Έλληνες και οδηγική συμπεριφορά

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1.876 μηνύματα.
Μη λέμε τα αυτονόητα πράγματα.
Αν θες να πιεις, τότε δεν παίρνεις αμάξι.
Βγαίνεις κάπου κοντά, γυρίζεις με αμάξι άλλου που δεν θα πιει, γυρίζεις με ταξί ή με 24ωρο λεωφορείο, στην τελική φορτώνεσαι φιλοξενούμενος σε σπίτι φίλου.
Ή εξαρχής πιείτε τα σε σπίτι.

Αυτά τα ότι και καλά «το αντέχει» κάποιος το έχω ακούσει πολλές φορές. Μία από αυτές οδήγησε έναν γνωστό στο ΚΑΤ, ευτυχώς με ελαφριά τραύματα. Οδηγούσε και μηχανάκι. Αλλή φορά σε τροχαίο, ευτυχώς όχι μοιραίο, με ΙΧ.

1 ποτάκι αλλιώς βρείτε λύση.

Τελευταία επεξεργασία:

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.093 μηνύματα.
εντάξει, μαλακία να οδηγείς πιωμένος ή να τρέχεις με 200, γνωρίζοντας που έχει μπλόκα και αποφεύγοντάς τα, αλλα νομίζω πως αυτό το γκρουπ δεν έκανε κάτι παράνομο.
To navigation στα Tesla ενημερώνουν που είναι οι κάμερες. Όπως είπες και είπες και το google maps έχει τέτοια δυνατότητα όπως και άλλες εφαρμογές που πουλούνται νόμιμα στην Ελλάδα. Δεν βγάζει λογική η ενέργεια του κράτους.

Αν γεμίσει η Ελλάδα με τέτοιες κάμερες θα κινδυνεύεις να φας πρόστιμο με το παραμικρό σε τέτοιο βαθμό που θα είναι αναγκαία η αγορά νέου αυτοκινήτου που να διαβάζει τις πινακίδες και να προσαρμόζει τη ταχύτητά του αναλόγως.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.881 μηνύματα.
Πρέπει να βλέπουμε και την άλλη όψη του νομίσματος πάντα. Εννοείται και αυτή η ομαδική ήταν απαράδεκτη όπως και το να βγαίνεις μεθυσμένος με κάτι που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των υπολοίπων και τη δική σου.

Όμως ζούμε στη χώρα που δεν υπάρχουν συγκοινωνιακές υποδομές. Τώρα ξεκίνησε πιλοτικά μια δοκιμαστική εφαρμογή για 24ωρα ΜΜΜ στην Αθήνα (έχουμε δρόμο θεωρώ για να καθιερωθεί). Τα ταξί με τη διπλή ταρίφα μετά τα μεσάνυχτα και το γνωστό scam τους είναι ασύμφορα. Δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές. Δεν ξέρω για την Αθήνα πάντως στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μόνο μία νυχτερινή γραμμή λεωφορείου που α) δεν καλύπτει καθόλου τα δυτικά προάστια ούτε τα χωριά στην περιαστική ζώνη, β) καλύπτει ένα μόνο μέρος του κέντρου και ένα μικρότερο των ανατολικών γ) δεν είναι συχνό άρα μέρες όπως Σάββατα είναι ακατόρθωτο να επιβιβαστούν όλοι σε αυτό.

Έχοντας υπόψιν τα παραπάνω νομίζω δεν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση που πολλοί φέρονται ανεύθυνα. Τα ΜΜΜ (όλες οι γραμμές) επιβάλλεται να γίνουν 24ωρα με συχνά δρομολόγια Παρασκευές και Σάββατα.

Micro

Συντονιστής

Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 6.329 μηνύματα.
Τα ταξί με τη διπλή ταρίφα μετά τα μεσάνυχτα και το γνωστό scam τους είναι ασύμφορα
Εγώ πάντως όσες φορές έχω πάρει ταξί μετά τις 12 δεν έχω πληρώσει ποτέ διπλή ταρίφα , δεν ξέρω αν είμαι τυχερός ή επειδή ειναι φοιτητουπολη δεν το εφαρμόζουν :hmm:

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 21.544 μηνύματα.
Εγώ πάντως όσες φορές έχω πάρει ταξί μετά τις 12 δεν έχω πληρώσει ποτέ διπλή ταρίφα , δεν ξέρω αν είμαι τυχερός ή επειδή ειναι φοιτητουπολη δεν το εφαρμόζουν :hmm:
Νομίζω ότι μετά τις 12 ανεβαίνει με διπλάσιο ρυθμό το κόστος στο μηχανάκι - ταξιμετρο, δε θα σου πει άμεσα δώσε τα δίπλα :P
Αν κανω λάθος διορθώστε με.

Skiyo

Διάσημο μέλος

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.910 μηνύματα.
Νομίζω ότι μετά τις 12 ανεβαίνει με διπλάσιο ρυθμό το κόστος στο μηχανάκι - ταξιμετρο, δε θα σου πει άμεσα δώσε τα δίπλα :P
Αν κανω λάθος διορθώστε με.
Πολύ σωστά, αν η κανονική διαδρομή έχει 10, με διπλή ταρίφα να σου ζητήσει 13-14 ευρώ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια