Έχετε κάνει ποτέ σχέση με κάποιον/α που γνωρίσατε από το internet;

Έχετε κάνει ποτέ σχέση με κάποιον/α που γνωρίσατε από το internet;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 235)
  • Ναι, και θα το έκανα ξανά!

  • Μια φορά, αλλά δεν θα το έκανα ξανά!

  • Κάποτε το σκεφτόμουν, αλλά...

  • Όχι, ποτέ μου!

  • Δεν επιθυμώ να απαντήσω.


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

The Djinn

Τιμώμενο Μέλος

Ο Mario αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,513 μηνύματα.
Αyala ετσι οπως τα παρουσιαζεις στο τελυταιο σου ποστ, ειναι σαν να λες οτι μεσω net μπορεις να κανεις μια "βαθυτερη" σχεση και να γνωρισεις με πολυ καλυτερα κριτηρια τον αλλο και να προχωρησεις μαζι του, ενω στην πραγματικη ζωη οχι...
Ετσι μου φανηκεε απο τα παρακατω.
Μιλώντας όμως με τον άλλο για όλα και χωρίς ντροπές, μια και δεν τον έχεις μπροστά σου, βγάζεις τον εσωτερικό σου κόσμο. Και ο άλλος το ίδιο. Έτσι, τυχαίνει και να ερωτευτεί ο ένας τον άλλο, όχι την εμφάνιση, αλλά την ψυχή. Ερωτεύεσαι τελικά δλδ τον πραγματικό του εαυτό, γιατί αυτόν βγάζει όταν μιλάτε. Αυτός φαίνεται. Ακόμα και αν υπάρχουν δισταγμοί και καχυποψίες για το αν υποκρίνεται, διαλύονται κι αυτές μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, γιατί αν ο άλλος υποκρίνεται, θα φανεί 100%.
Υ.Γ.ποτε μην λες 100% για κατι.Αντιθετα μπορω να σου πω οτι μεσω διαδικτυοου ειναι πιο ευκολο να υποκριθει ο αλλος απ' οτι στο face to face γιατι απλουστατα απεναντι του εχει μια οθονη και οχι ενα ζωντανο προσωπο.

Στο Internet ερωτεύεσαι την ψυχή του άλλου, την προσωπικότητά του, τον γνωρίζεις καλύτερα, τον νιώθεις, ξέρεις πώς σκέφτεται, ακόμα και τις πιθανές απαντήσεις του.
Μεγαλη κουβεντα η ψυχη...Πολλες φορες ο ιδιος ο ανθρωπος δεν μπορει να κατανοησει την δικη του ψυχη, ποσο μαλλον του αλλου, και μεσω internet.Αλλα το δεχομαι.
Πως ακριβως τον νιωθεις;Εγω παλι καλυτερα τον νιωθω οταν τον εχω απεναντι, τον κοιτω στα ματια και βλεπω την καθε μικρη του κινηση-αντιδραση.
Οσο για τις απαντησεις του, δεν τις ξερεις απο την αρχη.ετσι δεν ειναι;Με τον καιρο μαθαινεις το πως σκεφτεται και πως απαντα.Στην πραγματικη ζωη συμβαινει κι εκει το ιδιο, απλως δεν δινουμε τοσο σημασια ακριβως στο πως απανταει (να τα θυμμαστε επακριβως δηλαδη) γιατι απλουστατα δεν τα εχουμε σε γραπτο λογο (οπως γινεται στα chat) και δεν ασχολουμαστε μονο με αυτα που λεει.
Ισως για εσενα να συμβαινει αυτο και το σεβομαι αλλα για εμενα αυτο δεν ισχυει...

Στο μπαράκι, στο club ή στο πανεπιστήμιο που γνωρίζεις κάποιον και σου αρέσει η εξωτερική εμφάνιση, το χαμόγελο κλπ κι αφού τον γνωρίσεις, το χιούμορ, το τί λέει και λοιπά...όλα αυτά είναι επιφανειακά, απλώς σου κάνουν "κλικ" αρχικά και στην πορεία της σχέσης αρχίζεις και βλέπεις και τον εσωτερικό του κόσμο και...
Ισχυει οτι κυριως σε τραβαει η εμφανιση.Αλλα δεν ειναι μονο αυτη.
Οι περισσοτερες περιπτωσεις σχεσεων, ειναι απο κοινους γνωστους σε κοινες παρεες, οπου συναντιουνται ολοι μαζι και βλεποντας το πως μιλα η κοπελα, πως απαντα, πως σκεφτεται, πως συμπεριφερεται κτλ κτλ, σου κανει το κλικ ή δεν το κανει.

