικαιολογία οι ΜΑΤατζήδες να ρίξουν χημικά και να διαλύσουν ολόκληρη τη διαδήλωση.

Σορρυ που στο λεω αλλα εισαι τρε μπαναλ ρε φιλε. Ειλικρινα δεν εχετε βαρεθει να το λετε αυτο? Οχι τιποτε αλλο, αλλα αυτο ειναι και επιχειρημα των αλλων συνεργατων του κρατους (τους Χρυσαυγιτες εννοω). Αλλα το ξεχασα, το εργο σας ειναι να χτυπατε διαδηλωτες και να προστατευετε το κυνοβουλιο. Ειστε η αλλη οψη των Χρυσαυγιτων.

Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτεθεί κάποιος στον κόσμο μας, είτε αυτός είναι αναρχικός, είτε είναι ασφαλίτης, είτε φασιστοειδές, είτε οποιοσδήποτε και να μην τον σκίσουμε με κάθε τρόπο. Όταν κουκουλοφόροι έρχονται και μας πετάνε πέτρες και μολότοφ δε θα τους αφήσουμε όπου και αν ανήκουν.

Ναι, αλλα εσεις χτυπατε και αθωους διαδηλωτες και τους ονομαζετε ασφαλιτες προβοκατορες. Στο Πολυτεχνειο του '98 δε νομιζω να σας ειχε επιτεθει κανεις με μολοτοφ και πετρες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Σορρυ που στο λεω αλλα εισαι τρε μπαναλ ρε φιλε. Ειλικρινα δεν εχετε βαρεθει να το λετε αυτο? Οχι τιποτε αλλο, αλλα αυτο ειναι και επιχειρημα των αλλων συνεργατων του κρατους (τους Χρυσαυγιτες εννοω). Αλλα το ξεχασα, το εργο σας ειναι να χτυπατε διαδηλωτες και να προστατευετε το κυνοβουλιο. Ειστε η αλλη οψη των Χρυσαυγιτων.

Ναι, αλλα εσεις χτυπατε και αθωους διαδηλωτες και τους ονομαζετε ασφαλιτες προβοκατορες. Στο Πολυτεχνειο του '98 δε νομιζω να σας ειχε επιτεθει κανεις με μολοτοφ και πετρες.
Ναι, λίγες φορές έχουμε δει στο κέντρο της Αθήνας να μπαίνουν κάπου μπάτσοι και να βγαίνουν μεταμφιεσμένοι κουκουλοφώροι. Άσε μας ρε φίλε...

Όσο για το «αθώους διαδηλωτές»... Αν μας επιτεθείς δεν είσαι αθώος, είσαι ένα κάθαρμα και φυσικά δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θα επιτεθούμε και εμείς.
Και αν πετάξεις στην περιφρούρηση πέτρες κλπ, λες πάει στο διάολο, αλλά μολότοφ μέσα στον συγκεντρωμένο κόσμο ρε κωλόπαιδα πέρυσι στην περικύκλωση της Βουλής; Περιμένατε αλήθεια να σας αφήσουμε έτσι;

ΥΓ: Θα μιλήσεις και για το 98... Θα σου, δε θα σουν 9-10 χρονών, τότε και θες να μας πει ότι ξέρεις και τι έγινε;...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σφεντονας

Νεοφερμένος

Ο Σφεντονας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Τρίκερι (Μαγνησία). Έχει γράψει 64 μηνύματα.
Ναι, λίγες φορές έχουμε δει στο κέντρο της Αθήνας να μπαίνουν κάπου μπάτσοι και να βγαίνουν μεταμφιεσμένοι κουκουλοφώροι. Άσε μας ρε φίλε...
Το θεμα ειναι πως τους πεντε κουκουλοφορους μπατσους που θα ειναι στα επεισοδια τους εξισωνεις με ολους τους αναρχικους. Αυτοι θελουν να κανουν συλληψεις κι οι αναρχικοι θελουν να συγκρουστουν με το κρατος.

Όσο για το «αθώους διαδηλωτές»... Αν μας επιτεθείς δεν είσαι αθώος, είσαι ένα κάθαρμα και φυσικά δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θα επιτεθούμε και εμείς.
Δηλαδη θες να μου πεις οτι αυτοι οι δυο διαδηλωτες που φαινονται αοπλοι και χωρις εξοπλισμο επιτεθηκαν σε μια ολοκληρη περιφρουρηση που ηταν εξοπλισμενη με παλουκια και κρανη?


