• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πόσο ασφαλή είναι τα αντισυλληπτικά χάπια;

diddle

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η diddle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 291 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel:
Θα μου πεις βέβαια αν δεν εμπιστευτείς το γιατρό σου, ποιόν θα εμπιστευτεις? Δε θα διαφωνήσω αλλά δυστυχώς δεν είναι όλοι σωστοί επαγγελματίες...
Και μια που το ψάχνουμε, υπάρχει καμία έρευνα για τις γυναίκες που μετά το χάπι απόφασίζουν να αποκτήσουν παιδί; Γιατί ακούω διάφορα, δεξιά και αριστερά πάνω στο θέμα.:(

Γιαυτό πριν εμπιστευτείς το γιατρό σου κάνεις μεγάλη έρευνα και μετά ξενοιάζεις μια για πάντα και νιώθεις και ασφάλεια..αν μάλιστα έχεις την τύχη να προέρχεσαι κ από ιατρικό σόι σίγουρα ξέρουν να σε καθοδηγήσουν και να σε συστήσουν σε ομοίους τους μιας που το κύκλωμα κορυφαίων και επιτυχημένων καθηγητών γιατρών στη χώρα μας είναι κλειστό;) .
Φυσικά και υπάρχουν και χιλιάδες "γιατροί της γειτονιάς μας" που εχουν να δουν πελάτη από τον περασμένο χρόνο αλλά τουλάχιστον εγώ μίλησα για γιατρούς καταξιωμένους και αναγνωρίσιμους στο χώρο...Οσο για το οικονομικό πραγματικά πιστεύω ότι όταν αφορά την υγεία μας κανένας όλοι δεν υπολογίζει οικονομικούς παράγοντες για τη διασφάλισή της. Και προσωπικά ποτέ δε θα έθετα σε δεύτερη μοίρα την υγεία μου προκειμένου να πληρώσω λιγότερα σε κάποιον γιατρουδάκο από ότι σε κάποιον καλό και γνωστό ή να γλιτώσω από έξοδα εξετάσεων.
Οταν λες χάπι εννοείς το χάπι της επόμενης μέρας ή αντισυλληπτικά?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
(μια παρενθεση

Οταν λες χάπι εννοείς το χάπι της επόμενης μέρας ή αντισυλληπτικά?
Και τα 2, αντισυλλιπτικα ειναι και ιδιες ουσιες συνηθως, απλα αυτο της επομενης ημερας ειναι μεγαλυτερη δοση.

κλεινει η παρενθεση , συνεχιστε :P )
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Μα κι εγώ για καταξιωμένους γιατρούς μιλάω δυστυχώς! :( Ακόμα και για καθηγητή (περίπτωση της κολλητής μου).
Όσο για το οικονομικό που λες, για μένα σε όλα τα πράγματα, το ακριβότερο δεν είναι πάντα και το καλύτερο. Δυστυχώς ο καλός γιατρός φαίνεται στη μεγάλη ανάγκη... :(

Μιλούσα για το αντισυλληπτικό χάπι, αλλά δε θα με χάλαγε να μάθω και για αυτό της επόμενης μέρας.
(Θα το ψάξω με την πρώτη ευκαιρία και θα σας πω αν βρω κάτι καλό).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

diddle

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η diddle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 291 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Lorien:
καλο ειναι να ψαχνομαστε και να ακουμε και μια 2η (και τριτη ) γνωμη, αντι να νομιζουμε οτι τα ξερουμε ολα και αντι να εμπιστευομαστε ακριτα 1-2 ατομα.

Πως ξέρεις ότι δεν έχω ψαχτεί?? Πως καταλήγεις σε τέτοια αυθαίρετα συμπεράσματα επειδή σε βολεύουν?? Δεν αναφέρθηκα σε άποψη-γνωμη φίλου μου αλλά γιατρών του Ιατρικού Κέντρου,του Ιασω καθώς και κέντρων του εξωτερικού που τυχαίνει να είναι συγγενείς μου..Φυσικά κ δε θα αναφέρω ονόματα για λόγους ιδιωτικής προστασίας.Δεν εμπιστεύομαι ακράδαντα 1-2 άτομα.Μίλησα για πολύ περισσότερα καταξιωμένα άτομα και μόνο αν ήξερες για ποιους μίλησα δεν θα τους αμφισβητούσες ούτε κατά διάννοια...Τα στοιχεία που βρίσκεις στο νετ διαφέρουν κατ'α πολύ της πραγματικοτητας. Ο καθένας μπορεί να γράψει ότι μα ότι του κατέβει και η πραγματικότητα καθώς και η πράξη διαφέρουν της θεωρίας σαν τη μέρα με τη νύχτα..Αν δεν έχεις προσωπική εμπειρία δε μπορείς να εκφράσεις έγκυρη άποψη ;) .
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο δεν τολμάς να ρωτήσεις κάποιον γυναικολόγο για την εγκυρότητα όλων όσων σου έγραψα παρά ψάχνεις απεγνωσμένα στο ιντερνετ για το κάθε πότε πρέπει μια γυναίκα να επισκέπτεται τον γυναικολόγο της και για άλλα πολλά που φυσικά δεν αποδυκνείονται αλλά προκύπτουν μέσω απλής λογικής..
Στην τελική δε πρέπει να ξεχνάμε ότι εδώ μέσα μπαίνουν και μικρότερα άτομα σε ηλικία που καλό θα ήταν να υιοθετούν,να μιμουνται και να τηρούν κανόνες και αρχές που θα προστατεύσουν την υγεία τους ή ακόμα και τη ζωή τους στο μέλλον και όχι να ακούν τον καθενα να λέει πως η ετήσια επίσκεψη στον γυναικολόγο είναι περιττή και γίνεται για να μας τα αρπάζουν οι γιατροί.Για δικό μας καλό το κάνουμε πρωτίστως.Μόνο η πρόληψη σώζει. όταν εμφανιστούν τα συμπ΄τωματα που θα σε αναγκάσουν να πας στον γιατρό είναι αργά τις περισσότερες φορές..Μια φίλη μου σώθηκε από καρκίνο του μαστού λόγω της συνέπειάς της στο ετήσιο ραντεβού της σε ηλικίας μόλις 17 χρόνων(!)

Isiliel ξέρω ότι το χάπι της επόμενης ημέρας διαταρασσει τον κύκλο τις περισσότερες φορές και μπορεί να προκαλέσει εξωμήτριο κύηση οπότε να χρειαστείς απόξεση αλλά προβλήματα γονιμότητας δεν του έχουν καταλογιστεί. Εξά λλου η δράση του έγκειται στο να καθιστά αφιλόξενο το περιβάλλον στη μήτρα για προσκόλληση τυχόν γονιμοποιημένου ωαρίου και όχι για αντισύλληψη οπότε και λογικά δε νομίζω να επιδρά σε αυττόν τον τομέα τουλάχιστον έμμεσα.Για τα αντισυλληπτικά το μεγαλύτερο ποσοστό μπορεί να συλλάβει παιδί αμέσως μετά τη διακοπή τους, ένα ποσοστό (της τάξης του 10% αν θυμάμαι καλά αλλά δεν είμαι σίγουρη) θέλει ένα τρίμηνο για να έπανέλθει και ένα πολύ πολύ μικρό ποσόστό συνήθως για γυναίκες μεγάλες σε ηλικία(μισό με 1% αλλά κ αυτό με κάποια επιφύλαξη) χρειάζονται μέχρι ένα δωδεκάμηνο για πλήρη επαναφορά της γονιμότητας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Diddle, τα site που ανέφερε ο Lorien δεν είναι τυχαία site που ασχολούνται με ιατρικά θέματα.
Είναι αναγνωρισμένα και διαπιστευμένα.

