Μαγειρική για στόκους και γευστικές προτάσεις!

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Θεος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 9,964 μηνύματα.
Ναι ναι αφήστε τον έτσι τον τίτλο, να τσούζει λιγάκι όσους δεν ξέρουμε να φτιάχνουμε ούτε ενα βραστό αυγό. Υποθέτετε οτι έχετε εναν φίλο (καλή ώρα εμένα) που ενω είναι και γ@μώ τα παιδιά και υπέροχος και καταπληκτικός και...και... :P ...είναι τελείως ΣΤΟΚΟΣ στην μαγειρική! Καθότι φοιτητής, η κουζίνα του, δε διαθέτει όοολα αυτά τα υπέροχα κουζινικά μπιχλιμπίδια που έχει η Βέφα στην εκπομπή της, ή η μαμά σας/του στο σπίτι σας/του, παρά μόνο τα βασικά και απολύτως απαραίτητα.

Φτιάχνω αυτό το θέμα για να μας πείτε ποιές πηγές μαγειρικής γνώσης γνωρίζετε που θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν τον γλυκό και πανέμορφο στόκο μας, σε εναν αρκούντως ικανοποιητικό σέφ....στην κουζίνα του (οχι δεν έχει βλέψεις για παραπέρα. Να τρώει θέλει, που και που να σκλαβώνει και κανα μωρό με το ταλέντο του στις ομελέτες αλα Αρχοντούλης:P ). Προσωπικές συνταγές σαφώς και γίνονται αποδεκτές. Θα χαιρόμουν αν αυτό το θέμα μεταμορφωνόταν και σε ενα μικρό "συνταγολόγιο" του στεκιού.:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Corpse Bride

Διάσημο μέλος

Η Corpse Bride αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,086 μηνύματα.
Η κυριως πηγη μου ειναι "ο φοιτητης στην κουζινα" (το βιβλιο που πηρα στο πρωτο ετος:p).. Κατα τ'αλλα υπαρχουν ενα καρο sites τυπου nistikoarkoudi.gr, gourmet.gr κτλ κτλ..
Λατρεμενη ευκολη συνταγη οταν "τραπεζωνω".. Τορτελινια με διαφορα.
Παιρνουμε 2 πακετα τορτελινι με τυρια, για ενα μικρο πυρεξ..Βραζεις τα τορτελινια κανενα 10λεπτο μεχρι να ειναι ******, και τα βαζεις στο πυρεξακι. Εχεις ηδη ψιλοκοψει γαλοπουλες, ζαμπον κι ο,τι αλλαντικο θες. Ριχνεις τα αλλαντικα, βαζεις μανιταρια αν θες (εγω κανω το μισο πυρεξ με μανιταρια και το αλλο μισο χωρις γιατι ποτε δεν ξερεις ποιος τρωει), και τα περιλουζεις με κρεμα γαλακτος. Απο πανω βαζεις μια "στρωση" τριμμενο τυρι, γκουντα η κατι τετοιο, και βαζεις το πυρεξ στον φουρνο στους 180.. Οταν ροδοκοκκινισει το τυρι ειναι ετοιμο, ΓΙΑΜ !
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Corpse Bride

Διάσημο μέλος

Η Corpse Bride αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,086 μηνύματα.
τα βρασμενα τορτελινια τα θελουμε μ@λ@κά, αλλα δεν ξερω τι εχετε εναντιον τους και αστερικοποιηθηκαν :p
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

diddle

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η diddle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 234 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από katerina:
Τορτελινια με διαφορα.
Παιρνουμε 2 πακετα τορτελινι με τυρια, για ενα μικρο πυρεξ..Βραζεις τα τορτελινια κανενα 10λεπτο μεχρι να ειναι ******, και τα βαζεις στο πυρεξακι. Εχεις ηδη ψιλοκοψει γαλοπουλες, ζαμπον κι ο,τι αλλαντικο θες. Ριχνεις τα αλλαντικα, βαζεις μανιταρια αν θες (εγω κανω το μισο πυρεξ με μανιταρια και το αλλο μισο χωρις γιατι ποτε δεν ξερεις ποιος τρωει), και τα περιλουζεις με κρεμα γαλακτος. Απο πανω βαζεις μια "στρωση" τριμμενο τυρι, γκουντα η κατι τετοιο, και βαζεις το πυρεξ στον φουρνο στους 180.. Οταν ροδοκοκκινισει το τυρι ειναι ετοιμο, ΓΙΑΜ !

