×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,813 μέλη και 2,441,747 μηνύματα σε 76,732 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 87 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Μαγειρική για στόκους και γευστικές προτάσεις!

Valder

Επιφανές Μέλος

Ο Valder αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 35 ετών , επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6,596 μηνύματα.

O Valder Winners do not make excuses έγραψε: στις 14:54, 28-03-06:

#1
Ναι ναι αφήστε τον έτσι τον τίτλο, να τσούζει λιγάκι όσους δεν ξέρουμε να φτιάχνουμε ούτε ενα βραστό αυγό. Υποθέτετε οτι έχετε εναν φίλο (καλή ώρα εμένα) που ενω είναι και γ@μώ τα παιδιά και υπέροχος και καταπληκτικός και...και... ...είναι τελείως ΣΤΟΚΟΣ στην μαγειρική! Καθότι φοιτητής, η κουζίνα του, δε διαθέτει όοολα αυτά τα υπέροχα κουζινικά μπιχλιμπίδια που έχει η Βέφα στην εκπομπή της, ή η μαμά σας/του στο σπίτι σας/του, παρά μόνο τα βασικά και απολύτως απαραίτητα.

Φτιάχνω αυτό το θέμα για να μας πείτε ποιές πηγές μαγειρικής γνώσης γνωρίζετε που θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν τον γλυκό και πανέμορφο στόκο μας, σε εναν αρκούντως ικανοποιητικό σέφ....στην κουζίνα του (οχι δεν έχει βλέψεις για παραπέρα. Να τρώει θέλει, που και που να σκλαβώνει και κανα μωρό με το ταλέντο του στις ομελέτες αλα Αρχοντούλης ). Προσωπικές συνταγές σαφώς και γίνονται αποδεκτές. Θα χαιρόμουν αν αυτό το θέμα μεταμορφωνόταν και σε ενα μικρό "συνταγολόγιο" του στεκιού.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Corpse Bride

Επιφανές Μέλος

H Corpse Bride αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,086 μηνύματα.

H Corpse Bride έγραψε: στις 18:00, 28-03-06:

#2
Η κυριως πηγη μου ειναι "ο φοιτητης στην κουζινα" (το βιβλιο που πηρα στο πρωτο ετος:p).. Κατα τ'αλλα υπαρχουν ενα καρο sites τυπου nistikoarkoudi.gr, gourmet.gr κτλ κτλ..
Λατρεμενη ευκολη συνταγη οταν "τραπεζωνω".. Τορτελινια με διαφορα.
Παιρνουμε 2 πακετα τορτελινι με τυρια, για ενα μικρο πυρεξ..Βραζεις τα τορτελινια κανενα 10λεπτο μεχρι να ειναι ******, και τα βαζεις στο πυρεξακι. Εχεις ηδη ψιλοκοψει γαλοπουλες, ζαμπον κι ο,τι αλλαντικο θες. Ριχνεις τα αλλαντικα, βαζεις μανιταρια αν θες (εγω κανω το μισο πυρεξ με μανιταρια και το αλλο μισο χωρις γιατι ποτε δεν ξερεις ποιος τρωει), και τα περιλουζεις με κρεμα γαλακτος. Απο πανω βαζεις μια "στρωση" τριμμενο τυρι, γκουντα η κατι τετοιο, και βαζεις το πυρεξ στον φουρνο στους 180.. Οταν ροδοκοκκινισει το τυρι ειναι ετοιμο, ΓΙΑΜ !
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Corpse Bride

Επιφανές Μέλος

H Corpse Bride αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,086 μηνύματα.

H Corpse Bride έγραψε: στις 18:02, 28-03-06:

#3
τα βρασμενα τορτελινια τα θελουμε μ@λ@κά, αλλα δεν ξερω τι εχετε εναντιον τους και αστερικοποιηθηκαν :p
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

diddle

Δραστήριο Μέλος

H diddle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών . Έχει γράψει 234 μηνύματα.

