Πιο πολύ με αγορά αυτοκινήτου μου μοιάζει η όλη φάση(ξέρεις, test drive κι αν όλα πάνε καλά θα το πάρουμε το σαραβαλάκι...) παρά με σχέση όπως την περιγράφεις...
Ερώτηση κρίσεως (disclaimer: δεν παίρνω θέση στο θέμα, καθότι για να αναπτύξω πλήρως την άποψη μου χρειάζομαι καμιά ώρα τουλ και ήδη είμαι ...short στο 24ωρο μου κατά 5-6 ώρες αυτόν τον καιρό οπότε...άλλη στιγμή(!))
Δηλαδή πότε/πώς παντρεύονται σε αυτόν τον κόσμο οι άνθρωποι?
Συναντιούνται τυχαία, ερωτεύονται κεραυνοβόλα και σε μια στιγμή "τρέλας" 3 ώρες μετά πάνε στο δημαρχείο?
Πότε είναι "αποδεκτή" η απόφαση του γάμου? Υπό ποιές συνθήκες εννοώ, μην μου πείτε "άμα υπάρχει αγάπη", ε, ναι προφανώς πρέπει να υπάρχει αγάπη(!).
Γιατί εμένα σαν..τυπική διαδικασία (τυπική με την έννοια του "συνήθως έτσι γίνονται τα πράγματα και δεν βρίσκω κάτι παράλογο σε αυτό") μου φαίνεται το "boy meets girl. They like each other. They date. They fall in love. They decide to live together. Αν δεν ...σφαχτούν για το ποιός θα πλύνει τα πιάτα και ποιός θα βγάζει το σκύλο βόλτα...they get married".
Όσο οι ηλικίες μεγαλώνουν,
επειδή κατά κανόνα οι εμπειρίες που έχεις μαζέψει μέχρι εκείνη την ώρα σου δίνουν τη δυνατότητα να ...αναγνωρίζεις τα σημάδια εκείνα που σε κάνουν να ξέρεις αν ο άλλος σου κάνει κλικ ή όχι, αλλά και γενικώς ξέρεις καλύτερα που πατάς και που βρίσκεσαι στη ζωή σου, ΣΥΝΗΘΩΣ οι...χρόνοι κάθε σταδίου μειώνονται.
Εκτός κι αν θεωρείτε ότι η συγκατοίκηση και ο γάμος δεν είναι απαραίτητα στη ζωή και αυτό που θέλεις από τη ζωή σου είναι να την περνάς όπως επιλέγεις τέσπα ΑΛΛΑ στο τέλος της ημέρας θέλεις να γυρνάς στο σπιτι ΣΟΥ, στη βολή ΣΟΥ και να έχεις την ηρεμία σου.
Που είναι fair, αλλά δεν καταλάβαίνω γιατι κάποιος που ΔΕΝ θέλει αυτό είναι κάποιος απελπισμένος ή δεν ξέρω γω τι.
---σημείωση: προφανώς τα παραπάνω εφόσον εξακολουθούν να έχουν αισθήματα ο ένας για τον άλλο, όχι να φαντάζεται αυτή πώς θα ήταν να είχε σχέση με κάθε νέο (ή παλιό!) άνδρα που γνωρίζει και/ή αυτός να κρυφοθέλει να την πέσει στη Μαρία που γνώρισε προχθες...αλλά που να βγαίνεις από τη βολή σου τώρα κάτσε εδώ που κάθεσαι..
Το ερώτημα δεν είναι προσωπικό φυσικά, αφορά οποιονδήποτε εκφράζει διαφωνίες.
Επίσης θα ήθελα να πω ότι έχω διαβάσει τα περισσότερα ποστ κάπως βιαστικά, οπότε αν το ύφος του ποστ είναι απόρροια κάποιου άλλου ύφους που το...σηκώνει, πάω πάσο δεν θα το έχω προσέξει.