Για να μην πολυλογω, δεν αντιλεγω οτι οι κινδυνοι ισως να ειναι ιδιοι, ισως και περισσοτεροι.Δεν μπορω να μιλησω στατιστικα.
Σιγουρα το διαδικτυο ειναι ενας επιπλεον τροπος γνωριμιας ανθρωπων κτλ κτλ.Γνωριμιας μονο.Απο εκει και περα για να γινει κατι επιβαλεται εντος κι εκτος εισαγωγικων η συναντηση των δυο.Εαν θελουμε να μιλαμε για σχεση ολοκληρωμενη.

Sorry που απαντησα σε σενα προσωπικα ,αλλα οπως σου ειπα το post σου προσωπικα μου εδωσε την εντυπωση πως μεσω internet τα κριτηρια ειναι σωστα,πιο βαθεια κτλ κτλ, ενω αντιθετα στην πραγματικη ζωη επιφανειακα.
το δεχομαι, απλως προσωπικα διαφωνω.Οσο ευκολα υποκρινεται καποιος στην πραγματικη του ζωη, το ιδιο και πιο ευκολα μπορει μεσω διαδικτυου.;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

prime

Πολύ δραστήριο μέλος

Η prime αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,680 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από avaptistos:
Θα προτιμούσα να έκανες τη σχέση σου παραμυθάκι και να μας την εξιστορούσες (επηρεασμένος απο το προηγούμενο ποστ μου με Τόλκιν...)

Αλλά ας κάνω μερικές υποβοηθητικές ερωτησούλες, ετσι για να παίρνεις ιδέες..

α) Λαϊκή πήγατε ποτέ μαζί?
β) Του μαγείρευες τίποτα της προκοπής πέρα απο αυγά, πατάτες, καθάρισμα αγγουροτομάτας και μακαρόνια με τυρί ή η καλοπέραση σου/του εξαντλούνταν στην αναπόληση της παλιάς καλής ενσύρματης εποχής, τρώγοντας τον άμπακο ενώ μιλούσατε στα εκάστοτε chat-rooms?
γ) Συνεχίσατε να μιλάτε μέσω chat (ακόμα και σήμερα;) και αν ναι πως επηρέασε τη σχέση σας το γεγονός οτι εξακολουθείτε να μπαίνετε σε chat? Είστε όπως στο αρχικό στάδιο και συμπεριφέρεστε ο ένας στον άλλο σαν γνήσια πιτσούνια? Κοινώς, τί άλλαξε ιν του γιαρς?
δ) Πιστεύεις οτι η μαγεία ή μέρος αυτής έχει πάει για βρούβες ή στη καλύτερη περίπτωση ένα ταξιδάκι δίχως γυρισμό στη Μποτσουάνα και τα νησιά Φήτζι?
ε) Νιώθεις το ίδιο καραερωτευμένη μαζί του όπως τότε που διάβαζες τις σκέψεις του σε real time, από ένα ηλεκτρονικό παράθυρο?
ζ) Τί θα περιέγραφες ως περισσότερο ομιχλώδες, στο ζήτημα της σχέσης σου η οποία προέρχεται
απο το net? Το αν κάνει chat και με άλλες ή το αν έχουν εξαφανιστεί οι πεταλούδες και οι αντιλόπες απο το στομαχάκι σου?
η) Θεωρείς πιθανό να μπορέσεις να τον υποκαταστήσεις (αν πρόκειται για σχέση εξ'αποστάσεως) ή να τον αντικαταστήσεις ολοκληρωτικά, στο μέλλον, με κάποιον άλλο είτε με μία νέα γνωριμία απο το διαδίκτυο είτε με μία παραδοσιακή γνωριμία? Με λίγα λόγια ποίος ο βαθμός της καψούρας σου για εκείνον με άριστα το 100..
θ) Πόσο πολύτιμος είναι για σένα και πόσο απαραίτητος; (Μολόγα τα..)
ι) Σε ενοχλεί που τον γνώρισες απο chat? Αν τον συναντούσες κάπου έξω θα σε τραβούσε εξίσου?
κ) Θα μπορούσες να κάνεις σχέση από προξενιό? (το ραντεβού στα τυφλά δεν είναι η μοδάτη και
εξελιγμένη όψη του προξενιού?)...και μετά λένε ότι έχουμε χάσμα γενεών με τους μεγαλύτερους μας..
λ) Ποιό στοιχείο είναι αυτό που πιστεύεις ότι κρατάει τη σχέση στο επίπεδο που είναι σήμερα μετά από 2 χρόνια γνωριμίας?
μ) Πιστεύεις ότι το διαδίκτυο επιτέλεσε το ρόλο μιας ισχυρής κόλλας και με μια τέτοια αρχή, η συνέχεια μοιραία προδιαγράφθηκε έντονη και δεμευτική και πάντως περισσότερο λατρευτική από το αν γινόταν κάτω απο διαφορετικές συνθήκες? (magic de spell..)..πόσο επηρέασε το internet με λίγα λόγια?
ν) Αν ο ονειρευτής είναι ο ερωτευμένος και ο ερωτευόμενος η σκιά του εσύ τί θεωρείς ότι είσαι?
ξ) Βλέπεις μέλλον ή μια στιγμιαία καλοπέραση? (και μη μου πεις αν δεν έβλεπα δε θα τραβιόμουν 2 χρόνια, γιατί μπορεί να έχεις συνηθίσει τον εαυτό σου στη σχέση αλλά να μη το θεωρείς ότι μπορεί να πάει παραπέρα όπως γάμο και κουτσούβελα..)