HONcode application status:

National Women's Health Information Center
is in compliance with the HONcode

Title of the site: National Women's Health Information Center
Web address: https://www.womenshealth.gov/
HONcode PIN number : HONConduct714599
Date of initial review: 26 Apr 2001
Date of last subsequent review: 11 Nov 2005
Show the HONcode seal on this site

This certificate confirms the revision of the site by the HONcode Team at the above date.
It respects and pledges to honor the 8 principles of the HON Code of Conduct (HONcode).


Δεν ξέρω αν διάβασες τα αποσπάσματα που παρέθεσε ο Lorien:

Talk with your doctor about what is best for you.
Προτρέπουν κάθε ενδιαφερόμενη να συζητήσει με το γιατρό της ποιά συχνότητα εξετάσεων είναι η ενδεδειγμένη για την δική της εξατομικευμένη περίπτωση. (Που είναι το κακό σ'αυτό?)

Μάλιστα, σαν ένα γενικό κανόνα προτρέπουν τις μικρότερες από τα 30 γυναίκες να κάνουν τεστ ΠΑΠ κάθε χρόνο:
If you are younger than 30 years old, you should get a Pap test every year.
(Νομίζω έτσι κι αλλιώς σε αυτή την κατηγορία ανήκεις.)

Μπορεί οι γιατροί που γνωρίζεις να είναι καταξιωμένοι αλλά ακόμα κι εκείνοι πιστεύω δεν θα διαφωνήσουν μαζί μου στο ότι και ο πιο φτασμένος γιατρός πρέπει να ανανεώνει τις γνώσεις του και να ερευνά (η έρευνα δεν είναι άλλωστε ένα μεγάλο μέρος κάθε επιστήμης?)

Η γνώμη μου είναι πως και οι μικρότεροι αναγνώστες μας θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν είναι όλοι οι γιατροί καλοί και σωστοί και πως δεν είναι το χρηματικό αντίτιμο που θα χρειαστεί να τους πληρώσουν, αυτό που τους κάνει καλύτερους γιατρούς από κάποιους άλλους.
Για μένα η καλύτερη περίθαλψη θα έπρεπε να είναι η δωρεάν περίθαλψη και όχι το αντίθετο!!!
Το πως διαλέγεις τον σωστό γιατρό... αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα... και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΟ :mad:
(και ίσως αυτό να είναι που πρέπει να συζητήσουμε σε κάποιο thread...)


Εμένα κάποτε με έσωσε από βέβαιο θάνατο ένας ομοιοπαθητικός (από το τηλέφωνο) όταν ο δικός μου γιατρός (που δούλευε σε έναν από τους χώρους που ανέφερες στο post σου, άρα ξέρεις και μόνη σου πως δεν ήταν φτηνός:( :( ) αγρόν ηγόραζε...

Επέτρεψέ μου να σου πω πως εγώ έχω προσωπική εμπειρία όπως θα διάβασες σε κάποιο παραπάνω post μου, αλλά δεν νομίζω πως είναι ο μοναδικός παράγοντας για να εκφράσει κάποιος μια έγκυρη άποψη. Αν ήταν έτσι κάθε φόρουμ δεν θα είχε λόγο ύπαρξης... :/:

Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου σχετικά με τα αντισυλληπτικά και το χάπι της επόμενης μέρας. Τα ίδια πάνω κάτω διάβασα κι εγώ. Για το μεν αντισυλληπτικό έχω ιδία πείρα, για το δε χάπι της επομένης, απλά δεν θα πάρω γιατί όσο ασφαλές κι αν ακούω πως είναι, στα δικά μου αυτιά ηχεί σαν ατομική βόμβα για τον οργανισμό. Και θα μου πει τώρα ο Lorien: "Που το ξέρεις εσύ αυτό;"
Δεν το ξέρω και δεν βρήκα κάτι να μου το επιβεβαιώνει αλλά νιώθω άβολα με την ιδέα... :| :)

Τέλος, θα το ξαναπώ, είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπω άντρες να το ψάχνουν και να ασχολούνται τόσο πολύ και μακάρι κάθε σύντροφος που θα έχουμε ποτέ στο πλευρό μας να είναι τόσο σχολαστικός με το συγκεκριμένο θέμα, και να το ψάχνει και να νοιάζεται όσο και ο Lorien. :kissing:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Πως ξέρεις ότι δεν έχω ψαχτεί?? Πως καταλήγεις σε τέτοια αυθαίρετα συμπεράσματα επειδή σε βολεύουν??
Ειδες να αναφερω το ονομα σου στο quote που μου εκανες ; Οχι. Αρα τι αρπαζεσαι ; Γενικα το ειπα. Αν ηθελα να το πω συγκεκριμενα για σενα, πιστεψε με, δε θα χα προβλημα.

Και ας ερθουμε σε σενα λοιπον αφου εκει το πας. Πιστευω οτι το χεις ψαξει, αλλα οπως ειπες κι εσυ, μονο ρωτοντας μερικους ιατρους του στενου σου κυκλου. Πιστεψε με, ΔΕΝ αρκει. Οχι γιατι οι γιατροι που ξερεις δεν ειναι καλοι. Αλλα γιατι οπως ειπε και η isliel οι γνωσεις τρεχουν και ανανεωνονται. Και σου ξαναλεω οτι οι πηγες που παραθετω ειναι πηγες που συμβουλευονται ΟΛΟΙ οι γιατροι. Δεν ειναι το περιοδικο "Μανινα" της γειτονιας, ουτε μια τυχαια κλινικη στο Ανω Κατσικοχωρι. :P

Δεν εμπιστεύομαι ακράδαντα 1-2 άτομα.Μίλησα για πολύ περισσότερα καταξιωμένα άτομα και μόνο αν ήξερες για ποιους μίλησα δεν θα τους αμφισβητούσες ούτε κατά διάννοια...
Κανεις λαθος. Και ευχομαι να μην την πατησεις ασχημα με αυτο το σκεπτικο. ΚΑΝΕΝΑΝ ιατρο δε πρεπει να τον εκλαμβανεις σαν θεο, σαν αλανθαστο, σαν Ευαγγελιο, σαν δογμα, σαν αυθεντια. ΟΠΟΙΟΣ και να ναι. Γιατι ολοι εχουν κανει λαθη. Καλυτερα να κοιτας και να ψαχνεις σε ευρυτερο συνολο. Αμα θες ακου με. Αν οχι , μη μακους. Μετα μη παραπονιεσαι ομως αν σου λεω οτι νομιζεις οτι τα ξερεις ολα (ή οτι το κοντινο σου περιβαλλον τα ξερει ολα)...

Τα στοιχεία που βρίσκεις στο νετ διαφέρουν κατ'α πολύ της πραγματικοτητας. Ο καθένας μπορεί να γράψει ότι μα ότι του κατέβει και η πραγματικότητα καθώς και η πράξη διαφέρουν της θεωρίας σαν τη μέρα με τη νύχτα..
ΠΡοφανως εχεις παντελη αγνοια των πηγων απο τις οποιες παρεθεσα στοιχεια, οποτε καλυτερα να μην εκτειθεσαι πολυ στο θεμα, πριν το ψαξεις...