H diddle έγραψε: στις 21:47, 28-03-06:

#4
Αρχική Δημοσίευση από katerina
Τορτελινια με διαφορα.
Παιρνουμε 2 πακετα τορτελινι με τυρια, για ενα μικρο πυρεξ..Βραζεις τα τορτελινια κανενα 10λεπτο μεχρι να ειναι ******, και τα βαζεις στο πυρεξακι. Εχεις ηδη ψιλοκοψει γαλοπουλες, ζαμπον κι ο,τι αλλαντικο θες. Ριχνεις τα αλλαντικα, βαζεις μανιταρια αν θες (εγω κανω το μισο πυρεξ με μανιταρια και το αλλο μισο χωρις γιατι ποτε δεν ξερεις ποιος τρωει), και τα περιλουζεις με κρεμα γαλακτος. Απο πανω βαζεις μια "στρωση" τριμμενο τυρι, γκουντα η κατι τετοιο, και βαζεις το πυρεξ στον φουρνο στους 180.. Οταν ροδοκοκκινισει το τυρι ειναι ετοιμο, ΓΙΑΜ !
Αυτό το φτιάχνω κ εγώ με ορισμένες διαφορές όμως!Από αλλαντικά τηγανίζω μερικές φετούλες μπέικον,τις ψιλοκόβω και τις ρίχνω στο πυρέξ.Από τριμμένα τυριά βάζω 3 κουταλιές ρεγκάτο,3κουταλιές κεφαλογραβιέρα και 3 κουταλιές έμμενταλ και τα ανακατεύω μαζί με τα τορτελινια και την κρέμα γάλακτος! και καλύπτω την επιφάνεια του ταψιού με φέτες κασέρι του τόστ (πρόσφατα έβαλα φέτες dirollo και ήταν το κάτι άλλο)!!ώστε με την κρεμα γάλακτος να γίνει ακόμα πιο νόστιμη η κρούστα!Πολύ νόστιμο πράγματι...!!
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη diddle : 28-03-06 στις 21:52.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

crazyhelen (crazyhelen)

Περιβόητο Μέλος

H crazyhelen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,646 μηνύματα.

H crazyhelen Ελένη έγραψε: στις 13:09, 26-04-06:

#5
Έχω την καλύτερη συνταγή ever :
Ονομάζεται "Ότι τραβάει η όρεξή σου"

Σκεύη : ένα τηλέφωνο (κατά προτίμηση ασύρματο)

Υλικά : Μενού/Καταλόγους/Τηλέφωνα από τα πλησιέστερα delivery της περιοχής

Εκτέλεση : Πατάμε το ON στη συσκευή του τηλεφώνου και πληκτρολογούμε τον αριθμό τηλεφώνου του delivery που επιλέξαμε. Μιλάμε στην συμπαθεστάτη κοπέλα (συνήθως) που θα απαντήσει και της λέμε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τι ακριβώς θα θέλαμε να μας φέρει το delivery-boy σπίτι μας. Δίνουμε τα στοιχεία μας (όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο) με καθαρή φωνή (μην γίνει κανένα λάθος και μείνουμε νηστικοί), κλείνουμε το τηλέφωνο πατώντας το OFF και περιμένουμε αναπαυτικά στον καναπέ του σπιτιού μας.
Σερβίρεται σε γυάλινα πιάτα, για να μην σας περάσουν για άσχετο!

Καλή σας όρεξη!

Υ.Γ. Βαλντερούλη, πάω στοίχημα ότι αυτή τη συνταγή την ήξερες, αλλά δυστυχώς, εκτός από αυτή και τα βραστά αβγά, δεν έχω κάτι άλλο εύκολο να σου προτείνω!
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

FvR

Νεοφερμένος

H FvR αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών . Έχει γράψει 41 μηνύματα.

H FvR έγραψε: στις 15:59, 26-04-06:

#6
Λοιπόν τώρα υλικά ακριβώς δεν ξέρω..η μαμά μου το φτιάχνει οποιος θέλει να μου πει να ρωτήσω να σας πώ..δύσκολο όμως δεν είναι..
Φτιάχνουμε κοκκινιστό μοσχαράκι..(ποντίκι συνήθως είναι πιό μαλακό το κρέας του).Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμυδάκι το τσιγαρίζουμε έπειτα το κρέας το τσιγαρίζουμε κ αυτό λίγο και εν συνεχεία ρίχνουμε ντοματούλα ψιλοκομμένη(υπάρχουν κ αυτά τα pummaro με την κομμένη ντοματούλα) προσθέτουμε κ επιπλέον pummaro αν δεν μας φτάνει η ντοματούλα και ρίχνουμε και μπόλικο νερακι..να το σκεπάσει σχεδόν το κρέας μας.Το ελέγχουμε συχνά για να έχει νεράκι.Μόλις βράσει το κρέας μας το βγάζουμε κ στο ζουμί του ρίχνουμε αρακα με καροτάκι κ τα αφήνουμε κ αυτά να βράσουν.Μόλις γίνουν..(να μην είναι κ πολυ νιανια..) τα βάζουμε σε ένα πυρεξάκι όλα..το κρέας με τον αρατά κ τη σαλτσα τους μαζι....απο πάνω σκεπάζουμε με τυράκι κίτρινο..είτε φέτες είτε τριμμένο κ το βάζουμε στο φούρνο εώς ότου να πάρει χρώμα το τυράκι μας..και μετά το τρώμε!!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Γιάννης (Παπαφλέσσας)

