Άνδρας "μαμάκιας" και τα πεθερικά

glayki

Διάσημο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 3,603 μηνύματα.
Έχω να πω πως, όταν αποφασίζεις να μείνεις με κάποιον, πόσο μάλλον να κάνεις παιδιά ,οικογένεια , όλα έχουν κάποια όρια, ακόμη και η συχνή επαφή με γονείς. Μια συμβίωση γεννά υποχρεώσεις που πρέπει να αναλάβεις... Και αν ο σύντροφος βρίσκει τους γονείς σου αντιπαθείς,ενοχλητικούς, παρεμβατικους... Το σέβεσαι, δεν έχουμε όλοι τα ίδια γουστα.. Δέχεσαι να έχει την απόλυτα τυπική επαφή που θέλει. Δεν μπορείς να επιβάλλεις με το ζόρι τους συγγενείς σου.. Κρατάς ισορροπία και ικανοποιεί ς ,όσο μπορείς, και τις δυο πλευρές. Προτεραιότητα βέβαια αποτελεί ο σύντροφος σου και οι ανάγκες της νέας κατάστασης... Εκ πείρας :είναι απαράδεκτο να σε παρατανε κάθε μέρα με μωρά για να τρέχουν να βλέπουν με τις ώρες γονείς που χαίρουν άκρας υγείας... Τι το θυμήθηκα τώρα αυτό.. Συγχύστηκα (αν και ανήκει στο χρονοντουλαπο)
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,808 μηνύματα.
Είσαι απόλυτος...τι πάει να πει «δεν έχει γιατί έτσι»;Γιατί;Επειδή έτσι λες εσύ;Επειδή έτσι λέει η «λογική σου», την οποία αναγάγεις ως «λογική» γενικότερη;
Μπορεί κάλλιστα να μη γουστάρει ποτέ πάρε δώσε με γονείς η άλλη, όπως μπορεί να μη γουστάρει ποτέ να πέσει με αλεξίπτωτο από αεροπλάνο, να μη γουστάρει ποτέ να κάνει bungee jumping στον Ισθμό κ.λπ. κ.λπ.

Απ' αυτό σου το χαρακτηριστικό λοιπόν και τα συμφραζόμενα καταλήγουμε στο ότι η απάντηση είναι «θα χώριζα», άρα και στο ότι έχεις σε προτεραιότητα τους γονείς σου (τόσο που σε οποιοδήποτε conflict ανάμεσα σ' αυτούς και τη γυναίκα κερδίζουν αυτοί), άρα και στο ότι, είτε σου αρέσει είτε όχι, είσαι «μαμάκιας» (δεν είναι κακό, it is what it is και σ' όποια αρέσει)...με κάλυψες!


Τώρα συγγνώμη αλλά γράφεις πως το 99% των πεθερων μανάδες των αγοριών έχουν το προβλημα και ότι " Γιατί έτσι... " Δεν θέλει η άλλη πλευρα να γνωρίσει τους γονείς σου... Και λες εμένα απόλυτο ;

Δεν έχει γιατί έτσι. Αν ξεκινήσουμε με το γιατί έτσι γουστάρω να κάνω κάτι ο γάμος θα διαλυθεί σε 1 μήνα.

Συνεννόηση υπάρχει όχι γιατί έτσι.

Τώρα αν εσυ δέχτηκες τέτοια εξήγηση σορρυ αλλά αδικησες τον εαυτό σου αλλά κ τους γονείς σ. Οι γονείς μας δεν ειναι κ φόβητρο.

Αφεντικά δεν υπάρχουν σε μια σχέση. Αφήνεις τον καθενα να ζει όμορφα και χωρίς παραλογες απαγορεύσεις.

Αλλιώς... Διαζύγιο... Τσακωμοι... Δικαστήρια κτλ.

Υπάρχει αρκετός εγωισμός εκεί έξω κ παραλογα κολλήματα.

Μπορείς να τα λυσεις εσυ ο ίδιος πριν φτάσεις σε δικαστήρια και ψυχολόγους.

Όποτε δεν θέτω σε προτεραιοτητα τους γονείς οπως βιαστηκες να συμπερανεις ίσως επειδή έχεις μια προκαταληψη με βάση την οποία ερμηνευει αυτά πιθανώς που σ λένε. Αλλά θέτω το δίκαιο κ λογικό.

Κανεις κ καμια δεν έχει δικαίωμα να σε αποκόψει από τους γονεις σ είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα.

Δεδομένο το ότι δεν θα παρεμβαινουν. Υπάρχει τρόπος να υπάρξουν ισορροπίες.

Αρκεί να έχουμε να κάνουμε με συγκροτημενους συνενοησιμους κ ισορροπημένους ανθρώπους από όλες τις πλευρες.

Και δυστυχώς από αυτά που διαβάζω δεν βλέπω Καμοα τέτοια διάθεση. Μόνο απόλυτες ιαχές και θέσεις.

Είχα παραδειγμα ξαδερφου μου ο οποίος χώρισε μετά από 10 χρόνια για αυτό το λόγο.... Δεν επαθε κάτι. Γνώρισε κάποια άλλη κ τωρα έχουν δυο παιδια.

Η άλλη ακόμη ανυπαντρη μαθαίνω ότι ειναι.

Άλλο παραδειγμα μιας γνωστής που παλι έκανε τέτοιες φασαρίες χώρισε... Βρήκε άλλον τώρα.

Με τον οποίο έχει αλλά προβληματα.

Εν ολίγοις οι άνθρωποι που δημιουργουν θέματα θα τα δημιουργουν παντα.

Δεν θέλουν να συμβιβαστουν. Δεν έχουν καλή διάθεση... Έχουν μεγάλο εγωισμό κ είναι ασυνενοητοι.

Το προβλημα δεν θα ειναι μονο οι γονεις αλλά αν εσυ θες να συνεχίσεις τη ζωή σου με αυτες τις προοπτικες.

Όποτε καλό θα ήταν να είμαστε λιγότερο απόλυτοι όλοι. Να βελτιώσουμε τα στραβά μας κ βάζω κ εμένα μέσα. Και να κάνουμε συνεχώς αυτοκριτική.

Συνεχώς. Αυτή είναι η μόνη λυση.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

ΥΓ. Κ αν αυριο μεθαυριο κάνεις κ ενα παιδακι... Παππου κ γιαγιά δεν θα βλέπει; αυτά είναι παραλογα πραγματα.

Δηλαδή όλη τη ζωή ήσουν ξέρω γω ένας δυνατός παικτης εραστης κ δε ξερω κ εγώ τι άλλο για να επιλέξεις να μπλέξεις σε κάτι τέτοιο;!

Θέλει μυαλό η ζωή. Αλλιώς τρέχεις σε δικηγόρους κ ψυχολόγους. Να σ λύσουν προβληματα π έπρεπε να είχες λυσει μόνος σ όταν ήταν νωρίς. Αυτά.

ΥΓ2 Εάν είσαι έτσι στραβωμενος η στραβωμενη με γονείς κ χωρίς να σ έχουν κάνει κάτι. Εννοείται ότι θα γίνεις αντιπαθής εξαρχής. Και μετά ευσ θα λες ναι αλλά οι γονείς σ δεν με συνπαθησαν.

Αυτοεκπληρούμενη προφητεια.

Εν κατακλείδι αν θέλουμε να δημιουργουμε προβληματα κ να μένουμε κολλημενοι σε αυτά εκεί θα μείνουμε.

Το Ιδιο κάνει κ η Νελλη με τους γκομενους που ψάχνει. Πάει κ κολλάει πανω στο προβλημα σαν να το κανει επίτηδες.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,808 μηνύματα.
Δεν μου έχει συμβεί ,αλλά σε φιλικό πρόσωπο που έχει συμβεί οι περιγραφές ήταν ανεκδιήγητες.Του τύπου να παίρνει τηλέφωνο η μάνα του δύο και τρείς φορές μετά τα μεσάνυχτα να δεί αν το παιδάκι της έφαγε/κοιμάται/κρυώνει ενώ αυτοί θέλαν να κάνουν άλλα πράγματα.Ε αυτό κατα τη γνώμη μου είναι άρρωστο και ο άντρας πρέπει να οριοθετεί τη μητέρα του εφόσον κάποιες κυρίες δεν αντιλαμβάνονται οτι το παιδί τους έχει μεγαλώσει.Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω αυτές της μητέρες,όλοι ξέρουμε οτι η πορεία του ανθρώπου είναι να αποδεσμεύεται απο το πατρικό του και να δημιουργεί δική του ζωή με όποια έχει επιλέξει, ακόμα και αν δεν σου γεμίζει το μάτι.Αν του κάνεις συνέχεια χαλάστρα είναι σαν να μην θέλεις να φύγει.Όμως έχω παρατηρήσει και την αντίθετη πλευρά να θέλει η γυναίκα να αποκόψει πλήρως τον άντρα της απο την οικογένεια του.Ούτε αυτό κατα τη γνώμη μου είναι πρέπον.Καλό είναι καθένας σε μια οικογένεια είτε άντρας ,είτε γυναίκα ,είτε γονιός να αντιλαμβάνεται ποια είναι η θέση του και να μην υπερβαίνει τα όρια της.Αλλιώς γίνονται όλοι μύλος.

Ναι σιγά μην ήθελε αυτός ο μαμάκιας να κάνουν αλλά πραγματα.

Εγώ κ γενικά όταν θέλουμε να κάνουμε τέτοια το τελευταίο που σκεφτόμαστε είναι το τηλέφωνο. Το βάζεις γενικά σε λειτουργία πτησης ακόμη κ αν είναι να σε παρει ο Μητσοτάκης.
 
Top