Έκθεση της ΕΛΑΣ: Το 86% των Ελλήνων που ενεπλάκησαν σε κλοπές και διαρρήξεις το 2022 ήταν Ρομά

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.900 μηνύματα.
Και αυτοί δύσκολα παιδικά χρόνια είχαν λογικά.🥲🥲

Τις τελευταίες ημέρες πάντως έχουμε σοβαρή έξαρση περιστατικών από Ρομα, ίσως η αστυνομία πρέπει να λάβει ακόμη σκληρότερα μέτρα καθώς στο τέλος θα φοβόμαστε να κυκλοφορησουμε. Βασικά, ήδη οι κάτοικοί φοβούνται για τα σπίτια τους μετά από τόσα περιστατικά που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες. Ειδικά στον Νέο Κόσμο έχουν ληστεψει πάνω από 4 πολυκατοικίες (Βασικά αυτές ξέρω εγώ) μέσα στο Σεπτέμβριο.

ark178

Διάσημο μέλος

Ο ark178 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3.131 μηνύματα.
Δηλαδή όταν διαβάζεις για όλα αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα που διαπράττονται από την εν λόγω κοινωνική ομάδα η πρώτη σου αντίδραση είναι ότι φταίει το κράτος που δεν τους παίρνει πίπες σε καθημερινή βάση;

Αν αυτό δεν είναι victim blaming, τι είναι;
Γράφεις ότι έχω iq χαλικιού αλλά σου είναι δύσκολο να κατανοήσεις ότι προφανώς αναφέρομαι σε περιστατικά εγκληματικότητας όπως κλοπές, πρακτικές μεσαιωνικής Ευρώπης όπως γάμος ανήλικων παιδιών και όχι σε βιασμούς και δολοφονίες.

Ο βιαστής, ο γυναικοκτόνος είναι καθίκι είτε είναι Ελβετός είτε είναι ρομα.
Και αυτοί δύσκολα παιδικά χρόνια είχαν λογικά.🥲🥲

Τις τελευταίες ημέρες πάντως έχουμε σοβαρή έξαρση περιστατικών από Ρομα, ίσως η αστυνομία πρέπει να λάβει ακόμη σκληρότερα μέτρα καθώς στο τέλος θα φοβόμαστε να κυκλοφορησουμε. Βασικά, ήδη οι κάτοικοί φοβούνται για τα σπίτια τους μετά από τόσα περιστατικά που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες. Ειδικά στον Νέο Κόσμο έχουν ληστεψει πάνω από 4 πολυκατοικίες (Βασικά αυτές ξέρω εγώ) μέσα στο Σεπτέμβριο.

Περιμένω να βάλεις και άρθρα από την έλληνες αστυνομικούς που κάθε δεύτερη μέρα διαπράττουν και ένα έγκλημα. Αλλά αυτοί είναι δικοί σου. Χριστιανοί, έλληνες και οικογενειάρχες.

Προπαγάνδα τύπου ναζιστική Γερμανία 1933-1945. Καλά το πας.

Συνημμένα

• Στιγμιότυπο οθόνης 2024-09-01 200029.png
    Στιγμιότυπο οθόνης 2024-09-01 200029.png
    62,9 KB · Εμφανίσεις: 27
  • Στιγμιότυπο οθόνης 2024-09-01 195757.png
    Στιγμιότυπο οθόνης 2024-09-01 195757.png
    41,9 KB · Εμφανίσεις: 27
  • Στιγμιότυπο οθόνης 2024-09-01 200043.png
    Στιγμιότυπο οθόνης 2024-09-01 200043.png
    59,6 KB · Εμφανίσεις: 30
  • Στιγμιότυπο οθόνης 2024-09-01 200118.png
    Στιγμιότυπο οθόνης 2024-09-01 200118.png
    41,4 KB · Εμφανίσεις: 29

ark178

Διάσημο μέλος

Περιμένω σχολιασμό για τους αστυνομικούς που κάθε λίγο και λιγάκι εγκληματούν.
Γιατί επικεντρώνεσαι μόνο στους ρομα ? Εχουμε μια μεγάλη συμμορία, την Ελλ αστυνομία. Δεν σε ενοχλεί αυτή η ομάδα που εγκληματεί συνεχώς ?

