Wishful
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stupid bitch
Πολύ δραστήριο μέλος

Ειδικά τη συγκεκριμένη στιγμή,δε νοιώθω κενός απλά,αλλά σαν να μ'έχει ...κατασπαράξει το κενό ! τον τελευταίο καιρό με τριγύριζε με άσχημες διαθέσεις !!!
![]()
αχχ..έχω περάσει κι εγώ από'κει..κουράγιο καλέ μου..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Wishful
Δραστήριο μέλος

αχχ..έχω περάσει κι εγώ από'κει..κουράγιο καλέ μου..πάντως,αν κοιτάξεις καλά τριγύρω σου,θα δεις κάπου να αχνοφαίνεται ένα πολύ μικρό,άσπρο σκοινάκι..προσπάθησε να το πλησιάσεις όσο μπορείς και κρατήσου από αυτό πολύ γερά..θα εκπλαγείς όταν δεις ότι αυτό το σκοινάκι,παρόλο που σου φαίνεται πολύ μικρό,είναι ικανό να σε τραβήξει απ'το κενό και να σε φέρει πάλι έξω,κοντά μας...
![]()

roumana
Διάσημο μέλος

Και ποιος δεν έχει νιώσει κενός?
Eίναι κάτι συνηθισμένο στην εποχή μας.
Όλο και περισσότερο γινόμαστε θύματα της πλήξης, και άν δε λάβουμε τα μέτρα μας, αυτό το ντελικάτο κτήνος γρήγορα θα μας κάνει να χάσουμε το ενδιαφέρον μας για τα πάντα...(Α. Μπρετόν, Τι είναι ο Σουρρεαλισμός ,εκδ. Πλέθρο)
Wishful
Δραστήριο μέλος

Giovanna
Επιφανές μέλος

αχχ..έχω περάσει κι εγώ από'κει..κουράγιο καλέ μου..πάντως,αν κοιτάξεις καλά τριγύρω σου,θα δεις κάπου να αχνοφαίνεται ένα πολύ μικρό,άσπρο σκοινάκι..προσπάθησε να το πλησιάσεις όσο μπορείς και κρατήσου από αυτό πολύ γερά..θα εκπλαγείς όταν δεις ότι αυτό το σκοινάκι,παρόλο που σου φαίνεται πολύ μικρό,είναι ικανό να σε τραβήξει απ'το κενό και να σε φέρει πάλι έξω,κοντά μας...
![]()
μικρη μπουρμπουληθρα, εγραψες παλι. θα το εκτυπωσω αυτο, εγχρωμο

underwater
Περιβόητο μέλος

Wishful
Δραστήριο μέλος

underwater ....Ο κανόνας είναι αυτό που λές ! Η προσπάθεια....δε θα το πειράξω....

Demelene
Διάσημο μέλος

Πωπω ρε φίλε τι μου θύμισες με ένα φίλο!Μια και μιλάμε για κενό,για μένα δε σημαίνει "δεν έχω να κάνω"!! Σημαίνει, δεν εχω κίνητρα για να κάνω κάτι....είναι πιο δύσκολα έτσι....
![]()
underwater ....Ο κανόνας είναι αυτό που λές ! Η προσπάθεια....δε θα το πειράξω....![]()
Τελείως παράνοια να μην έχεις κίνητρο.
Wishful
Δραστήριο μέλος

Πωπω ρε φίλε τι μου θύμισες με ένα φίλο!
Τελείως παράνοια να μην έχεις κίνητρο.