Επιφανές Μέλος

Ο Παπαφλέσσας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 43 ετών . Έχει γράψει 3,056 μηνύματα.

O Γιάννης Πέρασα μια βόλτα! Τι θα φάμε? έγραψε: στις 16:59, 20-07-06:

#7
Κουέ και michelle αν συνεχίσετε να μιλάτε με τέτοια ένταση η μία στην άλλη θα αμολίσω.... το μπαν-όπαιδο!

Πέτραν ετοίμασε τα warning!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

dooo

Επιφανές Μέλος

H dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,894 μηνύματα.

H dooo έγραψε: στις 17:01, 20-07-06:

#8
για μια μακαρονάδα παλεύουν τα παιδιά
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Demelene

Διακεκριμένο μέλος

Ο Demelene αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 40 ετών , επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,853 μηνύματα.

O Demelene έγραψε: στις 12:26, 21-07-06:

#9
Κάποτε υπήρχε και το www.axortagoi.gr αλλά πέθανε? Δεν βγαίνει ποια?
Πάντως θα προσπεράσω τις προσβολές για τα μακαρονία με κόκκινη σάλτσα κιμά!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Κακή Επιρροή (Αναστασία)

Επιφανές Μέλος

H Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 10,125 μηνύματα.

H Κακή Επιρροή εχμ... είπε γεια ...κι έγραψε: στις 15:04, 16-08-06:

#10
ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΒΙΚΗΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣ!



Αρχική Δημοσίευση από Vkey
Και όμως επιτρέπεται και σε αυτούς που κάνουν δίαιτα!

Λοιπόν είναι με μπισκότα παπαδοπούλου και κρέμα στιγμής κακάο και βανίλια...
Ας γράψω την συνταγη χιχιχιχι!
Στρώνεις τα μπισκότα κάτω...Ρίχνεις την κρέμμα σοκολάτα και τα βάζεις στο ψυγείο να κρυώσουν....Μετά βάζεις από πάνω μία ακόμα στρώση μπρισκότα και από πάνω ρίχνεις την κρέμμα βανίλια....Και από πάνω σαν διακόσμηση μπορείς να βάλλεις κεράσι, μυρμηγκάκια (είναι μικρά σοκολατένια κομματάκια δεν ξέρω πως λέγεται, εγώ έτσι τα λέω) φρούτα...Βασικά ότι σου αρέσει περισσότερο! Το βάζεις κλασσικά να παγώσει στο ψυγείο και έτοιμο! Είναι δροσιστικό, πεντανόστιμο...Χωρίς ζάχαρι....Και η διαιτολόγος μου μου το έχει βάλει ως γλυκό στην δίαιτα μιας και λατρεύω τα γλυκά

Σημείωση ευγενική παροχή.... τα μυρμηγκάκια που αναφέρει, είναι η γνωστή σε όλους μας (Εκτός της Βικούλας ) Τρούφα
Μη βγείτε όξω και αρχίσετε να μαζεύετε μυρμηγκάκια απ το πεζοδρόμιο
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Vkey (Κοινό Μυστικό!!!)

Επιφανές Μέλος

H Κοινό Μυστικό!!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός . Έχει γράψει 4,179 μηνύματα.

H Vkey ,αφού σκέφτηκε λίγο, έγραψε: στις 15:26, 16-08-06:

#11
Mε έκανες και έλιωσα στα γέλιααααα

Είσαι κακιάαααααααααααααα
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

bunny217 (Ποιός Ξέρει???)

Διακεκριμένο μέλος

H Ποιός Ξέρει??? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών και επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 3,896 μηνύματα.

H bunny217 Περίεργα συναισθήματα έγραψε: στις 16:16, 18-08-06:

#12
γεια σου ρε Βίκυ μυρμηγκοφάγε
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

evouli

Διάσημο Μέλος

H evouli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών . Έχει γράψει 802 μηνύματα.