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-09-23 183644.png

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.900 μηνύματα.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.548 μηνύματα.
Και δεν έχω καμία αμφιβολία πως η Πουπουλίνα έχει όλα τα skills για να είναι σωστή εκπαιδευτικός πρότυπο για τα παιδάκια και να είναι εξαιρετική στη δουλειά της
Aν οι γυφτοι και οι ρομα ακολουθουσαν τα κοινωνικα προτυπα θα ειχαν αφομοιωθει προ πολλου.
Ειναι ολοκληρο το νοημα οτι αδιαφορουν για καθε ειδους εξουσια (καθηγτητες, νομικους, κυβερνηση κλπ) λολ

ark178

Διάσημο μέλος

Η λογικη του "αν ο γυφτος σε μαχαιρωσε φταις εσυ που τον περιθωριοποιησες" ειναι η ιδια με το να λες "αν ο βιαστης σε βιασε ειναι γιατι φοράς προκλητικά ρούχα" ή "αν σε σκοτωσε ο αντρας σου ειναι γιατι εκανες κατι που τον ενόχλησε"

Κυριολεκτικα το ίδιο πραγμα.

Ειναι ξεφτίλα να ασπαζεσαι το ενα και να αποδοκιμαζεις το αλλο γιατι δειχνει
Α. Δε ξερεις τι διαολο λες
Β. Δεν εχεις ιδεα απο τον κοσμο
Γ. Ριχνεις ολο το φταιξιμο στα θυματα, οπως προαναφερες και συ.

Δε βγαζεθς ακρη με δαυτους εδω περα...
Δεν έγραψα αυτό. Θα στο εξηγήσω καλύτερα γιατί μάλλον από το φροντιστήριο δεν προλαβαίνεις να κατανοήσεις ό,τι έγραψα.

Γράφω ότι είναι λογικό σφάλμα να τσουβαλιάζεις ολόκληρες ομάδες επειδή κάποιοι εγκληματούν. Λογική μπουζούκι=αστυνομικός.

Δική σας λογική :
1) Πολλές γυναικοκτονίες στην Ελλάδα = Όλοι οι Έλληνες άντρες ειναι εν δυνάμει γυναικοκτόνοι.
2) Μουσουλμάνοι = Κινούμενες βόμβες.
3) Ομοφυλόφιλοι = Γεμάτοι με ασθένειες.
4) Οι Εβραίοι είναι καλοί στα οικονομικά.
5) Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και όλη μέρα είναι στα μπουζούκια (προπαγάνδα όταν μπήκαμε στα μνημόνια, 2010).

Στερεότυπα και γενικεύσεις για άτομα με χαμηλό iq.

Βέβαια, οι γενικεύσεις είναι εκεί που σας συμφέρουν μόνο, τους αστυνομικούς που εγκληματούν συνεχώς δεν τους πιάνετε. Όπως δεν κάνετε γενίκευση και τον κάθε ελληναρα που σκοτώνει τη σύντροφο του.

Μια καλή αρχή : Τα βάζουμε με την εξουσία (οικονομική, πολιτική) γιατί έχουν τους πόρους και τους μηχανισμούς για να αλλάξουν ή να συνεχίσουν μια κατάσταση όπως ο χαμηλός μισθό ή η περιθωριοποίηση των τσιγγάνων.

Είναι κακό πράγμα όταν οι τσιγγάνοι κλέβουν πχ το περίπτερο της κυρίας Τασίας ? Ναι είναι κακό.

Στο επόμενο μάθημα θα συζητήσουμε γιατί ο ρατσισμός είναι κακός και που μπορεί να οδηγήσει (βιγκαν ζωγράφος με αγάπη για τους γερμανικούς ποιμενικούς).

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Περαστική είμαι...Μα από τα λίγα που ξέρω το "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι", είναι σε άλλο νήμα (ή σε άλλο έργο...)...

Χαρά στο κουράγιο σας, πάντως. Το εννοώ...

Αυτό είναι που λένε πείσμα...Τα στραβά να βγούνε ίσια...

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.548 μηνύματα.
1) Πολλές γυναικοκτονίες στην Ελλάδα = Όλοι οι Έλληνες άντρες ειναι εν δυνάμει γυναικοκτόνοι.
Πολλές γυναικοκτονίες στην Ελλάδα -> υποβαθμισμένη θέση της γυναίκας και αστυνόμοι οι οποίοι μεριμνούν περισσότερα τα πολιτικά συμφέροντα των πολιτικών παρά να εξυπηρετούν την ασφάλεια του απλού πολίτη
2) Μουσουλμάνοι = Κινούμενες βόμβες.
Μουσουλμάνοι -> απολύτως φυσιολογικοί άνθρωποι, οι οποίοι έχουνε πλούσια ιστορία και κουλτούρα, οι οποίοι τυχαίνουν να πιστεύουν σε διαφορετικό θεό. Ως εκεί καλώς
Ισλαμιστές -> Παράσιτα της κοινωνίας, τρισάθλιοι, οι οποίοι θέλουν να επεκτείνουν την θρησκεία τους μέσω βίαιων πράξεων, που εχουν υπονομεύσει τρομερά τη θέση της γυναίκας και του παιδιού και τους βλέπουν ως αντικείμενα, βιάζοντας, σκοτώνοντας και λυντσάροντας οποιονδήποτε οι απόψεις του οποίου δε συνάδουν με την δική τους ηθική (Σαρία). Κοντά έπεσες :thumbsup:
3) Ομοφυλόφιλοι = Γεμάτοι με ασθένειες.
Φυσιολογικοί άνθρωποι οι οποίοι είτε λόγω ορμονικής διαταρραχής είτε λόγω απλής προτίμησης προτιμούν την σεξουαλική επαφή με το βιολογικό φύλο το οποίο είναι και οι ίδιοι.
Ο απλώς ομοφυλόφιλος, αρκ, δεν ειναι γεμάτος ασθένειες, προς θεού, είναι ενας φυσιολογικός άνθρωπος.

Γεμάτος ασθένειες είναι αυτός, όμως, φιλε μου, ο οποίος θα βγεί εξω, ντυμένος με ενα στριγκάκι ουράνιο τόξο, με εναν δονητη στο κεφάλι λες και είναι ρινόκερος. Ασθένεια, δεν είναι η σεξουαλική προτίμηση, ασθένεια ιεναι το mindset του να θές τόσο απεγνωσμένα να είσαι διαφορετικός απο το "σύνηθες" στο οποίο φτάνεις στο επίπεδο να παραμορφώνεις γλωσσα, ηθη και έθιμα, και αξίες τις οποίες είχαμε απο την αρχή του πολιτισμού.
Δεν είναι τυχαίο που η λοατκι κοινοτητα κατέχει τα πιο υψηλά ποσοστά ψυχικής διαταρραχής δια όλων των γενεών.
4) Οι Εβραίοι είναι καλοί στα οικονομικά.
Εξαρτάται τι εβραίος.
Οι εβραίοι πράγματι είναι έξυπνοι και ως εκ τουτου σχεδόν όλοι τους σπουδάζουν οικονομικά. Είναι σαν να συνεχίζουν μια παράδοση απο έτη Rothschilds, δεν υπάρχει κατι μεμπτό αν ενας εβραίος θελει να ακολουθησει τον οικονομικό κλάδο, τον νομικό ή οτι δήποτε.
5) Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και όλη μέρα είναι στα μπουζούκια (προπαγάνδα του 2010 όταν μπήκαμε στα μνημόνια).
Ετσι μας βλεπουνε, τι να κανουμε;
Στερεότυπα και γενικεύσεις για άτομα με χαμηλό iq.
Ξεχνάς οτι τα στερεότυπα και οι γενικεύσεις δεν προήλθαν απο το απόλυτο μηδέν. Ως επι το πλήστον, ορθά είναι τα στερεότυπα, με μικροδιαφορές εννοείται αφού κανενας ανθρωπος δεν ιεναι ολόιδιος, και αλλάζει ο νους του ανθρώπου καθως ωριμάζει.
Βέβαια, οι γενικεύσεις είναι εκεί που σας συμφέρουν μόνο, τους αστυνομικούς που εγκληματούν συνεχώς δεν τους πιάνετε. Όπως δεν κάνετε γενίκευση και τον κάθε ελληναρα που σκοτώνει τη σύντροφο του.
Θα μιλήσω προσωπικά για εμένα, δεν έχω την ικανότητα να μιλήσω εκμερους των άλλων πάνω σε αυτό.
Φίλε μου, γνωρίζεις σε ποιόν μιλάς; Εγώ που τους μπάτσους τους λέω γουρούνια απο την ώρα που ξυπνώ μεχρι το βράδυ που κοιμάμαι; Που λέω 1312 λες και είναι το πάτερ ημών; Το λεω και το ξαναλέω, το κύριο πρόβλημα με την κοινωνία μας είναι 1 οι πολιτικοί 2 η εκκλησία 3 τα καρακόλια
Όσο για τους ελληνάδες που σκοτώνουν τις συντρόφους του, αυτό εξαρτάται απο πολλούς παράγοντας.
Φυσικά και κατακρίνω τους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ, γιατι πολύ απλά είναι δολοφόνοι. απο εκεί και ύστερα πρέπει να κοιτάξεις.
Γιατί δεν βοηθάει η οικογένεια του θύματος;
Γιατι δεν επεμβαίνει η οικογένεια του θύτη;
Γιατί απο τη στιγμή που σε χτυπάει, φεύγεις , ξανααποφασίζεις να γυρίσεις μαζί του;
Γιατί εξακολουθείς να εμφαθύνεις τη σχέση σου; Ο γυναικοκτόνος δεν εμφανίζεται μια μέρα, δείχνει σημάδια επιθετικότητας. Επίσης, είσαι και σύ θύμα τον media. Μέσα σε 4 χρόνια είχαμε 80 γυναικοκτονίες, δηλαδή 20 κατα μέσον όρο τον χρόνο.Τραγικό ποσό, συμφωνω απολύτως, Ομως, οπως στο πλασάρουν στα μίντια, νομίζεις οτι ο καθε Έλληνας είναι δολοφόνος που θα σκοτώσει τη γυναίκα του, άρα εν ολίγοις πέφτεις σε αντίφαση, κατακρινεις τους άλλους που "ακολουθούν τυφλά τα media" και το κάνεις και συ ο ίδιος
Μια καλή αρχή : Τα βάζουμε με την εξουσία (οικονομική, πολιτική) γιατί έχουν τους πόρους και τους μηχανισμούς για να αλλάξουν ή να συνεχίσουν μια κατάσταση όπως ο χαμηλός μισθό
Βεβαίως. Με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο
ή η περιθωριοποίηση των τσιγγάνων.
Εδώ μας χάνεις.
Στο πρώτο σου επιχείρημα, είναι μια κατάσταση η οποία δεν μπορεί να ελεχθεί απο το τον ίδιο τον εργαζόμενο. Ομως οι τσιγγάνοι είχαν πολλές ευκαιρίες να ενσωματωθούν στην κοινωνία. Οι ΙΔΙΟΙ επέλεξαν να είναι απομονωμένοι, οι ΊΔΙΟΙ επέλεξαν να νταλαβεριάζουν μεταξύ τους λες και ειναι στον μεσαίωνα, οι ΙΔΙΟΙ επέλεξαν να στήσουν αντάρτικο ενάντια της κοινής λογικής και της ανθρωπότητας.
Επίσης, μου κάνει εντύπωση. Τελικά θεωρείς την περιθωριοποίηση των τσιγγάνων πολιτικόοικονομικό πρόβλημα, ή κοινωνικό :hmm:
Είναι κακό πράγμα όταν οι τσιγγάνοι κλέβουν πχ το περίπτερο της κυρίας Τασίας ? Ναι είναι κακό.
Φίλε μου. Αμα πας σε μια περιοχή οπου υπάρχουν αρκούδες, και είναι 10% ασφαλής, και σε μια άλλη δεν υπάρχουν και είναι 80% ασφαλής, φυσικά θα πας και στην περιοχή οπου είναι ασφαλής, γιατι ξέρεις οτι δε θα έχεις μπλεξίματα. Και το κατανοείς και σύ αυτό.
Για να το λύσουμε αυτό. Εχεις έρθει σε επαφή με γύφτο; Ζείς κοντά σε περιοχή με γύφτους;
Στο επόμενο μάθημα θα συζητήσουμε γιατί ο ρατσισμός είναι κακός και που μπορεί να οδηγήσει (βιγκαν ζωγράφος με αγάπη για τους γερμανικούς ποιμενικούς).
Και καλά θα κάνει να οδηγήσει εκεί πέρα.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.573 μηνύματα.
Στο μεθεπόμενο να κάνεις διάλεξη και για τα δεινά της αριστεράς (Στάλιν, Τσαουσέσκου, Μάο, Χότζα, Τίτο, συμμορίτες και κατσαπλιάδες, απάτριδες εχθροί του έθνους, ρατσιστές κατά της φυλής τους, λαθρολάγνοι και φίλοι τρομοκρατών, άτομα που οπλίζουν τα χέρια των γύφτων και μετά κάνουν victim blaming στα θύματά τους, αποσιωπούν ή αποκρύπτουν τη θρησκεία του εγκληματία όταν είναι μουσουλμάνος και δίνουν ιδιαίτερη έμφαση όταν είναι Χριστιανός και εν γένει κάθε λογής προδότες.)

Φίλιππε, γλυκό μου αγόρι, είναι χρέος μας να μην ξεχαστείς ποτέ. Βλέπεις, δεν δολοφονήθηκες από ακροδεξιούς να σε κάνουν σύμβολο, αλλά από ισλαμοόρκ, επειδή φορούσες Σταυρό, οπότε αδιαφόρησαν για εσένα οι αριστεροί (κάποιοι, αν μπορούσαν, θα κατέθεταν και υπέρ των ορκ.)

Τελευταία επεξεργασία:

American Economist

Επιφανές μέλος

Περαστική είμαι...Μα από τα λίγα που ξέρω το "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι", είναι σε άλλο νήμα (ή σε άλλο έργο...)...

Χαρά στο κουράγιο σας, πάντως. Το εννοώ...

Αυτό είναι που λένε πείσμα...Τα στραβά να βγούνε ίσια...

Στο τέλος θα μας πουν οτι εμείς ευθυνόμαστε για τα εγκλήματα των Ρομα, βασικά τι λέω ήδη το έχουν αναφέρει με έμμεσο τρόπο.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.323 μηνύματα.
Στο μεθεπόμενο να κάνεις διάλεξη και για τα δεινά της αριστεράς (Στάλιν, Τσαουσέσκου, Μάο, Χότζα, Τίτο, συμμορίτες και κατσαπλιάδες, απάτριδες εχθροί του έθνους, ρατσιστές κατά της φυλής τους, λαθρολάγνοι και φίλοι τρομοκρατών, άτομα που οπλίζουν τα χέρια των γύφτων και μετά κάνουν victim blaming στα θύματά τους, αποσιωπούν ή αποκρύπτουν τη θρησκεία του εγκληματία όταν είναι μουσουλμάνος και δίνουν ιδιαίτερη έμφαση όταν είναι Χριστιανός και εν γένει κάθε λογής προδότες.)
Είδες η τεχνολογία; Πριν 100 περίπου χρόνια αυτά τα "χριστιανικά" και "εθνικά" θα τα εκφωνούσες στις μπυραρίες (όπως έκανε κάποιος ιδεολογικός σου πρόγονος), ενώ τώρα με το διαδίκτυο τα γράφεις ασφαλής και αραχτός στον καναπέ σου. Καλή σου νύχτα...

1727117373953.png

nearos

Επιφανές μέλος

Είδες η τεχνολογία; Πριν 100 περίπου χρόνια αυτά τα "χριστιανικά" και "εθνικά" θα τα εκφωνούσες στις μπυραρίες (όπως έκανε κάποιος ιδεολογικός σου πρόγονος), ενώ τώρα με το διαδίκτυο τα γράφεις ασφαλής και αραχτός στον καναπέ σου. Καλή σου νύχτα...

oμοίως με τα σοσιαλιστικοκομμουνιστικά.
Κάποτε ήταν εν κρυπτώ, είχε ίντριγκα, ήτανε πραγματική ιδεολογία.
Τώρα είναι μια χιλιοειπωμένη σαλιωμένη καραμέλα που μοιράζεται απο στόμα σε στόμα, περι κοινωνικής ισότητας και ανοιχτών συνόρων, εκ του ασφαλούς μιας περιοχής με χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας.
Και οι μεν και οι δε για τα μπαζα ειμαστε :P

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Στο τέλος θα μας πουν οτι εμείς ευθυνόμαστε για τα εγκλήματα των Ρομα, βασικά τι λέω ήδη το έχουν αναφέρει με έμμεσο τρόπο.
Φώτη μου, στο κέντρο ζω/ζούμε. Δεν περιμένω από κανέναν να μου πει (ή να μου παραθέσει στοιχεία/έρευνες...) τί είναι ή τί δεν είναι οι ρομά...

Προσωπικά, δε θα έμπαινα καν στον κόπο ν' ασχοληθώ, από ένα σημείο και μετά. Αλλά εγώ, έτσι ;

American Economist

Επιφανές μέλος

Φώτη μου, στο κέντρο ζω/ζούμε. Δεν περιμένω από κανέναν να μου πει (ή να μου παραθέσει στοιχεία...) τί είναι και τί δεν είναι οι ρομά...

Προσωπικά δε θα έμπαινα καν στον κόπο ν' ασχοληθώ, από ένα σημείο και μετά. Αλλά εγώ, έτσι ;

Μα αυτό ακριβώς, τα ζούμε καθημερινά, υπάρχουν επίσημες έρευνες που δείχνουν την εγκληματικότητα των Ρομα όμως και πάλι έχεις το 8% των ακραίων αριστερών να σου λέει ότι δεν συμβαίνει τίποτα και εμείς είμαστε οι κακοί της υπόθεσης.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Μα αυτό ακριβώς, τα ζούμε καθημερινά, υπάρχουν επίσημες έρευνες που δείχνουν την εγκληματικότητα των Ρομα όμως και πάλι έχεις το 8% των ακραίων αριστερών να σου λέει ότι δεν συμβαίνει τίποτα και εμείς είμαστε οι κακοί της υπόθεσης.
Οκ. Εσύ ξέρεις τί ισχύει ; Ποιόν πας να πείσεις, λοιπόν ; Υπάρχουν και φορές που το "πετάει ο γάιδαρος ; πετάει..." πρέπει να εφαρμόζεται...

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.573 μηνύματα.

Τα γνωστά. Όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα αρχίζουμε τον λαϊκισμό και την επίκληση στο συναίσθημα (Χίτλερ.)
Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς στη χώρα τελειώνει, γκρεμίζεται μέρα με τη μέρα, θέλετε να το δείτε ή όχι (και κράτησε πάρα μα πάρα πολύ.) Βλέπεις, τα ανθρωπιστικά παπατζηλίκια είναι ωραία για να το παίξεις καλός, όταν η λαθρομετανάστευση ήταν ακόμα ένα μικρό πρόβλημα, όταν όμως έχεις βιώσει ή νιώθεις την απειλή κάθε μέρα, έρχεσαι σε επαφή με την πραγματικότητα.

Γι' αυτό και όλα τα αντιμεταναστευτικά κόμματα ανεβαίνουν και θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν στην Ευρώπη. Γιατί ήρθαμε πια σε αληθινή επαφή με την πραγματικότητα της δηλητηριώδους προπαγάνδας που σπείρατε τόσα χρόνια.

nearos

Επιφανές μέλος

Γι' αυτό και όλα τα αντιμεταναστευτικά κόμματα ανεβαίνουν και θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν στην Ευρώπη. Γιατί ήρθαμε πια σε αληθινή επαφή με την πραγματικότητα της δηλητηριώδους προπαγάνδας που σπείρατε τόσα χρόνια.
Η ιστορία έδειξε οτι μόνον ο σοσιαλισμός είναι λαϊκός (είτε εθνικοσοσιαλισμός, της γερμανίας, είτε μαρξισμός λενινισμός της ΕΣΣΔ). Και για αυτό βλέπουμε ολοένα και λιγάκι να επαναλαμβάνεται η ιστορία με τον ίδιο τρόπο. Είτε με τα κοκκιναύγουλα, είτε με τα χρυσαύγουλα.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Η ιστορία έδειξε οτι μόνον ο σοσιαλισμός είναι λαϊκός (είτε εθνικοσοσιαλισμός, της γερμανίας, είτε μαρξισμός λενινισμός της ΕΣΣΔ). Και για αυτό βλέπουμε ολοένα και λιγάκι να επαναλαμβάνεται η ιστορία με τον ίδιο τρόπο. Είτε με τα κοκκιναύγουλα, είτε με τα χρυσαύγουλα.
Είμαι κατά του σοσιαλισμού από όπου και αν προέρχεται (για να παραφράσω το γνωστό λοβοτομημένο κλισέ «κατά της βίας από όπου και αν προέρχεται.») Στο έχω ξαναπεί, δεν υπάρχει κάτι πιο επικίνδυνο από το να δώσεις εξουσία στον λαό. Όχι για τις ελίτ, μιας και θα του την πάρουν πίσω χωρίς να το καταλάβει (ενδέχεται να τον κάνουν να πιστεύει ότι την κρατάει ακόμα στα χέρια του), αλλά απλώς γιατί είναι η ηλιθιότερη πολιτική οντότητα.

nearos

Επιφανές μέλος

Στο έχω ξαναπεί, δεν υπάρχει κάτι πιο επικίνδυνο από το να δώσεις εξουσία στον λαό. Όχι για τις ελίτ, μιας και θα του την πάρουν πίσω χωρίς να το καταλάβει (ενδέχεται να τον κάνουν να πιστεύει ότι την κρατάει ακόμα στα χέρια του), αλλά απλώς γιατί είναι η ηλιθιότερη πολιτική οντότητα.
Δε θα ενιωθα ασφαλής με εναν μονάρχη.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.