Αν τελικά είναι όπως τα λέτε τα πράματα, λογαριάζω την εξής εξέλιξη:
Μεγάλα πανεπιστήμια, όπως αυτά τα αμερικάνικα, δε νομίζω να έρθουν Ελλάδα. Εδώ δεν πήγαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με προϊστορία στην ιδιωτική τριτοβάθμια.
Έτσι, φαντάζομαι πως μικρά πανεπιστημια, μπορεί να φτιάξουν παραρτήματα. Αν υπάρχει πράγματι βοήθεια απ το ελληνικό κράτος, δηλ τον έλληνα φορολογούμενο (τραγικό σφάλμα), θα έρθουν να τολμήσουν να κάνουν κάτι και αν αποτυχει, τι είχαμε, τι χάσαμε.
Φοβάμαι όμως μη γινει καμιά πατάτα, όπως με τον οσε, δηλ πάρουν ένα κερδοφόρο μέρος οι επιχειρήσεις και αφήσουν τις υποδομές κλπ στο ελληνικό κράτος, δηλ δικά σας τα έξοδα, δικά μας τα έσοδα.....Λέω τώρα....Θα μου πεις, χαζό είναι το κράτος να δεχτεί τέτοιον όρο; χαχα ρητορικό ερώτημα. Θα λογαριάσει τα γρήγορα κέρδη, απλά.
Πάντως, έστω και με αυτές τις συνθηκες, μεγάλες τεχνικές ή ιατρικές σχολες με ακριβά εργαστηρια, δε νομίζω να ανοίξουν. Κάτι οικονομικές θ ανοίξουν, πιστεύω.
Επίσης έρχεται το ερωτημα: Αν πράγματι το κράτος δέχεται να ενισχύσει οικονομικά τέτοιες πρωτοβουλίες, γιατί δεν επενδύει αυτά τα χρήματα στη βελτίωση των δημόσιων πανεπιστημίων; .. χμμμ άλλο ένα ρητορικό ερώτημα. Αφού τα δημόσια, δε θα του φέρουν κέρδος. Τα ιδιωτικά, κάτι φόρους θα τους δίνουν
Λυπάμαι τα παιδάκια, που μετά το πρήξιμο των γονιών, καθ όλη τη σχολική ζωή τους, θα γίνουν πιόνια γα κέρδος σε επιχειρηματίες, κόμματα κλπ
Πρωινές κυριακάτικες σκέψεις κάνω
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 28 Ιανουαρίου 2024
οι γενικές εξετάσεις, (πανελλήνιες, πανελλαδικές , όπως και αν λέγονται) δεν πρόκειται να καταργηθούν. Υπάρχουν παντού, αν θέλεις να έχεις έναν τίτλο με κύρος. Θεωρούνται μια δύσκολη δοκιμασία σε βασικές σχολικές γνώσεις. Σε όλα τα πανεπιστήμια της Ευρωπης τουλάχιστο, είναι το πρώτο που ζητούν, δηλ η πρώτη προϋπόθεση. Δεν έχει τόση σημασία πάντα ο βαθμός, αλλά το ότι πέρασες αυτή τη δοκιμασία και πήρες άξια τον τίτλο. Τώρα μάλιστα με τα <ευρωπαϊκά απολυτήρια> ακόμη και κράτη που δεν είχαν αυτές τις εξετάσεις, τις απέκτησαν και μάλιστα τις δυσκολεύουν. Οι ελληνικές εξετάσεις θεωρούνται δύσκολες. Καλά, γενικά οι έλληνες φοιτητές στη Γερμανία τουλάχιστο, θεωρούνται το μπον φιλέ των φοιτητών