Υ.Γ. Ξέρω, είμαι ανελέητος...

Ζουμερά φιλιά (σα τα πορτοκάλια Merlin)!



δεν πιστεύω στα παραμύθια..

α) ναι και αγοράσαμε πατάτες Νευροκοπίου..
β)αυτός μαγείρευε αν και όχι τόσο καλά οφείλω να ομολογήσω
γ)μιλάμε ακόμα αραιά και πού..καμία σχέση το αρχικό στάδιο με το τώρα..
δ) έχει παέι στο Μπαλί
ε)όχι
ζ) το ότι έχει κάνει τα chat τρόπο ζωής και σχεδόν αποκλειστικού τρόπου γνωριμίας.
η)ουδείς αναντικατάστατος.
θ)ουδείς αναντικατάστατος
ι) ναι με ενοχλεί και όχι δεν νομίζω ότι θα με τραβούσε εξίσου.όπως μου έχει πει ο ίδιος θα φοβόταν να με πλησιάσει και θα με θαύμαζε από μακριά..
κ) όχι
λ)η αντιφατικότητα και τα συναισθήματα
μ)επηρέασε πολύ. σίγουρα ήταν πολύ πιο χαμηλές οι άμυνές μου..
ν)μια γυναίκα που ζει στον real world και όχι στο παραμύθι
ξ) πώς ορίζεις το στιγμιαίο?2 χρόνια ναι είναι μια στιγμή μπροστά στην αιωνιότητα..
εγώ όμως δεν σκοπεύω να γίνω μαθουσάλας..
Υπήρξε μια πρόταση γάμου..από την πλευρά του..ι am not the marrying kind and bettween us neither is he..
αυτά εν ολίγοις

χόρτασες?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Ναι μεν, αλλα πιστευω οτι μια πιο αμεση επαφη, δηλαδη οταν βλεπεις τα ματια και τις εκφρασεις του αλλου πιστευω οτι ειναι ελαφρως πιο ευκολο να χαρακτιρησεις καποιον εαν καποιος ειναι "περιεργος" ή οχι.

Διατηρώ τις αμφιβολίες μου επ' αυτού, υπάρχουν και εγκληματίες με αγγελικά πρόσωπα...
Για του λόγου το αληθές κάντε αυτό το σχετικό τεστάκι/παιχνιδάκι:
https://www.malevole.com/mv/misc/killerquiz/
Θα δείτε φωτογραφίες από Serial Killers και προγραμματιστές. Ποιός είναι ποιός?


Και για πιο light καταστάσεις υπάρχει και αυτό του BBC αν έχετε χρόνο:
https://www.bbc.co.uk/science/humanbody/mind/surveys/smiles/index.shtml
Σας ζητάει να βρείτε ποιά από τα χαμόγελα που θα δείτε είναι αληθινά και ποιά όχι...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

The Djinn

Τιμώμενο Μέλος

Ο Mario αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,513 μηνύματα.
Μην πας τωρα σε αυτους οι οποιοι ειναι εξαιρεσεις....:|
Δεν ειπα οτι ολοι ειναι αγγελουδια, αλλα το οτι υπαρχουν αυτοι στην real life, ουτε σημαινει οτι μσω διαδικτυου δεν υπαρχουν ή οτι ειναι λιγοτεροι, ουτε οτι μεσω net μπαιενις τοσο στα εσωψυχα τους που καταλαβαινεις τι ειναι και τι κανουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Υ.Γ.ποτε μην λες 100% για κατι.Αντιθετα μπορω να σου πω οτι μεσω διαδικτυοου ειναι πιο ευκολο να υποκριθει ο αλλος απ' οτι στο face to face γιατι απλουστατα απεναντι του εχει μια οθονη και οχι ενα ζωντανο προσωπο.

Φυσικά ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ.
Το θέμα είναι πως για να υποκριθείς κάτι που δεν είσαι θα πρέπει να ξέρεις εκ των προτέρων πώς θέλει το άλλο πρόσωπο να είσαι. Μετά από μερικά χρόνια στο νετ, μπορώ αν μη τι άλλο να καταλάβω με ποιόν έχω να πω κάτι παραπάνω και μπορεί να με ενδιαφέρει για ανταλλαγή απόψεων και κουβεντούλα.
(Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν έψαχνα στο ιντερνετ για σύντροφο, απλά προέκυψε...ίσως αυτή είναι επίσης μια σημαντική παράμετρος).
Ένα πολύ χονδροειδές παράδειγμα από τα χρόνια που έκανα chat:
Τους ενδιαφέροντες συνομιλητές τους εντόπιζα στο main. Όταν μου άνοιγε κάποιος prive με πρώτη ερώτηση a/s/l? (age/sex/location για τους αμύητους) ήξερα πως η συζήτηση δεν θα πήγαινε μακριά...

Να αποκτήσει ας πούμε, καλλιέργεια ως δια μαγείας το βρίσκω λίγο απίθανο, και σίγουρα μπορείς να καταλάβεις έναν καλλιεργημένο άνθρωπο με τον τρόπο που θα σε προσεγγίσει και από τον τρόπο που εκφράζεται. (ΠΡΟΣΟΧΗ::P ακόμα και ένας εγκληματίας μπορεί να είναι καλλιεργημένος;) ).

Θα προσποιηθεί για την εμφανισή του/της? Ε αργά η γρήγορα θα μάθεις την αλήθεια. ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

The Djinn

Τιμώμενο Μέλος

Ο Mario αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,513 μηνύματα.
Βασικα δεν διαφωνω, απλως διαφωνω με την οποια "θεοποιηση" της οποιας γνωριμιας μεσω net και "χαντακωση" της αλλης.Και αυτο το λεω, γιατι προσωπικα αυτο μου εβγαλε το πρωτο μηνυμα της ayala.(την οποια και συμπαθω κι ελπιζω να μην νομισει οτι εχω κατι μαζι της.)
Απο εκει και περα οτι εσυ ξεχωριζεις ποιος παει και γιατι στο διαδικτυο, δεν σημαινει οτι το κανουν ολοι.Και δεν υπαρχουν μονο τα ατομα που θα σε ρωτησουν κατευθειαν τι αναλογιες εχεις και το πως εισαι.
Αυτοι ειναι τα λιγουρια που τα καταλαβαινουν ολοι.Μεσω διαδικτυου μπορει καποιος στο πολυ λαου λαου, να σου δειξει ενα εντελως διαφορετικο προσωπο.
Κοπελα κολλητη μου εδω στην Ιταλια την πατησε ετσι.Και το παλικαρι φαινοταν διαμαντι.ειχα δει και συνομιλιες τους και txt απο το msn που μιλουσαν.Και πιστεψε με και η κοπελα ειχε μια προεμπειρια με το διαδικτυο (οπως κι εγω).
Στο τελος η ολη της "εκπληξη" ηταν καθε αλλο παρα θετικη.
Αυτο στο γραφω γιατι καθε νομισμα εχει δυο οψεις.
Με λιγα λογια λεω πως οσο ευκολο ειναι να υποκριθει καποιος στην πραγματικη ζωη, το ιδιο και ακομα πιο ευκολο ειναι μεσω διαδικτυου.
(Και ξαναλεω, δεν καταδικαζω γνωριμια-σχεση μεσω net.Το ειχα γραψει και στο πρωτο πρωτο ποστ αλλωστε.)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
διαφωνω με την οποια "θεοποιηση" της οποιας γνωριμιας μεσω net και "χαντακωση" της αλλης

οσο ευκο ειναι να υποκριθει καποιος στην πραγματικη ζωη, το ιδιο και ακομα πιο ευκολο ειναι μεσω διαδικτυου.