Demelene
Διάσημο μέλος

Αυτοί οι στόχοι είναι ο ασυνείδητος κινητήριος μοχλός για το ότι κάνουμε στην ζωή μας. Άτομα που βλέπεται να τα ξύνουν ανελέητα και απλά να παρακμάζουν απλά δεν έχουν τέτοια κίνητρα και φταίνε οι γονέίς συνήθως τους που τους έχουν μάθει σε μια ψευδαίσθηση του όλα εύκολα και όλα ετοιμοπαράδοτα και όλα δεδομένα.
Η εμπειρία μου με τα παιδιά - κάποιοι είχαν γίνει αιώνιοι φοιτητές κάποιοι αίωνιοι άνεργοι - ήταν ότι σε κάποια φάση ενώ συζητάγαμε τους ρωτάω μα καλά δεν θέλεται να κάνεται κάποια πράγματα στην ζωή σας έξω από τα καθημερινά που απλόχερα σας παρέχονται από τους γονείς σας? Και μετά από μια σιγή φάνηκε ότι ειλικρινά δεν είχαν κανένα στόχο όσο μακροπρόθεσμος και να ήταν και απλά περνάγαν τον χρόνο τους με την άνεση βέβαια των άπειρων λεφτών που σπαταλάγαν. Εγώ πχ ήθελα αμάξι που δεν θα μου έπερναν ποτέ οι γονείς και ήθελα να μην έχω σχέση με γονείς. Άλλες θα ήθελαν να ξεκολιαστούν στο γυμναστήριο και να βγάλουν λεφτά για να πάνε στα κένρα αισθητικής για να βρούν τον πλούσιο γκόμενο. Άλλοι θα θέλαν να βγάλουν λεφτά για να πιάνουν τις θέες γκόμενες.'Άλλοι θέλουν απλά να είναι χρήσιμοι στην κοινωνία ή ετοιμάσουν τις βάσεις για να παρέχουν στην μελλοντική τους οικογένεια.Τα παραδείγματα είναι ενδεικτικά και εν συζητάμε αν το κίνητρο είναι υγιέςμ,ηθικό ή όχι αλλά αν υπάρχει που είναι και η ουσία
Στο μεταξύ την ίδια εποχή τα άτομα βούρκωναν όλο και περισσότερο σε ατελείωτο gaming και πιώματα υγρά στερά και αέρια από λίγο σε όλα και περισσότερο. Και αφού το συζητήσαμε με τον ένα το φίλο μου, μου είπε ότι είχα δίκιο στο γιατί παρίκμαζε στο ότι αυτή η έλλειψη κινήτρου οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις που παρόλο που δεν του άρεσε, δεν μπορούσε να ξεκολήσει καθώς δεν έβρισκε κίνητρο. Βέβαια όταν τα ζωνάρια σφίξαν (και τα δεδομένα αγαθά σταμάτησαν να είναι δεδομένα) και ανάγκαστηκε να δουλέψει λίγο, τότε ξεφνικά ξυπνήσαν κάποια πράγματα σχετικά με την ζωή του,ανασκουμπώθηκε βρήκε κάτι που ήθελε να κάνει και μπήκε σε μια τροχιά εκλπήρωσης αυτών. Και τελείως τυχαία διάβασε και για την σχολή που δεν του άρεσε.
Λοιπόν το βαριέμαι να κάνω κάτι είναι μια αναβολή στο σύντομο μέλλον που τελικά θα κάνεις έμμεσα ή άμεσα. Η ανία είναι η επανειλημένη και σε βάθος χρόνου αναβολή αυτών όχι αυτών μόνο που πρέπει να γίνουν αλλά και όσων οδηγούν στην εκπλήρωση κάποιου πράγματος, όπως πτυχίο ή ένας κύκλος στην ζωή. Είναι η στασιμότητα στον ευατό μας,σε αυτά που θέλουμε και στον ρόλο μας στην κοινωνία, όχι όμως εξαναγκαστική αλλά η ηθελημένα επιλεγμένη.
Και σε τέτοιες καταστάσεις μπλέκουν άτομα που που η ζωή του έχει μάθει να τα βρίσκουν όλα έτοιμα και δεδομένα. Είτε η ζωή είναι οι γονείς είτε είναι τα δισεκατομύρια της οικογένειας. Και η ανία είναι μονόδρομος στην δυστυχία χαρακτηριστικό των πλουσίων που προσπαθούν με χίλιους τρόπους να δώσουν νόημα στην ζωή τους από έξω, ενώ η λύση είναι καθαρά εσωτερική.
Wishful
Δραστήριο μέλος

Αρχικα να διευκρινήσω ότι δεν μιλάω για κίνητρο στην ζωή του τύπου ξυπνάω κάθε μέρα και λέω τι θέλω να κάνω. Μιλάω στο ευρύτερο πλαίσιο που λέγεται στόχοι στη ζωή αλλά και τις απαιτήσεις που θέτουμε στον άνθρωπο εαυτό μας.
Αυτοί οι στόχοι είναι ο ασυνείδητος κινητήριος μοχλός για το ότι κάνουμε στην ζωή μας. Άτομα που βλέπεται να τα ξύνουν ανελέητα και απλά να παρακμάζουν απλά δεν έχουν τέτοια κίνητρα και φταίνε οι γονέίς συνήθως τους που τους έχουν μάθει σε μια ψευδαίσθηση του όλα εύκολα και όλα ετοιμοπαράδοτα και όλα δεδομένα.
Η εμπειρία μου με τα παιδιά - κάποιοι είχαν γίνει αιώνιοι φοιτητές κάποιοι αίωνιοι άνεργοι - ήταν ότι σε κάποια φάση ενώ συζητάγαμε τους ρωτάω μα καλά δεν θέλεται να κάνεται κάποια πράγματα στην ζωή σας έξω από τα καθημερινά που απλόχερα σας παρέχονται από τους γονείς σας? Και μετά από μια σιγή φάνηκε ότι ειλικρινά δεν είχαν κανένα στόχο όσο μακροπρόθεσμος και να ήταν και απλά περνάγαν τον χρόνο τους με την άνεση βέβαια των άπειρων λεφτών που σπαταλάγαν. Εγώ πχ ήθελα αμάξι που δεν θα μου έπερναν ποτέ οι γονείς και ήθελα να μην έχω σχέση με γονείς. Άλλες θα ήθελαν να ξεκολιαστούν στο γυμναστήριο και να βγάλουν λεφτά για να πάνε στα κένρα αισθητικής για να βρούν τον πλούσιο γκόμενο. Άλλοι θα θέλαν να βγάλουν λεφτά για να πιάνουν τις θέες γκόμενες.'Άλλοι θέλουν απλά να είναι χρήσιμοι στην κοινωνία ή ετοιμάσουν τις βάσεις για να παρέχουν στην μελλοντική τους οικογένεια.Τα παραδείγματα είναι ενδεικτικά και εν συζητάμε αν το κίνητρο είναι υγιέςμ,ηθικό ή όχι αλλά αν υπάρχει που είναι και η ουσία
Στο μεταξύ την ίδια εποχή τα άτομα βούρκωναν όλο και περισσότερο σε ατελείωτο gaming και πιώματα υγρά στερά και αέρια από λίγο σε όλα και περισσότερο. Και αφού το συζητήσαμε με τον ένα το φίλο μου, μου είπε ότι είχα δίκιο στο γιατί παρίκμαζε στο ότι αυτή η έλλειψη κινήτρου οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις που παρόλο που δεν του άρεσε, δεν μπορούσε να ξεκολήσει καθώς δεν έβρισκε κίνητρο. Βέβαια όταν τα ζωνάρια σφίξαν (και τα δεδομένα αγαθά σταμάτησαν να είναι δεδομένα) και ανάγκαστηκε να δουλέψει λίγο, τότε ξεφνικά ξυπνήσαν κάποια πράγματα σχετικά με την ζωή του,ανασκουμπώθηκε βρήκε κάτι που ήθελε να κάνει και μπήκε σε μια τροχιά εκλπήρωσης αυτών. Και τελείως τυχαία διάβασε και για την σχολή που δεν του άρεσε.
Λοιπόν το βαριέμαι να κάνω κάτι είναι μια αναβολή στο σύντομο μέλλον που τελικά θα κάνεις έμμεσα ή άμεσα. Η ανία είναι η επανειλημένη και σε βάθος χρόνου αναβολή αυτών όχι αυτών μόνο που πρέπει να γίνουν αλλά και όσων οδηγούν στην εκπλήρωση κάποιου πράγματος, όπως πτυχίο ή ένας κύκλος στην ζωή. Είναι η στασιμότητα στον ευατό μας,σε αυτά που θέλουμε και στον ρόλο μας στην κοινωνία, όχι όμως εξαναγκαστική αλλά η ηθελημένα επιλεγμένη.
Και σε τέτοιες καταστάσεις μπλέκουν άτομα που που η ζωή του έχει μάθει να τα βρίσκουν όλα έτοιμα και δεδομένα. Είτε η ζωή είναι οι γονείς είτε είναι τα δισεκατομύρια της οικογένειας. Και η ανία είναι μονόδρομος στην δυστυχία χαρακτηριστικό των πλουσίων που προσπαθούν με χίλιους τρόπους να δώσουν νόημα στην ζωή τους από έξω, ενώ η λύση είναι καθαρά εσωτερική.

