Τώρα μιλάμε για ένστικτο ή διαίσθηση; Από τα συμφραζόμενα νομίζω το δεύτερο και, ναι, πιστεύω στη διαίσθηση, όμως δεν τη συνδέω με την εμπειρία και τις σκέψεις. Προσωπικά τη βιώνω κυρίως με τους ανθρώπους και την εμπιστεύομαι ακράδαντα. Υπάρχουν άνθρωποι που όσο καλοί κι αν δείχνουν, όσο υπέροχες απόψεις κι αν έχουν, ακόμη κι αν κάνουν καλές πράξεις για τους άλλους, πάντα κάτι μέσα μου με κάνει να νιώθω άβολα δίπλα τους, σαν να υπάρχει ένα τείχος και αντί για ζεστασιά, ηρεμία και ασφάλεια, μου προκαλούν ένταση. Ε, μέχρι στιγμής όσες φορές έχω συναντήσει τέτοιο άνθρωπο πάντα θα κάνει κάτι στο τέλος που θα αποδεικνύει κρυμμένη κακία, υστεροβουλία και ψυχρότητα. Αντίστοιχα, υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να έχουν σφάλει, να συγκρουόμαστε συχνά, να διαφωνούμε σε πολλά αλλά παρόλ' αυτά όταν βρίσκομαι δίπλα τους αισθάνομαι γαλήνια, ότι μπορώ να αφεθώ. Μου κάνει επίσης εντύπωση που συνήθως τα ζώα και τα βρέφη προτιμούν τους ίδιους ανθρώπους, ενώ κάποιους άλλους τους αντιμετωπίζουν εχθρικά. Δεν ξέρω αν είναι "αύρα", ενέργεια, κάποιες κινήσεις του σώματος που παρατηρούμε ασυνείδητα ή κάτι άλλο, όμως είμαι σίγουρη ότι κάτι υπάρχει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.