Η επιστήμη και τα μαθηματικά είναι στην κορυφή, η πολιτική είναι στον πάτο αν τα βάλεις σε κλίμακα.
Debatable και ανάλογα την σκοπιά που θα το δείς.
Στον κόσμο της εκπαίδευσης και της έρευνας (και δε λεω επιστήμη, θα εμβαθύνω μετά), φυσικά τα μαθηματικά, φυσική, χημεία είναι στην κορυφή αν τα βάλεις σε κλιμακα. Ομως, στον πραγματικό κόσμο, δυστυχώς οι νόμοι ελέγχονται απο τους φίλους μας στο 1ο πεδίο. Και για αυτό οι πολιτικοί μελετούν ιστορία, πολιτικές επιστήμες, οικονομία κλπ, διοτι το σύγχρονο κράτος δομείται απο αυτά. Οι νόμοι δεν επιλέγονται βάσει αν F=ma ή αν A=A0e^-Λτ, αλλα βάσει της ιστορίας, της ψυχολογίας ενός πληθυσμού και τι θεωρείται κοινωνικά βοηθητικό και καλό στο σύνολο (πιο καλά μπορεί να αναλύσει ο φίλος ο
@ilias90 )
Απόδειξέ μου το οτιδήποτε επιστημονικά, είμαι αναγκασμενος να το δεχτώ μου αρέσει δεν μου αρέσει, επειδή την επιστήμη και τη λογική υπηρετώ, κανενα ψεύτικο είδωλο όπως πολιτικούς και πολιτική.
Ξεχνάς ομως οτι η παρατήρηση και η εμπειρία είναι ενα δομικό στοιχείο των ερευνών και εννοείται της επιστήμης (χώρια που τα μαθηματικά και η στατιστική δεν είναι επιστήμη αλλα οκ...), αν το αναλύσεις, επίσταμαι, γνωρίζω πολύ καλά. Άρα, για να γνωρίζεις κάτι πολύ καλά και για να φτάσεις στο σημείο να διατυπώσεις τους κανόνες, πρέπει να παρατηρήσεις, καλά, προσεκτικά.
Το θέμα με τους ρομά, δεν είναι πρόσφατο, δεν είναι αποκλειστικά για τους Έλληνες, είναι και για τους Αμερικάνους, και για τους Ευρωπαίους, και για τους Ινδούς ακόμα (φίλε ναι. Τσακώνονται βόριοι και νότιοι ινδοί και ειναι ΤΡΟΜΕΡΑ ρατσιστές ο ένας στον άλλον).
Ας το θέσω in layman's terms: Ας είμαι γενναιόδωρος και πώ οτι 5 στους 10 έλληνες θα εγκληματίσουν. Και μετά δείς οτι 8 στους 10 ρομά θα εγκληματήσουν. Τι συμπεραίνεις απο αυτό;
Κανείς βεβαίως δεν αντιλέγει οτι και οι Έλληνες εγκληματούν. Όλοι μας εφόσον εχουμε ελεύθερη σκέψη και ελευθερία πράξεων είμαστε εν δυνάμει εγκληματίες, το θέμα είναι πως η κουλτούρα αυτών βασίζεται πανω σε παραβατική συμπεριφορά (ληστείες, κλοπές, προξενιά απο μικρή ηλικία). Δε λεω, τα κάναμε και εμείς αυτά, ειδικά το τελευταίο, η γιαγιά μου οταν ητανε 15 παντρεύτηκε τον παππού μου που ηταν 19, άλλα καποια στιγμή κάποιος είπε "ε, δεν ειναι καλό αυτό για την ψυχική υγεία του παιδιού" και έτσι άλλαξε ο νόμος. Έχεις παρατηρήσει οτι το age of consent είναι τρομερα χαμηλό σε υποαναπτυγμένες χώρες και σε χώρες που τα δικαιώματα των γυναικών ούτως η άλλως υποβαθμίζονται στυγνά;
Ξέρω, μεγάλα λόγια να λέμε οτι εμείς οι Έλληνες είμαστε πολιτισμένοι, γιατι βόρθρος είμαστε, αλλα αν κάνουμε τα στραβά μάτια ενα βήμα κάνουμε μπρος και αλλα δέκα πίσω...
Από την άλλη αμα δεν καταλαβαίνεις τη στατιστική και δεν την ερμηνεύεις σωστά, ειναι δικό σου πρόβλημα, λυπάμαι.
Πιστεύω οτι ο φώτης θα ητανε ο πιο αρμόδιος απο όλους μας να δαιβάζει και να ερμηνεύει στατιστική.
Φιλικα παντοτε...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 27 Σεπτεμβρίου 2024
Αμα βιαζαν την φιλη σου ή την αδελφη σου θα εβγαινες στα καναλια.
Θα τους φύλαγε τα χέρια λέγοντας τους ευχαριστώ που εκπολιτεύετε την οικογένειά μου