«Τύμπανα πολέμου» μεταξύ Ιράν και Ισραήλ

Zukov

Διάσημο μέλος

Ο Zukov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,080 μηνύματα.
Από τη μια έκαναν την επίθεση από την άλλη... Δεν βρήκε κάποιον στόχο. Από τη μια είχε προειδοποιητικο χαρακτήρα από την άλλη μπορεί να θεωρηθεί και φιάσκο.

Έκαναν την επίθεση για να δείξουν απλά τα δόντια τους η δεν τους βγήκε επειδή δεν είναι ικανοί να κτυπήσουν το Ισραήλ ;
Για εσωτερικη καταναλωση
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,343 μηνύματα.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,925 μηνύματα.
Το κέντρο του ενδιαφέροντος μετατοπίζεται πλέον από το Ιράν στη Δύση. Πέραν από Άγγλους και Αμερικανούς αναπτύσσονται υπέρ του Ισραήλ και η Γαλλία και νομίζω και η Γερμανία. Την ευκαιρία να κλείσουν τους λογαριασμούς με το Ιράν και να ξεπαστρέψουν άλλον έναν περιφερειακό σύμμαχο της Ρωσσίας την έχουν. Μένει να δούμε αν θα αξιοποιηθεί.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Μάθαν πως παραφυλούσε ο Πάνθηρας και κότεψαν

Χαλαρώνω απόψε

IMG_20240414_025110.jpg
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,309 μηνύματα.
Μην τα πιστεύετε αυτά με τις θρησκείες. Αυτά είναι για εσωτερική κατανάλωση μεταξύ του λαού. Οι πόλεμοι πάντα είχαν οικονομικό πρόσημο. Ούτως η άλλως κάθε ηγέτης θεωρεί ή επιδιώκει να καταστήσει τον εαυτόν Θεό. Δεν δέχεται άλλους Θεούς.

Όπως μην εμπιστεύεστε και αηδίες του τύπου : "Όλοι προσπαθούν να αποφεύγουν τους πολέμους για το καλό της ανθρωπότητας". Χέστηκαν για το καλό της ανθρωπότητας, το ερώτημα τους όταν αποφασίζουν εαν θα διεξαχθεί ένας πόλεμος είναι καθαρά τι συμφέρον θα έχουν απο αυτόν. Εαν δεν τους συμφέρει δεν θα κάνουν πόλεμο, όχι απο την καλή τους την καρδιά όμως. Ούτε που τους νοιάζει τι θα πάθει ο απλός λαός. Αυτά τα βλέπουν ως νούμερα απλά.

Κλισέ η φράση, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Όλα γίνονται για τα λεφτά.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,403 μηνύματα.
Μπράβο στις ΗΠΑ που βοηθούν το Ισραήλ να αντιμετωπίσει την τρομοκρατική επίθεση που δέχεται από το Μουσουλμανικό παρεάκι.


Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ναι ρε Φώτη, δεν έχει όμως και η Δύση ευθύνες (ίσως και τις μεγαλύτερες) για την μετανάστευση των μεταναστών στα εδάφη της; Είτε με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της είτε με τη φιλοσοφία ανοιχτών συνόρων που τις συνοδεύουν;

Σαφώς και έχει ευθύνη η Δύση καθώς έκανε ανόητες πολεμικές επεμβάσεις εκεί που δεν έπρεπε. Όμως μην ξεχνάμε ότι το Ιράν είναι ακόμη μια τρομοκρατική οργάνωση σαν αυτές που σκορπίζουν τον τρόμο στην Ευρώπη με τις τρομοκρατικές επιθέσεις ενώ το Ισλάμ σαν θρησκεία είναι η μεγαλύτερη απειλή για το μέλλον της Ευρώπης. Επίσης, η Ελλάδα έχει αμυντικές και ενεργειακές συμφωνίες με το Ισραήλ αρα δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα με το να σταθούμε στο πλευρό μιας τρομοκρατικής Μουσουλμανικής χώρας.
 
