Δεν λεω...Μου καλαρέσει η ιδέα οτι ειμαι απόγονος του Λεωνίδα και του Σωκράτη.
Επίσης,μου καλαρέσει η ιδέα οτι ειμαι ανώτερος απο τις άλλες φυλές.
...Αλλα δυστυχώς,πρέπει να προσγειωθούμε

Παντως,θα μ άρεσε να μάθαινα,που ζούσε ο πρόγονος μου πριν 1000 χρόνια.Απο περιέργεια,καθαρά.Οχι οτι θα άλλαζε κατι.Αλλα απο την άλλη ,ακομα και με αυτόν,τι κοινό θα είχα;
Δείτε και αυτο
https://www.igenea.com
Site, οπου γινεται ανάλυση DNA και αποδικνυεται ''οι ρίζες'' σου.
Θα ήταν ωραίο, με βαση επιστημονικα δεδομένα, να ξεραμε τις ρίζες μας.
Ισως καποιοι να μην ενδιαφέρονται κιολας.
Παντως, το συγκεκριμένο site μου φανηκε μαιμου. Μου φαινεται 'σεναριο επιστημονικης φαντασιας΄ να ξερει καποιος που ζουσε καποιος προγονος του. Αλλα μιας και ο ανθρωπος εχει καταφερει ηδη απιστευτα πραγματα, δεν απεκλεισα το ενδεχομενο.
Δειτε και εδω, καποια σχόλια.
https://www.igenea.com/index.php?c=04
Ριξτε μια ματια, στο site.
Albania:
30% Illyrians
15% Phoenician
14% Hellenen
18%Thraker
2% Vikings
20% slavs
Greece:
10% Germanic
10%illyrians
20% slavs
20% phoenician
5% macedonian (in north more than 18%)
35% Hellenen
Bulgaria:
49%Thraker
11%macedonian
15%slavs
15%hellenen
5% pheonician
Macedonia:
30%macedonian
10% illyrian
15% hellenen
5%phoenician
20% germanic
5% hunnen
15% slavs
Περα απο την πλακα, εγω πιστευω πως ολοι -χωρις παρεξηγηση- ψιλομπασταρδεμενοι ειμαστε... Οπως και να το δουμε, δεν γινεται μετα απο 2500 χιλιαδες χρονια να εχουμε ιδιο γενετικο υλικο με τους Αρχαιους Ελληνες.Αν το δεις το θεμα συμφωνα με την αποψη του Ισοκρατη, πως Έλληνας καλείται αυτός που μετέχει στην Ελληνική Παιδεία και θεωρει τον εαυτο του Ελληνα και πραττει ως Ελληνας, μπορουμε να πουμε πως πολιτισμικα ισως εχουμε καποια συγγενεια με τους αρχαιους Ελληνες. Διοτι ως επι το πλειστον, οι συγχρονοι Ελληνες εχουν εντρυφησει ως ενα σημειο στην Ελληνικη παιδεια, πιο πολυ απο αλλους λαους... Αλλα αυτο, συναμα, σημαινει πως Ελληνας μπορει ανετα να θεωρηθει και ενας Αμερικανος ή ενας Κινεζος, ο οποιος εχει μελετησει και εχει υιοθετησει τον Ελληνικο τροπο ζωης, μιλαει την Ελληνικη γλωσσα κ. Α.
Τωρα αν το δεις γενετικα, μπορω να πω, πως ειναι Τουλαχιστον γελοιο να πιστευουμε οτι ειμαστε απευθειας απογονοι των Αρχαιων Ελληνων. Ο γεωγραφικος χωρος, ο οποιος ζουμε και λεγεται Ελλαδα, στο παρελθον περασε απο κατακτητες. Και οχι μονο κατακτητες, αλλα και αυτοκρατοριες. Η ιστορια που μαθαινουμε, μπορουμε να πουμε πως σχεδον χωριζεται σε 3 σημεια. Την Αρχαια Ελλαδα, το Βυζαντιο και την Συγχρονη Ελλαδα. Πραγματικα πιστευετε πως υστερα απο 2500 χρονια, η συσταση του ελληνικου φυλου παραμενει ιδιο; ! Εχουν περασει Τουρκοι, εχουν περασει Ρωμαιοι, εχουν περασει Βενετοι και αλλοι πολλοι. Υστερα απο ολους αυτους τους λαους και πολλους αλλους, ειναι πρακτικα αδυνατο να εχει διατηρηθει η γενετικη μας ταυτοτητα. Προσοχη, δεν μιλαω για πολιτισμικη.
Τα σεναρια που λενε πως οι Συγχρονοι Ελληνες στο 99% εχουν ιδιο DNA με τους Αρχαιους, μου προκαλει τουλαχιστον γελιο. Ειναι οσο γελοιο, οπως και αυτα που λενε οι Σκοπιανοι, πως προερχομαστε απο τη Β. Σαχαρα... Ή οσο γελοιο, οσο αυτο που λεμε πως οι Αλβανοι ειναι απο την Ασια ή δε ξερω και γω τι.