Demelene
Διάσημο μέλος

Κοίτα κορεσμό νιώθω ναι.Αλλά επειδή δεν λέω γιαυτό να σου πω ότι πάντα υπάρχει σαν μια υποσυνείτη δύναμη που με ωθεί να μην βρίσκομαι στην παραπάνω κατάσταση.Αρχική Δημοσίευση από Wishful:Εσύ, ας πούμε δέν είχες ποτέ αυτή την αίσθηση
Ίσως κατά καποιο τρόπο ,παρόλο που μπορεί να νιώθω κορεσμένος ίσως μιζέρια καμιά φορά ίσως πολλά κακά, αλλά αυτή η δύναμη είναι εκεί όταν την χρειάζομαι και με προστατεύει αλλά και με βγάζει από δύσκολες καταστάσεις. Και στα χειρότερα μου εκεί ήταν.
Ήταν λίγο μεγάλο. Άλλωστε το ζήτησες κιόλας.

MonaXoS
Διάσημο μέλος

Πάντως η ζωή έχει τη γεύση που της δίνεις που λέει και μια πανούργα καπιταλιστική διαφήμιση.

Wishful
Δραστήριο μέλος

Στην ίδια φάση είμαι κι εγώ αυτή την περίοδο νιώθω ένα απέραντο κενό το οποίο δεν μπορώ και δεν έχω κουράγιο να το καλύψω.Βέβαια πιστεύω πως όλοι μας γνωρίζουμε κατά βάθος την αιτία αυτού του κενού.Έτσι όπως είναι η σύγχρονη ζωή ο προσωπικός χρόνος για τον καθένα είναι ελάχιστος και δυστυχώς δεν τον αξιοποιούμε πάντα. Έχουμε καταντήσει να είμαστε μίζεροι,εγκλωβισμένοι στη ρουτίνα,κατσούφηδες και να γελάμε 1 φορά έως και καθόλου τη μέρα..Ωραία τα λέω μπας και τ ακούσω κι εγώ!!!!![]()

Demelene
Διάσημο μέλος

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Wishful
Δραστήριο μέλος

Wishful είσαι δλδ μέσα στο πρόβλημα και ψάχνεις λύση? Γιατί δεν το είχα καταλάβει αυτό.

Αν θέλετε τη λύση πραγματικά εγώ σας την έχω.... πείτε μου και σας την δίνω...![]()

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

ΟΜΩΣ.... για να μου αντιγυρίσει κάποιος ότι αυτό που λέω ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ, θα πρέπει πρώτα... ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ

Δε μπορείς σε καμία περίπτωση να νιώσεις ΚΕΝΟΣ... όταν... ασχολείσαι με παιδιά που έχουν ανάγκη.... με φτωχά... με ορφανά... με κακοποιημένα...
Τραβάτε στο χαμόγελο του παιδιού ή κάπου αλλού και δώστε εθελοντική εργασία με παιδιά... ξεχαστε για λίγο τον εαυτό σας και τα προβλήματα του (όλοι έχουν άλλωστε προβλήματα) και δώστε απ τον χρόνο σας στα παιδιά....
Αν μετά εξακολουθείτε να νιώθετε ....κενοί.... εγώ θα σας πληρώσω τις ωρες που σπαταλήσατε.....
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.