αριαδνη4852
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Angie_Ann
Διάσημο μέλος

Αριάδνη εγώ αρνούμαι να πάρω αντισυλληπτικά κάνοντας κακό στον εαυτό μου. Προτιμώ να ρισκάρω μια πιθανή έκτρωση παίρνοντας όλες τις υπόλοιπες προφυλάξεις.
Γιατί δεν μπορείς να δεχτείς ότι κάποιος μπορεί να μην θέλει το παιδί απλώς; Μπορεί για σένα να είναι φόνος για μένα όμως ΣΩΤΗΡΙΑ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Παρεμπιπτώντως όσες προφυλάξεις και να πάρεις, μπορεί να γίνει κάτι και να σπάσει το προφυλακτικό, δεν είναι και κάτι τρομερά δύσκολο. Για να βάλεις προφυλακτικό πάει να πει ότι δεν θες παιδί, οπότε αν σπάσει πρέπει να πάρεις το χάπι, δυστυχώς, για να το προλάβεις.
{Ο β' ενικός δεν αναφέρεται κάπου}
Υπάρχει κι η λύση της αποχής, που δεν συνίσταται.

αριαδνη4852
Νεοφερμένο μέλος

και κανοντας εκτρωση κανεις κακο στον εαυτο σου σε περιπτωση που δε το γνωριζεις
υπαρχει και το χαπι της επομενης ημερας...αλλα καποιες περιμενουν να φανει η κοιλια για να παρουν μπρος
io-io
Διάσημο μέλος

Το χαπι της επομενης ημερας δεν προκειται να σε βοηθησει εαν εχει ηδη γινει η γονιμοποιηση. Επισης, αν γινει η στραβη ενω παιρνεις αντισυλληπτικα, θα το καταλαβεις αρκετες μερες αργοτερα, οταν θα εχεις καθυστερηση.
Στο θεμα της αποκτησης παιδιων, πρεπει να κοιτας τον εαυτο σου πανω απο ολα, γιατι αν δεν εισαι ετοιμος να τα μεγαλωσεις, θα δυστηχησουν. Εαν εσυ αυτο δεν το θεωρεις εγκλημα, τοτε απλα διαφερουν αντιδιαμετρικα οι αποψεις μας και δεν εχει νοημα πια η συζητηση.
Nininaou
Διάσημο μέλος

αριαδνη4852
Νεοφερμένο μέλος

fandago
Διακεκριμένο μέλος

Υπάρχει ήδη θέμα για το χάπι αυτό, δεν είναι σκοπός μου να το θίξω εδώ. Απλά θέλω να παραθέσω τα εξής:
Ένας λόγος που ρωτούσα Αριάδνη και δεν πήρα απάντηση αλλά παρεξηγήθηκα, όσον αφορά το πότε παύουμε να θεωρούμε κύτταρα την "ζωούλα" είναι αυτός. Αν εσύ ή όποιος άλλος,εγκρίνει το χάπι της επόμενης ημέρας, αλλά είναι κατά των εκτρώσεων γιατί θεωρεί ότι σκοτώνει μια ζωούλα, τότε αυτό σημαίνει ότι διαχωρίζει το γονιμοποιημένο ωάριο, από το έμβρυο 4 εβδομάδων πχ.Ποιος είναι όμως ο ακριβής μηχανισμός δράσης του "χαπιού της επόμενης ημέρας" και συγκεκριμένα της λεβονοργεστρέλης;
Κατά ένα μεγάλο ποσοστό είναι άγνωστος. Ωστόσο, η λεβονοργεστρέλη θεωρείται ότι καταστέλλει την ωορρηξία και εμποδίζει την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου στη μήτρα. Έτσι προλαμβάνει μία εγκυμοσύνη, ανεξάρτητα από τη φάση του κύκλου στην οποία βρισκόμαστε. Αν όμως έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία της εμφύτευσης του γονιμοποιημένου ωαρίου στη μήτρα, το σκεύασμα δεν θα έχει καμία επίδραση -δηλαδή δεν θα προκαλέσει αποβολή.
Τι γίνεται λοιπόν που αλλάζει την κατάσταση;
αριαδνη4852
Νεοφερμένο μέλος

fandago
Διακεκριμένο μέλος

Χωρίς να είμαι γιατρός φυσικά για να ξέρω λεπτομέρειες, στηρίζομαι σε άρθρα που βρίσκω στο internet (αν είναι ανακριβή δεν είμαι σίγουρος). Οπότε αν δεν σε έπεισε αυτό που παρέθεσα, δες και αυτό:
Το αντισυλληπτικό χάπι της επόμενης μέρας
Έχει τρεις λειτουργίες λοιπόν ανά περίπτωση. Μου λες ότι είσαι σίγουρη ότι όταν θα πάρεις το χάπι δεν θα έχει γονιμοποιηθεί το ωάριο (άρα η τρίτη περίπτωση); Προτείνεις το χάπι μόνο στις πρώτες 2 περιπτώσεις; Πως μπορείς να το διαχωρίσεις αυτό;Το αντισυλληπτικό, χάπι της επόμενης μέρας έχει τις ακόλουθες δράσεις:
- Εμποδίζει την ωορρηξία
- Εμποδίζει τη γονιμοποίηση
- Εμποδίζει την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου στη μήτρα
fantasmenos
Τιμώμενο Μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Μια μαθήτρια ή φοιτήτρια χωρίς δουλειά, αν δεν την στηρίξουν οι γονείς της ή οι γονείς του φίλου της ή ο φίλος της (αν έχει αυτός δουλειά), τότε πως θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στα έξοδα ενός σωστού προγεννητικού ελέγχου, τοκετού, γιατρών κλπ;
Σε αυτή την περίπτωση, η έκτρωση, πέρα από τους λόγους που αναφέρθηκαν, είναι και η πιο οικονομική λύση (αν δεν κάνω λάθος έχω την εντύπωση ότι στοιχίζει γύρω στα 300-500 ευρώ, ενώ γέννες, μαιευτήρια κλπ στοιχίζουν αρκετές χιλιάδες, όπως θα σας πληροφορήσουν οι μαμάδες του φόρουμ). Και αυτή η παράμετρος ισχύει και στην περίπτωση της υιοθεσίας που αναφέρθηκε παραπάνω, με τη διαφορά ότι δεν σου μένει και το παιδί, πηγαίνουν δλδ τελείως στο βρόντο