Αν δεν έχεις προσωπική εμπειρία δε μπορείς να εκφράσεις έγκυρη άποψη
Δε θα εχω ποτε γιατι δεν ειμαι κοριτσι:P Διαφωνω παντως. εισαι πολυ απολυτη. Δε χρειαζεται να εχεις προσωπικη εμπειρια για επιστημονικα θεματα που εχουν μελετηθει, γινει ερευνες και δημοσιευθει. Να μου πεις για εξωγηινους και θαυματα, ναι, ...πρεπει να χω προσωπικη εμπειρια. Αλλα οχι και για τετοια...Και σου ξαναπα. Αλλο τι συμβαινει σε ΕΝΑ ατομο, αλλο τι συμβαινει στον πληθυσμο. Το 2ο μας ενδιαφερει, οταν ψαχνουμε φαρμακα κλπ.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο δεν τολμάς να ρωτήσεις κάποιον γυναικολόγο για την εγκυρότητα όλων όσων σου έγραψα παρά ψάχνεις απεγνωσμένα στο ιντερνετ για το κάθε πότε πρέπει μια γυναίκα να επισκέπτεται τον γυναικολόγο της και για άλλα πολλά που φυσικά δεν αποδυκνείονται αλλά προκύπτουν μέσω απλής λογικής..
Ισως γιατι δεν εχω το χρονο , ενω απο το ίντερνετ χρειαζομαι 5-10 κλικς ; :whistle: Και σου ξαναπα. Η λογικη που επικαλεισαι, εφαρμοζεται βαση συγκεκριμενων γνωσεων. Τις οποιες οταν σε ρωτησα να μας τις πεις, αρνηθηκες. Να συνενοουμαστε.:/:

Για τα υπολοιπα με καλυψε η isliel. Και μη νομιζεις οτι δεν ειμαι της προληψης. Αλλα οπως ειπα και πριν, υπαρχουν ορια. Τα οποια πολλοι γιατροι ξεπρνουν εις γνωσιν τους, για το κερδος. Αυτο ειναι απαρεδκτο. Τωρα αν καποιος ειναι τρομοκρατημενος με ενα σωρο αρρωστιες και κινδυνους, λογικο ειναι να κανει οτιδηποτε του πουν (ακομα κι αν δε το ψαχνει ή δε στεκει) για να ησυχασει.

Κατα τα αλλα δε διαφωνουμε σε κατι βασικο. Απλα δε μαρεσει η υπερβολη ("α εχω 2 παραδειγματα απο το κυκλο μου, αρα σε ολους ετσι συμβαινει κλπ"). Αυτο δεν ειναι ψαξιμο. Το ψαξιμο αφορα μεγαλα νουμερα. Γιαυτο και παρεθεσα στοιχεια απο εγκυρες πηγες και μελετες που εγιναν σε πολλες γυναικες, αντι να παω σε ΕΝΑ γυναικολογο και να τον ρωτησω την αποψη ΤΟΥ, με τις γνωσεις ΤΟΥ μεμονωμενα.;)

Και να φανταστεις στα λεει αυτα καποιος που καποτε ειχε μεγαλο αγχος για πολλες ασθενειες.

Τέλος, θα το ξαναπώ, είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπω άντρες να το ψάχνουν και να ασχολούνται τόσο πολύ και μακάρι κάθε σύντροφος που θα έχουμε ποτέ στο πλευρό μας να είναι τόσο σχολαστικός με το συγκεκριμένο θέμα, και να το ψάχνει και να νοιάζεται όσο και ο Lorien. :kissing:
:redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

diddle

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η diddle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 291 μηνύματα.
Μου βάζετε λόγια που δεν έχω πει..Ολοι οι συνεπείς γιατροί ανανεώνουν τις γνωσεις τους και τις πληροφορίες τους.. δεν αναφέρθηκαν σε έναν ή 2 γιατρούς και βαρέθηκα να το επισημαίνω: δεν είστε σε θέση να ξέρετε κατά πόσο το έχω ψάξει..και τονίζω πάλι και εδώ και στο εξωτερικό.Εχω διασταυρώσει τις πληροφορίες που παρέθεσα δεν είναι λόγια του αέρα και υπάρχουν και σε επίσημα βιβλία ιατρικής και φαρμκευτικής,έχουν ακουστεί σε συνέδρια γυναικολογίας κλπ κλπ .Οχι από έναν ή δύο γιατρούς αλλά από πολύ περισσότερους. Και στην τελική δε καταλαβαίνω σε τι από αυτά που είπα διαφωνείτε γιατί σε εμένα φανηκε να συμφωνείτε.Ούτε στοιχεία βρ'ηκατε ότι τα χ'απια προκαλούν όλους αυτούς τους καρκίνους που είχαν ειπωθεί αρχικά και για το ετήσιο γυναικολογικό ραντεβού ή εστω κάθε δύο χρόνια βρήκατε και μόνοι σας την πηγή. Και το να λένε κάποιοι ότι αν δεν παίρνεις χάπια ή αν δεν έχεις κάποια ενόχληση δεν επισκέπτεσαι τον γιατρό σου είναι επιεικώς απαράδεκτο! Συνεχίστε να ψάχνετε και θα βρείτε και τις πήγες των υπολοίπων που έχω αναφέρει.Εγω δεν έχω το χρόνο να το κάνω.Αν κάποιος ξημεροβραδιάζεται στο νετ θα του είναι εύκολο.

Είναι η Mayo Clinic έγκυρη πηγή???Ε μη με κάνετε να γελάσω!
Ωρα είναι να αρχίσουμε να τρέχουμε σε ομοιοπαθητικούς και κομπογιανήτιδες αντί σε κανονικούς γιατρούς επειδή είναι ακριβοί..!Ε τι άλλο θα ακούσω!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Ωρα είναι να αρχίσουμε να τρέχουμε σε ομοιοπαθητικούς και κομπογιανήτιδες αντί σε κανονικούς γιατρούς επειδή είναι ακριβοί..!Ε τι άλλο θα ακούσω!

:hmm:

1ον) Ομοιοπαθητικός δεν σημαίνει απαραίτητα και φτηνός.
2ον) "Συμβατική" ιατρική δε σημαίνει απαραίτητα και ορθή ιατρική.
3ον) Κομπογιαννίτης μπορεί να είναι ΚΑΙ ένας ομοιοπαθητικός ΚΑΙ ένας συμβατικός γιατρός.

...πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
δεν είστε σε θέση να ξέρετε κατά πόσο το έχω ψάξει..
Δεν ειμαστε, αλλα μας ειπες που εχεις ρωτησει. Και παλι οχι απο την αρχη ολα. Στην αρχη ειπες για τον γιατρο σου. Μετα ειπες για 3 γυναικολογους. Μετα προσθεσες και γιατρους εξωτερικου (λες και αυτοι δε κανουν ποτε λαθη). Και οταν σου πα οτι αυτα δεν ειναι στοιχεια που παραθετεις, μετα ανεφερες και σεμιναρια κλπ. αυτο που δε βλεπω εγω ομως, ειναι καποια αντιστοιχια αυτων που λες με τις πληροφοριες απο αλλες εγκυρες πηγες.

Στη βασικη ιδεα δε διαφωνουμε και στο ειπα. Αλλα ειχαμε διαφωνιες σε καποια στοιχεια, για τα οποια παρεθεσα πληροφοριες απο ΕΡΕΥΝΕΣ, τα οποια ειτε προσπερνας ειτε απαξιωνεις.

Και το να λένε κάποιοι ότι αν δεν παίρνεις χάπια ή αν δεν έχεις κάποια ενόχληση δεν επισκέπτεσαι τον γιατρό σου είναι επιεικώς απαράδεκτο!
Αυτο δε το ειπε κανεις εδω μεσα παντως...

Συνεχίστε να ψάχνετε και θα βρείτε και τις πήγες των υπολοίπων που έχω αναφέρει.Εγω δεν έχω το χρόνο να το κάνω.Αν κάποιος ξημεροβραδιάζεται στο νετ θα του είναι εύκολο.
Ουτε μεις εχουμε το χρονο. Προσωπικα εψαξα οσο εψαξα, και ειδα οτι αυτα που λες δεν ειναι ακρβως ετσι, συμφωνα με εγκυρες πηγες.

Είναι η Mayo Clinic έγκυρη πηγή???Ε μη με κάνετε να γελάσω!
Α ναι ; Και για πες μας εσυ, γιατι δεν ειναι εγκυρη πηγη η Mayo Clinic ; (την οποια εχω παραθεσει πολυ πριν, αλλα μονο τωρα σχολιαζεις). Επισης φανταζομαι οτι και το NATURE και το LANCET ειναι κομπογιανιτικα ετσι ; Η μηπως το CDC που αν μη τι αλλο εμπορικα θα τους συνεφερε να λενε στον κοσμο να πηγαινει καθε μηνα στο γιατρο...Οτι πεις....

Ωρα είναι να αρχίσουμε να τρέχουμε σε ομοιοπαθητικούς και κομπογιανήτιδες αντί σε κανονικούς γιατρούς επειδή είναι ακριβοί..!Ε τι άλλο θα ακούσω!
19 χρονων εισαι. Θα ακουσεις πολλα ακομα που θα νομιζεις οτι ειναι βλακιες, αλλα θα αλλαξεις γνωμη αργοτερα. Ολοι το παθαινουμε αυτο.;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

diddle

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η diddle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 291 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Lorien:
Στη βασικη ιδεα δε διαφωνουμε και στο ειπα. Αλλα ειχαμε διαφωνιες σε καποια στοιχεια, για τα οποια παρεθεσα πληροφοριες απο ΕΡΕΥΝΕΣ, τα οποια ειτε προσπερνας ειτε απαξιωνεις.

Αυτο δε το ειπε κανεις εδω μεσα παντως...

Προσωπικα εψαξα οσο εψαξα, και ειδα οτι αυτα που λες δεν ειναι ακρβως ετσι, συμφωνα με εγκυρες πηγες.

Α ναι ; Και για πες μας εσυ, γιατι δεν ειναι εγκυρη πηγη η Mayo Clinic ; (την οποια εχω παραθεσει πολυ πριν, αλλα μονο τωρα σχολιαζεις). 19 χρονων εισαι. Θα ακουσεις πολλα ακομα που θα νομιζεις οτι ειναι βλακιες, αλλα θα αλλαξεις γνωμη αργοτερα. Ολοι το παθαινουμε αυτο.;)

Σου εξήγησα ότι το έχω ψάξει αρκετά. Αν το αρκετά για σένα σημαίνει 1ή 2 γιατροί δεν είναι δικό μου πρόβλημα..Εγώ ναι αναφέρθηκα σε αρκετούς γιατρούς και του εξωτερικού..γιατί σου φαίντεται δύσκολο να το κατανοήσεις?εχω μέιλ γιατρού που θα σου έλυνε πολλές απορίες αλλά δεν θέλω να το ανεβάσω γιατί αναφέρεται και σε προσωπικά γεγονότα.Οταν κάτι αφορά την υγεία μου το ψάχνω αρκετά και όταν με συμβουλευουν ατομα διεθνούς φήμης που μου έχουν αποδείξει την εγκυρόττά τους και ως επιστήμονες αλλά και ως άνθρωποι πάνω από όλα ναι τους εμπιστέυομαι ακράδαντα. Επιπλέον πολλά άτομα συμφώνησαν σε στοιχεία που παρέθεσα.
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω σε τι ακριβώς διαφωνείς γιατί ότι βρήκες ταιριαζει με ότι ανέφερα. Επίσης σε προέτρεψα να ρωτήσεις προσωπικά κάποιον γιατρό ή την κοπέλα σου στην τελική που σίγουρα θα έχει γιατρο αλλά δεν φαίνεται να το κάνεις..
Δεν ήθελα να θίξω τις πηγές σου γιαυτό δεν το ανέφερα νωρίτερα αλλά αφού το κάνεις εσύ..Φυσικά και δεν θεωρώ έγκυρες ούτε την Mayo clinic ούτε την wikipedia. Αυτό ωστόσο είναι τελείως υποκειμενικό καθώς ο καθένας μπορεί να θεωρεί έγκυρο ότι ανταποκρίνεται στο επίπεδό του και στις γνώσεις του. Ναι εγώ είμαι 19 εσύ πάλι δε φαίνεται να τολμάς να εκθέσεις την ηλικίας σου..γιατί αραγε??:hmm:

Isiliel δεν έχω ακούσει για ομοιοπαθητικό που να παίρνει πάνω απο 50ευρώ την επίσκεψη γιαυτό το είπα..Αλλά ειλικρινά δεν έχω και μεγάλο δείγμα υπόψη μου γιατί δεν τους έχω σε υπόληψη..Ε όχι να αμφισβητήσουμε και την συμβστική ιατρική όμως .Φυσικά και ορθή ιατρική είναι μόνο η συμβατική.Αλλό να κατηγορείς κάποιους γιατρούς που δεν είναι επαγγελματιές και άλλο να κατηγορείς τις μεθόδους της κλασσικής ιατρικής.Θέλω να πιστεύω ότι εννοούσες τους ασυνεπείς συμβατικούς γιατρούς και όχι την συμβατική ιατρική ως επιστήμη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

diddle

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η diddle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 291 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Lorien:
Ε συνηθως οταν μια γυναικα νεα, χωρις προβληματα υγειας, κλπ, και χωρις να θελει να παρει χαπια, ...ναι δε κανει γυναικολογικη εξεταση χωρις λογο. Αντε να κανει μια σαν τσεκαπ. Υπαρχει κανενα επιστημονικο στοιχειο που να λεει οτι πρεπει να κανει συχνα ;

αυτό δε το είπε κανένας εδώ μέσα πάντως..

Να ποιος το είπε τελικά!Δε θυμάσαι τα λεγόμενά σου??
Η Isiliel ήδη σου παρέθεσε το επιστημονικό στοιχείο που αναζητούσες λοιπόν;) .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Δεν παρέθεσα κανένα επιστημονικό στοιχείο ρε παιδιά... :confused:

The bottom line και εν συντομία, νομίζω πως αυτό που προσπαθεί να πει ο Lorien είναι πως ακόμα και όταν είμαστε σίγουροι για κάτι, καλό είναι να κρατάμε μια πισινή και να μην κλείνουμε αυτιά και μάτια σε πληροφορίες διαφορετικές από αυτά που ήδη ξέρουμε χωρίς έστω να τις διασταυρώσουμε και να τις μελετήσουμε.

Η αμφισβήτησή σου για τη Mayo Clinic πιθανότατα οφείλεται στην δίαιτα που κάποιοι πλάσαραν ισχυριζόμενοι πως προέρχεται από το συγκεκριμένο ερευνητικό κέντρο (επειδή ακριβώς αυτό θα έκανε τη δίαιτα πιο αξιόπιστη). Η δίαιτα αυτή φυσικά ουδεμία σχέση είχε με τη Mayo Clinic.

