American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.926 μηνύματα.

01-09-24

20:56
Αριστεροί/αναρχικοί μόλις βλέπουν έρευνα που δείχνει ότι οι μετανάστες και οι Ρομα παραβατούν ασύστολα.

01-09-24

20:59
Με μπέρδεψες για εσένα. Εγώ δεν ψηφίζω νδ όταν έχει σκοτώσει τα παιδιά στα Τέμπη ούτε κάνω πλυντήριο όπως έκανες εσύ το 2023.Αριστεροί/αναρχικοί μόλις βλέπουν έρευνα που δείχνει ότι οι μετανάστες και οι Ρομα παραβατούν ασύστολα.
View attachment 137857
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.585 μηνύματα.

01-09-24

21:01
Περίεργο που ξέρω τι γράφει ο ριζοσπάστης και όχι εσυ που εισαι μέλος της κνε
![]()
rizospastis.gr - 3/2/2024 - Σελ. 14 - ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ | Ημερήσια πολιτική εφημερίδα όργανο της ΚΕ του ΚΚΕwww.rizospastis.gr
Η μεταμοντέρνα προβολή των πολλαπλών ατομικών ταυτοτήτων συσκοτίζει τον μεγάλο ένοχο, που θυσιάζει τις ανάγκες του λαού στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους και ευθύνεται για κάθε μορφής κοινωνική καταπίεση. Η αναγκαία ταξική ενότητα των θυμάτων της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης κονιορτοποιείται. Μεγαλομέτοχοι, μισθωτοί και άνεργοι ίδιων σεξουαλικών προτιμήσεων καλούνται να υπερασπίσουν την κοινή τους ταυτότητα. Η ταξική καπιταλιστική κοινωνία παρουσιάζεται ως ένα ρευστό, ακαθόριστο άθροισμα ατομικών επιθυμιών και ιδιαιτεροτήτων. Τα ατομικά δικαιώματα απογυμνώνονται απ' το κοινωνικό τους περιεχόμενο. Η κοινωνία των ιδιωτών, των αποξενωμένων ατομικοτήτων, όπου η ελευθερία νοείται ως το δικαίωμα στην καπιταλιστική ιδιοκτησία, δηλαδή το δικαίωμα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, παρουσιάζεται ως φυσικό φαινόμενο. Ακόμα χειρότερα, μέσα σ' αυτήν την κοινωνία της βαθιάς ουσιαστικής ανισότητας, παρουσιάζεται ως προοδευτική η διεκδίκηση των ίσων δικαιωμάτων των πολιτών (π.χ. της ίδιας φορολογικής αντιμετώπισης του τραπεζίτη και του ανέργου, των ίδιων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών). Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο προβάλλονται ως ατομικά δικαιώματα όλοι οι στόχοι του κεφαλαίου. Τον 21ο αιώνα προβάλλεται ως δικαίωμα η μετατροπή του ίδιου του παιδιού σε εμπόρευμα που παραγγέλνεται και αγοράζεται (απ' το εμπόριο ωαρίων μέχρι τις παρένθετες μητέρες). Προβάλλεται ως προοδευτική επιλογή η συνεχής φυλομετάβαση σε ανθρώπους στους οποίους δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι (π.χ. προβλήματα διαφυλετικότητας). Προβάλλεται, επίσης, και μάλιστα ως αυτονόητο δικαίωμα, η επιλογή της αναστολής της εφηβείας (ήβης) σε υγιή κορίτσια και αγόρια μέχρι να επιλέξουν το φύλο τους, με αυτονόητες παρενέργειες για την υγεία τους. Προβάλλονται ως δικαίωμα «αυτοδιάθεσης του σώματος» ο πλήρης μετασχηματισμός του υγιούς ανθρώπινου σώματος, η τεχνολογική παραβίαση κάθε βιολογικού περιορισμού, η μετατροπή του ανθρώπου σε έμβιο ρομπότ (cyborg). Θα μπορούσαν να θεωρηθούν ανεκτά ακόμα και τα πειράματα του ναζιστή εγκληματία Γιόζεφ Μένγκελε για την προώθηση της ευγονικής.'

Είναι θεωρίες συνωμοσίας οι σχεδιασμοί του κεφαλαίου για τη χειραγώγηση των εργαζομένων;
Είναι θεωρίες συνωμοσίας οι σχεδιασμοί του κεφαλαίου για τη χειραγώγηση των εργαζομένων; | 902.gr

ναι. Τι;
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.926 μηνύματα.

01-09-24

21:02
Με μπέρδεψες για εσένα. Εγώ δεν ψηφίζω νδ όταν έχει σκοτώσει τα παιδιά στα Τέμπη ούτε κάνω πλυντήριο όπως έκανες εσύ το 2023.
View attachment 137859
Απελπισία full επειδή σε έχουμε βάλει όλοι στον τοίχο. Αυτό το μήνυμα που έβαλες δεν αναφέρει καν την κυβέρνηση αλλά το γεγονός οτι η εταιρεία δεν ευθυνόταν για τον σταθμάρχη ο οποίος δεν εργάζονταν σε αυτήν. Ισα ισα έχω κράξει την κυβέρνηση για το laundry service στο θέμα των Τεμπών.
Ξαναλέω αν θεωρείς ότι οι Ρομα είναι OK τραβά να ζήσεις στα Λιόσια, ζεφυρι και Ασπρόπυργο.
American Economist
Επιφανές μέλος

01-09-24

21:03
![]()
Είναι θεωρίες συνωμοσίας οι σχεδιασμοί του κεφαλαίου για τη χειραγώγηση των εργαζομένων;
Είναι θεωρίες συνωμοσίας οι σχεδιασμοί του κεφαλαίου για τη χειραγώγηση των εργαζομένων; | 902.grwww.902.gr
ναι. Τι;
Τα έχει χάσει και δεν ξέρει τι γράφει επειδή η έρευνα επιβεβαιώνει ακριβώς τα αντίθετα απο αυτά που λέει.

01-09-24

21:04
Δεν με έχετε βάλει στον τοίχο. Απλώς σε αυτό το thread γράφουν 10 δεξιοί και δύο αριστεροί. Οι πολλές φωνές ακούγονται περισσότερο ακόμα και αν λένε μαλακίες.Απελπισία full επειδή σε έχουμε βάλει όλοι στον τοίχο. Αυτό το μήνυμα που έβαλες δεν αναφέρει καν την κυβέρνηση αλλά το γεγονός οτι η εταιρεία δεν ευθυνόταν για τον σταθμάρχη ο οποίος δεν εργάζονταν σε αυτήν. Ισα ισα έχω κράξει την κυβέρνηση για το laundry service στο θέμα των Τεμπών.
Ξαναλέω αν θεωρείς ότι οι Ρομα είναι OK τραβά να ζήσεις στα Λιόσια, ζαφυρι και Ασπρόπυργο.
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.585 μηνύματα.

01-09-24

21:05
Μαν μου μπέσα μου παραθέτεις ενα απόσπασμα προσπαθώντας να τη μπείς στον ριζοσπάστη για ποιό πράγμα;![]()
Είναι θεωρίες συνωμοσίας οι σχεδιασμοί του κεφαλαίου για τη χειραγώγηση των εργαζομένων; | 902.grwww.902.gr
ναι. Τι;
Επειδή λεει cyborg?
Και σου δείχνω ενα αρθρο του 902 που εξηγεί αυτό λόγω της αυξησης των χρηματοδοτήσεων σε εταιρίες που ερευνούν τον εγκέφαλο και προσπαθούν με bioengineering να συνδέσουν τεχνολογία και το ανθρώπινο σώμα. Προς τι το έλεος;
3 αριστεροί. Εκτός αν η αρνηση ξεπλυματος ρομα με κανει δεξιο μπασίστα, τοτε παω πασοΔεν με έχετε βάλει στον τοίχο. Απλώς σε αυτό το thread γράφουν 10 δεξιοί και δύο αριστεροί. Οι πολλές φωνές ακούγονται περισσότερο ακόμα και αν λένε μαλακίες.
Lancelot
Περιβόητο μέλος
Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.

01-09-24

21:06
Η έκθεση περιλαμβάνει και άλλες εγκληματικές ομάδες, που σε αρκετούς τομείς όπως καπνός, οινοπνευματώδη ποτά, απάτη-πλαστογραφία κλπ την πρωτιά την έχουν Έλληνες.Δεν κατάλαβες μάλλον. Δεν αμφισβητησα τα στατιστικά στοιχεία της έρευνας αλλά την ερμηνεία του θεματοθετη. Ο στόχος του thread -μη γελιόμαστε τωρα- είναι να δειχθεί πως οι αλλοδαποι οδηγούν σε αυξημένη εγκληματικοτητα κλπ κλπ, θέματα τα οποία τα έχουμε συζητήσει και παλιά στο άλλο σχετικό thread περι μεταναστευτικου. Πάνω σε αυτό είναι η ένσταση μου, καθώς ο θεματοθετης χρησιμοποιεί-εργαλειοποιει τη στατιστική αυτή πετώντας ένα "86% Ρομα - κλοπές" για να δείξει πόσο έχουν επηρεάσει την εγκληματικοτητα και να ενισχύσει αυτή την πεποίθηση. Σε αυτό διαφωνώ, στον τρόπο που πάει να το δείξει αυτό.
Ότι οι Ρομα σχετίζονται με εγκληματικότητα ναι σχετίζονται, όπως όλες οι πληθυσμιακες ομάδες, είναι αναμενόμενο στατιστικά. Κι εμείς οι Έλληνες έχουμε δυστυχως μπουμπουκια εγκληματίες. Το ζητούμενο προς απόδειξη είναι άλλο. Αφορά συγκριτική μελέτη και απέναντι σε άλλες πληθυσμιακες/κοινωνικες ομάδες και σε βάθος χρόνου (σύγκριση ανά έτος). Ειδικά όταν τέτοιες συζητήσεις συνήθως ξεκινάνε απο τέτοιες βαρυγδουπες συσχετίσεις περι αλλοδαπων και εγκληματικότητας και έχουν τη γνωστή κατάληξη του "να διωχτουν και να απαγορευτούν οι μετανάστες και οι αλλοδαποι στην Ελλάδα, συνορα κλειστα κλπ". Αυτός είναι ένας κλασικός τρόπος εργαλειοποιησης της επιστήμης, της στατιστικής για να παραπλανησεις την κοινή γνώμη, παρουσιαζοντας ένα μεγάλο νούμερο (86% των κλοπων γινεται απο αλλοδαπους Ρομα) όμως ερμηνευοντας λάθος το συμπέρασμα που απορρέει ως προς την αρχική υπόθεση (ότι οι αλλοδαποι οδηγούν σε αυξημένη εγκληματικοτητα).
Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει εργαλειοποίηση της επιστήμης και καμία παραπλάνηση. Οι αλλοδαποί εφόσον δεν ενσωματώνονται οδηγούν σε αύξηση της εγκληματικότητας. Οι Ρομά δεν είναι αλλοδαποι.
Οι ληστείες που έγιναν το 2022 σε ποσοστό 86% προήλθαν από Ρομά.
American Economist
Επιφανές μέλος

01-09-24

21:07
Δεν με έχετε βάλει στον τοίχο. Απλώς σε αυτό το thread γράφουν 10 δεξιοί και δύο αριστεροί. Οι πολλές φωνές ακούγονται περισσότερο ακόμα και αν λένε μαλακίες.
Ωραία αφού λέμε μαλακίες πήγαινε να ζήσεις σε περιοχές Ρομα ώστε να δεις τι ωραία που είναι. Τώρα το να κάθεσαι να γράφεις υπέρ των Ρομα από την ασφάλεια του καναπέ σου χωρίς να τολμάς να περάσεις απέξω από τις περιοχές που ανέφερα καταλαβαίνουμε το ποιος γράφει ανοησίες χωρίς υπόσταση.
Επίσης, επειδή δεν έχεις καταλάβει ακόμα και οι αριστεροί σε έχουν βάλει στο τοίχο.
linuxman
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο linuxman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 167 μηνύματα.

01-09-24

21:12
Μπορεί το κριτήριο να μην είναι ιδεολογικό. Να είναι ψυχολογικό. Εγώ επικεντρώνομαι στην νοοτροπία. Άρα και στην παιδεία και τη καλλιέργεια. Άρα δεν επικεντρώνομαι σε ένα πράγμα μόνο. Η επικέντρωση είναι λάθος.Ούτε καν. Εγώ λέω ότι για τα εγκλήματα που διαπράττουν οι ρομα και οι ξενοι ειναι λόγω φτώχειας (ποιοτικά στοιχεία τα λεμε, εισαι ασχετος απο στατιστική ? ) Οι άλλοι επειδή έχουν εξουσία.
Ο δεξιός επικεντρώνεται στον αδύναμο. Ο ανθρωπιστής στην κορυφή της πυραμίδας, διαλέγεις και παίρνεις![]()
και ανάλογα τα εγκλήματα. Φόνοι ή κλοπές ή βιασμοί ή απάτες; Τους φόνους και τους βιασμούς θα τους κάνουν όλοι. Τις κλοπές λογικά οι φτωχοί μόνο. Φαντάζεσαι να μπουκάρει ο Μαρινάκης σπίτι μας και να βουτήξει το playstation; Εγώ θα τον αθώωνα για την ψυχαγωγία που θα έδινε στον κόσμο η είδηση. Τις απάτες τις περιμένεις όμως από την τάξη του Μαρινάκη. Αντιστοίχως εδώ θα αθώωνα για τον ίδιο λόγο τον Ρομά που θα έκανε απάτη εκατομμυρίων με οφσορ και δε συμαζεύεται.
Ήταν επιστημονική προσέγγιση όλο αυτό. μην το βλέπεις έτσι όπως σου λέει το θυμικό σου. Κι εσείς όσοι το διαβάσατε. Δείτε πως κάνουν επιστήμη οι υγιώς σκεπτόμενοι.

01-09-24

21:12
Υπάρχουν και αριστεροί που ειναι συντηρητικοί σε κάποια θέματα. Δες κκε.Ωραία αφού λέμε μαλακίες πήγαινε να ζήσεις σε περιοχές Ρομα ώστε να δεις τι ωραία που είναι. Τώρα το να κάθεσαι να γράφεις υπέρ των Ρομα από την ασφάλεια του καναπέ σου χωρίς να τολμάς να περάσεις απέξω από τις περιοχές που ανέφερα καταλαβαίνουμε το ποιος γράφει ανοησίες χωρίς υπόσταση.
Επίσης, επειδή δεν έχεις καταλάβει ακόμα και οι αριστεροί σε έχουν βάλει στο τοίχο.
Γράφει βλακείες σχετικά με την φυλομετάβαση και τα δικαιώματα των λοατκι. Αυτό γράφει, βαριέμαι να γράψω τα ίδια, το έχω γράψει τον Φεβρουάριο στο αντίστοιχο thread.Μαν μου μπέσα μου παραθέτεις ενα απόσπασμα προσπαθώντας να τη μπείς στον ριζοσπάστη για ποιό πράγμα;
Επειδή λεει cyborg?
Και σου δείχνω ενα αρθρο του 902 που εξηγεί αυτό λόγω της αυξησης των χρηματοδοτήσεων σε εταιρίες που ερευνούν τον εγκέφαλο και προσπαθούν με bioengineering να συνδέσουν τεχνολογία και το ανθρώπινο σώμα. Προς τι το έλεος;
3 αριστεροί. Εκτός αν η αρνηση ξεπλυματος ρομα με κανει δεξιο μπασίστα, τοτε παω πασο
Μα δεν τους ξεπλένω. Λέω ότι οι αιτίες του εγκλήματος ομάδων όπως ρομα και μεταναστών έχει να κάνει με την κοινωνική και οικονομική θέση τους η οποία είναι στον πάτο της πυραμίδας, επιβίωση με λίγα λόγια.
Αντίθετα, οι δεξιοί κλείνουν τα μάτια στο μεγαλο επιχειρηματικό έγκλημα και στα καθημερινά εγκλήματα των αστυνομικών (έβαλα τις εικόνες στο προηγούμενο μήνυμα).
Ύποπτο θα έλεγε κάποιος. Εγώ λέω ότι στοχοποιούν τον ντελιβερά Πακιστανό αλλά βαράνε σούζα στον μεγάλο επιχειρηματία που κλέβει και στον μπάτσο που πουλάει φουντα.
American Economist
Επιφανές μέλος

01-09-24

21:16
Καλά αρκετά με το laundry service από άτομα που γράφουν υπέρ των Ρομα όμως δεν τολμούν να περάσουν ούτε απέξω από αυτές τις περιοχές. Προσωπικά έχω εμπειρία με ληστεία από Ρομα, ο πατέρας μου για την ακρίβεια, ενώ πριν λίγους μήνες μπήκαν μέσα στην πολυκατοικία της γιαγιάς μου και γλύτωσαν από τύχη. Τώρα τα υπόλοιπα είναι προοδευτικές ανοησίες που γράφονται για να εξυπηρετούν κομματικές γραμμές χωρίς καμία ουσία.
nearos
Επιφανές μέλος

01-09-24

21:22
γραφει πως η παρενθετη μητρότητα οδηγει στην εμπορευματοποίηση της γεννας και της γυναίκαςΓράφει βλακείες σχετικά με την φυλομετάβαση και τα δικαιώματα των λοατκι. Αυτό γράφει, βαριέμαι να γράψω τα ίδια, το έχω γράψει τον Φεβρουάριο στο αντίστοιχο thread.
οτι η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ είναι στρατηγική της ΕΕ και του νατο (τη χρηματοδοτουν oi jp morgan k general electric), που ισχύει. Πολλα ατομα λοατκι μισούν την κοινότητα, έχεις δει καμια εταιρία να μην χρησιμοποιεί δηθεν τα δικαιωματα λοατκι τον ιουνιο για να πλασάρουν προϊόντα;
Οσον για τη φιυλομετάβαση, ναι, τι; και παλι, λεει οτι προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχοσωματικη υγεία και οτι πλασάρεται ως "δικαίωμα" ενα παιδι να παψει την εφηβία μεχρι να αποφασίσει τι φύλο είναι παίρνοντας ορμόνες και κάνοντας κακό στον οργανισμό του.
Που το κακό;;;;
απόλυτα λογικό το βρίσκω αν μη τι αλλο..Προβάλλεται ως προοδευτική επιλογή η συνεχής φυλομετάβαση σε ανθρώπους στους οποίους δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι (π.χ. προβλήματα διαφυλετικότητας). Προβάλλεται, επίσης, και μάλιστα ως αυτονόητο δικαίωμα, η επιλογή της αναστολής της εφηβείας (ήβης) σε υγιή κορίτσια και αγόρια μέχρι να επιλέξουν το φύλο τους, με αυτονόητες παρενέργειες για την υγεία τους.
ας αφομοιωθούν ωστε εστω να εχουνε μια ευκαιρία να προοδεύσουν και να ανεβούν στην πυραμίδα. Αυτοι δε θελουν ομως, ποσες φορες θα πούμε οτι 1 στα 100 ρομά παιδιά που φεύγουν απο τα τσαντιρια για να σπουδάσουν τρώνε τον χλευασμό και απειλές της αρκούδας απο τους άλλους;;; εχει και η @Πουπουλίνα ανάλογες εμπειρίες πανω στα ρομα παιδιά.Μα δεν τους ξεπλένω. Λέω ότι οι αιτίες του εγκλήματος ομάδων όπως ρομα και λαθρομεταναστών έχει να κάνει με την κοινωνική και οικονομική θέση τους η οποία είναι στον πάτο της πυραμίδας, επιβίωση με λίγα λόγια.
Δεν ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να ανεβούν κοινωνικοοικονομική θέση αν τραβανε τα παιδια τους απο την 6η δημοτικού για να τα παντρέψουν με τον 30χρονο γυφτογόη του παρακατω τσαντηριού...
κακως. Μπατσοφιλοι και δεξιοι δεμ ειναι καλύτεροι, και οι δεξιοι και οι αριστεροί απ' ότι φαίνεται επιλέγουν πολιτικές που καταστρέφουν την χώρα, ο ενας κοινωνικα και ο αλλος οικονομικα. αλληλοσυμπληρωνουν ο ενας τον αλλονΑντίθετα, οι δεξιοί κάνουν τα μάτια στο μεγαλο επιχειρηματικό έγκλημα και στα καθημερινά εγκλήματα (έβαλα τις εικόνες στο προηγούμενο μήνυμα).

Eσύ τωρα μιλας για τον ντελιβερά τον πακιστανό που κανει μια δουλειά προκειμένου να συντηρήσει τον εαυτό του ( που σε αυτους εχω ΟΛΟ τον σεβασμό), που προσπαθει να βιοποριστεί, να εξελιχθεί και να ζήσει. Εμείς μιλάμε για τους ισλαμολαγνους που φερνουν τη σαρια εδω και την εγκληματικότητα της χώρας τουςΎποπτο θα έλεγε κάποιος. Εγώ λέω ότι στοχοποιούν τον ντελιβερά Πακιστανό αλλά βαράνε σούζα στον μεγάλο επιχειρηματία που κλέβει και στον μπάτσο που πουλάει φουντα.
linuxman
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο linuxman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 167 μηνύματα.

01-09-24

21:27
Μήπως περιμένεις να το κατανοήσουν κιόλας; Σου έχει αποδείξει ότι υπάρχει Θεός κάποιος που πιστεύει στο Θεό;Υπάρχουν και αριστεροί που ειναι συντηρητικοί σε κάποια θέματα. Δες κκε.
Γράφει βλακείες σχετικά με την φυλομετάβαση και τα δικαιώματα των λοατκι. Αυτό γράφει, βαριέμαι να γράψω τα ίδια, το έχω γράψει τον Φεβρουάριο στο αντίστοιχο thread.
Μα δεν τους ξεπλένω. Λέω ότι οι αιτίες του εγκλήματος ομάδων όπως ρομα και μεταναστών έχει να κάνει με την κοινωνική και οικονομική θέση τους η οποία είναι στον πάτο της πυραμίδας, επιβίωση με λίγα λόγια.
Αντίθετα, οι δεξιοί κλείνουν τα μάτια στο μεγαλο επιχειρηματικό έγκλημα και στα καθημερινά εγκλήματα των αστυνομικών (έβαλα τις εικόνες στο προηγούμενο μήνυμα).
Ύποπτο θα έλεγε κάποιος. Εγώ λέω ότι στοχοποιούν τον ντελιβερά Πακιστανό αλλά βαράνε σούζα στον μεγάλο επιχειρηματία που κλέβει και στον μπάτσο που πουλάει φουντα.
Τι μαλακία κουβέντα είναι να ψάχνουμε τις αιτίες; Δεν χρειάζεται η αιτία. Αρκεί να γαυγίζεις όλη μέρα έτσι για να πραγματώνεσαι. Τι παπαριές τώρα, η προοπτική, η σταδιακή εξέλιξη, η κοινωνική μέριμνα, Εξυγίανση εργατονομοθεσιών κλπ κλπ. Εδώ έχουμε οπλιστεί με τα πέτσινα μπουφάν και πάμε να συλλάβουμε μαζικά τα διαλυτικά στοιχεία της κοινωνίας. Όταν λέω κοινωνία εννοώ το δωμάτιό μου και τις οθόνες μου και τα ερεθίσματα που παίρνω από αυτές και οι συνειρμοί που κάνω και αντιδρώ πάλι γαυγίζοντας. Γιατί να θέλω λοιπόν να αναλύσω το θέμα των Ρομά όπως πρέπει από όλες τις μπάντες; Σάμπως με πειράξανε; Εγώ θέλω να υπάρχουν και να κάνουν ό,τι κάνουν. Αλλιώς τι θα γαυγίζω μετά;
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.460 μηνύματα.

01-09-24

21:54
axxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa. φιλοθεη μενεις ή εκαλη? Και σε ρωτησα 2 φορες κατι και δεν μου απαντησες ευθεως.Λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Αυτό που με triggαρε και σχολίασα -παρολο που ήξερα ότι θα αρχιζατε τα παραληρηματα λόγω των φίλτρων ερμηνείας σας οι περισσότεροι- ήταν αυτό που είπε για τη στατιστική. Όταν έχουμε μια επιστημονική έρευνα με στοιχεία και στατιστική, πρέπει να γίνεται ορθολογική ερμηνεία των αποτελεσμάτων. Όχι ένα ωωω το 86% των κλοπών γίνεται από Ρομα, κακοί Ρομα έξω από την Ελλάδα. Υπάρχουν άλλα επιχειρήματα για το τι είδους δεινά προκαλούν οι Ρομα ενδεχομένως. Δεν είναι επιχείρημα αυτό το 86%, πρέπει να αναλυθεί αν θέλετε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση αλλιώς τα άλλα είναι από τη μια πλευρά ρατσιστικές επιθέσεις και από την άλλη πλευρα αριστερές woke φιλοσοφιες.
Αν θέλετε να μιλήσουμε πρέπει να δούμε ψυχρα τα νούμερα και να βγάλουμε συμπεράσματα με ορθή ερμηνεία, όχι με βάση τις προκαταληψεις μας. Ένα ποσοστό από μόνο του δεν δείχνει την πραγματική εικόνα, το πρόβλημα είναι πολυδιάστατο.
Επειδή κάποιοι έχετε πολύ κακές εμπειρίες με Ρομα, οδηγείστε αυτομάτως στην παγίδα του confirmation bias και παραληρειτε μόλις ακούσετε για το 86% των Ρομα που κλέβουν κόσμο.
Πάει αυτό πάμε στο επόμενο. Αυτό που είπα στο τελευταίο ότι υπάρχουν πολύ χειρότερα εγκλήματα, εννοούσα προφανώς ότι πρέπει να δούμε το σύνολο των εγκλημάτων για κάθε πληθυσμιακη ομάδα για να εξάγουμε συμπεράσματα. Σαφώς όλα είναι εγκλήματα και όλα είναι σοβαρά. Αντικειμενικά μια δολοφονία, μια γυναικοκτονια, ένας βιασμός, μια ενδοοικογενειακη βία είναι πιο σοβαρά με πιο δριμεις συνέπειες από ο,τι μία κλοπή. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε και σε τέτοιου είδους εγκλήματα ποια είναι η αναλογία των πληθυσμών μεταξύ ομογενων και αλλοδαπών καθώς και την εξέλιξη των ποσοστών αυτών ανά χρόνο.
Όλα αυτά τα λεω στη βάση του ύφους του θεματοθετη. Βλέποντας το thread όλοι καταλάβαμε ότι το άμεσο υπονοούμενο ήταν ότι οι ξένοι οδηγούν σε περισσότερη εγκληματικοτητα, ας μην κρυβόμαστε. Γιαυτό ρώτησα τον θεματοθετη "με ποιο σκοπό θέτεις αυτή τη συζήτηση, τι αποζητάς να δείξεις από όλο αυτό", ερώτηση την οποία απέφυγε. Η ολη συζήτηση που κάνω είναι πάνω σε αυτή τη θέση -σχεση αλλοδαπων με αυξηση εγκληματικοτητας-, στην οποία εγώ δεν μπορώ να πω πως συμφωνώ ιδιαίτερα, συν τα επιστημονικοφανη επιχειρήματα του στιλ "εδω μιλαει η στατιστική με 86% άρα αποδείχθηκε πως όντως οι αλλοδαποι φταίνε για την εγκληματικοτητα", όχι δεν είναι αυτή η σωστη ερμηνεία.
Δεν έχω χρόνο να καθίσω να διαβάσω 120 σελίδες της ΕΛΑΣ σορρυ, οπότε ολοκληρωμένη άποψη για τη μελέτη δεν μπορώ να έχω, πόσο μαλλον να διαβασω και παλαιοτερες για συγκριση, οπότε δεν μπορω να σας πω συμπεράσματα. Οπότε εκεί που δεν ξέρουμε καλύτερα ας σιωπουμε και να μην κακαρίζουμε για να βγαλουμε το αχτι μας απο προσωπικα βιωματα ενος μικρου δείγματος (τα άτομα που συναναστρεφομαστε) ή από προσωπικες αποψεις.
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.090 μηνύματα.

01-09-24

22:01
Σου απάντησα. Φυσικά και είναι όλα εγκλήματα, και σε όσα εξωθουν τα παιδιά τους να κάνουν. Ωστόσο οι ερωτήσεις σου μου δειχνουν πως έχεις καταλάβει άλλο θέμα συζήτησης. Με λίγα λόγια η σύγκριση στις κατηγορίες εγκλημάτων που έθεσα έχει να κάνει με το αν επαληθευεται η αρχική υπόθεση του θεματοθετη ή όχι, δηλαδή αν οι αλλοδαποι οδηγούν σε αυξημένη εγκληματικοτητα. Τι να το κάνω αν το 86% των κλοπων είναι φτωχοί ρομα αν το 75% (λέω εγώ τωρα) των γυναικοκτονιων είναι ελληναραδες καλοί καθωσπρεπει ανθρωποι; Ποιος συνεισφέρει περισσότερο στην εγκληματικοτητα για πες μου; Αυτός ήταν ο λόγος που έγραψα ότι πρέπει να διερευνησουμε τα στοιχεία και να μην κάνουμε λάθος ερμηνεία. Πάντα ως προς την αρχική υπόθεση.axxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa. φιλοθεη μενεις ή εκαλη? Και σε ρωτησα 2 φορες κατι και δεν μου απαντησες ευθεως.
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.232 μηνύματα.

01-09-24

23:09
Είσαι λάθος και δείχνεις πως στερείσαι ικανοτήτων στην κατανόηση κειμένου.(86% των κλοπων γινεται απο αλλοδαπους Ρομα) ό
Οι Ρομά θεωρούνται γηγενείς Έλληνες (το λέει η έρευνα).
ΕΚΕΙ είναι το 86%.
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.232 μηνύματα.

01-09-24

23:10
Εγκλήματα είναι και τα δύο.να το κάνω αν το 86% των κλοπων είναι φτωχοί ρομα αν το 75% (λέω εγώ τωρα) των γυναικοκτονιων είναι ελληναραδες καλοί καθωσπρεπει ανθρωποι; Ποιος συνεισφέρει περισσότερο στην εγκληματικοτητα για πες μου;
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος

01-09-24

23:10
Τα νούμερα είναι ξεκάθαρα... (όχι οι Έλληνες)Ποιος συνεισφέρει περισσότερο στην εγκληματικοτητα για πες μου;
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 88 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- exotic xo
- ayahuasca97
- chester20080
- J.Cameron
- Paragontas7000
- giannhs2001
- American Economist
- Libertus
- AggelikiGr
- charmander
- Wonderkid
- fmarulezkd
- touvlo
- back2967
- Kate1914
- taketrance
- A350
- physicscrazy
- Ryuzaki
- Memetchi
- tsiobieman
- Scandal
- kalhkardia
- Dr. Gl. Luminous
- rafaela11
- Αλκίμαχος
- Μήτσος10
- Fernando_A
- Joji
- konstantina1
- Μαυρίκιος
- Hecticism
- globglogabgalab
- fourkaki
- korlef
- iiTzArismaltor_
- johnsala
- jellojina
- Unboxholics
- linuxman
- Δροσουλίτης
- bibliofagos
- vasilis123321
- Γατέχων
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.