×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,240 μέλη και 2,424,087 μηνύματα σε 75,687 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 420 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Από πού αρχίζει κανείς για δημιουργία game;

DirectX

Νεοφερμένος

Ο DirectX αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 41 μηνύματα.

O DirectX έγραψε: στις 08:16, 12-12-05:

#21
Αρχική Δημοσίευση από Michelle
To Click & Play είναι απο την ίδια εταιρεία που έχει φτιάξει και το Multimedia fusion αν περιηγήθηκες στο site που έδωσα

Το φιδάκι δεν το είδα ακόμα γιατί είμαι σε ξένο πισι (ε μην μπει μεσα ο πατέρας της ζανιν και δει 640χ480 και φρικάρει ) αλλά σε λίγες μέρες θα το δω
Λοιπόν μόλις επισκέφθηκα το site της ClickTeam! Τι μου θύμισαν!! πράγματι η AMOS BASIC της Amiga έχει καταγωγή από την STOS BASIC του Atari ST.. (ούτε που την θυμόμουνα) κρίμα που δεν συνέχισαν αυτήν την παράδοση και στα PC αλλά γυρίσανε σε RAD εργαλεία.. για την ιστορία, άλλη μια πολύ ισχυρή BASIC στην οποία γράφθηκαν ορισμένα απλά αλά και πιο περίπλοκα παιχνίδια ήταν και η Locomotive BASIC των Amstrad CPCs - ατελείωτα τα διαθέσιμα listings στο 6128..
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 9,464 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε: στις 08:58, 12-12-05:

#22
Επαιξα το φιδάκι!!
Πολύ δύσκολο είναι μωρε! Εκατό ώρες έκανα να πάρω την κάθε μπαλίτσα!
Γιατί δεν το έκανες opensource? Θα ήταν πολύ ενδιαφέρων ο κώδικας (θα θελα )
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DirectX

Νεοφερμένος

Ο DirectX αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 41 μηνύματα.

O DirectX έγραψε: στις 14:19, 13-12-05:

#23
Είναι πράγματι δύσκολο. . . αυτό βέβαια το έμαθα εκ των υστέρων (για αυτό και τα predefined scores είναι τώρα που το σκέφτομαι πολύ υψηλά ) όταν το έδωσα σε κάποιους γνωστούς , διότι την εποχή που το σχεδίαζα έπαιζα καθημερινά το Snake του 6310i (από το οποίο έχει κάποιες μικρές επιρροές ) με.. αξιόλογα scores οπότε .. καταλαβαίνεις ..

Το .. source-code .. αν και υποστηρίζω τα freeware (άλλωστε είμαι χομπίστας προγραμματιστής με πτυχίο σε έναν εκ διαμέτρου αντίθετο τομέα) εντούτοις δεν μου πολύ αρέσει να ανοίγω τα source (ουσιαστικά πρόκειται για 11 C++ αρχεία), όταν κουράζεσαι για κάτι δεν είναι εύκολο να το γυρίσεις συναισθηματικά σε Open-Source. . . ενδεχομένως στο μέλλον λοιπόν.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DirectX : 13-12-05 στις 14:36.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 15,938 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 14:29, 13-12-05:

#24
@DirectX σε εμένα μου φάνηκε ευκόλο προς μέτριο ...αν μου άρεσαν ακόμη τα φιδάκια θα το έπαιζα όσο για το opensource καταλαβαίνω ... είναι λίγακι δύσκολο να συνηθίσουμε την ιδεα του opensource
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 9,464 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε: στις 14:30, 13-12-05:

#25
Αρχική Δημοσίευση από DirectX
Είναι πράγματι δύσκολο. . . αυτό βέβαια το έμαθα εκ των υστέρων (για αυτό και τα predefined scores είναι τώρα που το σκέφτομαι πολύ υψηλά) όταν το έδωσα σε κάποιους γνωστούς , διότι την εποχή που το σχεδίαζα έπαιζα καθημερινά το Snake του 6310i (από το οποίο έχει κάποιες μικρές επιρροές :p) με.. αξιόλογα scores (2000+) οπότε .. καταλαβαίνεις ..

Το .. source-code .. αν και υποστηρίζω τα freeware (άλλωστε είμαι χομπίστας προγραμματιστής με πτυχίο σε έναν εκ διαμέτρου αντίθετο τομέα) εντούτοις δεν μου πολύ αρέσει να ανοίγω τα source (ουσιαστικά πρόκειται για 11 C++ αρχεία), όταν κουράζεσαι για κάτι δεν είναι εύκολο να το γυρίσεις συναισθηματικά σε Open-Source. . . ενδεχομένως στο μέλλον λοιπόν.
Το ξέρω DirectΧ αυτό που λες... Αυτά πέστα σε κάτι φανατικούς υποστηρικτές των opensource που δεν έχουν γράψει γραμμή κώδικά στη ζωή τους... Όταν έχεις ασχοληθεί αμέτρητες ώρες με κάτι το αγαπάς πολύ και δεν σου πάει να το δώσεις στο έλεος του κάθε κλέφτη που μπορεί να στο πάρει, να το αλλάξει λίγο και να το παρουσιάσει σαν δικό του. Πείτε με στενόμυαλη αλλά πάντα υπάρχουν τέτοιοι, δεν είναι όλοι καλοί που απλώς μαθαίνουν απο τον κώδικα...
Αν και έχω δώσει και πραγματάκια opensource (mods για το vBulletin) δεν είχα ασχοληθεί με τίποτα τόσο όσο παλιά που προσπαθούσα να κάνω διάφρα προγραμματα (και ποτέ δεν τα ολοκλήρωνα γιατί πάντα στη μέση είχα μια άλλη ιδέα που με ενθουσίαζε περισσότερο ) και ακόμα και μισά, εδίνα με μεγάλη δυσκολία τον κώδικά...
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DirectX

Νεοφερμένος

Ο DirectX αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 41 μηνύματα.

O DirectX έγραψε: στις 09:39, 13-02-08:

#26
Πέρασαν ήδη 2 χρόνια περίπου από το τελευταίο post μου, το φιδάκι εν τω μεταξύ αναβαθμίσθηκε (το Σεπτέμβριο του 2007) σε νέα έκδοση, Nibbles-Retro, όποιος ενδιαφέρετε μπορεί να την δει από εδώ:
http://www.geocities.com/unosedai/nibblesretrosetup.zip

Ακολουθούν μερικά screen-shots, μην κατεβάζετε τζάμπα αν δεν σας αρέσει







Game-play,

Αν θέλετε ένα κλασσικό φιδάκι, επιλέξτε το Normal, αν θέλετε ένα φιδάκι με λαβύρινθους το Maze. Μετακινήστε μεταξύ των επιλογών με τα βελάκια, επιλέγετε με Enter και γυρίζετε στην προηγούμενη επιλογή με Escape.

Το πρόγραμμα έχει έντονες επιρροές (πχ. Scoring) από το Nibbles του FastTracker 2 (για όσους το θυμούνται από τις μέρες του DOS) και άλλων παρόμοιων παιχνιδιών των micro Computers ('80s -εξ' ού και το "Retro")

Τεχνικά τώρα,

Το λογισμικό είναι γραμμένο σε CodeGear Turbo C++ 2006 Explorer, δηλαδή στην πιο πρόσφατη μέχρι στιγμή Freeware έκδοση του C/C++ Builder. Τα γραφικά βασίζονται στο DirectDraw 7 (2D) & ρουτίνες σχεδίασης της VCL (WinAPI). Η μηχανή είναι γραμμένη σε VCL/C++ ενώ ο ήχος χρησιμοποιεί το PC-Speaker σας (είπαμε, είναι ένα Retro Nibbles :p).

Απαιτεί Windows XP.

Υ.Γ.
1. Πριν πάω στρατό, ελπίζω να ολοκληρώσω ένα ακόμα Game ("lame" shoot-em up ), αυτό σε GDI (δεν έχει ανάγκη το DirectX).
2. Για όσους αγαπάνε το DOS έχω ένα port του Nibbles για Windows console

Nibbles: Τα κίτρινα χάπια να τα χτυπάτε μόνο όταν φτάνετε σε υψηλές πίστες (με ικανό σκορ) τότε πραγματικά θα στείλουν το score σας sky-high, παρʼ όλα αυτά η κατάποση τους πάντα .. βοηθά! .
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DirectX : 13-02-08 στις 09:55.
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε: στις 09:51, 13-02-08:

#27
Αν και 2 χρόνια μετά συγχαρητήρια για τα προηγούμενα ποστς σου.
Το Nibbles-Retro έχει πλάκα!
Το μόνο που δε μου άρεσε ήταν το blinking απο το βελάκι και το press enter to begin εκεί που επιλέγεις normal ή maze.

ετοιμαζεσαι για στρατο;
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DirectX

Νεοφερμένος

Ο DirectX αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 41 μηνύματα.

O DirectX έγραψε: στις 09:53, 13-02-08:

#28
Thx!

Yep! Στην επόμενη ΕΣΣΟ θα είμαι μέσα
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

giorgos8985

Νεοφερμένος

Ο giorgos8985 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών . Έχει γράψει 5 μηνύματα.

O giorgos8985 έγραψε: στις 12:36, 10-04-08:

#29
Αν θες να φτιαξεις ενα game μπορω να σου δωσω ενα προγραμα που εχω φταξει μονος μου.Ειναι σε γλωσα java και εισαγει δυο παιχτες οποιος εχει την μεγαλυτερη
δυναμη χτυπηματος κερδιζει.Για να λειτουργησει αυτο το προγραμα χρειαζεται και την κλαση του που θα στην δωσω και αυτη.

--merged--
//Αυτο ειναι το προγραμα publicclass GameProg1 { publicstaticvoid main (String args []) { Player p1=new Player(); p1.setName("Superman"); p1.setRace("superhero"); p1.setStrength(1000); p1.setHitPoints(5000); Player p2=new Player(); p2.setName("John Smith"); p2.setRace("human"); p2.setStrength(20); p2.setHitPoints(100); if (p1.getStrength()>p2.getStrength()) { int diafora=p1.getStrength()-p2.getStrength(); p2.setHitPoints(p2.getHitPoints()-diafora); System.out.printf("O %s einai o nikitis kai o %s einai ",p1.getName(),p2.getName()); if (p2.getHitPoints()>0){ System.out.println("zontanos");} else { System.out.println("nekros");} } elseif (p1.getStrength()<p2.getStrength()) { System.out.printf("O %s einai nikitis kai o %s einai",p2.getName(),p1.getName()); if (p1.getHitPoints()>0) System.out.println("zontanos"); else { System.out.println("nekros");} } else { System.out.print("O agonas elixe isopalos");} } --merged--
//Αυτη ειναι η κλαση publicclass Player { private String name; private String race; privateint strength; privateint hitPoints; publicvoid setName(String text) { name = text; } publicvoid setRace(String text) { race = text; } publicvoid setStrength(int x) { strength = x; } publicvoid setHitPoints(int y) { hitPoints = y; } public String getName() { return name; } public String getRace() { return race; } publicint getStrength() {}
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fandago : 10-04-08 στις 15:12. Αιτία: merge 3 posts και code tags
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

teo (Θοδωρής)

Δραστήριο Μέλος

Ο Θοδωρής αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 426 μηνύματα.

O teo έγραψε: στις 12:59, 10-04-08:

#30
Καλο παραδειγμα Αλλα επρεπε πρωτα να δημοσιευσεις το #31 και μετα το #30 σε ενα post αλλα δεν μπειραζει μια χαρα εισαι.... Αμα ειναι διορθωσε την getStrength()

Public int getStrength()
{
return strength;
}
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη teo : 10-04-08 στις 13:05.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

giorgos8985

Νεοφερμένος

Ο giorgos8985 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών . Έχει γράψει 5 μηνύματα.

O giorgos8985 έγραψε: στις 13:05, 10-04-08:

#31
Αποθηκευσε το ονομα και την κλαση σε διαφορετικους φακελους το προγραμα αποθηκευσε το ως GameProg1.java (προσεξε να το αποθηκευσεις ακριβως ετσι γιατι αλλιως δεν θα δουλεψει) και την κλαση ως player
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

teo (Θοδωρής)

Δραστήριο Μέλος

Ο Θοδωρής αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 426 μηνύματα.

O teo έγραψε: στις 13:08, 10-04-08:

#32
οκ. θα το κοιταξω αργοτερα Thanks
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Skeptikistis (x-tian)

Νεοφερμένος

Ο x-tian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 53 ετών και επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια . Έχει γράψει 43 μηνύματα.

O Skeptikistis έγραψε: στις 20:53, 21-04-08:

#33
LoL
που να ελεγε ο ανθρωπος δώστε μου τοοτοριαλς :
Αν και βλέπω οτι δεν ξαναμπήκε.

Εγώ παλι εχω φτιάξει 3 games στην ζωή μου.
Pure Delphi + ASM για ομαλή κίνηση.
Οποιος παει καζίνο θα τα ξέρει ειναι ο PIANOMAN σε 3 παραλλαγές.
Δεν χρειάζεσε directX δεν χρειάζεσε opengl ειναι ολο με Pascal και asm.

Θα σου ελεγα να αρχίσεις απο πιο χαμηλά μιας και μου πήρε κανενα μηνα να το τελειώσω. Παντος μπορώ να σου δώσω μερικές συμβουλές.

1. Το πρώτο πρώτο πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι .
Detect την ανάλυση οτυ χρήστη.Σώσιμο σε stream τα positions των εικονιδίων του user στο desktop του και αλλαγή της ανάλυσης απο Userwidth x UserHeight σε 640χ480 mode.

2. Κάνουμε HIDE To bar στα windows και δεν μιλάω για AUTO HIDE αλλα για HIDE.


3. Ακολουθεί το game source ...........................
....................................................................
.............................................................

3.Τώρα πρέπει οταν κλείνεις το πρόγραμμα να επαναφέρετε η αρχική οθόνη δηλαδή η θέση των εικονιδίων και τα settings του χρήστη που είχε το Desktop.Και να κάνεις την μπαρα (taskbar) visible ξανα.



Αν καταφέρεις να κάνεις αυτα τα 4 πραγματακια τότε συνέχισε και ο κωδίκας του game Μπορει να ειναι κατι μα κάτι πολύ απλο. στην αρχή και μετα βλέπεις.
Αν θες extra βοήθεια PM.


Τώρα θα ηθελα με την σειρά μου να ρωτήσω τα παιδιά που εχουν φτιάξει games αν αυτα τα εχουν συμπεριλάβει στις λειτουργίες τους.Αν ναι θα μπορούσανε να μου πούνε πως το εκαναν αυτο???? δηλαδη αλήθεια προσπαθώ να σκεφτώ πως με flash η με VB η με DirectX θα μπορέσεις να κάνεις κατι τετοιο.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Bill : 24-04-08 στις 13:03. Αιτία: split κομμάτι οff-topic
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DirectX

Νεοφερμένος

Ο DirectX αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 41 μηνύματα.

O DirectX έγραψε: στις 07:24, 22-04-08:

#34
Αρχική Δημοσίευση από Skeptikistis
LoL
που να ελεγε ο ανθρωπος δώστε μου τοοτοριαλς :
Αν και βλέπω οτι δεν ξαναμπήκε.

Εγώ παλι εχω φτιάξει 3 games στην ζωή μου.
Pure Delphi + ASM για ομαλή κίνηση.
Οποιος παει καζίνο θα τα ξέρει ειναι ο PIANOMAN σε 3 παραλλαγές.
Δεν χρειάζεσε directX δεν χρειάζεσε opengl ειναι ολο με Pascal και asm.

Θα σου ελεγα να αρχίσεις απο πιο χαμηλά μιας και μου πήρε κανενα μηνα να το τελειώσω. Παντος μπορώ να σου δώσω μερικές συμβουλές.

1. Το πρώτο πρώτο πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι .
Detect την ανάλυση οτυ χρήστη.Σώσιμο σε stream τα positions των εικονιδίων του user στο desktop του και αλλαγή της ανάλυσης απο Userwidth x UserHeight σε 640χ480 mode.

2. Κάνουμε HIDE To bar στα windows και δεν μιλάω για AUTO HIDE αλλα για HIDE.


3. Ακολουθεί το game source ...........................
....................................................................
.............................................................

3.Τώρα πρέπει οταν κλείνεις το πρόγραμμα να επαναφέρετε η αρχική οθόνη δηλαδή η θέση των εικονιδίων και τα settings του χρήστη που είχε το Desktop.Και να κάνεις την μπαρα (taskbar) visible ξανα.



Αν καταφέρεις να κάνεις αυτα τα 4 πραγματακια τότε συνέχισε και ο κωδίκας του game Μπορει να ειναι κατι μα κάτι πολύ απλο. στην αρχή και μετα βλέπεις.
Αν θες extra βοήθεια PM.


Τώρα θα ηθελα με την σειρά μου να ρωτήσω τα παιδιά που εχουν φτιάξει games αν αυτα τα εχουν συμπεριλάβει στις λειτουργίες τους.Αν ναι θα μπορούσανε να μου πούνε πως το εκαναν αυτο???? δηλαδη αλήθεια προσπαθώ να σκεφτώ πως με flash η με VB η με DirectX θα μπορέσεις να κάνεις κατι τετοιο.



Υ.Γ
melisa δεν ξέρω αν στο εχει πει κιαλλος αλλα κάθε φορα που βλεπω το ποστς σου βλεπω ενα μυγάκι να κουνιέτε στην οθόνη μου.
Αυτο βέβαια δεν είναι σπαστικό αλλα οταν βγώ apo to ε-στεκι.γρ και πάω σε αλλο σαϊτ χωρίς να κλεισω το session μου τότε εχουμε πρόβλημα γιατι ο κώδικας σου μεταφέρετα και στα αλλα Sites.Για κοίτα λίγο αυτο το Bug και αν μπορεις διορθωσέ το γιατι δεν ειναι και πολυ respected αν το μηχάνημα σου το εχεις για σοβαρές εργασίες :0
Την διαχείριση της ανάλυσης, όταν πρόκειται για full screen παιχνίδι, την κάνω με την βοήθεια του DirectDraw Interface το οποίο αναλαμβάνει το fall-back στην ανάλυση που έχει ορίσει ο χρήστης για την οθόνη του αυτόματα (δεν βάζουμε ποτέ χέρι στο desktop & εικονίδια του), αρκεί φυσικά η εφαρμογή να ολοκληρωθεί και συνεπώς να απελευθερώσει το DirectDraw σωστά ###8211; διαφορετικά ενδεχομένως να παρουσιασθούν πρόβλημα κατά την επιστροφή στο ###8220;desktop###8221; (εξαρτάται ο VGA Driver).

Τώρα, αν απλά θέλουμε να κάνουμε το παράθυρο μας Maximize, δίχως αλλαγή ανάλυσης, δίχως DirectX κτλ, ώστε να καλύψει αυτόματα το Task-Bar area, μπορούμε να ζητήσουμε από τα Windows να το κάνουν για εμάς αυτόματα. Τα Windows, αναγνωρίζουν ως full screen ένα window όταν δεν έχει border και είναι maximized. Η απόκρυψη του Task Bar χειροκίνητα απαγορεύεται από την MS για αρκετούς λόγους. Από εκεί και πέρα, οφείλουμε να διατηρήσουμε το View-Port του παραθύρου μας σταθερό ή ανάλογο της ανάλυσης που έχουμε σχεδιάσει το παιχνίδι (πχ. 800x600) ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται σε μη εκμετάλλευση ολόκληρου του διαθέσιμου παραθύρου -- αυτό γίνεται εύκολα με Delphi/C++ Builder.

Με αυτά υπόψιν, τα βήματα 1 (πλην της αλλαγής ανάλυσης), 2 και 4 δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν.

. . .

Από εκεί και πέρα, πράγματι η χρήση του DirectX, δηλαδή του DirectDraw μιας και μιλάμε για 2D games, δεν είναι απαραίτητη καθώς το GDI μπορεί να ανταποκριθεί, δοθείσης μιας ισχυρής CPU και ενός ικανού VGA Driver πολύ ικανοποιητικά όσο φυσικά οι απαιτήσεις στα γραφικά είναι ελαφρές (8-bit χρώματα για παράδειγμα) - όταν αρχίζουμε με απαιτητικά blits (32-bit), μπόλικα Sprites (50+ σε μοντέρνες CPU), Background scrolling (parallax) εκεί τα πράγματα ζορίζουν και η χρήση του hardware acceleration είναι μονόδρομος ώστε το παιχνίδι να αποδίδει ακόμα και σε παλαιότερης γενιάς υπολογιστές. Παρʼ όλα αυτά έχω γράψει δυο ακόμα games, αν υπάρχει ενδιαφέρον τα αναρτώ, που βασίζονται σε GDI (με διάφορα τρικ στον κώδικα) και ομολογώ πως τα πάνε πολύ καλά σε θέματα απόδοσης (καθαρή C++ & VCL) εφόσον βέβαια «παίζω» εντός των πλαισίων των δυνατοτήτων του GDI φυσικά, το οποίο δεν έχει σχεδιασθεί για παιχνίδια.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DirectX : 22-04-08 στις 08:00.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Skeptikistis (x-tian)

Νεοφερμένος

Ο x-tian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 53 ετών και επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια . Έχει γράψει 43 μηνύματα.

O Skeptikistis έγραψε: στις 09:39, 22-04-08:

#35
Γιαυτο ρώτησα ηθελα να δώ αν αλλες γλώσσες μπορούν να κάνουν αυτα.
Εγώ προτιμώ το low level programming γιατι μου αρέσει να εχω τον ελεγχο και γιατι δεν μπορώ να αφιερώσω αλλον χρόνο για εκμάθηση.
παρε και το δικό μου παιχνίδι.....





Αυτο ειναι ενα απο τα games.
Θα το δείς μονο στo καζίνο της παρνηθας και σε μερικές (πολύ λιγες) λέσχες σε όλη την ελλαδα.
Λέγετε πιανομαν,
Το Asm χρειάστηκε για να εχω Smooth scrolling καθώς όπως βλέπεις μιλάμε για παιχνίδι με 5 κυλίνδρους και οχι με 3 που ειναι συνήθως.
Το παιχνίδι παίζει κανονικά και σε ενα 386 μηχάνημα με οτι δήποτε κάρτα ηχου.
Αλλωστε και πριν 15 χρόνια σε κάρτες PCI εβγαιναν games.
Η δυσκολία του δεν ηταν τα graphics αλλα οι ρουτίνες του ποτε δίνει λεφτά πότε τρώει καθώς καταλαβαίνεις τα λάθη δεν συνχωρούντε σε αυτα τα πράγματα
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  mygame.jpg
Εμφανίσεις:  230
Μέγεθος:  51,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  myweb2.jpg
Εμφανίσεις:  240
Μέγεθος:  53,6 KB  
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DirectX

Νεοφερμένος

Ο DirectX αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 41 μηνύματα.

O DirectX έγραψε: στις 10:28, 22-04-08:

#36
Αρχική Δημοσίευση από Skeptikistis
Γιαυτο ρώτησα ηθελα να δώ αν αλλες γλώσσες μπορούν να κάνουν αυτα.
Εγώ προτιμώ το low level programming γιατι μου αρέσει να εχω τον ελεγχο και γιατι δεν μπορώ να αφιερώσω αλλον χρόνο για εκμάθηση.
Μια από τα ίδια για αυτό έχω κολλήσει με C/C++, VCL και WinAPI.

παρε και το δικό μου παιχνίδι.....





Αυτο ειναι ενα απο τα games.
Θα το δείς μονο στo καζίνο της παρνηθας και σε μερικές (πολύ λιγες) λέσχες σε όλη την ελλαδα.
Λέγετε πιανομαν,
Το Asm χρειάστηκε για να εχω Smooth scrolling καθώς όπως βλέπεις μιλάμε για παιχνίδι με 5 κυλίνδρους και οχι με 3 που ειναι συνήθως.
Το παιχνίδι παίζει κανονικά και σε ενα 386 μηχάνημα με οτι δήποτε κάρτα ηχου.
Αλλωστε και πριν 15 χρόνια σε κάρτες PCI εβγαιναν games.
Φαίνεται πολύ όμορφο και πράγματι σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται οπωσδήποτε smooth scrolling ώστε να καθιστά το rolling των κυλίνδρων ρεαλιστικό και συνάμα ατμοσφαιρικό, μπράβο!

Η δυσκολία του δεν ηταν τα graphics αλλα οι ρουτίνες του ποτε δίνει λεφτά πότε τρώει καθώς καταλαβαίνεις τα λάθη δεν συνχωρούντε σε αυτα τα πράγματα
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 57 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε: στις 20:44, 22-04-08:

#37
Αρχική Δημοσίευση από Michelle
..........Όταν έχεις ασχοληθεί αμέτρητες ώρες με κάτι το αγαπάς πολύ και δεν σου πάει να το δώσεις στο έλεος του κάθε κλέφτη που μπορεί να στο πάρει, να το αλλάξει λίγο και να το παρουσιάσει σαν δικό του. ...
Αυτό είναι το κύριο μου πρόβλημα στην δημιουργία παιχνιδιών. Θέλω να φτιάξω μια ομάδα που με λίγη τύχη θα γίνει η ελληνική Sierra ή Eidos, και κολλαω στο πως να εξασφαλίσω την εχεμύθεια όσων θα δουλέψουν στα προτζετ.

Πιστεύω ότι κύριο ρόλο στα παιχνίδια παίζει το σενάριο όμως αν αυτό κλαπεί πριν τελειώσαουν ο κώδικας και τα γραφικά θα είναι σαν όλη η δουλειά όλων να έγινε τζάμπα. Αν η ιστορία είναι καλή, και όσο πιο καλή είναι, τόσο πιο πολύ θα φανεί, και θα πουλήσει, η τελειότητα της δουλειάς όλων των άλλων εμπλεκομένων καλλιτεχνων.

Καλλιτεχνες είναι και η προγραμματιστές μαζί με τους συνήθως θεωρούμενους γραφίστες και σεναριογράφους. Το ξέρω γιατί έχω ασχοληθεί και με τα δύο κι άλλο είναι να πετυχαίνεις ενα αποτέλεσμα με Χ γραμμές κώδικα και άλλο με 5Χ γραμμές. Το ρίσκο των μπαγκ αυξάνει με τις γραμμές και, σε ενα μεγάλο πρότζετ, το ντιμπαγκ μπορεί να γονατίσει τα πάντα.

Όλα πουλάνε καλα μετά την καλή ιστορία που είναι η ατμομηχανή, που τραβάει όλο το τραίνο. Καλές ιστορίες έχω κάποιες και εχω και την δυνατότητα να μοιράσω την δουλειά, να σπάσω το σενάριο σε πολύ μικρά κομμάτια, να το ομαδοποιήσω και να το σκηνοθετήσω, δίνοντας έτσι κατάλληλες κατευθύνσεις στους προγραμματιστές και γραφίστες και απλοποιώντας τη δουλειά τους. Ενα σχήμα πόυ επεξεργάζομαι είναι μια εταιρία συμμετοχής δημιουργών, ο κάθε ένας στον τομέα του,ωστε τα συμφέροντα να είναι συνυφασμένα.

Βαζω την απάντηση εδώ, και δεν ανοίγω καινούργιο θέμα (π.χ. Δημιουργία εταιρίας computer games; ) γιατί πιστεύω ότι η πραγματικά καλύτερη αρχή για δημιουργία games συναρπαστικών και εμπορικών (και όχι απλά για προπόνησησε προγραμματισμό ή για πρακτική εξάσκηση ή για πλάκα) είναι η δημιουργία της κατάλληλης ομάδας εργασίας που θα τα κατασκευάσει με τελειότητα στον κάθε τομέα, γραφικά, προγραμματισμός, σενάριο.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Buggs : 22-04-08 στις 20:52.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 15,938 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 20:53, 22-04-08:

#38
Μόλις τελειώσει το σενάριο, πολύ απλά, με την βοήθεια ενός συμβολαιογράφου το κατοχυρώνεις
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 57 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε: στις 20:59, 22-04-08:

#39
Καλα εντάξει. Το κουοτ δεν το διάβασες της Μισέλ. Με λίγες αλλαγές στο κλέβει κάποιος και το παρουσιάζει για δικο του. Έχεις δεί αυτή τη μόδα σχολιασμού των ειδήσεων και των περιστατικών στην τηλεόραση; Είναι ίδιο με εκπομπή που έδωσα σε μεγάλη παραγωγό εταιρία πρίν απο τέσσερα χρονια και σε μερικά κανάλια. Τί θα τους κάνω; Μύνηση;
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Skeptikistis (x-tian)

Νεοφερμένος

Ο x-tian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 53 ετών και επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια . Έχει γράψει 43 μηνύματα.

O Skeptikistis έγραψε: στις 23:48, 22-04-08:

#40
Αρχική Δημοσίευση από Buggs
Αυτό είναι το κύριο μου πρόβλημα στην δημιουργία παιχνιδιών. Θέλω να φτιάξω μια ομάδα που με λίγη τύχη θα γίνει η ελληνική Sierra ή Eidos, και κολλαω στο πως να εξασφαλίσω την εχεμύθεια όσων θα δουλέψουν στα προτζετ.

Ωραια τα λές αλλα. (γραφω ελληνικά γιατι φοβάμαι μην φαω ποινή και μετα δεν ξέρω τι θα κάνω )


1. Για να γίνει αυτο πρέπει το τιμ να εχει τεχνογνωσία απο ενα λεβελ και πάνω πως δηλάδή να συνενοηθεί ενας ανθρωπος που δουλέβει με 0 και 1 επι 20 χρόνια με εναν που ειναι 25 χρονών και εμαθα να κάνει ενα κονεκτιον στρινγκ σε μια ντατα μπεϊς να την διαβάζει και να τα τυπώνει στην οθόνη και να αυτοαποκαλείτε προγρράμμερ.

2. Πως να συνενοηθεί ενας σαν τον νταϊρεκτ ιξ η σαν εμενά που δούλέβω στα προσωπικά μου πρότζεκτς με πλέϊν τεξτς με εναν που σου μιλάει για μάϊ εσ κιού έλ και εμ ες εσ κιού ελ την στιγμή που οι εγραφές του πρότζεκτ που θέλει να φτιάξει δεν χεπαρνάνε τις 10.000 και που αυτα με πλάϊν τεξτς τα κάνεις σε χρόνους ντε τε.

3.Πριν 2 χρονια εγραφα σε ενα φόρουμ (που απλα γκουκλίζουν και κάνουν πέϊστ κομάτια κώδικα που βρίσκουν στο ιντερνετ για να δείξουν κάτι σε μερικά νιούμπις που πήραν πι σι επειδή το ειδαν σε προσφορά στον γερμανό) που διατείνετε οτι ειναι φόρουμ προγραμματιστών - οτι αν θές να πας μπροστά πήγαινε πίσω και τοτε θα ξεχωρίζεις απο τους αλλους.Μάλωνα με κάτι ξεροκέφαλα παιδάκια που με αποκαλούσαν παλαιολιθικό οτι αν θές να κάνεις γρήγορα προγράμματα πρέπει να μην χρησιμοποιείς ετοιμες τεχνολογίες αλλα να δουλέβεις στην βάση.
με ελεγαν παλαιολιθικό και με μπάναραν (γέλια) λες και εκαναν κάτι.
Τώρα βγήκε το παιχνίδι ρώμη 3 ντι βι ντις που ολα ειναι σε πλέϊν τεξτς και θεωρείτε το πιο βαρύ και συνάμα πιο καλο παιχνίδι που εχει γίνει ποτέ.

Αραγε τώρα θα αναθεωρούσαν? τις αποψείς τους?
Προσωπικά οταν θέλω να κάνω ιντερβιού σε επίδοξους ντιζάϊνερς προγραμματιστές κλπ με ενα βιογραφικό 10 σελίδων τους κάνω το απλούστερο τεστ.Κλείνω το δίκτυο και τους λέω φτιαξτε μου κάτι απλο σε τζαβα σκρίπτ ή σε οτι λενε οτι γνωρίζουν αλλα χωρις το ιντερνετοφροντηστήριο.Στα 50 ιντερβιούς πιάνει δουλειά ο ένας.

Αν λοιπόν θές να κάνεις τετοια ομάδα το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις ειναι αν τα χνώτα τους ταιριάζουν.
Αν εχουν γούστο και αποψη στο ντιζάινγκ και γενικά αν νοιώθουν οτι ειναι ομάδα και οχι τυχοδιώκτες.
Για το γκρισ λίγο δύσκολο αυτο αν εισουν σε αλλη χωρά θα το είχες κάνει γιατι υπάρχει παιδεία.
Μακάρι να το κάνεις φίλε και τα ονειρα σου να γίνουν πραγματικότητα αλλα ο καιρός ειναι νεφελώδης και το μέλλον διςοιωνο.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

  • Παρόμοια Θέματα
    • Αρχίζει και μου αρέσει - Από ο απιθανος
      Το θέμα έχει λάβει 8 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Συζήτηση ...επι προσωπικού.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 12-03-15 στις 08:58.
    • Το πληκτρολόγιο αρχίζει να φθείρεται..! - Από KingFox
      Το θέμα έχει λάβει 1 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Hardware.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 18-11-14 στις 13:07.
    • I know you Game - Από Niyia
      Το θέμα έχει λάβει 878 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Τα δικά σας παιχνίδια.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 28-04-12 στις 12:16.
  • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα