Κανείς σας βέβαια δεν απάντησε στο πως θα αισθανόταν αν αναγκαζόταν να κάνει χειρουργείο παρά την θέλησή του, ενώ μπορούσε να το αποφύγει.
Ναι, θα μπορούσε να το αποφύγει. Και για να σου απαντήσω όπως εσύ απάντησες "αν χρειαστεί να κάνεις χειρουργείο παρά την θέληση σου, δεν θα φταίει κανείς εκτός από σένα που δεν πρόσεξες κατά το σεξ". Άλλωστε, όπως τα παρουσιάζετε, εσείς έχετε την μήτρα, εσείς κόβετε. Αφού εσείς είσαστε οι απόλυτα υπεύθυνες για το σώμα σας ο σύντροφός σας δεν έχει καμία ευθύνη και ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΝ! Δεν θα έπρεπε να θεωρείτε ανεύθυνο αυτόν που δεν θα αναλάβει την ευθύνη (που όπως τα λέτε, δεν έχει) αλλά θα έπρεπε να χαίρεστε με αυτόν που αναλαμβάνει κάτι που ΔΕΝ είναι ευθύνη του.
Τώρα, αν κάποιος δεν αναλάβει την ευθύνη (που δεν έχει), τον θεωρείτε άχρηστο και ανεύθυνο, ενώ θεωρείτε ως δεδομένο ότι ΠΡΕΠΕΙ να την αναλάβει.
Αποφασίστε επιτέλους...
Όσο για το σενάριο του θέλει ο άντρας το παιδί, αλλά όχι η γυναίκα, αν και το καταλαβαίνω, σκεφτείτε λογικά. Η γυναίκα δεν είναι χώρος τοποθέτησης και ανάπτυξης εμβρύων.
Κάτσε, αφού στο σώμα σας τοποθετείται και μεγαλώνει, όχι;
Και σόρρυ κιόλας, αλλά μου φαίνεται αστείο να διεκδικείτε τόσα δικαιωμάτα, μονο και μόνο γιατί πηδήξ@τε και το ευχαριστηθήκατε κιόλας! Και η άλλη δλδ ή να πρέπει να περάσει χειρουργείο ή να πρέπει να περάσει ζαλάδες, καούρες, δυσφορίες, εξετάσεις και δεν ξέρω κι εγώ τι για να υπάρχει ισότητα στις αποφάσεις. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, πως να υπάρχει ισότητα αλλού;
Και μένα μου φαίνεται αστείο που θεωρείς ότι μόνο εμείς το ευχαριστιόμαστε, δείχνοντας μου ότι ο ρόλος σας όπως τον φαντάζεσαι στο σεξ, είναι του πεοδέκτη. Συ είπας...
Το άλλο αστείο είναι, ότι παρόλο που δέχεσαι ότι δεν υπάρχει ισότητα στην κατάσταση, ΑΠΑΙΤΕΙΣ ισότητα (για να μην πω απαιτείς περισσότερα) σε καταστάσεις που επηρεάζονται από αυτήν, βλέπε άδειες εγκυμοσύνης, επιδόματα, αποχή από στρατιωτική θητεία κτλ.
Στην περίπτωση της εγκυμοσύνης, για όλες τις μεταβολές που μας συμβαίνουν, τις ορμονικές διακυμάνσεις, τους εμετούς, τα πρηξίματα, την κοιλιά που κουβαλάμε 9 μήνες, τις εξετάσεις κάθε τόσο, το διάστημα που κάνουν να επανέλθουν η σπονδυλική στήλη και τα όργανά μας στη θέση τους, το ξύπνημα το βράδυ για να θηλάσουμε, την στέρηση πραγμάτων κατά τα 2 πρώτα έτη, που είναι απολύτως εξαρτημένο από εμάς (εσείς μπορείτε και να λείψετε).... ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΤΗΤΑ....
Καλώς λένε ότι κανείς δεν μπορεί να ψυχολογήσει τις γυναίκες. Για πολλοστή φορά θα απορήσω, τελικά το να μένεις έγκυος είναι καλό ή κακό; Γιατί ρε κορίτσια, αν είναι τόσο βασανιστικό, ποιος σας αναγκάζει να γίνετε μάνες;
Γιατί πρέπει να παρουσιάζετε μόνο τα αρνητικά της εγκυμοσύνης για να επηρεάσετε συναισθηματικά;
Παιδιά, τα παιδιά είναι απόφαση-δέσμευση ΖΩΗΣ είναι ισόβιες οι συνέπειες, και μιλάμε για τη ζωή τη δική μας κατ αρχήν και τη δική τους μετά, γι αυτό και δε γίνεται να βαρύνει εξίσου η γνώμη των δύο συντρόφων σε περίπτωση διαφωνίας. Εγκρίνω και επαυξάνω.
Για να καταλάβω, λες: επειδή η ζωή των παιδιών είναι πολύ σημαντική, ο άντρας δεν μπορεί να έχει ίσο λόγο με τη γυναίκα, γιατί.... είναι κατώτερος;
Όχι, δεν τον θεωρούμε απλό πάροχο χρημάτων (άσε που κι αυτό "παίζει" ενίοτε), τον θεωρούμε όμως πιο "έξω" από όλες αυτές τις διαδικασίες, και δυστυχώς είναι.
Γιατί απλά είναι η γυναίκα-μαμά που ασχολείται περισσότερο με το παιδί, αφιερώνει περισσότερο χρόνο και προσωπικούς πόρους (γνώσεις, δεξιότητες, ταλέντα) και αναπόφευκτα αυτή μπαίνει βαθύτερα στη διαδικασία της ανατροφής του.
Σου απαντάω με λόγια της kajira πάλι "αν ο άντρας σου, αφιερώνει λιγότερο χρόνο από εσένα στα παιδιά, δεν φταίει αυτός, εσύ φταις που δεν είδες νωρίτερα ποιος είναι και διάλεξες κάποιον σαν αυτόν."
Είναι αυτονόητο ότι κάποιος που ξέρει ότι η γυναίκα θα τον βγάλει τόσο έξω από όλα αυτά και θεωρεί η ίδια ότι το παιδί
είναι περισσότερο δικό της, δεν πρόκειται να ασχοληθεί όσο θα περιμένατε. Απορώ γιατί δεν το βλέπετε.
Αυτό που λες δεν είναι παράλογο και ξέρω γυναίκες που αποφάσισαν να κρατήσουν παιδί ξέροντας πως πιθανώς να το κάνουν μόνες. Ενημέρωσαν τον πατέρα για την εγκυμοσύνη, του είπαν ότι αυτές θέλουν το παιδί αλλά ότι δεν έχουν απαιτήσεις από αυτόν. Αισθάνομαι πως οι άντρες θεωρούν ότι οι γυναίκες βλέπουν το δυνάμει μωρό τους σαν οικονομική εξασφάλιση σε βάρος του ταλαίπωρου (βιολογικού at least) πατέρα, κι αυτό είναι προσβλητικό.
Εσύ πες μου τι βγάζεις από το παρακάτω post και αν όντως οι γυναίκες ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ μια οικονομική παροχή από τον "πατέρα":
σε ένα ατύχημα λοιπόν, γιατί έρχεσαι στα λόγια μου, να μην πληρώνει καν διατροφή ο άντρας κι ας ήταν κι αυτός εκεί παρόν!
Ξέρεις, η έκτρωση δεν είναι πάντα η εύκολη λύση. Και είμαι σίγουρη ότι εσύ ειδικά ξέρεις ότι μπορεί να συντρέχουν έως και ιατρικοί λόγοι που κάποια δεν κάνει έκτρωση
Κάθε ΜΗ γενόμενη έκτρωση, δεν είναι απαραίτητα κι ένας εκβιασμός προς τον άτυχο πατέρα που δεν ήθελε να κρατήσει το παιδί άρα γιατί να πληρώνει!
Αμαν πια! Το παιδί δεν συλλαμβάνεται από έναν! Από δύο γίνεται! Αν γίνει ατύχημα, δεν θα το πληρώσει ΜΟΝΟ η γυναίκα, είτε κυριολεκτικά, είτε σωματικά, είτε ψυχολογικά! Ας δώσει κι ο άλλος κάτι!
Δεν λέμε λοιπόν ότι οι γυναίκες κάνουν παιδί μόνο γιαυτό (αν και υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις), λέμε ότι ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ να συμμετέχουν οι άντρες οικονομικά, ακόμα και αν οι ίδιοι ΔΕΝ ήθελαν το παιδί.
Άλλο ένα θέμα, όπου οι γυναίκες συσπειρώθηκαν και οι άντρες μιλάνε ελάχιστα. Γιατί; Γιατί αν μιλήσει ο άντρας, είναι στα@@διστής, άξεστος, ανώριμος, βάρβαρος, ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΗΣ. Με αυτά που λένε οι γυναίκες όμως (με κάποιες εξαιρέσεις), όλα είναι εντάξει.
Όταν μιλούσαμε στο θέμα της ισότητας για την διαφορά στη σωματική διάπλαση, καταλήγαμε ότι ο νόμος έπρεπε να προστατεύει τις "αδύναμες" γυναίκες. Τώρα, δεν μας ενδιαφέρει να προστατεύεται ο άντρας, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ Η ΦΥΣΗ. Γουαου...
Η μεγαλύτερη ερώτηση όλων είναι: "Πραγματικά θεωρείτε το παιδί περισσότερο δικό σας;"
Αν η απάντηση είναι ναι, τότε η ερώτηση είναι: "Γιατί τότε παραπονιέστε που οι άντρες σας ασχολούνται λιγότερο με αυτό;"