Για μένα η άποψη του γιατρού μου είναι αυτή που εμπιστεύομαι και ακολουθώ κατά γράμμα και όχι της κάθε φαρμακευτικής εταιριας..εχω συμβουλευτεί τον τελευταίο χρόνο 3 γυναικολόγους και συμφωνησαν απολύτως με τα παραπάνω..
Οτι εμπιστευεσαι φυσικα, καμια αντιρηση. Απλα εγω προτιμω να ψαχνομαι λιγο παραπανω (συνεχεια μαλλον

)
Ακριβώς επειδή είναι μεγάλη εταιρία δε θα ρίσκαρε να παρουσιασει πλαστά ή μη τεκμηριωμένα στοιχεία που θα έθεταν σε κίνδυνο την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη του κόσμου πρς αυτήν..Δεν λέγονται τυχαία τέτοια στοιχεία γιατί πέφτουν μηνύσεις και αποζημιώσεις πολλών δισεκατομμυρίων.Ολα τα στοιχεία στηρίζοντι σε έρευνες.
Δε με καταλαβες. Για να χρειαστει να αποζημιωσει μια εταιρια , πρεπει να αποδειξουν οτι το φαρμακο κακως κυκλοφορει πχ. Για να κυκλοφορησει ομως, εχει δοθει αδεια με βαση ερευνες. Τις ερευνες ποιοι τις κανουν ; Τα πανεπιστημια κυριως. Με χρησματοδοτηση απο που ; Απο φαρμακευτικες εταιριες κυριως
Με λιγα λογια, υπαρχουν και ερευνες που εγκυμονουν κινδυνους. Και στο παρελθον πολλα νομιζαμε ακινδυνα και με το περασμα του χρονου, αποδειχθηκαν οχι και τοσο ακακα. Αρα συμπερασμα --> αν μπορεις, αποφευγεις να βαζεις ουσιες στο σωμα σου που δεν ειναι απολυτως σθγουρο τι μακροχρονιες επιπτωσεις εχουν.
Το προφυλακτικό σαφώς και δεν είναι πιο ασφαλής μέθοδος από τα χάπια..Μπορείς να τσεκάρεις τα ποσοστά τους

για να το διαπιστώσεις..
Τα τσεκαρα. Κατασκευαστικά εχουν το ιδιο ποσοστο (99%). Αλλα ΠΡΑΚΤΙΚΑ δεν εχουν αυτο, καθως δε χρησημοποιυνται σωστα απο τον κοσμο ! Πχ η χρηση του προφυλακτικου ειναι κατι σαφως πιο δυσκολο (ευκολο να βγει ή σπασει δλδ λογω κακης χρησης-κακης εταιριας κλπ) απο οτι να παρεις ενα χαπι.
Ετσι τα πραγματικα ποσοστα ειναι
Προφυλακτικο σκετο 85 %
Προφυλακτικο και κολπικο σπερματοκτονο 95%
Χαπια 92 %
Οποτε, στην πραξη, ναι εχεις δικιο, ειναι πιο αποτελεσματικο το χαπι. Αλλα τελικα, οχι πιο αποτελεσματικο απο συνδυασμο προφυλακτικου+σπερματοκτονου.
"Using the condom with vaginal spermicide is the most effective barrier method available." (απο την γνωστη Mayo Clinic)
(περα απο τις παρενεργειες που εχει το χαπι , εναντι του προφυλακτικου, οπως ναυτια , εμετος, κεφαλαλγια,μειωμενη λιμπιντο, αυξηση % για υπερταση, εμβολη).
Εννοειται οτι ολοι θα προτιμουσαμε χωρις προφυλακτικο. Κριμα που δεν ειναι τοσο απλο ή ευκολο.