Συμφωνώ και συμφωνώ! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giovanna

Επιφανές μέλος

Η Giovanna αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8,086 μηνύματα.
Isiliel ΣΕ ΠΑΩΩΩΩ!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akfo7

Νεοφερμένος

Ο akfo7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Η πρώτη μου σχέση ήταν μέσω μιας κοπέλας που γνώρισα από το internet. Ήταν κύπρια και σπούδαζε θεσσαλονική και εγώ εμενα αθήνα. Τελος πάντων με λίγα λόγια κατέλιξα να έχω πάει θεσσαλονική μέσα σε ένα χρόνο 32 φορές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Aayla

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Aayla αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 262 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από akfo7:
Η πρώτη μου σχέση ήταν μέσω μιας κοπέλας που γνώρισα από το internet. Ήταν κύπρια και σπούδαζε θεσσαλονική και εγώ εμενα αθήνα. Τελος πάντων με λίγα λόγια κατέλιξα να έχω πάει θεσσαλονική μέσα σε ένα χρόνο 32 φορές.
Για να πας τόσες φορές, θα πει ότι καλά πήγε το ηλεκτρονικό φλερτ, ε;;)

Αρχική Δημοσίευση από Mario:
Αyala ετσι οπως τα παρουσιαζεις στο τελυταιο σου ποστ, ειναι σαν να λες οτι μεσω net μπορεις να κανεις μια "βαθυτερη" σχεση και να γνωρισεις με πολυ καλυτερα κριτηρια τον αλλο και να προχωρησεις μαζι του, ενω στην πραγματικη ζωη οχι...

Marie μου, αυτό που ήθελα να κάνω στην ουσία ήταν να αντιπαρατάξω τα συν και πλην του ενός τρόπου γνωριμίας με τον άλλο και να τα συγκρίνω, βγάζοντας τελικά το συμπέρασμα ότι πάνω στη ζυγαριά ισορροπούν και τα δύο, θέλοντας μ'αυτόν τον τρόπο να απευθυνθώ κυρίως σ'αυτούς που έλεγαν ότι δεν εμπιστεύονται να κάνουν σχέση απ'το internet.

Αρχική Δημοσίευση από Mario:
Υ.Γ.ποτε μην λες 100% για κατι.Αντιθετα μπορω να σου πω οτι μεσω διαδικτυοου ειναι πιο ευκολο να υποκριθει ο αλλος απ' οτι στο face to face γιατι απλουστατα απεναντι του εχει μια οθονη και οχι ενα ζωντανο προσωπο.

Και βέβαια μπορεί να υποκριθεί, αλλά αυτό θα το κάνει στην αρχή και μετά θα καταλάβεις ότι κάααατι δεν πάει καλά...:worry: Τον ηλεκτρονικό σου φίλο μπορείς να τον καταλάβεις όχι μόνο από αυτά που λέει, αλλά και με αυτά που κάνει [π.χ. είχα χάσει κάποια "επεισόδια στο φόρουμ και μου τα έκανε copy-paste στο word και μου τα έστειλε ή είχα κάποιες απορίες με διάφορα και μου έστελνε links ή mails με το πού να κοιτάξω, σε ποιό site κλπ και άλλα πολλά]. Όταν φαίνεται ότι σου δείχνει εμπιστοσύνη (σου δίνει αριθμό κινητού, διεύθυνση σπιτιού, σου δείχνει προσωπικές του φωτογραφίες), τότε του δείχνεις κι εσύ. Ειδικά όταν μιλάς με κάποιον τον οποίο δεν έχεις δει ποτέ στη ζωή σου, γίνεσαι αυτόματα πιο επιφυλακτικός. Προσέχεις τι δίνεις, τι λες και σε ποιόν το λες. Από ένα διάστημα και μετά [μιλάμε για μήνες, έτσι;], νιώθεις πια σίγουρος ότι ο ηλεκτρονικός σου φίλος είναι ΟΚ. Είναι clean, μια χαρά άνθρωπος, μπορεί και καλύτερος από σένα...Ε, αυτό ένιωσα εγώ μετά από ένα χρόνο επικοινωνίας:Θαυμασμό για το άτομό του και ένιωθα ότι τον ήξερα καλύτερα κι απ΄την καλύτερη φίλη μου. Θέλω να πω, ότι η υποκρισία αποκαλύπτεται από ένα σημείο και μετά. Το πραγματικό του εγώ δεν μπορεί πια να κρυφτεί όταν μιλάτε πια καθημερινά...:|

Αρχική Δημοσίευση από Mario:
Μεγαλη κουβεντα η ψυχη...Πολλες φορες ο ιδιος ο ανθρωπος δεν μπορει να κατανοησει την δικη του ψυχη, ποσο μαλλον του αλλου, και μεσω internet.Αλλα το δεχομαι.
Χρησιμοποίησα την όντως μεγάλη κουβέντα "ψυχή", marie, θέλοντας μόνο να δείξω ότι κάποτε καταλαβαίνεις ΤΙ πραγματικά σκέφτεται. Ό'τι σκέφτεται σου το πληκτρολογεί και σου το στέλνει. Αυτό δεν το κάνεις εύκολα στη ζωή, ακόμα και με το πιο κοντινό σου πρόσωπο. Μπορεί να διστάσεις να βγάλεις κάποιες πολύ βαθιές σκέψεις στο σύντροφό σου, αλλά μπορείς να τις βγάλεις στον ηλεκτρονικό σου φίλο. Κι αυτό κάναμε και οι δύο.