Και αν πετάξεις στην περιφρούρηση πέτρες κλπ, λες πάει στο διάολο, αλλά μολότοφ μέσα στον συγκεντρωμένο κόσμο ρε κωλόπαιδα πέρυσι στην περικύκλωση της Βουλής; Περιμένατε αλήθεια να σας αφήσουμε έτσι;
Καλα σ' αυτο εχεις δικιο, μαλακιες εκαναν και οι δυο πλευρες δε λεω. Παντως την περιφρουση σας καλα της κανανε αφου ο σκοπος της ηταν να προστατεψει το λαγουμι των αστων.

: Θα μιλήσεις και για το 98... Θα σου, δε θα σουν 9-10 χρονών, τότε και θες να μας πει ότι ξέρεις και τι έγινε;...
Το ποσο χρονων ημουν τοτε δεν εχει καμια απολυτως σημασια. Απο την στιγμη που τραμπουκισατε, δειρατε και ρουφιανεψατε κοσμο και τα καναλια το επικροτησαν αυτο, δεν υπαρχουν δικαιολογιες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Το θέμα, φίλε μου, είναι ότι δεν είναι 5 οι μπάτσοι με τις κουκούλες και άλλοι 5 τα φασιστοειδή, αλλά ότι είναι πολλές φορές περισσότεροι και από εσάς...

Αν θέλεις να οργανώσουμε τον λαό και να δράσει μαζικά για την κατάκτηση της εξουσίας θα μας έχεις σύμμαχους. Το να καταφέρεις να ρίξεις μία μολότοφ στη Βουλή δεν είναι απολύτως τίποτα και μάλιστα δρα υπέρ νέων κατασταλτικών μέτρων.

Τέλος πάντων τι συζητώ, λες και θα καταλήξουμε πάλι πουθενά...

ΥΓ: Οι φωτογραφίες που παρέθεσες είναι από την ημέρα που κουκουλοφώροι έριξαν την μολότοφ στην συγκέντρωση της περικύκλωσης της Βουλής. Και σου ξαναλέω: δεν θα ανεχτούμε τέτοιες κινήσεις από καμία ομάδα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βλα

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βλαδίμηρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,637 μηνύματα.
Βασικά, νομίζω ότι δεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις πάνω στο θέμα για να συμμετέχω, αλλά θα κάνω μια απόπειρα... Νομίζω πως το λάθος με το ΚΚΕ είναι ότι έχει "ευαγγέλια".
Δηλαδή, υπάρχει η θεωρία του Κομμουνισμού (που διατυπώθηκε αρχικά από τον Μαρξ και τον Ένγκελς) που λογικά θα έπρεπε να εξελίσσεται ανάλογα με τις ανάγκες της κοινωνίας με την πάροδο του χρόνου, όμως αυτοί προτιμούν να επικεντρωθούν σε μία ιδεολογία πάνω από 100 ετών! Θέλω να πω, ότι τα δεδομένα ήταν διαφορετικά τότε και τώρα.
Δεν είναι παράξενο να υποστηρίζει κάποιος μια ιδεολογία η οποία, αν το καλοσκεφτούμε, ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί σωστά; (Άρα σημαίνει ότι, ίσως, δεν μπορεί να εφαρμοστεί με τον αρχικό τρόπο και χρειάζεται ανανέωση) :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

boss.

Δραστήριο μέλος

Ο boss. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Μύκονος (Κυκλάδες). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
Βασικά, νομίζω ότι δεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις πάνω στο θέμα για να συμμετέχω, αλλά θα κάνω μια απόπειρα... Νομίζω πως το λάθος με το ΚΚΕ είναι ότι έχει "ευαγγέλια".
Δηλαδή, υπάρχει η θεωρία του Κομμουνισμού (που διατυπώθηκε αρχικά από τον Μαρξ και τον Ένγκελς) που λογικά θα έπρεπε να εξελίσσεται ανάλογα με τις ανάγκες της κοινωνίας με την πάροδο του χρόνου, όμως αυτοί προτιμούν να επικεντρωθούν σε μία ιδεολογία πάνω από 100 ετών! Θέλω να πω, ότι τα δεδομένα ήταν διαφορετικά τότε και τώρα.
Δεν είναι παράξενο να υποστηρίζει κάποιος μια ιδεολογία η οποία, αν το καλοσκεφτούμε, ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί σωστά; (Άρα σημαίνει ότι, ίσως, δεν μπορεί να εφαρμοστεί με τον αρχικό τρόπο και χρειάζεται ανανέωση) :hmm:

και τι να κανουν ? να γινουν ευρωκουμουνιστες ? :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
...
Δεν είναι παράξενο να υποστηρίζει κάποιος μια ιδεολογία η οποία, αν το καλοσκεφτούμε, ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί σωστά; ...

Έτσι γίνεται πάντα με όλες τις θρησκευτικές αιρέσεις!:P

και τι να κανουν ? να γινουν ευρωκουμουνιστες ? :P

Όχι, καλύτερα να γίνουν ...φυσιολογικοί!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Βασικά, νομίζω ότι δεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις πάνω στο θέμα για να συμμετέχω, αλλά θα κάνω μια απόπειρα... Νομίζω πως το λάθος με το ΚΚΕ είναι ότι έχει "ευαγγέλια".
Δηλαδή, υπάρχει η θεωρία του Κομμουνισμού (που διατυπώθηκε αρχικά από τον Μαρξ και τον Ένγκελς) που λογικά θα έπρεπε να εξελίσσεται ανάλογα με τις ανάγκες της κοινωνίας με την πάροδο του χρόνου, όμως αυτοί προτιμούν να επικεντρωθούν σε μία ιδεολογία πάνω από 100 ετών! Θέλω να πω, ότι τα δεδομένα ήταν διαφορετικά τότε και τώρα.
Δεν είναι παράξενο να υποστηρίζει κάποιος μια ιδεολογία η οποία, αν το καλοσκεφτούμε, ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί σωστά; (Άρα σημαίνει ότι, ίσως, δεν μπορεί να εφαρμοστεί με τον αρχικό τρόπο και χρειάζεται ανανέωση) :hmm:
Βλα, δεν ξέρω τι εννοείς λέγοντας «ευαγγέλια», αλλά σίγουραν δεν μπορεί κάποιος να κινηθεί χωρίς μία θεωρητική βάση και χωρίς τα προηγούμενα αποτελέσματα της ιστορίας.
Πολλά από αυτά που έλεγαν στις θεωρητικές τους μελέτες οι Marx και Engels ήταν δύσκολα στην πρακτική εφαρμογή τους. Ο Lenin αρκετές φορές απέρριψε τις δικές του μελέτες, επειδή δεν μπόρεσε να τις εφαρμόσει.
Αυτή είναι η ουσία του επιστημονικού Σοσιαλισμού: δεν φτάνει μόνο η θεωρία, πρέπει να δεις και τα πειραματικά αποτελέσματα, περίπου ως μία θετική επιστήμη. Όταν δεις ότι κάτι πετυχαίνει, το κρατάς και προχωράς παρακάτω, ενώ αν αποτύχει το απορρίπτεις ή το τροποποιείς.
Εδώ τώρα πολλοί που λένε ότι είναι το ΚΚΕ ή και άλλα Μαρξιστικά-Λενινιστικά ΚΚ πίσω, ουσιαστικά μας λένε ότι πρέπει να αλλάξουμε τελείως στρατηγική και να απορρίψουμε ακόμη και πράγματα που ξέρουμε ότι «δουλεύουν» και να βασιστούμε σε νέες θεωρητικές κατευθύνσεις οι οποίες όχι μόνο δεν έχουν πετύχει ποτέ, αλλά και βασίζονται συνειδητά στην λογική ότι πρέπει να αλλάξουμε τον καπιταλισμό σιγά-σιγά και να προχωρήσουμε σε διεκδίκηση μίας υγιούς επιχειρηματικότητας, πράγμα που φαίνεται ακόμη και αυτή τη στιγμή από τα γεγονότα σε άλλες χώρες ότι και δεν δουλεύει και σε βάθος χρόνου έχει δράσει κατασταλτικά για μεγάλες χρονικές περιόδους για το εργατικό κίνημα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βλα