Αυτό το φτιάχνω κ εγώ με ορισμένες διαφορές όμως!Από αλλαντικά τηγανίζω μερικές φετούλες μπέικον,τις ψιλοκόβω και τις ρίχνω στο πυρέξ.Από τριμμένα τυριά βάζω 3 κουταλιές ρεγκάτο,3κουταλιές κεφαλογραβιέρα και 3 κουταλιές έμμενταλ και τα ανακατεύω μαζί με τα τορτελινια και την κρέμα γάλακτος! και καλύπτω την επιφάνεια του ταψιού με φέτες κασέρι του τόστ (πρόσφατα έβαλα φέτες dirollo και ήταν το κάτι άλλο)!!ώστε με την κρεμα γάλακτος να γίνει ακόμα πιο νόστιμη η κρούστα!Πολύ νόστιμο πράγματι...!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

crazyhelen

Πολύ δραστήριο μέλος

Η crazyhelen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,643 μηνύματα.
Έχω την καλύτερη συνταγή ever :
Ονομάζεται "Ότι τραβάει η όρεξή σου"

Σκεύη : ένα τηλέφωνο (κατά προτίμηση ασύρματο)

Υλικά : Μενού/Καταλόγους/Τηλέφωνα από τα πλησιέστερα delivery της περιοχής

Εκτέλεση : Πατάμε το ON στη συσκευή του τηλεφώνου και πληκτρολογούμε τον αριθμό τηλεφώνου του delivery που επιλέξαμε. Μιλάμε στην συμπαθεστάτη κοπέλα (συνήθως) που θα απαντήσει και της λέμε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τι ακριβώς θα θέλαμε να μας φέρει το delivery-boy σπίτι μας. Δίνουμε τα στοιχεία μας (όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο) με καθαρή φωνή (μην γίνει κανένα λάθος και μείνουμε νηστικοί), κλείνουμε το τηλέφωνο πατώντας το OFF και περιμένουμε αναπαυτικά στον καναπέ του σπιτιού μας.
Σερβίρεται σε γυάλινα πιάτα, για να μην σας περάσουν για άσχετο!

Καλή σας όρεξη!

Υ.Γ. Βαλντερούλη, πάω στοίχημα ότι αυτή τη συνταγή την ήξερες, αλλά δυστυχώς, εκτός από αυτή και τα βραστά αβγά, δεν έχω κάτι άλλο εύκολο να σου προτείνω! ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

FvR

Νεοφερμένος

Η FvR αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 41 μηνύματα.
Λοιπόν τώρα υλικά ακριβώς δεν ξέρω..η μαμά μου το φτιάχνει οποιος θέλει να μου πει να ρωτήσω να σας πώ..δύσκολο όμως δεν είναι..
Φτιάχνουμε κοκκινιστό μοσχαράκι..(ποντίκι συνήθως είναι πιό μαλακό το κρέας του).Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμυδάκι το τσιγαρίζουμε έπειτα το κρέας το τσιγαρίζουμε κ αυτό λίγο και εν συνεχεία ρίχνουμε ντοματούλα ψιλοκομμένη(υπάρχουν κ αυτά τα pummaro με την κομμένη ντοματούλα) προσθέτουμε κ επιπλέον pummaro αν δεν μας φτάνει η ντοματούλα και ρίχνουμε και μπόλικο νερακι..να το σκεπάσει σχεδόν το κρέας μας.Το ελέγχουμε συχνά για να έχει νεράκι.Μόλις βράσει το κρέας μας το βγάζουμε κ στο ζουμί του ρίχνουμε αρακα με καροτάκι κ τα αφήνουμε κ αυτά να βράσουν.Μόλις γίνουν..(να μην είναι κ πολυ νιανια..) τα βάζουμε σε ένα πυρεξάκι όλα..το κρέας με τον αρατά κ τη σαλτσα τους μαζι....απο πάνω σκεπάζουμε με τυράκι κίτρινο..είτε φέτες είτε τριμμένο κ το βάζουμε στο φούρνο εώς ότου να πάρει χρώμα το τυράκι μας..και μετά το τρώμε!! :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιάννης

Διάσημο μέλος

Ο Παπαφλέσσας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών . Έχει γράψει 3,051 μηνύματα.
Κουέ και michelle αν συνεχίσετε να μιλάτε με τέτοια ένταση η μία στην άλλη θα αμολίσω.... το μπαν-όπαιδο!

Πέτραν ετοίμασε τα warning!:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dooo

Περιβόητο μέλος

Η dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών . Έχει γράψει 5,891 μηνύματα.
για μια μακαρονάδα παλεύουν τα παιδιά:P:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Demelene

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Demelene αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,853 μηνύματα.
Κάποτε υπήρχε και το www.axortagoi.gr αλλά πέθανε? Δεν βγαίνει ποια?
Πάντως θα προσπεράσω τις προσβολές για τα μακαρονία με κόκκινη σάλτσα κιμά!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 10,123 μηνύματα.
ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΒΙΚΗΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣ! :P



Και όμως επιτρέπεται και σε αυτούς που κάνουν δίαιτα!

