Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
apostolos1986
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gademis
Τιμώμενο Μέλος

Για την Παιανία το είχα ακούσει και εγώ, και μάλιστα έχει ξανασκοντάψει πρό Χριστόδουλου. Πάντως στα Χανιά έχει καθολική εκκλησία οπότε είναι πιό ανεκτικοί με χριστιανικούς ναούς. Αναρρωτιέμαι πάντως τί λέει ο νόμος βάση τον οποίο απαγορεύουν την ανέγερση του τζαμιού.

και στην Ζακυνθο έχουμε τον Αγ. Μαρκο, μαλιστα λειτουργει κανονικα με γαμους κτλ αλλα αν οι Ζακυνθινοι έβλεπαν ένα τζαμί στην άκρη της πόλης θα το θεωρούσαν υποβαθμιση του νησιού!Αρχική Δημοσίευση από gademis :Πάντως στα Χανιά έχει καθολική εκκλησία οπότε είναι πιό ανεκτικοί με χριστιανικούς ναούς. Αναρρωτιέμαι πάντως τί λέει ο νόμος βάση τον οποίο απαγορεύουν την ανέγερση του τζαμιού.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

weak and powerless
Διάσημο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από gademis :Εδώ ανεχόμαστε τους άλλους που έχουν P4 αντί για Athlon, στο τζαμί θα κολλήσουμε;
μίλησες σωστά χλωμό πρόσωπο 8).
Iris_Didini
Νεοφερμένο μέλος

Ας παραμερίσουμε τις προκαταλήψεις μας και ας δούμε το ζήτημα από την ανθρώπινη πλευρά του. Για πολλούς ανθρώπους, η θρησκεία είναι συνεκτικό στοιχείο, η πίστη τους δίνει δύναμη και έχουν το δικαίωμα να λατρεύουν το θεό τους σε ένα οίκημα. Δεν πειράζουν ή προσβάλλουν κανέναν.
nv
Πολύ δραστήριο μέλος

Και στο κέντρο της Αθήνας υπάρχει καθολικός καθεδρικός ναός, και λειτουργούν και πολλά καθολικά σχολεία. Και σε πολλά νησιά όπως Τήνος και Νάξος υπάρχουν καθολικά μοναστήρια. Και στο ʼγιο όρος υπάρχει καθολικό μοναστήρι. Γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα με τους καθολικούς γιατί είναι χριστιανοί. Το τζαμί, είναι ναός μιας άλλης θρησκείας, ιδιαίτερα παρεξηγημένης μετά τα τελευταία με την τρομοκρατία. Στην Θεσσαλονίκη πάντως νομίζω ότι λειτουργεί ανεπίσημα τζαμί. Και στην Αθήνα νομίζω υπάρχουν ανεπίσημα λατρευτικοί χώροι για μουσουλμάνους και καλό θα ήταν να δημιουργηθεί και επίσημα τζαμί, για να μην μένει η "ανεξιθρησκεία" μόνο στα χαρτιά.Αρχική Δημοσίευση από gademis :Πάντως στα Χανιά έχει καθολική εκκλησία οπότε είναι πιό ανεκτικοί με χριστιανικούς ναούς. Αναρρωτιέμαι πάντως τί λέει ο νόμος βάση τον οποίο απαγορεύουν την ανέγερση του τζαμιού.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

gianakin
Εκκολαπτόμενο μέλος

Γιάννης
Περιβόητο μέλος

apostolos1986
Νεοφερμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από yiannis :Τζαμί να κάνουμε στην Αθήνα όταν θα κατεβάσουν τους μυναρέδες απο την Αγία Σοφία
Μουσουλμάνοι δεν είναι μόνο οι Τούρκοι είναι κι άλλοι λαοί που παραδοσιακά εμείς οι Έλληνες έχουμε καλές σχέσεις όπως Παλαιστίνη , Αίγυπτο , Λιβυή κτλ. Επίσης επειδή αυτοί δε σέβονται τη χριστιανική πίστη δε σημαίνει ότι πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε κι εμείς με ανάλογο τρόπο. Δηλαδή εμείς οι χριστιανοί θα λειτουργήσουμε οφθαλμόν αντί οφθαλμού . Δεν νομίζω ότι πρεσβεύει κάτι τέτοιο ο χριστιανισμός.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Εύγε παίδι μουΕδώ ανεχόμαστε τους άλλους που έχουν P4 αντί για Athlon, στο τζαμί θα κολλήσουμε; :p

apostolos1986
Νεοφερμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone :Εγώ φοβάμαι ότι αν ανοίξει θα πάνε οι γέροι και θα αρχίσουν να πετάνε πέτρες στο τζαμί με τέτοια μυάλα που κουβαλάνε.
Αυτό είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις και μάλιστα σε τέτοιο ακραίο βαθμό αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η πολιτεία δεν πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση μιάς τέτοιας ιδέας
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Αρχική Δημοσίευση από apostolos1986 :Αυτό είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις και μάλιστα σε τέτοιο ακραίο βαθμό αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η πολιτεία δεν πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση μιάς τέτοιας ιδέας
Δεν είπα κάτι τέτοιο
Γιάννης
Περιβόητο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από apostolos1986 :Μουσουλμάνοι δεν είναι μόνο οι Τούρκοι είναι κι άλλοι λαοί που παραδοσιακά εμείς οι Έλληνες έχουμε καλές σχέσεις όπως Παλαιστίνη , Αίγυπτο , Λιβυή κτλ. Επίσης επειδή αυτοί δε σέβονται τη χριστιανική πίστη δε σημαίνει ότι πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε κι εμείς με ανάλογο τρόπο. Δηλαδή εμείς οι χριστιανοί θα λειτουργήσουμε οφθαλμόν αντί οφθαλμού . Δεν νομίζω ότι πρεσβεύει κάτι τέτοιο ο χριστιανισμός.
Μουσουλμάνοι είναι και Έλληνες δεν λέω μόνο για τους Τούρκους αλλά σαν θρήσκευμα οι μουσουλμάνοι είναι αρκετά πορωμένοι σε σχέση με τους Χριστιανούς. Αυτό που έχουμε μάθει έιναι πάντα να προασπίζουμε τα δικαιώματα των άλλων χωρίς να διεκδικούμε τίποτα. Στα Σπάτα πάντως θα ήταν απαράδεκτο όλα τα αεροπλάνα θα έβλεπαν το μιναρέ όταν φτάναν στην Αθήνα ωραίο θέαμα. Δεν μπορώ να είμαι και ιδιαίετερα αντικειμένικός γιατί έκανα φαντάρος στην ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο και 15 μήνες τους έχω φάει στην μάπα στην πράσινη γραμμή.
apostolos1986
Νεοφερμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από yiannis :Δεν μπορώ να είμαι και ιδιαίετερα αντικειμένικός γιατί έκανα φαντάρος στην ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο και 15 μήνες τους έχω φάει στην μάπα στην πράσινη γραμμή.
Kαι μένα ο πατέρας μου από την Κύπρο είναι και μάλιστα από τα κατεχόμενα .Επίσης ο πατέρας πολέμησε κατά την εισβολή των Τούρκων το 1974. Είμαι συναισθηματικά φορτισμένος αλλά προσπαθώ να δω τα πράγματα τους στην πραγματική τους διάσταση.
Αρχική Δημοσίευση από yiannis :Στα Σπάτα πάντως θα ήταν απαράδεκτο όλα τα αεροπλάνα θα έβλεπαν το μιναρέ όταν φτάναν στην Αθήνα ωραίο θέαμα.
Εμένα προσωπικά δε με πειράζει. Αυτό όμως έτσι κι αλλιώς κανονίζεται...
Γιάννης
Περιβόητο μέλος

apostolos1986
Νεοφερμένο μέλος

Έχουμε ξεφύγει από το θέμα αλλά anyway. Δε νομίζω ότι το να δημιουργηθεί ένα τζαμί στην Αθήνα θα θίξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα . Αν είναι να φοβόμαστε από ένα τζαμί ,το οποίο παράλληλα θα λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο , τότε κάτι δεν πάει κάλα σε αυτην την ανοιχτή , πολιτισμένη ελληνική κοινωνία.Αρχική Δημοσίευση από yiannis :Ειλικρινά έχω βαρεθεί όλοι να διεκδικούν (μουσουλμάνοι, αλβανοί, σκοπιανοί, τούρκοι κτλ) και εμείς να μην καθόμαστε και να το συζητάμε. Πρώτα θα είναι το τζαμί στην Αθήνα και μετά απο λίγο θα ζητάνε και άλλους Μουσουλμάνους στην βουλή, δήμαρχους, δρόμους κτλ Όταν αρχίζεις να δίνεις και ο άλλος δεν ξέρει να σταματάει η κατάληξη δεν είναι καλή.
Υ.Γ.Κατά την άποψη μου η ελληνική κοινωνία είναι κλειστοφοβική , βαθύτατα ρατσιστική και γενικά αντιδραστική και υπερσυντηρητική.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.