όσα κι αν προβλέψεις, όσα κι αν υπολογίσεις όσες παραμέτρους κι αν πάρεις υπόψιν σου , η ζωή πάντα θα παίζει τα παιχνίδια της και θα γελά με τις δικές μας προετοιμασίες .
Δεκτόν. Αυτό που λέω είναι οτι όταν είσαι ΕΤΟΙΜΗ να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο (τόσο ψυχολογικά όσο και οικονομικά) και το αποφασίσεις και το κάνεις κατόπιν ωρίμου σκέψης κι όχι επειδή σου έτυχε, οι ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ να μεγαλώσει σωστά είναι μεγαλύτερες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fandago
Διακεκριμένο μέλος

Καλώς ήρθεςΕγω ειμαι κατα της εκτρωσης... Ο μοναδικος λογος είναι διοτι δεν ειμαι δολοφονος. Και μαλιστα ειναι φονος εκ προ μελετης...
[...]
Τοτε μαλλον η αμβλωση να ειναι και η μονη εσχατη λυση.

Παρατηρείς ότι η πρώτη με την τελευταία πρόταση του post σου (αλλά και το υπόλοιπο post), έρχονται σε σύγκρουση;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Great Chaos
Περιβόητο μέλος

Καλώς ήρθες
Παρατηρείς ότι η πρώτη με την τελευταία πρόταση του post σου (αλλά και το υπόλοιπο post), έρχονται σε σύγκρουση;![]()
Συμφωνώ!! Δεν κατάλαβα απολύτως τίποτε...
necropethamenos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Καλώς ήρθες
Παρατηρείς ότι η πρώτη με την τελευταία πρόταση του post σου (αλλά και το υπόλοιπο post), έρχονται σε σύγκρουση;![]()
είναι σχετικά απλό. Θέλει να γίνει δολοφόνος μόνο οταν θα θεωρεί πως δεν θα έχει άλλες επιλογές.
(το γεγονός πως αυτό το οποίο θα φονεύσει είναι ζωντανό μόνο με την τεχνική έννοια δεν φαίνεται να παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην εν λόγω σκέψη.)
Simel
Νεοφερμένο μέλος

Αφού γίνει η σύλληψη η διακοπή μιας ζωής δεν είναι ένας μικρός φόνος?
Ένας βιολογικός θάνατος δεν θα ήταν το ίδιο..
Οι επιπτώσεις (σωματικές-ψυχολογικές)που έχει αυτή η πράξη δεν θα μπορούσαν να προξενήσουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία της γυναίκας αυτής?
Γιατί λοιπόν να καταφεύγουμε στις αμβλώσεις?
Λυπάμαι, αλλά δεν το καταλαβαίνω..

pote ksana
Εκκολαπτόμενο μέλος

Απο εγωισμό οι γυναίκες
Εγωισμός είναι να επιλέξω να φέρω στον κόσμο ένα παιδί όταν εγώ νιώθω οτι είμαι έτοιμη να του δώσω τα πάσντα κι όχι όταν τύχει;

pote ksana
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εγωισμός είναι να επιλέξω να φέρω στον κόσμο ένα παιδί όταν εγώ νιώθω οτι είμαι έτοιμη να του δώσω τα πάσντα κι όχι όταν τύχει;![]()
Δεν μπορούμε πάντα να επιλέγουμε. Υπάρχουν και τα ατυχήματα στη ζωή.
Όταν λοιπόν συμβούν,είναι θέμα ανθρώπου τι θα κάνει. Κ εγώ σου λέω οτι πιθανώς να έκανα έκτρωση για να περάσω πιο καλά στη ζωή μου,αλλά αυτό εκ των πραγμάτων είναι εγωισμός γιατί δεν ρώτησα την άποψη του παιδιού.

