Ειπα να μην παρω θεση γιατι δε θα βγει ακρη αλλα ας ειναι..
Ο "βλακας" και πανελίστας που λες, ο Κατερινοπουλος, ειναι ταξίαρχος Ε.Α. της ΕΛΑΣ, Επίτιμος Πρόεδρος Αξιωματικών Αστυνομίας. Για μένα αυτό τον καθιστά ειδικό. Ο οποίος όντως έλεγε από την αρχή ότι δεν ήταν ληστεία και ότι κατι αλλο παιζει, ενω ειχε στοχοποιησει τον μπαμπη. Κι αν θυμασαι, μεχρι πριν ενα μηνα, θεωρουνταν συνωμοσιολογια οποιος ελεγε οτι ο μπαμπης ηταν ο δολοφονος.
Ας πιάσουμε τα υπόλοιπα που εσύ και άλλοι θεωρείτε επιλήψιμα.
Για το ημερολογιο: Το cnn το δημοσίευσε και εγώ το κοινοποίησα εδώ πρωτος. Αποτελεί είδηση σημαντική για το περιστατικό και θεώρησα σωστό να το φέρω στην προσοχή σας μιας που μιλαμε για αυτο το θεμα εδω. Αργα ή γρηγορα θα το βλεπατε ειτε στο cnn, ειτε στις ειδησεις, ειτε στο φβ κλπ κλπ. Οπότε ειναι υποκριτικο να λες οτι σε πειραξε/αηδιασε που το ειδες εδω μεσα. Δεν εβαλα pdf με κρυφες σημειωσεις απο το ημερολογιο ξερω γω. Τα παραπονά σου στο cnn και την αστυνομία που το διέρρευσε.
Επισης ηταν 5 καταχωρησεις του ημερολογιου, δεν ηταν ολοκληρο το ημερολογιο. Και επειδη ξερω οτι θα πιαστειτε απο αυτο, οχι, 5 καταχωρησεις δεν σπιλωνουν τη μνημη της Καρολαιν. Αν πιστευετε το αντιθετο εξηγηστε μου γιατι το πιστευετε. Φανερωσε οτι ειχε επιλοχεια καταθλιψη και υπηρχε ενταση στη σχεση. Επισης ξαναλεω, το οτι η αστυνομια το διερρευσε ισως λεει κατι. Δεν το χακαραν τα media και το εβγαλαν σε στιλ wikileaks για να την ντροπιασουν.
Για την out of the box σκεψη για το παιδι:
@Valder et al
Τα ειπα ολα στα post της πεμπτης, δεν το πεταξα για να πω μια βλακεια ή κουτσομπολιο ή ποπ κορν ή κατι τετοιο. Πιο πανω εγραψες:
"Το αν ο ακίκος βρήκε τη λύση ή αν ο Τσέστερ υπέθεσε ότι ισως το παιδι είναι αλλουνού, ούτε επιτελεί κάτι πέρα από καταλογοποίηση των μελών και με το συμπάθειο
το γράφω στα π....α μου και πιο στα ίσα δεν μπορώ να στο πω"
Εγω δεν προσεβαλα ουτε εβρισα κανεναν παρολο που μου δοθηκαν αρκετες ευκαιριες. Γραψτο οπου εχεις περισσεια μελανης. Ηταν μια προσπαθεια να εντοπισω το κινητρο του δραστη, μια περιπτωση. Γιατι αν οντως ο μπαμπης μαθαινε κατι τετοιο, τοτε θα ηταν κινητρο. Ξαναλεω, ηταν μικρη πιθανοτητα, ωστοσο ηταν κατι που σκεφτηκα και το ρωτησα στο πλαισιο αναλυσης του κινητρου.
Για την εννοια της γυναικοκτονιας: Αποδεχομαι τον ορο καταρχην. Με τοσες σελιδες που εχετε αφιερωσει εδω ομως δεν αλλαζει κατι, δεν συμβαλει καπως στην υποθεση, οπως ειπε και ο
@Valder. Οι δολοφονοι θα συνεχισουν να σκοτωνουν γυναικες και ανθρωπους. Το θεμα ειναι η εξαλειψη της εγκληματικοτητας. Οταν γινει αυτο μετα μπορουμε να μιλαμε πιο συγκεκριμενα. Γινομαστε πιο ευαισθητοποιημενοι, αλλά νιωθω οτι ολα τα ποστ αυτα κρυβουν μια πτυχη social justice warrior.
Το αποτελεσμα δεν αλλαζει. Μια γυναικα, μητερα, ενας ανθρωπος, πεθανε, δολοφονηθηκε και πλεον ενα αθωο παιδακι θα υποφερει ψυχολογικα απο εδω και στο εξης, ειδικα οταν μαθει τι συνεβη στους γονεις του. Ο,τι και να λεμε για γυναικοκτονια, ο,τι και να αναλυουμε για κινητρα και στοιχεια της υποθεσης.
@Πουπουλίνα Μην προδικαζεις τις καταστασεις. Ακομα δεν ξερουμε τιποτα για το τι εγινε και για ποιο λογο. Ειναι πολυ πιθανο να ειναι κατι περισσοτερο απο "ο ανδρας σκοτωσε τη γυναικα".
Για το θεμα της αναλυσης στοιχειων: Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ορισμενοι πιστευετε οτι ειναι κακο, ντροπιαστικο να αναλυονται τα στοιχεια που μαθαινουμε και να προσπαθουμε να βρουμε τι εγινε και για ποιο λογο. Συζητηση κανουμε, νομιζω ειναι μερος του thread και αν κανω λαθος να μου κανουν συσταση οι mods/διαχειριστες ή να αφαιρεσουν τα ποστ καθως και ολα τα off topic που τυχον εχουν γραφει. Το να καταδικαζεις γνωμες νομιζω λεγεται ιδεολογικος ρατσισμος και ειναι το αντιθετο της δημοκρατιας.
Ισα ισα, αν καποιος απο εμας ή το στεκι σαν συνολο εντοπισει καποιο στοιχειο αξιο σημασιας μεσα απο εποικοδομητικη συζητηση και οχι φιλοσοφικες συζητησεις, τοτε μπορουμε οντως να συνεισφερουμε στην υποθεση με ενα τηλεφωνο στην αστυνομια. Δεν ειμαστε ειδικοι, δεν κανουμε τους εξυπνους και τους ντετεκτιβ, αλλα καποιος μπορει να βρει/σκεφτει κατι. Τουλαχιστον τετοιες ενεργειες γιατι να αποθαρρυνονται?
Οπως αντιδημοκρατικο ειναι και το λαικο δικαστηριο και πλεον το ψηφιακο εικονικο λαικο δικαστηριο που γινεται χωρις να ξερουμε τι συμβαινει ακομα (γενικα μιλαω στα σοσιαλ). Κατανοω πως πιστευεις οτι δεν εχει κατι αλλο η υποθεση και ολα τα υπολοιπα ειναι συνωμοσιες, αλλα αυτη ειναι η δικιά σου γνωμη, απλα ειναι καπως ακραιο που εισαι αδιαλλακτη χωρις να μελετησεις τα υπολοιπα στοιχεια και κατευθειαν απορριπτεις καθε θεωρια, ακομα και αν ειναι λογικα βασιμη.