H evouli έγραψε: στις 11:58, 28-08-06:

#13
Αρχική Δημοσίευση από Demelene
10Μέρες σερί με μακαρόνια
10 μερες μακαρόνια?????????????? δε στουμπωσες???
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

weak and powerless

Περιβόητο Μέλος

Ο weak and powerless αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. . Έχει γράψει 2,242 μηνύματα.

O weak and powerless έγραψε: στις 16:46, 09-09-06:

#14
μυρμηγκάκια (είναι μικρά σοκολατένια κομματάκια δεν ξέρω πως λέγεται, εγώ έτσι τα λέω
ΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ τώρα το δα αυτό AXAAXAXAXAX

Μαγειρική για στόκους
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 12,565 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε: στις 16:51, 09-09-06:

#15
Χεχε, νι, τα μυρμηγκάκια είναι πολύυ αστεία...!!!
Εγώ σαν τρουφίτσα τα ξέρω, εσείς;

Για το στιγμιαίο κους-κους σας είπα;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

weak and powerless

Περιβόητο Μέλος

Ο weak and powerless αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. . Έχει γράψει 2,242 μηνύματα.

O weak and powerless έγραψε: στις 16:54, 09-09-06:

#16
για πε, ψοφάω για κουτσομπολιό
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Κακή Επιρροή (Αναστασία)

Επιφανές Μέλος

H Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 10,125 μηνύματα.

H Κακή Επιρροή εχμ... είπε γεια ...κι έγραψε: στις 20:03, 09-09-06:

#17
Αρχική Δημοσίευση από Γίδι
Χεχε, νι, τα μυρμηγκάκια είναι πολύυ αστεία...!!!
Εγώ σαν τρουφίτσα τα ξέρω, εσείς;

Για το στιγμιαίο κους-κους σας είπα;
Η τρούφα είναι βρε καλό μου και σύ
Για πες μας για το κους κους!!!!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 12,565 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε: στις 20:30, 09-09-06:

#18
Λοιπόν, δεν είναι τίποτα το φοβερό.. .Το θέμα είναι να βρείτε κους κους αμαγείρευτο!

(σόρι βρε παιδιά όντως για μαγειρική μιλάω, δεν έχω κανένα κοτσομμμπολιό...!)

Έχει και οδηγίες, αλλά γενικά, όσο κους κους άλλο τόσο νερό που έχει ήδη βράσει. Δηλαδή 1φλιτζάνι. μπαλάκια (κουςκους) στο κατσαρολάκι, σε άλλο κατσαρολάκι βράζεις 1φλ. νερό (μισό πάω να το τεκάρω... ναι καλά τα λέω). Βράζει το νερό, το βγάζεις, λούζεις τα μπαλάκια και προσθέτεις ένα κουτάλι (αν κάνεις για δύο άτομα, δηλαδή τις δόσεις που αναφέρω παραπάνω) λάδι. Ανακατεύεις και τα αφήνεις να φουσκώσουν για κανα 5-7λεπτο (όοοολο θα το πιουν τα άτιμα!) και μετά... μετά στο κουτί λέει να βάλεις άλλη μία κουταλιά βούτυρο και να τα χωρίσεις λίγο με το πηρούνι, αλλά εγώ το κάνω αλλιώς.

Με τη δεύτερη δόση βουτύρου (ή ελαιόλαδου, καλύτερα) έχω κάνει στο τηγάνι ή κατσαρόλι (δεν τηγανίζω κανονικά)... ό,τι θέλω! ντομάτα συνήθως, με λίγο σωταρισμένο σκόρδο, να γίνει νιανιά... Και κάρρυ κολλάει, τις προάλλες έβαλα πάπρικά... Και με τόνο τα έχω κάνει. Εξαρτάται πάντα πώς τα θες, ζεστά ή κρύα!

Τρελό κους κους ε;
Καλή απόλαυση...!
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γίδι : 09-09-06 στις 20:32.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Corpse Bride

Επιφανές Μέλος

H Corpse Bride αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,086 μηνύματα.

H Corpse Bride έγραψε: στις 21:49, 09-09-06:

#19
Ολοι υπολοιποι καταλαβαινουν τι ειναι αυτα τα μπαλακια (κουςκους)? (ακρυλικος, οχι αστεια)
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 12,565 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε: στις 22:58, 09-09-06:

#20
Έχεις φάει ποτέ σαλάτα ταμπουλέ;




α, γεια σου...!
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γίδι : 16-09-06 στις 23:50.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια