Γιάννης
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
apostolos1986
Νεοφερμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από yiannis :Πολύ καλά έκαναν οι Ιταλοί που δεν τους άφησαν να μπούνε εμέις τα βλέπουμε τα οφέλη καθημερινα.
Αρχική Δημοσίευση από yiannis :το να δώσουμε και άδεια να αρχίζουν να κατασκευάζονται τεμένοι μουσουλμανικά ίσως ανοίγει δρόμο για νέες διεκδικήσεις απο μέρους τους
Επιμένω δε νομίζω ένα μουσουλμανικό τέμενος θίγει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Εμείς θέλουμε όμως να υπάρχει παντού ο χριστιανισμός , ελληνόρθοδοξες εκκλησίες.
Επίσης θέλω να τονίσω ότι η άδεια για ένα μουσουλμανικό τέμενος δεν είναι εθνική υποχώρηση αλλά υποχρέωση προς τον πολιτισμό μας , τη δημοκρατία μας οπού ισχύει η ανεξιθρησκεία. Θέλω να επαναλάβω ότι με την πλειοψηφία των μουσουλμανικών κρατών η Ελλάδα έχει παραδοσιακά καλές σχέσεις .
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιάννης
Περιβόητο μέλος

Όσο για τον θόρυβο προσωπικά δεν με έχει ενοχλήσει και από τις δύο μεριές. Από την εκκλησία που μένω δίπλα δεν θυμάμαι ποτέ να έχω ενοχληθεί αλλά και στην ξάνθη που ήμουνα για λίγο καιρό θυμάμαι κάποια μεσημέρια προς απόγευμα που άκουγα την φωνή του χόντζα καθώς περπατούσα και μου θύμιζε λίγο από Πολίτικη κουζίνα (νομίζω στην αρχή) και ειλικρινά με έκανε να ανατριχιάζω.
Τώρα για το πού μπορεί να χτιστεί το τζαμί κανείς δεν ξέρει, πάντως η ομόνοια θα ήταν πολύ καλύτερη με ένα μεγαλοπρεπή τζαμί παρά έτσι όπως είναι τώρα.

ααα το τζαμι αν δεν πιασει θα το κανουμε κεντρο ναρκωμανων θα ειναι και στεγασμενοι,
Αρα ενα τζαμι θα αξιζει.
maik85
Πολύ δραστήριο μέλος

Εγκρίθηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή η εισήγηση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για τη δημιουργία τζαμιού. Όπως είπε ο κ. Σουφλιάς, το τζαμί θα γίνει στην περιοχή του Βοτανικού «Ναυτικό Οχυρό», το οποίο απέχει περίπου 700 μέτρα από το νέο σταθμό του Μετρό, στον Αγιο Σάββα.
Η χρηματοδότηση του τζαμιού θα γίνει από την Πολιτεία, πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έκανε εισήγηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το χωροταξικό σχέδιο και, όπως τόνισε, έχουν παραληφθεί ήδη όλες οι μελέτες. Μέσα στους επόμενους δέκα μήνες θα έχουν προχωρήσει όλα τα χωροταξικά σχέδια και το εθνικό χωροταξικό σχέδιο.
Πρώτο χωροταξικό σχέδιο θα είναι για τις ανανέωσιμες πηγές ενέργειας, θα ακολουθήσει αυτό του τουρισμού και στη συνέχεια το βιομηχανικό.
Υπέρ της δημιουργίας τζαμιού στην Αθήνα τάχθηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης, στο περιθώριο της παρουσίασης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του.
«Έχω τοποθετηθεί και στο παρελθόν για το θέμα αυτό. Το Σύνταγμά μας προβλέπει ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει τον τόπο λατρείας του. Ναι, είμαι υπέρ του να δημιουργηθεί τζαμί. Ο τόπος είναι ήσσονος σημασίας. Αν ο χώρος του Ελαιώνα έχει ψαχτεί και είναι ο καταλληλότερος, κανένα πρόβλημα» δήλωσε.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Αλέξης Τσίπρας δήλωσε για το θέμα: «Η Αθήνα πρέπει επιτέλους να αποκτήσει επίσημους χώρους θρησκευτικής λατρείας για τους χιλιάδες μουσουλμάνους κατοίκους της. Η πόλη μας δεν έχει τίποτε να φοβηθεί αναδεικνύοντας το πολυπολιτισμικό της πρόσωπο. Αντιθέτως έχει πολλά να χάσει από μια φοβική και στενόμυαλη αντιμετώπιση της διαφοράς, που είναι στοιχείο της ίδιας της ταυτότητάς της.
»Η συζήτηση για τη χωροθέτηση του απαραίτητου για τη πόλη τζαμιού, δεν μπορεί να γίνεται αποσπασματικά και πρόχειρα. Η περιοχή του Ελαιώνα αναδεικνύεται στην εύκολη λύση για κάθε χρήση που ψάχνει τόπο εγκατάστασης στη πόλη μας. Ο Ελαιώνας είναι σήμερα ένας κλειστός και κρυμμένος σκουπιδότοπος στην καρδιά της Αθήνας, και έχει ανάγκη από συνολικό πολεοδομικό ανασχεδιασμό με στόχο, πρώτα και κύρια, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την εξασφάλιση χώρων πρασίνου και, βεβαίως, την κατόπιν μελέτης χωροθέτηση νέων χρήσεων.
»Η 'Ανοιχτή Πόλη' υποστηρίζει ότι οι μουσουλμάνοι της Αθήνας δικαιούνται χώρους θρησκευτικής λατρείας, εύκολα προσβάσιμους, κοντά στις περιοχές όπου ζουν και μέσα στον αστικό ιστό, ώστε να μην γκετοποιούνται. Ενδεχομένως η περιοχή του Βοτανικού να είναι μια από αυτές. Όχι όμως χωρίς σχεδιασμό, όχι χωρίς μελέτη των αναγκών του μουσουλμανικού στοιχείου της πόλης, όχι μόνο και μόνο για να 'βγάλουμε την υποχρέωση'».
Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε σχετικά: «Το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας είναι αναφαίρετο για κάθε πολίτη ευνομούμενης χώρας, όπως είναι η Ελλάδα, και εκφράζεται με το δικαίωμα λατρείας του Θεού, εντός ειδικών χώρων. Χαιρετίζουμε την απόφαση αυτή ως θετική και δικαία, ταυτιζομένη με τις πάγιες θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.»
Πηγή:https://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=726543
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Το τζαμί δεν είναι πρόβλημα ... εγώ θέλω να δω τι θα γίνει αν βγει στην άρκη του τζαμιού και ο τύπος που φωνάζει (μάμη τον λένε? δεν ξέρω

maik85
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν διαφωνώ στο να χτιστεί το τζαμί, αλλά όχι σε κεντρικό σημείο. Μπορεί να γίνει στόχος επιθέσεων π.χ.. Και σίγουρα δεν θα φαντάζει ωραίος αυτός ο συνοστισμός των μουσουλμάνων..
Όσο για την συναίνεση του Χριστόδουλου.. ας τα βλέπουν οι μεγαλοχριστιανοί αυτά. Πιστεύω όμως πως δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.
prime
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από maik85:Όσοι έχουν πάει Ξάνθη ξέρουν πώς είναι να βγαίνει κ να φωνάζει ο ιμάμης..
Δεν ξέρω για Ξάνθη, στην Κομοτηνή πάντως είχαν μεγάφωνα και μπορούσες να ακούσεις από μακριά την προσευχή -λειτουργία ?- τους κάτι που δε με ενοχλούσε καθόλου.
Έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν έναν ναό λατρείας και να μην χρησιμοποιούν υπόγεια για να ασκούν τα θρησευτικά τους καθήκοντα.
Γιάννης
Περιβόητο μέλος

Οι εποχές είναι δύσκολες και ο Μουσουλμανικός κόσμος είναι σε ένα γενικότερο βρασμό, θυμόμαστε όλοι τι έγινε με τα σκίτσα του Μωάμεθ, την σημέρινή υπόσχεση του 2ου στην Ιεραρχία της Αλ Καιντα για αιμοτοκήλισμα σε όλη την Ευρώπη κτλ.
Με την έναρξη των βομβαρδισμών στο Λίβανο και τον ισχυρισμό των Λιβανέζων ότι η επίθεση είναι κατά των Μουσουλμάνων και με 700.000 μουσουλμάνους στην Ελλάδα και με πιθανά αντίποινα τουλάχιστον κάναμε μια έξυπνη κίνηση σαν πολιτεία για να ξεκαθαρίσουμε σαν Ελλάδα ότι δεν έχουμε πρόβλημα με τους Μουσουλμάνους.
Δεν σας φαίνετε περίεργο που ενώ το συζητάμε τόσα χρόνια μέσα σε μερικές μέρες βρέθηκε χώρος και όλοι μα όλοι χαιρετήζουν την απόφαση.
Το ότι δεν έγινε τίποτα στην Γερμανία κατα το μουντιάλ στηρίζετε στην άριστη οργάνωση τους, το ότι δεν έγινε τίποτα στην Ελλάδα κατα τους Ολυμπιακούς του 2004 στηρίζεται στις πολύ καλές σχέσεις που έχουμε με τους Άραβες.
Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος

Στην πραξη με αγχωνει το γεγονος να ξερω οτι ακραιες θρησκειες θα εχουν βημα και με τις ευλογιες του κρατους. Και δεν αναφερομαι τοσο στους μουσουλμανους, που υπαρχουν και περιοχες στην Ελλαδα που εχουν αρκετους, αλλα για πιο ακραια παραδειγματα, πχ σατανισμος, μυστικισμος και λοιπα. Αναγνωριζοντας τους χωρο θρησκειας, αναγνωριζουμε ταυτοχρονα και τελετες/εθιμα που δεν ειναι αποδεκτα απο το συνολο.
maik85
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από prime:[/left]
Δεν ξέρω για Ξάνθη, στην Κομοτηνή πάντως είχαν μεγάφωνα και μπορούσες να ακούσεις από μακριά την προσευχή -λειτουργία ?- τους κάτι που δε με ενοχλούσε καθόλου.
Έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν έναν ναό λατρείας και να μην χρησιμοποιούν υπόγεια για να ασκούν τα θρησευτικά τους καθήκοντα.
Aπλά είναι κάτι που ξενίζει. Και αυτό που με πειράζει περισσότερο είναι πως πολλές εκκλησίες δεν ανοίγουν τα μεγάφωνά τους από την αντίδραση του κόσμου -στην Θεσσαλονίκη τουλάχιστον-. Στην Ξάνθη που δεν ζω αλλά πηγαίνω κανα 2 φορές το χρόνο, με ενοχλεί ο ήχος που ακούω από τα τζαμιά. Ίσως να φταίει που δεν έχω ζήσει εκεί. Φαντάζεστε αυτή την φωνή στην καρδιά της Αθήνας?
Κατά τα άλλα συμφωνώ με την δημιουργία του τζαμιού, γιατί πιστεύω πως δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Αφού υπάρχουν τόσοι μουσουλμάνοι θα πρέπει να υπάρχει και ένας τόπος λατρείας τους. Απλά δεν ξέρω πόσο ομαλή θα είναι η λειτουργία του και τί άλλες τυχόν επιπτώσεις θα υπάρξουν αρχής γενομένης με την δημιουργία του τζαμιού.
Γιάννης
Περιβόητο μέλος

maik85
Πολύ δραστήριο μέλος

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει στο Βοτανικό....
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

erodia
Δραστήριο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.