Τελευταία επεξεργασία:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,022 μηνύματα.

Το Ιράν εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας περισσότερα από 300 drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, το 99% των οποίων καταρρίφθηκαν, ανακοίνωσαν σήμερα οι IDF.
...
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,540 μηνύματα.
Με το Ιράν ως το τέλος.


........................................
Το καθεστώς του Ιράν έχει εκτελέσει τουλάχιστον 700 θανατοποινίτες μέσα στο 2023


Τουλάχιστον επτακόσιοι άνθρωποι οι οποίοι είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών εκτελέστηκαν μέχρι στιγμής φέτος στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, σύμφωνα με την Hengaw, οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έδρα τη Νορβηγία.
Η ΜΚΟ, που ανακοίνωσε τον αριθμό αυτό μέσω X (του πρώην Twitter), δεν διευκρίνισε πόσοι καταδικασθέντες σε θάνατο είχαν εκτελεστεί το 2022.

Άλλη μη κυβερνητική οργάνωση, η Iran Human Rights (IHR), που επίσης εδρεύει στη Νορβηγία, υπολόγιζε πέρυσι πως ο αριθμός των εκτελέσεων κατ’ έτος στο Ιράν φθάνει τις 600 κατά μέσο όρο. Ωστόσο διαπιστώνει αύξηση των απαγχονισμών τους πρώτους δέκα μήνες της χρονιάς, αναφέρθηκε για 680 νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Οι αρχές στην Τεχεράνη δεν δημοσιοποιούν στοιχεία για τις εκτελέσεις.
Τα τελευταία χρόνια, μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι η χρήση της θανατικής ποινής στη χώρα κλιμακώθηκε σε τρομακτικό βαθμό, με σκοπό να "κατασταλούν διαδηλώσεις και εθνικές μειονότητες". Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι εκτελέστηκε "μυστικά" την Πέμπτη 23η Νοεμβρίου νεαρός που είχε καταδικαστεί για φόνο μέλους των δυνάμεων επιβολής της τάξης κατά τη διάρκεια των μαζικών κινητοποιήσεων που συντάραξαν τη χώρα πέρυσι.
Ιράν: Μαρτύριο η ζωή των γυναικών – Μαστίγωμα, φυλάκιση και πρόστιμα σε όσες οδηγούν και δεν φορούν μαντίλαΣυστηματικά δεν γίνονται δεκτές στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα αεροδρόμια ή στις τραπεζικές υπηρεσίεςΟι ιρανικές αρχές επιβάλλουν «γενικευμένη παρακολούθηση» των γυναικών στον δημόσιο χώρο και οι «μαζικοί έλεγχοι της αστυνομίας» στις οδηγούς, για να διασφαλιστεί ότι φορούν και στο τιμόνι του αυτοκινήτου τους την υποχρεωτική ισλαμική μαντίλα, έχουν οδηγήσει «σε δεκάδες χιλιάδες» κατασχέσεις αυτοκινήτων, καταγγέλλει σε έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία.



«Σε δεκάδες χιλιάδες γυναίκες επιβλήθηκε η κατάσχεση του αυτοκινήτου τους κατά αυθαίρετο τρόπο ως τιμωρία διότι τόλμησαν να αψηφήσουν τους νόμους που επιβάλλουν την υποχρεωτικότητα της μαντίλας στις Ιρανές. Άλλες διώκονται και καταδικάζονται σε ποινές μαστίγωσης ή φυλάκισης, σε καταβολή προστίμου ή εξαναγκάζονται να παρακολουθήσουν σεμινάρια ηθικής», σύμφωνα με την έκθεση της οργάνωσης που βασίζεται σε δεκάδες μαρτυρίες γυναικών που ζουν στο Ιράν.
«Επιχειρώντας να σπάσουν την αντίσταση στην υποχρεωτικότητα της μαντίλας στον απόηχο της εξέγερσης «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία», οι ιρανικές αρχές τρομοκρατούν τις γυναίκες και τα κορίτσια υποβάλλοντάς τις σε συνεχή παρακολούθηση και μέτρα επιβολής της τάξης», καταγγέλλει η Diana Eltahawy, υποδιευθύντρια του τμήματος Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής της Διεθνούς Αμνηστίας.
«Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, από τον Απρίλιο 2023, η αστυνομία Ηθών του Ιράν έχει διατάξει την κατάσχεση δεκάδων χιλιάδων αυτοκινήτων, οι οδηγοί ή επιβάτες των οποίων, ορισμένες φορές ηλικίας ακόμη και εννέα ετών, δεν φορούσαν την μαντίλα ή την φορούσαν κατά «ανάρμοστο» τρόπο», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Οι αστυνομικοί σταματούν και ελέγχουν τα αυτοκίνητα»​

