Μαγειρική για στόκους και γευστικές προτάσεις!

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.990 μηνύματα.

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.426 μηνύματα.
Ναι ναι αφήστε τον έτσι τον τίτλο, να τσούζει λιγάκι όσους δεν ξέρουμε να φτιάχνουμε ούτε ενα βραστό αυγό. Υποθέτετε οτι έχετε εναν φίλο (καλή ώρα εμένα) που ενω είναι και γ@μώ τα παιδιά και υπέροχος και καταπληκτικός και...και... :P ...είναι τελείως ΣΤΟΚΟΣ στην μαγειρική! Καθότι φοιτητής, η κουζίνα του, δε διαθέτει όοολα αυτά τα υπέροχα κουζινικά μπιχλιμπίδια που έχει η Βέφα στην εκπομπή της, ή η μαμά σας/του στο σπίτι σας/του, παρά μόνο τα βασικά και απολύτως απαραίτητα.

Φτιάχνω αυτό το θέμα για να μας πείτε ποιές πηγές μαγειρικής γνώσης γνωρίζετε που θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν τον γλυκό και πανέμορφο στόκο μας, σε εναν αρκούντως ικανοποιητικό σέφ....στην κουζίνα του (οχι δεν έχει βλέψεις για παραπέρα. Να τρώει θέλει, που και που να σκλαβώνει και κανα μωρό με το ταλέντο του στις ομελέτες αλα Αρχοντούλης:P ). Προσωπικές συνταγές σαφώς και γίνονται αποδεκτές. Θα χαιρόμουν αν αυτό το θέμα μεταμορφωνόταν και σε ενα μικρό "συνταγολόγιο" του στεκιού.:)
Τελικα εμαθες να μαγειρευεις? @Valder

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.
Τελικα εμαθες να μαγειρευεις? @Valder
18 χρονια ποστ πίσω; Προφανώς έμαθα να μαγειρευω. Άλλο το αν το εξασκώ συχνά γιατι αγαπώ τα ντελίβερι.

Κι οχι αυγά ή μακαρονάδες.

Παστίτσια εξωτικά με φέτες και ιστορίες
Κουνουπίδια ογκρατεν, σουφλέ
Μπιφτέκια
Μακαρονια με κιμά
Φακές φασολάδα αρακά ρεβύθια κλπ
Ψητούρες, κοτοπουλα, μπριζόλες κλπ.
Αρνάκια στο φούρνο γκιουλμπασι
Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι

...ότι θέλεις εκτός από ψάρι. Ψάρια δεν εχω φτιάξει ποτέ

Οτι ωρα θες, σου κανω το τραπέζι.

Απλά τα τρωω χωρίς πολύ λάδι και αλάτια. Ισως για κάποιους να ειναι λιγο άγευστα. Εμένα μου αρέσουν όμως.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.442 μηνύματα.
Αρνάκια στο φούρνο γκιουλμπασι
Μα έχεις κάτι εμπνεύσεις.. Τα καημένα τα αρνάκια
Από την άλλη δεν κάνεις το ευκολότερο όλων.. Ψαράκι ψητό στο φούρνο με μια γαβάθα σαλάτα.. Τέλειο διαιτητικό γεύμα

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.
Μα έχεις κάτι εμπνεύσεις.. Τα καημένα τα αρνάκια
Τραβα φτιάξε συ κανα μπασμάτι με λιναρόσπορο χαρουπόμελο και λίγη χαρωπή πρέζα σόγιας γκουρμεδίλα κι άσε τα λαϊκά τσιμπούσια για τα λαϊκά παλικάρια με τις περιεργες εμπνεύσεις.

Αρνι είναι μαρή, τι "κάτι εμπνεύσεις". Κρεας είναι. Απλό κρεας.

Από την άλλη δεν κάνεις το ευκολότερο όλων.. Ψαράκι ψητό στο φούρνο με μια γαβάθα σαλάτα.. Τέλειο διαιτητικό γεύμα
Να το φας εσυ το ψάρι με τα κοκκαλα καθε λιγο φτού, και μια γαβαθα σαλάτα σα χελώνα. Εγω δε θέλω να πεινάω σε μια ώρα.

