Ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων

Είστε υπέρ ή κατά;
Η ψήφος σας θα προβάλεται δημόσια.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 65)

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 2,945 μηνύματα.
Θεωρώ πως σίγουρα θα το περάσουν. Ήταν προεκλογική τους σημαία, εάν αποτύχουν τότε πρακτικά θα έχουν γίνει ρεζίλι.

Το φέρνουν λάου λάου απλά, σε λένε θα μπαίνεις στα ιδιωτικά πάλι με πανελλήνιες και τέτοια αλλά πιστεύω με το καιρό θα αρθούν και αυτά.
Βρε θα περαστει αλλα στην πραξη θα ειναι σαν τα κολεγια.
 

touvlo

Πολύ δραστήριο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,009 μηνύματα.
1. To ΣΤΕ μπορεί μέσα και σε μια μέρα αναποφασίσει, δεν υπάρχει νόμος που είναι πάνω από το Σύνταγμα πάντως
2. Επαγγελματικά δικαιώματα έχεις, ακαδημαϊκά δεν έχεις
3. Το τι θέλει ο Ελληνας είναι θεμα για αλλο θρεντ
4. Δεν έγινε συνταγματική αναθεώρηση
5. Οι νόμοι ορίζονται από το Σύνταγμα
6. Αν είναι μη κερδοσκοπικά όπως λένε ειδικά στο εξωτερικό δεν επιτρέπονται να έχουν κέρδη
Ρε παιδιά, νομίζω ο φίλος μας ο Δημοσιοκάφρος τα λέει άριστα. Τι νόμος και κουραφέξαλα θα ψηφιστεί, αν είναι αντισυνταγματικός; Δηλ θα συμφωνήσω για το πολύ καβγάς για το τίποτα! Εαν περάσει τώρα, καταθέτουμε αύριο προσφυγή στο ΣτΕ και μια χαρά, θα βγει αντισυνταγματικός από αυτό. Και αν δε γίνει σε μια μέρα, όπως λέει ο φίλος μας, μπορεί να γίνει σε δυο μήνες/ ...δυο χρόνια ....κάποτε.
Δηλαδή θα πάω να φοιτήσω σε ένα αντισυνταγματικό ίδρυμα, που δεν ξέρω, πότε θα ξημερώσει και θα μου πουν <κλείσαμε>; Χαζή είμαι; Και αν δεν το που έτσι, θα μπω τάχα σε ένα ιδιωτικό ΑΕΙ και στην πορεία θα φοιτώ σε μια ιδιωτική σχολή, δηλ τίποτα! Ποιος θα το ρισκάρει;
Ασφαλώς είμαι κατά του θεσμού των ιδιωτική πανεπιστημίων, αλλά ακόμα και να ψηφιστεί τωρα ο αντισυνταγματικός νόμος, τα ιδιωτικά ΑΕΙ θα βράσουν στο ζουμί τους και θα κλείσουν από μόνα τους, ή θα αλλάξουν μορφή
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,174 μηνύματα.
 

ROM32

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ROM32 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 332 μηνύματα.
Ρε παιδιά, νομίζω ο φίλος μας ο Δημοσιοκάφρος τα λέει άριστα. Τι νόμος και κουραφέξαλα θα ψηφιστεί, αν είναι αντισυνταγματικός; Δηλ θα συμφωνήσω για το πολύ καβγάς για το τίποτα! Εαν περάσει τώρα, καταθέτουμε αύριο προσφυγή στο ΣτΕ και μια χαρά, θα βγει αντισυνταγματικός από αυτό. Και αν δε γίνει σε μια μέρα, όπως λέει ο φίλος μας, μπορεί να γίνει σε δυο μήνες/ ...δυο χρόνια ....κάποτε.
Δηλαδή θα πάω να φοιτήσω σε ένα αντισυνταγματικό ίδρυμα, που δεν ξέρω, πότε θα ξημερώσει και θα μου πουν <κλείσαμε>; Χαζή είμαι; Και αν δεν το που έτσι, θα μπω τάχα σε ένα ιδιωτικό ΑΕΙ και στην πορεία θα φοιτώ σε μια ιδιωτική σχολή, δηλ τίποτα! Ποιος θα το ρισκάρει;
Ασφαλώς είμαι κατά του θεσμού των ιδιωτική πανεπιστημίων, αλλά ακόμα και να ψηφιστεί τωρα ο αντισυνταγματικός νόμος, τα ιδιωτικά ΑΕΙ θα βράσουν στο ζουμί τους και θα κλείσουν από μόνα τους, ή θα αλλάξουν μορφή
Για το αντισυνταγματικό μην είσαι σίγουρη.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,819 μηνύματα.
1707413228307.png
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,710 μηνύματα.
Μπερδεύτηκαν οι "φοιτητές" και αντι για την Αμερικανική πρεσβεία βρέθηκαν εξω από το Μέγαρο Μαξίμου.😄😄

 

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,755 μηνύματα.
Γίνεται πραξικόπημα στη Γερμανία. Το ελληνικό κράτος έχει ευθύνη απέναντι στους Έλληνες της Γερμανίας να τους προστατεύσει ; Κανένα είδος αυταρχισμού, απλά τα έχεις μπερδέψει.
Σε λίγο εδώ μέσα θα ξεχάσουμε και τα βασικά
Ειναι φοβερο ποσο δυσκολευεσαι να καταλαβεις κατι που ειναι εστω και λιγο nuanced. Δεν με ενδιαφερει αν πιστευεις οτι εχει ή οχι, το θεμα ειναι αν μπορω εγω να απαλλαγώ απο αυτη, καθως η ευθυνη που "εχει" το κρατος μεταφραζεται και σε ευθυνες και για εμενα, τουλαχιστον φορους.
Ασε τις Γερμανιες και τα πραξικοπηματα. Αν το κρατος νιωθει ευθυνη να προσφερει πανεπιστημιακη εκπαιδευση, ας το κανει σε οποιον το θελει. Εγω μπορω να απαλλαγω απο αυτην και το οικονομικο βαρος που την συνοδευει? ΕΙναι απλο.
Ξαναλεω: δεν γινεται να μιλας για ευθυνη προς καποιον που δεν το θελει, περισσοτερο δε οταν στο ονομα της ευθυνης του φορτωνεις και υποχρεωσεις
Καταλαβαίνεις ότι το παράδειγμα σου δεν στέκει ούτε με Π γιαγιάς, διότι δεν καταλαμβάνεις γεωγραφική έκταση, δεν ασκείς εξουσία, δεν έχεις τρόπο διακυβέρνησης και δεν έχεις πολίτες.
Δηλαδη αυτη ηταν η ουσια για σενα?

Όχι. Είναι διαφορετικό να πιστεύει κάποιος στην επιστήμη και διαφορετικό να μην πιστεύει.
Οπότε θα ήταν οξύμωρο κάποιος να λαμβάνει πενικιλίνη ή ιβουπροφαίνη και την ίδια στιγμή να αρνείται το εμβόλιο. Η ερώτηση παραμένει, λαμβάνεις πενικιλίνη ή ιβουπροφαίνη ;
Βαζω ενα καροτο στον κωλο


Ελεύθερη αγορά υπάρχει στην Ελλάδα. Σε εμποδίζει κάποιος ;
Ελευθερη αγορα μαλλον ειναι στο μυαλο σου οτιδηποτε δεν ειναι σταλινικη σοβιετια.
Δεν πρεπει να βγαλω αδειες, να ανεχομαι αυθαιρετες και επιλεκτικα εφαρμοζομενες ρυθμισεις και ατελειωτη φορολογια? Πραγματικα, νομιζεις οτι μπορεις απλα να αγορασεις ενα μαγαζι και να κανεις ο,τι θελεις?

Ελεγχόμενη έρευνα. Σου δίνω μερικά εκατομμύρια ως επιφανής επιχειρηματίας με αντάλλαγμα είτε την διευκόλυνση των παιδιών μου είτε συγκεκριμένου είδους έρευνα.
Ενδεχομενως και να μπορεις να βρεις τετοιες περιπτωσεις. Η περιπτωση να ριξεις λεφτα για να χωθουν τα παιδια σου δεν πολυστεκει, καθως οι υπολοιποι επενδυτες απλα θα φυγουν οταν το καταλαβουν. Θελεις την επιβολη του κρατους για να δουλεψει. Η παραγγελια ερευνας και παλι θα μπορυσε να γινει, για αυτο ομως υπαρχουν και οι αξιολογησεις και η φημη γενικοτερα. Κανενας δεν λεει οτι δεν θα υπαρχουν ανθρωποι με κακες προθεσεις στην αγορα, διαθετεις ομως την επιλογη να χρησιμοποιησεις την κριση σου για να αποφασισεις αν θελεις αυτο που σου προσφερουν, σε αντιθεση με το κρατος. Αληθεια, πως αντιμετωπιζονται τετοεις περιπτωσεις στο δημοσιο?

Εσύ μου φαίνεται δεν το καταλαβαίνεις. Να στο κάνω πιο λιανά. Η ποδοσφαιρική ομάδα της Λαμίας είναι 6η στο ελληνικό πρωτάθλημα. 100 χρόνια να παίζει, 100 χρόνια θα έχει ταβάνι την 6η θέση και θα βρίσκεται στην αφάνεια.

Επειδή όμως η κατηγοροποίηση των πανεπιστημίων γίνεται με ερευνητικούς όρους, κάποιος ο οποίος λειτουργεί με περιορισμένους πόρους είναι καταδικασμένος να βρίσκεται στην αφάνεια, όντας πρακτικώς αδύνατο να καινοτομήσει.
Με σοκαρει ποση αγνοια εχεις για μερικα πραγματα, αλλα απο την αλλη, δεν ξερω τι αλλο να περιμενα απο ατομο που νομιζει οτι ολα λυνονται με τα λεφτα.
Η αποδοτικοτητα εξεταζει το τι πετυχαινει η Λαρισα, δεδομενων των χρηματων που εχει. Με αλλα λογια πως αξιοποιει την χρηματοδοτηση της, οχι αν ειναι στην 1η ή την 10η θεση απο μονο του. Τα πιο απλα σημεια αναφορας ειναι τι κανουν οι αλλες ομαδες: αν η Λαρισα εχει τα ιδια λεφτα με την 2η, ε τοτε κατι δεν παει καλα. Αν ομως πετυχαινει περισσοτερα με συγκριτικα λιγα λεφτα, τοτε ισχυει το αναποδο.
Δεν αμφισβητω την "κλιμακα" που σου προσεφερει η χρηματοδοτηση, ουτε τα προβληματα που μπορει να προκαλεσει η ελλειψη αυτης. Ομως, υπαρχουν εκατομμυρια εναλλακτικων που μπορεις να ριξεις τα λεφτα σου και προσπαθεις να επιλεξεις την πιο αποδοτικη απο αυτες. Γι'αυτο και λεω οτι κοιταμε και αποδοτικοτητα πριν ριξουμε λεφτα, αντι να τα ριχνουμε αερα πατερα.

Σε μια συνέντευξη ο Νανόπουλος (2011)για τους Έλληνες ερευνητές , αναφέρει : << Πώς γίνεται οι Έλληνες να φεύγουν στο εξωτερικό και να προοδεύουν ; Σημαίνει ότι η πρώτη ύλη είναι καλή. Γιατί αυτοί δεν μένουν στην Ελλάδα >>
Εστω οτι ισχυει, δεν ειναι η μονο διασταση ομως. Παιζει ρολο η διοικηση, η οργανωση, οι λειτουργιες, οι λογικες

Παντως τελικα το προβλημα υπηρχε και πριν τον Κουλη, ε?

Η εικόνα αφής όχι αν δεν ήταν το MIT (μιλάμε για 90s ) και οι πρώτες ήρθαν το 2010. Όπως επίσης τα νευρωνικά δίκτυα. Πάλι στο ίδιο εργαστήριο.
Το δεύτερο είναι θέμα κανόνων και πλαισίων που έχουν θεσπιστεί ώστε να αρούν οι όποιες επιφυλάξεις.
Το τρίτο είναι καθαρά έρευνα. Για τα εμβόλια mRNA ξεκινούν από το 1976 και τον καθηγητή Langer.

Δεν θα είχες την ελευθερία για να κάνεις τέτοιου είδους έρευνα που δεν είναι κερδοφόρα.
Δεν με πολυπειθεις με την πρωτη παραγραφο, αλλα εστω. Ξαναλεω ομως, συγκριτικα με τι? Βλεπεις οτι "χανεις" καποια ερευνα, αλαλ δεν καταλαβαινεις οτι θα εχεις καποια αλλη στην θεση της, θα μπορουσες να εχεις αντιστοιχης σημασιας αποτελελσματα σε αλλους τομεις, εστω και αν ειναι πιο εφαρμοσιμοι. Και τι εγινε? Για να το δουμε απο την αλλη πλευρα, ποσες τετοιες ερευνες δεν κατεληξαν πουθενα ή εγιναν για να γινουν? Το καταλαβαινεις ομως οτι αυτο απαιτει πορους, που στερουνται απο αλλες εφραμογες

Ποιανού χρηματοδότηση ;
Ο,τι εχεις
Κάνεις έρευνα με βάσει τους κανόνες της αγοράς (όπερ σημαίνει άμεση εφαρμογή ώστε να γίνει προϊόν/πατέντα οτιδήποτε) ή κάνεις γενική έρευνα αρνούμενος τις επιταγές της αγοράς (όπως είναι σήμερα) ;
Αυτή είναι η διαφωνία πολλών ερευνητών.
Καταρχας δεν σημαινει και κατι επειδη διαφωνουν, μην τους παρουσιαζουμε ως ουδετερους τριτους. Εαν οι ανθρωποι αποκτησουν την επιλογη και δεν ρινουν λεφτα για καποιου ειδους ερευνας, επιλεγοντας αλλες, δεν ειναι κατι κακο, απλα καποιος κοσμος ειχε κακομαθει λιγο και θεωρει καποια πραγματα δεδομενα.

Δευτερον θα το θεσω πιο απλα: εστω οτι αυτο που εχεις στο μυαλο σου ως αγορα θελει εφαρμογη (που δεν ειναι ουτε κακο ουτε παραλογο). Αυτο που προσπαθω αν σου πω ειναι πως υπαρχουν και αλλες πηγες χρηματοδοτησης, θεωρητικα οι ιδιες που και τωρα στηριζουν την θεωρητικη ερευνα χωρις εφαρμογη. Η τελευταια, θα μπορουσε να χρηματοδοτειται πχ απο societies που ενδιαφερονται για αυτου του ειδους ερευνων. Δεν θες να τους θεωρησεις κομματι της αγορας, μην το κανεις, η ουσια ειναι πως αν υπαρχουν ανθρωποι που θελουν να θεωρητικοι ερευνα θα πληρωσουν για να την παρουν


α) Όχι, αλλά η δικιά σου επιλογή έχει άμεση επίπτωση στην δικιά μου. Βρείτε έναν ιδιώτη να τα χώνει και όχι μια κυβέρνηση να τα δίνει σε έναν ιδιώτη.
β) Κάποια στιγμή το ελληνικό σύνδρομο, πληρώνω φόρους άρα μου ανήκεις, πρέπει κάποια στιγμή να εξαλειφθεί.
α) κανενα προβλημα, αρκει να εφαρμοστει και στο δημοσιο
β) λολ τι? θα πληρωνω υποχρεωτικα το μπουρδελο το δημοσιο και δεν θα εχω απαιτησεις κιολας? καταλαβαινεις γιατι μισω τοσο πολυ την δημοσιουπαλληλικη λογικη?
Η εύνοια είναι ότι το ιδιωτικό πανεπιστήμιο να έχεις δύο μορφές χρηματοδότησης (κρατική που απεχθάνεσαι και ιδιωτική) και το δημόσιο πανεπιστήμιο να αφεθεί στην μοίρα του. Εγώ αυτό το βλέπω αδικία.

tumblr_ma7bbz6x4R1rpk1nlo1_400.gif
 
Τελευταία επεξεργασία:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,179 μηνύματα.

