Καλησπέρα σε όλους.Γνωρίζω πως δεν είστε ούτε ειδικοί ούτε ψυχολόγοι για να μου κάνετε ψυχανάλυση αλλά ειλικρινά νιώθω ότι πνίγομαι τις τελευταίες μέρες,ίσως επειδή κοντεύουν τα αποτελέσματα των βάσεων.Αρχικά θέλω να σας πω τι μου συμβαίνει τις τελευταίες μέρες,γενικά τι σκέφτομαι.
Κατά πρώτο λόγο,πριν 1 εβδομάδα χώρισα με ένα παιδί που ήμασταν 1 χρόνο μαζί.Η αλήθεια είναι ότι με πείραξε πολύ,αλλά προσπαθώ να σκεφτώ λογικά και να μην αφήνω τα συναισθήματα μου να με ελέγχουν και να με χαντακώνουν.Ο λόγος που χωρίσαμε ήταν πως είχε βαρεθεί και πως τώρα που έδωσα πανελλήνιες,υπάρχει περίπτωση να φύγω και δε θα ξέρει με ποιον είμαι και τι θα κάνω(ουσιαστικά δεν μου είχε εμπιστοσύνη,κάτι στο οποίο στηρίζεται και θεμελιώνεται μια σχέση)..Εννοείται συμφώνησα,όσο και να με πονούσε,διότι εφόσον πίστεψε ότι αν πάω αλλού θα τον ξεχάσω,σήμαινε ότι δε με ήξερε τόσο καλά όσο πίστευα.Ωστόσο,παρά το χωρισμό,μου στέλνει κάθε μέρα να ρωτήσει πως είμαι και τι κάνω.
Επίσης,υπερσκέφτομαι και υπεραναλύω καταστάσεις.Σε δυο βδομάδες βγαίνουν οι βάσεις και ειλικρινά νιώθω μια τεράστια κυκλοθυμία.Θα σας εξηγήσω γιατί:
Η Χημεία μου αρέσει πάρα πολύ,πραγματικά θα μπορούσα να σπαταλήσω ώρες διαβάζοντας οποιονδήποτε κλάδο της.Για αυτόν τον λόγο και την έβαλα πρώτη επιλογή.Ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να μην την πιάσω.Δυστυχώς δεν έβαλα το χημικό στην Κρήτη,διότι θεωρώ ότι είναι πολύ μακριά και τα μεταφορικά για να επιστρέφω,αν χρειαστεί κάτι,στην Αθήνα,θα είναι πολλά.Υπάρχουν πιθανότητες για Γιάννενα,ωστόσο το μέσα μου μου λέει ότι δε θα περάσω και ανησυχώ πολύ.Πανελλήνιες δεν έχει περάσει από το μυαλό μου να ξαναδώσω γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι το ίδιο με φέτος και η ψυχική κούραση είναι το χειρότερο μου.Επιπλέον,θέλω να περάσω εκτός Αθήνας για πάρα πολλούς λόγους.Πρώτον,θα μάθω να είμαι ανεξάρτητη και δε θα χρειάζεται να τα περιμένω όλα από τους γονείς μου,με λίγα λόγια θα κινητοποιηθώ.Δεύτερον,θα μάθω να διαχειρίζομαι καταστάσεις μόνη μου,κάτι το οποίο θα με κάνει πιο ώριμη και συνειδητοποιημένη.Τρίτον,θα μάθω να διαχειρίζομαι μόνη τα χρήματα,και θα εξοικονομώ όσα πιστεύω ότι πρέπει.Τέταρτον,θα κοινωνικοποιηθώ και χίλια δυό άλλα.
Βέβαια,εκτός από χημεία έχω βάλει και το βιοϊατρικών επιστημών στο ΠΔΑ το οποίο έχει αρκετή χημεία και το πιάνω σίγουρα.Ωστόσο το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο εκτός του ότι βρίσκεται στην Αθήνα,βρίσκεται και σε κοντινή απόσταση από το πατρικό μου σπίτι.Ειλικρινά,χωρίς να θέλω να κινδυνολογήσω,νιώθω πως αν μείνω Αθήνα θα επαναπαυτώ,αφού θα συνεχίσω να ζω με τους γονείς μου,και δε θα μάθω όσα προανέφερα(επίσης θα υπάρχει έλεγχος).Ξέρω πως πολλοί θα μου πείτε πως μπορώ να συζητήσω με τους γονείς μου αν συμβεί το ενδεχόμενο αυτό,αλλά και πάλι,θα είναι πολύ άβολο για μένα να θέλω μια φορά να βγω έξω και να μου κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο(με ποιον βγαίνεις,που πας,τι ώρα είναι αυτή που ήρθες).Δε λέω οτι θέλω να πάω Γιάννενα,για να ζήσω την άσωτη ζωή,προς θεού,απλά θέλω τις αποφάσεις να τις παίρνω εγώ με ό,τι κόστος και αν υπάρξει.Κάτι τέτοιο δε θα συμβεί αν μένω μαζί τους καθ'όλη τη διάρκεια της φοιτητικής μου ζωής.Ούτως ή άλλως το συγκεκριμένο τμήμα,παρά τη χημεία που έχει,δε θα με κάνει χημικό

.
Επιπρόσθετα,έχω αγοραφοβία και κοινωνική φοβία,πράγματα τα οποία μου κάνουν την καθημερινότητα κάπως δύσκολη.Όπως είπα και πριν θέλω να φύγω από εδώ όχι μονο για τους παράπανω λόγους,αλλά επειδή πιστεύω ακράδαντα οτι αν πάω κόντρα στις φοβίες αυτές φεύγοντας από τους γονείς μου ίσως να καλυτερέψει την κατάσταση μου.Γενικά είμαι της άποψης οτι πρέπει να πηγαίνουμε κόντρα στις φοβίες μας!
Τέλος πάντων,ας γυρίσουμε στο τώρα.Γράφω όλο αυτό το κατεβατό γιατί λίγο πριν αρχίσω να γράφω με έπιασε δύσπνοια.Είχε καιρό να με πιάσει,από το χειμώνα,και δε ξέρω τι θα γίνει.Μου έχουν πέσει όλα μαζεμένα και δε ειλικρινά έχω κακό προαίσθημα για ό,τι επακολουθήσει στη πορεία..Συγνώμη για το κατεβατό