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βλαδίμηρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,637 μηνύματα.
Βλα, δεν ξέρω τι εννοείς λέγοντας «ευαγγέλια», αλλά σίγουραν δεν μπορεί κάποιος να κινηθεί χωρίς μία θεωρητική βάση και χωρίς τα προηγούμενα αποτελέσματα της ιστορίας.
Πολλά από αυτά που έλεγαν στις θεωρητικές τους μελέτες οι Marx και Engels ήταν δύσκολα στην πρακτική εφαρμογή τους. Ο Lenin αρκετές φορές απέρριψε τις δικές του μελέτες, επειδή δεν μπόρεσε να τις εφαρμόσει.
Αυτή είναι η ουσία του επιστημονικού Σοσιαλισμού: δεν φτάνει μόνο η θεωρία, πρέπει να δεις και τα πειραματικά αποτελέσματα, περίπου ως μία θετική επιστήμη. Όταν δεις ότι κάτι πετυχαίνει, το κρατάς και προχωράς παρακάτω, ενώ αν αποτύχει το απορρίπτεις ή το τροποποιείς.
Εδώ τώρα πολλοί που λένε ότι είναι το ΚΚΕ ή και άλλα Μαρξιστικά-Λενινιστικά ΚΚ πίσω, ουσιαστικά μας λένε ότι πρέπει να αλλάξουμε τελείως στρατηγική και να απορρίψουμε ακόμη και πράγματα που ξέρουμε ότι «δουλεύουν» και να βασιστούμε σε νέες θεωρητικές κατευθύνσεις οι οποίες όχι μόνο δεν έχουν πετύχει ποτέ, αλλά και βασίζονται συνειδητά στην λογική ότι πρέπει να αλλάξουμε τον καπιταλισμό σιγά-σιγά και να προχωρήσουμε σε διεκδίκηση μίας υγιούς επιχειρηματικότητας, πράγμα που φαίνεται ακόμη και αυτή τη στιγμή από τα γεγονότα σε άλλες χώρες ότι και δεν δουλεύει και σε βάθος χρόνου έχει δράσει κατασταλτικά για μεγάλες χρονικές περιόδους για το εργατικό κίνημα.

Όταν λέω ευαγγέλια εννοώ ότι "κολλάνε" σε παλιές θεωρίες και δεν δέχονται πιθανές αναθεωρίσεις. Γενικά ποτέ δεν πίστευα ότι υπάρχει κάποια απόλυτη ιδεολογία, κάποια στιγμή χρειάζεται να την παραποιήσεις.
Όπως π.χ η δημοκρατία από άμεση που ήταν στην αρχαιότητα, μετατράπηκε με τον καιρό σε έμμεση.
Αυτό το γεγονός, δεν σημαίνει ότι η πρώτη ήταν αναποτελεσματική, αλλά προφανώς εμφανίστηκαν κάποια προβήματα (μάλλον πληθυσμού) και έτσι καταλήξαμε στην αντιπροωσωπευτική. (χωρίς να ισχυρίζομαι ότι σήμερα έχουμε δημοκρατία...)

Το ΚΚΕ αν και έχει κάποιες καλές θέσεις όσον αφορά το ΝΑΤΟ, την ΕΕ κλπ, υπάρχουν θέματα (δεν μου άρεσει να επαναλαμβάνω προηγούμενα λόγια αλλά θα το κάνω) όπως αυτό του Στάλιν. Απ' ότι ακούστηκε, επίσημα ίσως δεν αποδέχεται άμεσα τον "Σταλινισμό" (ας μου επετραπεί η λέξη), αλλά αναμφίβολλα υπάρχουν μέσα στο κόμμα (αρκετά) άτομα που τον υποστηρίζουν.
Αυτό το ξέρω από κάποιο γνωστό μου πρόσωπο που έφυγε από το κόμμα για αυτόν τον λόγο. (επειδή δεν υποστήριζε την συγκεκριμένη άποψη).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Θεωρώ ότι για τις αναθεωρήσεις σου απάντησα ήδη. Σε αυτή τη φάση δεν έχω να προσθέσω κάτι, εκτός και αν εσύ θέλεις να σχολιάσεις κάτι συγκεκριμένο.

Το θέμα «Στάλιν» είναι «πιασάρικο» θέμα για πολλούς ανθρώπους και για πολλούς λόγους. Είναι βασικής σημασίας, όμως, να καθορίσουμε τι εννοούμε με την έννοια «σταλινισμός», όπως βασικής σημασία είναι να γνωρίζουμε ποιος είναι ο κύριος λόγος που ο Στάλιν έχει αφήσει τέτοιο όνομα στην ιστορία. Για το πρώτο αναμένω τη δική σου απάντηση. Για το δεύτερο, απλά θα σου πω πως αν ο Στάλιν δεν ήταν κομμουνιστής και πολιτικός της ΕΣΣΔ και ειδικά εκείνην την περίοδο, τότε δεν θα είχε μείνει με τέτοιο όνομα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βλα

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βλαδίμηρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,637 μηνύματα.
Θεωρώ ότι για τις αναθεωρήσεις σου απάντησα ήδη. Σε αυτή τη φάση δεν έχω να προσθέσω κάτι, εκτός και αν εσύ θέλεις να σχολιάσεις κάτι συγκεκριμένο.