Για να μην παρερμηνευτώ, δεν λέω ότι θα έκανα έκτρωση για ...οικονομικούς λόγους. Αλλά για κάποια άλλη κοπέλα ίσως το παραπάνω, όσο σκληρό ή πεζό κι αν ακούγεται, να ήταν πραγματικότητα.
Προσωπικά ναι θα έκανα έκτρωση διότι σε αυτή τη φάση ζωής που βρίσκομαι, αφενός μεν τα όνειρα μου για να επιτευχθούν απαιτούν όλο μου το είναι και όλο μου το χρόνο και αν είχα παιδί μάλλον θα κατέληγε παραμελημένο και εγώ ανίκανη μάνα (εδώ στο γάτο μου και πότε πότε ξεχνάω να του καθαρίσω την τουαλέτα

Nininaou
Διάσημο μέλος

αριαδνη4852
Νεοφερμένο μέλος

fandago
Διακεκριμένο μέλος

fandago
Διακεκριμένο μέλος

Θα ήθελα πάντως, να ξεκαθαρίσω ότι συμφωνώ ότι η διαδικασία της έκτρωσης είναι αποτρόπαια, αλλά και αυτό εμπίπτει σε συναισθηματικές καταστάσεις, που τις καταλαβαίνω. Στο ηθικό του θέματος κολλάω.
αριαδνη4852
Νεοφερμένο μέλος

αριαδνη4852
Νεοφερμένο μέλος

fandago
Διακεκριμένο μέλος

Επειδή όμως όσο πιο αργά αποφασίσεις να κάνεις έκτρωση τόσο πιο διαμορφωμένο θα είναι το έμβρυο και έχει η γυναίκα καλύτερη εικόνα του τι "σκοτώνει" τότε συναισθηματικά, ΔΕΝ θέλει να το κάνει.
Μέχρι τότε όμως, φράσεις όπως "σκοτώνεις μια ζωούλα και αυτό δεν είναι σωστό" είναι αβάσιμες αφού και στις δύο περιπτώσεις σκοτώνεις την ίδια ζωούλα. Αυτό λέω

Nininaou
Διάσημο μέλος

ΥΓ:Συγνώμη αν ήμουν απότομη πριν.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 219 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- johnsala
- Paragontas7000
- Μήτσος10
- despoina13
- iew
- American Economist
- A350
- charmander
- chester20080
- taketrance
- Unboxholics
- Scandal
- giannhs2001
- thenutritionist
- touvlo
- Chris1993
- Memetchi
- AggelikiGr
- DimitraA.
- camil
- rafaela11
- Kate1914
- Debugging_Demon
- Athens2002
- gegeorgiou90
- Joji
- Wilsongeo
- Jim4ever
- physicscrazy
- MarcoReus
- bibliofagos
- Libertus
- Reader
- Dr. Gl. Luminous
- Εριφύλη
- Jack of Spades
- Corfu kitty
- Wonderkid
- louminis
- Giorgkalo
- Griff
- Maria23667
- Cupid
- lugar
- Alessandra Eliza
- User2350
- Satan Claus
- Mt73
- Freya Goddes
- epote
- globglogabgalab
- harry akritas
- Viedo
- fretoe
- Εχέμυθη
- SlimShady
- azula
- orchidea
- tsiobieman
- το κοριτσι του μαη
- Luke.
- iminspain
- gwgw_5
- don_vito
- Jocaste
- Dimitris2001
- kiyoshi
- nucomer
- hirasawayui
- Μαυρίκιος
- ag97
- Έμμα
- fmarulezkd
- Metalhead_4_life
- calliope
- 1011
- spring day
- Ariana2018
- Mary Jane
- fockos
- Αντικειμενικός
- Αλκης Κ.
- allall1
- Mhtrogoal
- Theophilus
- Ace of Spades
- pacheiko
- Vindemiatrix
- me lene
- Unseen skygge
- Γατόπαρδος.
- JohnGreek
- Slytherin
- Maraki4you
- Anastasius4B
- Νηματολάγνος
- CiNeFiL
- Κλημεντίνη
- Ryuzaki
- Βλα
- Μάρκος Βασίλης
- γιω99
- Serotonin
- Pipitsa
- NightOwl
- anathimatikos
- tslef8
- Rene2004
- Johnny15
- αιμοσταγές_χαμστεράκι
- uni77
- jimis2001
- Meow
- ΘανάσοςG4
- paaanos123
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.