Stalitsa
Πολύ δραστήριο μέλος

Ε μα επειδη συμφωνουμε στην ουσια γιαυτο και στο συζητησα. Σιγουρα δεν ειναι απλο το θεμα, σιγουρα πολυς κοσμος κανει εκτρωσεις απο απροσεξια, και σιγουρα οποιαδηποτε πληροφορια ακουμε μπορει να μην ειναι 100% ακριβης. Γιαυτο λεω εγω τωρα, επειδη τα νουμερα παιζουν, επειδη ουτε καν η επιστημη δε μπορει να μας δωσει λυση στην απολυτη προφυλαξη ή σε απολυτα ακριβεις μεθοδους μετρησεις κυκλου γυναικας κλπ, ναι μεν να κατακρινουμε τις εκτρωσεις , αλλα οχι γενικα και απολυτα.
Και καλως ή κακως, τα νουμερα παιζουν κι αυτα το ρολο τους, μας καθοδηγουν οσο να ναι. Αλλο να εχεις 0.1% πιθανοτητα να αποτυχεις στην προφυλαξη (παιρνοντας ολα τα μετρα που μπορεις) και αλλο 3 % ή 8% , ετσι δεν ειναι ; Το ιδιο αυστηρη θα ησουν και στις 2 περιπτωσεις ;
Αυτα δε μειωνουν την σημασια του να αποφευγουμε τις εκτρωσεις. Απλα δινουμε ολες τις πτυχες του θεματος , ωστε να καλυπτεται και το τοπικ απο ολες τις μεριες οταν το διαβαζει καποιος.
Sorry που σου φανηκα επιθετικος
hug ?![]()
Oooooooooook.. Τώρα κατάλαβα!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Giovanna
Επιφανές μέλος

Παρεπιπτόντως, όλα τα παραπάνω τα έχει και ένα ποντίκι (καρδιά, πεπτική οδός, πόδια, αναπαραγωγικά όργανα, νεφρά, μάτια κλπ) αλλά δεν νομίζω να νιώθετε τόσο άσχημα όταν τα σκοτώνετε.
τι λες παιδακι μου?

:mad17:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Γιατί; Δεν ισχύει;τι λες παιδακι μου?
:mad17:
![]()
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Γιατί; Δεν ισχύει;
το ότι ισχύει δεν σημαίνει ότι έχει την ίδια συναισθηματική βαρύτητα βρε Λία μου.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Σαφώς, αλλά απο τη στιγμή που ισχύει κάτι τέτοιο, ε μην χρησιμοποιείτε σαν επιχειρήμα τα περι καρδούλας, συκωτιού κλπ!το ότι ισχύει δεν σημαίνει ότι έχει την ίδια συναισθηματική βαρύτητα βρε Λία μου.
Giovanna
Επιφανές μέλος

δεν ξερω ΤΙ να σου απαντησω ετσι που παει η συζητηση, με μερικα κουλα που διαβαζω εδω!
δλδ εσενα σου φαινονται λογικα αυτα που λες?
εννοω, περι παιδιου, εμβρυου και ποντικιου!
Subject to change
e-steki.gr Founder

underwater
Περιβόητο μέλος

Ναι, χαίρω πολύ, είναι ένα ποντικάκι το μωρό... τι να το κάνει αυτό το επιχείρημα η μάνα, που σκέφτεται να κάνει έκτρωση;;;
Subject to change
e-steki.gr Founder

Ποιά μάνα; Δεν ήξερα οτι μιλάμε για συγκεκριμένη περίπτωση, είχα μείνει με την εντύπωση οτι ήταν φιλοσοφικό το θέμα, non?Ναι αλλά έτσι ισοπεδώνεις τη γενική σημασία του θέματος.
Ναι, χαίρω πολύ, είναι ένα ποντικάκι το μωρό... τι να το κάνει αυτό το επιχείρημα η μάνα, που σκέφτεται να κάνει έκτρωση;;;

Η υποψήφια μαμά θα αποφασίσει, Λία μου... όχι το ποντικάκι...
Subject to change
e-steki.gr Founder

Γιατί λέμε υποθετικά, αλλά σε κάτι τέτοια δεν αποφασίζουν τα μαθηματικά και το μήκος του μηρού του εμβρύου, αν θα το κρατήσει πια ή όχι... είναι ΚΑΙ πολύ συναισθηματικό θέμα...
Subject to change
e-steki.gr Founder

Είναι επιλογή μου να μην σκέφτομαι τόσο συναισθηματικά και οφείλεις να τη σεβαστείς. Μπορούμε να κρίνουμε τους άλλους απο τις πράξεις τους (προσωπικά είμαι υπερ του "μην κρίνεις για να μην κριθείς" αλλά τέσπα) αλλά σίγουρα όχι για τα συναισθήματα τους ή την απουσία αυτών!Είπα, η υποψήφια μάνα.
Γιατί λέμε υποθετικά, αλλά σε κάτι τέτοια δεν αποφασίζουν τα μαθηματικά και το μήκος του μηρού του εμβρύου, αν θα το κρατήσει πια ή όχι... είναι ΚΑΙ πολύ συναισθηματικό θέμα...
(πειρατή σουτ εσύ

Subject to change
e-steki.gr Founder

Και στην τελική γιατί έχουν τόσο πρόβλημα οι γυναίκες αν μια άλλη δεν βλέπει ένα θέμα τόσο συναισθηματικά όσο αυτές; Ειδικά στο θέμα του παιδιού υπάρχει μια γενικότερη υστερία (δεν μιλάω για τα μέλη του e-steki αλλά γενικότερα), έτσι και δεν σου φαίνεται τραγικό και ισοπεδωτικό συναισθηματικά να κάνεις έκτρωση πέφτουν να σε φάνε λες και κάνεις σεξ χωρις προφυλάξεις ή λες και έχεις κάνει πέντε εκτρώσεις!

Απλά αφού μιλάμε γενικά για την έκτρωση...
Εγώ πιστεύω ότι πάντα γίνεσαι πιο συναισθηματική, όταν είσαι ήδη έγκυος και είναι πλέον υπαρκτό το ζήτημα: έκτρωση ή όχι;
Και ότι ταράζεσαι πολύ από την επέμβαση. Άλλωστε οι ορμόνες κάνουν σαν τρελές...
Από κει και πέρα, όταν ήμουν στην εφηβεία, έλεγα "τι λε καλέ, αν μείνω έγγυος -κούφια η ώρα- θα το ρίξω". Ακόμα και στα 20 μου, με 4ετή σχέση, δε θα το ήθελα. Αλλά σιγά σιγά, επειδή μεγάλωνα εγώ κι επειδή η ηλικία μου είναι με αντικειμενικά κριτήρια όλο και λιγότερο ακατάλληλη (λέμε τώρα) για να γίνω μαμά... γέρνει η τραμπάλα προς την άλλη.
Και πλέον λέω, ΑΝ μείνω έγγυος, είναι όλο και πιο αδύναμο το επιχείρημα "μα δεν είμαι παντρεμένη/ δε θα τον παντρευτώ" και επικρατεί το "μήπως είναι επιπόλαιο και τσάμπα πόνος να απορρίψω μία ψυχούλα".
Και η διαφορά μας, Λία, είναι ότι πλέον το βλέπω σαν ψυχούλα, κι ας μου λέει ο γιατρός "μα είναι γυρίνος ακόμα".
Subject to change
e-steki.gr Founder

Και φυσικά εννοείται οτι όσο μεγαλώνεις τόσο πιο δύσκολα κάνεις μια έκτρωση. Όχι γιατι (προσωπικά τουλάχιστον) το βλέπεις σαν ψυχούλα αλλά επειδή καθώς μεγαλώνεις μειώνονται οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να θες να το ρίξεις. Πχ αν μου συνέβαινε σε μια ηλικία που θα είχα φτάσει επαγγελματικά εκει που θα ήθελα και θα μπορούσα να το θρέψω και το ήθελε και ο πατέρας, ε θα το κρατούσα. Άλλωστε δεν είπα ποτέ οτι δεν θέλω να κάνω παιδιά. Θέλω και πολύ μάλιστα, αλλά υπο τις κατάλληλες συνθήκες. Θέλω να προσφέρω πολλά στα παιδιά μου και αν έβλεπα οτι οι συνθήκες δεν το επέτρεπαν θα προτιμούσα να μην κάνω το παιδί τότε, παρά να το κάνω και να αναγκαστώ να μειώσω κατα πολύ αυτά που θα είμαι σε θέση να του προσφέρω.

Εγώ λέω, εν τέλει: αν μείνω αύριο έγγυος κατά λάθος... είναι πολύυυυ πιθανό να το κρατήσω. Και δεν έχω στρώσει καριέρα ακόμα, ούτε θα παντρευτώ τον ιχλίμπεντιχ...
Και αντίστοιχα, αν μία κοπέλα 29 με καριέρα και σταθερή σχέση το έριχνε, θα την αποδοκίμαζα. Αν μία κοπέλα 17, με ασταθή σχέση το έριχνε, θα το θεωρούσα αυτονόητο.
Χαμόγελο
Εκκολαπτόμενο μέλος

Η άποψη σε αυτό το θέμα ενδεχομένως να χρειάζεται εξειδικευμένες γνώσεις. Η δική μου άποψη θέλει την κάθε περίπτωση διαφορετική. Δεν υπάρχει γενικός κανόνας η έκτρωση είναι κάτι το σωστό ή κάτι το λάθος. Κάθε περίπτωση έχει τα δικά της δεδομένα και οι σταθμίσεις διαφέρουν κατά συνέπεια και η ηθικότητα της κατάληξης κάθε φορά. Ας μην υπάρχει αυτή η ισοπέδωση σε όλα...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 219 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- johnsala
- Paragontas7000
- Μήτσος10
- despoina13
- iew
- American Economist
- A350
- charmander
- chester20080
- taketrance
- Unboxholics
- Scandal
- giannhs2001
- thenutritionist
- touvlo
- Chris1993
- Memetchi
- AggelikiGr
- DimitraA.
- camil
- rafaela11
- Kate1914
- Debugging_Demon
- Athens2002
- gegeorgiou90
- Joji
- Wilsongeo
- Jim4ever
- physicscrazy
- MarcoReus
- bibliofagos
- Libertus
- Reader
- Dr. Gl. Luminous
- Εριφύλη
- Jack of Spades
- Corfu kitty
- Wonderkid
- louminis
- Giorgkalo
- Griff
- Maria23667
- Cupid
- lugar
- Alessandra Eliza
- User2350
- Satan Claus
- Mt73
- Freya Goddes
- epote
- globglogabgalab
- harry akritas
- Viedo
- fretoe
- Εχέμυθη
- SlimShady
- azula
- orchidea
- tsiobieman
- το κοριτσι του μαη
- Luke.
- iminspain
- gwgw_5
- don_vito
- Jocaste
- Dimitris2001
- kiyoshi
- nucomer
- hirasawayui
- Μαυρίκιος
- ag97
- Έμμα
- fmarulezkd
- Metalhead_4_life
- calliope
- 1011
- spring day
- Ariana2018
- Mary Jane
- fockos
- Αντικειμενικός
- Αλκης Κ.
- allall1
- Mhtrogoal
- Theophilus
- Ace of Spades
- pacheiko
- Vindemiatrix
- me lene
- Unseen skygge
- Γατόπαρδος.
- JohnGreek
- Slytherin
- Maraki4you
- Anastasius4B
- Νηματολάγνος
- CiNeFiL
- Κλημεντίνη
- Ryuzaki
- Βλα
- Μάρκος Βασίλης
- γιω99
- Serotonin
- Pipitsa
- NightOwl
- anathimatikos
- tslef8
- Rene2004
- Johnny15
- αιμοσταγές_χαμστεράκι
- uni77
- jimis2001
- Meow
- ΘανάσοςG4
- paaanos123
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.