Η ομοιοπαθητική είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο και ήδη είμαστε off-topic. Μονάχα κράτα μια πισινή. Αυτό. Τίποτ' άλλο! ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Insomniac

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Insomniac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 876 μηνύματα.
Να επισημανω οτι διαβαζοντας το thread τελικως καποιος για να διαβασει μια δυο χρησιμες πληροφοριες περι του θεματος (Πόσο ασφαλή είναι τα αντισυλληπτικά χάπια;) πρεπει να προσπερασει πολλα απο τα μηνυματα σας; :redface: :(

Πανω στο συγκεκριμενο θεμα, ποια ειναι η ουσιαστικη διαφωνια σας; :confused: Προσωπικως δεν καταλαβα καποια με ιδιαιτερη σημασια, περαν του σχετικα μικρου ποσοστου στο οποιο διαφερουν οι εκτιμησεις για την ασφαλεια των αντισυλληπτικων. Η οποια διαφορα, κατα την αποψη μου, ειναι αμελητεα δεδομενου του οτι αλλοι παραγοντες (ο τροπος χρησης του μεσου, η συχνοτητα της επαφης, η γονιμοτητα του ζευγους, και κυριως το ιδιο το μεσο που θα επιλεξει καθενας) παιζουν πολυ πιο σημαντικο ρολο.

Οσον αφορα την επικινδυνοτητα τους, διαβαζοντας τα Posts σας αντιλαμβανομαι οτι λετε οτι δεν υπαρχει ιδιαιτερη εκτος απο την περιπτωση καπνιστριων και ανω των 30 γυναικων (Κατα τη δικη μου πληροφορηση, εκτος αυτων των κατηγοριων, και γυναικων που αντιμετωπιζουν καρδιακα νοσηματα) Για τα κιλα, που ουτως ή αλλωςναι 2-3 στις περισσοτερες περιπτωσεις και ειναι αμελητεα μπροστα στον σκοπο ληψης των χαπιων, ειπωθηκε σωστα οτι δεν υπαρχει προβλημα με τα νεα χαπια, και ακομα και με τα παλια δεν ισχυε για ολες τις γυναικες.

Σχετικα με καποια posts πανω στο θεμα:

Αρχική Δημοσίευση από Lorien:
Ναι το προφυλακτικό ειναι κατι πιο υγειινο και ασφαλες απο το χαπι. Κακως παιρνατε χαπι αντι για προφυλακτικο (αν το χαπι ειχε καλυτερα αποτελεσματα και καμια παρενεργεια, ολοι αυτο θα διαλεγαμε ασυζητιτί). Καλυτερα να μην πολυ παιζετε με τις ορμονες γιατι επιδρουν στις πιθανοτητες για καρκινους.

Απο την FDA(Food and Drug Administration) - πιο επισημα δεν γινεται! :P

Method | Typical Use Rate of Pregnancy | Lowest Expected Rate of Pregnancy

Combined Pill (Estrogen/Progestin) | 5% | 0.1%

Male Latex Condom | 14% | 3%

Οχι δεν θα επελεγαν επισης ολοι το χαπι, γιατι πολυ απλα, δεν προσεχουν ολοι μονο να μην μεινουν εγκυες, αλλα και να μην κολλησουν καποιο ΣΜΝ ;) (δεν λεω οτι αυτο εννοουσες, απλα ετσι φαινεται σαν επιχειρημα)

Οσο για τις ορμονες και τιν επιδραση τους στον καρκινο, συμφωνω οτι ετσι ειναι αλλα:

1) Επηρεαζουν και θετικα και αρνητικα (αναλογα με τον τυπο του καρκινου)
2) Η επιδραση που υπαρχει και τα ποσοστα που αναφερονται μπορει να λενε πχ οτι αυξανεται δυο φορες η πιθανοτητα να εμφανισεις καρκινο, αλλα τι σημαντικο ειναι ποια ειναι η πιθανοτητα απο μονη της. Πχ αν εχεις 0,01% να εχεις καρκινο του χ (οπου χ βαλτε οτι θελετε) και γινεται 0,02%, δεν νομιζω οτι ειναι και τοσο σημαντικο.

Αρχική Δημοσίευση από Lorien:
(περα απο τις παρενεργειες που εχει το χαπι , εναντι του προφυλακτικου, οπως ναυτια , εμετος, κεφαλαλγια,μειωμενη λιμπιντο, αυξηση % για υπερταση, εμβολη).

Οι παρενεργειες αυτες τι ποσοστα εμφανισης εχουν; Γνωριζεις; :hmm:


Και λιγο off topic, για το τελος: :redface:

Αρχική Δημοσίευση από Lorien:
:D Ναι, αλλα σκεψου οτι πριν μερικα χρονια, δεν υπηρχαν αυτα και ο κοσμος μαι χαρα ηταν. Αναγκες δημιουργουμε και μονοι μας μερικες φορες.

Και καλα κανουμε! Το θεμα ειναι να βελτιωσουμε την ποιοτητα ζωης μας, οχι να αρκεστουμε στις βασικες αναγκες μας! :) ;) Εφοσον λοιπον μπορει να υπαρξει καποιο μεσο για να απολαμβανω περισσοτερο το σεξ, και με την προυποθεση οτι δεν επηρεαζει αρνητικα την υγεια μου, γιατι να μην το δημιουργησω; Και ας δημιουργω μια νεα "αναγκη"...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Οταν κάτι αφορά την υγεία μου το ψάχνω αρκετά και όταν με συμβουλευουν ατομα διεθνούς φήμης που μου έχουν αποδείξει την εγκυρόττά τους και ως επιστήμονες αλλά και ως άνθρωποι πάνω από όλα ναι τους εμπιστέυομαι ακράδαντα.
Με γεια σου με χαρα σου. Εγω για την υγεια, προτιμω να ψαχνομαι περισσοτερο, αντι να πιστευω ακραδαντα μερικους γνωστους μου ΟΠΟΙΟΙ και να ναι αυτοι. Κατανοητο ;

Επίσης σε προέτρεψα να ρωτήσεις προσωπικά κάποιον γιατρό ή την κοπέλα σου στην τελική που σίγουρα θα έχει γιατρο αλλά δεν φαίνεται να το κάνεις..
Ξερεις αν εχω κοπελα ; Ξερεις αν ρωτησα γιατρο ; Ξερεις αν θα ελεγα εδω τη γνωμη του ; Αφου εγω ο ιδιος δε στηριζομαι στη γνωμη ενος γιατρου, θα εφερνα σαν επειχειρημα τη γνωμη του γιατρου μου ; Εδω λεω σε σενα να μη το κανεις, και θα το κανα εγω ; :P Και μην εισαι τοσο σιγουρη οτι αν το κανω θα παρω τις απαντησεις που πιστευεις. Αφηνε και ενα παραθυρακι μηπως κανεις λαθος...

Δεν ήθελα να θίξω τις πηγές σου γιαυτό δεν το ανέφερα νωρίτερα αλλά αφού το κάνεις εσύ...
Δε καταλαβες. Εσυ το κανες αυτο, στο προηγουμενο ποστ σου, που γελαγες οταν αποκαλεσαμε εγκυρη τη Mayo Clinic. Μη τα αλλαζεις.

Φυσικά και δεν θεωρώ έγκυρες ούτε την Mayo clinic ούτε την wikipedia. Αυτό ωστόσο είναι τελείως υποκειμενικό καθώς ο καθένας μπορεί να θεωρεί έγκυρο ότι ανταποκρίνεται στο επίπεδό του και στις γνώσεις του.
Θες να μας πεις και ΓΙΑΤΙ δε τις θεωρεις καλες πηγες ; Και δεν ανεφερα μονο αυτες. Ανεφερα (2 φορες κιολας) και CDC,Nature,Lancet. Τωρα αν θεωρεις οτι το NATURE δεν ειναι του επιπεδου σου, αλλα πολυ κατωτερο, τοτε πασο :whistle:

Ναι εγώ είμαι 19 εσύ πάλι δε φαίνεται να τολμάς να εκθέσεις την ηλικίας σου..γιατί αραγε??:hmm:
Γιατι ειμαι 10 και ντλεπομαι :P Παντως για 19 μου φαινεσαι πολυ απολυτη. Σου προτεινω να εισαι πιο ανοιχτη.