Οι διαταγές αυτές «βασίζονται σε εικόνες που ελήφθησαν από κάμερες παρακολούθησης ή σε εκθέσεις των αστυνομικών με πολιτικά που περιπολούν στους δρόμους και χρησιμοποιούν μία εφαρμογή της αστυνομίας, το Nazer, για να καταγγείλουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων οι οδηγοί ή οι επιβάτες των οποίων δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες».
«Οι γυναίκες που γίνονται στόχος και οι οικογένειές τους λαμβάνουν απειλές μέσω SMS ή τηλεφωνικών κλήσεων που τους ζητούν να παρουσιασθούν στην αστυνομία Ηθών και να παραδώσουν το όχημά τους», αναφέρεται στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας.
Τους τελευταίους μήνες, όλο και περισσότερες γυναίκες εμφανίζονται χωρίς την υποχρεωτική ισλαμική μαντίλα στον δημόσιο χώρο
«Εδώ και μερικούς μήνες, οι αστυνομικοί σταματούν και ελέγχουν τα αυτοκίνητα κατά απρόβλεπτο και μαζικό τρόπο, στοχεύοντας γυναίκες οδηγούς στους δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας (…)», καταγγέλλει η οργάνωση που μίλησε με γυναίκες που περιέγραψαν καταδιώξεις και άμεσες ακινητοποιήσεις των αυτοκινήτων την ώρα που εκείνες εκπληρώνουν τις καθημερινές τους υποχρεώσεις.

Hταν αναμενομενο απο εσενα να το υποστηριζεις.
Keep going! :thumbup:
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,022 μηνύματα.
Πάντως κι εγώ δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο το Ισραήλ επιτέθηκε στην πρεσβεία του Ιράν στη Συρία, ας με διαφωτίσει κάποιος αν μπορεί γιατί μου λείπει η πληροφορία. Σε καμία περίπτωση όμως δεν δικαιολογείται ολοκληρωτική επίθεση ως απάντηση, ούτε από πολιτική άποψη ούτε βέβαια από τη σκοπιά του Διεθνούς Δικαίου και αν αυτό συμβεί, η θέση μας θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη.
Εδώ...
Πράγματι, μεταξύ των νεκρών είναι και ο Ζαχεντί, ο οποίος ανήκει στη δύναμη Κουντς, μια ειδική μονάδα του σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης επιφορτισμένη με επιχειρήσεις στο εξωτερικό, όπως μετέδωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.


Ως υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις του Ιράν στον Λίβανο, ο Ζαχέντι συναντούσε τακτικά τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, και έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην παροχή ιρανικών πυραύλων στην οργάνωση, ανέφεραν πηγές στην Telegraph. Παρών επίσης στο ιρανικό προξενείο την 1η Απριλίου ήταν ο αναπληρωτής του, Μοχάμεντ Χαντί Χατζί Ραχιμί, ο οποίος επέβλεπε τις ιρανικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του συντονισμού των επιθέσεων των ανταρτών Χούτι της Υεμένης κατά δυτικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

...
 
Τελευταία επεξεργασία:

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 2,747 μηνύματα.
Μπράβο στις ΗΠΑ που βοηθούν το Ισραήλ να αντιμετωπίσει την τρομοκρατική επίθεση που δέχεται από το Μουσουλμανικό παρεάκι.
Το εβραικο παρεακι ομως εκανε επιθεση σε πρεσβεια του ιραν σκοτωντας δεκαδες αξιωματουχους και διπλωματες. Εσυ τι περιμενες να κανει το ιραν? Δεν εχεις ενημερωθει με το τι εχει προηγηθει?
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,403 μηνύματα.
Το εβραικο παρεακι ομως εκανε επιθεση σε πρεσβεια του ιραν σκοτωντας δεκαδες αξιωματουχους και διπλωματες. Εσυ τι περιμενες να κανει το ιραν? Δεν εχεις ενημερωθει με το τι εχει προηγηθει?

Δεν δικαιολογεί αυτό γενικευμένο πόλεμο.
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,343 μηνύματα.

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 2,747 μηνύματα.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,403 μηνύματα.

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 2,747 μηνύματα.
Δεν δικαιολογεί αυτό γενικευμένο πόλεμο.
Οπως αντιστοιχα το ισραηλ απαντησε στην επιθεση της χαμας , σκοτωνοντας ποσο αμαχο πληθυσμο στη γαζα ετσι απανταει και το ιραν.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Σίγουρα όχι με πόλεμο, ίσως οι κυρώσεις ήταν η καλύτερη επιλογή σε αυτήν την περίπτωση.
Αδερφακο μεινε στα λογιστικα και στα χρηματιστηρια. Δεν εχεις ιδεα τι σημαινει ο πολεμος.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,403 μηνύματα.
Όμως η γενοκτονία στην Γάζα δικαιολογείται.


υποκρισία

Θα κρεμάσετε στα μπαλκόνια και στα πανεπιστήμια σημαίες του Ιράν όπως έγινε με την Παλαιστινη;; Ποια είναι η επίσημη γραμμή του ΚΚΕ καθώς δεν έχω ενημερωθεί.
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,343 μηνύματα.
Οπως αντιστοιχα το ισραηλ απαντησε στην επιθεση της χαμας , σκοτωνοντας ποσο αμαχο πληθυσμο στη γαζα ετσι απανταει και το ιραν.
Άλλο αυτοί.
Οι Παλαιστίνιοι είναι άνθρωποι δεύτερης διαλογής μάλλον.

υποκριτές ως το κόκαλο
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Θα κρεμάσετε στα μπαλκόνια και στα πανεπιστήμια σημαίες του Ιράν όπως έγινε με την Παλαιστινη;; Ποια είναι η επίσημη γραμμή του ΚΚΕ καθώς δεν έχω ενημερωθεί.
Έβαλες την κασέτα μισό επιχείρημα δεν έχω ακούσει ποτέ
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,403 μηνύματα.
Οπως αντιστοιχα το ισραηλ απαντησε στην επιθεση της χαμας , σκοτωνοντας ποσο αμαχο πληθυσμο στη γαζα ετσι απανταει και το ιραν.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Αδερφακο μεινε στα λογιστικα και στα χρηματιστηρια. Δεν εχεις ιδεα τι σημαινει ο πολεμος.

Συγγνώμη αλλά τον πόλεμο τον άρχισε η Χαμάς αν θυμάσαι καλά, η Χαμάς ξεκίνησε να σφάζει παιδιά και τουρίστες στο Ισραήλ. Αρα τι συγκρίνεις ακριβώς;;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Άλλο αυτοί.
Οι Παλαιστίνιοι είναι άνθρωποι δεύτερης διαλογής μάλλον.

υποκριτές ως το κόκαλο
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Έβαλες την κασέτα μισό επιχείρημα δεν έχω ακούσει ποτέ

Αρα δεν έχει σημαία αυτην την φορά :angelnot: :angelnot:
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,343 μηνύματα.
Top