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,633 μηνύματα.
@Volkswagen Fan γνωμη για ΔΑΠ που καλεσε αστυνομια-ΜΑΤ να μπουνε Νομικη Κομοτηνης να σπασουν την καταληψη και να κανουν προσαγωγες φοιτητων με βία εντος campus;
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,710 μηνύματα.
@Volkswagen Fan γνωμη για ΔΑΠ που καλεσε αστυνομια-ΜΑΤ να μπουνε Νομικη Κομοτηνης να σπασουν την καταληψη και να κανουν προσαγωγες φοιτητων με βία εντος campus;

Κατάντια να καλούν την αστυνομία οι Δαπιτες αντί να το κάνει η ίδια η πρυτανικη αρχή. Μπράβο στην αστυνομία που βάζει μια τάξη στα πανεπιστήμια.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,633 μηνύματα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

 

ROM32

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ROM32 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 332 μηνύματα.
Έριξα μια ματιά στο νομοσχέδιο, αλλά πουθενά δεν φαίνεται ξεκάθαρα πως θα εισάγονται αυτοί οι φοιτητές σε αυτά τα Πανεπιστήμια. Μέσω Πανελληνίων η μέσω του βαθμού απολυτηρίου του Λυκείου αρκεί να είναι πάνω από την ΕΒΕ όπως αυτή διαμορφώνεται κάθε χρόνο; Το κατάλαβε κανείς;

Α! Τώρα που το είδα πιο καλά γράφει "με" ΕΒΕ άρα προϋποθέτει ότι είναι μέσω πανελληνίων μόνο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,295 μηνύματα.
Οπότε με βαθμό 10 στις πανελλήνιες μπαίνεις ιατρική με τα λεφτά του μπαμπά και έρχεσαι να με χειρουργήσεις σε 6 χρόνια. :look:
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,819 μηνύματα.

math2arch

Νεοφερμένος

Ο math2arch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 91 μηνύματα.
Οπότε με βαθμό 10 στις πανελλήνιες μπαίνεις ιατρική με τα λεφτά του μπαμπά και έρχεσαι να με χειρουργήσεις σε 6 χρόνια.
Θα μπορούσα να δεχτώ την ύπαρξη τέτοιων γιατρών, υπό την προϋπόθεση π.χ. στις κάρτες τους, στα site τους κ.λπ. να αναγράφεται και η σχολή που έχουν τελειώσει, ώστε να ξέρω να μην πάω. :stopnow:

* κατανοώ ότι ίσως η αντίληψή μου να είναι ελαφρώς ακραία
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,819 μηνύματα.

math2arch

Νεοφερμένος

Ο math2arch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 91 μηνύματα.
Καθολου.Συμφωνω απολυτα.
Πρακτικά, η διάρκεια την "καριέρας" οποιουδήποτε τέτοιου θα είναι μέχρι να σκάσουν μηνύσεις. Γι' αυτό το λόγο θεωρώ πως τέτοια φαινόμενα δε θα μπορέσουν να επιβιώσουν (φυσικά με ανθρώπινο κόστος).
 

ROM32

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ROM32 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 332 μηνύματα.
Οπότε με βαθμό 10 στις πανελλήνιες μπαίνεις ιατρική με τα λεφτά του μπαμπά και έρχεσαι να με χειρουργήσεις σε 6 χρόνια. :look:

Εγώ αυτό που έχουν συνδέσει Πανελλήνιες και δίδακτρα το θεωρώ τελείως παράλογο, δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό, δεν έχει καμία λογική, είναι διάκριση και παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων. Πως το έχουν στο μυαλό τους;
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top