Αν και με καλύπτουν σχεδόν απόλυτα οι απαντήσεις της io-io, της Angie-Ann, της lugar και του fandago (ελπίζω να μην ξέχασα κανέναν ...ομοιδεάτη

), θα ήθελα να προσθέσω και μια ακόμα παράμετρο που δεν είδα να έχει αναφερθεί: το κόστος.
Μια μαθήτρια ή φοιτήτρια χωρίς δουλειά, αν δεν την στηρίξουν οι γονείς της ή οι γονείς του φίλου της ή ο φίλος της (αν έχει αυτός δουλειά), τότε πως θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στα έξοδα ενός σωστού προγεννητικού ελέγχου, τοκετού, γιατρών κλπ;
Σε αυτή την περίπτωση, η έκτρωση, πέρα από τους λόγους που αναφέρθηκαν, είναι και η πιο οικονομική λύση (αν δεν κάνω λάθος έχω την εντύπωση ότι στοιχίζει γύρω στα 300-500 ευρώ, ενώ γέννες, μαιευτήρια κλπ στοιχίζουν αρκετές χιλιάδες, όπως θα σας πληροφορήσουν οι μαμάδες του φόρουμ). Και αυτή η παράμετρος ισχύει και στην περίπτωση της υιοθεσίας που αναφέρθηκε παραπάνω, με τη διαφορά ότι δεν σου μένει και το παιδί, πηγαίνουν δλδ τελείως στο βρόντο

Και δεν αναφέρθηκα καν στα έξοδα που έχει για να το μεγαλώσεις...
Για να μην παρερμηνευτώ, δεν λέω ότι θα έκανα έκτρωση για ...οικονομικούς λόγους. Αλλά για κάποια άλλη κοπέλα ίσως το παραπάνω, όσο σκληρό ή πεζό κι αν ακούγεται, να ήταν πραγματικότητα.
Προσωπικά ναι θα έκανα έκτρωση διότι σε αυτή τη φάση ζωής που βρίσκομαι, αφενός μεν τα όνειρα μου για να επιτευχθούν απαιτούν όλο μου το είναι και όλο μου το χρόνο και αν είχα παιδί μάλλον θα κατέληγε παραμελημένο και εγώ ανίκανη μάνα (εδώ στο γάτο μου και πότε πότε ξεχνάω να του καθαρίσω την τουαλέτα

) και αφετέρου δεν θεωρώ ότι έχω τα απαραίτητα προσόντα ακόμα για να παράγω έναν αξιόλογο άνθρωπο. Αν είναι να κάνω παιδί απλώς για να διαιωνίσω το είδος μου, χωρίς να του δώσω τα εφόδια που θεωρώ απαραίτητα για να νιώθω περήφανη ως μάνα (και όπως και στη δουλειά μου, έτσι και σε αυτό είμαι αρκετά απαιτητική από τον εαυτό μου) τότε καλύτερα να μην γίνω μάνα όχι τώρα, αλλά ποτέ. Άσε που επί του παρόντος όταν βρίσκομαι ανάμεσα σε παιδάκια, νιώθω άβολα και δυσάρεστα γιατί δεν ξέρω πως να τους φερθώ (κάτι που ευελπιστώ ότι θα μου φύγει αργότερα όταν χτυπήσει αυτό το περιβόητο βιολογικό ρολόι).