Το θέμα «Στάλιν» είναι «πιασάρικο» θέμα για πολλούς ανθρώπους και για πολλούς λόγους. Είναι βασικής σημασίας, όμως, να καθορίσουμε τι εννοούμε με την έννοια «σταλινισμός», όπως βασικής σημασία είναι να γνωρίζουμε ποιος είναι ο κύριος λόγος που ο Στάλιν έχει αφήσει τέτοιο όνομα στην ιστορία. Για το πρώτο αναμένω τη δική σου απάντηση. Για το δεύτερο, απλά θα σου πω πως αν ο Στάλιν δεν ήταν κομμουνιστής και πολιτικός της ΕΣΣΔ και ειδικά εκείνην την περίοδο, τότε δεν θα είχε μείνει με τέτοιο όνομα.

Όχι δεν εννοώ κάτι συγκεκριμένο, αυτά που είπα μόνο.

Για τον Στάλιν τώρα. Εγώ όταν ακούω "Σταλινισμός" αντιλαμβάνομαι τον τρόπο διακυβέρνησης του Στάλιν, που από' τι ξέρω δεν ήταν και αξιέπαινος...
Σε αυτό που λες στο τέλος δεν έχεις άδικο, όμως εφόσον έκανε κάποια λάθη και εγκλήματα, γιατί σήμερα ακόμη τον επιδοκιμάζουν; (μιλάω για αυτά τα άτομα του κόμματος που ανέφερα πριν.)

Αν δεν κάνω λάθος, αυτός είναι και ένας από τους λόγους της διάσπασης του ΚΚΕ σε μικρότερα κόμματα (σύριζα, δημαρ κλπ), ότι δηλαδή τα μέλη των κομμάτων αυτών έχουν κάποιες διαφορετικές θέσεις με το ΚΚΕ, μία εκ των οποίων είναι ο Σταλινισμός.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Για τον Στάλιν τώρα. Εγώ όταν ακούω "Σταλινισμός" αντιλαμβάνομαι τον τρόπο διακυβέρνησης του Στάλιν, που από' τι ξέρω δεν ήταν και αξιέπαινος...
Σε αυτό που λες στο τέλος δεν έχεις άδικο, όμως εφόσον έκανε κάποια λάθη και εγκλήματα, γιατί σήμερα ακόμη τον επιδοκιμάζουν; (μιλάω για αυτά τα άτομα του κόμματος που ανέφερα πριν.)

Αν δεν κάνω λάθος, αυτός είναι και ένας από τους λόγους της διάσπασης του ΚΚΕ σε μικρότερα κόμματα (σύριζα, δημαρ κλπ), ότι δηλαδή τα μέλη των κομμάτων αυτών έχουν κάποιες διαφορετικές θέσεις με το ΚΚΕ, μία εκ των οποίων είναι ο Σταλινισμός.
Έχω λόγο που σου ζήτησα να μου πεις περισσότερο αναλυτικά το τι είναι ο σταλινισμός και τι έκανε ο Στάλιν ως ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΣΕ στην ΕΣΣΔ. Προφανώς κάποιος και μόνο που ακούει παράγωγες λέξεις από το όνομα του Στάλιν, τις συνδέει αμέσως με κάτι κακό. Αν, όμως, ως σταλινισμό θεωρήσουμε ολόκληρη την πολιτική του, τότε, πρέπει να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για το τι θεωρούμε κακό και τι όχι.