Αρχική Δημοσίευση από Mario:
Πως ακριβως τον νιωθεις;Εγω παλι καλυτερα τον νιωθω οταν τον εχω απεναντι, τον κοιτω στα ματια και βλεπω την καθε μικρη του κινηση-αντιδραση.
Οσο για τις απαντησεις του, δεν τις ξερεις απο την αρχη.ετσι δεν ειναι;Με τον καιρο μαθαινεις το πως σκεφτεται και πως απαντα.Στην πραγματικη ζωη συμβαινει κι εκει το ιδιο, απλως δεν δινουμε τοσο σημασια ακριβως στο πως απανταει (να τα θυμμαστε επακριβως δηλαδη) γιατι απλουστατα δεν τα εχουμε σε γραπτο λογο (οπως γινεται στα chat) και δεν ασχολουμαστε μονο με αυτα που λεει.
Ισως για εσενα να συμβαινει αυτο και το σεβομαι αλλα για εμενα αυτο δεν ισχυει...

Δε θα διαφωνήσω καθόλου με όσα λες. Μόνο για αυτό με τις απαντήσεις, να προσθέσω ότι ναι, δεν κολλάς σε πράγματα που λέει ο άλλος, γιατί αλλιώς είναι ο προφορικός λόγος, αλλά και σε μια συνάντηση τετ-α-τετ μπορείς εύκολα να παραπλανηθείς από το cool στυλάκι του ή της σέξυ εμφάνιση της και όλα αυτά να σε αποτραβήξουν από τα λόγια...Και να προσθέσω κάτι πάνω στις γνωριμίες γενικά: Δε συνιστώ σε κανένα να ψάχνει σύντροφο στο διαδίκτuο. Γενικά δε συνιστώ σε κανένα να ΨΑΧΝΕΙ για σύντροφο! Νομίζω ότι το σύντροφο τον βρίσκεις σε ανύποπτη στιγμή. Μην πας το βράδυ για clubbing για να ψωνίσεις γκόμενο\α. Να πας, γιατί θέλεις να διασκεδάσεις, να δεις κόσμο, να ξελαμπικάρεις. Έτσι και στο internet: Μην πας στα chat rooms για αναζήτηση συντρόφου, γιατί εκεί όντως μπορεί να παραπλανηθείς εύκολα. Να πας στα chat και στα forum γιατί απλά θέλεις να εκφραστείς, να βρεις απαντήσεις σε απορίες, να γνωρίσεις ανθρώπους (και εννοώ απλά να γνωρίσεις όχι να γ@μήσεις!:P )Προσωπικά δε μ'αρέσουν καθόλου αυτά[εννοώ τα chat rooms "find your mate"], αλλά κάποιοι καταφεύγουν εκεί ως έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο να καταπολεμήσουν τη μοναξιά τους (πού να στολίζομαι τώρα, να σπαταλάω λεφτά για να κερνάω τη γκόμενα ή το γκόμενο μπας και μου κάτσει;:D ). Εγώ, για το άτομο που σου λέω, καθόλου δεν αποσκοπούσαμε ούτε εγώ ούτε αυτός για κάτι περισσότερο από απλό χαβαλέ και παρέα και φιλία, αν το θες....Απλώς ΠΡΟΕΚΥΨΕ να αισθανόμαστε και οι δύο διαφορετικά ο ένας για τον άλλο μετά από ένα μεγάλο διάστημα...:/:
Αρχική Δημοσίευση από Mario:
Sorry που απαντησα σε σενα προσωπικα ,αλλα οπως σου ειπα το post σου προσωπικα μου εδωσε την εντυπωση πως μεσω internet τα κριτηρια ειναι σωστα,πιο βαθεια κτλ κτλ, ενω αντιθετα στην πραγματικη ζωη επιφανειακα.
το δεχομαι, απλως προσωπικα διαφωνω.Οσο ευκολα υποκρινεται καποιος στην πραγματικη του ζωη, το ιδιο και πιο ευκολα μπορει μεσω διαδικτυου.;)

Αυτό το τελευταίο είναι το ζουμί! Βασικά το ίδιο πράγμα λέμε, αλλά ίσως σε μπέρδεψε το ότι είπα "και καλύτερα" και το τόνισα, αναφερόμενη στη διαδικτυακή γνωριμία. Τον τονισμό απλώς τον έκανα, θέλοντας να εξισορροπήσω τους δυο τρόπους γνωριμίας, επειδή σε προηγούμενα posts είδα να αμφισβητείται και ο τρόπος, αλλά και το αποτέλεσμα μιας ηλεκτρονικής γνωριμίας. Συμφωνώ απολύτως ότι και στα δύο μπορεί να υποκριθεί κάποιος και γενικά άλλα υπερ και κατά έχει η καθεμία γνωριμία. Απλά εγώ προσωπικά ΔΕΝ καταδικάζω την διαδικτυακή γνωριμία. Τη βάζω ακριβώς το ίδιο με τις κανονικές γνωριμίες και τις προσδίδω τόσα υπέρ & κατά όσα έχει και η live γνωριμία. Όσον αφορά για σχέση, εννοείται ότι πρέπει μετά το internet να είναι τετ-α-τετ, αλλιώς τι σόι σχέση είναι;:confused: [εκτός κι αν τη βρίσκουν με cybersex!:P ]

Αρχική Δημοσίευση από Isiliel:
Φυσικά ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ.
Το θέμα είναι πως για να υποκριθείς κάτι που δεν είσαι θα πρέπει να ξέρεις εκ των προτέρων πώς θέλει το άλλο πρόσωπο να είσαι. Μετά από μερικά χρόνια στο νετ, μπορώ αν μη τι άλλο να καταλάβω με ποιόν έχω να πω κάτι παραπάνω και μπορεί να με ενδιαφέρει για ανταλλαγή απόψεων και κουβεντούλα.
(Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν έψαχνα στο ιντερνετ για σύντροφο, απλά προέκυψε...ίσως αυτή είναι επίσης μια σημαντική παράμετρος).
Ένα πολύ χονδροειδές παράδειγμα από τα χρόνια που έκανα chat:
Τους ενδιαφέροντες συνομιλητές τους εντόπιζα στο main. Όταν μου άνοιγε κάποιος prive με πρώτη ερώτηση a/s/l? (age/sex/location για τους αμύητους) ήξερα πως η συζήτηση δεν θα πήγαινε μακριά...

Να αποκτήσει ας πούμε, καλλιέργεια ως δια μαγείας το βρίσκω λίγο απίθανο, και σίγουρα μπορείς να καταλάβεις έναν καλλιεργημένο άνθρωπο με τον τρόπο που θα σε προσεγγίσει και από τον τρόπο που εκφράζεται. (ΠΡΟΣΟΧΗ::P ακόμα και ένας εγκληματίας μπορεί να είναι καλλιεργημένος;) ).

Νομίζω, ότι η Isiliel με εκφράζει απόλυτα σ'αυτό που πιστεύω σχετικά με τους internet φίλους μας, Marie! Οπότε, συμφωνούμε τελικά, έτσι;;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Nαι. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

The Djinn

Τιμώμενο Μέλος

Ο Mario αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,513 μηνύματα.
Ayala μου τωρα καταλαβα καλλιτερα πως το εννουσες.;)
Το πρωτο σου quote σε μενα και το τελευταιο τα εξηγουν ολα...(εξηγουν δηλαδη τι δεν καταλαβα σωστα.)
Φυσικα διαβασα και τα υπολοιπα ε!:D
Γενικοτερα οπως προειπα κι εγω σε καμια περιτωση δεν καταδικαζω αυτον τον τροπο γνωριμιας δυο ανθρωπων.Το ιντερνετ περαν απο μια τεραστια εγκυκλοπαιδειακαι 1002 αλλα ειναι και το πληρεστερο-πιο αμεσο μεσω επικοινωνιας και επαφης δυο ατομων.(Εννοειτε μετα το "τετ-ατετ" οπου πιο αμεσο δεν υπαρχει.)
Και προσωπικα ακομα και το οτι δεν μου εχει τυχει να κανω μια τετοια γνωριμια-σχεση, αναγνωριζω την δυνατοτητα που μου χαριζει να μπορω να μιλαω και να επικοινωνω οπτικο-ακουστικα, αλλα και με την μεθοδο της γραφης με πολυ σημαντικα ατομα για εμενα, οπως η κοπελα μου...:redface:
Αχ...να ' ταν και κλυτερες οι συνθηκες του internet στην Ελλαδα....(τιμες-ταχυτητες κτλ κτλ...)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aayla