Λοιπόν είναι με μπισκότα παπαδοπούλου και κρέμα στιγμής κακάο και βανίλια...
Ας γράψω την συνταγη χιχιχιχι!
Στρώνεις τα μπισκότα κάτω...Ρίχνεις την κρέμμα σοκολάτα και τα βάζεις στο ψυγείο να κρυώσουν....Μετά βάζεις από πάνω μία ακόμα στρώση μπρισκότα και από πάνω ρίχνεις την κρέμμα βανίλια....Και από πάνω σαν διακόσμηση μπορείς να βάλλεις κεράσι, μυρμηγκάκια (είναι μικρά σοκολατένια κομματάκια δεν ξέρω πως λέγεται, εγώ έτσι τα λέω:P) φρούτα...Βασικά ότι σου αρέσει περισσότερο! Το βάζεις κλασσικά να παγώσει στο ψυγείο και έτοιμο! Είναι δροσιστικό, πεντανόστιμο...Χωρίς ζάχαρι....Και η διαιτολόγος μου μου το έχει βάλει ως γλυκό στην δίαιτα μιας και λατρεύω τα γλυκά :redface:


Σημείωση ευγενική παροχή.... τα μυρμηγκάκια που αναφέρει, είναι η γνωστή σε όλους μας (Εκτός της Βικούλας :P ) Τρούφα ;)
Μη βγείτε όξω και αρχίσετε να μαζεύετε μυρμηγκάκια απ το πεζοδρόμιο :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vkey

Περιβόητο μέλος

Η Κοινό Μυστικό!!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός . Έχει γράψει 4,179 μηνύματα.
Mε έκανες και έλιωσα στα γέλιααααα :hehe: :lol: :rofl: :rofl:

Είσαι κακιάαααααααααααααα :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bunny217

Διάσημο μέλος

Η Ποιός Ξέρει??? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 3,894 μηνύματα.
γεια σου ρε Βίκυ μυρμηγκοφάγε:P:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

evouli

Πολύ δραστήριο μέλος

Η evouli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών . Έχει γράψει 802 μηνύματα.

weak and powerless

Διάσημο μέλος

Ο weak and powerless αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. . Έχει γράψει 2,239 μηνύματα.
μυρμηγκάκια (είναι μικρά σοκολατένια κομματάκια δεν ξέρω πως λέγεται, εγώ έτσι τα λέω

ΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ τώρα το δα αυτό AXAAXAXAXAX

Μαγειρική για στόκους
:P :P :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 12,563 μηνύματα.
Χεχε, νι, τα μυρμηγκάκια είναι πολύυ αστεία...!!!
Εγώ σαν τρουφίτσα τα ξέρω, εσείς;

Για το στιγμιαίο κους-κους σας είπα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

weak and powerless

Διάσημο μέλος

Ο weak and powerless αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. . Έχει γράψει 2,239 μηνύματα.
για πε, ψοφάω για κουτσομπολιό :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 10,123 μηνύματα.
Χεχε, νι, τα μυρμηγκάκια είναι πολύυ αστεία...!!!
Εγώ σαν τρουφίτσα τα ξέρω, εσείς;

Για το στιγμιαίο κους-κους σας είπα;

Η τρούφα είναι βρε καλό μου και σύ :D
Για πες μας για το κους κους!!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 12,563 μηνύματα.
Λοιπόν, δεν είναι τίποτα το φοβερό.. .Το θέμα είναι να βρείτε κους κους αμαγείρευτο!

(σόρι βρε παιδιά όντως για μαγειρική μιλάω, δεν έχω κανένα κοτσομμμπολιό...!)

Έχει και οδηγίες, αλλά γενικά, όσο κους κους άλλο τόσο νερό που έχει ήδη βράσει. Δηλαδή 1φλιτζάνι. μπαλάκια (κουςκους) στο κατσαρολάκι, σε άλλο κατσαρολάκι βράζεις 1φλ. νερό (μισό πάω να το τεκάρω... ναι καλά τα λέω). Βράζει το νερό, το βγάζεις, λούζεις τα μπαλάκια και προσθέτεις ένα κουτάλι (αν κάνεις για δύο άτομα, δηλαδή τις δόσεις που αναφέρω παραπάνω) λάδι. Ανακατεύεις και τα αφήνεις να φουσκώσουν για κανα 5-7λεπτο (όοοολο θα το πιουν τα άτιμα!) και μετά... μετά στο κουτί λέει να βάλεις άλλη μία κουταλιά βούτυρο και να τα χωρίσεις λίγο με το πηρούνι, αλλά εγώ το κάνω αλλιώς.

Με τη δεύτερη δόση βουτύρου (ή ελαιόλαδου, καλύτερα) έχω κάνει στο τηγάνι ή κατσαρόλι (δεν τηγανίζω κανονικά)... ό,τι θέλω! ντομάτα συνήθως, με λίγο σωταρισμένο σκόρδο, να γίνει νιανιά... Και κάρρυ κολλάει, τις προάλλες έβαλα πάπρικά... Και με τόνο τα έχω κάνει. Εξαρτάται πάντα πώς τα θες, ζεστά ή κρύα!

Τρελό κους κους ε; ;)
Καλή απόλαυση...! :clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Corpse Bride

Διάσημο μέλος

Η Corpse Bride αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,086 μηνύματα.
Ολοι υπολοιποι καταλαβαινουν τι ειναι αυτα τα μπαλακια (κουςκους)? :redface: (ακρυλικος, οχι αστεια)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 12,563 μηνύματα.
Έχεις φάει ποτέ σαλάτα ταμπουλέ;




α, γεια σου...! ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top