Ως εγκλήματα του Στάλιν, συνήθως εννοούνται οι δίκες της Μόσχας. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να κοιτάξουμε τι ακριβώς συνέβη τότε. Έχω πχ ακούσει από αναρχικούς ότι ο Στάλιν τότε κατέπνιξε μία λαϊκή εξέγερση και εκτέλεσε όσους ήταν πολιτικά αντίθετοι με αυτόν. Αυτό το πράγμα δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο. Καταρχάς η εκτέλεση όσων εκτελέστηκαν, γινόταν μετά από δίκη, δεν τους έβρισκαν μες τα σπίτια τους και τους σκότωναν πχ. Ποιοί ήταν οι καταδικασθέντες; Ήταν αθώοι εργάτες που διεκδίκησαν δικαιώματα και αντιτάχθηκαν στην πολιτική του ΚΚΣΕ; ΟΧΙ. Ήταν άνθρωποι ευκατάστατοι που θίχτηκαν τα οικονομικά τους συμφέροντα και άρχισαν να καίνε εργοστάσια, κτίρια, σπαρτά και λοιπά, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα εν τέλει στους πολίτες ολόκληρης της χώρας, για να ρίξουν το καθεστώς και να θέσουν φιλικό δικό τους το οποίο δε θα έθιγε τα συμφέροντά τους. Δεν ήταν κάποιοι καλοί άνθρωποι, δηλαδή, δικάστηκαν και κρίθηκαν ένοχοι για προδοσία του λαού. Το θέμα είναι κατά πόσον έπρεπε να εκτελεστούν ως προδότες ή όχι. Γνώμη του ΚΚΕ είναι ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί, όμως, η ποινή τότε σε όλον τον κόσμο για προδοσία ήταν η εκτέλεση και εν πάση περιπτώσει ο Στάλιν ήθελε να δώσει το μήνυμα, ότι δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει. Υπερβολικό, ναι, αλλά το θέμα που τίθεται εδώ, δεν είναι μόνο ένα θέμα για στον Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό, αλλά γενικότερα: πώς αντιμετωπίζουμε την λαϊκή-εθνική προδοσία.

Επιστρέφοντας στον θέμα. Ολόκληρη η πολιτική του Στάλιν, δεν μπορεί να συμπυκνωθεί στις δίκες της Μόσχας ή και σε άλλα κακώς κείμενα, αν θέλεις. Υπήρξε σημαντικό έργο επί εποχής του στην οικοδόμηση του Σοσιαλιστικού κράτους. Απέκτησε η χώρα ηλεκτρισμό, ύδρευση, εργοστάσια, ο κόσμος εκπαιδεύτηκε και εξαλείφθηκε ο αναλφαβητισμός και πολλά άλλα, όταν λίγα χρόνια πριν επί τσάρου, η χώρα θύμιζε μεσαίωνα. Δεν μπορεί, λοιπόν, κανείς να πει ότι είναι αντίθετος πλήρως με ότι έκανε ο Στάλιν, απλά και μόνο για να μην τον πουν σταλινικό και του κολλήσουν μαζί και ό,τι κακό συνεπάγεται αυτή η έννοια στην συνείδηση του κόσμου.
Αν με ρωτήσεις αν το ΚΚΕ τελικά είναι σταλινικό ή όχι, η απάντησή μου θα είναι ότι δεν είναι με την έννοια ότι δεν δέχεται πλήρως την πολιτική του Στάλιν και όχι μόνο για τις δίκες της Μόσχας που σου εξήγησα και παραπάνω, αλλά και σε άλλα βασικά ζητήματα της πολιτικής του που μάλιστα εκείνα έχουν και μία βασική σημασία για τον Σοσιασλισμό. Όμως, δεν μπορεί και σε καμία περίπτωση να αρνηθεί κανείς το σημαντικό έργο του Στάλιν στην οικοδόμηση του Σοσιαλιστικού κράτους.

Τώρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΔΗΜΑΡ. Ούτε η ΔΗΜΑΡ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν καμία σχέση με το ΚΚΕ ή τον κομμουνισμό. Μόνο μία συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΝασπισμός ήταν κάποτε σε εκλογική συμμαχία με το ΚΚΕ από την οποία το ΚΚΕ αποχώρησε ('91). Ο λόγος αυτής τη διάσπασης ήταν ότι υπήρξε ένα ρεύμα «ανανεωτών» οι οποίοι ουσιαστικά μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ, ούτε λίγο, ούτε πολύ είπαν «εντάξει παιδιά, ως εδώ ήταν ο κομμουνισμός, πάμε τώρα να κάνουμε τον καπιταλισμό φιλικό προς του ανθιρώπους»... Κάτι τέτοιοι άνθρωπου έμειναν στον ΣΥΝ και ψήφισαν το Μάαστριχτ και τώρα αυτήν την περίοδο που μιλάμε συμφωνούν στους τόπους δουλειάς τις περικοπές των μισθών και όλα αυτά τα σκατά που ζούμε με όραμα «την υγιή επιχειρηματικότητα» και τον «καλό και εξανθρωπισμένο καπιταλισμό»...
Και για να κλείσω (γιατί αυτό το θέμα με τον οπορτουνισμό και τον ρεφορμισμό μπορώ να το συζητώ για σελίδες επί σελίδων), η διαφωνία του ΣΥΝ δεν ήταν κανένας Στάλιν, ήταν ο ίδιος ο Κομμουνισμός.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top