Να ποιος το είπε τελικά!Δε θυμάσαι τα λεγόμενά σου??
Εσυ θεωρησες οτι ειπα να μην πηγαινει καθολου, εγω ειπα να μην πηγανει πιο συχνα αποσο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειαζεται. Και το ξαναπα και σε επομενα ποστς.

The bottom line και εν συντομία, νομίζω πως αυτό που προσπαθεί να πει ο Lorien είναι πως ακόμα και όταν είμαστε σίγουροι για κάτι, καλό είναι να κρατάμε μια πισινή και να μην κλείνουμε αυτιά και μάτια σε πληροφορίες διαφορετικές από αυτά που ήδη ξέρουμε χωρίς έστω να τις διασταυρώσουμε και να τις μελετήσουμε.

Η αμφισβήτησή σου για τη Mayo Clinic πιθανότατα οφείλεται στην δίαιτα που κάποιοι πλάσαραν ισχυριζόμενοι πως προέρχεται από το συγκεκριμένο ερευνητικό κέντρο (επειδή ακριβώς αυτό θα έκανε τη δίαιτα πιο αξιόπιστη). Η δίαιτα αυτή φυσικά ουδεμία σχέση είχε με τη Mayo Clinic.
:thumbup:

Insomniac : Τα στοιχεια που παρεθεσες, 1)ειναι περιπου 10 ετων παλια 2) δε μας λεει απο τι μελετες εγιναν, 3)αναφερει το ποσοστο του ΣΚΕΤΟΥ προφυλακτικου, ενω με πσερματοκτονο το ποσοστο ειναι καλυτερο. (παντως δεν εχω και σε μεγαλη υποληψη το FDA, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα). (για το αλλο που ρωτησες , δεν εχω νουμερα, αλλα δε νομιζω να ναι μεγαλα).

Το θεμα ειναι οτι καμια μεθοδος δεν ειναι 99% ασφαλης. Οτι με τα χαπια μπορεις να αποφυγεις το προφυλακτικο, αλλα εισαγεις ουσιες στο σωμα σου και παρεμβαινεις στη φυσιολογικη λειτουργια του. Οτι τα χαπια ειναι μεν φθηνα, αλλα οχι οσο το προφυλακτικό. (εκτος απο μερικες χωρες, οπως μαλλον εδω).Οτι καλο ειναι να τσεκαρουμε περιοδικα την υγεια μας, αλλα με μετρο, γιατι η εκμεταλλευση υπαρχει και σε αυτον τον τομεα της υγειας. Και σε μεγαλο βαθμο. Και οτι πρεπει να ψαχνομαστε διαρκως και να κοιταμε the BIG picture και οχι τι εγινε σε μας, στους φιλους μας, τι λενε 3, 5, 10 ανθρωποι. Ειναι πολυ μικρο το δειγμα, για να στηριχτουμε πανω του, και να παρουμε αποφασεις σημαντικες για την υγεια μας.

Δε νομιζω να λεω κατι παραλογο. Προσωπικα ΘΑ ΘΕΛΑ ΠΟΛΥ να πιστεψω οτι τα χαπια ειναι οσο ασφαλη οσο μας λενε diddle ! Πραγματικα ! Με συμφερει να μη βαζω εγω προφυλακτικο και να παιρνει χαπακια η συντροφος μου ! Ποιος δε θα το θελε αυτο. Αν ειναι ακακα, και οι 2 θα το θελαν.

Αλλα το να λες οτι το να παιρνεις ουσιες (που ΕΧΟΥΝ παρενεργειες κι ας ειναι μικρες, και που ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ τι αλλο θα ανακαλυφθει στο μελλον σαν παρενεργεια), ειναι πιο υγειινο απο το προφυλακτικο......ειναι σα να μου λες οτι ειναι πιο υγειινο, να χαπακωνεσαι μονιμως για κρυολογημα, αντι να φορεσεις παλτο....:whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Στη βασικη ιδεα δε διαφωνουμε και στο ειπα. Αλλα ειχαμε διαφωνιες σε καποια στοιχεια, για τα οποια παρεθεσα πληροφοριες απο ΕΡΕΥΝΕΣ, τα οποια ειτε προσπερνας ειτε απαξιωνεις.
τελικα τις ερευνες τις κανουν διευθαρμενοι χρηματοδοτουμενη εκ του μεγαλου αδερφου κομπογιανητες η οχι?

η τις κανουν τετοιοι οποτε διαφωνουν με τα λεγομενα μας?

ορισμενα πραγματα για να ξεκαθαρισει λιγο το τοπιο.

1) οι ερευνες ΠΑΝΤΑ περιλαμβανουν και την μεθοδολογια εκτελεσης τους στο paper. Περα απο αυτο, πρεπει να περασουν απο ενα καρο επιτροπες πριν δημοσιευθουν. Συνεπως αν εχουμε τα ματια μας ανοιχτα και διαβαζουμε τις μελετες μπορουμε να αποφανθουμε για την ισχη τους στις δικες μας απαιτησεις και συνθηκες

2) οι φαρμακευτικες *ΔΕΝ* βγαζουν επικυνδηνα φαρμακα επιτηδες. Συμβαινει μια στο τοσο αλλα συνηθος λογο του οτι οι κλινικες μελετες δεν ειναι πανακεια και (δυστοιχος) ειναι ο μονος τροπος που υπαρχει στη παρουσα φαση

3) το χαπι εχει πολυ σαφη και γνωστη λειτουργια δρασης. Υπαρχουν 1-2 τυποι αλλα ολοι λειτουργουν με τον ιδιο τροπο μεσες ακρες. Ειναι ορμονες φυσικα, συγκεκριμενα ειναι συνθετικα αναλογα της προγεστερονης και ορισμενων οιστρογονων. Λογο του οτι δεν ειναι actually προγεστερονη και οιστρογωνα αλλα συνθετικα αναλογα τους οι κακοι επιστημονες φροντισαν να περιλαβουν στα χαπια τα εκδοχα που δρουν επιλεκτικα στους υποδοχεις μειονοντας ετσι τον καρκινο της μητρας και των οωθηκων (1)

4) η αυξηση του βαρους, η αλαγη στην libido και οι αλλες ορμονικες παρενεργειες ειναι απολυτος ακυνδηνες και αναστρεψημες. Ελεος πια μια ορμονη ειναι που εχεις ηδη στο σωμα σου και μπορεις να την ανεχτεις για χρονια σε τετοιες δοσεις (αν μηνεις 6-7 φορες εγγυος πχ). Η ασπιρινη ειναι ΠΟΛΥ πιο επικυνδηνη απο οποιαδηποτε ορμονη κυκλοφορει σε φυσιολογικες δοσεις. Ακομα και απο την ινσουλινη δεδομενης *λογικης* χρησης. Ο λογος για τον οποιο νομιζουμε οτι η ασπιρινη ειναι ακυνδηνη ειναι γιατι ετσι μας ειπαν οι μαμαδες μας.

4) οι γυναικες ΠΡΕΠΕΙ να κανουν τεστ παπ και οι αντρες τακτικους ελεγχους στο προστατη τους. Οι καρκινοι σε αυτα τα μερη ειναι συχνοι και αν προληφθουν εχουν ιαση.

παντως δεν εχω και σε μεγαλη υποληψη το FDA, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

και εγω δεν εχω σε μεγαλη υποληψη εσενα. Αυτο ειναι αλλο θεμα ομως?

παιδια για το ονομα του θεου, αν δεν ειστε σιγουροι για κατι μην σχολιαζετε.

το "μου ειπε ο θειος μου ο γιατρος οτι τα κλαρινα κανουν καλο στο καταρακτη" σημαινει απολυτος τιποτα, το 99% των ανθρωπων ειναι *κακοι* στη δουλεια τους το ιδιο ισχυει και για τους γιατρους.

1) The reduction in risk of ovarian cancer associated with oral-contraceptive use. The Cancer and Steroid Hormone Study of the Centers for Disease Control and the National Institute of Child Health and Human Development". N Engl J Med 316 (11): 650-5. PMID 3821795.

Το θεμα ειναι οτι καμια μεθοδος δεν ειναι 99% ασφαλης. Οτι με τα χαπια μπορεις να αποφυγεις το προφυλακτικο, αλλα εισαγεις ουσιες στο σωμα σου και παρεμβαινεις στη φυσιολογικη λειτουργια του.

what a load of bolocks! ποιος το λεει αυτο? Εσυ? ΧΑ! Η "φυσιολογικη λειτουργια του σωματος" παρεπιπτοντος ποια ειναι? Να πονανε οι γυναικες καθε μηνα στην περιοδο τους? Οι τρελες αυξομειωσεις των ορμονων? Η μηπος η "θαυμασια" σπονδυλικη μας στηλη? Ελεος, το σωμα μας ΦΥΣΙΚΑ και επιδεχεται βελτιοσης και σε καμια περιπτοση δεν ειναι τελειο.

get your facts straight δεν ειναι δυνατον εξυπνοι ανθρωποι να αναμασαμε τις ιδιες βλακειες που οι δημοσιογραφοι μας τσαμπουνανε
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

diddle

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η diddle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 291 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από epote:
το "μου ειπε ο θειος μου ο γιατρος οτι τα κλαρινα κανουν καλο στο καταρακτη" σημαινει απολυτος τιποτα, το 99% των ανθρωπων ειναι *κακοι* στη δουλεια τους το ιδιο ισχυει και για τους γιατρους.

Αυτά που έίχα αναφέρει βρίσκονται στον οδηγό αντισύλληψης της schering και του Αρεταίιου Νοσοκομείου που φυσικά μου τον έδωσε ο θείος μου που είναι γυναικολόγος και μου ανέφερε πως συμφωνεί με όσα λέει επειδη κ εγώ αρχικά είχα τις αμφισβητήσεις μου και τις υποψίες μου όπως αυτές μου είχαν διαμορφωθεί από αυτά που έίχαν ακουστεί παλαιότερα από τα μέσα ενημέρωσης κυρίως. Επιπλέον διασταύρωσα τις πληροφορίες του οδηγού και με άλλους γιατρούς ακόμα και μέσω νετ στο εξωτερικό. Οπότε εχοντας πάρει απόψεις από αρκετούς επιστήμονες του είδους και καθώς δε βρεθηκε ούτε μια αντίθετη γνώμη δεν άφηνω περιθώρια ότι μπορεί να είναι λανθασμένα ή υποκινούμενα τα στοιχεία..
Βλέπω ότι συμφωνείς κ εσύ με αυτά κ όπως έχω παρατήρησει γενικότερα έχεις ορθές ιατρικές απόψεις(δεν ξέρω αν είσαι γιατρός ή φοιτητής ή απλώς ψαγμένος) και με χαροποιεί ιδιαιτέρως το γεγονός..Ομολογώ ότι περίμενα να ακούσω την άποψή σου από μέρες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
Ανεξάρτητα απ τις απόψεις που ακούγονται σχετικά με το θέμα, θα ήθελα να επιστήσω λίγο περισσότερο την προσοχή σας στο "'υφος" που γράφετε....(ξέρω είμαι η σπαστική mod που "σας την λέει" αλλά δεν μου αφήνετε περιθώρια.... λίγο ηρεμία και ψυχραιμία Pls)


Για την ιστορία και μόνο, συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφει ο epote σχετικά με το ιατρικό θέμα (αν και δε μου αρέσει το ύφος του γραπτού του :P αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία ε? :P).Συμφωνώ επίσης και με τον Lorien ότι καλό είναι να ψάχνουμε τα πράγματα και τις καταστάσεις και να μην "καταπίνουμε" απλά όσα μας δίνουν....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
epote Αν και δε κατανοω γιατι το υφακι και ο επιθετικος τροπος γραφης προς τα λεγομενα μου, θα σου απαντησω σε οσα διαφωνω απο αυτα που εγραψες (γιατι στα περισσοτερα συμφωνω).

Παράθεση:
παντως δεν εχω και σε μεγαλη υποληψη το FDA, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

και εγω δεν εχω σε μεγαλη υποληψη εσενα. Αυτο ειναι αλλο θεμα ομως?
Για εμενα ομως δε γνωριζεις τιποτα. Ενω για το FDA υπαρχουν στοιχεια. Αν τωρα νομιζεις οτι το FDA (ενας οργανισμος της κυβερνησης , ειναι ηθικος, ακακος, χωρις συμφεροντα οικονομικα και πολιτικα, και δε κανει λαθη, με γεια σου με χαρα σου. Αλλα σε αυτη την περιπτωση θα γελαω εγω :hehe:

what a load of bolocks! ποιος το λεει αυτο? Εσυ? ΧΑ!
Ναι εγω. ΧΟΥ! :P Δεν ειναι ωραιο παντως να μιλας ετσι. Θα ηταν πολυ ευκολο και για μενα, να το κανω. Ειδικα δε, οταν δε τεκμηριωνεις την αντιρρηση σου, το να απαξιωνεις ετσι τα λογια του αλλου, οχι μονο δε δειχνει σεβασμο, αλλα γενικα δε δινει και καλη εικονα γιαυτον που το κανει.

Η "φυσιολογικη λειτουργια του σωματος" παρεπιπτοντος ποια ειναι? Να πονανε οι γυναικες καθε μηνα στην περιοδο τους? Οι τρελες αυξομειωσεις των ορμονων? Η μηπος η "θαυμασια" σπονδυλικη μας στηλη? Ελεος, το σωμα μας ΦΥΣΙΚΑ και επιδεχεται βελτιοσης και σε καμια περιπτοση δεν ειναι τελειο.
Μα αυτη ειναι η εννοια της λεξης "φυσιολογικο" ; Ναι αυτα που περιγραφεις ειναι το φυσιολογικο. Ειναι αυτο που συμβαινει στο σωμα when you leave it the fukc alone ! Το σωμα μας δεν ειναι τελειο, αλλα το να σταματας τον φυσιολογικο σου κυκλο , δεν θεωρειται "αναβαθμιση" . Ειλικρινα δεν εχω ιδεα πως τα συνεδεσες...

get your facts straight δεν ειναι δυνατον εξυπνοι ανθρωποι να αναμασαμε τις ιδιες βλακειες που οι δημοσιογραφοι μας τσαμπουνανε
Πρεπει να ακουσεις τη σμβουλη σου μαλλον, γιατι μαλλον εσυ δε το χεις ψαξει. Το οτι δεν υπαρχει 99% (ή 100) σιγουρη μεθοδος δε το λενε οι δημοσιογραφοι φυσικα. Ουτε οτιδηποτε αλλο στοιχειο παρεθεσα. Αληθεια τα δικα σου στοιχεια που ειναι ; Διαφωνεις με κατι απο αυτα που παραθεσαμε ; Και αν οχι, τοτε γιτι τετοια σχόλια ;

Οσο για την FDA, σου ξαναπροτεινω να ακολουθησεις τη συμβουλη σου. Αμα δε ξερεις κατι, μην απαντας και μαλιστα με ειρωνικο υφος. Εκτιθεσαι. Και γω μπορει να εχω κανει λαθος καπου, αλλα ακριβως επειδη δε το παιζω ξερολας, αμα αποδειχθει οτι εκανα λαθος, θα πω σορυ και τελος.

Οριστε μερικα λινκς λοιπον, για να δεις οτι το FDA δεν ειναι κατι που πρεπει να κοιταμε σαν τυφλοσουρτη , και καλα θα κανουμε να μη το εχουμε και σε μεγαλη υποληψη (με την εννοια οτι πρεπει να το ψαχνουμε κι αυτο) :

https://www.stopfda.org/
Αναφορα δικαστικων ηττων του FDA
Απατες του FDA σχετικά με το AZT
https://www.fdareview.org/index.shtml
FDA-ασπαρταμη
How The FDA caused recent vaccine supply problems
FDA-genetic food aproval
FDA-Wikipedia (τι ειναι, τι κριτικη της εχει γινει, κλπ)

(και αυτα ειναι απο ενα γρηγορο ψαξιμο)

Τωρα οσο για τις ερευνες : ναι μπορει μερικες να μην ειναι αξιοπιστες. Γιαυτο κοιταμε ΠΟΛΛΕΣ και συγκρινουμε.

Για τις φαρμακευτικες εταιριες : ναι δε βγαζουν ΕΠΙΤΗΔΕΣ βλαβερα φαρμακα, αλλα υπαρχουν περιπτωσεις που ξερουν οτι κατι καλυτερα να μη βγει, αλλα βγαινει (και φυσικα εχει επιτραπει απο το FDA). Δεν ειναι ολα αγια. Μιλαμε για ενα κυκλο φαρμακευτικων, μεγαλων επιχειρησεων και κυβερνησεων. Τα δις πανε κι ερχονται. Και οταν αυτοι ελεγχουν τις πληροφοριες που θα φτασουν σε μας....

Μην αρπαζεστε. Τα φορουμ ειναι για να συζηταμε ομορφα και να μαθαινουμε. Δε κανουμε αγωνα ποιος εχει δικιο και ποιος εχει τα καλυτερα στοιχεια κλπ. Ας κραταμε ανοιχτο μυαλο και ολα τα αλλα τα βρισκουμε :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dooo

Διακεκριμένο μέλος

Η dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 7,956 μηνύματα.
δε ξέρω για σας, αλλά εμένα μου έφυγε όλη η όρεξη για το σεκς τώρα :P:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
ενας οργανισμος της κυβερνησης , ειναι ηθικος, ακακος, χωρις συμφεροντα οικονομικα και πολιτικα, και δε κανει λαθη, με γεια σου με χαρα σου. Αλλα σε αυτη την περιπτωση θα γελαω εγω

ναι και η κυβερνηση προσπαθει να εξωντοσει το πλορεταριατο και να εξηψωσει τη μπουρζουαζια με μια καλοζυγησμενη επιθεση υποσυνειδισιακων μυνηματων στις διαφημησεις.

οι δικηγοροι φταινε.

φυσικα και ο FDA εχει κανει λαθη και εχει συμφεροντα. Και το ξερω αυτο και αρκετα καλα μαλιστα. Αλλα το επιχειρημα σου ειναι ad hominem οπερ, δεν στεκει.

Ειδικα δε, οταν δε τεκμηριωνεις την αντιρρηση σου, το να απαξιωνεις ετσι τα λογια του αλλου, οχι μονο δε δειχνει σεβασμο, αλλα γενικα δε δινει και καλη εικονα γιαυτον που το κανει.

δεν εχει κατι να τεκμηριωσω, φυσικα καμια μεθοδος αντισυληψης δεν ειναι 100% ασφαλης εκτος απο την αποχη ουτε συμφωνα με το Pearl index ουτε με κανενα, αλλα δεν αναφερομουν σε αυτο, αναφερομουν στην δαιμονοποιηση των ορμονων και γενικοτερα των φαρμακων.

υπαρχει η ταση να τσουβαλιαζουμε τα παντα πχ αν ειναι χαπι ειναι κακο. Δεν ειναι ετσι τα πραγματα, καθε φαρμακο εχει διαφορετικη κινητικη και λειτουργια κατω απο διαφορετικες συνθηκες και για διαφορετικους λογους. Οπως ξαναειπα οι φυλετικες ορμονες ειναι σχετικα ακυνδηνες δεδομενου οτι ειναι κατι που ηδη υπαρχει φυσιολογικα στο σωμα μας (αντιθετα με το ακετυλοσαλικιλικο οξυ η τη παρακεταμολη πχ).

ναι φυσικα προκαλουν ορισμενες παρενεργειες (αλλα παλι εχουν και αρκετα καλα (2)). Ομως λογο της φυσιολογιας των ορμονων ειναι παροδικα και σταματουν μετα το περας της χρησης του φαρμακου.

Μα αυτη ειναι η εννοια της λεξης "φυσιολογικο" ; Ναι αυτα που περιγραφεις ειναι το φυσιολογικο. Ειναι αυτο που συμβαινει στο σωμα when you leave it the fukc alone ! Το σωμα μας δεν ειναι τελειο, αλλα το να σταματας τον φυσιολογικο σου κυκλο , δεν θεωρειται "αναβαθμιση" . Ειλικρινα δεν εχω ιδεα πως τα συνεδεσες...

το "φυσιολογικο" ειναι να ζουμε σε δεντρα με μπανανες στα χερια μεχρι τα 28 μας ετσι οπως λες. Καλως η κακος προχορησαμε και ετσι τρωμε προβιοτικα, εχουμε πενικηληνη και ενα αλλο καρο πραγματα που μας κανουν να ζουμε κοντα 100 χρονια. Συνεπως δεν εισαι εξω απο το παιχνιδι καθοτι εχεις εμβολιαστει (εκει να δεις ιστοριες...) και παιρνεις φαρμακα οποτε αρωσταινεις. *ΕΙΝΑΙ* αναβαθμηση για τις περισοτερες γυναικες που οταν ξεκινανε το χαπι ανακουφιζονται απο τους πονους και ΔΕΝ χρειαζεται να παιρνουν 3-4 mesulid καθε μηνα για να τους αντεχουν (3)

τα οσα λες για τον FDA, φυσικα και εχουν γινει σφαλματα και εχει συμφεροντα, αυτο ειναι δεδομενο. Οπως επισις και η τυφλη πιστη σε οποιοδηποτε φορεα, αλλα ειναι μια αρχη και πρεπει καθε θεση του να εξεταζεται ξεχωριστα. Αν ο FDA πει οτι "αυτο το φαρμακο δεν προκαλει προβληματα" ειναι σωστος μεχρι αποδηξεως του εναντιου πολυ απλα γιατι κυκλοφορουν μερικες χιλιαδες φαρμακα που δεν προκαλουν προβληματα ενω λιγα που προκαλεσαν (και αποσυρθηκαν φυσικα)

(2) Low-dose estrogen therapy for prevention of osteoporosis: working our way back to monotherapy. Department of Obstetrics, Gynecology and Reproductive Sciences, Yale University, New Haven, CT 06520, USA.

(3) Fatal hepatoxicity secondary to nimesulide. Medizinische Klinik B, Department of Internal Medicine, University Hospital, Zurich, Switzerland.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
    • *
  • Φορτώνει...
Top