Δηλαδή για να καταλάβω τώρα:

Τρώω εγώ μια αρνητική ψήφο σε ένα ποστ που ξόδεψα μια ώρα για να το γράψω κι αυτό δεν μου αρέσει καθόλου. Τη θεωρώ
άδικη, άκυρη, άκαιρη και
αψυχολόγητη.
(Τώρα προσπαθήστε να προφέρετε έστω τις παραπάνω λέξεις, χωρίς να εκνευριστείτε και μόνο που θα τις ακούτε

).
Μπαίνω μια και δυο ο καλός σου, με σφιγμένο μειδίαμα από αυτά που δεν ξέρεις αν ο άλλος σου χαμογελά ή θέλει να σε δαγκώσει και ρωτώ μελιστάλαχτα:
-Ποιος καταψήφισε το δημιούργημά μου;
Γιατί το έκανε; Να μου δώσει αμέσως εξηγήσεις!
Ποιος

τελικά;
Οι ακόλουθοι τρεις διάλογοι είναι δυνατόν να διαμειφθούν:
Α)
-Ουτιδανός Ανρητικοψηφιστής: -Εγώ την έβαλα γιατί έτσι έκρινα. Δε μου αρέσουν τα γραπτά σου. Μου τη δίνουν οι απόψεις σου.
-Χάος: Δεν είναι αυτή αιτιολόγηση, ντροπή σου να βάζεις τέτοιες άκυρες αρνητικές ψήφους, όμως θα κάνω πως χαμογελάω γιατί μας βλέπει και η ΟΔ και θα μας κάνει και αναφορά ο Valder.
-Ουτιδανός Ανρητικοψηφιστής(από μέσα του

)
: Καλά έλεγα εγώ ότι ο Χάος είναι λαλάκας. Απάντηση είναι αυτή που μου 'δωσε; Δεν πειράζει, θα του τη φυλάω για κανένα άλλο θέμα, που δε θα μας παρακολουθεί και η ΟΔ, ο Valder η Νεράιδα και ο Θεός ο ίδιος και θα του την πω καταλλήλως.
-Χάος(κι αυτός από μέσα του

)
: Α, ώστε εσύ ήσουνα πουλάκι μου. Έχε χάρη που δε με παίρνει να σε περιλάβω εδώ και τώρα. Δε θα σε πετύχω σε κανένα άλλο threadάκι; Θα τα πούμε.
Σχολιασμός: Αν κάθε φορά που βάζω μια αρνητική ψήφο, δημιουργώ κι έναν εχθρό αν αυτό ισχύει και για τους άλλους, αφού όπως βλέπω όλοι ενοχλούνται από κάποιες αρνητικές ψήφους, στο τέλος το στέκι θα γεμίσει με εχθρούς. Κι όσο κι αν κάποιοι υπόσχονται ότι θα κρατήσουν τα προσχήματα μέσα σε αυτό το θέμα, δε μπορούν να μας διαβεβαιώσουν ότι θα το τηρήσουν και παραέξω.
Έτσι, μάλλον οι πιο σώφρονες θα αποφύγουν να απαντήσουν και τότε προκύπτουν οι επόμενοι διάλογοι:
Β)
-Η Θεία μου η Μήτση: Μα πραγματικά βρε Χαούλη μου, ένα τόσο ωραίο ποστ που έγραψες με τα χεράκια σου πουλάκι μου, είναι δυνατόν να παίρνει αρνητική ψήφο; Ντροπή του βρε του αθεόφοβου!
-Ο Θείος μου ο Αγησίλαος: Κάποιοι εδώ μέσα παίρνουν σβάρνα και ρίχνουν τις αρνητικές ψήφους, επειδή δεν έφαγαν καλά το απογευματινό τους και μάλιστα δεν έχουν το θάρρος να εμφανιστούν και είναι και ανώριμοι. [Παρακαλώ μην μπείτε στον κόπο να διαψεύσετε ότι αυτή η λέξη έχει ήδη ακουστεί σε αυτό το θέμα].
-Γειτόνισσα Αναφτρούλα: Αχ, γλυκέ μου Χαούλη, η γοητευτική γραφή σου μας συναρπάζει. Μη δίνεις σημασία στους κακοπροαίρετους.
Σχολιασμός: Σε αυτή την περίπτωση, δικαιολογείται απόλυτα ο χαρακτηρισμός "thread της ντροπής και της κακομοιριάς".
Γ)
... (Απόλυτη σιγή. Με λίγα λόγια, εγώ έμεινα με την ταπειροκρανίωσή μου και όλοι οι άλλοι με 'γράψαν στα απ' αυτά τους).
Σχολιασμός: Τι μου προσφέρει ένα θέμα όπου δε μου απαντά κανείς; Δε μου φαίνεται και πολύ διασκεδαστικό.
Κι όλα αυτά γιατί; Διότι... (να δεις πως το είπε ο φίλος μου ο Valder) για να μη μυρίσουμε τα δάχτυλά μας ποιος έβαλε μια αρνητική στο Lorien ή στον οποιονδήποτε άλλον. (Μωρέ είχαμε μια σκασίλα πραγματικά).
Αντίθετα, θα ήταν πολύ πιο ώριμο, το να μη μας ενοχλούν και τόσο πολύ μερικές αρνητικές ψήφοι παραπάνω και δε θα χρειαζόταν τίποτα από όσα ειπώθηκαν μέχρι τώρα. Πολύ κακό για το τίποτα δηλαδή. Θα το δικαιολογήσω απλά γιατί είναι καλοκαιράκι και τα θέματα της επικαιρότητας σπανίζουν. Ελπίζω να μη χρειαστεί μια αρνητική ψήφος πάνω ή κάτω, να διακόψει τα μπάνια του λαού.
Βέβαια, υπάρχει θεωρητικά και η πιθανότητα να δοθούν φιλικά αμοιβαίες εξηγήσεις και να κυλήσουν όλα ομαλά. Αυτό όμως ευκολότερα το λέμε και δυσκολότερα το πράττουμε, ειδικά όταν θεωρούμε ότι αδικούμαστε. Άλλωστε, όσοι είναι σε θέση να κάνουν κάτι τέτοιο, το κάνουν ήδη χωρίς να ρωτήσουν και κανέναν όπως φάνηκε από τον μέχρι τώρα διάλογο.
Και κάτι τελευταίο: Το έχω παρατηρήσει και εγώ το φαινόμενο, ένα άδικα καταψηφιζόμενο ποστ να υπερψηφίζεται από άλλους ως αναπλήρωση. Όταν δεν συμβαίνει αυτό, είναι πολύ πιθανό, ότι μόνο εμείς προσωπικά θεωρούμε αδικαιολόγητη, την αρνητική ψήφο εναντίον μας.