Δεν μπορούμε πάντα να επιλέγουμε. Υπάρχουν και τα ατυχήματα στη ζωή.
Όταν λοιπόν συμβούν,είναι θέμα ανθρώπου τι θα κάνει. Κ εγώ σου λέω οτι πιθανώς να έκανα έκτρωση για να περάσω πιο καλά στη ζωή μου,αλλά αυτό εκ των πραγμάτων είναι εγωισμός γιατί δεν ρώτησα την άποψη του παιδιού.
Όταν όμως ξέρεις οτι η απόφασή σου θα κάνει καλό στο παιδί; Το θέμα είναι απλά να ζήσει όπως όπως ή να ζήσει μια καλή ζωή;
pote ksana
Εκκολαπτόμενο μέλος

Όταν όμως ξέρεις οτι η απόφασή σου θα κάνει καλό στο παιδί; Το θέμα είναι απλά να ζήσει όπως όπως ή να ζήσει μια καλή ζωή;
Λίγο οξύμωρο δεν είναι αυτό? Πως θα του κάνεις καλό αν θα το σκοτώσεις? Πιστεύεις οτι αν το παιδί είχε να επιλέξει ανάμεσα σε οικονομική στενότητα και στη ζωή του θα επέλεγε ''καλή ζωή ή θάνατος?''?
Επίσης,πως ορίζεται η καλή ζωή? Θα έκανα έκτρωση αν ήταν να μεγαλώσω το παιδί μου στο δρόμο, θα έκανα έκτρωση αν ήταν να αποκτήσω ένα παιδί άρρωστο, ή αν δεν μπορούσα να του παρέξω τα απολύτως βασικά,μόρφωση,υγεία,στέγη. Τώρα,έχοντας μεγαλώσει με το μισθό του πατέρα μου 1200 ευρώ δεν νομίζω οτι θα έπρεπε να με ρίξει η μητέρα μου γι'αυτό!! Εκτός αν με πείσει κανείς οτι με μισθό 3000ευρώ γίνεται ένα παιδί πιο έξυπνο,πιο εργατικό,πιο ανεξάρτητο.. Δεν ξέρω.
Όπως πιστεύει κανείς...

Οταν λενε "καλη ζωη" δεν εννουν να εχει playstation παντως. Εννουν μερικα απο αυτα που ειπες και που εχουν αναφερθει πιο πριν.
pote ksana
Εκκολαπτόμενο μέλος

Προφανως καποιοι εχουμε την αποψη πως το να μην γεννηθεις (το οποίο έχει τεραστια διαφορά απο το να πεθανεις παιδι-νεος πχ) δεν ειναι οτι χειροτερο μπορει να σου συμβει.
Οταν λενε "καλη ζωη" δεν εννουν να εχει playstation παντως. Εννουν μερικα απο αυτα που ειπες και που εχουν αναφερθει πιο πριν.
Kοίτα,σ'αυτές τις περιπτώσεις το πιο υπεύθυνο είναι να μην μείνεις έγκυος καν. Αν μιλάμε τώρα για περιπτώσεις παρατράγουδων,ναι,δεν αξίζει τον κόπο να βασανίσεις έτσι το παιδί. Είναι αυτό που έλεγα πάνω,αν δεν μπορείς να του παρέχεις ένα μεσαίο μορφωτικο-κοινωνικό επίπεδο, καλύτερα να μη ζήσει μια ευτελή ζωή. Μερικοί κάνουν κατάχρηση του δώρου της μητρότητας/πατρότητας.

Subject to change
e-steki.gr Founder

Λίγο οξύμωρο δεν είναι αυτό? Πως θα του κάνεις καλό αν θα το σκοτώσεις? Πιστεύεις οτι αν το παιδί είχε να επιλέξει ανάμεσα σε οικονομική στενότητα και στη ζωή του θα επέλεγε ''καλή ζωή ή θάνατος?''?
Εγώ πάντως θα διάλεγα να με ρίξουν.
(Αν μιλάμε για τέτοια οικονομική στενότητα που δεν θα μου επέτρεπε να έχω τις ευκαιρίες να ξεφύγω από αυτή)
pote ksana
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εγώ πάντως θα διάλεγα να με ρίξουν.
(Αν μιλάμε για τέτοια οικονομική στενότητα που δεν θα μου επέτρεπε να έχω τις ευκαιρίες να ξεφύγω από αυτή)
Δε θα συμφωνήσω απόλυτα.. Αν έχει κανείς μυαλό, την οικονομική άνεση την δημιουργεί ο ίδιος.
Και αντίστροφα. Είναι ανεκτίμητο το να ξεκινάς από 'εδώ' και να φτάνεις 'εκεί'.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Αν πρόσεξες, έγραψα "Αν μιλάμε για τέτοια οικονομική στενότητα που δεν θα μου επέτρεπε να έχω τις ευκαιρίες να ξεφύγω από αυτή".Δε θα συμφωνήσω απόλυτα.. Αν έχει κανείς μυαλό, την οικονομική άνεση την δημιουργεί ο ίδιος.
Και αντίστροφα. Είναι ανεκτίμητο το να ξεκινάς από 'εδώ' και να φτάνεις 'εκεί'.
Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες, και έχω τσακωθεί μάλιστα και για αυτό στο παρελθόν.
Ωστόσο υπάρχουν κάποιες καταστάσεις υπερβολικής φτώχιας (πχ να χρειαστεί να δουλέψεις από τα 12) όπου είναι σχεδόν αδύνατον, όσο μυαλό και να χεις.
ΕΦΗ!!!
Νεοφερμένο μέλος

Σίσυφος
Νεοφερμένο μέλος

Με την ίδια λογική κάθε φορά που αυνανίζονται οι άνδρες ή που έχουν περίοδο η γυναίκες σκοτώνουν τα παιδιά τους

Με την άμβλωση σταματάς ουσιαστικά την ανάπτυξη ενός κυττάρου. Τίποτα παραπάνω...
Από εκεί και πέρα το μόνο θέμα που μπορεί να τεθεί είναι η επικινδυνότητα της άμβλωσης για την υγεία της γυναίκας.

Ε, μπορεί να συμφωνώ με το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση, αλλά μαζί σου διαφωνώ.Με την ίδια λογική κάθε φορά που αυνανίζονται οι άνδρες ή που έχουν περίοδο η γυναίκες σκοτώνουν τα παιδιά τους.
Με την άμβλωση σταματάς ουσιαστικά την ανάπτυξη ενός κυττάρου. Τίποτα παραπάνω...
Το να παίρνεις ένα τέτοιο θέμα τόσο αψήφιστα και ελαφρά τη καρδία είναι εντελώς ανεύθυνο. ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχει ο αυνανισμός με την έκτρωση (

gatouni8400
Δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 219 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- johnsala
- Paragontas7000
- Μήτσος10
- despoina13
- iew
- American Economist
- A350
- charmander
- chester20080
- taketrance
- Unboxholics
- Scandal
- giannhs2001
- thenutritionist
- touvlo
- Chris1993
- Memetchi
- AggelikiGr
- DimitraA.
- camil
- rafaela11
- Kate1914
- Debugging_Demon
- Athens2002
- gegeorgiou90
- Joji
- Wilsongeo
- Jim4ever
- physicscrazy
- MarcoReus
- bibliofagos
- Libertus
- Reader
- Dr. Gl. Luminous
- Εριφύλη
- Jack of Spades
- Corfu kitty
- Wonderkid
- louminis
- Giorgkalo
- Griff
- Maria23667
- Cupid
- lugar
- Alessandra Eliza
- User2350
- Satan Claus
- Mt73
- Freya Goddes
- epote
- globglogabgalab
- harry akritas
- Viedo
- fretoe
- Εχέμυθη
- SlimShady
- azula
- orchidea
- tsiobieman
- το κοριτσι του μαη
- Luke.
- iminspain
- gwgw_5
- don_vito
- Jocaste
- Dimitris2001
- kiyoshi
- nucomer
- hirasawayui
- Μαυρίκιος
- ag97
- Έμμα
- fmarulezkd
- Metalhead_4_life
- calliope
- 1011
- spring day
- Ariana2018
- Mary Jane
- fockos
- Αντικειμενικός
- Αλκης Κ.
- allall1
- Mhtrogoal
- Theophilus
- Ace of Spades
- pacheiko
- Vindemiatrix
- me lene
- Unseen skygge
- Γατόπαρδος.
- JohnGreek
- Slytherin
- Maraki4you
- Anastasius4B
- Νηματολάγνος
- CiNeFiL
- Κλημεντίνη
- Ryuzaki
- Βλα
- Μάρκος Βασίλης
- γιω99
- Serotonin
- Pipitsa
- NightOwl
- anathimatikos
- tslef8
- Rene2004
- Johnny15
- αιμοσταγές_χαμστεράκι
- uni77
- jimis2001
- Meow
- ΘανάσοςG4
- paaanos123
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.