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Aayla αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 262 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Mario:
Το ιντερνετ περαν απο μια τεραστια εγκυκλοπαιδειακαι 1002 αλλα ειναι και το πληρεστερο-πιο αμεσο μεσω επικοινωνιας και επαφης δυο ατομων.(Εννοειτε μετα το "τετ-ατετ" οπου πιο αμεσο δεν υπαρχει.)
Και προσωπικα ακομα και το οτι δεν μου εχει τυχει να κανω μια τετοια γνωριμια-σχεση, αναγνωριζω την δυνατοτητα που μου χαριζει να μπορω να μιλαω και να επικοινωνω οπτικο-ακουστικα, αλλα και με την μεθοδο της γραφης με πολυ σημαντικα ατομα για εμενα, οπως η κοπελα μου...:redface:
Αχ...να ' ταν και κλυτερες οι συνθηκες του internet στην Ελλαδα....(τιμες-ταχυτητες κτλ κτλ...)

Costosamente!!:thumbsup: [το σκότωσα μήπως;:worry: ]
Και προπαντώς που μας δίνεται η δυνατότητα με το καλό μας internet και έχουμε γίνει όλοι εδώ μέσα μια φοβερή παρέα!;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

The Djinn

Τιμώμενο Μέλος

Ο Mario αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,513 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Aayla:
Costosamente!!:thumbsup: [το σκότωσα μήπως;:worry: ]
Σωστα το εγραψες ayala μου απλως δεν την χρησιμοποιουν αυτην την λεξη για να πουν "ακριβως" με την εννοια οτι συμφωνουν, αλλα οσων αφορα το κοστος.;)
Δλαδη ακτριβος και οχι ακριβως.;)
Εsattamente σημαινει το ιδιο αλλα με την εννοια οτι συμφωνω με καποιον....οπως...(κοιτα πιο κατω

Και προπαντώς που μας δίνεται η δυνατότητα με το καλό μας internet και έχουμε γίνει όλοι εδώ μέσα μια φοβερή παρέα!;)
Εsattamente!!!!!!!!!!!!!!!:clapup: :thumbsup: :thumbup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aayla

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Aayla αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 262 μηνύματα.
Aaaaa, GRAZIE, Mario!!:D
Esattamente, λοιπόν!:clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
το ότι τελειώνουν και τα δύο σε μέντε-ς ουδεμία σχέση έχει με το "καλύτερα να μασάς παρα να μιλας ε? :P :P :P




(καρα οφφ τοπικ, βουρδουληστε με, γουσταρω :P )
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giovanna

Επιφανές μέλος

Η Giovanna αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8,086 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από ΚΑΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ:
το ότι τελειώνουν και τα δύο σε μέντε-ς ουδεμία σχέση έχει με το "καλύτερα να μασάς παρα να μιλας ε? :P :P :P




(καρα οφφ τοπικ, βουρδουληστε με, γουσταρω :P )

εμενα παντως τον εκλα-σα-μεντες μου θυμιζει:clapup:
μη μου πεις οτι δε ξερεις το ανεκδοτο κουε? :hmm: :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Andrew19

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Andrew19 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αυστραλία. Έχει γράψει 164 μηνύματα.
If you f@ck someone's mind then you will f@ck his body too ;)

Εχει τύχει πολλές φορές (και καλό είναι και κακό, σε μια περίπτωση ήταν πολύυυυυυυυ κακό και ψυχοφθόρο) αλλά έτσι γίνεται σε όλες τις καταστάσεις και σχέσεις. Το χειρότερο βέβαια είναι όταν η άλλη ξέρει πολλά ήδη για μένα (μια και καλοί άνθρωποι υπάρχουν παντού) και εγώ δεν ξέρω τπτ για αυτή! Και οι καλύτερες καταστάσεις έγιναν πάλι, οπότε ποτέ δεν ξέρεις!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

prime

Πολύ δραστήριο μέλος

Η prime αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,680 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Andrew19:
If you f@ck someone's mind then you will f@ck his body too ;)

!

Με αυτήν την έκφραση συνοψίζεις ουσιαστικά το πώς ξεκινούν γεινκά οι σχέσεις αλλά κυρίως αυτές από το internet.
It' s a mind game τελικά και τίποτα παραπάνω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Andrew19

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Andrew19 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αυστραλία. Έχει γράψει 164 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από prime:
Με αυτήν την έκφραση συνοψίζεις ουσιαστικά το πώς ξεκινούν γεινκά οι σχέσεις αλλά κυρίως αυτές από το internet.
It' s a mind game τελικά και τίποτα παραπάνω.

Ναι αλλά στο Ιντερνετ η κατάσταση είναι αποκλειστικά Mind Game! Πολύ ισχυρό :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top