Εγω θα τρωω κόκκινο κρεας. Αντρίλα, σαρκοβόρο τέρας, τεστοστερόνη, Τραμπ, ακροδεξιά.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.442 μηνύματα.
Αρνι είναι μαρή, τι "κάτι εμπνεύσεις". Κρεας είναι.
Πρώτον δεν αντέχει η ψυχή μου να φάω το γλυκουλι αθώο πλασματακι και δεύτερον μου μυρίζει σε βαθμό κακουργήματος ως κρέας.

Το δε ψαράκι με λεμονάκι εύπεπτο ότι πρέπει για συρρίκνωση μαζί με τις πρασινάδες

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Πρώτον δεν αντέχει η ψυχή μου να φάω το γλυκουλι αθώο πλασματακι και δεύτερον μου μυρίζει σε βαθμό κακουργήματος ως κρέας.
Δεκτό. Αν και δε σου είπα να το φας. Σου ειπα οτι δεν ειναι περίεργη έμπνευση. Φάε εσυ οτι θέλεις τότε, κι άσε εμας να φάμε αυτό που μας αρέσει.<3

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.990 μηνύματα.
Σήμερα κάνω μανιταράκια με πατάτες μπέιμπι😌
IMG_20240608_133635.jpg

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.059 μηνύματα.
Μου άρεσε και σας το επισυνάπτω.
Οι περισσότεροι στα σχόλια γράφουν ότι τους αρέσουν και τα δύο. :)
473450537_1016399063853022_2963803399099450030_n.jpg

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.059 μηνύματα.
Βρε Πέτρο μου, τί σκαλίζεις τέτοια ώρα ;; Δε μας λυπάσαι ;;

Μια μερίδα απ' το δεξί στο τραπέζι 1, παρακαλώ...
Κι εγώ επειδή δεν είμαι φίλος της μπεσαμέλ και των μεγάλων στρώσεων κιμά, ενώ μου αρέσει η σάλτσα ντομάτα με μικρή στρώση κιμά, προτιμώ λαζάνια.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Κι εγώ επειδή δεν είμαι φίλος της μπεσαμέλ και των μεγάλων στρώσεων κιμά, ενώ μου αρέσει η σάλτσα ντομάτα με μικρή στρώση κιμά, προτιμώ λαζάνια.
Θα συμφωνήσω. Είναι πιο ελαφριά η εκδοχή που λες. Κάτι διαφορετικό...Ειδικά γι' αυτούς που δε θέλουν το "μπούγιο" που έχει το παστίτσιο...

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μουσικός και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 15.289 μηνύματα.
Εγώ πάντως φτιάχνω μια μπεσαμέλ με βάση το γιαούρτι που έχει λιγότερα αυγά και βγαίνει μουρλια. Σε λαζάνια, σε παστίτσιο, σε μουσακά, σε παπουτσάκια.

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.031 μηνύματα.
Εγώ πάντως φτιάχνω μια μπεσαμέλ με βάση το γιαούρτι που έχει λιγότερα αυγά και βγαίνει μουρλια. Σε λαζάνια, σε παστίτσιο, σε μουσακά, σε παπουτσάκια.
επειδή δεν καταναλώνω ζωικά προιόντα όταν κάνω μουσακά χρησιμοποιώ πουρέ πατάτας, είναι επίσης τέλειος συνδιασμός!

finesse

Πολύ δραστήριο μέλος

Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.
επειδή δεν καταναλώνω ζωικά προιόντα όταν κάνω μουσακά χρησιμοποιώ πουρέ πατάτας, είναι επίσης τέλειος συνδιασμός!

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική.

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.031 μηνύματα.

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μουσικός και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 15.289 μηνύματα.

Έχω φτιάξει κάτι παρόμοιο, αλλά με πουρέ μελιτζάνας γιατί έχει καλύτερη (για'μενα) υφή. Φαντασία να έχει κανείς και μπορεί να κάνει θαύματα στην κουζίνα!

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Έχω φτιάξει κάτι παρόμοιο, αλλά με πουρέ μελιτζάνας γιατί έχει καλύτερη (για'μενα) υφή. Φαντασία να έχει κανείς και μπορεί να κάνει θαύματα στην κουζίνα!
Αυτή είναι η μαγεία της μαγειρικής. Εξαίσιο χόμπι όπου η φαντασία μπορεί να σε οδηγήσει σε δημιουργήματα απόλαυσης, μέχρι και δημιουργίας αναμνήσεων με αγαπημένα πρόσωπα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια